ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
גלי
20/08/2019 09:43
גלי 20/08/2019 09:43
גיליתי אתמול שיש מישהו במשרד שיש לו מחלת הנשיקה. מסתבר שכוח אדם והמנהלים ידעו עליו ולא טרחו להזהיר את ההריוניות.
לפני יומיים הוא בא עם כיסוי פה כנראה כי הוא יודע שהוא מדבק. הוא לא מוכן להישאר בבית כי הוא מפעיל גן ילדים בביתו ולא רוצה להדביק את הילדים.
הוא הביא אישור מהרופא שמותר לו לעבוד במשרד פתוח (open space) רק לא להשתמש בכלים שכולם משתמשים.
אף אחד כאן לא מוכן לעזור לי ולעוד 2 שבהיריון כאן. אחת עברה למשרד סגור כדי להתרחק ממנו, ואני והשנייה תקועות בחלל פתוח עם החולה הזה. לא נותנים לנו לעבור למשרד סגור בגלל שהם אומרים שאם ייתנו לעוד אחת לעבור זה לא ייגמר וכולם ירצו. בתכלס זה בגלל שאנחנו זוטרות...
הם ביקשו שאביא אישור רופא שמחלת הנשיקה מסוכנת לי ואני לא יכולה לעבוד בחלל פתוח עם הבחור הזה ורק אז יתנו לי משרד, אבל לא מוכנים לשלוח אותו הביתה...
השאלה שלי: אין חוק שמגן על נשים בהיריון בעבודה ממקרים כאלה או חוק שמכריח את כוח אדם ליידע את הצוות על מחלות מדבקות ומסכנות חיים כאלו???
התירוץ של הכוח אדם זה שיש לו אישור רופא אז הם לא מחוייבים להודיע לאף אחד... אבל בינתיים הם מסכנים את החיים של התינוקת שלי! מילא אותי, אבל את התינוקת שלי!

אגב הבוס של ההריונית הבכירה אמר לה ״המחלה פחות מסכנת נשים בשבוע שלך, אז את לא צריכה לדאוג כ״כ״ (היא שבוע 26 אני 18) ואז היא אמרה לו ״ומה עם בחורות בהיריון בשבוע פחות מתקדם כמו גל???״ וכמובן שלא היה לו מה להגיד...
רנית
20/08/2019 09:29
רנית 20/08/2019 09:29
אני עובדת 15 שנה באותו מקום וכרגע בהריון חודש 6 עם תאומים ממש התבלבלתי כבר עם כל החוק הזה של השמירת הריון... אני צריכה לשבת בבית על חשבוני בשביל לקבל שמירה?? אציין שיש לי 70 ימי מחלה...וגם האם אפשר להשתמש בימי מחלה לצורך הארכת חופשת הלידה או שזה לא חוקי?
רועי
20/08/2019 03:38
רועי 20/08/2019 03:38
שלום,
אני עובד בעבודה נוספת כשכיר בעמותה. אחוזי המשרה הם 20 אחוזים.
המעסיק מנכה לי ימי חופשה גם מעבר לימים שנצברו במצבים בהם אני לא נעדר אלא שהקליינטים לא מגיעים.
אסביר אני מנחה קבוצות של נערים. קבוצה אחת מתקיימת בתוך הוסטל בו הם שוהים ואני מועסק על ידי עמותה שהיא הזכיינית בתחום הנחיית הקבוצות בלבד.
ישנם מקרים בהם המנהל של ההוסטל מבטל קבוצה גם באקראיות. במקרה האחרון למשל בשל תיאום בין עובדת ההוסטל לבין מנחה אחר שלא קשור אליי בטלו את הקבוצה שאני מנחה בה. זאת ללא הודעה וברור עימי ובניגוד לסיכום הישיר איתי שאכן ישנה קבוצה. (אני לא תלוי בעבודתי בקבוצות ובמנחים אחרים).
באותו יום בדרך להוסטל שוחחתי עם המנהל והוא חשש כי ישנה אי הבנה, הוא ברר וחזר אליי שהנערים יצאו לטיול ולכן לא תתקיים קבוצה. אני דרשתי מהמעסיק לשלם כי אני הופעתי ביום עבודה זה וגם משם המשכתי להנחות קבוצה אחרת שקבועה במקום אחר מייד לאחר הקבוצה שבוטלה.
המעסיק מסרב לשלם בטענה שהתקנון הינו תשלום עבור קבוצות רק שהתקיימו בפועל.
כך הוא מפחית לי על כל ביטול מעבר לימי החופשה הנצברים ובכל פעם בשל החלטה של ההוסטל שהינה החלטה חד צדדית. (רק הפעם גם שאיננה מתואמת ואף הפוכה ממה שסוכם איתי).
היועצת המשפטית שלהם טענה בעבר שהם המעסיק גופים עליי חופשה.
ראשית. האם יש צדק בעובד שכיר שעובד באותו יום לקזז חלק מיום כחופשה בגלל שמקבל השרות החליט לא להנגיש את השרות או לבטלו? האם די בהודעה מוקדמת? האם שלא התקבלה הודעה, זה שונה? האם ניתן לכפות חופשה יותר ממספר הימים המצטברים לחופשה? מה קורה במקרים בהם ההוסטל או מקום אחר סגור בגלל למשל חול המועד או שביתה?
אציין כי אני עברתי מתשלום כפרילנסר בתשלום גבוהה לעובד כשכיר באחוזי משרה לקבלת זכיות כשכיר וגם מסיבות אלו על מנת שיקבל שכר קבוע כל עוד אני לא ביטלתי עבודה מצידי.
אשמח לתשובה עם בנידון.
רועי.
0549011523
אפרת
19/08/2019 23:27
אפרת 19/08/2019 23:27
אשמח לעזרה,
אמורה לצאת לחופשת לידה לאחר עבודה שלושה מקומות שונים + עצמאית.

