ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
ארין
10/11/2020 09:43
ארין 10/11/2020 09:43
איך אני מגישה תביעה לדמי לידה? לא הבנתי את העניין של להחתים את המעסיק על טפסים, זמן קורונה.. ובמקרה של יותר ממעסיק אחד? מה עושים? כבר עבר חודש ועשרה ימים מהלידה.. האם יש זמן מסויים בו אני חייבת להגיש את התביעה? איך עושים קיזוז עם דמי האבטלה שקיבלתי על החודש הזה? במענה הטלפוני של ביטוח לאומי לא ידעו לענות אז קבעתי תור, שיצא בתחילת דצמבר.
דביר
10/11/2020 09:17
דביר 10/11/2020 09:17
שלום, אשתי עובדת בבית החולים ככוח עזר, מדובר בעבודה פיזית עם קצב גבוהה.
אנחנו רוצים שהיא תתחיל את החופשת לידה שלה חודשיים אפילו שלושה חודשים לפני הלידה.
חשבנו על אופציה של להתפטר, אבל במקרה כזה יהיה קשה לחזור לעבוד אחרי הלידה.
בנוסף האם זה ימנע קבלת תשלום של חופשת לידה?
חשבנו לבקש אישור "מחלה" מרופא אבל לא מאמין שינתן אישור כזה עבור זמן ארוך.
האם יש דרך לקבל חופשה לפני הלידה, עדיף בתשלום מסויים, בלי לפגוע בזכאות התשלום בחופשת הלידה?
אביאל
10/11/2020 09:10
אביאל 10/11/2020 09:10
עו"ד לדיני עבודה

אני עובד במחסן ליקוט סחורה ושמה לפעמים אומרים לי לעלות לגובה או שירימו אותי אם מלגזה חשמלית רק אציין שיש לפעמים יותר מגובה של 2/ 3 מטר ועוד חשוב לציין שאני לא עולה ולא מעלים אותי אם ריתמה ביטחון או קסדה כי אין דבר כזה אצלנו ועוד דבר אמרתי לפחות פעמיים למנהל החברה שיביא סולמות כי אני לא מוכן לעלות ככה ולסכן את עצמי שכמעט נפלתי שלוש פעמים והדבר שהכי הרגיז אותי זה שהם איימו עליי שאם אני לא אעלה אז יפטרו אותי (יש לי מחוייבות אני גרוש משלם מזונות ואין לי עבודה אחרת במיוחד בתקופה כזאת)האם יש עילה לתביעה כאן? יש לי תצלומים שאני בגבוהה ללא כל ריתמה וקסדה.

