ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
גל
15/11/2020 17:47
גל 15/11/2020 17:47
עבדתי תחת עיריית תל אביב למשך שבועיים בחודש ספטמבר בתחום של משלבת (חינוך), כשאחרי שבועיים התפטרתי כי התחיל גל קורונה שני והבתי ספר יצאו ללימודים מקוונים.
מאז, עברו חודשיים ולא העבירו לי תלוש שכר או משכורת.
כשניסיתי ליצור קשר לגבי זה עם המפקחת שהייתה ממונה עליי, היא טענה שהתחום הוא תחת משאבי אנוש ואליהם אני צריכה לפנות, ושלחה לי מספרי טלפון ומיילים, וכניסיתי ליצור קשר לא היה מענה בשני הנ"ל- למשך חודשיים.
לפני 5 ימים פנתה אליי החשבת שכר כי לטענתה המייל שלי לא עבר במערכת ובגלל זה לא נשלח לי התלוש שכר. כשאמרתי לה שלא נכנסה לי גם המשכורת, היא אמרה שזה מוזר, וביקשה אישור לפתוח את התלוש שכר שלי. אחרי שפתחה היא טענה שיש לי חוב (?) לעירייה ובגלל זה המשכורת לא עברה (חשוב לציין שאני לא תושבת העיר ורק גרה פה בדירת שותפים)
היא הבטיחה שתהיה לה תשובה עד היום לגבי פרטים מדויקים, והיום לא היתה לה תשובה. היא לא מוכנה למסור לי פרטים על סיבת החוב (המפוברק הזה) או על הסכום שלו, לא על השעות שנרשמו לי במערכת (שאני רוצה לוודא אותן כי לא נרשמתי בשעון נוכחות) ולא על הסכום של התלוש משכורת שלי או למה הוא לא נכנס לבנק.
ומעבר לזה- טוענת שהיא לא מצליחה ליצור קשר עם האחראית על משאבי אנוש כי הם בקפסולות (?) והיא חולה (?) וכי אין מענה אצלה במשרד.

מישהו יודע מה אני צריכה לעשות במצב כזה? אין מענה באף אחד מהטלפונים של האחראים בתחום המשאבי אנוש של העירייה, והחשבת שכר טוענת שעליי לסמוך עלי (שמבחינתי זה ביזיון בפני עצמו, כי מלינים לי שכר כבר חודשיים)

אשמח לעזרה ועצה של עורך דין מנוסה בדיני עבודה.
מיתר
15/11/2020 17:41
מיתר 15/11/2020 17:41
בעברי עבדתי בחברה גדולה ומוכרת מאוד בארץ.
אחד מהעובדים שעבד איתי גנב את פרטי תעודת הזהות שלי ורשם את חשבון החשמל של הדירה בה הוא גר על שמי ללא ידיעתי.

לאחר כמה שנים נצבר חוב על שמי בחברת חשמל על סך 17,000₪ בערך.

התקשרה אלי בעלת הדירה שלו וסיפרה לי את כל הסיפור היא בעצמה לא ידעה עד שהוא ברח לה מהדירה והשאיר אותה עם חובות.

הגשתי תלונה במשטרה על התחזות.

בסופו של דבר מה שקרה זה שדיברתי עם חברת חשמל והבנתי מהם שהם מודעים לסיפור והבחור הודה שהוא עשה את זה.

הזכיין של הסניף שבו עבדתי שילם את החוב עבורו, והבחור עובד שם עד היום.

