ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
אורה
14/03/2019 09:11
אורה 14/03/2019 09:11
שלום לכולם

פניתי אל עורך דין מומחה על מנת לברר זכויותי מול ביטוח לאומי, יש לי פריצת דיסק מוגבלות ברגל ופיברומיאלגיה. העו"ד טען שעקב גילי המופלג (אני צעירה בת 63) לא אוכל להגיש בקשה. לטענתו הביטוח הלאומי לא מקבל תביעות לאחר גיל הפרישה לנשים שהוא 62. כל החבילה של הבעיות הרפואיות שלי החלה לפני 11 שנים ומאחר וסחבתי את הבעיות תוך כדי סבל ועבודה לא תבעתי כלום, עד שלפני כחצי שנה היתה החמרה ואולצתי לעזוב את העבודה.

שאלתי היא האם אוכל להגיש תביעת נכות לביטוח לאומי או שזה בזבוז זמן והם ידחו אותה בכל מקרה עקב הגיל.
בברכת בריאות ורפואה שלמה.

תודה לעונים
עורך דין
14/03/2019 09:58
עורך דין 14/03/2019 09:58
שלום אורה

לעניות דעתי עורך הדין שאיתו התייעצת צודק. את תמיד יכול לפנות עצמאית אל המוסד לביטוח לאומי ולבדוק את הנושא מולם ובהתאם לתקנות.

בהצלחה
דודי
14/03/2019 09:24
דודי 14/03/2019 09:24
אז לאחר 6 חודשים של סבל -שעבדתי בשרות לקוחות /מכירות של חברת סלולר רציתי לשתף אותכם בכמה תובנות-
על עבודה במוקדי שרות/מכירה טלפונים.....

1.אל תעזו לעשות את הטעות הזו- לעבוד במוקדי שרות! /מוקדי מכירה טלפוניים ,אני אחרי חצי שנה במוקד שרות ....זה התיש אותי נפשית הרבה יותר מעבודה פיזית! ונכון שיש הרבה כאלה שמוכרים לך בולשיט שאפשר לעשות הרבה מאוד כסף במכירות...אז האמת המרה היא ,שאולי יש איזה 1 או 2 אנשים מתוך כל המוקד !
שהגיעו ל10 אלף ...אבל רוב האנשים בקושי
מגיעים ל4 וחצי אלף₪ בחודש!

2.אני לא יודע איך זה במוקדים אחרים ,אבל אצלינו במוקד לא קיבלנו כסף לא על הפסקות,ואפילו שאתה יוצא שנייה להשתין!!!-אתה צריך ללחוץ על
הפסקה ,שחס וחלילה לא ישלמו לך שקל יותר...

3.אתם אומרים לעצמכם מה כבר כל כך מתיש בלענות לשיחות טלפון...
אז ככה :לשבת כמעט 7 שעות רצוף !!! ולדבר בטלפון עם לקוחות ישראלים בטלפון בלי אפשרות אפילו לנשום דקה בין שיחה לשיחה!!!
זה פשוט מתיש ברמות פסיכיות-ברמה שאין לך חשק לקום בבוקר!
אם אתה מחכה כמה שניות בין שיחה לשיחה פשוט צועקים עליך!
וגם תוך כדי שיחה צועקים עליך שתסיים את השיחה מהר!!!!

4.האופציה היחידה להרוויח בונוסים איפה שעבדתי הייתה למכור חבילות סלולר ביחד עם מוצר.....בקיצור לדחוף ללקוח איזה שעון חכם שאפשר לקנות ב300שח-ב1200שח!!! זאת אומרת שבמשך 3 שנים כל חודש הוא ישלם על זה 30 שח!!! אז אלה שמכרו את החבילה המטומטמת הזו הרוויחו מכל מכירה כזו 50 שח-בתנאי שהם עשו ךפחות 20 כאלו בחודש
אני בתור בן הגון לא מכרתי כמעט אף פעם את החבילות האלו כי פשוט הרגשתי רמאי!!!

5.אני יודע שזה נשמע נדוש אבל מי שאין לו מקצוע ביד זה כמעט בלתי אפשרי להרוויח משכורת שפוייה...-זה לא חייב להיות דווקא תואר
זה יכול להיות אפילו קורס
לדוגמא:QA(בודק תוכנה)
שאחרי כמה חודשים של לימוד אתה עושה אחלה משכורת!
בהצלחה לכולם!
אין על מדינת ישראל
עורך דין
14/03/2019 09:57
עורך דין 14/03/2019 09:57
שלום דודי

יפה שמצאת לנכון לשתף בתחושת לבך. ישר כח ובהצלחה בהמשך דרכך המקצועית.
ליה
13/03/2019 09:35
ליה 13/03/2019 09:35
שלום,

פוטרתי מעבודתי לאחר 8 חודשי עבודה. כעת המעסיק טרם יצר עמי קשר לגבי שימוע + לא קיבלתי מכתב פיטורין. יש לציין כי ביום העבודה האחרון ביקש שאצא מוקדם יותר מהעבודה וציין כי אקבל את מלוא היום אף על פי יציאתי המוקדמת.