סליחה על החפירה אשמח לעזרה בבקשה
צוריה
10/11/2020 09:07
צוריה 10/11/2020 09:07
שלום אני עובדת בחקלאות ( מסיק זיתים) וכחלק מהעבודה אנחנו עובדים עם מכונה מסויימת שמחוברת אחיה זרוע גדולה שמפעיל אותה מישהו עם ג׳ויסטיק..
כתוצאה מחוסר תשומת לב שלו ושלי( כי בדיוק הייתי בשיחה של דקה בטלפון)
קיבלתי בראש מכה מהזרוע (כשהמפעיל שאמור להיות עירני ולשים לב שהזרוע לא נוחתת לאף אחד על הראש) נפלתי וקיבלתי מכה בשן וכתוצאה מכך נשבר לי חלק ממנה..
האם יש מקום לתבוע כאן את הביטוח של בעל הבית?
ואם כן איך?
תודה מראש.
מייק
10/11/2020 08:44
מייק 10/11/2020 08:44
בוקר טוב ותודה ענקית על העזרה מראש,
אני מועסק בתחום אבטחת המידע (הייטק) מזה שנה אצל מעסיק אשר העסיק אותי כג'וניור ללא נסיון (קצת לפני שסיימתי קורס והסמכה בתחום), התנאים בהתחלה נראו לגיטימיים כי הובטח שיישלח אותי לעוד הסמכות על חשבונו וישקיע בלימודיי ונסיוני בתחום. חתמנו חוזה לשנתיים עם משכורת גלובאלית (פחות מ-10,000 שתעלה בעוד כאלף בשנה השנייה - סכום מצחיק עד דמעות לעובד בתחומי, בכישוריי וביכולות שלי) בחוזה עלי לעבוד 9 שעות ביום.
כעבור שנה, נכון להיום, מתבייש לומר אך אני מרגיש מנוצל, נתחיל מזה שהמשרד שלי הוא חדר בבית הפרטי שהמעסיק בונה לעצמו כרגע כבר מעל חצי שנה וייגמר לא לפני 2021 (ללא מזגן בחדר, וללא חדר שירותים בכל הבית, בכלל אין אסלה... עושה פיפי בגינה שלו, ולגבי מספר 2... צריך לסוע עד הבית - נסעתי רק פעם אחת כי זה מרגיש לי אבסורד לסוע לשעה כמעט בשביל לחרבן) גם את הקפה והסוכר אני קונה לעצמי, למרות שמדי פעם הוא זורק כמה שקלים עד 100 שקל לכוס שהגדרתי כקופה קטנה - לא שזה מספיק אבל זה לפחות עוזר שלא הכל יצא מהכיס שלי... ותשמעו, אני חייב קפה בעבודה... ביקשתי שיביא אך זה לא עוזר אז הבאתי בעצמי... גם פועלי הבניין שלו שותים מהקפה שלי.
הבעיה הרצינית שמפריעה לי ביותר (ולצערי הסכמתי לכך כי האמנתי שזה יבוא רק לטובתי בסוף, נסיון, לימודים וכו') היא שאני עובד כל יום בלי כמעט יוצא מן הכלל בין 11 שעות ל- 12 ללא תשלום שעות נוספות מצידו! מ8 בבוקר ועד 19:00 בערב לפחות. וכשאני מעוניין לצאת הביתה ב17:00 (לאחר 9 שעות עבודה) הוא פותח עלי עיניים ואומר שזה לא מתאים לו שאני אעבוד ככה קצת למרות שזה הכי רגיל ולגיטימי שיש... אציין גם שאני בקושי יוצא להפסקות, גם את החצי שעה של האוכל אני מסיים בעשר דקות וחוזר לעבוד כי כזה אני.
בקצרה, אני בראש שלי הייתי מוכן לכך אם הייתי יוצא באמת לעוד הסמכות בתחום... אבל זה לא קורה, וזה לא באופק... ובנתיים אני רק מרגיש שהבוס שלי תואב בצע ונצלן.
הקש ששבר את גב הגמל הוא שאתמול יצא שהתכווחנו בטלפון כמעט חצי שעה על כך שדיברתי עם חברת ביטוח לצורך ביטוח הרכב שלי בטלפון בין 12:00 ל12:20 מה שנהוג אצלו בבית כהפסקה בין כל הפועלים(עד 12:30), הוא התקשר אלי 5 פעמים בזמן הזה ולא עניתי לו לשיחה אך שלחתי הודעה בוואטסאפ "כמה דק' חוזר אלייך". בשיחה איתו לאחר מכן אמרתי לו "בן אדם, אני עובד אצלך כמעט 12 שעות ביום 5 פעמים בשבוע, אני לא יכול לדבר קצת בטלפון?" ואציין שאני בכלל לא מדבר בטלפון במהלך היום... אולי בשיא של השיא 10 דק' בשבוע במצטבר, ואולי פעם פעמיים בשנה שיחות כאלה... של 20 דק עם חברת ביטוח או עם הבנק, מה שאני לא יכול לעשות לאחר שעות העבודה כי אני כל יום מסיים ממש מאוחר!
פרקתי. כנראה שעוד שעתיים אגיע למשרד ונדבר על כל זה ואגיד לו שלא מתאים לי לתת לו מעבר למה שסיכמנו בחוזה... הוא כנראה יגיד שלא מתאים לו שאני אעבוד עד 17:00... אני אגיד לו שיתחיל לשלם שעות נוספות אחרת אני קם והולך ב17:00 כל יום... ולא לדבר על זה שמגיע לי את כל השעות הנוספות האלה מהשנה האחרונה רטרואקטיבית למרות שלא החתמתי שעון אצלו לעולם... אבל יש עדים ולא קצת, אבל ניחה....
סליחה על החפירה, אשמח לדעת מה זכויותיי ומה כדאי לי לעשות/ להגיד לו, השתדלתי לתאר את הסיפור עד מלואו. תודה ענקית מראש.
רינה
09/11/2020 21:05
רינה 09/11/2020 21:05
שלום, רציתי לדעת האם המעסיק שלי צריך לשלם לי על החגים בידיעה שחודש 10 הוא החודש ה 3 שאני עובדת אצלו, כלומר התחלתי לעבוד בחודש 8. האם זכאית?