למיטב ידיעתי הוא עשה את זה לעוד בחורה מירוחם.
רציתי לדעת מה ניתן לעשות מבחינת תביעה אזרחית?
ואם אני מפרסמת את שם החברה שזה קרה בה אני אהיה חשופה לתביעה?
יובל
15/11/2020 17:34
יובל 15/11/2020 17:34
פלוני, בן 30 הגיש תביעה לדמי אבטלה לביטוח לאומי ביום 31.5.20. התביעה אושרה.
באופן עקרוני, הוא זכאי לקבלת דמי אבטלה ל 100 ימים.
מאז אושרה תביעתו, עברו מעל 100 ימים, ולכן הוא מקבל כרגע דמי אבטלה לאור תקנות החירום של הקורונה. (עד סוף חודש יוני 2021).
השאלה היא כזו:
אם פלוני יחזור לשוק העבודה כשכיר בשבוע הבא, ונניח שלאחר חודש או חודשיים הוא לא יסתגל לעבודתו החדשה ויתפטר. האם הוא יוכל אוטומטית לקבל שוב דמי אבטלה עד לסוף חודש יוני 2021 לאור תקנות הקורונה?
תודה רבה מראש.
אייל כתב
15/11/2020 16:28
אייל כתב 15/11/2020 16:28
היי , אשמח לתגובתם בנושא הנ״ל,
בברכה אייל.
איריס ליב
15/11/2020 15:13
איריס ליב 15/11/2020 15:13
עבדתי במשך 4 שנים כמורה באיזו חברה פרטית.כעובד שעתי.
בקורונה הוציאו אותי לחל"ת.
עכשו הם שואלים האם אני רוצה לחזור או להתפטר?
כשאני שואלת האם יש להם אפשרות לתת לי שעות כמו לפני או קצת פחות,הם מתחמקים ואומרים שאני צריכה להתחיל ובמשך הזמן הם מקוים שיהיו שעות כמו לפני הקורונה
השאלה : האם יש לי זכות לבקש פיצויי פיטורין על הרעה בתנאי העבודה?
רחל
15/11/2020 13:07
רחל 15/11/2020 13:07
אני כיום גרה בירושלים ועובדת בירושלים.
אני אמורה לעבור בקרוב לאחיסמך. רציתי לדעת האם מקום העבודה מחוייב לשלם לי יותר על נסיעות?
פ.א
15/11/2020 08:59
פ.א 15/11/2020 08:59
שאלה: חברה שלי עובדת בחברה X.
החברה פיטרה את המנהל שלה וכעת הוא תובע את החברה תביעת לשון הרע.
אותו מנהל התקשר לחברה שלי אתמול ואמר לה שהיא הולכת להיות מזומנת להעיד בבית המשפט.
חברה שלי עדיין עובדת בחברה והיא ממש לא רוצה להיכנס באמצע.
האם בית המשפט יכול לחייב אותה להעיד?
האם היא יכולה לסרב?
האם היא זכאית להחזרים בגין מתן העדות?
תודה רבה לעונים
עדי
15/11/2020 08:59
עדי 15/11/2020 08:59
היי, שואלת עבור חברה שעבדה בסוכנות ביטוח במחלקת מכירות. המשכורת בנויה מבסיס + עמלות. בפועל היתה אמורה לקבל שכר ב10.10 עבור שעות של חודש אוקטובר ועמלות מכירה של חודש ספטמבר. לטענת הסוכנות ״חזרו מלא לקוחות והרבה בוטלו״ (אציין שעשו זאת לכל שאר הנציגים שעזבו את הסוכנות תמיד העלימו מהם את העמלה) ולכן לא רק שלא קיבלה את העמלות מכירה עבור חודש ספטמבר טענו שהיא חייבת כסף ולכן גבו זאת משכר הבסיס של השעות וכמובן שברגע שהמשכורת היתה אפסית לאחר כל המשכורות הגבוהות (ממוצע 15 אלף) קיבלה ממס הכנסה השלמה של כמה אלפי שקלים שגם אותם הסוכנות לקחה.

