ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
ברוך
28/08/2019 16:50
ברוך 28/08/2019 16:50
רקע: אני עובד 8 שנים במקום העבודה, ובני אובחן בסרטן, הצוות הרפואי דן בסוג הטיפול זמן רב ועדיין לא הוכרע, לבנתיים הודעתי למעסיק שאני רוצה לעזוב לשנה בכל מקרה, ובמהלכה להחליט אם לחזור. המעסיק מוכן לתת לי את האפשרות.
לכאורה אם בני חלילה יצטרך לכימותרפיה התפטרותי תחשב ל'התפטרות כדין פיטורין על רקע מחלת בן' ואז אוכל לחתום אבטלה, אך סוג הטיפול לא הוחלט סופית, וביום ראשון הקרוב עלי להתייצב בלשכת התעסוקה!.. ובאם לא יקבל כימותרפי אלא משהו אחר אינני יודע האם ההתפטרות תיקרא 'התפטרות על רקע מחלת בן' מבחי' הביטוח לאומי.
1. אז מה עדיף כדי לקבל אבטלה? להצהיר על התפטרות כנ"ל או לחתום 'חל"ת' (ואם עדיף חל"ת אז לכמה זמן?)
2. האם אפשר לחתום חל"ת לתקופה ובמהלכה להתפטר ?
3. ובכלל כמה זמן אוכל להמשיך כך בלי שיכריחו אותי בלשכת התעסוקה לעבוד באם חלילה בני יצטרך לכימותרפיה?
רונן
28/08/2019 08:41
רונן 28/08/2019 08:41
בוקר טוב,
אני עובד כשכיר בחברה קטינה וההפרשות לפנסיה של כלל העובדים היא לחברת ביטוח באמצעות סוכן ביטוח.
לאחרונה גיליתי שההפרשות שלי ושל המעביד שלי אינם בהתאם . ( 6% - 6.5% )
באחריות מי לוודא שההפרשות תקינות ?
מה עושים במצב כזה ?
יוסי
27/08/2019 22:40
יוסי 27/08/2019 22:40
עובד שעתי חזר לעבודה לאחר חופשת מחלה למרות שעדיין לא הרגיש טוב. לאחר כשעתיים של עבודה הוא הלך הביתה כי לא היה מסוגל להמשיך לעבוד. בהמשך אותו יום הוא קיבל אישור מחלה לימים נוספים, הכולל גם את היום בו עבד. (הוא עבד כשעתיים ביום ראשון וקיבל אישור מחלה חדש החל משבת שלפני כן, כי האישור הקודם היה עד יום שישי). מה התשלום שמגיע לו עבור היום בו עבד כשעתיים והאם רצף ימי המחלה ישמר או שמתחילים לספור מחדש את ימי המחלה? (אם הוא לא היה מגיע לעבוד באותו יום היה מגיע לו 100% שכר עבור אותו יום והימים שאחריו). כאמור, מדובר בעובד שעתי.
איתן שאנן
27/08/2019 22:37
איתן שאנן 27/08/2019 22:37
מקום העבודה הוא 1.3 ק״מ האם מגיע לי דמי נסיעות?
עם כן כמה מגיע לי?
קשת
26/08/2019 13:11
קשת 26/08/2019 13:11
באחד המכתבים מרופא מומחה הרופא תיאר את המגבלה הבריאותית והמליץ על פנסיה מוקדמת. בהתייעצות קטנה הבנתי שהיה צריך לכתוב פנסיית נכות. האם זה ישפיע על החלטת הרופא התעסוקתי? או רצוי להמתין שהרופא המומחה יחזור מחו"ל ויתקן את ההמלצה שלו?
והאם ניתן לתבוע את אובדן כושר העבודה מקרן הפנסיה אם קיבלתי מכתב פיטורין במקביל לתהליך הבירור הבריאותי וביקור אצל רופא תעסוקתי?
אודה מאד למענה לשתי השאלות
התפטרות 26/08/2019
עזב
26/08/2019 10:25
עזב 26/08/2019 10:25
אני מורה במשרד החינוך 8 שנים במחוז דרום באר שבע , במקור אני צפוני מכפר עארה שרחוקה כ120 ק״מ ממקום העבודה התגוררתי בבאר שבע עד לשנה שעברה , אישתי קיבלה העברה למחוז צפון (אום אלפחם) וחזרנו לגור בכפר , השאלה שלי אם אני רוצה להתפטר עקב המעבר של אשתי למחוז אחר ואני לא יכול לנסוע כל יום מעל ל100 ק״מ , זה יהיה אפשרי ואני אקבל ת כל הפיצויים ומה שמגיע לי עקב ההתפטרות?
