ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
ליאת
10/12/2019 09:09
ליאת 10/12/2019 09:09
האם על פי חוק המעסיק מחויב לשאול אותי בתחילת העבודה האם יש לי קופת פנסיה פעילה ואיפה?

התחלתי לעבוד בפברואר, אני עדיין עובדת באותו מקום. לפני כן במשך שנים היתה לי פנסיה פעילה רק בחברה אחת. מן הסתם היה על המעסיק הנוכחי שלי להפריש לחברה בתום 3 חודשי העסקה, וכן להפריש רטרו מתחילת החוזה.
מה שקרה בפועל זה שהמעסיק התחיל להפריש רק בתום 6 חודשים. בבירור שנעשה איתם היום הם טוענים שלא הודעתי להם על קופה פעילה ומכיוון שזו חובה שלי לדווח להם הם הסיקו שאין לי קופה ושהם אמורים להתחיל אחרי 6 חודשים. מנהלת החשבונות טוענת שאמנם במעמד הגיוס שלי קיבלתי טופס 101 בלי סעיף שאלה על פנסיה קיימת, אך שהיתה זו חובתי לדווח להם במידה וקיימת פנסיה פעילה.
האם מחובתם כמעסיק לברר איתי? ההיגיון אומר שכן, אני אמנם זו שרוצה לממש את הזכות לכספי פנסיה, אך הם בתור המעסיק אלו שאחראים לדאוג לכל מה שקבוע בחוק כדי למצות את זכויות העובד.

בנוסף, עד היום הופרשו לחברת הביטוח כספי פנסיה רק על חודש ספטמבר. כלומר המעסיק שלי העביר לחברה כסף רק בחודש השביעי להעסקתי, ובאוקטובר ונובמבר - נאדה.

אשמח לתשובות לגבי החוק ולגבי אופן הפעולה שלי בהמשך. אשמח לשמוע לגבי החוק בדבר התפטרות לאור המצב הזה, אם קיים.
דוד
10/12/2019 09:07
דוד 10/12/2019 09:07
אני עובד בשתי עבודות,
נפגעתי באחת מהעבודות בתאונת עבודה (שברתי את היד) יש לי את כל האישורים הרפואיים הנדרשים שמאשרים כי זו תאונת עבודה , כרגע קיבלתי מהאורטופד בקהילה 30 ימי מחלה ובעוד שבוע יש ביקורת נוספת , העבודה שנפגעתי בה היא עבודה משרדית ובעבודה הנוספת העבודה היא פיזית (נהג אמבולנס)
מרגיש שאני מסוגל לחזור לעבודה משרדית... השאלה אם זה נכון מבחינת הזכויות שלי אם אני לא יורה לעצמי ברגל ומפסיד את מה שמגיע לי...
סיגל
10/12/2019 09:02
סיגל 10/12/2019 09:02
שואלת בשביל חברה..
בחורה עובדת כמנהלת סניף רשת ביגוד קרוב ל 12 שנים.
לאחרונה גילתה שיש לה אלרגיה חריפה לאבק ובד ואף קיבלה מכתב מרופא תעסוקתי האוסר עליה להמשיך בתחום הזה...
מה עליה לעשות וכיצד לפעול בשביל שתקבל את כל התנאים המגיעים לה לפי החוק, לרבות פיצויים?!
מציינת שההנהלה די אדישים ולא ממהרים לפטרה, ומצד שני אינם יכולים להעביר לתפקיד אדמיניסטרטיבי בלבד ,כי המשרדים הראשיים נמצאים בצפון ( היא מנהלת חנות בדרום) ולכן כל תפקיד אחר ייחשב כהרעה בתנאים ,לא?!
כיצד עליה לפעול ?
תודה מראש
לירון
10/12/2019 09:01
לירון 10/12/2019 09:01
היי לכולם,

רציתי לדעת אם מישהו מבין לגבי חוקי העבודה.

כרגע קיבלתי תלוש ראשון ממקום העבודה החדש שלי ובתלוש לא הופיעו לי השעות הנוספות שעבדתי, כששאלתי למה לא משולם לי השעות הנוספות נאמר לי שהחישוב מתבצע לפי חישוב שעות שבועיות עכשיו ישנם ימים שאין לי לימודים ואני עובדת 12 שעות או 10 שעות וישנם ימים שאני עובדת רק 7 או 8 שעות.. ובנוסף מכיוון שיורד לי 30 דקות הפסקה ביום אז לפי טענתם אני צריכה להגיע למכסה של 44 שעות שבועיות.