אני מבינה שלגבי העמלות לצערי אין שום דרך להוכיח ויכולים לשחק עם זה כמה שהם רוצים אבל האם מותר להם לקזז את השכר בסיס ואת ההשלמה ממס הכנסה ולהשאיר אותה בלי משכורת ?
דניאל
15/11/2020 08:20
דניאל 15/11/2020 08:20
אני עובדת בחברת ישראכרט .
תשעה חודשים ראשונים אני מועסקת דרך חברת כח אדם.
ב01/09/20 החתימו אותי כעובדת חברה .
בחודש אוקטובר לקחתי שני ימי חופש, שילמו לי 301₪ .
כששאלתי אותם ענו לי ״חישוב יום חופש נעשה ע״י ממוצע של 3 חודשים בשנה האחרונה מיום לקיחת החופש, מכיוון שאת נקלטת לחברה רק לפני חודשיים למערכת אין נתוני שכר קודמים שלך והחישוב נעשה ע״פ הנתונים הקיימים.״
לפי התלוש שאני מקבלת מהם רשום לי וותק 2 חודשים.
אתמול הודעתי על התפטרותי והם דורשים ממני הודעה מוקדמת של 11 יום .
האם זה חוקי ?
עודג
15/11/2020 08:17
עודג 15/11/2020 08:17
האם מעסיק יכול להודיע לאחר 5.5 שנות עבודה שהוא לא מוכן לשלם שעות נוספות.
עד כה ממוצע השעות שלי היה 200 .אני עובד 6 ימים בשבוע וכעת המעסיק מבקש שאעבוד סהכ 182.
האם זה תקין האם הוא יכול לדרוש כזה דבר
פיצויים 14/11/2020
Rinat
14/11/2020 15:50
Rinat 14/11/2020 15:50
אם עובדת 7 שנים במקום עבודה והתפטרתי בגלל מצב בריאותי ואני אשה גרושה שלא משלמת מס הכנסה.
השאלה הנשאלת האם מס הכנסה לוקח אחוזים מהפיצויים או שיש לי פטור ממס על הפיצויים.
גיורא
14/11/2020 10:28
גיורא 14/11/2020 10:28
אני עובד משרד החינוך כמורה ומתכנן לפרוש בסוף שנת הלימודים הזאת...האם אני זכאי לדמי אבטלה למשך חצי שנה? אני עוד לא בן 67....
שירה
12/11/2020 07:00
שירה 12/11/2020 07:00
אנחנו מחפשות להכיר גבר שלחו לנו הודעה בוואצפ ונשמח לשלוח תמונות ופרטים שלנו:

050-7534732 בר

055-2664759 דנה

055-9310377 ספיר
מירי
11/11/2020 18:14
מירי 11/11/2020 18:14
היי בעלי התפטר מהעבודה בסוף החודש המשכורת היתה צריכה להיכנס אתמול והמעסיק הכניס במקום 6,000 שח הכניס 1300.

התקשרתי למעסיק לקבל הסבר מדוע זה הסכום אז הוא התחיל להסביר שבאוטו של העבודה (שזאת עבודת בניה ושיפוצים) נשפך צבע באוטו אז בגלל זה קיזז לו מהמשכורת ושנעלמה אחת המברגות אז החליט לקזז לבעלי האם זה אפשרי לו ככה לקזז כסף מהמשכורת? מה עושים במקרה כזה לפי חוקי העבודה?
נועה
11/11/2020 14:59
נועה 11/11/2020 14:59
שלום, יש לי שאלה לגבי תלושי שכר.

במידה ומעסיק מציין בעל פה סכום מסויים לשעה, נניח 40 שח לשעה, ובתלוש רשום שכר בסיס 36 שקלים 2 הבראה ועוד 2 נסיעות. הוא טוען שהתוספת של הבראה ודמי נסיעות משלימים את השכר ל40 שח לשעה כמו שסגר עם העובדים שלו.

האם זה תקין? כמובן שזה כאמור גם פוגע בהפרשות לפנסיה וגמל כי זה הפרשות מתוך שכר הבסיס של 36 ולא 40 כמו שצויין איתו. חשוב לציין שלא נחתם חוזה בו רשום השכר הבסיסי, זה נעשה בעל פה אך לכל העובדים פה אחד.

אשמח לעזרה להבין האם זה חוקי ובמידה ולא מה ניתן לעשות?
נריה
11/11/2020 14:57
נריה 11/11/2020 14:57
לפני כשלושה חודשים עברתי תאונה (לא במסגרת העבודה), ומאז לא חזרתי לעבוד לפי הנחיית רופא תעסוקתי.

ימי המחלה נגמרו החודש, ימי החופשה ממני והלאה (הסכם קיבוצי כלשהו שאפשר, בניגוד למה שכתוב בחוק, לצבור כ70 ימי חופשה).

מבחינת ותק - עובד שנתיים וקצת באותו מקום העבודה במסגרת של משרה מלאה.

כרגע עוד אין תאריך חזרה לעבודה, בתחילה נשמר לי המקום וכרגע מחפשים מחליף, כך שכשאחזור לעבוד "אסגור חור" במקום אחר, שיכול בהחלט להחשב כהרעת תנאים. (תקן זהה, שעות עבודה שונות, עבודה פיזית יותר, זמינות מעבר לשעות העבודה)

האם מבחינת החוק זה תקין להשאיר אותי באוויר?

מצד אחד אני מבין שחסר עובד במקום ששובצתי, מצד שני כשאחזור אכנס למשבצת שלא בחרתי לעבוד בה, ושונה בהרבה מהעבודה שעשיתי במשך שנתיים.

במידה ולא חוקי, אשמח לדעת מה זכויותיי ומה עליי לדרוש לטובת זה.
תודה רבה מראש
דביר כהן
11/11/2020 14:45
דביר כהן 11/11/2020 14:45
שלום וברכה.

במסגרת עבודתי אני צריך לנסוע מדי פעם לפגישות.
רציתי לשאול ממתי משםמים על הנסיעה לפגישה?
האם מהרדע שיצאתי מהבית לכיוון האוטו או מחושב לפי השעות שבהם אני עובד קרי תחילת העבודה בשעה 8:00 והיציאה לפגישה בשעה 7:30 בבוקר
פ.ב
11/11/2020 14:08
פ.ב 11/11/2020 14:08
שלום לכולם,

אני עובדת 3 שנים אצל אותו מעסיק ובסוף אפריל ילדתי את בתי הראשונה.

אחרי 3 חודשים, הודעתי למעסיק שאני רוצה לחזור לעבודה בסוף אוקטובר / תחילת נובמבר - בעצם אחרי 6 חודשים של חופשת לידה.

כמובן שהייתי איתו בקשר לפני ואחרי החגים, אך הוא לא נתן לי תשובה ברורה לגבי מועד חזרה בטענה שהוא "בודק" תפקידים אחרים עבורי, כי התפקיד הקודם שלי לא רלוונטי.

בסוף אוקטובר התראיינתי לתפקיד חדש שהוא מצא, ועד היום אני מחכה תשובה. התהליך איטי, הוזמנתי לרעיונות נוספות עם עוד אנשים שצריכים להחליט אם "לקבל" אותי, ובנתיים אני נמצאת מחכה וללא הכנסה. ההרגשה היא שהוא מורח את הזמן עד שיוכל לפטר אותי... ואני נשארת "מוגנת" רק לעוד חודש על פי חוקי העבודה כי עד עכשיו חיכיתי לתשובה ממנו.

האם יצא לעורכי הדין שלכם לטפל בסיטואציה דומה? מה ניתן לעשות על מנת שיחזירו אותי מהר לעבודה?

אני לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות, מרגיש כאילו אין עם מי לדבר וכל הסיטואציה מתסכלת אותי נורא... אשמח להמלצות...
ג.ל
11/11/2020 12:46
ג.ל 11/11/2020 12:46
שלום,

חברה שהוציאה את רוב עובדיה לתקופת חל"ת כפוי עד תאריך מסויים ומאז התאריך הזה כבר עבר והיא ממשיכה להודיע על הארכת חל"ת למשך חודש נוסף בכל חודש בחודשו.

1. האם זה לא כמו חל"ת ללא הגבלת זמן?

2. במידה ועובד של החברה הזאת מתבקש לחזור לעבודה ולא מעוניין, האם הוא יכול להתפטר בדין מפוטר בעת הבקשה לחזור מהחל"ת?

3. באופן כללי לגבי התפטרות מצד העובד במצב הזה, האם היא נכנסת לתוקף במיידי כי אין לעובד לאן לחזור למשך חודש או שהיא עדיין נכנסת לתוקף רק לאחר חודש?

תודה
אורן
11/11/2020 12:10
אורן 11/11/2020 12:10
הייתי בראיון 1 ו 2 בחברה אמרו שיחזרו אלי לא חזרו שלחתי מיילים מה הסטטוס ולא היתה תשובה עדיין
דורין
11/11/2020 12:06
דורין 11/11/2020 12:06
עובד הודיע על התפטרותו מחברה בה הוא עובד במשך שנתיים. חודש טרם ההודעה הוא קיבל בונוס למשכורת. במעמד הגשת הפיטורין מנכ"ל החברה זימן אותו לשיחה, הקליט את השיחה והודיע לו שבכוונתו לקחת חזרה את הבונוס. העובד לא הגיב. בחודש שלאחר מכן אכן נוכה סכום הבונוס מהשכר.

מה אומר על כך החוק?
דוד
11/11/2020 09:03
דוד 11/11/2020 09:03
אשמח אם יש עורך דין שיכול לעזור לי ואפשר לדבר איתו,
עבדתי בחברה והחתימו אותי על חוזה גלובלי אשר בתוך החוזה כתוב כי השכר כולל שעות נוספות :" כאשר סכום זה כולל תוספת גלובלית בגין עבודה בשעות נוספות ובימים חורגים..." (מהחוזה עצמו).

