ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
מעיין
10/09/2020 04:38
מעיין 10/09/2020 04:38
דרושים לעבודה מהבית בהזנת תוכן העתק הדבק ללא ניסיון, העבודה מאוד קלה, המטרה שלכם זה לפרסם מודעות דרושים באתרי דרושים שניתן לכם ממש עבודת העתק הדבק, העבודה מתאימה לכולם, והיא בשעות הפנאי, לפניות שלחו לי הודעה בוואצפ 055-2814382 ניצן
ד.פ
09/09/2020 23:50
ד.פ 09/09/2020 23:50
ב1.9.19 פתחתי עסק פטור
לקראת חודש דצמבר הלכתי לביטוח לאומי לסגור את התיק (עברתי עיר וחשבתי שצריך לפתוח הכל מחדש)
לקראת חודש פברואר, מרץ חזרתי לעבור בחזרה,הוצאתי קבלות והמשכתי הכל כרגיל.

בחודש מאי סיפרתי לרואה חשבון שלי שסגרתי את התיק (שכחתי מזה לגמריי)

והוא בדק ובאמת היה רשום לי בביטוח לאומי שאני מובטלת.

והוא אמר לי למלא טופס (שמחר אגיש אותו בביטוח לאומי)
לפניי חודש קיבלתי מענק עצמאים של הקורונה.

אני עוד חודש בע״ה עתידה ללדת האם זה יפגע לי בדמי לידה?

בלי שום קשר הגשתי לפניי כשלושה חודשים בערך קבלות לרואה חשבון, המשכתי לעבוד כרגיל בידיעה שאני עצמאית.

איך אפשר לסדר את זה שאקבל את הדמי לידה בלידה הזאת?
עובדת שכירה
09/09/2020 23:05
עובדת שכירה 09/09/2020 23:05
הגשתי תביעה לביטוח לאומי על תאונת עבודה שנכרמה לי עקב גילגול במדרגות ביטוח לאומי אישרו לי את התביעה וקיבלתי דמי פגיעה על הימים בהם לא עבדתי המנהלת שלי היתקשרה אליי וטענה שאת סכום התביעה היא זו שצריכה לשלם מכיסה לביטוח לאומי האם זה נכון וביטוח לאומי גבו ממנה את הכסף ? או שזה מדמי הביטוח לאומי ששילמו על הפגיעה
עמית
09/09/2020 21:18
עמית 09/09/2020 21:18
אשתי מעוניינת להתפטר ממקום עבודתה ולהישאר עם הילדה הקטנה בבית.
כרגע נמצאת בחופשה ללא תשלום, לאחר חופשת לידה.
כאשר היא תהיה בתקופת אבטלה, ויציעו לה הצעת עבודה משירות התעסוקה - האם היא תוכל לסרב להצעות עבודה בטענה של טיפול בילד?
טליה
09/09/2020 18:04
טליה 09/09/2020 18:04
הנני עובדת בכנציגת מכירות בחברת מלונות כאשר השכר הינו שעתי פלוס עמלות
אמצע חודש מרץ יצאתי לחלת עקב המצב, באמצע יולי סיימתי את החלת ויצאתי למחלה בשל הריון מתקדם, ב 13/8 ילדתי.
באתר לביטוח לאומי כתוב שדמי הלידה מחושבים ממוצע של 6 או 3 חודשי עבודה אחרונים הגבוה מבינהם ובנוסף בשל הקורונה צויין שלא יחושבו החודשים בהם הייתי בחלת אלא חודשים לפני.
אם אני מחשבת את הממוצע של החודשים שעבדתי לפני היציאה לחלת הממוצע הגבוה הינו הממוצע של 6 חודשים אולם ביטוח לאומי בחר לתת לי את דמי הלידה לפי הממוצע הנמוך של 3 חודשים, כאשר שוחחתי עם הנציגה היא טענה שזה החישוב שהם עושים, הסברתי לה שזה נוגד את מה שכתוב באתר, לטענתה מאחר וחזרתי לעבודה באמצע יולי הם ביצעו חישוב ממוצע ושהם יכולים גם לקחת בחשבון חודשים שהייתי בחלת ושאם אני רןצה שאני יפנה לבית דין. לא הרגשתי שקיבלתי תשובה מקצועית, הייתי רוצה לדעת אם הפקידה צדקה ולוותר על אלפי שקלים או שכדי לי לתבוע.
תודה
מיה
09/09/2020 15:19
מיה 09/09/2020 15:19
אשה ערירית טופלה במשך שנים ע״י עובדת זרה. בשנים האחרונות לאשה מונה אפוטרופוס בשל דמנציה. לאחר פטירת האשה אמר האפוטרופוס כי אין כסף לשלם למטפלת פיצויים ופנסיה המגיעים לה על פי חוק. מה החוק במצב כזה? האם יש למדינה אחריות מאחר ומדובר באפוטרופוס?
ליבי
09/09/2020 15:04
ליבי 09/09/2020 15:04
היי