אני יודעת שכל עוד אני עובדת שעתית ולא עובדת גלובלית אמורים לשלם לי לפי שעות זאת אומרת שאם עבדתי יום אחד 12 שעות ויום למחורת 7 שעות אין אפשרות שהימים יתקזזו בניהם.

אז השאלה שלי האם אני צודקת או שלא מגיע לי תשלום שעות נוספות?
רוני
09/12/2019 15:23
רוני 09/12/2019 15:23
סיכמתי על המנכל שלי על סיום העסקה ב6.12
מה28.11 אני רודף אחריו לגבי המסמך של סיום העסקה.
מהתאריך 1.12 אני בחופשת מחלה עד ה10.12
איך ששלחתי להם את המסמך של החופשת מחלה קיבלתי מהם את המכתב של סיום העסקה.
האם זה קביל?
אני בחופשת מחלה כרגע. עד ה10.12 ובמכתב כתוב שסיום העסקה הוא ב6.12
בתיה
09/12/2019 15:08
בתיה 09/12/2019 15:08
עובדת שהודיע למעביד על חזרתה לעבודה אחרי חל"ד שבועיים מראש והמעביד מתעקב ואינו מחזירה בזמן שהיא היתה אמורה לחזור האם רשאית לדרוש משכורת על האיחור של המעביד?
דנה ע
09/12/2019 13:37
דנה ע 09/12/2019 13:37
ידוע לי כי עובדת בהריון רשאית לצאת לחל"ד 7 שבועות קודם למועד הלידה המשוער.
פניתי אל המעסיק והוא מסר לי כי הדבר איננו נכון ועלי לבקש אישור מהביטוח הלאומי. מבדיקה מול הביטוח הלאומי עלה כי לא נדרש כל אישור.
אני מנסה להבין מה ההליך שבו אוכל להקדים לצאת לחל"ד. מה עלי להצהיר/לבצע מול המעסיק במקרה זה?

תודה
בירן
09/12/2019 10:30
בירן 09/12/2019 10:30
עובד במקום עבודה כמעט חודש.

טרם קיבלתי חוזה העסקה. ביקשתי אותו בערך פעמיים ונאמר לי שזה אצל המנכלית הוא מוכן אבל היא עדיין לא עברה עליו סופית והיא רוצה לעבור עליו.

לא ברור לי כמה שעות העסקה אני צריך לעבוד! אף אחד לא עונה לי על זה!

סוכם איתי 8 שעות כולל הפסקות כמו שהתנאים של העובדים הותיקים אבל שאר העובדים שאיתי אמרו לי לברר את זה טוב טוב כי החדשים מועסקים 8 וחצי שעות כולל הפסקות בהתאם לחוק.

מה הצעד הראוי שעליי לעשות? כבר חודש עובד שם ולא חתמתי על חוזה העסקה! נראה לי מגוחך.
נופר
09/12/2019 09:49
נופר 09/12/2019 09:49
אני עובדת במקום עבודה כמעט 3 שנים ולפני 5 וחצי חודש עברתי תאונת עבודה ואני עדיין בבית..ויש לי אישורי מחלה והכל (תאונת עבודה והחלמה מניתוח) המנהל שלי שלח לי הודעה שבגלל שעברו 4 חודשים אני מאבדת את הזכוית שלי והוותק שלי ושאני חוזרת זה אותו שכר רק הכל מהתחלה ....זה לא כאילו מפטר אותי במילים יפות שאמרתי לו זה כאילו אתם מפטרים תתנו לי מה שמגיע לי אמר לי דווקא ההפך מחכים שתחזרי אבל יש חוק כזה ....מה עם מה שמגיע לי וגם ימי החופשה שנשארו לי וזכוית והכל....
ליה
08/12/2019 18:11
ליה 08/12/2019 18:11
אני רוצה להגיש תביעה לשמירה. יש לי תור לרופא נשים ולאורתופד השבוע ואני עובדת במחלקה בבית חולים בעבודה פיזית (שבוע 26 להריון)

לא הצלחתי להבין מה קורה במהלך הימים שבהם אני יושבת וממתינה לתשובה של ביטוח לאומי.

