ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
אישה הרה
03/05/2020 18:17
אישה הרה 03/05/2020 18:17
שלום אני מוגדרת כחיונית במקום עבודתי ונמצאת בחודש התשיעי להיריון. אני מאוד מתקשה מבחינה פיזית ומעוניינת להשתמש בימי מחלה.
האם למעסיק יש את הזכות שלא לאפשר לי להשתמש בימי מחלה לאור היותי מוגדרת כחיונית?
אורי ג
03/05/2020 16:36
אורי ג 03/05/2020 16:36
שלום,

אשתי בהריון בחודש השלישי, היא עובדת בבתי ספר דרך משרד החינוך מזה מספר חודשים.
לקראת שיבוצים לשנה הבאה נשלח אליה טופס שעליה למלא ואחת השאלות בו היא האם היא מתכננת לצאת לחופשת לידה או חל"ת בעקבות הריון.

ידוע לנו שאין חובת דיווח למעסיק לפני חודש חמישי אבל מה קורה במידה והיא באמת נשאלת? האם עלייה לדווח? שקר בטופס עלול לשמש כנגדה.

אודה לעצה! :-|
אורי.
פיצויים 03/05/2020
מיכאל
03/05/2020 16:25
מיכאל 03/05/2020 16:25
שלום! אני מפוטר מעבודה. מעסיק שלך לי טופס 161, ותופס הזה אני צריך לשלוח לחברת ביטוח לקבלת כסף. שעלה: עם אני צריך לבדוק מול מס' הכנסה עם יש לי פטור ממס? בטופס 161 רשום סכום מה שצריך לשלם לי ביטוח ו גם מעסיק. לפי משה אני דיברתי עם הנהלת חשבוניות של מעסיק אמרו לי שאני לא צריך לשלם מס. אבל אני רוצה להיות בטוח שאחרי שליחה טפסים ביטוח הם לא הורידו לי מס עד 35%.
אורי
03/05/2020 15:29
אורי 03/05/2020 15:29
שלום רב, אשמח מאוד לקבל הבהרה חוקית בנוגע לשני נושאים -

1. דיני הלנת שכר - האם תשלום פדיון ימי חופש ומחלה בסך אלפי שקלים, המשולמים זמן רב מאוד לאחר פיטורין, נחשבים כהלנת שכר? (שהרי הם בין השאר מהווים פגיעה בחישוב זכויות בתלושים, ושכר ברוטו קובע לדמי אבטלה?)

2. האם אי מימוש בפועל של חוזה שבע״פ (ללא אפשרות להוכיח קיומו, ולאחר קבלת פיצויי פיטורין) ובהעדר קיום חוזה בכתב כנדרש בחוק, מהווים עילה עפ״י חוקי הגנת העובד לדרישת פיצוי עד 15 אלף ש״ח?

בהערכה לתשובתכם
תודה רבה מראש
אסי
03/05/2020 15:19
אסי 03/05/2020 15:19
האם מותר למעסיק לפטר עובד ללא שימוע?
(פוטרתי מעבודה ללא שימוע)
יש לכם עורך דין שמומחה בתחום ורוצה לעזור לי בבקשה?
אשמח להתייעצות והאם אני יכול לתבוע את החברה ואת המעסיק באופן אישי.
עדי
03/05/2020 15:00
עדי 03/05/2020 15:00
עם תחילת הקורונה אחד ממעסיקיי (אצלו אני מועסקת יומיים בשבוע) אמר שלא ניתן להוציא אותי לחל"ת בשל היותי בהריון (הסתבר שמקום שמקבל תקצוב מהממשלה לא יכול להוציא הריוניות לחל"ת גם עם אישור משרד העבודה). לכן, עבדתי מהבית בעבודות מעין מזדמנות.

בפועל עובדת בספורט טיפולי לילדים כך שלא ניתן היה לקיים זאת.

התבקשתי היום לחזור מחר. נותר לי חודש עד התאריך המשוער ללידה. אני לא מעוניינת לחזור לעבודה לפני הלידה בשל ההשפעות שעלולות להיות להידבקות בנגיף הקורונה על הלידה (בעיקר הפרדה מהתינוק).

אין ברשותי ימי מחלה או חופש לנצל.