השאלה היא, האם אני מקבלת כסף גם עבור הימים האלה שאני כביכול "נמצאת באוויר"? עד מתי אם כן? חייבים ליצור עמי קשר לשימוע לא?

מדובר בחברת אשראי גדולה, מה הסיכוי שהם יעשו את ה"טעות" וישלמו סתם כסף עבור ימים שאני לא עובדת? אני מפספסת משהו?
נוי
13/03/2019 09:31
נוי 13/03/2019 09:31
שאלתי בכמה פורומים אחרים ולא קיבלתי מענה ראוי. מקווה שהפורום שלכם יספק לי תשובות:

בחור עובד בשני מקומות עבודה כששני המקומות יודעים האחד על השני (שניהם בתחום המסעדנות ועבודת משמרות).

מקום עבודה א' הודיע על ערב גיבוש צוותי שמחייב נוכחות 3 ימים לפני קיומו והבחור אישר הגעה. באותו היום של הערב צוות נזכר הבחור שכבר קיימת לו משמרת שהגיש במקום עבודה ב' והוא הודיע על כך למנהלת (בבוקר של אותו יום). המנהלת הודיעה לו שבמידה ויחליט לא להגיע לא יגיש משמרות עד לשיחה עימה.

המצב כרגע הוא שהבחור לא הגיע, לא ניתנת לו האפשרות להגיש משמרות אבל המנהלת גם לא קובעת איתו שיחה בטענה שאין לה זמן.

מה עושים? חוקי? לא חוקי? אפשר לאיים בתביעה? אני יודע שכל נושא המסעדנות פרוץ אבל מנסה בכל זאת.

תודה רבה
ל.ז
13/03/2019 09:30
ל.ז 13/03/2019 09:30
במסגרת חיפושי עבודה ליום הבחירות הקרב ובא, חזרה אלי מגייסת מחברת כוח אדם והציעה לי עבודה בהזנת נתוני הבחירות. העבודה מ18 בערב ביום הבחירות עד שעת לילה לא ברורה לכן וידאה שברשותי רכב. אחר כך ציינה שיהיה עליי גם לעבור יום הכשרה בן שלוש שעות בו יוודאו שאני יודע לתפעל מקלדת. וכן יום אחר למיון של שעתיים שבו יוודאו שאני מתאים לתפקיד החשוב.
כששאלתי לגבי השכר נעניתי שביום הבחירות זה 38 לשעה. ההכשרה ב32 לשעה. והמיונים ללא תשלום.
האם זה חוקי? אין חוק שמחייב לשלם 200% משכר המינימום לפחות? המגייסת טענה שזה כבר ערב ולכן זה לא נחשב יום הבחירות. והמיונים בהתנדבות? כמובן שסירבתי לה אבל אודה לעצתכם החוקית.
הדס
13/03/2019 09:24
הדס 13/03/2019 09:24
היי שאלה בדיני עבודה,

מישהי שאני מכירה נתבקשה להעביר דוח שעות שלה. היא בתגובה אמרה שתעביר עד שעה שש וחצי באותו היום וקיבלה אישור על כך. וכך גם עשתה.

אחרי שנוכחה לדעת שלא קיבלה משכורת ביררה את העניין ומסתבר שאותה אחת שהייתה אמורה לקלוט את דוח השעות שלה עזבה באותו היום בחמש , כלומר לפני שהיא שלחה.

עד עכשיו היא לא קיבלה משכורת והיא נמצאת במצב שהיא צריכה להתחנן שיעבירו לה כי אין לה ממה לחיות החודש , "לפנים משורת הדין" הציעה לה הממונה שהיא "תלווה" לה את הסכום הנדרש ובחודש הבא הבחורה תחזיר לה.

הבחורה חסרת אונים אינה יודעת מה לעשות ואיך לפעול , מה חוקי ומה לא.