א. האם ניתן לחתום על ימים אלו ימי מחלה? (כי המעסיק חותם על הפסקת עבודה בטופס)אם אני אכן חותמת על ימי מחלה, האם ימים אלו נספרים בימים שאני כבר בזמן שמירת הריון?

ב. במידה ולא מאושרת לי התביעה, נוצר מצב בו תקופה שלא הרווחתי משכורת ובעצם גם דמי הלידה שלי יכולים לרדת מזה? כי הם מחשבים לפי הרווח בחודשים שלפני הלידה
תודה רבה!
יהודה
08/12/2019 17:08
יהודה 08/12/2019 17:08
שאלה בנושא פידיון מוקדם של קרן השתלמות.

הייתה לי קרן השתלמות (ז"ל) - בחברת כלל. בעקבות איזשהן אי הבנות ועורכי דין חסרי מוסר ואנושיות (שפעלו בניגוד לסיכום שהגעתי איתם בגלל שהיה בו חור משפטי ... ) - הקרן נשברה על ידי הוצאה לפועל. רוב הכסף הוצא מהקרן ונגבה ממנו מס מירבי. כל זה קרה בתחילת השנה הנוכחית.
נשאר שם סכום קטן - שאני מנסה להוציא - כי פשוט אני די זקוק לו ולא שווה לי לחכות עד שהקרן תיפתח - כי אני ארויח מזה גרושים.

הייתי כבר פעמיים אצל פקיד שומא להוציא אישור לגבי המס שצריך להיגבות ממה שנשאר בקרן. בכל פעם אני חוזר עם האישור לחברת כלל והם אומרים שמשהו לא בסדר.
כרגע מה שהם אומרים לי- שהאישור צריך להכיל את הפרטים לגבי הפדיון הראשון שנעשה בתחילת השנה על ידי ההוצאה לפועל.
להלן שאלותי:
1. למה זה נכון - שחייב להיות פירוט לגבי הפדיון הראשון ? הרי זה סכום שדווח ומס הכנסה יודע עליו וגם הופרש ממנו מס מירבי ( שאולי אצליח להוציא חלק ממנו בהחזרי מס..).
2. האם ישנה איזשהי סיבה טובה שעדיף לי כבר לחכות לשנת המס הבאה כדי לעשות את הפדיון הזה ?

תודה מראש.
לאה
08/12/2019 15:48
לאה 08/12/2019 15:48
עבדתי במשק בית ב4 שנים אחרונות.
על בסיס שעתי- כל בית פעם בשבוע למשך 4-6 שעות. ( החלפתי הרבה לקוחות בזמן זה)
כרגע עזבתי את עבודתי עקב מעבר לעיר אחרת ועניין שלא היה לי בתקופה זו תלוש משכורת ושאר תנאים סוציאליים כדיגמת חופשות הבראה וכ"ו.
האם כרגע אני יכולה לדרוש מכל אחת שעבדתי אצלה משהו מהזכויות שציינתי?
גם אם זה היה בתקופת עבודה שלא עולה על שנה?
ואם כן איך מחשבים לפי בסיס שציינתי?
מאוד אשמח לקצת אור בעניין.
תודה מראש!
ט.ד
08/12/2019 10:06
ט.ד 08/12/2019 10:06
היי,

במקרה בו אדם מקבל אי כושר עבודה בשל מחלה (כ5 שנים) ועדיין לא התפטר / פוטר מעבודתו וגם מקבל קצבת נכות 100% לצמיתות.

3 שאלות:

1. האם ה5 שנים בהם לא עבד וקיבל אי כושר עבודה נחשבות כשנות ותק בפיטורים?

2.מדובר באישה בת 56, האם כדי להמשיך עם המעסיק או שמא להתפטר ולקבל את הפיצויים.

3. במידה ותתפטר האם עדיין תהיה זכאית לאובדן כושר עבודה?

מדובר על ותק של 37 שנים מתוכם 5 שנים של אובדן כושר עבודה.

תודה מראש
נרי
08/12/2019 09:59
נרי 08/12/2019 09:59
1. האם דמי פיצויים שונים כשמפטרים אותי מאשר כשאני מתפטרת?

2. האם יש המרה לכל ימי המחלה שצברתי בסיום העבודה (יודעת שימי חופש כן, תוהה על מחלה)?

