ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
ברכה
14/11/2019 10:08
ברכה 14/11/2019 10:08
עבדתי בקופת חולים כללית למשך כשלושה שבועות בניקיון הקופה והשכר שקיבלתי היה בקושי רבע מימה שסוכם
ההסכם שלי עם המעסיקה היה טלפונית
מה עלי לעשות היא טוענת שלא תוכל לשלם לי הכסף ומעבירה אותי לגורמים אחרים שהם טוענים שזה רק מולה.
ש.א
13/11/2019 16:54
ש.א 13/11/2019 16:54
יש לי חוזה אישי שכתוב בו שאין אפשרות לפדות בכסף יותר מ10 ימי חופשה. לאחרונה התפטרתי ממקום עבודתי לאחר 4 שנים וניצברו לזכותי 38 ימי חופשה.

אני מתחיל שבוע הבא את חודש ההתראה מראש.
בעיקבות הסעיף הנ״ל ביקשתי לנצל את כל החודש כימי חופשה כדאי לא לאבד את כל ה28 ימים הנוספים שצברתי.

הסעיף הזה חוקי? אני יכול לדרוש בסיום עבודתי תשלום על כל ימי החופשה שצברתי למרות הסעיף בחוזה האישי?
גלינה
13/11/2019 14:47
גלינה 13/11/2019 14:47
התחלתי לעבוד בעבודה חדשה אחרי שנה בבית עם הבן שלי.
אני מקבלת שכר חודשי. העבודה היא בגן ילדים, בסוכות היו כמה ימים שהגן היה סגור.

קיבחתי משכורת של 1500 שקל פחות.. בחודש הזה הייתי חולה שלושה ימים והבאתי אישור מחלה. מישהי יודעת מה קורה במצב שיש חופש מטעם העבודה? האם לי אמור לרדת מהשכר? בתשלום גלובלי זה לא הרעיון שדואגים לי בחופשים?
דליה
13/11/2019 14:20
דליה 13/11/2019 14:20
יש לי שאלה שקשורה לעבודה בזמן הריון.
אני בשבוע 27.
הקדמה שקדים את הסיפור
אני עובדת בבית קפה/מסעדה, ובהתחלה הייתי אמורה לעבוד שבוע שלם, אבל בגלל קורס שאני לוקחת אמרתי למעסיק שאני יכולה רק 4 ימים. מאז הוא הפחית לי משמעותית את המשמרות (לא מרגיש מחוייב אליי כי אני בעצם הורדתי משמרת). מה זה הפחית? היה שבוע שלא נתן משמרת, שבועות של משמרת אחת או שתיים. (בסוגריים, כמה זמן לקח לכם עד שקיבלתן תשובה ממשרד התמ''ת לגבי סבסוד?)
ארוחות והפסקות במהלך המשמרת זה 20 דקות כשעה אל תוך המשמרת של 8-9, והוא נותן ארוחה.
אני עובדת עד 16, ומשמרת אחרונה הייתי ממש רעבה לקראת אמצע/סוף המשמרת. אז הערב שלחתי לו הודעה עם בקשה לחלק את ההפסקה שלי בת 20 דקות ל2 הפסקות בנות 10 דקות. אמר שלא, כדי לא לעשות הפליה לבנות האחרות שעובדות.
נשמע הוא רוצה שיהיה לי רע כדי שאתפטר כי בחורה אחרת באה אליו ואמרה שהיא צריכה מספר הפסקות עקב טרום סכרת, והוא אמר ''הבריאות שלך קודם''.
יש לי מה לעשות בנידון? אני לא יכולה להגיד לו או להתווכח איתו כי הוא די נקמן ופשוט יפחית למינימום את המשמרות שלי. (ואין לי חוזה לצערי.. נראה לי כמו רוב המסעדות)..
יש לי למי לפנות בנושא?
שירה
13/11/2019 13:43
שירה 13/11/2019 13:43
שלום, אני עובדת במקום עבודה שעד לפני כמה שנים העובדים היו שייכים להסכמים הקיבוציים. לפני כמה שנים החליטו להפסיק על ההסכמים והעובדים החדשים שבאו הועסקו לפי חוזה. נוצר מצב שעובדת כמוני (שנינו מבצעות את אותה עבודה) מקבלת זכויות יותר ממני. יש לה אפשרות למשל ללכת להשתלמויות ולקבל גמול ואילו אני לא אקבל על זה שקל. האם המצב הזה אפשרי מבחינת החוק? האם יש לי זכות לבקש גם גמול השתלמות?
לילה
11/11/2019 11:10
לילה 11/11/2019 11:10
1. למה יש את החוק המטומטם שחייבים 30 יום בבית כדי לקבל שמירת הריון?
ככה מי שעובדת יותר קרוב למועד הלידה וסחבה עד חודש מאוחר שאי אפשר יותר נדפקת כי אם תלד לפני תום ה30 יום מה קורה?!
ובהתחשב שיש רק כ9 ימי מחלה לנצל?!
ממש מעצבן ...
אז מה באמת יקרה מבחינת התשלום אם חס וחלילה לא אשב 30 יום אלא 20 לדוגמא עד הלידה?