מה האפשרויות העומדות לרשותי?
א.מ
03/05/2020 14:58
א.מ 03/05/2020 14:58
אני ממש חייבת להבין משהו- אם המעסיק הוציא אותי לחלת בשבועיים שהיה "מותר" וכעת אני לא מעוניינת להשאר בחלת ואף רוצה לחזור במאה אחוז משרה- הוא חייב להחזיר אותי? כי לדברי העמותה שאני עובדת בה, כיוון שהוצאתי בזמן שהיו תקנות לשעת חירום, הם זכאים לקצץ לי במשרה גם ללא הסכמתי ואף להשאיר אותי בחלת עד תום ה60 ימים, גם ללא הסכמתי. אני לא מצליחה לקבל תשובה ברורה מאף גורם מוסמך. אשמח להבין מה קובעים חוקי העבודה בנושא ומה למעשה אני אמורה לעשות אם איני רוצה להמשיך בחל"ת?
דינה
03/05/2020 14:07
דינה 03/05/2020 14:07
קיבלתי בעבודה מסמך של שינוי מבנה השכר, לחתום עליו בהקדם. זה קצת מסובך, אודה לקבל נקודת מבט של עורך דין שמבין בענייני שכר.

הסכם השכר והשעות כפי שהיה עד היום:
היקף יום עבודה: 9 שעות (מתוכן שעה אחת הפסקה)
משכורת בסיס: 10,000

במידה ועושים שעות נוספות, הן משולמות בנוסף למשכורת הבסיס בהתאם לתעריף הנהוג על פי חוק (125% בשעה ראשונה וכו')

בעקבות המשבר הנוכחי, הוחלט לבטל את האפשרות לעשות שעות נוספות ולעבור להיקף שעות גמיש.
משמע, אם יום אחד עבדתי 10 שעות, יום אחר אוכל לעבוד 8 שעות, העיקר שאגיע לסה"כ 182 שעות חודשיות.

עם זאת, בנספח שנשלח לנו לתיקון הסכם ההעסקה הנוכחי היקף השכר מתואר כך:

שכר הבסיס 6,800 (68% מהשכר הנוכחי)
40 שעות נוספות (125%) 1,860 (18.6% מהשכר הנוכחי)
24 שעות נוספות (150%) 1,340 (13.4% מהשאר הנוכחי)

כך שאם אני מבינה נכון, הסכם השכר העדכני סוכם בסופו של דבר לאותה משכורת בסיס שהרווחתי עד היום (10k) אך בפועל מגלם בתוכו את האפשרות לעוד 64 שעות נוספות בחודש ללא תוספת תשלום.

כאשר דיברתי עם מנהלת משאבי האנוש בחברה היא ענתה לטענה זו בתגובה שזוהי לא מטרת החברה כלל וכלל, אלא המטרה היא להפוך את השעות לגמישות יותר.
מעולם לא נדרשנו לבצע שעות נוספות על ידי המעסיק בניגוד לרצוננו ולכן אפשר לסמוך על המעסיק שלא יכריח אותנו לבצע שעות נוספות בניגוד לרצוננו.

למרות שהחברה עד היום אכן התנהלה מולנו בהגינות, זוהי חברה גלובלית שבה מנהלי החברה מתחלפים כל כמה שנים ונראה שבנספח הנוכחי ישנה פרצה שאכן מאפשרת הרעה בתנאי ההעסקה על ידי הגדלת כמות השעות תוך שמירה על אותו שכר בסיס.

אשמח להבין שני דברים,
ראשית: האם מדובר בהרעת תנאים?
שנית, האם ישנם פתרונות או נספחים שניתן לבקש להוסיף לנספח החדש על מנת להגן על העובדים מפני הרעת תנאים?

תודה רבה
חיה
03/05/2020 13:41
חיה 03/05/2020 13:41
שלום, שאלה בדיני עבודה.

המעסיקה שלי לא שילמה לי בחודש מרץ על יום הבחירות בו עבדתי. אני כבר חודש רודפת אחריה לגבי תשלום הבונוס (עבדתי כמעט 10 שעות ככה שזה כמה מאות שקלים).

המעסיקה ענתה בזמנו שתעדכן את רואה החשבון, תעביר לי לבנק את הכסף החסר ותשלח לי תלוש משכורת לחודש מרץ מתוקן עם הבונוס ליום הבחירות.

לאחר פורים המעסיקה הוציאה את כל העובדים לחל"ת בגלל המצב. אני אישית הארכתי את החל"ת גם לחודש הנוכחי באישור המעסיקה.

היום כששאלתי אותה מה קורה עם המשכורת של חודש מרץ ענתה שתוסיף לי את החסר בתלוש של החודש הנוכחי. הזכרתי לה שאני בחל"ת והיא אמרה שתברר שוב מה לעשות.

זה הגיוני לעשות כזה דבר? האם היא עושה כחוק?

אם אני מחליטה להתפטר בגלל הסיפור הזה (קרה בעבר סיפור דומה שחלק מהמשכורת קיבלתי רק לאחר כמה חודשים), האם אוכל לקבל דמי פיצויים?
מעסיק
03/05/2020 12:41
מעסיק 03/05/2020 12:41
שלום וצהריים טובים

האם ניתן לבצע שימוע לפני פיטורים לעובד/ת באמצעות תוכנות ZOOM או כל תוכנה אחרת המאפשרת לקיים שיחת וידאו? ברור שלאור מצב הקורונה יעלה צורך לפטר עובדים, ממש כמו "האין ברירה" שאני ניצב בפניו עכשיו, ומאחר ועדיין מומלץ לא להתרחק מהבית ולמעשה העסק שלי מושבת כמעט לחלוטין בגלל הקורונה, אני חייב לפטר 1-2 עובדים ולא רוצה להביא אותם לשימוע במשרד.

האם יש בעיה או מניעה חוקית לקיים שימוע באמצעות תוכנת זום כאמור או שזה עלול להוות בעיה חוקית בהמשך?
שי
03/05/2020 12:41
שי 03/05/2020 12:41
שלום,מעסיק האריך חופשה ללא תשלום עקב "קורונה" לתקופה לא מוגבלת אך מסרב לפטר אותי,אני יטדע שבמקרה הזה מגיע לי חודש הודעה מוקדמת +השלמת פיצויים כו' ,המעסיק מסרב לפטר אותי ובכך מאלץ אותי להתפטר לבד על הרעה מוחשית בתנאי עבודה, השאלה האם אני אזכה לדמי אבטלה אם אתפטר עקב הרעה מוחשית בתנאי עבודה ואיך אני מקבל זכויות שלי,אם המעסיק מסרב לפטר לבד....תודה
אילן
03/05/2020 11:41
אילן 03/05/2020 11:41
המעסיק הודיע לעובדים עקב המצב הפחתה בשכר של 10% האם על העובדים חלה חובה לעבוד 9 שעות ???
התפטרות 03/05/2020
הדר
03/05/2020 10:07
הדר 03/05/2020 10:07
היי שלום,

הייתי אמורה לעזוב את מקום העבודה שלי
בתחילת חודש מאי
עובדת חברה כבר כמעט שנתיים
בגלל מצב הקורונה מקום העבודה התבקש לצמצם עובדים
והוחלט שבגלל שאני מסיימת עוד מעט חוזה
אז אני אסיים קודם
כתבתי מכתב התפטרות עם תאריך ולאא סיבה.
ביטוח לאומי דורש ממני לדעת את הסיבה
כדי לשלם לי את דמי האבטלה
אבל במקום העבודה מסרבים שאכתוב סיבה
בטענה שזה בעייתי ואין להם איך לעזור לי

מה אני אמורה לעשות ?
האם מותר לי לתקן את מכתב ההתפטרות שלי
ולהוסיף סיבה
גם ללא הסכמתם של מקום העבודה?
אשמח לתשובה בהקדם
תודה.
נלי
03/05/2020 09:02
נלי 03/05/2020 09:02
בוקר טוב

אם לא שולמו לי ימי מחלה במשכורת אבל כן נכנסה משכורת זה נחשב הלנת שכר? אני עובדת בבנק ובגלל שזה מקום עבודה חיוני והוציאו אותי לחופשת מחלה בתחילת הקורונה כי חזרתי מחול ממדינה שבזמנו לא היה צריך להכנס לבידוד מי שחזר ממנה, אז הימי מחלה הם על חשבון העבודה. חשוב לציין שהם לא נכנסו במשכורת של אותו החודש ( כי ככה זה במקום עבודה ימי מחלה משולמים בחודש עוקב) וגם לא בחודש העוקב.

מה אפשר לעשות ? זכותי לדרוש שלא יחכו גם למשכורת הבאה ויעבירו אותם במידי ? תודה לעונים
אליהו
03/05/2020 08:33
אליהו 03/05/2020 08:33
היי, צריך עזרה בנוגע לדיני עבודה.

אישתי ואני עברנו מתל אביב לעיירת פיתוח בדרום.
בנוסף לכך, היא ילדה לפני כ3 חודשים ורוצה להמשיך להשאר בבית לצורך גידול הילד.

האם ניתן יהיה לקבל דמי אבטלה מהחודש הראשון?
ואם כן, מה צריך לרשום במכתב התפטרות שלה? (גידול ילד או המרחק ממקום העבודה)
חנה
03/05/2020 08:22
חנה 03/05/2020 08:22
הודיעו לי על הארכת החל"ת, אני מעוניינת לעזוב ולהתפטר בדין מפוטר, ולקבל פיצויי פיטורין.

איך אני עושה את זה שזה יחשב כפיטורין שלי? צריכה להתריע לפני בכתב? (ווצאפ בסדר?)ואז להתפטר?

צריכה לקבל מההנהלה אישור כלשהו בשביל ביטוח לאומי?
וגם, האם אני אהיה זכאית לדמי אבטלה אם אתפטר כך?
אר
02/05/2020 10:43
אר 02/05/2020 10:43
שלום רב
אני בת 60 ועובדת באותו מקום העבודה כבר מעל 30 שנה.

לפני מספר ימים התגלה לי שאני סובלת ממחלת פרקינסון ברמה שמתחילה להשפיע על תפוקת העבודה. התחלתי טיפול תרופתי שאמור להאט את קצב ההתדרדרות ואולי אף לשפר את המצב.
למנהל הישיר שלי הודעתי על האבחון.
השאלה היא האם חלה חובת דיווח למשאבי אנוש והאם זה יכול להיות רקע לפיטורין

תודה רבה
אסף
01/05/2020 18:46
אסף 01/05/2020 18:46
שלום רב. אני מאבטח מוסדות חינוך שהוצא לחל"ת בתאריך 20.3.20 . חברו האבטחה הודיעה לנו שבתאריך 3.5.20 חוזרים לבתי הספר אבל במסגרת מצומצמת של 6 שעות במקום 9 , חמש ימים בשבוע במקום שש עקב אי פתיחת צהרונים. רציתי לדעת מה האפשרויות שלי במצב זה. הרי נוצר מצב אבסורדי שדמי האבטלה שלי בחל"ת גבוהים מהשכר שארוויח כתוצאה מהרעת התנאים והקיזוז באחוזי המשרה. האם אני יכול להתעקש להישאר בחל"ת ? להוציא מחלה? הרי אם אני מתפטר בדין מפוטר אני זה שמפסיד את העבודה וחברות האבטחה נמנעת מלתת אפילו הודעה מוקדמת לפי חוק. וגם אם יפטרו ויתנו הודעה מוקדמת אני אהיה חייב להמשיך לעבוד חודש בתנאים החדשים? סליחה על המגילה.
עדינה
01/05/2020 10:54
עדינה 01/05/2020 10:54
במקצועי אני מנהח"ש וחשבת שכר עובדת כמה שנים במפעל.
ב1 באפריל הוצאתי לחל"ת. לאחרונה הודיעו על חזרה לשגרה, ואני התקשרתי למעביד לשאול אם אני אמורה לחזור לעבודה הוא ענה לי שאין עבודה ואין לו איך לשלם משכורות. יש לציין שעבודתי במחלקת הכספים אין לה קשר לאם יש כעת עבודה במפעל או לאו, כי כבר מעל לחודש לא נעשתה העבודה במחלקת הכספים והעבודה של חודשיים נערמת על שולחני.
איך אני אמורה לנהוג במצב הזה? הוא אמור לפטר אותי כדת וכדין אם לדעתו אין עבודה. אני לא יכולה להשאר בחל"ת אם המשק חוזר לתפקוד מלא.
(עלי לציין ש ב20 באפריל נקראתי ע"י המעביד למשרד כדי לערוך את הדוחות החודשיים למעמ מס הכנסה וכו . וזאת למרות שאני בחל"ת. המעביד הורה לי לא להחתים כרטיס כי אני בחל"ת. ואכן הגעתי למשרד וערכתי את הדוחות למרות שזו עבירה. ובטח גם לקראת ה-15 למאי הוא שוב יקרא לי לערוך את הדוחות למרות שאני בחל"ת. מה עושים? אני כחומר ביד היוצר)
אודה לכם מה עלי לעשות.
שלי
30/04/2020 16:25
שלי 30/04/2020 16:25
עובד החל עבודה במקום חדש. בהסכם העבודה נרשם כי עליו להעביר למחלקת שכר תוך 14 יום אישורים בכתב על ביטוח פנסיוני ממקום עבודה קודם במידה וקיים.העובד לא העביר שום דבר.
לאחר חצי שנה העובד העביר מסמך מסוכן פנסיוני פרטי שלו, עם פרטי קרן הפנסיה אליה המעסיק צריך לבצע הפקדות. לא פורט במסמך המועד ממנו יש להתחיל לבצע הפרשות וגם לא פורט במסמך המועד בו נפתחה לעובד הקופה שלו. גם לא צורף כל אישור לפיו מדובר בקופה פעילה.
המעסיק התחיל לבצע הפרשות לקופה הנבחרת בהתאמה מאותו מועד (קרי - לאחר חצי שנה מתחילת העבודה).
כעת, בסיום יחסי העסקה, העובד טוען כי על המעסיק לבצע השלמה בגין הפרשות פנסיוניות חסרות לחצי השנה הראשונה הואיל ולעובד היתה קרן פנסיה פעילה ממקום עבודה קודם.
כאמור לעיל, בזמן אמת העובד לא דיווח על קופה פעילה למרות שהתבקש וגם כשפנה לאחר חצי שנה, ולאחר יעוץ עם סוכן פנסיוני מטעמו, לא עדכן כי מדובר בקופה פעילה ולא ביקש הפרשה באופן רטרואקטיבי.
העובד טוען שבכך שמסר למעסיק לאחר חצי שנה את מספר העמית שלו בקופה הנבחרת, היה על המעסיק להבין, כי מדובר בקרן פנסיה קיימת ולבצע הפרשות רטרואקטיבית מתחילת העבודה.
מה דעתכם?
טפסים 30/04/2020
חסוי
30/04/2020 13:16
חסוי 30/04/2020 13:16
שלום,

עזבתי את עבודתי בזמן חל"ת שהוצאתי אליו עקב המצב.
עבדי שם כ- 13 שנה.

ביקשתי מהמעסיק לשלוח לי חוזה עבודה שחתמתי עליו בזמן קבלתי לעבודה ובנוסף ביקשתי תלושי שכר 3 שנים אחורה עם דוח שעות מידי חודש.

המעסיק לא ממהר לתת לי את מה שביקשתי
האם הוא מחוייב? יש חוק בנושא זה?

אציין כי קיבלתי את החוזה שהתקבלתי לעבודה ואת תלושי השכר ודוח השעות קיבלתי מידי חודש וכן טופס 106 מידי שנה.
RE: טפסים 30/04/2020
חסוי
30/04/2020 13:36
חסוי 30/04/2020 13:36
בנוסף רציתי לשאול
התפטרתי בתאריך 14/04/2020 וויתרתי על הודעה מוקדמת
מה שכן ביקשתי שבחברת הביטוח יעדכנו את תאריך סיום העבודה שלי במרץ שאוכל לקבל את הכספים מהר.

מבחינת המעסיק עד מתי הוא מחוייב לתת לי טופס 161?
לטענתו רק לאחר שיסיים משכורת אפריל 2020

תודה
אביחי
30/04/2020 09:24
אביחי 30/04/2020 09:24
היי,

אני עובד בחברת סלולר גדולה, מחלקת דיגיטל (ללא שיחות טלפון)

חודש וחצי אני כבר עובד מהבית ללא בעיה. אין צורך בעזרת מנהל שיהיה לידי, אין לי בעיה שאני לא יודע להתנסח או משהו בסגנון.

ביום ראשון רוצים להחזיר אותי לעבודה כרגיל.

מתוך 400 אנשים רוצים להחזיר 50%. יש לי בבית הורים מבוגרים ומעשנים בסיכון גבוהה לקורונה.

מבחינה חוקית הם יכולים או שיש חוק לטובתי?
ליהי
30/04/2020 09:20
ליהי 30/04/2020 09:20
בחוזה העבודה המעסיק מחוייב לחודש הודעה מראש לעובד. העובד הוצא לחלת. לאחר חודש, הודיע המעסיק על פיטורי העובד ( על פי חוק ולאחר שימוע). האם המעסיק מחוייב לשלם על ימי ההודעה המוקדמת? האם העובד נחשב כעובד החברה בימים אלו והוא צריך להודיע לביטוח הלאומי כי חזר לעבוד בחברה ולכן לא מורידים לו ימי אבטלה כיוון שנמצא בימי הודעה מוקדמת?
ח.א
30/04/2020 09:16
ח.א 30/04/2020 09:16
שלום,
שאלה בנוגע לחל"ת בזמן הקורונה:
כמה זמן יכול המעסיק להמשיך להחזיק את העובד בחל"ת (שהוצא לחל"ת לתקופה של לפחות 30 יום אך אין תאריך חזרה...)? האם יש זמן מקסימלי? האם הזכות לקבלת דמי אבטלה לא מתבטלת כאשר המשק חוזר לשגרה?
תודה.
מעיין
30/04/2020 08:03
מעיין 30/04/2020 08:03
נכנסתי לעבודה דרך כוח אדם הם אמרו שמשלמים 33 שקל לשעה
שהגעתי לראיון עבודה נאמר לי שזה ע״י המנהל שזה תקופת קציר והם משלמים תוספת של עוד 5 שקלים לשעה ז״א 38 לשעה
כוח אדם אומר שהם דיברו איתנו על 33 לשעה וזה מה שנקבל למרות שהמפעל מעביר 38
רציתי לדעת אם זה חוקי לקחת לי 5 שקלים מהמשכורת על כל שעה שאני עובדת?
תודה
חן
30/04/2020 08:01
חן 30/04/2020 08:01
אמא שלי המיוחדת עובדת בחנות חד פעמית,
עובדת? משועבדת!!
אמא שלי ועוד שתי עובדות אחת מהן בת 68 היו משועבדות למנהלת, הן היו צריכות לסחוב קופסאות כבדות של כל המשלוחים שהגיעו לחנות, הן היו צריכות לפרק סחורה ולעלות אותה לקומה השניה של החנות ששם יש את המחסן, לאה האישה המבוגרת כבר איבדה יד אחת, היא קיבלה דלקת ביד בגלל עבודה מידי קשה, אבל היא המשיכה לעבוד כי היא פיחדה שיפטרו אותה.
כל הזמן אמרנו לאמא שלי להפסיק לסחוב דברים כבדים, אבל אמא שלי הייתה משועבדת היא לא יכלה לצאת מזה, היא אמרה שהיא לא יכולה, היא חייבת,
ככה שנים אני רואה איך אמא שלי משועבדת, בימים שהיא לא הרגישה טוב היא גם הגיעה לחנות, כדי לא לאכזב את המנהלת, ולא השתמשה אף פעם בימי מחלה,
אמא שלי גם עבדה כל הזמן בלי הפסקה, ובימים שהיא עבדה יותר מעשר שעות היא לא קיבלה תוספת שעות, וגם לאה העובדת השניה הייתה עובדת לפעמים עד אחד בלילה והיא לא קיבלה על זה את הכסף שמגיע לה.

לפני שנתיים היה לאמא שלי בעיה בריאותית חמורה והרופא (שלא ידע כמה משעבדים אותה) אמר לה להישאר במיטה ולנוח, המנהלת של החנות לא הייתה רגילה שמישהו נישארת בבית, אז מה אם היא לא מרגישה טוב?

ובזכות החודש הזה שאמא שלי שכבה במיטה, דיברנו איתה ואמרנו לה שתפסיק לסחוב שם דברים כמו סבל, ובגלל ההפסקה הזאת מהחנות אמא שלי הצליחה להבין מה קורה לה, והיא שאלה את הרופא אם היא יכולה לסחוב והרופא אמר שעד שתי קילו לא יותר.

כשאמא שלי חזרה לעבודה היא אמרה למנהלת שהרופא אמר לה שהיא יכולה לסחוב עד שתי קילו, המנהלת הייתה בהלם שעובדת מעיזה לבוא עם דרישה כזאת מחוצפת, ועשתה בלאגן, אבל בסוף כשהיא ראתה שאמא שלי רצינית היא עזבה את הנושא ונתנה ללאה ולחיה העובדות האחרות להמשיך לסחוב.

והשנה התפוצץ לאמא שלי וריד ברגל, והיא נשארה בבית שבוע, ובגלל שהיא נשארה בבית המנהלת הביאה עובדת חדשה, היא אמרה לאמא שלי שהיא מביאה עובדת חדשה והיא נאלצת להוריד לה מהשעות, כי היא לא יכולה לסמוך עליה, פתאום מתפוצץ לה וריד והיא לא מגיעה, היא לא מוכנה למשחקים האלה.