3. במידה והמנהלים חושבים שעשיתי משהו לא בסדר (עשיתי, לא בזדון), מותר להם לא לשלם לי פיצויים?

4. בכל מקרה של התפטרות או פיטורין - חייבים לתת לי התראה נכון (עובדת שנה וחצי במקום)? הם יכולים גם לתת לי חופשה בתשלום כדי שלא אגיע? מן הסתם, אני לא מתכוונת להשתמש בימי החופש שלי עד סיום ההעסקה...

5. אשמח לעוד הבהרות בנושא אם יש למישהו משהו להוסיף:)

תודה רבה ושבוע טוב לכם
אורטל
08/12/2019 09:49
אורטל 08/12/2019 09:49
מעסיק לא מפריש לי פנסיה מחודש מרץ , למרות שיורד לי בתלוש משכורת הפרשת פנסיה .פעם אחרונה שהפריש לי פנסיה היה בחודש מאי עבור חצי שנה בלבד , חודשים אוגוסט עד ינואר (בתלושי שכר אלו ראו הפרשת פנסיה והורדת מפרעה שעליי להשלים עד חודש ספטמבר כולל)

דיברתי עם המעסיק לפני שבועיים ,אמר שהעביר את הכסף לרואה חשבון , אבל עדיין לא רואה שנכנס כסף לפנסיה.

אני איבדתי את זכויות פנסיה שלי החודש(הסדר ריסק)

נמאס לי מלרדוף אחר המעסיק ולהתקשר לחברת הפנסיה .

אני יודעת שחובת מעסיק להפריש לי פנסיה , אבל רוצה לדעת מה זכויות שלי כמתפטרת (פיצויים, פנסיה וכדומה ...) או מפוטרת?

תודה
מור
06/12/2019 08:02
מור 06/12/2019 08:02
בעבודה שלי יש עובד פחות וותיק ממני ובאותה משרה שמתגרה בי ומתעמר בי פיזית ומילולית בזמן העבודה מתי שרוצה וזה מפריע לי להמשך העבודה. דיווחתי על כך מס' פעמים למנהל עבודה שלי ולמפעיל שלי עם ובלי הוכחות (בעסק יש מצלמת אבטחה קטנה, ועוד מס' עובדים אחד ליד השני באותה משרה) אך לא עושים שום דבר וזה ממשיך. אין לנו מח' כ"א ומשאבי אנוש. אני לא רוצה להתפטר מהעבודה הזאת. והמעסיק לא רוצה לפטר את העובד המטריד. וגם מסרב להרחיק אותו ממני ו/או להעבירו למשרה אחרת. מה עושים במצב כזה?
ערן
05/12/2019 15:25
ערן 05/12/2019 15:25
פוטרתי מעבודתי קיבלתי מכתב פיטורים ב 2.12.19 ולפי חוק הודעה מוקדמת רק החל מה 17.12.19 אני אהיה מפוטר.

אני לא מתכוון להמשיך לעבוד שם אחרי שהשפילו אותי במקום והאשימו אותי בעבירה שלא ביצעתי. האם אני לא מחוייב להגיע לעבודה או לא מחוייב לחתום על ויתור הודעה מוקדמת.

מה עלי לעשות? כי הם ממשיכים להתקשר אלי בנושא.

אשמח לעזרה יעוץ וכדומה.
דוד בואנו
04/12/2019 22:16
דוד בואנו 04/12/2019 22:16
התחלתי לעבוד בחברת הסעות בתור נהג מתחילת חודש ספטמבר 2019 הודעתי למעביד כי אני צריך לצאת לניתוח ב27/10/19 בתום הניתוח ביקשתי לחזור לתפקידי נדהמתי לשמוע כי המשרה שלי נמסרה למחליפה שלי ונאמר לי ע"י המעביד כי כשיקבלו רכב אחר. בינתיים אני יושב בבית בלי עבודה. רציתי לשאול אם זה חוקי מה שהם עשו לי ומה ניתן לעשות .
בתודה מראש
יערה
04/12/2019 10:13
יערה 04/12/2019 10:13
אני עובדת כבר 4 וחצי שנים במקום העבודה שלי. כן אומרים לי שמעריכים אותי ועד לפני שנה מאוד אהבתי את מקום העבודה שלי שבא לקראתי המון במהלך התואר.
לפני שנה נכנס אפס מאופס עם זין קטן והפך ומנהל התפעול שלנו. בהתחלה זה לא השפיע עלי אבל עם הזמן הזבל הזה התחיל להיות אחראי על יותר ויותר דברים שנוגעים בי כולל המנהלת שלי בפועל שכפופה לו.