הילה
26/08/2019 00:16
הילה 26/08/2019 00:16
נפתח אצלינו בעבודה מכרז פנימי לחונכות נציגים חדשים מי שקבע את הקרטריונים קבע אותם לא בצורה אחידה על פי ממוצע חודשי משתנה לדוגמה ממוצע אחוז משרה 5 חודשים אחרונים בלבד ממרץ עד יולי וממוצע העדרויות ומחלות 7 חודשים אחרונים מינואר ככה שמי שלקח חופשה שנתית ביולי נפל באחוז המשרה ומי שלקח באוגוסט לא נספר לו כי הוא לא נספר האם זה יתכן וחוקי לבחור קריטריונים על פי שיקול דעת ולא על פי חוק ממוצע אמור להיות שנתי ולא חודשי ככה הוא משקף אינדיקציה מהווה שויון כלפי כל העובדים שנגדו ולא בחלקם
ורדית
25/08/2019 17:56
ורדית 25/08/2019 17:56
עובדת 20 שנה בעמותה בהסכם המעגן את תנאי השכר שלי .הוחלפו חברי ועד (דירקטוריון) והחליטו על שינוי מערך ההסכמים וביניהם ההסכם שלי .
האם אני יכולה להתנגד לחתום על הסכם חדש?
בהסכם החדש לא מצויין הותק לא מצויין שההסכם שלי בכפוף לרשויות המקומיות מה שהיה לפני לא מצויין עוד מספר קטן של דברים מה אני עושה? מה זכויותי
ברק
25/08/2019 17:03
ברק 25/08/2019 17:03
שלום רב,
אני עובד בשתי משרות, במשרה השניה אני עובד בעיקר בסופי שבוע ולפעמים בשעות הערב במהלך השבוע כאשר יש צורך.
במשרה השניה הצטברו לי במהלך השנים המון ימי חופשה שהמעסיק דורש שאנצל אותם.
האם אני יכול לבקש את ימי החופשה בימים בהם אני עובד אצל המעסיק העיקרי שלי?
תודה
מבין עניין
23/08/2019 14:48
מבין עניין 23/08/2019 14:48
האם מעסיק יכול לא לשלם את תקופת ההודעה המוקדמת לעובד שהתפטר, זאת בעקבות גילוי על כך שהעובד הפר את
סעיף
אי התחרות
שהיה חתום עליו בחוזה (לא חוקי למיטב הבנתי). עוד צוין בחוזה כי במידה והעובד יפר את סעיף תחרות הוא לא יהיה זכאי לתשלום על תקופת ההודעה המוקדמת.
תיווך 22/08/2019
משה
22/08/2019 22:03
משה 22/08/2019 22:03
היי אני עבדתי בתיווך אצל משרד נדלן .. ברגע שנסגרת עיסקה הקונה נותן את כל הסכום למשרד .. ועכשיו המשרד לא רוצה לשלם לי את החלק שמגיע לי בעסקה מה עליי לעשות ? תודה רבה מראש לעונים
עידן
21/08/2019 15:59
עידן 21/08/2019 15:59
זוגתי הייתה מורה לפרק זמן קצר לפני השנתיים, פתאום משרד החינוך החליט להכניס לה 650 שקלים לבנק. ככה"נ בטעות (כי זה מה שקורה במערכת הזאת), אני יודע שלרוב משרד החינוך שולח הודעות "איום" על כך שאם לא נחזיר את הכסף בזמן מסוים יתבצעו כנגדנו תהליכים משפטיים, האם יש דרך להקדים תרופה למכה ולשלוח מכתב בסגנון שאם מבצעים טעויות כאלו באופן סדרתי בפעם הבאה שיכנס אלינו כסף בחשבון אנחנו לא נחזיר?
מרים
21/08/2019 12:03
מרים 21/08/2019 12:03
שלום ותודה רבה,
רציתי להתייעץ לגבי ההתפטרות שלי: אני עובדת 3.5 שנים בעבודתי עם הפסקה של חודשים, כרגע אני רוצה להתפטר ואני אחרי חל"ד,
האם מגיע לי פיצויי פיטורין? ואם כן ממי? מהמעסיק או מקופת הגמל? ואיך מחשבים זאת?
אשמח אם תענו לי,
המון תודה
חיילת20
20/08/2019 17:20
חיילת20 20/08/2019 17:20
רציתי לדעת האם חיילים המשרתים בשירות סדיר גם מחוייבים בחוק המלצרים.
התשובה לא כתובה בשום מקום בחוק בגלל זה אני שואלת.
ליאור
20/08/2019 13:33
ליאור 20/08/2019 13:33
היי,