לאחר כ-6 חודשים שעבדתי בחברה, שמתי לב כי יש בעיות עם המשכורות שלי ושאני לא מקבל באמת מה שאני אמור לקבל אלא קצת פחות.

לאחר בירור עם משאבי אנוש של החברה נאמר לי כי לפי החוק כל יום אשר בו הצהרתי שלא הייתי בעבודה באופן אוטומטי יורד מהתקן שעות שאני יכול לעשות בכל חודש למרות שהחברה ידעה שאני משלים את השעות הללו בימים אחרים.

כלומר אם נגיד לא הגעתי ליום עבודה אחד אז השלמתי 3 ימים של 12 שעות בכדי למצב שכל יום אני עושה 9 שעןת כמצוין בחוזה.

כעת החברה טוענת כי שלמה לי את כל השכר למרות שלא כך קרה.

כמו כן, הם גם טוענים כי ניצלתי כבר את ימי החופש שלי, למרות שלא ביקשתי לממשם במהלך כל עבודתי בחברה.
רציתי לדעת האם ישנה עילה לתביעה בעקבות החוזה שהבנתי שבכלל לא חוקי להחתים שכר על שעות נוספות, או בעקבות השכר?

והאם באמת יש חוק שאומר שמי שעובד גלובלי אכן יורד לו משעות התקן ימים שהוא הצהיר שהוא לא בעבודה?

אשמח ממש לעזרתכם
הילה
11/11/2020 09:00
הילה 11/11/2020 09:00
היי,

אני עובדת מיקור חוץ עם חוזה ללא תאריך סיום, עובדת אצל המעסיק כבר 3 שנים, ועכשיו המעסיק עשה לי "טובה" והחזיר אותי לעבוד אצלו כשמראש אמרו לי שאני מועסקת לתקופה מוגבלת של חודשיים.

בחמישי הקרוב אמורה לסיים את החודשיים, והיום חברת ההשמה הודיעו לי (עוד לא עברו בדיוק 60 יום) שיש לי מחר שימוע ובטופס כתבו שסרבתי לעבודה (הציעו לי תפקיד אחר במקום רחוק יותר) ושכיוון ואין להם עוד תפקידים להציע לי הם שוקלים את סיום העסקתי.

האם זה חוקי? מרגישה שעשו לי טריק עם "הצעת העבודה" הזו ולא נראה לי שזה לפי חוקי העבודה.

ומה אני אמורה להגיד להם מחר בשימוע?

תודה!
אודיה
11/11/2020 08:58
אודיה 11/11/2020 08:58
אני בתקופה של שמירת הריון לאחר אישור של רופא תעסוקתי על אובדן כושר עבודה זמני. ביטוח לאומי משלם ליום 297 ש"ח לכל היותר. אני מרוויחה יותר ותהיתי אם אני יכולה לתבוע את ביטוח המנהלים על אובדן כושר עבודה ולקבל את ההפרש? משמע לקבל קצבה גם מביטוח לאומי וגם מביטוח המנהלים.

אני מבינה שבקרן פנסיה רגילה לא ניתן לתבוע גם מביטוח לאומי וגם אובדן כושר עבודה. השאלה האם גם במסגרת ביטוח מנהלים זה אפשרי.
עדן
11/11/2020 06:34
עדן 11/11/2020 06:34
אני הנדסאי אלקטרוניקה, נכנסתי לעבוד בחברה דרך כח אדם.
כשאני מסתכל בתלוש אני רואה דבר מוזר.
מחשבים לי את השעות לפי 175 שעות ולא לפי 182 כפי שסוכם.
ז״א שהבסיס שלי משולם לפי 175 שעות , ומשם מתחילים לחשב את השעות נוספות.
האם זה הגיוני?
ורדית
10/11/2020 20:41
ורדית 10/11/2020 20:41
אני בהריון מתקדם והמעסיק פנה לממונה לפטר אותה. היום התקבלה החלטת הממונה שמאשרת לו לעשות כן והוא מיד שלח מכתב פיטורין מיידי.

1. האם ערעור על החלטת הממונה יעצור בינתיים את הליך הפיטורין? כמה צפוי לעלות הליך כזה?