לפני כמה חודשים התחלתי לעבוד מהבית בשעות הערב (החל מ6) בידיעה ברורה שאני הולכת לחפש עוד עבודה (זה גם נאמר עי המנהלת שלי בשיחה מוקלטת שעכשיו אוכל לחפש עוד עבודה) כשמצאתי עוד עבודה דאגתי לעדכן את כולם שאני הולכת לעבוד בעוד עבודה כולל את הסמנכל של החברה שאיתו יש לי לרוב שיח טוב , את האפס המאופס מנהל התפעול ואת המנהלת שלי.
היום התחלתי את העבודה החדשה (שמשלמת הרבה יותר טוב אבל זה רק 4 שעות ביום) ולפני כמה ימים קיבלתי מייל שיש הדרכה מחר בשעה 8 וחצי בבוקר שהיא חובה.

שלחתי מייל מייד שלא אוכל להגיע, והמנהל תפעול הגאון כתב לי שאגיע לשעה ואלך (מה לסמן וי.?) השבתי שוב שאני לא אוכל להגיע.

לאחר מכן ראיתי שבמקום העבודה החדש מתחילים במקרה ביום שלישי בשעה 10 וחצי ושאלתי אם יהיה בסדר שאאחר.

הודעתי במייל שכנראה כן אוכל להגיע. ואז ראיתי בווצאפ שהמנהלת שלי מודיעה שזה מחר. ולאחר בדיקה במייל זה באמת מחר ולא בשלישי. התקשרתי אליה ואמרתי לה שאין מה לעשות אני לא אוכל להגיע ועכשיו צריך למצוא פיתרון. שאלתי אם תוכל להקליט לי (כי היא מתעקשת שזו הדרכה ממש ממש חשובה) וכשאוכל אגיע למשרדים ומישהו שם יעביר לי את זה.

היא אמרה שתנסה להקליט אבל לא מבטיחה שזה יעזור ולהביא מישהו שיעביר במיוחד בשבילי זה עולה כסף וכנראה לא ראלי ורק שיהיו עובדים חדשים יביאו.

לפני שהתקשרתי אליה דיברתי עם חברה שלי מהעבודה ושאלתי אם היא תוכל להקליט לי. היא הלכה למנהל תפעול ושאלה אם זה יהיה בסדר והוא הודיע לה שאם לא אגיע אני "אהיה בבעיה גדולה איתם"
עכשיו זה מקום עבודה שכבר כמה חודשים אני עובדת בו יום יום מהבית בלי שום יום מנוחה.

מקום שמשלם לי הרבה מתחת למינימום בסופי שבוע.
ומקום שידע מראש שאני אעבוד בעוד עבודה
אני פשוט עצבנית על הזילזול שלהם, כי הוא מצפה שהוא יגיד לי לקפוץ ואני אשאל לאיזה גובה.

אם כל כך חשוב לך שאגיע למה אתה לא מתאם איתי זמן שיהיה לי נוח להגיע? אם ההדרכה הזו כל כך חשובה למה אתה מודיע עליה שבוע מראש?

ולמה אתה אפס מאופס עם זין קטן שקיבל תפקיד ניהולי וזה עלה לך למוח?

אגב אותו בחור כשעברתי דירה והודעתי שלא אוכל לעבוד כי לא יהיה לי אינטרנט פשוט החליט שאני צריכה למצוא מחליף או לעבוד עם האינטרנט של הנייד של העבודה . וכשמצאתי מישהו שהסכים להחליף אותי הוא שלל אותו על הסף.

זה מפגר לעזוב בגלל מישהו אחד שמאמלל אותך כי מישהו כזה יכול להיות בכל מקום אחר, אבל מצאתי את עצמי פשוט מתעבת אותו ושונאת אותו בכל מעודי מה שמעולם לא קרה לי ובטח שלא עם מנהל שלי
אביתר
04/12/2019 10:06
אביתר 04/12/2019 10:06
שלום לכולם, לפני מספר ימים הבוס של אשתי שלח לה מייל והודיע לה שהוא מקצץ לה בשעות העבודה ומשנה את המשרה שלה מ3 ימים בשבוע ליום אחד
בלבד.