2. האם ישלמו לי באופן יחסי או שלא משלמים כלום אם יולדים לפני תום 30 ימים בבית?!!!

3. זה חייב להיות מהתאריך שסוכם עם הרופא או שאפשר לספור שבועיים לפני מהמכתב רופא ?!!
אלה
11/11/2019 10:29
אלה 11/11/2019 10:29
ענייני עבודה :
עובדת במקום עבודתי למעלה משנתיים , זה בר קפיטריה אשר נמצא באוניברסיטה .
התפקיד שהוגדר לי בעל פה- מנהלת בר (חשוב לי לציין בעל פה ולא חתמתי על שום חוזה ) בשש עיניים אני , מנכל הרשת ומנהל הנסיף, באותה שיחה גם העלו לי את השכר בהתאם .
התפקיד כולל אחריות על עובדי הבר בלבד (כי יש גם פס חם עליו אני לא אחראית) ניהול ההפסקות שלהם, אחריות על מכונת הקפה וכל דבר שנגזר ממנה, וכתיבת סידורי עבודה (סוג של אחמשית )
אני ומנהל הסניף הקודם עבדנו בסנכרון ובשותפות ומאחר ופיטרו אותו הגיע מנהל חדש שאמר לי בפירוש שלא מכיר בתפקיד שלי כמנהלת הבר, לקח על עצמו את כתיבת סידורי העבודה ומחליט מתי אני אעבוד ומתי לא (עד היום אני החלטתי כי אני קבעתי סידורי עבודה ) מרגישה שדוחקים אותי לפינה , מרגישה שהשיחה איתו השפילה אותי וזלילה בי, שאין לי עם מי לדבר גם לא עם מנכל הרשת שמתחמק מלדבר איתי, לא רוצה לדבר על זה בטלפון וביקש שאחכה עד שהוא יגיע למקום עבודה (הוא לא נמצא שם לעתים תכופות ) ובכללי אני מרגישה על הגישה שלו שהוא ממש לא לצידי ולא שם עליי . רק המנהל סניף שפיטרו לי הקשיב לי באמת (חישבת שהפיטורים שלו גם לא היו מוצדקים אבל זה כבר עניין שנוטל לשיקולו)
ראוי לציין שלא הורידו לי את השכר השעתי, אך כן היה לי ממוצע שכר שבמידה והוא ימשיך לעשות את סידורי העבודה אני לא אגיע אליו (למספר השעות החודשיות)כי הוא לא נותן לי את המשמרות שאני מבקשת
אציין עוד כי מאחר ואני עובדת באוניברסיטה שלושת החודשים האחרונים היו מצומצמי עבודה כי רק עכשיו התחיל סמסטר אז כשאני מתכוונת לממוצע שכר אני מדבר על ממוצע בעונה.