שואל בעניין דיני עבודה

מציין שמדובר בעבודה פיזית (פנצ'ר מכר).

מעסיק שהחתים עובד על טופס 101 אך עדיין לא החתים חוזה (לפי מה שידוע לי במידה ויש חוזה עם סעיפים מסויימים לפי דרישות החברה, החוזה חייב להיחתם תוך 30 יום מיום תחילת העסקה).

האם תקין?

בנוסף לאותו מקרה, מה עובד יכול לעשות אם הושפל ע"י המעסיק בנוכחות לקוחות? (איומים על שכר שלא יינתן, צעקות, טרטור עובד מלקוח ללקוח בלי לסיים שירות מלא, השפלה).

יתר על כך, בנוסף לשני מקרים מקבילים אלה, אותו עובד נמצא כי עובד לבד למרות תקן של 3 עובדים לפחות במשך כחודש (מתחילת העסקתו).

בנוסף, מעסיק שמערער על החלטתו של רופא על מנוחה לאותו עובד, כלומר טענת המעסיק היא שהעובד כשיר לעבודה אם היה מחוץ לביתו (למרות שנמצא כי מדובר בקניה בחנות בלבד), האם תקין?

כל המקרים האלה מדברים על יחס בין אותו מעסיק לאותו עובד.

תודה לעונים
מרגריטה
20/08/2019 13:29
מרגריטה 20/08/2019 13:29
היי, שאלה בדיני עבודה,

אני עובדת בתפקיד שדורש הימצאותי בסביבת חומרים מסוכנים. אני כרגע לפני חזרה מחופשת לידה ובהריון נוסף ברוך ה'. בהריון הקודם רופא תעסוקתי כתב שאסור לי לעבוד בסביבת חומרים אלו ולכן במהלך ההריון הייתי באותה מחלקה אולם בתפקיד אחר. עכשיו, משאבי אנוש טוענים שלפי החוק הם מחוייבים להחזיר אותי לתפקיד שהייתי בו לפני הלידה, מה שמסכן אותי שוב כי העבודה היא בסביבת חומרים מסוכנים, כמו כן המכתב של רופא תעסוקתי הוא בגדר המלצה ולכן הם לא מחוייבים אליו. הפיתרון היחיד שיש להם כרגע בשבילי הוא שאני אשאר בבית והשכר שאני אקבל הוא חופשת מחלה או קרן פנסיה וכד'. האם זה חוקי?
נחמה
20/08/2019 11:17
נחמה 20/08/2019 11:17
שלום
שואלת עבור חברה
כרגע בתחילת חודש 5 יש לה מספיק תלושים לדמי לידה- חזרה אחרי חןפשת לידה ופוטרה לאחר ה60 יום ולכן יש לה תלושים מ-01/18-03/18 שלושה חודשים רצוף 04/18 הייתה באבטלה 05/18-03/19 יש לה תלושים רציפים 03/19-06/19 אבטלה נכנסה להריון אחרי הפיטורין. ולכן, בשביל היום הקובע עבדה במהלך ההריון 06/19-07/19 עבדה חודש מאמצע יוני עד אמצע יולי.ביולי טסה לחודש עד אמצע אוגוסט הייתה בחו"ל. סהכ יש לה יותר מ15 תלושים ב22 חודשים האחרונים
צפי לידה תחילת ינואר.