היא לא הסכימה לקיצוץ שעות העבודה שלה ואתמול הם דיברו בטלפון וסיכמו שהיא תקבל מכתב פיטורין ואת כל הזכויות שמגיעות לה עפ"י חוק.

השאלה שלי היא כזו: יש עדיין חודש עבודה לאחר קבלת מכתב הפיטורין, האם הוא יכול לחייב אותה להגיע רק פעם בשבוע לעבודה או שבמהלך החודש הזה היא אמורה לעבוד 3 ימים בשבוע כמו שהיה עד עכשיו?
ויקי
03/12/2019 10:52
ויקי 03/12/2019 10:52
היי,

פוטרתי אחרי שיחה עם המנהלת אחרי כמעט 6 חודשי עבודה והיא אמרה לי שהיא מעוניינת לסיים את יחסינו ושאני אעזוב כי איננה מעוניינת שאמשיך לעבוד שם. אחרי כשעתיים (אחרי שהתאוששתי) שלחתי לה הודעה שאני אמורה לקבל שימוע כחוק, היא ניסתה להתנגד ולהגיד שבתקופת ניסיון אני לא אמורה לקבל שימוע אבל שלחתי לה את מה שכתוב באתר "כל זכות". היא רצתה שאסיים את עבודתי בדיוק ביום שבו אני מסיימת 6 חודשי עבודה וניסיון. מאז מרגיש לי שהיא מחפשת אותי ומעירה על כל דבר, גם דברים שהם התנהלות רגילה שלי בעבודה ואפילו השתדלות מעבר. השימוע הוא בשבוע הבא.

כמה שאלות
מותר לי לדעת מי יהיה בשימוע? אני חושבת שהשימוע הוא לא בתום לב של המנהלת שלי כיוון שכבר החליטה לפטר אותי ומאז מחפשת אותי בעבודה, ואני רוצה לבקש שיהיו גם מנהלים בכירים ממנה שמכירים אותי.

דבר שני- השימוע הוא על זמן עבודה, אני אמורה להגיע לעבודה רגיל, לצאת לשימוע ואז לחזור לעבוד רגיל?
בנוסף, אם יוחלט לפטר אותי- אני אקבל שוב ימי הודעה מוקדמת ומכתב פיטורים? כי כשהיא החליטה לפטר אותי היא נתנה לי ימי הודעה מוקדמת שבהם השאירה אותי עם סימני שאלה לגבי השימוע ולגבי ההמשכיות שלי.

סורי על החפירה ואשמח לתשובות.
חלי
04/12/2019 10:02
חלי 04/12/2019 10:02
קודם כל בהחלט מדובר על שימוע שלא בתום לב, כי נראה שהחלטה כבר התקבלה. לידיעה גם אחרי יום עבודה חובה לעשות שימוע (ויש פסיקה חדשה שאומרת שגם עובדת שנשלח לו חוזה ועוד לא התחיל לעבוד ורוצים לבטל זה מחייב שימוע, אז כך שלא תאמר לך דברים לא נכונים) במכתב הזימון לשימוע היא חייבת לכתוב מי הנוכחים, אם את רוצה לצרף עוד אנשים תבקשי לא חייבת להסכים. לגבי זמן העבודה, שימוע הוא על זמן העבודה ואם רוצים שלפני ואחרי השימוע תעבדי אז את צריכה לעבוד, אם מבקשים ממך להגיע לשימוע, צריכים לשלם לך על כל יום העבודה. ימי ההודעה המוקדמת לחצי שנה הם 6 וברור שתקבלי וכמובן שתקבלי מכתב פיטורים בהצלחה!
אור
04/12/2019 09:41
אור 04/12/2019 09:41
נערה שעדיין לא בת 17 עובדת ב2 עבודות על מנת לעזור לאמא ולכלכל את עצמה. האם היא חד הורית ומפרנסת יחידה.

הנערה החלה לעבוד בפיצרייה כנציגה טלפונית ונחתם חוזה בנוכחות האמא (החוזה ישלח למי שיכול לעזור).