מה אני עושה? חסרת אונים
ש.ב
11/11/2019 10:27
ש.ב 11/11/2019 10:27
לפני כשנה עבדתי במקום X במשך 3 שנים. במהלך הזמן הבוס הספיק לשלם לי שעות נוספות בטענה שהוא לא צריך למרות שבמשך שנתיים שילם, מעולם לא שילם לי ימי הבראה ועם הפנסיה היה לי סרט רציני , ירד לי כסף מהתלוש אבל מעולם לא נכנס לשום קופה, כשהדבר נודע הפקיד רטרו שנה את אותו הסכום בדיוק וסיים את העינייןממבחינתו.
בשלב הזה כבר הבאתי לו מכתב מעו"ד שדרש ממנו לשלם את כל מה שחסר לי ע"פ התלושים שלי והנתונים בשטח אך הוא סרב, משם כבר עירבתי את ההסתדרות אך הדבר לא נפסק שם.
אחרי שהוא הודיע לי על סיום עבודתי ושאני ננדרשת למלא חודש עבודה, הוא החליט באמצע שיש לי 14 ימי חופש שלא ניצלתי ושהוא לא רוצה שאגיע לעבודה החל ממחר עד סיום העבודה. (על מנת שלא יצטרך לפדות לי אותם).
מההסתדרות אמרו לי שזה לא חוקי כי זה בעת תקופת הודעה מוקדמת.
לאחר סיום עבודתי שם, לקחתי בעצת ההסתדרות רורה חשבון שהכין דוח מסודר מכל התלושים בו נטען כי מגיע לי 20,000 שח רק מתשלומים שלא שולמו לי והגיעו לי על פי חוק.
הגשנו תביעה בבה"מ.
עורכת דינו של המעסיק נפגשה איתנו וטענה כי היא מוכנה להגיע איתי להסדר של מקסימום 5,000.
אני לא הסכמתי שכן 20k זה מה שמגיע לי עפ חוק וללא קשר לעוגמת נפש או ימי העבודה שהפסשתי בהתעסקות עם העיניין.
השאחה שלי היא כזאת:
*האם עליי לקחת עורך דין שייצג אותי?
*האם אני צריכה לפנות למשרד התמ"ת? (נודע לי שהם קונסים במקרים כאלה את המעסיק ואם השופט רואה שמשרד התמת מעורב יותר קל להתנהל בתיק (לא יודעת אם זה נכון))

התחושה שלי שההסתדרות לא ככ מדריכה אותי בנושא ואני אבודת עיצות ולא יודעת איך להתקדם. אני לא רוצה להפסיד את הכסף.

תודה רבה לכל מי שקרא, אני יודעת שזה ארוך.
ל.ל
11/11/2019 10:27
ל.ל 11/11/2019 10:27
שלום רב, אשמח לקבל עזרה בענייני עבודה. המעסיק שלי התפרץ עלי בזעם רב והלבין את פניי ברבים, השפיל אותי עד עלבון וסילק אותי מהמשרד עקב אי הבנה מזערית!! כתוצאה מהעלבון ומפח הנפש הותקפתי בהתקף חרדה קשה ..!! מאז התקרית אני בבית, הגעתי ביום ה' האחרון לשיחה וקיבלתי זימון לשימוע להיום, אינני חשה בטוב ולא הופעתי לשימוע, כמובן שעדכנתי אותו בכך באמצעות שליחת הודעה.. בין היתר אני מעוניינת להתארגן בהתאם ולהגיע עם עורך דין מטעמי ולא הספקתי למצוא עו"ד מיום ה' האחרון ליום א'.. כמו כן אף נציג מטעם הרשת לא מתכוון להגיע לשימוע שכן לא קיבלו העתקים. יש לי וותק של כ- 3 שנים בעבודה, ואין עילה אמיתית לפיטורין!! שבוע לפני התקרית הייתה לי הערכת עובד בה קיבלתי שבחים על עבודתי המקצועית ועל כך שאני "רמה אחת יותר מכול שאר העובדים.." ביקשתי לקבל העתק בכתב (שלחתי מייל עם העתק למנכ"ל ולמנהלת מש"א) אך המעסיק מסרב לתת לי העתק בכתב חתום.. ואלו מתעלמים!! מה עליי לעשות?
דניאל
11/11/2019 10:25
דניאל 11/11/2019 10:25
היי,
אשמח לעזרה לגבי דיני עבודה.
אני עובדת במקום עבודתי כ-3 שנים, ויצאתי לחופשה בחגים (ללא יתרה של ימי חופשה) מה1.10 עד ה27.10.
במשכורת שקיבלתי השכר שלי חולק ב-30 והורידו לי מהשכר את ימי העבודה שלא הייתי וגם את שישי + שבת בטענה שמדובר על חל"ת (כלומר חילקו לי את השכר ב30 ימים בטענה שעל שישי ושבת אני לא מקבלת שכר מכיוון שמדובר בחופשה רציפה).