תודה רבה!
מרדכי
09/11/2020 20:18
מרדכי 09/11/2020 20:18
אני עובד קבלן בתחום המחשוב, ולאחר 3 שנים אני עובר להעסקה ישירה על ידי המעסיק, באותו תחום העיסוק. המעסיק דורש ממני להתפטר מהקבלן.
יצויין כי המעבר להעסקה ישירה היא יוזמה שלי ושל המעסיק.
האם לפי סעיף 14 לפיצויי פיטורין שאני חתום עליו, אני זכאי לקבל את כל הכספים לרבות פיצויי פיטורין, ותשלומים לפנסיה ? למרות שאני מתפטר ?
שרון
09/11/2020 20:15
שרון 09/11/2020 20:15
עבדתי בעבודה מסוימת במשך 3 שנים.
בתלושי השכר היה כתוב שמופרשת פנסיה, ירד לי מהשכר והכל.
כך גם לעובדות אחרות.
מה בפועל?
לא הופרש דבר. לאף אחת מאיתנו. כולל עובדות שהיו ותיקות יותר.
בנוסף לאחרונה סיימתי לעבוד שם ולא קיבלתי שום כספים של סיום עבודה שאני מניחה שמגיעים לי משיטוט באתר ״כל זכות״. לכל הפחות ימי חופש או משהו.
ניסיתי לדבר עם המנהל ולבקש ממנו שיבצע הפקדות, שיממש זכויות אך הוא מורח אותי כבר חודשיים. זה לא יקרה.
מישהי אחת שעבדה אצלו כשנה תבעה דרך בית דין לענייני עבודה, יצאה זכאית ל17 אלף. את הכסף כמובן לא קיבלה (האם אי פעם תקבל?). שמעתי שיש אחרות שתבעו גם ולא קיבלו כסף. חברה טוענת שהוא יודע לחמוק מהדברים האלו.
בנוסף העסק אותו מנהל ובו הועסקנו עבר לבעלות של חברה של אותו מעסיק, כך שכולנו פוטרנו והועסקנו מחדש - מבלי לקבל שקל פיצויים. הוא בכלל לא הודיע לנו, גיליתי בדיעבד.

השאלה שלי היא כזו:

1. כיצד אני פונה לבית הדין לענייני עבודה בכדי לתבוע אותו? מה עליי להביא לשם?

2. עם יד על הלב: האם אי פעם אזכה לראות את הכסף שמגיע לי? או שמא יש אנשים שפשוט מצליחים ״לדפוק את המערכת״ ולצאת מהדברים האלו?