במהלך ההכשרה שלה בפיצה, בלענות לטלפונים עבדה יומיים בסוף חודש 10 האחרון. היא לא קיבלה את הכסף בחודש נובמבר, ומצד המעסיק נאמר לה שאבדו את התלושים ועוד כמה תירוצים, ושיכניסו לה את הכסף בחודש 12. היא לא הסכימה ודרשה את כספה. כשראתה שהיא לא מקבלת מספיק משמרות החליטה לעזוב את העבודה, ומרגע הודעה על עזיבה המעסיק החל להטריד אותה בטלפון. מתקשר מחסומים, ממספרים שונים וכו'. בנוסף, הוא דורש 900 שקל בעבור ההכשרה שלה בפיצה בגלל שהיא רוצה לעזוב (בסה"כ עונה לטלפון בפיצרייה). המעסיק לא מוכן לשחרר את הילדה ומאיים עליה ועל משפחתה כי היא תשמע ממנו ומהעורך דין שלו בבית המשפט. אין באפשרות המשפחה לקחת עורך דין כי השכר שיש להם הוא ממש לחיות עם היד לפה. עד לעצם כתיבת פוסט זה לא הביאו לה את השכר עליו עבדה. (ברור לי כי מדובר בהלנת שכר)

מה האופציות שקיימות? ניסיתי לפנות אל משרד הכלכלה ולעוד כמה גורמים- כולם מתחמקים ומגלגלים אחריות אחד על השני.
אפרת
03/12/2019 20:12
אפרת 03/12/2019 20:12
שלום
בעלי עובד בעבודה עם שכר של 31 שקלים לשעה ושעות עבודה של 8:00-16:30 והודיעו לו שהפרויקט מסתיים בסוף החודש ושיש לו אפשרות לנסות להתקבל למוקד אחר בחברה עם שכר של 29 שקלים לשעה ועבודה במשמרות לפעמים עד 22:00 בלילה. האם הוא זכאי לפיצויים עקב הרעת תנאים ? בסוף החודש תהיה לו שנה בעבודה
נוי
03/12/2019 15:23
נוי 03/12/2019 15:23
אנכי עובדת מדינה ומבקשת עזרתכם לבירור הסוגיה האם המוסד שלי אמור להודיע לי בכתב על שינוי שעות העבודה שלי חזרה ממשרת אם שהייתה 8 שעות חזרה למשרה מלאה שהיא 8.18 שעות.
תודה מראש :)
לי כהן
03/12/2019 12:22
לי כהן 03/12/2019 12:22
אני הייתי בחברה שנסגרה . קנתה אותה חברה גדולה לקחתי רק חצי מהפיצויים של החברה שנסגרה .
לאחר מכן פוטרתי לאחר 4 שנים מהחברה הגדולה .
מה שנוצר מצב שיש לי כביכול שלושה מעסיקים.

1 החברה הקטנה שנסגרה
2 המשכנו לעבוד בחברה הגדולה שקנתה תקטנה .
3 שינו את החברה הגדולה שם.

שהתקשרתי לחברת הביטוח שלי אמרו שאני לא יכולה לקחת את הפיצויים ואני חייבת לפנוצ למס הכנסה שיתנו לי פתור ...

השאלה מה ניתן לעשות עכשיו ??
המעסיק הביא לי סכום שונה ממה שקיים בחברת הביטוח.
דורית
03/12/2019 10:59
דורית 03/12/2019 10:59
בוקר טוב,

אשמח להתייעצות עם עורך דין מטעמכם שמכיר את דיני העבודה והזכויות - אני חד הורית נפגעתי בגלל תאונת עבודה לפני 4 חודשים ונשבר לי עצם הזנב.

רופא תעסוקה אמר שאני יכולה לחזור לעבודה במשרה חלקית במשך חודש ואז לחזור אליו ולראות לאן מתקדמים מבחינת הכאבים והעבודה אבל הם החליטו לפטר אותי כי לא מתאים להם חצי משרה ואמרתי אוקיי, ויתרתי על שימוע קיבלתי שפיטרו ביקשתי מהם מכתב פיטורים וכמובן פיצויים וטפסים שהם צריכים למלא בשביל ביטוח לאומי. הם לא מוכנים להביא לי.