עזרתכם בבקשה!
מירב
12/03/2019 23:36
מירב 12/03/2019 23:36
אני שוקלת להגיש תביעה נגד המעסיק הקודם שלי ממספר סיבות ורציתי לדעת האם לדעתכם יש עילה למען הסדר הטוב, עבדתי כמנהלת מכירות שטח מ- 01-09/2018:
1. כאשר ערכנו את החוזה לפני תחילת העבודה, ביססנו את היעדי מכירה החודשיים לפי יעדים בשנה קודמת לפי 84K מכירה חודשי, אחרי מספר חודשים שראיתי שאני לא עוברת את היעד הראשוני נכנסתי לבדוק עצמאית את הדוחות של שנה שעברה וגיליתי שהמכירות עמדו על 60K ממוצע חודשי.
2. פניתי לבעלים בבקשה לבדיקה ותיקון המשכורת אבל הוא התעקש שהוא לא ישנה כי זה מה שסגרנו מראש, לכן הודעתי לו שאני רוצה לעזוב, ואז הוא הפעיל סעיף בחוזה שלנו שאומר לפי החגים מתן הודעה מוקדמת היא חודשיים לפחות, הודעתי לו ביולי והתבקשתי להישאר לפחות עד ספטמבר, לא עשיתי בעיות אבל הסכמתי לעזוב באוקטובר כי ידעתי שבחודש החגים תהיה לי בעיה למצוא עבודה אחרת .
3. הוא בכל פעם הזיז את תאריך העזיבה שלי כרצונו אבל אני חייבת לציין שזרמתי עם זה כי רציתי להיות בסדר, ולסגור את התקופה הכי יפה שאפשר.
4. מרגע ההודעה התחלתי להרגיש שהוא מתנקל לי במספר דרכים, הוא היה צריך להעביר כספי פנסיה לפי החוק רטרואקטיבי לאחר חצי שנה אבל הוא לא שילם ולא פתח לי קופה מסודרת, למרות שהוא החתים אותי על יפוי כוח לרו"ח שלו שיסדר את זה , אפילו שלחתי לו פרטים על קופה סגורה שיש לי במנורה .
5. במקביל לצערי קרו 2 תאונות קטנות בזמנים שונים בפגוש הקדמי, אחת באשמתי ואחת שלא, זו שלא באשמתי שילמה 800 ש"ח לתיקון האוטו אבל למרות שהוא קיבל כסף לתיקון במשכורת האחרונה הוא קיזז לי 2000 ש"ח על התיקון אף על פי שהוא כבר קיבל תשלום ולא הפעיל את הביטוח, למרות שביקשתי ממנו לעשות זאת, כשפניתי אליו בבקשה לקבלה של התיקון הוא שלח לי רק העתק של הצעת מחיר כחודשיים אחרי שהאוטו כבר תוקן ולא היה מוכן להעביר לי העתק של פירוט הנזק או התשלום
6. הוא הפלה אותי מול עובדים אחרים ביחס והתנהג בזלזול ממושך לכל פניה שלי.
7. הוא לא שילם לי בונוסים של אוגוסט ספטמבר בטענה שהוא משלם רק אחרי שנעשית גביה, אבל היה ברור שאני לא ממשיכה והיה עליו לסגור את החלק הזה איתי, חמישה חודשים אחרי שעזבתי קיבלתי ממנו הודעה שאני לא זכאית לבונוסים כי היו הרבה החזרות ולא טיפלו בקו כמו שצריך למרות שהשארתי דוחות, הסברים ופירוט מלא בכל הקשור לעבודה, גם העמדתי את עצמי לרשותם במידה ויהיו שאלות בעתיד .
8. היו לי דוחות שקיבלתי ואת חלקם שילמתי, רציתי לשלם גם את האחרים, אבל אחרי שראיתי שהוא מוריד לי כספים ולא עומד בהתחייבויות שלו כלפיי החלטתי לא לשלם , לא קיבלתי ממנו משכורת בחודש ספטבמר הוא הוריד את התיקון רכב, תשלום פנסיה החלק שלי אחורה תשעה חודשים ודוחות .

אם קראתם עד לפה תודה רבה ואני אשמח לדעתכם או עצתכם המקצועית .
גרנש
12/03/2019 23:25
גרנש 12/03/2019 23:25
האם מותר לפטר עובד עת עבר תאונת עבודה
שחר
12/03/2019 23:19
שחר 12/03/2019 23:19
שלום רב
בתחילת העבקה בעלי חתם על חוזה בו הוא מתחייב לשלם 10000 שקל במידה והוא מתפטר.
הוא התפטר לאחר חודשיים.
הסיבה לעזיבה הייתה הפצת שמועה לגביו (אינו יודע מי הפיץ אותן).
רציתי לדעת האם זה חוקי שהמעסיק קיזז לו את המשכורת ומצפה שישלם את כל הסכום.
מוסיפה שהוא עבר יום של הכשרה ולא קיבל קורסים או הכשרות מיוחדות לצורך התפקיד.
גפנית
12/03/2019 18:44
גפנית 12/03/2019 18:44
אני מקבלת הבטחת הכנסה וחותמת בלשכה בכל יום רביעי
לשכת התעסוקה היו בעיצומים מ15.1 עד 27.2 שבאותו יום הייתי בחופש מחלה והעברתי את המסמכים והם אישרו שקיבלו אותם ב28.2 ב7 לחודש מקבלת מכתב מביטוח לאומי שבגלל שלא התייצבתי בשרות התעסוקה בחודש פברואר אני ביטלו לי את קצבת ההבטחת הכנסה בנוסף צרפתי גם מסמכים שהגרוש מעל חודשיים לא משלם מזונות ושיש לו תיק בהוצאה לפועל והתשובה היתה נטפל בתביעה שלך מחדש תוך 30 יום
אני אשמה ששרות התעסוקה לא עבד בפברואר ובגלל זה לא משלמים לי הבטחת הכנסה?
פאדר
12/03/2019 17:49
פאדר 12/03/2019 17:49
כיום אני עובד בעבודה נוחה יחסית, בשכר סבבה (לשלב הזה בחיים) בשעות נוחות ובלי לקחת עבודה הביתה. העניין הבעייתי הוא בעיקר קידום מקצועי ושיפור בתנאי שכר.