2. האם אישור הממונה מייתר את חובת המעסיק לבצע שימוע לפני פיטורין? במידה וחובת השימוע עומדת בעינה - האם נדרש צו מניעה מיידי לעצירת הפיטורין? מה העלות לצו כאמור?

3. המעסיק טוען במכתבו שהפיטורין מיידיים - מה לגבי תקופת ההודעה המוקדמת העומדת לזכות העובדת? האם תקופת ההודעה המוקדמת (שבמסגרתה העובדת היא עובדת לכל דבר) לא צריכה להיספר במסגרת תקופת העבודה בעת חישוב פיצויי פיטורין?
סימה
10/11/2020 14:46
סימה 10/11/2020 14:46
שלום רב.
אני ועוד 4 מחברותיי עובדות במקום עבודה מעל 10 שנים.
יש לציין כי אנו מסורות להפליא.
מקום העבודה נמצא במקום אינו נגיש ואנו סייעות במעון .
לאחרונה התקבלו בנות חדשות לאחר המון שנים שאף אחת לא רצתה לבוע לעבוד בגלל השכר המנוך.
התגלה לנו שפתאום הגיעו הרבה בנות חדשות שמקבלות תעריף שכר גדול מאיתנו לאין שעור.
אנחנו מאוד פגועות מהעניין למרות שניסינו לדבר בצורה מתורבתת כמובן ונתקלנו בתשובה זה בטיפול אך למעשה מתעלמים מאיתנו שוב ושוב.
סליחה עך האורך אך אשמח לדעת מה אפשר לעשות בעניין?
בת אל
10/11/2020 12:41
בת אל 10/11/2020 12:41
שלום, התפטרתי מעבודתי לאחר 4 שנים התפטרות לפי החוק הגשת מכתב לפי חוק וכו'
היום אני אחריי 4 חודשים שאין מענה בשום מקום בחברת אבטחה שעבדתי בה לגביי הפיצויים שלי
אמרו שאקבל מכתבים הביתה שאצתרך למלא ולשלוח בחזרה אך לא קיבלתי וניסיתי לדבר איתם אבל אף אחד לא נותן לי תשובה מתי אקבל את מה שחייבים לי
אשמח לכל עזרה אפשרית ואם צריך גם אתבע את החברה הזאת
מוריה
10/11/2020 09:52
מוריה 10/11/2020 09:52
שלום לכולם,
עבדתי במקום עבודה ולאחר תקופה של חצי שנה כחוק התחלתי להפריש פנסיה.
לאחר 3 משכורות שמתי לב כי לא נכנס הכסף לקרן הפנסיה, פניתי למעסיק וקיבלתי תשובה כי ״הוא בודק״. כמובן שהמשכתי לפנות אליו וקיבלתי תשובות חוזרות ונשנות שהעניין בטיפול.
אני יודעת שהמעסיק עובר על החוק כיוון שחצה את גבול הזמן שנדרש מהפרשה ועד להפקדה.
לפני שאני פונה לגורמים משפטיים, האם לסוכן הביטוח יש כח בעניין? יש לי את הטלפון של סוכנת הביטוח מטעם המעסיק, רוצה לדעת אם יש למה לפנות אליה.
תודה!
קעידה
10/11/2020 09:45
קעידה 10/11/2020 09:45
היי,
כשיצאנו לסגר א' הייתי בחודש שישי עם ילד קטן בבית ככה שהתחלתי לעבוד מהבית כי לא הייתה ברירה והמעסיק עקב ירידה בהכנסות ובעבודה, כבר לא יכל לתת לי את אותם תנאים (המקום מעסיק בערך 150 עובדים) והוצאתי לחלת לחודש ללא אישור התמת והוחזרתי לאחר חודש ועבדתי מהבית עד הלידה.
לצערי השכר נפגע, בדמי הלידה ביטוח לאומי לא התחשב בתקופה לפני הקורונה, משיחה איתם הסבירו שיכולים לקחת ממוצע של 3 חודשים בחצי שנה האחרונה בלבד.

עכשיו מסתיימות להן 15 שבועות של חלד, אני אחזור לעבוד מהבית בתנאים בערך לפני שיצאתי לחלד, אך לא במשכורת שהייתי מגיעה אליה טרם הקורונה.

מה הסיכוי שלי להתפטר, לקבל אבטלה מהיום הראשון ?