במידה והיא רוצה להגיש בקשה לצורך שמירת הריון ו*כרגע לא עובדת כלל* (אגב היא זכאית לחתום אבטלה עוד כחודשיים לפחות כי לא ניצלה את כל הימים שאושרו לה).

1. האם יכולה להגיש בקשה לשמירת הריון גם אם כרגע לא עובדת?! ( יש סיבה רפואית כמובן)

2. האם צריכה עדיין לבקש מרופא משפחה / נשים מחלה? כדי להיות בבית כ30 יום ואז להגיש? תודה
גלי
20/08/2019 09:43
גלי 20/08/2019 09:43
גיליתי אתמול שיש מישהו במשרד שיש לו מחלת הנשיקה. מסתבר שכוח אדם והמנהלים ידעו עליו ולא טרחו להזהיר את ההריוניות.
לפני יומיים הוא בא עם כיסוי פה כנראה כי הוא יודע שהוא מדבק. הוא לא מוכן להישאר בבית כי הוא מפעיל גן ילדים בביתו ולא רוצה להדביק את הילדים.
הוא הביא אישור מהרופא שמותר לו לעבוד במשרד פתוח (open space) רק לא להשתמש בכלים שכולם משתמשים.
אף אחד כאן לא מוכן לעזור לי ולעוד 2 שבהיריון כאן. אחת עברה למשרד סגור כדי להתרחק ממנו, ואני והשנייה תקועות בחלל פתוח עם החולה הזה. לא נותנים לנו לעבור למשרד סגור בגלל שהם אומרים שאם ייתנו לעוד אחת לעבור זה לא ייגמר וכולם ירצו. בתכלס זה בגלל שאנחנו זוטרות...
הם ביקשו שאביא אישור רופא שמחלת הנשיקה מסוכנת לי ואני לא יכולה לעבוד בחלל פתוח עם הבחור הזה ורק אז יתנו לי משרד, אבל לא מוכנים לשלוח אותו הביתה...
השאלה שלי: אין חוק שמגן על נשים בהיריון בעבודה ממקרים כאלה או חוק שמכריח את כוח אדם ליידע את הצוות על מחלות מדבקות ומסכנות חיים כאלו???
התירוץ של הכוח אדם זה שיש לו אישור רופא אז הם לא מחוייבים להודיע לאף אחד... אבל בינתיים הם מסכנים את החיים של התינוקת שלי! מילא אותי, אבל את התינוקת שלי!