תחום התכנות והמחשבים תמיד עניין אותי באופן כללי. לאחרונה אני משתעשע לי בתחום הfront\back end קצת ג'אווה סקריפט וכו' ודווקא די נהנה.

לא נראה לי שבשלב זה אגיע לעבוד ממש בתחום אבל מעניין אותי לשאול.

איך אתם מסתדרים עם שעות העבודה הרבות, עם זה שלוקחים הרבה פעמים עבודה לבית או אפילו לחופשות. אני מכיר אנשים שאשכרה יוצאים מהבית ב7 בבוקר וחוזרים ב20 בערב.

כנראה המשכורת גבוהה אבל אם מנרמלים את זה לשעות העבודה זה נראה קצת כמו עבדות.

תודה
מוריה
12/03/2019 16:23
מוריה 12/03/2019 16:23
אני צריכה אישור של שמירת הריון רק על סימפיזיוליזיס (יש לי גם סכרת היריונית שמאוזנת בתזונה)

איזה רופא ומה הוא צריך לרשום כדי שיקבלו את התביעה?

זה לא מסכן אותי או את העובר ואני עובדת בעבודה משרדית...

התקשר אלי היום פקיד מביטוח לאומי להגיד לי שהרופא דחה את התביעה שלי ורוצה מכתב מפורט מהרופא המטפל.

לא מצליחה לישון מהכאבים האלו.
ליטל
12/03/2019 16:24
ליטל 12/03/2019 16:24
שמי ליטל ואני בשבוע 38 +1
לידה שניה
סובלת כבר חודשיים מסימפוסייליסיז.
אושר לי על זה שמירת הריון.
אז אספר לכם איך זה התחיל....
לפני חודשיים התחילו כאבים באיזור האגן במפשעות והרגליים מה שגרם לי לאי נוחות בישיבה ,לא יכולתי לשבת הרבה זמן כי אחר כך לא הייתי מצליחה ללכת וסבלתי מכאבים...הלכתי לרופא נשים שאמר לי ללכת לאורטופד מפה לשם הביאו לי המלצה לשמירת הריון בעקבות הכאבים ההעזים שהיו לי .
בשבוע וחצי האחרון חל החמרה קשה באופן ההליכה שלי מה שהביא אותי למצב שאיני יכולה ללכת כלל ולא לדרוך על רגל ימין.
בעלי הביא לי קביים כדי שאתנייד כמה שניתן בבית זה לא עזר..
השבוע ביום רביעי הגעתי למצב שאני לא יכולה לעמוד על הרגלים ולא ללכת.
בעלי הרים אותי לאוטו אמר לי הולכים לבית חולים ונבקש זירוז כי ככה את לא יכולה להמשיך.
מציינת שכל יום אני רק יושבת ובוכה מכאבים.. כלום לא עזר לא פיזיוטרפיה, לא כדור פיזיו, לא הליכה פשוט כלום.
אז יום חמישי בבוקר מגיעה לבית חולים בעלי מוריד אותי ומביא לי כסא גלגלים, לוקח אותי למיון יולדות, אומרת לרופאה שאני לא יכולה לזוז , לא ללכת סובלת מסימפזיוליסיס חמור ביותר.
היא אמרה טוב נאשפז אותך ונתחיל זירוז( הייתי בשבוע 37+6 ) שמו לי פרופס שאמור לגרום לצירים זה משפיע עד 24 שעות .. בזמן הזה התחילו לי קצת צירים ...
מסתבר שבעקבות הצירים התחיל לאט לאט לעבור לי הכאבים ברגליים ופתאום התחלתי ללכת ... ממש ככה.. התחלתי ללכת מה שלא יכולתי מתחילת השבוע...
אז צירים מקלים על הכאב...
מפה לשם ...אני עכשיו בבית כי לא היה התקדמות עם הצירים ובגלל שהתחלתי להרגיש טיפה יותר טוב והתחלתי ללכת ( עדיין עם כאבים אבל נסבלים כמה שאפשר) בקשתי להשתחרר הביתה ושיגיע זמנו של הבונבון שלי לצאת החוצה הוא כבר יראה את אותותיו.
גם הרופאים שם אמרו לי שמי שסובלת מסימפו.. הלידה תיהיה יותר קלה כי האיזור שם גמיש בעקבות ההתרחבות של האגן.. גם מפצה איכשהו על הכאבים.

אז מקווה שהכאבים לא יחזרו עד הלידה ואוכל להחזיק מעמד עוד שבועיים...

מקווה שזה יעזור לנשים אחרות
חלי
12/03/2019 16:10
חלי 12/03/2019 16:10
שלום לעורכי הדין

קראתי את הכתבה שלכם באתר ערוץ 7 וזה נתן לי המון חומר למחשבה והעלה כמה שאלות. על חלקן מצאתי תשובות באתר שלכם. תודה.