והשנה אחותי הקטנה הייתה צריכה ללכת למיון בבית חולים, ואמא שלי התקשרה ומנהלת להגיד לה שהיא בבית חולים עם הבת והיא לא תוכל להגיע, ואיך שהמנהלת התעצבנה!!!! ועכשיו הגיע הקורונה, אמא שלי נמצאת בקבוצת סיכון, ומאד פיחדה לעבוד, אבל עדיין הלכה לעבוד, וכמובן שמנהלת החנות לא הקשיבה להנחיות, כי כל החיים שלה זה נגד החוק, כשהיה מותר עד עשר אנשים בחנות הקטנה והצפופה שלה היה מעל שלושים אנשים, היה עומס בגלל ערב פסח,
ובימים שהיה סגר מלא, ורק חניות מזון ובית מרקחת היו פתוחים החנות של חד פעמית גם הייתה פתוחה נגד החוק, ואמא שלי הבינה שהחיים יותר חשובים מהחנות, ואמרה למנהלת שהרופא אמר לה להישאר בבית כי בקבוצת סיכון והיא לוקחת חופשת מחלה, המנהלת התעצבנה והתחילה לצעוק עליה ואז גם הבעל של המנהלת צעק על אמא שלי והשפיל אותה, וביזה אותה,
ועכשיו המנהלת מפטרת אותה, כי הם לא רגילים לזה שהעבדים שמשועבדים אליהם חושבים על עצמם ועל הבריאות שלהם.

ואמא שלי גם לא קיבלה תשלום על הימי מחלה!

אז אני מאד רוצה לדעת את כל הזכויות שהיו מגיעות לאמא שלי, ואם מישהו יודע איך אפשר לתבוע את המנהלת, ולקבל הרבה פיצויים על כל הסבל שהיא עברה בחנות
אורנה
30/04/2020 07:54
אורנה 30/04/2020 07:54
אשה בת 59 (בעוד חודשיים 60) פוטרה ממקום עבודתה שבו עבדה 9 שנים ו-10 חודשים.

ה"שימוע" לא נעשה כדין, השיחה הוקלטה, המעסיקה אמרה בפירוש שהיא לא יודעת איך אמור להתנהל שימוע אבל עושה את זה כי "צריך".

כבר בשימוע ניתן תאריך סופי לסיום העבודה.

כמו כן במשך שנות העבודה לא הופרשו דמי פנסיה כראוי ולא שולמו דמי הבראה במלואם.

גם השכר לרוב לא שולם בזמן.

נשאלת השאלה, בנוסף לשימוע שלא נעשה כדין, האם מותר לפטר עובד שנמצא לקראת גיל פרישה?

(כמה חודשים לפני פוטרה מהמקום עובדת מבוגרת יותר, נכון לעכשיו נשארה עובדת צעירה אחת).

מה הצעדים הנכונים להתנהלות במצב כזה?

תודה מראש על המענה .
משכורת 29/04/2020
דני
29/04/2020 23:25
דני 29/04/2020 23:25
באיזה תאריך אמור להיכנס משכורת של פנסיה מימגדל ...היום אנחנו ב30 ועוד לא ניכנס כסף .אפריל...
נסיעות 29/04/2020
אבי
29/04/2020 18:23
אבי 29/04/2020 18:23
על פי חוזה מגיע לי רכב צמוד מקבוצה 3. במשך חודשיים הייתי בחול במסגרת העבודה ובתקופה זאת החזרתי את הרכב לחברת ההשכרה (רכב היה במעמד מושכר ולא ליסיגנ למול החברה בה אני מועסק) האם מגיע לי נסיעות בישראל בשכר בו בתקופה בה שהיתי בחו"ל או כיוון ששהיתי בחול לא מגיע לי?
תודה לעונים
עופרה
29/04/2020 08:34
עופרה 29/04/2020 08:34
רוצה לדעת לגבי ימי חג אם אני עובדת6 ימים בשבוע כולל ערב חג בלי שבתות אם מגיע לי ימי חג עובדת בדור אלון מזה שנתיים ושבע חודשים אם מותר לצמצם שעות עבוד לאחר שנתיים של עבודה השמח לתשובה חג שמח ובריאות