התפטרתי ממקום העבודה שלי לאחר 3 חודשים, הודעתי מראש אבל לא הבאתי להם עוד 3 משמרות ( יום על כל חודש) הם ניכו לי 3 ימי חופשה מהשכר וגם הורידו לי 744 שקל מהמשכורת על זה.

תקין? הגיוני?
בהתחשב בזה שעבדתי במשמרות וכל משמרת זה שכר שעתי אחר.. כששאלתי בהתחלה אמרו שרק יורידו לי ימי חופשה שלא אוכל לפדות אבל לא אמרו כלום על כסף שינוכה מהמשכורת עצמה.
גיין
09/09/2020 12:05
גיין 09/09/2020 12:05
אשמח לעזרה , אני ו2 חברות פוטרנו מהעבודה בטענה כי עושים צמצום בכוח האדם עקב הקורונה.
הפיטורים היו בדרך מכוערת ונאמר לנו טרם השימוע שאנחנו מפוטרות כבר , כמובן בשימוע שמענו רק מילים טובות על כמה אנחנו עובדות טובות וחבל שעקב המצב דרכינו נפרדות.
כעת אני וחברה נוספת לא מפסיקות לקבל מהם הודעות למלא להם "חזרה לעבודה של לשכת התעסוקה" על מנת שהם יוכלו לקבל את המענק מהמדינה. אנחנו מחודש יולי היינו בחלת ובחודש אוגוסט הוחלט לפטר אותנו. האם יתכן שהם מחייבים אותנו למלא להם את ההצהרה ? למרות שאנחנו כבר לא עובדות שם ועקב כך שלא מילאנו את ההצהרה הם לא מוכנים לשלוח לנו תלוש משכורת על מנת שנראה שכל הפיצויים והחובות שולמו לנו?
מוני
09/09/2020 12:05
מוני 09/09/2020 12:05
היי, התחלתי לעבוד ברשת בחודש מאי. (1.5 תחילת עבודה).
פתחתי קרן פנסיה עצמאית בחודש אוגוסט.
מתי חלה החובה על המעסיק להפקיד כספים לקרן פנסיה שפתחתי? והאם חובה עליו להפקיד רטרו-אקטיבית מתחילת העבודה?
ארתיום
09/09/2020 08:55
ארתיום 09/09/2020 08:55
שלום לכולם,

אמא שלי עבדה בחודש פברואר וחצי מרץ (עד שהתחילה הקורונה) בתור מדריכת כושר של ניצולי שואה ששייך למשרד הרווחה.

עד עכשיו לא שילמו לה את שכרה עבור 6 שעות שהיא הדריכה שם. עכשיו אמרו לה ממשרד הרווחה שהם לא יכולים לשלם לה את זה כי לא היה אישור (מטעמי תקציב) להעביר את החוגים אבל את אמא שלי אף אחד לא עדכן לגבי זה והיא המשיכה כרגיל. ההנהלה של המקום אומרת שכן היה אישור, ומשרד הרווחה טוען כי לא היה דבר כזה.

לא ידוע של מי הייתה הטעות, אבל אמא שלי נתנה שירות בתור מדריכת כושר ולא קיבלה על כך תשלום.

למי אפשר לפנות לגבי זה? האם יש למה להגיש תביעה?
רבקה
09/09/2020 08:51
רבקה 09/09/2020 08:51
היי,

התפטרתי מהעבודה בסוף חודש יולי, ובתלוש שכר גיליתי כי הורידו לי 350 ש"ח מהשכר. כשפניתי אליהם טענו שזה טעות ושזה יוחזר לי בחודש ספטמבר כאשר יועברו המשכורות של אוגוסט.

היום כבר שאר העובדים קיבלו משכורות, ולי לא החזירו את הכסף וגם לא ביצעו גמר חשבון. פניתי אליהם היום והתשובה שקיבלתי היא שביום שני הבא רק יבדקו מה מגיע לי ויעבירו.

האם יש זמן מוקצב שעליהם להחזיר לי את הכסף ולבצע גמר חשבון? מה ניתן לעשות מלבד לחכות עוד זמן בתקווה שבאמת זה יקרה הפעם?
תודה מראש לעוני
אביב הלא חביב
08/09/2020 22:29
אביב הלא חביב 08/09/2020 22:29
אבא שלי עובד 5 שנים בחברה מסוימת והוא קיבל החלטה לעזוב מהסיבות הבאות:

בהתחלה שילמו לו פרמיה חודשית באופן קבוע, לאחרונה הפסיקו לשלם.

2. מקום העבודה שלו הוא בחיפה ובשנה האחרונה הוא נאלץ לנסוע הרבה לאשקלון (גר בעכו) ולא משלמים לו על הנסיעות (אשכרה 5 שעות על הכביש), רק עכשיו תשלום הנסיעות מציקות לו כי הורידו לי את תשלום הפרמיה.

שאלות:
1. הוא רוצה להתפטר באופן חד צדדי והוא בטוח שהוא יהיה זכאי לפיצויי פיטורים, הייתכן?
2. חוקי עניין הנסיעות? 5 שעות בכבישים מבלי לקבל תשלום..
3. כנ"ל לגבי הפרמיה שהפסיקו לו..

מעבר לזה שזה אבא שלי, הוא 3 שנים לפני פנסיה וחשוב לי לדעת שהוא לא יפספס פה זכויות.
תודה על כל מענה.
יהונתן
08/09/2020 22:26
יהונתן 08/09/2020 22:26
שאלה בדיני עבודה
מקבל שכר שעתי. נקבעה לי ישיבת צוות והדרכה לאחר משמרת, עבדתי משעה 06:00 עד 15:00, הישיבה וההדרכה נמשכו משעה 15:00 עד 18:00 באות היום. האם על המעסיק לשלם לי על ה3 שעות האלה ובתוספת שעות נוספות?
לשון ההודעה:
"השבוע ביום שלישי בשעה 15:00 ישיבת צוות ונהלים + הדרכה לא מקבל חיסורים לישבה הזאת מכל סיבה שהיא לאשר פה בקבוצה בבקשה כולם "
ליה
08/09/2020 22:25
ליה 08/09/2020 22:25
היי, אשמח לעזרתכם,
בעלי היה מאומת לקורונה ללא תסמינים.
הוא קיבל מכתב שחרור מהרופאה (ועפ״י ההנחיות החדשות, לא נדרש ממנו לעבור בדיקות קורונה ולקבל תוצאות שליליות כדי לקבל שחרור.)

כשחזר לעבודה, המעסיק שלו דרש ממנו ללכת הביתה ולא לחזור עד שיקבל תוצאה שלילית בבדיקת קורונה.
(בבדיקה מול קופת החולים ומשרד הבריאות- סירבו לתת הפניה לבדיקת קורונה כיוון שכבר שוחרר מבידוד)

רק לאחר שבוע שהיה בבית אישר לו המעסיק לחזור לעבודה.