האם מותר להם לעשות דבר כזה? הרי יום שישי ושבת זהו יום חופש לכל דבר.

חשוב לציין שלא חתמתי בשום מקום שאני יוצאת לחל"ת, אלא ביקשתי ימי חופש שאושרו.

בנוסף אני עובדת במשכורת חודשית (גלובלית) ויום העבודה מוגדר ל5 ימים בשבוע.

תודה רבה!
שולי
11/11/2019 10:22
שולי 11/11/2019 10:22
שלום,
אני נמצאת במקום עבודתי כ3 שנים, אתמול חזרתי מחופשת לידה ולא לתפקיד שלי. מסתבר שהמחליפה שלי עושה את התפקיד טוב יותר...
קיבלו אותי בצורה שלילית ורק חיפשו מה לתת לי לעשות. והיום לאחר שיחה עם המנהלת שלי קיבלתי עלבונות כגון: את לא רצויה פה, את תקועה לנו כמו עצם בגרון, את בן אדם דוחה, את לא מתנהגת כמו אמא ל3 ילדים. וכו... לשמחתי נכנסתי עם הקלטה לשיחה ולאחר שעדכנתי אותה שהשיחה הוקלטה היא אמרה שאני פח אשפה של בן אדם.

לאן מתקדמים מכאן? יש מה לעשות בנושא?
שמש לימור
10/11/2019 17:22
שמש לימור 10/11/2019 17:22
בזמן ישיבת שבעה החסרתי יום לימודים האם אני זכאית לקבל את היום הזה כנוכחות?
יואב ירושלמי
10/11/2019 10:09
יואב ירושלמי 10/11/2019 10:09
אני עובד הייטק,
נתתי למעסיק שלי הודעת התפטרות 30 יום כנדרש לפי החוזה בינינו.
במסגרת עבודתי אני מוצב באופן קבוע מזה מספר שנים אצל לקוחות של החברה.

האם המעסיק שלי יכול לאסור עלי לעדכן את הלקוחות בעובדה שהתפטרתי?
פיטורין 07/11/2019
אלון
07/11/2019 18:34
אלון 07/11/2019 18:34
שלום ,
אשמח לייעוץ , התחלתי לעבודה בעבודה חדשה ,לאחר 4 ראיונות שכלולו גם מבחן מעשי בתחומי התקבלתי לעבודה.
כאשר הגעתי ביום הראשון הודיעו לי שעבור הפרויקט שהם מייעדים עבורי אצטרך לעבור מבחן אצל הלקוח וכאשר אגיע ללקוח בבקשה לא לציין שאני עובד יום אחד אלה כבר שבועיים .
כאשר הגעתי למבחן בחנו אותי על חומר שאינני בקיא בו והממונים עלי יודעים זאת , תוך כדי הפגישה אצל הלקוח הבוס שלי אומר שיהיה בסדר וכל הזמן אומר לי מה להגיד ושזה פוליטיקה בין הארגון לחברה שלנו ושהכל יהיה בסדר , במעמד המבחן בחנו אותי 5 אנשים אשר "צלבו" אותי בחומר שאינני בקיא . לאחר המפגש הלקוח אומר לבוס שלי שהם לא מעוניין שאני ינהל את הפרויקט בטענה שאין לי ידע טכני מספיק הנחוץ להם ושוב הבוס שלי אומר שאין מה להילחץ ושהוא ידבר איתם ויהיה בסדר . לאחר מכן קבעו שאעשה שוב מבחן לאחר כמה ימים . בכמה ימים האלה למדתי את החומר שהבוס שלי ביקש אבל עדיין את הידע שהם רצו לא היה לי . הבוס שלי ביקש ממני לשקר ואפילו שינה לי את קורות החיים בשביל להציג להם מצב אחר . לאחר המבחן השני ששוב לא עברתי . הבוס שלי שאל אותי אם אני יכול לחזור לעבודה הקודמת שלי כמובן שעניתי לא . ואמר לי בינתיים להישאר בבית עד שיחליטו מה לעשות איתי כי בצוות שלו אין לי מה לעשות . מה עלי לעשות ? מה אני יכול לדרוש מהם ? תודה רבה
אילן
06/11/2019 11:27
אילן 06/11/2019 11:27
שלום , אני עובד מדינה (בביטוח לאומי ) 23 שנה יש ברשותי ימי מחלה כ 100 ימים לאחרונה גילו אצלי מחלה קשה (לא סרטן ) לפי החוק "מחלות קשות " רציתי לדעת עם אני זאכי
לימי מחלה נוספים ? או אילו עוד דברים נוספים אציין שאת הטיפולים אני חיב לקבל בשעות הבוקר

