ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
17/12/2020 12:12
אלעד 17/12/2020 12:12
שלום לכולם שמי אלעד דרימר בן 22 ואני אשמח להתייעץ איתכם על נושא מסוים.
אני אתו את רקע המקרה:
לפני חודש וחצי נפצעתי בקורס שלא אציין את שמו עקב סיווג ביטחוני הקורס הינו קורס מאבטחים.
נשלחתי לשם ממשרד החוץ זתאמרת כעובד אני שייך למשרד החוץ אך בתקופת ההכשרה אני נשלח להכשרה בגוף אחר.
היה לנו שם בוחן נחישות שתזיזו אותנו כמו בגיבוש צבאי ובאחד הספרינטים בבוחן נגעתי בקיר בצורה לא טובה והרגשתי כאב כמו תחושה של פריקה בכתף אך הצלחתי להזיז את היד אחרי כמה שניות של כאב ולא פרשתי הבוחן כי זה בוחן שהוא מבחן שאסור לנו להיכשל בו כי זה עלול לנפות אותנו מהקורס אם לא נעבור כמה בחנים וכמובן שמאוד הטריפו אותנו.
למרות הכאבים המשכתי בבוחן ועשינו זחילות הרבה זחילות ונגעתי בקיר להסתבוב עם הגוף ופתאם הרגשתי כאב חד ולא הצלחתי להזיז את היד ראיתי שאני לא מצליח להמשיך לזחול(פיזית להזיז את עצמי לא מסוגל) איזה חצי דקה אמרתי למדריך שהיה אחראי על הקבוצה באותו בוחן והוא אמר לי לקום אחרי שהוא ביקש להמשיך לנסות וכאשר קמתי מזחילה והייתי על 6 או 4 לא משנה איך קוראים לזה השתחרר לי קאנק חזק והשתחרר הכאבים והצלחתי להזיז את היד.
בדקו אותי שם פיזיותרפיסט ופראמידק של המתקן של הקורס וראו שאני מצליח לעשות תנועה מסוימת למרות הכאבים ואמרו לי שקיבלתי מכה ויעבור לי שמתי קרח הביאו לי סד לשמור על הכתף ולא שלחו לאיזה צילום למזלי הפגיעה קרתה ביום חמישי אז היה לי את הסופש לנוח.
תוך כמה ימים הטווח תנועה השתפר היו כאבים חזקים בימים הראשונים גם בעת שינה וכמו שאמרתי לאט לאט זה השתפר וכשחזרתי לקורס ביום ראשון עשיתי 80 אחוז כרגיל מהאימונים כשכאב לי ממש במהלך האימונים ולא יכלתי להמשיך המאמנים כיבדו את הבקשה שלי.
תוך כדאי שעובר שבוע מאז המכה אני רואה שיש תרגילי כשירות שהם היו המדד שלנו להתקבל לקורס כמו מתח סקוואט עם מוט,דחיקת חזה. ואמרתי לפיזיותרפיסט והוא נתן לי לעשות כוסות רוח ומכשיר שמעביר זרמים עשיתי פעמיים שלוש עד הופרשתי מהקורס כי לא יצא לי לראות אותו יותר מידי במהלך היום כי אני הייתי בלוז.
חלפו שבועיים ויש כאבים אבל זה פחת כאב בעקבות הסד ששמתי עליי והתנועה קצת יותר טובה אני עושה כול מה שדורשים מאיתנו תוך כדי שאני זהיר עד כמה שאפשר.
ובמקרה אני רואה את הפיזיותרפיסט אומר לו שעדיין כואב לי ולא מצליח לעשות תרגילים כמו שציינתי למעלה הוא שוב לי בדיקה לבדוק מה כן אני מצליח ומה לא.
רואה שהמצב לא וואו והוא אומר לי שאולי כדאי לבדוק את זה שאני אראה אורתפוד (אני מזכיר שבועיים אחרי המקרה) ומדווח לאחד המדריכים שלי ובמהלכי לאימון מסוים המדריך שלי תופס אותי בצד שואל אותי אם אני לא מצליח תרגילים מסוימים ואני אומר לו שכן והוא אומר שאין לי אישור להתאמן הלכתי לדבר עם מנהל הקורס הוא אומר לי שאני יכול לחזור להמשיך את הקורס רק אחרי אישור של אורתפוד מומחה כתפיים כמובן שהתבאסתי כי רציתי להמשיך את הקורס כי בסופו של יום ברגע שאני מסיים את הקורס אני מתחיל לעבוד בתפקיד שייעדו לי והתקבלתי אליו.אך אני מבין את הכאבים שאני חווה ורק נזק יכול להיגרם לי.
למחרת הייתי אצל אורתפוד רגיל חשד שיש לי קרע בכתף ואני צריך לעשות אולטרסאונד ולא נתן לי לחזור לקורס הופרשתי רפואית מהקורס לאחר אולטרסאונד והתחלתי פיזיותרפיה הבינו שפרקתי את הכתף בצורה חלקית והייתה לי חזרה בפונטנית מסתבר שיש כזה דבר זו בעצם היה הקאנק שתיארתי למה עשיתי m.r.i ובנוסף לפריקת כתף קרעתי שם את הרצועות הסחוס שלי נפגע קרעתי את גיד הראשי
כול הזמו שהתחלתי להיות בבית ושביררתי תוך כדאי הפסקתי להשתמש בסד והבנתי כמה הוא הקל עליי כי היו לי כאבים חזקים בלי הסד וחלף זמן מאז הפריקה.
אתמול עשיתי ניתוח בכתף בעקבות הקרעים ובעקבות הפריקת הכתף בגיל צעיר שזה עלול לחזור לי. מדובר בסד של חודש וחצי בלי יותר מידי להזיז את הכתף ושיקום של חצי שנה.
בעקבות זאת קיבלתי תאונת עבודה ומשרד החוץ ואני תובעים את ביטוח לאומי.
ומשרד החוץ דאגו לי לתפקיד פחות מבצעי כאשר אקבל אישור לטוס לחול.
בעקבות הניתוח יש לי 10 אחוזי נכות לצמיתות.
ואני מעוניין לתבוע בעתיד את הארגון שעשיתי בו את ההכשרה / קורס
השכר שלי היה לי 6500 בהכשרה
ואני מעוניין לדעת מה אני יכול לקבל אם אני אתבע אותם תודה והמשך יום טוב

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: אני מתכנן להגיש תביעה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה