ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
אלון
15/12/2019 14:56
אלון 15/12/2019 14:56
עובד מקצועי שעובד במקום עבודה שנים רבות מצוי בחופשת מחלה כאשר הימים הצבורים שלו נסתיימו. עדיין נמצא במחלה ולא יודע מתי ישוב לעבודה יכול להיות עוד יומיים ויכול להיות עוד חצי שנה ואולי זמן ארוך יותר. המעסיק מבקש לגייס ממלא מקום בתפקיד שמילא החולה, כאשר ממלא המקום דורש חוזה לשנה לפחות. למעסיק ברור שממלא המקום בא במקום העובד החולה ועל כן יהיה עליו לפטר את החולה.
ס.מ
15/12/2019 10:19
ס.מ 15/12/2019 10:19
היי,

אדם שעובד בחברה קרוב ל20 שנה, מקבל זימון לשימוע בגין התנהלות לא תקינה.

במכתב נטען כי השימוע הוא בהתאם לשיחות שבוצעו בתאריכים מסויימים ולמרות זאת לא השתנתה התנהלותו של העובד. בפועל לא התבצעו שיחות שבהן נכתב במפורש שהן שיחות עבודה או התנהלות. חשוב לציין שבמהלך כל ה20 שנה שהעובד עבד במקום העבודה, לא זומן לשימוע ולא התקבלו תלונות לגביו. האם יש לזה תוקף בשימוע? כמו כן, האם העובד זכאי לאדם מטעמו לא בהכרח עורך דין בשימוע?

תודה
רעות
15/12/2019 10:17
רעות 15/12/2019 10:17
שלום,

התפטרתי מעבודתי כמורה בבית ספר כחודש לפני סיום חופשת הלידה. סיבת הפיטורים היא גידול הילדה ועוד סיבה אישית שלא אפרט.

קיבלתי מכתב ממשרד החינוך שלא מגיע לי לקבל פיצויים מכיוון שאני התפטרתי ולא פוטרתי.

שאלה ראשונה- האם מגיע לי לקבל פיצויים והיכן אני מוצאת סימוכין לכך?

שאלה שניה- כמה זמן אני יכולה לחתום אבטלה?

תודה מראש
אירה
15/12/2019 10:10
אירה 15/12/2019 10:10
אני כבר משתגעת, אשמח שמישהו ייתן לי תשובה אחת שזה יסביר לי קצת את הדברים.

אני מקבלת מהמעסיק משכורת בצ'ק, את הצ'ק אני מקבלת ב10 לחודש אני מפקידה את הצ'ק באותו היום אבל בתאכלס הצ'ק נפרע ב12 לחודש.

אני מנסה להבין אם זה תקין או לא כי בהסתדרות העובדים הסבירו לי שכן זה תקין.

בחיים לא נתקלתי בזה כי תמיד בעשירי לחודש הכסף כבר היה אצלי בחשבון במקומות עבודה אחרים ורק במקום הזה זה ככה ויצר לי בעיות בחשבון.
תיקי
15/12/2019 10:10
תיקי 15/12/2019 10:10
היי,
בודקת כיצד אני סופרת את הוותק לגמול השתלמות.
בתלוש המשכורת יש וותק לשכר, וותק לפנסיה ואני לא יודעת מה נחשב וותק לגמול השתלמות
אשמח לתשובתכם
ז.ז
15/12/2019 10:08
ז.ז 15/12/2019 10:08
חיפשתי עבודה, היו לי 3 הצעות. בחרתי במשרה מסוימת שמאוד נוחה לי מבחינת השעות כי אני עצמאית בנוסף ויש לי עוד עבודה בהמשך היום. התקבלתי בראיון עבודה ואף התחלתי במשך שבוע שלם לעשות חפיפה של כמעט 30 שעות.

כמובן שחתמתי על חוזה עבודה אך על 106 לא החתימו אותי למעשה אפילו לא טרחו לקחת את החוזה מהמגירה בה השארתי אותו מספר ימים (זא שגם לא הכניסו אותי למערכת וטכנית לא הייתי מכוסה מבחינת ביטוח ונאדה)
ביום חמישי ה5 לדצמבר שאלתי את המנהלת בהודעת וואטספ משהו בסגנון של "אוקיי איך ממשיכים מתי אני מקבלת לוז שאוכל לסדר לי גם עם העבודה השנייה.."

עד עכשיו, הרגע הזה, 15 בדצמבר היא לא פתחה את ההודעה לא עונה ומתעלמת ממני נתנה לי לשבת בבית ופגעה לי בפרנסה בזלזול מחריד! הפרה בוטה של החוזה.

פניתי למשאבי אנוש והגשתי נגדה תלונה חזרה אליי המנהלת של הסניף שגם לא סיפקה לי תשובות לגבי למה לא חזרו אליי? (חתמתי אתכם על חוזה הלוו)
רק רצתה לשמוע את הצד שלי ונפרדנו לשלום.

מיותר לציין שנערכתי להכנסה גדולה יותר החודש כי הסתמכתי על מילה שלהם שהתקבלתי וזהו. ואפילו קניתי בגדים "תקניים"במיוחד לעבודה הזו.

מה עליי לעשות?
אלה
15/12/2019 10:03
אלה 15/12/2019 10:03
היי,

מעוניינת לקבל תשובה ממי שמתמחה בדיני עבודה, לגבי הסוגייה הבאה:

בהסכם העבודה שלי שחתום בהסכמה של המעסיק . מצויין בהפרשות לטובת קרן פנסיה גמל מעסיק 6%, פיצויים 8.33% תגמולי עובד 6% וכיסוי לאובדן כושר עבודה 2.5% ע"ח המעסיק. ההפרשות הנ"ל הועברו כל חודש לקרן פנסיה מנורה מבטחים, כשבפועל עבור הכיסוי אובדן כושר עבודה הקרן קלטה את ההפרשה רק 1.5% שהועברו כתגמולי כתוספת לתגמולי מעסיק...וה1% הנוסף לא הועבר .

כעת סיימתי לעבוד ו"דרשתי" מהמעסיק שיעביר לי את יתרת ה1% הנוסף שלא הועבר בזמנו. לטענתו אני לא זכאית למרות המצויין בהסכם. אך למרות הכל הציע לי פשרה על חלק מהסכום (3000 ש"ח כשבפועל הסכום אמור להיות 5250 ש"ח).

אודה על תשובה לגבי הסוגייה הנ"ל ולעיצה מה לעשות.

להתפשר ו/או להתעקש על מלוא הסכום ? מדובר בעקרון עקב התייחסות והתנהלות המנכ"ל בברכה ותודה
גילי
15/12/2019 10:01
גילי 15/12/2019 10:01
אני עובדת שכירה במסגרת משרה מלאה במקום שפתוח כל ימות השבוע (גם בשבת, באופן חוקי). מפאת כך יוצא שאני עובדת בשבתות ו לסירוגין ימי שישי.

סוגיה שעלתה היא האם מותר להעסיק עובד מעל מס' מסויים של ימים רצופים, לדוגמא מיום שני עד שבת בשבוע הראשון ובשבוע השני ראשון עד שישי (ככה שזה בעצם יוצא שעובד עבד 12 ימים רצופים)?

דוגמא נוספת, עובד שקיבל יום מנוחה ברביעי, עובד רצוף כל הסופש, ויום המנוחה הבא שלו הוא בשישי.

מדובר על לפחות שמונה שעות עבודה ביום (עובדים שעתיים)

חיפשתי באתר שלכם תשובה וגם בפרסומי פייסבוק שלכם, אבל לא מצאתי תשובה ברורה ולכן אשמח לשמוע דעה של עורך דין מטעמכם.
נופר
15/12/2019 09:57
נופר 15/12/2019 09:57
שלום,

רציתי להתייעץ איתכם לגבי עניין דחוף מאוד שעליו אני יכולה לערער עד יום שני.

פוטרתי בעבר ללא שימוע, למעשה הפיטורים היו בטלפון :
"הי בדיוק אני כותב את מכתב הפיטורים שלך..." (זה מוקלט) ושוכתב.

הבנתי מאוחר יותר שיש כאן עבירה על החוק ופניתי לתביעות לענייני עבודה.
שם באמת טרטרו אותי , כל נציג אמר לי משהו אחר וזה עיכב אותי בלהגיש את התביעה.

לאחר הגשת כתב התביעה הם ביקשו ממני ללכת פיזית לנתבע ולהגיש לו את כתב התביעה ביד (נראה לי די מוזר ודי לא נעים, האם כך זה עובד?)
לאחר כמה ימים הסתבר שבית המשפט קבע לי פגישת גישור למרות שסירבתי (כיוון ששלחתי לבוס שלי מכתב אזהרה אך לא היה ממנו שום מענה...)
הם טענו שאני חייבת לקחת יום חופש ולהתייצב באותו יום ורק אז אוכל לסרב.

אני בתמימותי הגעתי למועד הגישור שנקבע ושם ראיתי את הבוס שלי שהגיע גם כן.
ישבנו יחד והמגשר אמר לי את הדברים הבאים:

- לא מגיע לך זכות לשימוע כי עבדת אחוז משרה נמוך (משרת סטטדנט) ולכן אין כאן עבירה על החוק (מצד המעסיק).
ובנוסף לא תקבלי את הסכום שנקבת.

- במידה ואת מסרבת לשתף פעולה אז יום הדיון יהיה בעוד שנה שנתיים ,יקח יחסית הרבה זמן ותיצטרכי בנוסף לשלם לעורכי דין...
ככה שכדאי לך לסיים את זה כאן.

המגשר ראה שאין לי נסיון וחש ביטחון ושליטה במצב, הנתבע גם הוא ראה שאני די לא מבינה ואפילו איים שבמידה ולא אסכים לסכום שנקב הוא הולך ל "חומרה" (שאני לא יודעת מה זה)

לבסוף האמנתי לכל הדברים האלה וחתמתי על הסכם הגישור (שכלל כרבע מהסכום כלומר- ממה שדרשתי בכתב התביעה) כך שהנתבע ישלם לי 2000 שקלים בצק/באסמכתא למוטב בלבד.

לאחר כ3 שבועות הגיע אלי בדואר תלוש משכורת מאותו הבוס על סכום של 2000 שקלים אך מאחר וזה תלוש שכר ולא שיק (למרות שפוטרתי ), ירדו לי הוצאות ביטוח לאומי מס הכנסה וכו. כך שנותר לי כ900 שח נטו.

כעסתי מאוד כי לא רק שהתפשרתי (המון!!) ורימו אותי אלא שהנתבע ממשיך לעשות לי עוול ולעבור על החוק (בכך שהפר את ההסכם אשר היה צריך לתת לי צק ולא תלוש שכר)

חברים קודם כל למדתי לא ללכת לגישור יותר , לבוא רק לדיון עם שופט בבית הדין כך אני אהיה מוגנת ולא יעבדו עלי.

כעת מה עלי לעשות? אני מאוד רוצה שהסכם הגישור הלקוי הזה מתחילתו ועד סופו יחד עם הפרות החוזה,ילך לפח וכך אעמיד את הנתבע פעם אחת ולתמיד מול שופט .

אני חושבת שיש כאן אינסוף עוול ושקרים במקרה אחד ומאוד רוצה את מלא הסכום שביקשתי מההתחלה.
בנוסף לכל לדעתי לא הגיע לנתבע הסכם גישור כי גם אותו הוא הפר וזאת לאחר שעבדו עלי בקשר לזכות לשימוע.

מה דעתכם בנושא?

בנוסף האם באמת הזכות לערעור היא עד 15 יום מקבלת המכתב עם הצ'ק מהנתבע?

ניתן לציין כי בפסק דין של ישיבת גישור / פישור ישנה חותמת של השופטת.
שגית
15/12/2019 09:54
שגית 15/12/2019 09:54
אשמח לחוות דעתכם על האם זה חוקי.
אישה שעובדת 30 שנה בחברה מאוד גדולה, לא הופרשו לה כספים לפנסיה. לפני כשנתיים עורך הדין של החברה החתים אותה שבמקום פנסיה היא תקבל פיצויים שיחולקו לו חודשית. היא לא מבינה בזה וחתמה בגלל הלחץ שהפעילו עליה
האם זה חוקי?
האם היא יכולה להתנגד/לתבוע?
האם מגיע לה פנסיה בנוסף לפיצויים או שיש קשר בין השניים...
אשמח לתשובות אם מי מכם מכיר או יכול לעזור
זיו
15/12/2019 07:45
זיו 15/12/2019 07:45
טיפה ארוך אבל אשמח לדעת מה עושים במצב כזה.

עבדתי במשלוחים במסעדה שנה וחצי, בשני תלושים האחרונים היה לי חוסר בדמי חגים ועל ימי חופשה (לא אומת על ידי רואה חשבון, פשוט 76 שקל על כל יום חג שהממוצע שלי למשמרת זה 200 שקל נשמע הזוי) במהלך משמרת ביום שני התפתח ביני לבין הבעלים וויכוח שבסופו הוא שלח אותי הביתה ואמר לי שתהיה לנו שיחה בחמישי (היום) והודיע לי שלא אגיע לשום מהמשמרות שלי ואני מניח שהוא גם לא ישלם לי על כל הימים שאיבדתי עבודה.

היום היית השיחת שימוע ועכשיו לפי מה ששמתי לב כמה דברים קרו שלא כשורה:

א. השיחה לא הוקלטה על ידי הבעלים, רק אני הקלטתי חלק שהודעתי לו שאני אקליט.

ב. במהלך השיחת שימוע הוא אמר שוב ושוב שלא אמשיך לעבוד פה (שאני מפוטר) ואפשר לשמוע זאת בהקלטה שלי.

ג. הוא לא שם על שום מהמילים שאמרתי, וטען שהוא העיף אותי הביתה כי אמרתי שהוא גנב ושקרן וזאת הסיבה לפיטורים.

ד. הוא לא הוציא פרוטוקול שימוע בסוף השיחה למרות שביקשתי (התעלם לגמרי).

ה. לא קיבלתי הודעה מוקדמת על פיטורים למרות שהוא כבר הודיע לי שאני לא ממשיך לעבוד מן הסתם וכנראה שהוא לא ישלם לי.

ו. לא קיבלתי נימוקים על סיבת הפיטורים או הסיבה שעושים לי שיחת שימוע בתכלס.

מה לעשות מהשלב הזה?
נטלי
15/12/2019 07:43
נטלי 15/12/2019 07:43
היי יש לי שאלה אם אני עובדת במלון באילת 6 וחצי שנים בערך וכרגע המלון סגור עקב שיפוצים , בערך חצי שנה השיפוצים ולי אושר חל'ת רק 3 חודשים ..
יצאתי לחופש שנתי מתחילת החודש אני חותמת על חל"ת מגיע לי עד מרץ (3 חודשים) וכרגע החלטתי שאני לא רוצה לחזור למלון רוצה לעזוב את העיר לעבור לעיר באר שבע האם זה אפשרי או שאני חייבת לתת הודעה חודש מראש ..
יואב
12/12/2019 12:14
יואב 12/12/2019 12:14
שלום רב,
אני עובד חודשי. עבדתי כשבוע בסוף חודש אוקטובר והמעסיק הציע שהתשלום יצטרף כהפרשים עבור חודש נובמבר כי לא יספיק לשלם את זה במשכורת אוקטובר. הסכמתי.
קבלתי את משכורת נובמבר ואיתה ההפרשים מאוקטובר. להפתעתי ההפרשים היו נמוכים בכמעט 1000 ש"ח. הסתבר לי משיחה עם כ"א שהמעסיק לקח את שכרי החודשי וחילק ב 30 ואז הכפיל במספר ימי העבודה שעבדתי. בחישוב המעוות הזה איבדתי כמעט 1000 ש"ח.
הבנתי שמותר למעסיק לעשות את החישוב הזה ?
שאלתי: האם מותר למעסיק לעשות את החישוב הזה עבור שכר עבודה ? (לא רק עבור שכר של ימי מחלה, חופשה, הבראה...). אני הסכמתי לעיכוב של חודש בתשלום מבלי שידעתי זאת.
האם מומלץ לי לדרוש פיצויי הלנת שכר ?

תודה, יואב
פלור
12/12/2019 11:28
פלור 12/12/2019 11:28
היי, לא הגעתי החודש לעבודה בשל המצב הבטחוני וההוראות של פיקוד העורף ״ לא להגיע לעבודה אם העבןדה לא נחשבת עבודה חיונית״.
(העבודה במרכז הארץ ולא בדרום)
למרות זאת הבוס טען שיש להגיע לעבודה.
ביקשתי שירד לי יום חופש על היום הזה .
שקיבלתי תלוש ראיתי שירד לי יום עבודה מלא , שאלתי את המזכירה והיא אמרה שהבוס לא היה מוכן לקבל את זה כיום חופש.
האם זה חוקי ?
אוריה
12/12/2019 11:27
אוריה 12/12/2019 11:27
אשמח לעזרה. בעלי חתם חוזה עבודה מול בן אדם עם מפעל פרטי ללא תאריך סיום. לפני כמה שנים אובחן עם בלט בגב מה שלא מנע ממנו את המשך עבודתו.
בשבועיים האחרונים חלה החמרה משמעותית בכאבים שמשתקים לו את הרגל כרגע נמצא בבדיקות.

השאלה שלי, האם יש פה סיבה לביטול חוזה מבלי שיידרשו ממנו פיצויים?

בנוסף, לא יודעת אם זה קשור אבל בזמן חתימת החוזה לא דובר עם עבודה בלילות ועכשיו התגלה שרוב ימי העבודה הם בלילה.

אשמח לתשובה
ראובן מימון
11/12/2019 17:56
ראובן מימון 11/12/2019 17:56
שלום אני בן 62 ועובד משגיח כשרות מטעם הרבנות בו בזמן שאני מועסק על ידי בעלי העסק הם המעבידים שלי והם 3 בתי עסק כשזה ליד זה סך כל ההכנסות הם 4800 שח בעל עסק אחד סגר ונותרתי עם מחצית ההכנסה סך 2300 שח' האם אפשר להיות מובטל חלקית זו שאלתי זאת ועוד שהרבנות לא ששה לשלוח אותי להשגיח במקום אחר שהוא מרוחק מבעלי העסקים הללו, זאת ועוד שקבלת עבודה אחרת ברבנות זה עניין של העדפת קרובים ומקושרים ולי אין סיכוי. אשמח לשמוע תשובה
מעיין
11/12/2019 14:27
מעיין 11/12/2019 14:27
דיני עבודה - התייעצות:
• חברתי במשרה בכירה בארגון
• חתומה על משרה גלובלית
• חתומה על הסכם לפיו יוצאת מוקדם (אמא, קטע!!!...) פעמיים בשבוע + להשלים שעות
• מעולם לא הוגדר היכן יושלמו השעות

שאלתי : האם לגיטימי לדרוש שתשלים את השעות פיסית במשרד?

בנימה אישית, חברתי עובדת מצאת החמה עד מאת הנשמה סטייל... ומעבר... וגם טסה לחו״ל מטעם העבודה.

איך נכון להתמודד במצב כזה?
אהוד
11/12/2019 15:44
אהוד 11/12/2019 15:44
היי מעיין, יש חשיבות רבה לאופן המדוייק בו הדברים מנוסחים בהסכם, אך ברמה העקרונית, נראה שאם לא מצויין בהסכם באיזה אופן יש להשלים את השעות, יש צורך להשלים תוך כדי המהלך הרגיל של העבודה (במשרד/בפגישות מחוץ למשרד וכיו"ב). אם היא נדרשת כעת להשלים שעות, יש להבהיר למעסיק עניין זה.
יעל
11/12/2019 14:34
יעל 11/12/2019 14:34
אז קיבלתי ימי מחלה מהרופא המטפל עד הלידה (רשם שרירותית 63, אבל זה הרבה מעל ומעבר לכמה שאצטרך). אני לא חושבת שבט"ל יאשרו לי שמירה, והאמת אני גם לא מעוניינת כי זה יוצא נמוך משמעותית מהשכר שלי ויש לי די ימי מחלה.
עכשיו קיבלתי מייל מחשבת השכר שישלמו לי על 30 ימי מחלה ומעבר לזה שאפנה לבט"ל לשמירת הריון.
מותר להם? חשבתי שזכותי לנצל קודם את יתרת ימי המחלה שלי. מה גם שאז לא יהיו לי עוד 30 יום ברצף של שמירה... תודה
לובה
11/12/2019 11:06
לובה 11/12/2019 11:06
שלום,
עבדתי במשך 3 שבועות בבית מלון בתור פקידת קבלה ועזבתי מכיוון שמצאתי עבודה במקצוע שלי (יש לי תואר ראשון). התחלתי לעבוד בעבודה כזו כי מעל לחצי שנה לא הצלחתי למצוא עבודה בתחום שלי והייתי חייבת כסף למרות שזה שכר מינימום. כשנכנסה המשכורת (פחות מאלף ש"ח) הבנתי שזה לא הגיוני עבור 3 שבועות מלאים. פניתי למנהלת הישירה שבדקה מול הנהלת חשבונות ומסתבר שהמנכ"ל החליט שלא לשלם לי עבור השבועיים הראשונים (תקופת חפיפה) מהסיבה שעזבתי מהר. האם זה חוקי לעשות דבר כזה? לא החתימו על שום דבר כשהגעתי לעבוד, לא הגדירו לי אפילו בע"פ תקופת עבודה מינימלית תמורת החפיפה וחוץ מזה אני לא ישבתי בצד וצפיתי בעובדים, אני עבדתי ממש כבר מהיום הראשון .
איך מתקדמים מפה?
תודה מראש.
א.מ
11/12/2019 11:00
א.מ 11/12/2019 11:00
שני עובדים החלו לקיים מערת יחסים בעבודה, ולאחר כמה ימים שהיו במשמרות משותפות, נקראו לשיחה עם המנהל, כל אחד בנפרד, ונאמר להם שהופץ בקרב ההנהלה מייל עם סרטון שלהם מפגינים חיבה בזמן העובדה אופן שלא הולם את התפקיד, ולטענתם מול לקוחות.