תודה מראש
מיתר
09/11/2020 18:33
מיתר 09/11/2020 18:33
שלום , אשמח להתייעצות הוציאו אותי לחל"ת מעבודתי והמנהל טוען שהסיבה היא כלכלית. לאחר מכן הוא העסיק עובדים חדשים והאריך לי את החל"ת (מעבר לתאריך הראשוני שנכתב במכתב), האם בעקבות זאת ניתן להתפטר בדין מפוטר? (מועסקת מעל שנתיים)
ליאור
09/11/2020 17:36
ליאור 09/11/2020 17:36
החודש מרץ האחרון הוציאו את מום העבודה שלי לחל"ת, לפני שידעתי זאת התפטרתי באותו יום מסיבות אישיות. ע"פ חוק ידעתי שאקבל דמי אבטלה החל מ-90 יום לאחר הפיטורים, וזה היה בסדר מבחינתי.
ב-2/8 התחלתי לעבוד בעבודה חדשה, ו-6 ימים לאחר מכן (8/8) הצהרתי באתר לשכת התעסוקה שחזרתי לעבוד, תוך מילוי תאריכים מדוייקים ופרטי מקום העבודה החדש.
יום לאחר שהצהרתי באתר קיבלתי הודעה מביטוח לאומי שבתאריך 11/8 אקבל דמי אבטלה, מבלי לציין עבור איזה חודש. בשיא תמימותי תיארתי לעצמי שמדובר על התקופה של 90 יום לאחר הפיטורים שלי, ואז בעצם נוצר מצב שאני אמורה לקבל אבטלה על תקופה של חודש וחצי. המשכתי לקבל דמי אבטלה גם בחודשים ספטמבר ואוקטובר, גם מבלי לציין עבור איזה חודש זה, אלא רק את התאריך בו זה ייכנס לחשבון שלי. לפי החישוב שלי זה היה עדיין תקין ולכן לא עורר אצלי חשד. בנוסף, ב-29/10 הצהרתי פעם נוספת שחזרתי לעבוד ב-2/8 ליתר ביטחון, כדי שלא ימשיכו לשלם לי על תקופה שאני כבר לא אמורה לקבל.
לפני ארבעה ימים קיבלתי הודעה שאקבל דמי אבטלה גם החודש, זה כבר היה לי חשוד כי ידעתי שאני לא אמורה לקבל ולכן התקשרתי לביטוח לאומי. לתדהמתי, הפקידה אמרה לי שמה שקיבלתי הוא לא עבור התקופה שבה הייתי מובטלת, אלא עבור אותם חודשים בהם נשלחה ההודעה (אוגוסט-אוקטובר), כך שבעצם נוצר כפל תשלום. היא טענה שהייתי צריכה להודיע גם להם, ואמרתי לה שמאז ומתמיד התנהלתי מול לשכת התעסוקה ורק כשפתחתי את תיק האבטלה לראשונה הגשתי טפסים לביטוח לאומי, ואם חתמתי אבטלה מאז הודעתי ללשכת התעסוקה על תחילת עבודה והם אמרו שזה בסדר גמור. לאחר מכן טענה שבעצם לשכת התעסוקה כן דיווחו, אבל דיווחו שאני מובטלת (גם אם נגיד והם לא דיווחו, החל מאוגוסט מקום העבודה שלי משלם עליי ביטוח לאומי אז בכלל לא ברור לי איך זה לא הדליק אצלם נורה אדומה). בשלב הזה כבר התעצבנתי ואמרתי לה ששלחתי פעמיים ללשכת התעסוקה הצהרה שחזרתי לעבוד ושיש לי גם צילומי מסך כהוכחה. היא טענה שאמנם פעלתי נכון, אבל עדיין בגלל שזה כפל תשלום זה יגולם לחוב שאצטרך להחזיר, ובנוסף קבעה לי ליום ראשון בשעה 8:30 בבוקר (אתמול) שיחה טלפונית עם נציג שלטענתה יסדיר את הכל. אתמול לא התקשר אליי שום נציג, ולכן היום התקשרתי לביטוח לאומי בכדי שיפנו אותי למישהו שכן יוכל להסדיר את עוגמת הנפש הזאת. פעמיים הופניתי למשיבון שעקב העומס ניתן לפנות דרך האתר והשיחות נותקו. בעצם נותרתי ללא מענה וללא אפשרות לסדר את העניין, ובימים הקרובים אמורים להיכנס דמי אבטלה נוספים שרק יינפחו את הכביכול חוב שנוצר. נוצר מצב שעל אף שהצהרתי על חזרה לעבודה, בעקבות ההתנהלות הכושלת שלהם נוצר לי חוב שאפילו אין לי אפשרות להסדיר אותו! מה עליי לעשות במקרה כזה? האם יש כאן עילה לתביעה או קיזוז חלק מהחוב כתוצאה מעוגמת הנפש שנגרמה בסופו של דבר על ידי רשלנות שלהם?

יש לציין שכל האינטרקציה הן עם לשכת התעסוקה והן עם ביטוח לאומי מתועדת ומוקלטת, כך שאוכל להוכיח בקלות שדיווחתי על חזרה לעבודה ועל כך שלא חזר אליי הנציג או שלא היה מענה כשניסיתי להתקשר ולהסדיר את הכל.
תודה מראש
יוסף
09/11/2020 16:57
יוסף 09/11/2020 16:57
מעסיק דוחה תשלום פנסיה
אלון
09/11/2020 15:39
אלון 09/11/2020 15:39
שלום
מבקש לדעת .
האם מנהל חייב לעדכן את העובד שהוא יוצא מוקדם מעבודה
כפי שהעובד חייב דיווח למנהל?
האם יש חוק כזה בחוקי עבודה.
תודה
אני
09/11/2020 15:28
אני 09/11/2020 15:28
אני עובדת כ 14 שנים בראשות מקומית אני אמורה לקבל דרגה והחליטו לעקב אותה בגלל שהיית בתאונת עבודה חמישה חודשים האם יש קשר בין וותק לחופשת מחלה שנגרמה בעבודה ? זה חוקי ? אשמח למענה
איריס
09/11/2020 07:23
איריס 09/11/2020 07:23
בני עובד בבית קפה שיצא לחל"ת עם הסגר השני. לקראת החזרה לשגרה אחרי סוכות הודיעו לו שהוא לא ימשיך לעבוד בבית קפה וקבעו לו זימון לשימוע. בימים שעד השימוע הוא עבר תאונת דרכים עבר ניתוח וכרגע מחלים בבית. השימוע טרם התבצע והמעסיקים יודעים שעבר תאונת דרכים. השאלה הנשאלת האם "למשוך" את ההגעה לשימוע? האם ללכת לשימוע לקבל את הפיטורין ואז להגיש לביטוח לאומי אבדן כושר עבודה? האם אפשר להגיש גם על הפיטורין? מה עדיף מבחינת תשלומי ביטוח לאומי-תשלומי החל"ת או תשלומי אבדן כושר עבודה.. תודה
שקמה
08/11/2020 15:16
שקמה 08/11/2020 15:16
החל"ד שלי מסתיים בדצמבר, שוקלת להתפטר לצורך גידול הילד.