רציתי עוד לבדוק ולהבין: אני חצי שנה אחרי לידה, בעבודה הקודמת עבדתי במשך ארבע שנים. (לא משרה מלאה, אבל יש תלושים מסודרים). אני התפטרתי ממנה אחרי חופשת הלידה.

לפני שבוע התחלתי עבודה חדשה. השאלה שלי היא האם אני אוכל לחתום אבטלה במקרה שמפטרים אותי מהעבודה החדשה?
ריקי
12/03/2019 16:07
ריקי 12/03/2019 16:07
שלום,

אני נמצאת כרגע בחופשת לידה. בינתיים המעסיק מפריש במקומי לפנסיה וממשיך להפריש לפיצויים ופנסיה. על זה קיים שווי מס (שמשלמים בשמי ואצטרך להחזיר להם כשאחזור) אך מורידים לי שווי מס לפי שיעור המס המירבי 47% ולא לפי סכום המשכורת החודשית שלי. חשבת השכר טוענת שזה בגלל שאין לי משכורת ואחכ אצטרך לעשות החזר מס. האם זה נכון?
הדס
12/03/2019 15:49
הדס 12/03/2019 15:49
עבדתי במקום מסויים במשך ארבעה חודשים.
מיותר לציין שהייתי העובדת הכי ותיקה ועשיתי התלמדות לכל הצוות הקיים ונתתי מעצמי מעל ומעבר לעסק.
העסק נמצא בתא ואני גרה בקריית אונו כך שאני מתבססת על תחבורה ציבורית .
במשמרת האחרונה 1.11.18
זה היה אחרי החלפת השעון וגיליתי שהאוטובוס האחרון יוצא בשלוש ורבע כאשר סגירת קופה בשעה שלוש וחצי ואני הקופאית היחידה.
גיליתי את זה בשעה שתיים וישר שלחתי הודעה לבוס בכדי להתייעץ . הוא סינן אותי ושלח לטבח הודעה ואמר לא לשחרר אותי ולא להתקשר אליו עד סוף המשמרת .
אני ישר התחלת להתקשר להורים ולחברים עם רישיון בכדי לראות איך אני כן יכולה לחזור הביתה.. אף אחד לא יכל והבוס לא ענה לי ואני התחלתי להיכנס להתקף חרדה קטן במטבח ביינתים בקופה לא היה אף אחד ולא היה מי שיקח הזמנות .הבוס ראה במצלמות והתקשר אלי בצעקות של ללכת לקופה הסברתי לו שכבר רבע לשלוש ואני צריכה דרך לחזור הביתה הצעתי לו שישלם לי על מונית או יקפיץ אותי הביתה בסוף משמרת אל הוא סירב בתוקף ואחרי ששמע שאני נסערת מאוד אמר תסיימי את המשמרת ואז נדבר.
(בזמן השיחה שלנו בטלפון היינו אנשים שחיכו להזמין והתחילו להתרגז שאף אחד לא לוקח מהם הזמנה,הטבח הסביר להם שיש כרגע בעיה ואנחנו על הקו עם הבוס וזה יקח עוד כמה דק והתנצל. הלקוחות התעצבנו ועזבו.)
כמובן שאת כל השיחה הוא ניהל בצעקות ועצבים וכאשר היה לי חמש דק להגי לאוטובוס וראיתי שאנחנו לא מוצאים פיתרון, אמרתי לו סליחה ממש יצאתי ממשמרת ורצתי לאוטובוס .
אחרי המשמרת הזו פוטרתי (ללא שימוע כמובן)פשוט הוציא אותי מהקבוצה של העובדים ושלח לי הקלטה שבה אמר שהוא יתייעץ עם העורך דין ויוריד לי מהמשכורת את את כל הנזקים שגרמתי למסעדה בגלל שעזבתי את המקום שעה בלי עובד .
את המשכורת בכלל לא קיבלתי.
אותי הוא סינן כשאבא שלי התקשר אליו הבוס הסביר שאת הכסף הוא לא מוכן לשלם ואין לו בעיה שזה יגיע לבית משפט.
אז שלחנו לו מכתב מעורך דין מטעם הנוער העובד והלומד.
למכתב כמובן הוא לא הגיב ואחרי שבועיים עורכת הדין שלי הצליחה לתפוס אותו בטלפון.
הוא עדיין מוכן ללכת למשפט אך מאיים בתביעת נגד וכאן ההתלבטות.
אם אני תובעת אותו-לפי התלוש משכורת מגיע לי כ500 שקלים.אך הוא יתבע תביעת נגד על נזקים שגרמתי למקום.הוא טוען שיש לו ביקורות של אנשים באינטרנט בגלל ההתנהלות של באותה המשמרת .
השאלה - האם שווה לתבוע אותו ולהסתכן בתביעת נגד?
ספיר
12/03/2019 15:35
ספיר 12/03/2019 15:35
בס"ד