כל פעם תירוץ אחר. מה עושים? התקשרתי להסתדרות הפנו אותי למישהי והיא אמרה לי שאסור בכלל לפטר אותי. אני בסהכ רוצה את המכתב ואת הטפסים והפיצויים שאוכל להמשיך בחיי והם נלחמים איתי. אשמח להכוונה.

תודה
אבנר
02/12/2019 16:26
אבנר 02/12/2019 16:26
שלום,
אני עובד בגוף ממשלתי כ ממלא מקום דרך העירייה. בתקופת שכר 21/9/19-20/10/19 היו חגים וחופשות ולא שילמו לי כלום. פניתי אליהם וזה בבדיקה טוענים שישלמו חלקי (אני רוצה לדעת מה מגיע לי לפי חוק) פירוט החופשות וחגים לתקופת השכר שלי:
29/9/19 ערב חג ראש השנה (לא עובדים ערבי חג במקום עבודתי)
30/9/19 ראש השנה
1/10/19 ראש השנה
8/10/19 ערב יום כיפור
9/10/19 יום כיפור
10/10/19- גשר ממקום העבודה
13/10/19-/17/10/19 - 5 ימים סוכות לא עובדים
20/10/19- הושענא רבא
כל הימים שפירטתי מקום העבודה שלי היה סגור ביוזמת המעסיק.
אודה לדעת מבחינת החוק עבור אלו ימים מגיע לי שכר? ולפי איזה חישוב שכר?
נאור
02/12/2019 12:16
נאור 02/12/2019 12:16
אהלן, אני חייל משוחרר, לפני כשנה בערך התחלתי לעבוד במקום עבודה מוכר וחזק בתעשיית ההייטק, לצערי הרב ניצלו את התמימות שלי בקריאת חוזים, והבוסים שלי אמרו לי מול הפנים משהו אחר אך לצערי הרב חתמתי על חוזה שלא הבנתי ושביקשתי שיסבירו אמרו לי משהו שהוא לא נכון אך האמנתי להם כך יצא שעבדתי הרבה מעבר למעל המותר 12 ואפילו 16 שעות במשמרת אחת כמובן ללא תשלום נוסף, ימי שישי שבתות חגים לילות בסכום של 500 שקל ברוטו בחודש הייתי עובד 6 שעות בשבת בחינם...
בנוסף לזה לפני שהתפטרתי הורידו לי 700 שקל נטו על כביש 6 שנסעתי למטרת העבודה ורשום בחוזה גם וגם הבוסים אמרו שאני לא אמור לשלם.
יש לי תיעוד שיחות שאני מתחנן לכסף שלי כבר מעל חצי שנה. הגעתי למצב כלכלי בעייתי בעקבות זאת, ועברתי תאונת דרכים שפגע בי ביכולת פיזית לזוז( יש לי טופס תאונת עבודה.) העבודה הזאת הוציאה אותי קירח מכל הכיוונים. בתור אחד שרק השתחרר ומתקיים לבדי, הם פגעו בי בצורה כלכלית שאין לי בכלל דרך לתאר.

אשמח מישהו שיעזור לי עם הנושא של תאונת עבודה
ואשמח שמישהו יעזור לי עם התביעה על הכסף שהם דוחים לי.
מ.ג
02/12/2019 09:01
מ.ג 02/12/2019 09:01
שקלתי להתפטר עקב תפקיד שלא תאם את שהוצע לי בראיון העבודה (מועסקת פחות מחודש). החלטתי לשתף את המעסיק בהתלבטות וציינתי שאני שוקלת לחפש משהו אחר , אך אודיע לו מספיק זמן מראש במידה ואחליט סופית.
הוא מצידו אמר לי שמחר יומי האחרון בעבודה.
לא הגשתי מכתב התפטרות מאחר ולא החלטתי סופית.
המעסיק מסרב לתת מכתב פיטורין ומשאיר אותי ללא פרנסה וללא יכולת לחתום אבטלה .
האם מותר לו לעשות זאת?
קארן
02/12/2019 08:59
קארן 02/12/2019 08:59
משכורת גלובאלית. אך כל חודש אנו מגישים דוח שעות.

אם עבדתי באחת השבתות ( במחשב מהבית במשך כמה שעות) , האם צריכה לרשום בדוח שעות את השעות האלה?

המנהלת שלי אומרות שבדוח שעות לא רושמים את השעות של שבת אלא רק שעות במשרד.

אשמח לעזרה.

תודה