יש לי כמה שאלות:

1. אני עובדת משרה מלאה: 9 שעות ביום , האם זה נקרא התפטרות מוצדקת וזכאית לאבטלה מהיום הראשון ? או שאצטרך להמתין 90 ימים לצורך קבלת דמי אבטלה?

2. לכמה זמן זכאית לאבטלה ? כמו כל מובטלי הקורונה יוני 2021? או רק 4.5 חודשים לפי קריטריונים של גיל ומספר תלויים?

3. עובדת אצל מעסיק זה מעל שנתיים, האם יש צורך בהודעה מראש של חודש למרות שזה אחרי חל"ד?
ש.א
08/11/2020 14:55
ש.א 08/11/2020 14:55
עובדת בחברה 11 חודשים וכרגע נכנסה להריון (חודש ראשון) זה מקום עבודה קצת הזוי עם משכורות די גבוהות אבל לא באמת יש המון עבודה. לאורך כל הדרך יש ימים שפשוט "מעבירים את הזמן".

חברה שלי הודיעה לבוסית שלה שהיא בהריון (בסביבות 3 שבועות כי היא ככ ישרה ורצתה להיות הוגנת איתה) הבעיה שמאז מיחסים ממש חמים עם הבוסית שלה, פתאום הבוסית מאוד לא נעימה ו"מחפשת אותה" כמו לכעוס שהיא גולשת באתרי קניות או לדבר בטלפון (דברים שתמיד נעשו!) אבל עכשיו פתאום זה נורא קריטי ונורא מכעיס אותה.

האם אפשר לפטר במידה ויוכיחו שחברה שלי לא באמת נחוצה? הרי התנאים הלחצים והלוחות זמנים נשארו אותו הדבר!
ענבר
08/11/2020 13:40
ענבר 08/11/2020 13:40
לפני הסגר התחלתי לעבוד במכון יופי שם חתמתי על חוזה של חודש נסיון.
החודש חזרתי לעבוד.
היו אמורות להיות לי 3 משמרות.
כל פעם יום לפני משמרת בערב נאמר לי שאין צורך להגיע מחר בבוקר למשמרת בגלל שאין טיפולים.
כך במשך יומיים, לא קבעתי עבודה בעסק הפרטי שלי ומצאתי את עצמי עושה כלום בגלל ההתראה המאוחרת.
ביום השלישי נאמר לי שאני מתחילה בשעה 1 בצהריים, ערב לפני אמרו לי להגיע ב3 כי אין עבודה.
ביום של המשמרת, חצי שעה לפני משמרת אמרו לי לא להגיע כרגע ולבוא רק בשעה 6 כי אין עבודה.
באותו רגע הגשתי התפטרות בגלל ההתנהלות, ובגלל שנפגעתי כלכלית. כשהגעתי לשם, עשיתי טיפול אחד, והלקוחות אחרי זה ביטלו ולכן אחרי שעה וחצי שלחו אותי הביתה.
השאלה אם זה תקין ואם מגיע לי לדרוש תשלום על השעות שביטלו לי ככה בהתראה קצרה, ברמה כזו שלא יכולתי לעבוד ונשארת קרחת מכל הכיוונים.
מיכאל
08/11/2020 13:32
מיכאל 08/11/2020 13:32
אני עובד במפעל שבו יש מנהל שיש לו פה מלוכלך, לא רק פנים אל פנים, גם עם עובדים אחרים על עובדים אחרים.
בתקופת חודש העלמתי עין ובלעתי רוק, הרגשתי שהוא מחפש אותי ולבסוף ביום חמישי האחרון אמרתי לו שאני הולך לטפל בזה, הוא ניפנף אותי עם היד ואמר בהצלחה ״לך תגיש תביעה״.