תודה
ענבל ה
06/11/2019 09:14
ענבל ה 06/11/2019 09:14
אני מתחילה לעבוד במקום שקרוב לבית שלי, וכניראה אלך לעבודה ברגל.
האם מגיע לי לקבל הוצאות נסיעה ?
תודה
ענבל
אורלי
05/11/2019 13:48
אורלי 05/11/2019 13:48
יש לי שאלה חשובה התחלתי בספטמבר עבודה חדשה אני כרגע בחודש שביעי מיועדת ללדת בינואר בעזרת ה,בעבודה הקודמת עבדתי בגני ילדים ללא חודשים יולי אוגוסט...יעני יש לי יוני מאי אפריל ואחורה...

בחישוב דמי הלידה יצטרכו גם תתלושים שלהם?

המשכורות שם היו לצערי נמוכות מאוד ויהרסו לי תשכלול של העבודה החדשה .האם זה נכון?

אפשרי להסתמך רק על 3 או 4 תלושים אחרונים?
אנו-נימית
05/11/2019 13:29
אנו-נימית 05/11/2019 13:29
אני בת 39 גרושה כבר המון שנים+ ילד( כרגע ללא זוגיות- מאוד רוצה)

כבר 10 שנים עובדת בחברה גדולה ומוכרת ומאוד יציבה במשק

משרה מלאה תפקיד אדמינסטרטיבי, המון עבודה, מיקום קרוב לבית, מבחינת גמישות- אני די יכולה לקחת חופש, לבוא באיחור, לצאת מוקדם מתי שרוצה. אלו היתרונות!!!

החיסרון היחידי שאני רואה זה המשכורת, לא נעים לי לומר שאני מרוויחה נטו 6000 במידה ואני לא מפספסת דקה.

אין העלאות, כשקיבלתי העלאה לפני 5 שנים זה היה 500 ברוטו.

אני בצומת דרכים, בשנה האחרונה אני ממש לא מפסיקה לחשוב על זה... אני מודעת לזה שאני ראש גדול, חרוצה, נראית מצוין ויש לי יתרון בזה שיש לי ילד גדול ואני יכולה לחפש משרה אחרת

אבל חוששת ממה? מזה שאני קמה ועוזבת מקום של 10 שנים, מזה שאין לי עוד פרטנר שיגבה אותי וייתן לי תמיכה, עידוד,

אציין כי המשפחה שלי לא תומכת בי שאעזוב, הם מצידם שאצבור וותק, ושחבל לעזוב כי זה קרוב לי לבית והיום לא עוזבים מקום בקלות וכולי.

כרגע לי חשוב יותר הפרנסה, הכסף שנכנס כך חודש. כן זה מה שאני צריכה, לא פשוט להחזיק בית לבד (שכירות) וילד שעוד שנתיים נגמר המזונות.

למה בגילי אני אמורה להרוויח סכום כזה על משרה מלאה? ועל 200% עבודה, נכונות והגדלת ראש. זו ממש משכורת נמוכה

רוצה לציין שאני עובדת בעבודה נוספת בשעות הערב ( עוסק פטור) לפני שנה רציתי להיות עצמאית אך הבנתי שזה לא בשבילי כל עוד אני ללא פרטנר, וכי עדיף משכורת קבועה ממקום בטוח שנכנסת כל חודש.

חוץ מהמזונות הגרוש שלי לא משתתף איתי בהוצאות נוספות שהוא כן צריך, ולכן חשוב לי לתת לילד שלי הכל שלא יחסר לו דבר.

אז כן אני עובדת ממוצע של 12 שעות כל יום. לא פשוט... אבל תודה לבורא עולם על הכל !