1. מקום עבודה ראשון - 32 חודשי עבודה + אבטלת קיץ
2. מקום עבודה שני - 15 חודשי עבודה
3. מקום עבודה שלישי - 3 חודשי עבודה ברצף
4. עצמאית במשך שלוש חודשים

לגבי אלו מהעבודות אני זכאית לקבלת דמי לידה?

תודה רבה!
בתיה זוהר
19/08/2019 20:14
בתיה זוהר 19/08/2019 20:14
שלום , אני לעבוד כסייעת בגן במקום עובדת שיצאה לשמירת הריון וחופשת לידה במשך כשבעה חודשים שבמהלכם גם נכנסתי להריון ואח"כ כשנגמרה חופשת הלידה של העובדת והיא חזרה שזה היה בדיוק בסיום שנת הלימודים אני המשכתי לעבוד ועשיתי קייטנה וקיבלתי משכורת רגילה וגם אח"כ בחודש שהיה חופש קיבלתי משכורת רגילה ובתחילת הלימודים שוב נתנו לי להחליף מישהי אחרת עוד תקופה של שלושה חודשים פחות יומיים ואמרו לי בע"פ שאח" אני אחליף עובדת שעזבה ואח"כ אני יצאתי לשמירת הריון ולחופשת לידה שבסופה שזה היה גם סוף השנה לא אמרו לי במפורש מה קורה ורק לאחר שפגשתי את המנהלת ברחוב באקראי היא אמרה לי שאני לא ממשיכה כי עד עכשיו הייתי על תקן מחליפה וכן שהיא לא אוהבת את זה שנכנסים להריון ושהיא מצאה עובדת טובה יותר אבל אין לי הקלטה של הדברים הללו כיון שהם נאמרו לי ממש באקראי.
יש לציין שלא נחתם בינינו שום חוזה העסקה וכל הזמן אמרו לי שאני ממשיכה ושיש לה מקום עבורי .
רציתי לשאול מה הזכויות שלי במקרה הנ"ל ,
תודה על התשובה וסליחה על האריכות
פניה 18/08/2019
ליאור
18/08/2019 17:42
ליאור 18/08/2019 17:42
אדם העובד בחצי משרה - 5 שעות ביום ,5 ימים בשבוע
[ משמרת במקום העבודה מגודרת כ 8.6 שעות ]
לכמה ימי מחלה , חופשה והבראה הוא זכאי ?
יוחנן
17/08/2019 23:04
יוחנן 17/08/2019 23:04
אשתי עובדת בחברה שהיא מלק''ר. הם נסמכים בין היתר על תרומות. קמפיין חדש שהם רוצים לעשות מכריח עובדים לבנות דף נחיתה אישי לאיסוף תרומות ולגייס את חבריהם ומשפחתם ע''י שליחת הלינק האישי בבקשה לתרומות. יש להם יעד של גיוס שהם חייבים לעמוד בו שדף האינטרנט צריך לייצר. האם זו דרישה חוקית ממעביד לדרוש מעורבות של משפחה וחברים? האם עובד רשאי לסרב?
פיצויים 17/08/2019
שי
17/08/2019 06:25
שי 17/08/2019 06:25
שלום.אני עובד בנקיון חדרי מדרגות כ20 שנה.אני מוגדר כעוסק פטור.אחת לחודש נותן קבלה כנגד תשלום משכורת.יש כמה בנינים שהפסיקו עבודתי.בחלק מהם עבדתי כ8-20 שנה.האם אני זכאי לתבוע אותם על פיצויים?
עליי לציין שלדעתי חלו עליי תנאי עובד מעסיק כי נתבקשתי על ידם לבצע עבודות בתחום.מציין שלא שולמו עליי דמי ביטוח לאומי.
שי
15/08/2019 22:13
שי 15/08/2019 22:13
שלום,
לפי חוזה העסקה שלי, אני זכאי למענק התמדה של כמה אלפי שקלים אחרי שנה של עבודה .
המעסיק פיטר אותי אחרי 11 חודשים ונתן לי הודעה מוקדמת של 30 יום שביקש שאשר בבית וישלם לי.
ז"א יחד עם תקופת העבודה וההודעה המוקדמת יש לי שנה של עבודה.
המעסיק מסרב לשלם את המענק בטענה שזמן ההודעה המוקדמת לא נחשב לזמן עבודה לצורך מענק.
האם נכונה היא טענתו? אשמח להפניה לסימוכין עפ חוק
חנה;
15/08/2019 12:21
חנה; 15/08/2019 12:21
שלום,