שלום וברכה,
אני עובדת בתור גננת אם בגן טרום חובה - משרה מלאה, 6 שעות יומיות.
רופא הנשים הוציא לי אישור מחלה למנוחה מתאריך 19/02 כך שמתאריך זה אינני מגיעה לעבודה האישור שלי תקף נכון לעכשיו עד תאריך ה 25/03 שאז אני נכנסת לשבוע 38 של ההריון.
אין לי אישור מביטוח לאומי לשמירת הריון .
כך שלמעשה נכון לעכשיו (עם חישוב של שבתות וימים חופשיים) נעדרתי מהגן 13 ימים עד כה על חשבון ימי המחלה שלי.
מתוך 13 הימים האלה הייתי מאושפזת פעמיים בבית החולים סה"כ כ 6 וחצי ימים... יש לי שני מכתבי שחרור.
במהלך האשפוז עברתי בדיקות כגון אולטרסאונד, מוניטור ועוד...
שאלתי היא, האם מגיעות לי 40 שעות היעדרות בשל כך?
ואם כן, כיצד פונים אל המעסיק - משרד החינוך בבקשה להתחשב בזכות זו ?
אשמח לתגובתכם בהקדם. תודה רבה!
ספיר.
דניאל
12/03/2019 13:23
דניאל 12/03/2019 13:23
התייעצות:

אדם שמקבל הלוואה עומדת מביטוח לאומי על בסיס ניידות ונפטר 7 שנים לפני קבלת ההלוואה חייב בהחזר ההלוואה (השארים-במקרה הזה אלמנה). אם מעולם לא הובא לידיעתה כי ההחזר לא יהיה סכום המס על הרכב (בעבורו מקבלים את ההלוואה) אחר רק לאחר שהנל נפטר יש תקדים לתביעה לצורך הקטנת החוב? הדרישה היא כ-40% ממחיר הרכב כיום לפי מחירון רמי לוי שידוע שהוא היקר יותר פלוס ריבית ולא גובה המס על הרכב לאחר אובדן ערך.

אשמח לכל עזרה ומידע! תודה
בלה
12/03/2019 13:05
בלה 12/03/2019 13:05
היי,

אני רק שאלה, דיני עבודה.
סגירת סניף. מתבצעות שיחות פיטורים עם העובדות.
למנהלת סניף הוצע לעבור לסניף אחר, לא תפקיד זהה ( בהתאם לכך גם השכר לא זהה).
היא מתגוררת בר"ג ומגיעה לעבודה בפ"ת. הוצע לעבור לרעננה. ההגעה לרעננה מר"ג בתחבורה ציבורית לא נוחה בלשון המעטה גם מבחינת זמנים וגם מבחינת ביצוע ( 2 אוטובוסים). הבחורה לא רוצה. השאלה אם היא מוותרת על המעבר עקב סיבות אלו, המעסיק רשאי לא לתת מכתב פיטורים? בטענה ש"אם לא טוב לך תתפטרי לבד".

תודה רבה על מענה
לידר
08/03/2019 13:07
לידר 08/03/2019 13:07
אני עובדת במשרת אם משעה 8:50 -עד 15:00 בשכר מינימום 29.12 ש"ח
לפעמיים אני מגיעה לפני ומחתימה כרטיס ולפעמיים יוצאת אחרי השעה 15:00 מאחר והתעקבתי עם לקוחות .
השאלה האם מותר למעביד לעגל את השעה באופן קבוע ל8:50 ובסוף ל15:00 למרות שבאת לפני או שיצאתי אחרי..?
והאם מותר להם להוריד לנו חצי שעה הפסקה מיום העבודה?
עורך דין
12/03/2019 11:17
עורך דין 12/03/2019 11:17
שלום לידר

המעסיק צריך לשלם עבור כל שעות העבודה שלך. וכן, מותר להוריד את זמן ההפסקה מהשכר.

בהצלחה
ענת
10/03/2019 13:59
ענת 10/03/2019 13:59
היי,

מלאו לי 20 לפני חצי שנה וכל הזמן הזה עבדתי בלי לדעת על החוק שמחייב את המעסיק להפריש לי לפנסיה ולכן לא הצטרפתי לקרן פנסיה מעולם והמעסיק לא הפריש לי כלום.

אמנם המשכורת שלי לא היתה גבוהה מאוד כי לא עבדתי הרבה שעות אבל האם ניתן לעשות משהו מבחינה משפטית? לקבל את הכסף שמגיע לי?
עורך דין
12/03/2019 11:09
עורך דין 12/03/2019 11:09
שלום ענת

בהחלט. עליך לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש ממנו לפהריש לפנסיה רטרואקטיבית.

בהצלחה
טל
11/03/2019 16:23
טל 11/03/2019 16:23
אני עובד כשנתיים וחצי כמלצר בבית מלון ולפני כחודש נפצעתי בתאונה ביתית ברגל. אני עדיין בבירורים רפואיים לאבחנת הפציעה אך כבר קיבלתי מהרופא אישור מחלה ל42 ימים. בעבודה צברתי לזכותי כ-17 ימי מחלה.
כאשר הגשתי את אישורי המחלה להנהלה הובהר לי כי אקבל תשלום על מירב ימי המחלה שצברתי.