מה אתם ממליצים לעשות?
אלי
05/11/2019 13:17
אלי 05/11/2019 13:17
הי,

מהי הדרך הטובה ביותר להשוות בין שכר ברוטו+עלות מעביד= סך העלות הכוללת למעביד לחשבונית לעצמאי?

אסביר: בשביל לתת לעובד שכר בתלוש של 10 שח, האם זה עולה למעביד 26 אלף סך הכל בערך? כמה כדאי לבקש לעצמאי מהמעסיק בחשבונית כדי לקבל אותם 20 אלף (לא כולל מעמ).

תודה ושבוע נפלא.
ישראל
05/11/2019 11:14
ישראל 05/11/2019 11:14
אשמח לעזרה מצדכם.
האם מעסיק מחוייב לשלם זמן התלמדות?

חברה טובה שלי התחילה לעבוד במקום אסטטי ונדרשה לעבור התלמדות/הכשרה בנושא.

ההכשרה ערכה שלושה שבועות.

המעסיק טוען שהוא לא מחוייב על פי חוק לשלם לה כלל על כל התקופה.

*אציין שחברתי הטובה חתמה על חוזה העסקה שמחייב אותה לעבוד שם חצי שנה לפחות.

לאחר ההתלמדות התחילה לעבוד ועזבה לפני הזמן של סיום החוזה.

עכשיו יש דרישה על סיום מוקדם של העבודה, אבל המעסיק לא מוכן לשלם לה על ההתלמדות

אשמח לעזרה
י.מ
04/11/2019 13:48
י.מ 04/11/2019 13:48
אחי עבד אצל מעסיק כמנהל (דרגה אחת מתחת לבעלים).

אחי עבד בחוזה אישי גלובלי אשר לא מוגבלות בו מספר השעות.

אחי עבד בכל יום 15-16 שעות, ולא התלונן על כך אף פעם. (לא זה הנושא).

במהלך אחד מימי העבודה בחודש שעבר, המנהל שלו החליט להעביר מסרים(דבר שקרה כדרך קבע) דרך עובדים זוטרים, באופן שפוגע מאוד רגשית באחי.

באותו הרגע, אחי הרגיש כאבי ראש חזקים, חש תחושת השפלה כואבת מאוד אל מול העובדים שתחתיו, שהם מעבירים לו הוראות מהבעלים ולא הוא ישירות אליו - ועזב את בית העסק לביתו, תוך שמתקשר לבעלים שנמצא בחו''ל על מנת להודיע לו שלא מרגיש טוב וחוזר הביתה.

כרגע אחי רוצה לחתום אבטלה בלשכה - אבל יש בעיה.

אחי מעולם לא התפטר - מבחינתו היה לחזור ביום שלאחר המקרה לעבודה- אך המנהל הפציר בו לא להגיע לבית העסק! "אין בך צורך"

אך אחי גם לא פוטר.

המעסיק מעולם לא קיים שימוע מסודר - אין זימון, אין פרוטוקול. היו פגישות על המשך ההעסקה אך הן לא נקראו "שימוע", והמעסיק אף פעם לא החזיר תשובה ברורה לגביהן.

כעת, המעסיק מסרב בכל תוקף להעביר מכתב פיטורין בתואנה שהוא לא פיטר אותו, והוא התפטר.

אבל אחי מעולם! לא התפטר. לא בכתב, לא בע''פ, כלום!

שורה תחתונה, אחי לא מקבל משכורת כבר חודש שלם. והיום התייצב בלשכת התעסוקה. המעסיק מתעקש כי הוא התפטר ואין לו הוכחה לכך כי זה לא קרה. מה עלינו לעשות ?
שולי
04/11/2019 13:30
שולי 04/11/2019 13:30
שלום,

אני נמצאת במקום עבודתי כ3 שנים, אתמול חזרתי מחופשת לידה ולא לתפקיד שלי. מסתבר שהמחליפה שלי עושה את התפקיד טוב יותר...

קיבלו אותי בצורה שלילית ורק חיפשו מה לתת לי לעשות. והיום לאחר שיחה עם המנהלת שלי קיבלתי עלבונות כגון: את לא רצויה פה, את תקועה לנו כמו עצם בגרון, את בן אדם דוחה, את לא מתנהגת כמו אמא ל3 ילדים וכו...