המעסיק של בעלי ברח מהארץ מחודש אפריל- ולכן בעלי לא קיבל משכורת של מרץ.

בית משפט הוציא את החברה לפירוק אבל עדיין אין מפרק רישמי.

מכיוון שאין מכתב פיטורין בעלי אינו יכול לחתום אבטלה.
ואמרו לנו שבגלל שיש לנו רכב מעל 42000 איננו זכאי להבטחת הכנסה.

היום שקראתי קצת באינטרנט הבנתי שאם יש לי ילד עם נכות אז אנחנו נהיה זכאים.
לבן שלי יש 50% נכות.
האם נכון הדבר? אשמח לתשובה!

(רגע התפרקות:
הדבר שהכי מקשה עלינו שבגלל שבעלי כרגע במעמד לא עובד אז אנחנו אמורים לשלם דמי ביטוח לאומי - מה ההיגיון?
מיכל
15/08/2019 12:17
מיכל 15/08/2019 12:17
אני כחודשיים נמצאת ללא עבודה(אמורה להתחיל עבודה כבר בקרוב- אלא שהמעסיק מבקש אישור שאני כשירה לעבודה מרופאה תעסוקתית וזה מתעכב בשל כך) , בינתיים חותמת אבטלה כבר מהחודש ה7(סיימתי עבודה אחרונה ב17.6.19 .) הגשתי תביעה לאבטלה ולא חסר דבר ועדיין מקבלת תשובה שהתביעה שלי בטיפול- מעבר לשבועיים- הזמן שמצריך לטפל בתביעה באופן רגיל באתר האישי עוקבת וזה כבר חורג בהמון ימים מהטווח של סטנדרט הטיפול בתביעה. ככה כתוב לי: "משך הטיפול בתביעתך עולה על הסטנדרט שנקבע. מוצע שתפנה לברור במוקד הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי במספר*6050 " , מתקשרת וכל יום מספרים לי על עומסים אצליהם (והעיקר יוצאים גם לחופש בקרוב.. לזה דואגים!) אני חיה רק על הנכות כללית כבר חודשיים, כשמתוך 3312 ש"ח של הקיצבה יורד לי 1870 ש"ח על השכרת הדירה שבה חיה כיום באריאל, יחידת דיור קטנה מאוד. וכמובן שיש לי גם הוצאות של תשלומי המים חשמל וגז לשלם לבעל הדירה והוצאות מזון ונסיעות וחומרי ניקוי לדירה ותרופות ועוד .. בחיסכון שלי בבנק יש 3500 ש"ח, ואני כבר תוהה אם עליי בגלל ביטוח לאומי שמעכב לי את קיצבת האבטלה, האם חייבת לפדות תחיסכון שלי?! אין לי הכנסות חוץ מהנכות והאבטלה שאמורה לקבל! אבל לא מקבלת!!! מה ההגיון שדווקא אותי כמו דוחים מסיבות של "כולם עכשיו באבטלה בקיץ - המורים הגננות הסייעות ..." זה התשובה של אלה שעונות לי בטלפון, כאילו שאני אמורה להיות תלויה בהם כדי לקבל תמגיע לי בחוק ממזמן?! העיקר מתייצבת בלישכה וכלום......מה עושים?? איך מחזיקים מעמד מ1000 ש"ח בלבד בעצם כמעט שנשאר לי לכל ההוצאות הרבות? שעוד חודש אהיה ככה? לנסות לשרוד??
קרלה ב.
15/08/2019 12:10
קרלה ב. 15/08/2019 12:10
עבדתי במשרד במשך חודשיים. התפטרתי בחודש השני. משכורת ראשונה קיבלתי בהעברה בנקאית. המשכורת הנוכחית עוד לא קיבלתי, ב 11.8 ביררתי מול המעסיק הקודם למה עוד לא קיבלתי את השכר בהעברה כולל התלוש. הוא רשם לי שיטפל ואני יכולה לקחת את הצ'ק אצלו במשרד המשרד נמצא רחוק ממקום מגורי.

