בוקר טוב ותודה ענקית על העזרה מראש,
אני מועסק בתחום אבטחת המידע (הייטק) מזה שנה אצל
מעסיק אשר העסיק אותי כג'וניור ללא נסיון (קצת לפני שסיימתי קורס והסמכה בתחום), התנאים בהתחלה נראו לגיטימיים כי הובטח שיישלח אותי לעוד הסמכות על חשבונו וישקיע בלימודיי ונסיוני בתחום. חתמנו
חוזה לשנתיים עם
משכורת גלובאלית (פחות מ-10,000 שתעלה בעוד כאלף בשנה השנייה - סכום מצחיק עד דמעות לעובד בתחומי, בכישוריי וביכולות שלי)
בחוזה עלי לעבוד 9 שעות ביום.
כעבור שנה, נכון להיום, מתבייש לומר אך אני מרגיש מנוצל, נתחיל מזה שהמשרד שלי הוא חדר בבית הפרטי שהמעסיק בונה לעצמו כרגע כבר מעל חצי שנה וייגמר לא לפני 2021 (ללא מזגן בחדר, וללא חדר שירותים בכל הבית, בכלל אין אסלה... עושה פיפי בגינה שלו, ולגבי מספר 2... צריך לסוע עד הבית - נסעתי רק פעם אחת כי זה מרגיש לי אבסורד לסוע
לשעה כמעט בשביל לחרבן) גם את הקפה והסוכר אני קונה לעצמי, למרות שמדי פעם הוא זורק כמה שקלים עד 100 שקל לכוס שהגדרתי כקופה קטנה - לא שזה מספיק אבל זה לפחות עוזר שלא הכל יצא מהכיס שלי... ותשמעו, אני חייב קפה בעבודה... ביקשתי שיביא אך זה לא עוזר אז הבאתי בעצמי... גם פועלי הבניין שלו שותים מהקפה שלי.
הבעיה הרצינית שמפריעה לי ביותר (ולצערי הסכמתי לכך כי האמנתי שזה יבוא רק לטובתי בסוף, נסיון, לימודים וכו') היא שאני עובד כל יום בלי כמעט יוצא מן הכלל בין 11 שעות ל- 12 ללא תשלום
שעות נוספות מצידו! מ8 בבוקר ועד 19:00 בערב לפחות. וכשאני מעוניין לצאת הביתה ב17:00 (לאחר 9 שעות עבודה) הוא פותח עלי עיניים ואומר שזה לא מתאים לו שאני אעבוד ככה קצת למרות שזה הכי רגיל ולגיטימי שיש... אציין גם שאני בקושי יוצא להפסקות, גם את החצי שעה של האוכל אני מסיים בעשר דקות וחוזר לעבוד כי כזה אני.
בקצרה, אני בראש שלי הייתי מוכן לכך אם הייתי יוצא באמת לעוד הסמכות בתחום... אבל זה לא קורה, וזה לא באופק... ובנתיים אני רק מרגיש שהבוס שלי תואב בצע ונצלן.
הקש ששבר את גב הגמל הוא שאתמול יצא שהתכווחנו בטלפון כמעט חצי שעה על כך שדיברתי עם חברת ביטוח לצורך ביטוח הרכב שלי בטלפון בין 12:00 ל12:20 מה שנהוג אצלו בבית כהפסקה בין כל הפועלים(עד 12:30), הוא התקשר אלי 5 פעמים בזמן הזה ולא עניתי לו לשיחה אך שלחתי הודעה בוואטסאפ "כמה דק' חוזר אלייך". בשיחה איתו לאחר מכן אמרתי לו "בן אדם, אני עובד אצלך כמעט 12 שעות ביום 5 פעמים בשבוע, אני לא יכול לדבר קצת בטלפון?" ואציין שאני בכלל לא מדבר בטלפון במהלך היום... אולי בשיא של השיא 10 דק' בשבוע במצטבר, ואולי פעם פעמיים בשנה שיחות כאלה... של 20 דק עם חברת ביטוח או עם הבנק, מה שאני לא יכול לעשות לאחר שעות העבודה כי אני כל יום מסיים ממש מאוחר!
פרקתי. כנראה שעוד שעתיים אגיע למשרד ונדבר על כל זה ואגיד לו שלא מתאים לי לתת לו מעבר למה שסיכמנו בחוזה... הוא כנראה יגיד שלא מתאים לו שאני אעבוד עד 17:00... אני אגיד לו שיתחיל לשלם שעות נוספות אחרת אני קם והולך ב17:00 כל יום... ולא לדבר על זה שמגיע לי את כל השעות הנוספות האלה מהשנה האחרונה רטרואקטיבית למרות שלא החתמתי שעון אצלו לעולם... אבל יש עדים ולא קצת, אבל ניחה....
סליחה על החפירה, אשמח לדעת מה זכויותיי ומה כדאי לי לעשות/ להגיד לו, השתדלתי לתאר את הסיפור עד מלואו. תודה ענקית מראש.