לשמחתי נכנסתי עם הקלטה לשיחה ולאחר שעדכנתי אותה שהשיחה הוקלטה היא אמרה שאני פח אשפה של בן אדם.

לאן מתקדמים מכאן? יש מה לעשות בנושא?
עולם של ילדים
04/11/2019 12:53
עולם של ילדים 04/11/2019 12:53
עובדת שעבדה עד ערב החג וילדה במהלך החג זכאית לתשלום חג?
דליה
04/11/2019 11:09
דליה 04/11/2019 11:09
אני בשבוע 27.
הקדמה שקדים את הסיפור
אני עובדת בבית קפה/מסעדה, ובהתחלה הייתי אמורה לעבוד שבוע שלם, אבל בגלל קורס שאני לוקחת אמרתי למעסיק שאני יכולה רק 4 ימים. מאז הוא הפחית לי משמעותית את המשמרות (לא מרגיש מחוייב אליי כי אני בעצם הורדתי משמרת). מה זה הפחית? היה שבוע שלא נתן משמרת, שבועות של משמרת אחת או שתיים. (בסוגריים, כמה זמן לקח לכם עד שקיבלתן תשובה ממשרד התמ''ת לגבי סבסוד?)
ארוחות והפסקות במהלך המשמרת זה 20 דקות כשעה אל תוך המשמרת של 8-9, והוא נותן ארוחה.
אני עובדת עד 16, ומשמרת אחרונה הייתי ממש רעבה לקראת אמצע/סוף המשמרת. אז הערב שלחתי לו הודעה עם בקשה לחלק את ההפסקה שלי בת 20 דקות ל2 הפסקות בנות 10 דקות. אמר שלא, כדי לא לעשות הפליה לבנות האחרות שעובדות.
נשמע הוא רוצה שיהיה לי רע כדי שאתפטר כי בחורה אחרת באה אליו ואמרה שהיא צריכה מספר הפסקות עקב טרום סכרת, והוא אמר ''הבריאות שלך קודם''.

יש לי מה לעשות בנידון? אני לא יכולה להגיד לו או להתווכח איתו כי הוא די נקמן ופשוט יפחית למינימום את המשמרות שלי. (ואין לי חוזה לצערי.. נראה לי כמו רוב המסעדות).

יש לי למי לפנות בנושא?
ענת ט.
04/11/2019 11:02
ענת ט. 04/11/2019 11:02
שלום,
אני עובדת במקום עבודה כבר 5 חודשים,
בשבוע הראשון נפגשתי עם סוכן, חתמתי על הטפסים וביקשתי העברה לקרן פנסיה אחרת ממה שהפקדתי אליה עד היום.
כל חודש אני רואה הורדות חיוב של הפנסיה מתלוש המשכורת, אך טרם הועברתי לחברה החדשה וכן לא נעשו הפקדות לחברת הפנסיה הקודמת.
כלומר כל כספי הפנסיה שנוקו יושבים איפשהו אצל הסוכן (כנראה)
כל פעם שפונה אליהם הם טוענים שהנושא בבירור
אך בפועל לא מטופל (5 חודשים)
הכסף כמובן לא צובר ריבית בזמן הזה ואני גם לא יודעת האם התנאים שלי נפגעו שכן רצף ההפקדה נקטע ל5 חודשים.

מה אפשר לעשות בנוגע לזה? האם באמת תהיה לי בעיה מבחינת רצף ההפקדות?
תודה
קטיה
04/11/2019 10:58
קטיה 04/11/2019 10:58
שבוע טוב...
רציתי להתעניין מבחינה חוקית.

אני בהריון מתקדם עובדת במקום העבודה 6 שנים היחסים מאוד טובים עם הבוסים (לא חברה...פרטי)
הצטברו לי מעל ל 30 ימי מחלה (שבעצם אני רוצה לנצל עד הלידה).

כבר יצאתי לחופשת לידה מוקדמת.

המעסיק ידע הרבה מראש שאני ב 1.11 יוצאת כבר לחופשה!

השאלה שלי היא כזו הרופאה אישרה לי את ימי המחלה האם אני צריכה להודיע לו מראש שאני מעוניינת לממש אותם או שאני פשוט מביאה לו את האישור מהרופאה ומחכה לחודש הבא בכדי לקבל אותם ממנו.