מאז, ישנן הערות ונזיפות חוזרות ונשנות ממונים עליהם וממנהלים שלא עובדים איתם, עובדים ממחלקות אחרות, על אף שאין ביניהם שום קרבה פיזית.

לדוגמה, במשמרת עמוסה בה כל אחד עסק בענייניו, אחראי משמרת דרש מהם להתרחק אחד מהשני בשם מנהל הקבלה, וטען שהוא צופה במצלמות והרים אליו טלפון. משיחה עם המנהל התגלה שהאחראי משמרת שיקר ונזף שלא בצדק.

בסיטואציה אחרת, בעת שיחה עם מנהלת מחלקה אחרת, עלתה "עצה ידידותית" בקשר ליחסים שלהם, ואלו נדהמו לגלות שיודעים על הקשר שלהם והתעמתו איתה בדבר השמועה והרכילות שעולה עליהם בכל פעם ועל טענות לא מוצדקות ואפילו מפלות- היא בתגובה, טענה שעובד אחר אשר מחבק ומנשק עובדות ועובדים מול לקוחות, נקרא "הומני" ולכן לא נקרא לשיחה על התנהגות לא ראויה, ואילו שניים הנמצאים במערכת יחסים נותנים "Juice" לרכילות, וככה העולם עובד, ואין למנוע את זה.

בעוד מקרה, סגן מנהל במחלקה נפרדת, אשר תפקד כמנהל תורן, נתבשר כי העובדת יצאה באמצע המשמרת- (באישור הממונה עלייה) ממקום העבודה אל רכבו של אותו עובד. לאחר שהתעכבה, התנצלה והסבירה שהלכה להתפנות. בתגובה ענה לה שדאג כי חשש שאותו עובד (בן מיעןט) יחטוף אותה, ולא ידע מאיזה שירותים היא חזרה. המקרה הגיע לידיעתו של המנהל של אותם עובדים, ולפי טענתו ננקטו צעדי משמעותיים נגד אותו סגן מנהל, אך בפועל לא התבצע דבר למעט שיחה אישית ביניהם.

שאלתי היא- האם הפצה של סרטון של עובדים בקרב כל ההנהלה, ולא אל הגורמים הרלוונטיים, הוא חוקי ואפשרי?

ומה אותם עובדים יכולים לעשות על מנת להוכיח יחס מפלה והתעמרות בעבודה?
שרה
11/12/2019 06:41
שרה 11/12/2019 06:41
שלום רב,
אני עובדת 15 שנה בעבודה משרדית.
בחוזה העבודה שלי רשום: "העובדת תועסק במשרה מלאה בימים א-ה בין השעות 7:30-16:00.
לאחרונה המעסיק החדש התחיל לבדוק את שעות עבודתי אמרתי שלפי החוזה שלי משרתי המלאה הוגדרה ב 170 שעות וכך עלי לעבוד.
הוא טוען שאלו השעות נטו ועל זה צריך להוסיף כל יום חצי שעת הפסקת צהריים ובכך רוצה שאעבוד 9 שעות כל יום.
הנטו לא מצוין בחוזה ומעולם לא דובר איתי על נושא הפסקת צהריים מה גם שכל השנים עבדתי 8.5 שעות ליום.
האם מה שהוא טוען זה חוקי או שזאת הרעת תנאים לשמה?
מריה
10/12/2019 21:37
מריה 10/12/2019 21:37
אבא שלנו הלך לעולמו לפני שבויים. באותו זמן התייצב אבלינו בבית איש שטוען שאבא חתם על מסמכים שמקנים לחברת עורכי דין לייצג אותו בטביעה אחרי פיצויים מעבדה שסיים ב2016.
יש לציין שחתימה של אבא מלפני שנה .
אבא שלנו כבר היה מאד חולה ונפטר בדמנציה עמוקה.
כרגע דורשים מאימתו כסף שכר טרכה וגם ממסמכים עולה שגם מעסיק טוען ששילם יותר ממה שצריך לאבא שלנו ודורש כסף בחזרה. כך שאנחנו צריכים גם לחברה שייצגה לכאורה וגם למעסיק. לא יודעים איך הוא חתם על מסמכים בשפה עיברית מבלי לדבר בשפה עיברית.
מה ניתן לעשות בנושא שמאד מזכיר הונאה של טלמרקטינג שפונה לזקנים רוסים.
האם עצם זה ש”לקוח״ שלהם נפטר משחרר אותנו מהתחייבות כלשהי כלפיהם.
אבי
10/12/2019 18:45
אבי 10/12/2019 18:45
אני צריך להתחיל עבודה חדשה המעביד הסכים לתת לי קרן השתלמות האם הוא מחוייב להפריש לקרן מטעמו מהיום הראשון חעבודה לפי החוק או כמו שהוא רוצה רק לאחר 6 חודשים
מה החוק אומר בנושא?
חן
10/12/2019 15:17
חן 10/12/2019 15:17
היי שאלות בנוגע לדיני עבודה:
1. מאיזה סכום הכנסה חודשי יורד מס הכנסה? ואם יש נקודות זיכוי אז איך עושים את החישוב? מס ההכנסה שיורד הוא לפי הכנסה חודשית או לפי שנתית?
2. עובד שעתי או גלובלי כשיש הרמת כוסית או ישיבה או כל דבר שקשור לעבודה לא בשעות המשמרת שלו, האם מחוייבים לשלם לו על השעות האלה?
אשמח לעונים תודה.
עובד הייטק
10/12/2019 12:49
עובד הייטק 10/12/2019 12:49
בשנת 2008 הואשמתי בעבירות מחשב. המשפט ארך 8 שנים ולאחר מכן נמצאתי אשם ונגזר עלי 150 שלצ וקנס.
כל הסיפור התחיל כטעות גדולה ללא כוונה פלילית ולימים התגלגל לאן שהתגלגל.
אני מאז 2006 ועד היום עובד בהייטק
כבר פעמיים יצא שמעסיקים גילו על עברי הפלילי ופיטרו אותי מיד למרות שהייתי עובד מצטיין ואף זכיתי לקידומים.
לאחרונה פוטרתי מאחת מחברות ההייטק הגדולות במשק לאחר שהתבקשתי לעבור "מבדק אמינות" בחברת מידות.
חברה זו ערכה עלי בדיקות רקע והגיע לעברי הפלילי דרך מאגרי מידע סטאטים המכילים רישומים פלילים (לא ניתן למצוא מידע עלי דרך גוגל וחיפוש בתקדין או נבו או יתר המאגרים לא מעלה מידע בלי מספר ההליך המדוייק)
מכיוון שבמבדק ציינתי כי אני ללא עבר פלילי אומתתי עם עברי ולאחר מכן הוחלט לפטרני בתואנה של אי אמינות.
הסיבה האמיתית היא עברי (המאוד רחוק) ואין לה שום קשר לשביעות הרצון ממני בעבודה.
חוק המרשם ותקנת השבים עודכן לאחרונה אך ייכנס לתוקף רק בינואר לפיכך רציתי לשאול האם המהלך חוקי וכמה הפסד של רפאל דיין ומפעל הפיס פוגע בסיכוי שלי לתבוע בגין פיטורים לא חוקיים?
אירה
10/12/2019 10:10
אירה 10/12/2019 10:10
פוטרתי מעבודה בחודש שמיני להריון. כמובן שהגישו בקשה למשרד התמת. יש לי שימוע במשרד התמת בעוד שבוע. לפני 5 ימים עברתי תאונת דרכים קשה ואושפזתי בבית חולים. הרכב שלי הושבט וזאת הייתה הדרך היחידה להגיע לעבודה או שאחרת אני צריכה לקחת 3 אוטובוסים לכל כיוון שזה שעתיים של נסיעה. אני ממש מפחדת לעשות נסיעות האלה במיוחד עכשיו לפני לידה ובגלל תאונה.