רציתי לשאול האם מגיע לבעלי לקבל תשלום מהמעסיק על השבוע הזה?

הרי לפי משרד הבריאות הוא יכל לחזור לעבודה,
ואם אכן מגיע לו תשלום, האם יש דרך לחייב את המעסיק לשלם? כי כרגע הוא מסרב לשלם.
דן
08/09/2020 22:24
דן 08/09/2020 22:24
שלום.
בתלוש המשכורת שלי החודשי ישנם מרכיבים לא הגיוניים שגוזרים סכום משמעותי מהשכר יסוד. כגון חגים/שעות נוספות שלא היו כלל וכו'. מה ניתן לעשות כרגע כשהבוס אומר שזה מה יש? והאם ביום הפקודה יהיה ניתן לדרוש עליהם את ההפרשים?
(הפרשים של ימי הבראה וכו' שנמדדים על שכר יסוד בלבד)
מ.ט
08/09/2020 17:04
מ.ט 08/09/2020 17:04
אבא שלי ייצא לחופשה עקב תאונת עבודה אחרי 3 חודשים הוא החליט לחזור לעבוד אבל בגלל הקורונה הוציאו אותו לחל"ת.

הסיפור הוא כזה לאחר חודש וחצי הוא חזר לעבוד אך ביום שהוא חזר קבע הרופא התעסוקתי שהוא אינו כשיר לעבוד. אך אבי בגלל מצב כלכלי התעלם מהמכתב והמשיך לעבוד לאחר שבוע קיבל המעסיק גם את המכתב וזמין את אבי לשימוע, בשימוע נתן לו המעסיק מכתב פיטורים ואמר לו שבחוק הוא יכול לתת לו לעבוד חודש בלבד .

הוא הסכים אך אחרי שבועים הוא לא חש בטוב והוא בקש מרופא חופש מחלה הרופא סיפק את האישור למשך 15 ימיים חשוב לציין שאת זה לא שלמו לו .

אשמח לדעת מה עליי לעשות ואשמח להמלצות לגבי עורך דין מומחה למקרים כאלה מטעמכם.
משי
08/09/2020 16:53
משי 08/09/2020 16:53
התחילה לעבוד בחברת הייטק בינואר, כשלפני הייתה בשירות סדיר בצהל עד סוף דצמבר. היא הייתה אמורה לקבל העלאת שכר במרץ ע״פ החוזה. במרץ בגלל הקורונה לא רק שלא שקיבלה העלאה (שרשומה בחוזה) אלא הפחתת שכר ב20%. היא חתומה על הפחתת שכר זו (הובטח לה בע״פ שיחזור השכר באיזור יולי ולכן הסכימה). מפה לשם, לא חזר השכר המקורי עד היום וכעת מעוניינת להתפטר. מה הטפסים שצריכים להיות לה על מנת שההתפטרות תחשב מוצדקת מבחינת ביטוח לאומי? (בשל הרעת תנאים) יש לה חוזה מקורי וטופס הפחתת שכר. האם כיוון שחתמה על הרעת התנאים - כלומר, הסכימה, ההתפטרות כבר לא נחשבת מוצדקת?
הראל
08/09/2020 16:53
הראל 08/09/2020 16:53
אהלן המעסיק הקודם לא שילם לי על חודשים 2 ו3.
ותוך כדי הקורונה הוא נקלע למצוקה כלכלית , גיליתי הבנה כלפיו במשך כל החודשים הללו.
עשינו הסכם לפני כחודש שהוא יחזיר לי בתשלומים , הוא הביא לי חלק מהסכום , אך פתאום הוא הפסיק לשלם וכשניסיתי ליצור איתו קשר החל לסנן , ולאחר מכן טען בהודעת וואטסאפ שאני יכול לתבוע אותו והוא לא מפחד כי יקח לי שנתיים לתבוע . ראוי לציין שמגיע לי הבראה + חופשים מלבד המשכורת. הבעלים בעצמו אמר שהוא יביא מתי שנוח לו ,ושהוא לא מפחד מתביעה כי הוא טוען שיקח זמן .
* ראוי לציין שבתחילת הקורונה יצאתי לחלת, וכיום אני עובד בעבודה מסודרת .
מה האפשרויות העומדות בפניי על מנת שאקבל את כספי?
פרח
08/09/2020 11:00
פרח 08/09/2020 11:00
התחלתי לעבוד ב31/12/2019 עם חוזה של חצי שנה דרך כוח אדם. לאחר חצי שנה האריכו לי לעוד 3 חודש את החוזה עד אוקטובר.
ניכנסתי להריון ובחודש ב12/08/2020 עשיתי תאונה וניכנסתי לשמירת הריון.
פתאום המנהל שלי אומר שאני שייכת לביטוח לאומי והם מסימים איתי את החוזה באוקטובר כמו שנחתם. ואני יהיה כניראה בתחילת תשיעי.
האם מותר להם לעשות את זה?
אם היתי ממשיכה לעבוד הם היו ממשיכים איתי את החוזה ומאריכים אותו.. כמו שעשו עם שאר העובדים.
ומה אני עושה? אני לא יכולה לחפש עבודה לאחרי חופשת הלידה. זה לא הגיוני.
זכותם לפטר אותי ככה?
ליגל
07/09/2020 18:48
ליגל 07/09/2020 18:48
היי היי לכולם,

פוטרתי ממקום עבודתי לאחר כחודש ימים שלא כחוק - ללא שימוע, הזמנה לשימוע או כל תלונה קודמת על עבודתי - השבתי למייל מכתב סיום העסקה שאין זה חוקי לפטר ללא שימוע ושאצטרך את מס התז לצורך הגשת תביעה, לאחר שעה קבלתי מכתב זימון לשימוע.. אך בפועל כבר יש בידיי מכתב סיום העסקה.

כל העניין השימוע לאחר שכבר קיבלתי מכתב סיום העסקה מרגיש לי לא בתום לב.

האם יש לי עילה לתביעה למרות שעבדתי רק חודש? מציינת גם כי לא נחתם חוזה עבודה (אולי טעות שלי אבל אחרי תקופת אבטלה ארוכה בגלל הקוביד פשוט שמחתי להתחיל לעבוד)
תודה רבה
שושי
07/09/2020 18:30
שושי 07/09/2020 18:30
שלום.
שנה שעברה חינכתי כיתה בבית ספר ויצאתי לחופשת לידה.
יש לציין שאני לא קבועה במערכת החינוך.
השנה שיבצו אותי מחנכת כיתה.. אותם התלמידים שהיו לי שנה שעברה. ואז 11 ימים לפני תחילת שנה ביקשתי להאריך את חופשת הלידה שלי. הבקשה לא התקבלה יפה בהנהלה בלשון המעטה....
ואז הורידו ממני את התפקיד שנתנו לי. כי המנהל לא רצה שתהייה החלפת מורות בכיתה הזאת. עכשיו בעיקרון אין לי תפקיד...
כאילו הבנתי ברגע שאני אחזור ימצאו לי איזה תפקיד למינימום ימים שמחוייבים לי.
השאלה שלי האם זה מותר לקחת ממני תפקיד בגלל שהארכתי חופשת לידה? במילים אחרות הטם אחרי הארכה הם מחוייבים להחזיר אותי לאותו תפקיד? או רק לאותו אחוז משרה?
בגלל שלא דיברו אליי יפה ואפילו איימו אני לא יודעת מה לעשות שוקלת לקחת חל''ת נוסף
בוניטה
07/09/2020 13:58
בוניטה 07/09/2020 13:58
שלום
התחלתי לעבוד ב 1/9/2017
במשכורת 1/8/20 שולם לי הבראה עבור 5 ימים במקום 6 ימים
בטענה שלא עבדתי 186 שעות בחודש (כיום זה 182 חודשיות) לקחתי חופש 3 ימים שירדו לי ממכסת החופשה שלי הבנתי
האם אני אמורה לקבל הבראה עבור 6 ימים
תודה
איציק
07/09/2020 12:55
איציק 07/09/2020 12:55
ביתי, בת 17, עבדה אצל מעביד בחודש יוני 6 ימי עבודה, מאז ועד היום ולמרות כל הניסיונות לחייג אליהם, לשלוח ווטאסאפ שבתחילה היתה תגובה והפסיקה, ומייל שנשלח לכתובת העסק, השכר עדיין לא שולם והזמן ממשיך לחלוף, מדובר בלא הרבה כסף אבל בכל זאת לא נראה לי שלוותר זה נכון. מה עושים? למי פונים?
עדן
07/09/2020 12:22
עדן 07/09/2020 12:22
אני חתומה תחת חוזה של שכר מסויים בעבודה ובשעות וימים קבועים.