מקווה שהסברתי את עצמי נכון תודה רבה על ההתייחסות
רחל
04/11/2019 10:52
רחל 04/11/2019 10:52
היי,

אני בהריון והמעסיק שלי פיטר חבורה של אנשים בגלל צמצום. אמרתי למעביד שלי שאני בהריון לפני השימוע שלי, ובכל מקרה יש לי כזו. העבודה שלי מנסה לגרום לאישור לפטר אותי. קיבלתי מכתב סיום שאמר שברגע שהם מקבלים אישור, סיום שלי הוא מיידי וזו ההודעה המוקדמת שלי. הם אומרים לי שאני יכול לעבוד כמה שבועות נוספים אם אני אעזור להם להגיע לאישור ולהגיד למשרד העבודה ש"הגענו להסכמה ". האם זה חוקי?

אני עולה חדשה והייתי רוצה להמשיך בעבודתי.

התחלתי לעבוד שם בדצמבר 2018.

תודה מראש
איה
04/11/2019 10:04
איה 04/11/2019 10:04
שאלה בדיני עבודה: הלכתי לריאיון עבודה שבו סיכמנו את כל תנאי העבודה בע"פ, סיכמנו גם את תאריך ההתחלה ואת זה שבעצם התקבלתי לעבודה.

בנוסף סיכמנו שתחילת העבודה תהיה ביום ראשון (אתמול) כאשר כבר אקבל את חוזה העבודה שלי.

בפועל החוזה לא מוכן עדיין ולא הגיע אליי (בשיחה מול הבעלים נאמר לי שהוא עדיין בעבודה ושזה בסדר שנמתין לתחילת עבודה רק לאחר חתימת החוזה).

מה קורה במידה ופתאום אחרי שהמתנתי וביטלתי ריאיונות עבודה נוספים, ופתאום יודיעו לי שהמשרה לא רלוונטית? האם זה חוקי?
אדיר
04/11/2019 09:54
אדיר 04/11/2019 09:54
בוקר טוב
לפני מס חודשים עשיתי תאונה עם הקטנוע
החלקה עצמית ללא מעורבים נוספים
החלקה כתוצאה מפניה לא טובה+חול וחצץ שהיו על הכביש
אני בעל רשיון נהיגה יש טסט אך לא היה ביטוח חובה בתוקף
כתוצאה מההחלקה שברתי את עצם הרדיוס
הייתי במיון גיבסו ושחררו אותי עוד באותו היום ללא אשפוז
קיבלתי מהעבודה כחודש חופשת מחלה בתשלום מלא על פי חוק
למרות שהייתי בדרך הביתה מהעבודה לא הסכימו וסרבו בתוקף לחתום לי על אישור תאונת עבודה מכיוון שלא עבדתי באותו יום אלא הגעתי לצורך סידור מסמכי האישים על דעת עצמי.

אשמח לעזרת עורך דין להתייעצות בנושא, מה ניתן לעשות.

תודה לעוזרים ולפונים יום טוב ונעים.
אלין
03/11/2019 17:32
אלין 03/11/2019 17:32
עבדתי במקום עבודה במשך 5 חודשים, והודעתי על התפטרות.

לפי חוק, אני מחויבת ב5 ימים.

בפועל ביקשו ממני להישאר עוד זמן ונתתי להם תקופה של כמעט חודש.

היום הודעתי שבשבוע הבא (שאמור להיות האחרון) אני עושה לייזר בעיניים, ולכן אהיה בחופשת מחלה (יש לי את ימי המחלה האלה לנצל)

אחרי בערך רבע שעה דיברו איתי ואמרו לי לסיים שבוע קודם, כלומר במקום לאפשר לי לנצל את ימי המחלה, הם פשוט אומרים לי ללכת הביתה.

זה חוקי?

זה פוגע בי בשכר של שבוע.

יכלתי בפועל לעזוב אחרי 5 ימים ולקחת את ימי המחלה במקום החדש אחרי תקופה מסוימת.

בפועל, אני עכשיו מוגבלת בזמן שאני צריכה לעשות בו את הלייזר, ואני לא אגיע למקום חדש וישר אקח מחלה.

מה החוק אומר במקרה הזה? האם הם יכולים למנוע ממני את ימי המחלה?