אגב הבוס של ההריונית הבכירה אמר לה ״המחלה פחות מסכנת נשים בשבוע שלך, אז את לא צריכה לדאוג כ״כ״ (היא שבוע 26 אני 18) ואז היא אמרה לו ״ומה עם בחורות בהיריון בשבוע פחות מתקדם כמו גל???״ וכמובן שלא היה לו מה להגיד...
רנית
20/08/2019 09:29
רנית 20/08/2019 09:29
אני עובדת 15 שנה באותו מקום וכרגע בהריון חודש 6 עם תאומים ממש התבלבלתי כבר עם כל החוק הזה של השמירת הריון... אני צריכה לשבת בבית על חשבוני בשביל לקבל שמירה?? אציין שיש לי 70 ימי מחלה...וגם האם אפשר להשתמש בימי מחלה לצורך הארכת חופשת הלידה או שזה לא חוקי?
רועי
20/08/2019 03:38
רועי 20/08/2019 03:38
שלום,
אני עובד בעבודה נוספת כשכיר בעמותה. אחוזי המשרה הם 20 אחוזים.
המעסיק מנכה לי ימי חופשה גם מעבר לימים שנצברו במצבים בהם אני לא נעדר אלא שהקליינטים לא מגיעים.
אסביר אני מנחה קבוצות של נערים. קבוצה אחת מתקיימת בתוך הוסטל בו הם שוהים ואני מועסק על ידי עמותה שהיא הזכיינית בתחום הנחיית הקבוצות בלבד.
ישנם מקרים בהם המנהל של ההוסטל מבטל קבוצה גם באקראיות. במקרה האחרון למשל בשל תיאום בין עובדת ההוסטל לבין מנחה אחר שלא קשור אליי בטלו את הקבוצה שאני מנחה בה. זאת ללא הודעה וברור עימי ובניגוד לסיכום הישיר איתי שאכן ישנה קבוצה. (אני לא תלוי בעבודתי בקבוצות ובמנחים אחרים).
באותו יום בדרך להוסטל שוחחתי עם המנהל והוא חשש כי ישנה אי הבנה, הוא ברר וחזר אליי שהנערים יצאו לטיול ולכן לא תתקיים קבוצה. אני דרשתי מהמעסיק לשלם כי אני הופעתי ביום עבודה זה וגם משם המשכתי להנחות קבוצה אחרת שקבועה במקום אחר מייד לאחר הקבוצה שבוטלה.
המעסיק מסרב לשלם בטענה שהתקנון הינו תשלום עבור קבוצות רק שהתקיימו בפועל.
כך הוא מפחית לי על כל ביטול מעבר לימי החופשה הנצברים ובכל פעם בשל החלטה של ההוסטל שהינה החלטה חד צדדית. (רק הפעם גם שאיננה מתואמת ואף הפוכה ממה שסוכם איתי).
היועצת המשפטית שלהם טענה בעבר שהם המעסיק גופים עליי חופשה.
ראשית. האם יש צדק בעובד שכיר שעובד באותו יום לקזז חלק מיום כחופשה בגלל שמקבל השרות החליט לא להנגיש את השרות או לבטלו? האם די בהודעה מוקדמת? האם שלא התקבלה הודעה, זה שונה? האם ניתן לכפות חופשה יותר ממספר הימים המצטברים לחופשה? מה קורה במקרים בהם ההוסטל או מקום אחר סגור בגלל למשל חול המועד או שביתה?
אציין כי אני עברתי מתשלום כפרילנסר בתשלום גבוהה לעובד כשכיר באחוזי משרה לקבלת זכיות כשכיר וגם מסיבות אלו על מנת שיקבל שכר קבוע כל עוד אני לא ביטלתי עבודה מצידי.
אשמח לתשובה עם בנידון.
רועי.
0549011523
אפרת
19/08/2019 23:27
אפרת 19/08/2019 23:27
אשמח לעזרה,
אמורה לצאת לחופשת לידה לאחר עבודה שלושה מקומות שונים + עצמאית.

1. מקום עבודה ראשון - 32 חודשי עבודה + אבטלת קיץ
2. מקום עבודה שני - 15 חודשי עבודה
3. מקום עבודה שלישי - 3 חודשי עבודה ברצף
4. עצמאית במשך שלוש חודשים

לגבי אלו מהעבודות אני זכאית לקבלת דמי לידה?