עתה ראיתי כי המשכורת שהופקדה הייתה כמעט פחות 1000 ש"ח.

זאת לאחר שבמשכורת הקודמת חילקו את התלוש שכר והוסיפו סעיף נסיעות שירדו משכר הבסיס למרות שאני עובדת כל התקופה מהבית.

אני עובדת מעל שנה בעבודה זו. מה עלי לעשות? אני כועסת מאוד.
אודה לתגובות
ג'ניה
07/09/2020 11:28
ג'ניה 07/09/2020 11:28
שאלה בנושא הגשת בקשת ויזת מומחה (אמן)
צוות הפקה של 10 אנשים שמגיעים מגרמניה (מדינה ירוקה שלא נדרשת בבידוד) לארץ לצורך צילומים.
בניהם : צלם, במאי, מפיק, ע. צלם, ע. במאי ועוד כמה אנשי צוות שדרושים להפקה
האם כולם נכללים תחת קטגורית ויזת אמן?
מה התהליך הנכון להגשת הבקשה ואילו מסמכים דרושים?
(באתרים של משרד הפנים, משרד התרבות ומשרד החוץ יש הסבר שונה עם דרישות שונות)
ענת
07/09/2020 10:14
ענת 07/09/2020 10:14
שאלה לעו"ד לדיני עבודה.

אני רוקחת ,עובדת בקופת חולים 30 שנים .אני עובדת ב80% משרה, כל יום בבוקר ורק ביום שני עבודה מפוצלת בוקר ואחהצ.

בשל הקורונה החליטו לסגור את הסניף ביום שישי והרוקחים שעבדו ביום ראשון פיצול, בוקר ואחהצ עובדים רצוף משעה 8:00 עד 16:00 כך שיש להם אחהצ פנוי וגם התוספת עבור הפיצול ממשיכה להיות משולמת להם כבעבר, אני ביום ראשון עובדת מ8:00 עד 12:45.

את שעות העבודה של יום שישי התבקשנו להשלים ובחודשיים שלושה אחרונים ואני השלמתי שעה נוספת בכל יום.

בחודש האחרון מאלצים אותי לעבוד ביום ראשון עד השעה 16:00 (בשל חוסר ברוקחים)ללא תוספת תשלום כלשהו.
האם זה חוקי ?

האם לא מגיע לי התוספת שרוקחים אחרים מקבלים הרי זה נחשב להם כיום מפוצל?
תודה על תשובתכם.
מיטל
06/09/2020 19:32
מיטל 06/09/2020 19:32
אני בהריון בשבוע 24 , לפני כשבוע עשיתי תאונת דרכים בדרך מהעבודה הביתה. הבנתי שזאת נחשבת תאונת עבודה לפי מה שכתבתם, נכון?

אשפזו אותי להשגחה ל-24 שעות חוץ מהכאבי גב צוואר וכאבים בבטן הבדיקות היו תקינות אז שיחררו אותי.