בפועל, אתמול כשנשכנסה המשכורת היא הייתה נמוכה משחישבתי, וכאשר קיבלתי את התלוש ראיתי כי שולמו לי רק 8 ימי מחלה.

בבירור מול מחלקת כספים נאמר לי כי המעסיק משלם רק שבוע ימי מחלה ואת שאר הימים שצברתי עליי לתבוע מביטוח לאומי.

מבירור שערכתי באתר כל זכות לא הופיעה שום אופציה כזו וגם בהסתדרות העובדים אמרו לי שזה לא נכון.

רציתי לדעת אם אכן מנסים להרוויח עליי בשיטת מצליח או שאכן יש דבר כזה? במידה וזה באמת לא לפי החוק, והמצב יגיע לכדי תביעה האם אוכל לתבוע גם פיצויים?

תודה רבה
עורך דין
12/03/2019 10:02
עורך דין 12/03/2019 10:02
שלום טל

פנה למחלקת תאונות אישיות במוסד לביטוח לאומי ובדוק מולם את הזכויות שלך.

בהצלחה והחלמה מהירה
מירי
11/03/2019 16:28
מירי 11/03/2019 16:28
עובד בחברה שקיבל אישור מרופא תעסוקתי בנוגע למגבלות בעבודה בה הוא עובד-זומן לשיחה עם המנהל שלו ועלה הנושא מצד המנהל כי הוא רואה כי העובד ״נשחק״ ורמז לו שעליו להתפטר.
אך אינו רוצה לפטר אותו בעצמו.
בנוסף בשיחה נאמר כי במקרה כזה של התפטרות מצד העובד (עקב מגבלה מרופא תעסוקתי) -דין מתפטר הוא כדין מפוטר -משמע יקבל פיצויים
האם זה וודאי מבחינת החוק?
מדובר בעובד שנמצא במקום העבודה כבר כשנה וחצי .
תודה רבה מראש.
עורך דין
12/03/2019 09:25
עורך דין 12/03/2019 09:25
שלום מירי

אכן, התפטרות בשל מצב רפואי המגביל את העובד מהמשך העסקתו במקום העבודה, שקולה להתפטרות בדין מפוטר ולעובד מגיעות כל הזכויות כמו לעובד שפוטר ביוזמת המעסיק.

בהצלחה ורק בריאות
חדרה 11/03/2019
רויטל
11/03/2019 17:13
רויטל 11/03/2019 17:13
אם בעבר השתכרתי משרה מלאה כ6,000 שח
והיום עקב מצב בריאותי ירדתי במשרה לכ 76%בשכר 4,600 מכיוון שאני לא כשירה לעבוד באותה עבודה.
באים מגיע לי השלמת הכנסה ?
ויש ברשותי רכב
RE: חדרה 12/03/2019
עורך דין
12/03/2019 09:14
עורך דין 12/03/2019 09:14
שלום רויטל

על פניו התשובה שלילית אולם רצוי ומומלץ לפנות אל המוסד לביטוח לאומי ולבדוק אילו זכויות מגיעות לך אם בכלל.

בהצלחה
שאלה 11/03/2019
חיילת עובדת
11/03/2019 21:24
חיילת עובדת 11/03/2019 21:24
האם חיילת עם אישור עבודה יכולה לעבוד בשתי עבודות במקביל שני מעסיקים שונים?
RE: שאלה 12/03/2019
עורך דין
12/03/2019 09:14
עורך דין 12/03/2019 09:14
שלום חיילת

התשובה לשאלתך חיובית.

בהצלחה
אנה גנקין
12/03/2019 07:39
אנה גנקין 12/03/2019 07:39
שלום,
רציתי לשאול כיצד מתבצע חישוב החל"ד, אני עומדת בתנאי חל"ד מקסימלית של 105 ימים. כיצד מתבצע החישוב, האם מדובר ב 105 קלנדרי אשר כוללים בתוכם את ימי שבת / ימי חג? אם האם החישוב מתבצע לפי שבוע עבודה שמוסכם בחוזה?
תודה.
עורך דין
12/03/2019 09:13
עורך דין 12/03/2019 09:13
שלום אנה

החישוב הנו קלנדרי.

בהצלחה
ספיר
11/03/2019 13:51
ספיר 11/03/2019 13:51
עבדתי חברה מסויימת חודש בערך חודש (חצי חודש 9 וחצי חודש 10).

ביקשתי טופס סיום העסקה ושוב את תלוש 10 (להגיש למשרד התמת ) כבר שבועיים שהוא מבטיח שישלח למייל ולא שולח. ושאני מתקשרת הוא צועק ואומר שהוא לא עובד אצלי ומתי שהרואה חשבון יוכל הוא ישלח.