התקשרתי להסתדרות ושם הסבירו לי מה לעשות, אחרי כשעתיים הגיע אלי המנכל של המפעל וזימן אותי לשיחה אצלו במשרד, מיותר לציין שגם השיחה איתו הייתה מאוד לא נעימה וקיבלתי שם צעקות (אותו אני מבין כי הוא קיבל כנראה על הראש מההסתדרות, לו הפריע שלא פניתי אליו...) סיימנו את השיחה ״יפה״, המזכירה שישבה שם איתנו כשיצאנו אמרה לי ״כל הכבוד לך״ שאלתי אותה אם נראה לה הגיוני איך שהוא דיבר אלי והיא ענתה ממש לא, אני מבינה אותך אבל מה לעשות. תבלע רוק תעביר את הזמן שלך.

היום, כל היום הרגשתי שהמנהל מסתובב סביבי וכאשר חזרתי מאחת ההפסקות באיחור של 2 דקות הוא כבר עמד שם (אני הייתי בשירותים) כאשר שאל אותי איפה הייתי אמרתי לו בשירותים, מיד אמר לי לך למזכירה של המנכל תבקש מכתב לפני שימוע.

כמובן עשיתי את זה.

אגב את השיחה שלי עם המזכירה הקלטתי שבה היא אומרת שכל ההתנהגות של ההנהלה על הפנים ושהיחס שקיבלתי היא ממש לא הוגן, לה נישאר עוד 3 שנים לפנסיה אז היא מפחדת שיפטרו אותה.

מה עכשיו? אני לפני שימוע - איך אני אמור להתנהל לאור המצב שתיארתי?
רבקה
08/11/2020 12:36
רבקה 08/11/2020 12:36
אם מקום העבודה שולח עובד לרופא תעסוקתי עקב בעיה בגב. ולאותו עובד הסתיימו ימי המחלה. איך עליו להתפרנס אם המעסיק לא מקבל אותו ללא אישור
מיטל
08/11/2020 11:26
מיטל 08/11/2020 11:26
היי!
אני עובדת בחברה ויצאתי לחופשת לידה. אני רוצה להתחיל לעבוד מהבית בזמן החופשה (סיימתי את תקופת ה14 שבועות בתשלום) הצעתי למקום העבודה שלי לחזור לעבודה מהבית עד שהבת דלי תיכנס לגן והם סירבו שאתחיל מהבית. האם אני יכולה לעבוד בינתיים בעבודה אחרת מהבית? ולאחר מספר חודשים לחזור לעבודה המשרדית הקודמת שלי? תודה
ק.ב
08/11/2020 09:00
ק.ב 08/11/2020 09:00
אשמח לדעת מהן הזכויות לאישה במקום עבודה בזמן שהיא בטיפולי פוריות?
אני כ10 חודשים עובדת אצל המעסיק (מועסקת אצל הלקוח שלו )
וטרם הודעתי למעסיק על היותי בטיפולים (כי אני מסתדרת עם העדרויות )
החשש הוא מפיטורין או העברה ללקוח אחר
"אני עובדת אצל הלקוח מסויים האם העברה ללקוח אחר
האם זה נחשב כדין פיטורין?
או נחשב הרעת תנאים ומותר להם לנהוג כך?
או שצריך להיות בהסכמה?
והאם אם הודיע למעסיק על טיפולים אני בעצם מוגנת?
מורן
08/11/2020 08:56
מורן 08/11/2020 08:56
במידה ועובדת ביקשה לחזור אחרי חופשת לידה ולא החזירו אותה כעבור שבועיים בטיעון שעכשיו קורונה והזמנים קשים, אחרי כחודשיים הסכימו לשבץ אותה בתנאי שחלק המשרה תהיה בצהריים (למרות שעבדה רק בוקר לפני הלידה).

למה אותה אישה יכולה לצפות, במידה ותזכה המשפט?
מתלבטת אם לתבוע כי ברור לה שהיו הפרות של חוק עבודת נשים, אבל, היא יודעת רק מה יש לה להפסיד ולא ברור מה היא עשויה להרוויח...
סיון
08/11/2020 08:52
סיון 08/11/2020 08:52
שלום,

אבא שלי שכיר משנת 1992 ועובד באותו מקום עבודה עד היום.

גיליתי שהמשכורת שלפיה מופרשת לו הפנסיה, נשארה קבועה מהיום בו נפתחה לו הקרן (1998) ועד עכשיו, כשהמשכורת בתלוש השכר שלו גבוהה בהרבה.