באותו היום בערב היה לי סקירה שניה ומסתבר שכתוצאה מהתאונה יש לי היפרדות של קרומי השילייה.

הרופא נשים ממליץ לי על שמירה ונתן לי 30 ימי מחלה.
בלי קשר לתאונה, אני סובלת מסחרחורות והתעלפויות שנובע מלחץ דם נמוך ומכאבים בעצם הזנב.

השאלה היא כזאת, בגלל שזאת תאונת עבודה, מה כדאי לי להגיש לביטוח לאומי? שמירת הריון או תאונת עבודה?
ובמידה ולא מאשרים לי שמירה אני אוכל עדיין להגיש על תאונת עבודה כחלק מ91 הימים?

אני קצת מבולבלת לכן אשמח לעזרתכם
ע.כ
07/09/2020 10:12
ע.כ 07/09/2020 10:12
קודם כל תגישי שמירה לביטוח לאומי שהרופאת נשים שלך תמלא את הטפסים והמעסיק שלך ותשלחי דרך האתר של ביטוח לאומי .
ובלי קשר את יכולה לתבוע את הביטוח שלך בתאונת עבודה זה שני דברים שונים ... וכדי לתבוע לתאןנת עבודה הייתי ממליצה לך להתייעץ עם עורך דין טוב ...
רותם
07/09/2020 10:10
רותם 07/09/2020 10:10
שלום,

אני עובדת מתחילת הקורונה מהבית. סוכם על ידי מקום העבודה והמנהל שעליי להגיע פעם אחת בשבוע וגם פחות מכך. יש לי שתי שאלות-

1. מה קובעים חוקי העבודה לגבי אישה בהריון ונסיעה בתחבורה ציבורית לעבודה?

2. האם מנהל יכול להחליט יום בהיר אחד, שאישה צריכה להגיע למשרד כל יום?

אודה לכל סיוע!
התפטרות 07/09/2020
ניר
07/09/2020 09:33
ניר 07/09/2020 09:33
חתמתי על חוזה עם חברת אבטחה
ובחוזה היה רשום שסכום ההתחייבות הוא:4500 ש'ח
לאחר שסיימתי את הקורס באתי להתחמש במשרד אצלם
שהגעתי הביאו לי מחסניות תקולות,נשק חלוד,כדורים פסולים
לאחר שלקחתי את הדברים חזרתי הביתה ולאחר כמה ימים אמרתי למעביד שאני רוצה לעזוב בגלל כל הלוגיסטיקה הלא תקינה כי זה מוריד לי מהביטחון
ובגלל שבהתחלה שלפני שחתמתי על חוזה הוא שלח לי 3 חוזים שונים עם פרטים שונים ולא היה סגור על עצמו
ולאחר שאמרתי לו שאני עוזב הוא אמר לי עם אני רוצה ראש בראש אז זה מה שיקרה
הוא אמר לי לבוא ולשלם את ההתחייבות של הסכום הנל
אמרתי לו שאני רוצה פירוט על מה אני אמור לשלם את הסכום
מכיוון שעדיין לא התחלתי לעבוד
הוא לא ענה לי על השאלה ואמשיך להגיד שאני אביא לו את הסכום
ושביקשתי ממנו יפה עוד הפעם הוא פשוט ראה את ההודעות אך לא ענה עליהם ולא ענה לשיחות

מישהו יודע מה אני צריך לעשות?
אייל
07/09/2020 09:33
אייל 07/09/2020 09:33
אני עובד ברשות מקומית
המרחק למקום העבודה שלי הוא 20 ק"מ
המעביד לא שילם לי קצובת נסיעה
במשך 10 שנים
נאמר לי שמותר לבקש רטרואקטיבית 7 שנים בלבד
ביקשתי 7 שנים אחורה
המחלקה המשפטית של הרשות טוענת כי אין דבר כזה תשלום רטקואקטיבי
מה עליי לעשות ???