יש מה לעשות ? הוא חייב להביא לי את זה או שאם עזבתי אז אני צריכה לחפש אותו באיזה סיבוב?
תודה
אפי
11/03/2019 12:26
אפי 11/03/2019 12:26
עבדתי במשרד קטן במשך שנתיים. לפני שלושה חודשים ילדתי והביאו מחליפה לתפקיד שלי. עד כאן תקין.. מאחר והחלטתי להישאר עוד חודשיים חל"ת עם התינוק התקשרתי לבוסית שלי. היא אישרה לי שאין בעייה מבחינתה ואז שאלתי מתוך נימוס האם היא תסתדר והאם המחליפה שלי תישאר. היא השיבה שהמחליפה שלי נשארת ואז שאלתי מה זה אומר לגבי ואז בלי להתבלבל היא השיבה שהיא תשמח מאוד אם תהיה לה עבודה לשתינו אבל רוב הסיכויים שלא ושאם היא צריכה לבחור מבין שתינו היא בוחרת במחליפה. היא הוסיפה שתיתן לי את 60 הימים שהיא חייבת לי על פי חוק ואחריהם נראה...אם תהיה לה עבודה בשבילי מה טוב אבל אם לא היא תיאלץ לותר על שירותי. היא גם אמרה שתיתן לי המלצות ושאתחיל לחפש עבודה. עכשיו, מעבר לתחושה האיומה שלי אני יודעת שיש פה הרבה עבירות על חוק עבודת נשים אבל מתלבטת נורא איך לפעול...האם היא בעצם פיטרה אותי? האם אני חייבת לחזור לעבודה לשישים יום? הרי אין לי עצמי דרך לשנות את דעתה, זה תלוי בכמות העבודה...נראה לי משפיל לשבת שם כאשר אני יודעת שאוטוטו אני מפוטרת. מה אני יכולה לעשות? האם כדאי לכתוב לה מכתב ולדרוש פיצויים מוגדלים? אני די אובדת עצות כי אני זקוקה למכתב הפיטורים וכן להמלצה ממנה. מצד שני ממש לא מקובל עליי היחס הזה...
ימית
11/03/2019 12:14
ימית 11/03/2019 12:14
היי, שלושה חודשים לאחר לידה בתום חופשת הלידה התפטרתי מעבודתי לצורך גידול הילדה.
הם התקשרו אלי אתמול לומר לי שיש לי חוב של הפרשות פנסיה שהם הפרישו לי בזמן שלא הייתי, בתגובה אמרתי להם שיורידו לי מהפיצויים שמגיעים לי( עבדתי שנה וחצי במקום) והם אמרו לי שלא מגיע לי פיצויים בטענה הזויה כלשהי שהפרישו לי פנסיה מהיום הראשון לעבודה
- מה הקשר פנסיה לפיצויים?

אני יודעת שכשמתפטרים לצורך גידול הילדה מגיעים פיצויים נכון?
אלינה
11/03/2019 12:00
אלינה 11/03/2019 12:00
התפטרתי מעבודתי לצורך טיפול בילד. שלחתי מכתב לכוח אדם ולהנהלת בית החולים שאני עובדת. אמרו לי להגיע לקבל טפסים ביום שהחופשת לידה שלי מסתיימת.

אחר כך עליי לפנות עם הטפסים האלה ללשכת התעסוקה ואחרי כמה זמן אני אקבל אבטלה? ( בהנחה שיוותרו לי על ה90 יום המתנה כי אני עבדתי משמרות לילה. ומתי מקבלים פיצויים ?

עוד שאלה. בהנהלה לא ענו לי על המכתב ובהתפטרות שלי מטפלים משאבי אנוש. האם יכול להיות מצב שאחר כך יכולים לטעון שלא הודעתי להם על ההתפטרות ?
כ.ז
11/03/2019 11:58
כ.ז 11/03/2019 11:58
עובדת מעל שלוש שנים בחברה, ללא חוזה. ילדתי באוגוסט והייתי אמורה לחזור לעבודה באמצע פברואר.
לפני החזרה, המעסיק התקשר לומר שהם במצב כלכלי לא טוב ולכן העבודה תמשיך מהבית.

בנוסף לזה יש גלי פיטורים כל שבועיים.

החשש שלי, שלאחר החודשיים המוגנים שיש לי - יפטרו גם אותי.

יש לי כמה שאלות:

במידה ואין חוזה ואני זו שמתפטרת, אפשר לדרוש פיצויים?

במידה והם יפטרו אותי, אקבל פיצויים אוטומטית?
מה לגבי ימי חופש, יצטרכו לשלם לי עליהם?
האם הייתי צריכה לקבל דמי הבראה בזמן שהייתי בחופשת לידה?

אם ארצה לחתום אבטלה - לפי אילו חודשים מחושבים דמי האבטלה? מרץ יהיה החודש הראשון שאעבוד במלואו מבחינת תלוש.

אודה לכל עזרה ומידע שכדאי שיהיה ברשותי. רוצה להיות מוכנה.

המון תודה!