יוצא שסה"כ כשייצא לפנסיה אחרי יותר מ-30 שנות עבודה במשרה מלאה הפנסיה שלו תעמוד על פחות מ-900 ש''ח בחודש.

בנוסף, הוא אמור לעבור ניתוח גדול בעוד חודש ולצאת לחופשת מחלה, הוא צבר רק 48 ימים כשמעולם לא לקח לפני חופשת מחלה, וזאת מאחר והמעסיק התחיל לצבור לו ימי מחלה רק מ-2018 (לפני כן צבר 0 ימים בחודש).
אני יודעת שכל זה לא חוקי ואני רוצה לפנות לעו"ד דיני עבודה.

העניין הוא שהוא רוצה להמשיך לעבוד שם עוד כמה שנים ומפחד (בצדק) שאם אתחיל את תהליך התביעה עכשיו יאבד את מקום העבודה שלו.

האם כדאי להתחיל את כל תהליך התביעה רק כאשר יעזוב את עבודתו או כבר מעכשיו להתחיל להתעסק בזה?

תודה רבה מראש על הייעוץ!
צליל
08/11/2020 08:44
צליל 08/11/2020 08:44
בוקר טוב לעורכי הדין
אשמח לעזרתכם.
אני מועסקת כבר 5 שנים בחברה ממשלתית דרך חברת שירותי הנדסה כמנהלת פרויקטים של פיתוח והקמת תשתיות, ניתן להגיד שבתאכלס זה סוג של חברת כח אדם, שמקבלת עבורי סכום חודשי ואני מועסקת דרכם.
לאחרונה יצא מכרז והסכומים התעדכנו ובנוסף בעקבות הניסיון שלי הוכשרתי ברמה גבוהה יותר ומכאן התשלום החודשי עלי קפץ בהרבה.
לאחר בקשות להעלאת השכר ואחרי קבלת תשובה מהמעסיק לצערי המשכורת שבסוף תגיע אליי לאחר גזירת הקופון בדרך היא פחות מחצי ממה שמשלמים עלי ויותר מהכל לא ראויה מבחינתי, בוצעה עלייה אך לא מספקת.
מבירור עם חברות אחרות שגם זכו במכרז הן מוכנות לשלם יותר (בין 4000-5000 שח יותר), אני מאוד רוצה לעבור לעבוד דרכן אבל יש לי סעיף בחוזה שאינני יודעת אם חוקי בכלל ומה ההשלכות שיהיו לכך אם אעבור לעבוד דרך חברה אחרת או במילים אחרות אם אתן ליברה אחרת לגזור עליי את הקופון.
להלן הסעיף:
״איסור תחרות: במשך תקופה של שנה לאחר תום עבודתו בחברה, תהא הסיבה להפסקת עבודתו אשר תהא, לא יעבוד העובד ולא יתן שירותים, במישרין או בעקיפין,בפרויקטים אשר במהלך שנים-עשר (12) חודשים לפני תום עבודת העובד בחברה ***** ו/או למי מחברות הבת שלה (להלן ״הקבוצה״)התמודדה על ביצועם, ו/או אצל אנשים או גופים אשר הקבוצה נתנה להם שירותים באמצעות העובד במהלך שנים-עשר (12) החודשים לפני תום עבודת העובד בחברה.
מובהר, כי אין בהוראה דלעיל כדי למנוע או לאסור על העובד, בנסיבות כמצוין לעיל, לעסוק בפעילויות בתחומים זהים או דומים לתחומי עיסוקי הקבוצה, בתנאי שפעילות העובד אינה סותרת את האמור בסעיף זה לעיל.״
אנא עזרתכם במידה ומישהו מכיר את הנושא או שמע על מקרים דומים בעבר
ליז
08/11/2020 08:43
ליז 08/11/2020 08:43
שלום לכולם
אם לא הלכתי לעבודה בזמן הסגר השני בגלל שלא היה מסגרות לילדים והם איתי בבית ומקום העבודה נתן לי מכתב התפטרות שאני התפטרתי יש מה לעשות עם זה או שככה נהוג לעשות בחברות כח אדם?

קיבלתי מכתב התפטרות שאני התפטרתי מרצון וזה לא כך לא הלכתי כי הייתי עם הילדים בבית זה לא שהם נתנו לי מכתב שהם מפטרים אותי...
אשמח לתגובות בנושא
אירה
08/11/2020 08:37
אירה 08/11/2020 08:37
אדם עובד כמאבטח בסופר גדול ויש לו רישיון לנשיאת נשק. כמובן שהוא עובד שכיר.