תודה רבה!
בתיה זוהר
19/08/2019 20:14
בתיה זוהר 19/08/2019 20:14
שלום , אני לעבוד כסייעת בגן במקום עובדת שיצאה לשמירת הריון וחופשת לידה במשך כשבעה חודשים שבמהלכם גם נכנסתי להריון ואח"כ כשנגמרה חופשת הלידה של העובדת והיא חזרה שזה היה בדיוק בסיום שנת הלימודים אני המשכתי לעבוד ועשיתי קייטנה וקיבלתי משכורת רגילה וגם אח"כ בחודש שהיה חופש קיבלתי משכורת רגילה ובתחילת הלימודים שוב נתנו לי להחליף מישהי אחרת עוד תקופה של שלושה חודשים פחות יומיים ואמרו לי בע"פ שאח" אני אחליף עובדת שעזבה ואח"כ אני יצאתי לשמירת הריון ולחופשת לידה שבסופה שזה היה גם סוף השנה לא אמרו לי במפורש מה קורה ורק לאחר שפגשתי את המנהלת ברחוב באקראי היא אמרה לי שאני לא ממשיכה כי עד עכשיו הייתי על תקן מחליפה וכן שהיא לא אוהבת את זה שנכנסים להריון ושהיא מצאה עובדת טובה יותר אבל אין לי הקלטה של הדברים הללו כיון שהם נאמרו לי ממש באקראי.
יש לציין שלא נחתם בינינו שום חוזה העסקה וכל הזמן אמרו לי שאני ממשיכה ושיש לה מקום עבורי .
רציתי לשאול מה הזכויות שלי במקרה הנ"ל ,
תודה על התשובה וסליחה על האריכות
פניה 18/08/2019
ליאור
18/08/2019 17:42
ליאור 18/08/2019 17:42
אדם העובד בחצי משרה - 5 שעות ביום ,5 ימים בשבוע
[ משמרת במקום העבודה מגודרת כ 8.6 שעות ]
לכמה ימי מחלה , חופשה והבראה הוא זכאי ?
יוחנן
17/08/2019 23:04
יוחנן 17/08/2019 23:04
אשתי עובדת בחברה שהיא מלק''ר. הם נסמכים בין היתר על תרומות. קמפיין חדש שהם רוצים לעשות מכריח עובדים לבנות דף נחיתה אישי לאיסוף תרומות ולגייס את חבריהם ומשפחתם ע''י שליחת הלינק האישי בבקשה לתרומות. יש להם יעד של גיוס שהם חייבים לעמוד בו שדף האינטרנט צריך לייצר. האם זו דרישה חוקית ממעביד לדרוש מעורבות של משפחה וחברים? האם עובד רשאי לסרב?
פיצויים 17/08/2019
שי
17/08/2019 06:25
שי 17/08/2019 06:25
שלום.אני עובד בנקיון חדרי מדרגות כ20 שנה.אני מוגדר כעוסק פטור.אחת לחודש נותן קבלה כנגד תשלום משכורת.יש כמה בנינים שהפסיקו עבודתי.בחלק מהם עבדתי כ8-20 שנה.האם אני זכאי לתבוע אותם על פיצויים?
עליי לציין שלדעתי חלו עליי תנאי עובד מעסיק כי נתבקשתי על ידם לבצע עבודות בתחום.מציין שלא שולמו עליי דמי ביטוח לאומי.
שי
15/08/2019 22:13
שי 15/08/2019 22:13
שלום,
לפי חוזה העסקה שלי, אני זכאי למענק התמדה של כמה אלפי שקלים אחרי שנה של עבודה .
המעסיק פיטר אותי אחרי 11 חודשים ונתן לי הודעה מוקדמת של 30 יום שביקש שאשר בבית וישלם לי.
ז"א יחד עם תקופת העבודה וההודעה המוקדמת יש לי שנה של עבודה.
המעסיק מסרב לשלם את המענק בטענה שזמן ההודעה המוקדמת לא נחשב לזמן עבודה לצורך מענק.
האם נכונה היא טענתו? אשמח להפניה לסימוכין עפ חוק
חנה;
15/08/2019 12:21
חנה; 15/08/2019 12:21
שלום,

המעסיק של בעלי ברח מהארץ מחודש אפריל- ולכן בעלי לא קיבל משכורת של מרץ.

בית משפט הוציא את החברה לפירוק אבל עדיין אין מפרק רישמי.

מכיוון שאין מכתב פיטורין בעלי אינו יכול לחתום אבטלה.
ואמרו לנו שבגלל שיש לנו רכב מעל 42000 איננו זכאי להבטחת הכנסה.

היום שקראתי קצת באינטרנט הבנתי שאם יש לי ילד עם נכות אז אנחנו נהיה זכאים.
לבן שלי יש 50% נכות.
האם נכון הדבר? אשמח לתשובה!