אם אנסה להוציא שמירת הריון האם זה ישפיע על החלטת הפיטורים שלי? כלומר אם אודיע לה שאני בתהליכים היא תיאורתית יכולה להחליט שמותר לפטר אותי אם אני גם ככה יוצאת לשמירת הריון? או שברגע שאני נכנסתה לשמירה היא לא יכולה לגעת בי ולתת אישור לפטר?

תודה רבה
נתנאל
10/12/2019 09:54
נתנאל 10/12/2019 09:54
היי, שאלות בענייני עבודה.
אני עובד בחברת אבטחה ועבדתי משמרת מערב כיפור ועד צאתו. מתוך 31 שעות של עבודה, שולמו לי 11 והחסירו לי 22 שעות של 200 אחוז. פניתי למעסיק שפנה להנהלה והתכתבתי בעצמי עם ההנהלה ומשכורת שניה כבר שלא מכניסים לי את הכסף שמגיע לי.

בנוסף, עשיתי בסיבובת העשרה ימי מילואים, הגשתי את הטפסים חתומים גם פיזית וגם סרוקים למנהל הישיר שלי ולמנכל החברה ושוב, כבר חודשיים שמורחים אותי ולא קיבלתי את התשלום.

מה אפשר לעשות בעניין?
שי
10/12/2019 09:48
שי 10/12/2019 09:48
בוקר טוב,יש לי שאלה לגבי דיני עבודה.
במקום העבודה הנוכחי שלי (שבו אני עובד מעל שנתיים כבר) הייתי עובד כל יום בסביבות 9-10 שעות כל משמרת.
לפני בערך שבועיים יצאתי למחלה עקב בעיה ברגליים ובתקופה הזאת הגיע מנהל חדש,אחרי שחזרתי לעבודה ראיתי בסידור עבודה שהמשמרות שלי קוצצו ל6 שעות משמרת.
שדיברתי עם המנהל החדש הוא אמר שאין עבודה וכרגע זה המצב,אמרתי לו שאני במשרה מלאה כי עד להיום כל משמרת הייתה מעבר ל8 שעות.

האם אפשר לעשות משהו בנדון, כי אני משכיר דירה וזה פוגע לי בשכר.

תודה לעונים
מ.ז
10/12/2019 09:13
מ.ז 10/12/2019 09:13
שלום.
בת שירות שקיבלה אישור עבודה -האם זה חוקי שמורידים לה מהמשכורת
*ביטוח לאומי
*מס בריאות
תודה
צליל
10/12/2019 09:11
צליל 10/12/2019 09:11
א פיטרו אותי עכשיו ואני רוצה לדעת ה הזכויות שלי, אני אשמח לעזרתכם:
1. "תשלום חלף הודעה מוקדמת" = אני לא מגיעה לעבודה לתקופת התראה נכון? בעצם משלמים לי על זה במקום שאגיע לעבודה...
2 עבדתי במקום שנה וחצי, שכר שעתי, בממוצע 8 שעות ביום. איך אני מחשבת את תקופת ההתראה שהייתה אמורה להיות לי וכמה בעצם אני צריכה לקבל על זה?
3. איך אני מחשבת דמי פיצויים שמגיעים לי? האם אני מקבלת אותם בתלוש שכר או שאני צריכה לתבוע אותם מאיפשהו?

תודה רבה:)