לפני מספר ימים ניגש אליו המעסיק ונטל ממנו את נשקו בטענה כי הוחלט ממשטרת ישראל לשלול את רישיונו והפנה אותו למשרד לביטחון הפנים.

כרגע הוא לא עובד.

פנינו למשרד לבטחון פנים והם מצידם הציגו לו את המסמך שמבטל את רישיונו בשל עבירות סמים.
ידוע חד משמעית שהבן אדם לא משתמש ולא סוחר!
אנחנו לא מצליחים להבין איך הגיעו למסקנה הזאת שבגללה שללו לו את רישיון הנשק שלו.

הרי הוא לא נעצר או נתפס ושום דבר דומה.
מה אומר: "עבירת סמים"? שימוש/מכירה??
אם מדובר על שימוש, האם צריך לבצע בדיקה עצמאית של שתן/דם להוכחה כי נקי משימוש שכזה? כמה דבר כזה אמור לעלות?
האם יש סיכוי להגשת תביעה להוצאת דיבה?
נגרמת עוגמת נפש גדולה מאוד לבן אדם, כי נשאר ללא פרנסה.
רועי
08/11/2020 08:31
רועי 08/11/2020 08:31
אני מעצב גרפי, ולמעלה משלושה חודשים (!) מי שמובילה את תהליך המיון שלי לחברה אליה אני מנסה להתקבל פשוט מורחת אותי מבלי לתת תשובה חד משמעית וברורה האם התקבלתי או לא. (לרקורד, זו לא חברה שתהליך המיון בה אמור להימשך כל כך הרבה זמן כמו בחברות כמו גוגל או פייסבוק).

בכל פעם שבה אנו מדברים היא משמיעה טיעון אחר, כמו למשל: "החברה יוצאת לחופשה, בעוד שלושה שבועות תהיה לנו תשובה", "אני אמורה לגייס את מי שיהיה אחראי עליך, עוד שבועיים הכל יהיה יותר ברור", ועוד שלל תירוצים וכך עובר עוד ועוד זמן.

התהליך התחיל בתרגיל בית שביצעתי ושלחתי לפני למעלה משלושה חודשים ועד היום לא זכיתי להתייחסות אליו פרט לשלל התירוצים הנ"ל. למיטב ידיעתי, כמועמד זו זכותי לקבל תשובה לחיוב או לשלילה.
שיתפתי שיתוף פעולה מלא מתחילת התהליך והייתי בעל אורך רוח וסבלני, וסמכתי עליה לאורך כל הזמן הזה שהיא תחזור אליי עם תשובה. כרגע התחושה היא שהכל פשוט הולך ליפול בין הכיסאות, ושמצידה זה יהיה נוח שכל הסיפור פשוט יתמסמס.

מה הן הזכויות שלי בסיטואציה המתוארת? האם ישנה עילה לתביעה? האם ישנם תקדימים דומים?

ברור לי שמדובר בהתנהלות לא תקינה ואני רוצה לדעת מה הן הדרכים המוגדרות בחוק (אם ישנן כאלה) בהן אוכל לפעול.

בתודה ושבוע טוב!
עדי
07/11/2020 21:26
עדי 07/11/2020 21:26
דוד שלי עשה תאונה בעבודה, כרתו לו את הרגל והרגל השנייה נשארה 90 אחוז נחות. הוא היה צריך לקבל סכום כסף ולאחר שנה הוא ניפטר (החליק במקלחת בעקבות קריש דם בראש מנפילה קודמת)ואמרו לאשתו שהם לא מקבלים יותר כלום כי הבן אדם נפטר.
זה הגיוני שלא מגיע למשפחה שלו , לאשתו ולילדיו את כל מה שהגיע להם? הוא היה בן 39 כשנפטר.
doctor
06/11/2020 17:11
doctor 06/11/2020 17:11
מנקה שעובדת כבר שנה והיא עובדת 4 שעות בשבוע פעמיים בחודש שמונה שעות חודשיות אך לעשות חישוב דמי הבראה
וכמה הבראה מגיע?

תודה לעונים
ערן
05/11/2020 11:11
ערן 05/11/2020 11:11
היי,
רציתי להבין מבחינת זכאות לדמי אבטלה מה ההבדל בין יציאה לחל"ת, התפטרות עקב החל"ת לבין פיטורין