(רגע התפרקות:
הדבר שהכי מקשה עלינו שבגלל שבעלי כרגע במעמד לא עובד אז אנחנו אמורים לשלם דמי ביטוח לאומי - מה ההיגיון?
מיכל
15/08/2019 12:17
מיכל 15/08/2019 12:17
אני כחודשיים נמצאת ללא עבודה(אמורה להתחיל עבודה כבר בקרוב- אלא שהמעסיק מבקש אישור שאני כשירה לעבודה מרופאה תעסוקתית וזה מתעכב בשל כך) , בינתיים חותמת אבטלה כבר מהחודש ה7(סיימתי עבודה אחרונה ב17.6.19 .) הגשתי תביעה לאבטלה ולא חסר דבר ועדיין מקבלת תשובה שהתביעה שלי בטיפול- מעבר לשבועיים- הזמן שמצריך לטפל בתביעה באופן רגיל באתר האישי עוקבת וזה כבר חורג בהמון ימים מהטווח של סטנדרט הטיפול בתביעה. ככה כתוב לי: "משך הטיפול בתביעתך עולה על הסטנדרט שנקבע. מוצע שתפנה לברור במוקד הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי במספר*6050 " , מתקשרת וכל יום מספרים לי על עומסים אצליהם (והעיקר יוצאים גם לחופש בקרוב.. לזה דואגים!) אני חיה רק על הנכות כללית כבר חודשיים, כשמתוך 3312 ש"ח של הקיצבה יורד לי 1870 ש"ח על השכרת הדירה שבה חיה כיום באריאל, יחידת דיור קטנה מאוד. וכמובן שיש לי גם הוצאות של תשלומי המים חשמל וגז לשלם לבעל הדירה והוצאות מזון ונסיעות וחומרי ניקוי לדירה ותרופות ועוד .. בחיסכון שלי בבנק יש 3500 ש"ח, ואני כבר תוהה אם עליי בגלל ביטוח לאומי שמעכב לי את קיצבת האבטלה, האם חייבת לפדות תחיסכון שלי?! אין לי הכנסות חוץ מהנכות והאבטלה שאמורה לקבל! אבל לא מקבלת!!! מה ההגיון שדווקא אותי כמו דוחים מסיבות של "כולם עכשיו באבטלה בקיץ - המורים הגננות הסייעות ..." זה התשובה של אלה שעונות לי בטלפון, כאילו שאני אמורה להיות תלויה בהם כדי לקבל תמגיע לי בחוק ממזמן?! העיקר מתייצבת בלישכה וכלום......מה עושים?? איך מחזיקים מעמד מ1000 ש"ח בלבד בעצם כמעט שנשאר לי לכל ההוצאות הרבות? שעוד חודש אהיה ככה? לנסות לשרוד??
קרלה ב.
15/08/2019 12:10
קרלה ב. 15/08/2019 12:10
עבדתי במשרד במשך חודשיים. התפטרתי בחודש השני. משכורת ראשונה קיבלתי בהעברה בנקאית. המשכורת הנוכחית עוד לא קיבלתי, ב 11.8 ביררתי מול המעסיק הקודם למה עוד לא קיבלתי את השכר בהעברה כולל התלוש. הוא רשם לי שיטפל ואני יכולה לקחת את הצ'ק אצלו במשרד המשרד נמצא רחוק ממקום מגורי.

עד היום לא קיבלתי והוא טוען שלא יעשה לי העברה והצ'ק מחכה לי במשרדו.

האם מבחינת החוק מותר לו לרשום לי צ'ק כשבחודש קודם הוא עשה לי העברה? האם מבחינת החוק מותר לו לרשום לי צ'ק ולא להגיד שרשם לי צ'ק ולצפות שאנחש שאני צריכה לקחת את זה. לא לשלוח לי תלוש המשכורת בזמן?

אשמח לתשובתכם המהירה.
שמחה
15/08/2019 10:40
שמחה 15/08/2019 10:40
האם אני זכאי לבקש מהבוס לחתום לי על הטפסים לקבלת דמי לידה מוקדמים לפני הלידה כשאני כבר בשבוע 35
שזה כבר 7 שבעות לפני התאריך המשוער?
ומה עושים במקרה שהוא לא מסכים לחתום לי על הטפסים
תודה רבה