עד היום לא קיבלתי והוא טוען שלא יעשה לי העברה והצ'ק מחכה לי במשרדו.

האם מבחינת החוק מותר לו לרשום לי צ'ק כשבחודש קודם הוא עשה לי העברה? האם מבחינת החוק מותר לו לרשום לי צ'ק ולא להגיד שרשם לי צ'ק ולצפות שאנחש שאני צריכה לקחת את זה. לא לשלוח לי תלוש המשכורת בזמן?

אשמח לתשובתכם המהירה.
שמחה
15/08/2019 10:40
שמחה 15/08/2019 10:40
האם אני זכאי לבקש מהבוס לחתום לי על הטפסים לקבלת דמי לידה מוקדמים לפני הלידה כשאני כבר בשבוע 35
שזה כבר 7 שבעות לפני התאריך המשוער?
ומה עושים במקרה שהוא לא מסכים לחתום לי על הטפסים
תודה רבה
פולינה
14/08/2019 15:47
פולינה 14/08/2019 15:47
היי מבקשת שוב עזרה בתקווה שמישהו יוכל לעזור לי...!

עבדתי בחנות בתור מנהלת שהייתה בבעלות זכיין (ותק של שנה) ילדתי לפני 6 שבועות , יצאתי לחופשת לידה.

לפני שבוע הרשת לקחה את החנות מהזכיין , בחנות כרגע 3 עובדות כולן יקבלו מהזכיין מכתב פיטורים (שגם אני אמורה לקבל) וכבר ממשיכות העסקה בחנות ע"י הרשת.
לאחר שיחה עם מנכלית הרשת היום, אני מבינה ממנה שכרגע אין תקן בחנות גויסה מנהלת + עובדות ובקיצור

"נראה מה יהיה כשתסיימי את החופשת לידה ואיפה יהיה תקן, ואיפה אפשר יהיה לשבץ"

מה אני עושה? פשוט נפלתי בין הכסאות . יש לי תינוק קטן בן חודש וחצי שכרגע אני לא יודעת איך אני אצליח לפרנס אותו.

הרשת מחויבת להעסיק אותי שוב? במידה וכן האם באותם תנאים ?
ואם לא...האם לתבוע את הזכיין?
סיוון
14/08/2019 15:44
סיוון 14/08/2019 15:44
שאלה- האם בתקופת שמירת ההריון המעביד מחוייב להפריש לפיצויים בכל מצב או רק במידה וביטוח לאומי/ חברת הביטוח אישרו את התביעה לשמירת הריון?
הרי ביטוח לאומי/חברת הביטוח לא תמיד מאשרים את המלצת הרופא המטפל ואז המעסיק יכול גם לטעון שזה לא שמירה אלא חל״ת.

שאלה נוספת- מה עוד חייב המעסיק להפריש בתקופה זו (מחלה, חופשה וכו׳)?

תודה רבה!
פיצויים 14/08/2019
ריקרדו פורגס
14/08/2019 14:02
ריקרדו פורגס 14/08/2019 14:02
א.ג.נ.
אני קיבלתי מכתב שימוע ב 1/6/19,בפועל סיימתי לעבוד ב 26/6 תוך כמה זמן צריכים לשלם לי את הפיצויים.ידוע לי שכל הפיצויים בקופה בהראל.תודה מראש.
ריקרדו פורגס.
שעות נוספות
11/08/2019 13:50
שעות נוספות 11/08/2019 13:50
אני עובדת כל יום מנקה במשרד 6 שעות 5 ימים בשבוע
מ08.00 עד 14:00
פניתי לבוסית שלי ואמרתי לה שזה לא מספיק לי ואני צריכה עוד עבודה כי יש לי מלא חובות
במקרה ובמזל נמצא עוד משרד באותו בניין החל מהשעה 14.00 שאני מסיימת עד 18.00
זא שאני עובדת 10 שעות ביום
בכל משרד יש לי דוח שעון בנפרד
השאלה אם מגיע לי שעות נוספות עבור זה או שזה כל עבודה בנפרד
שעות נוספות יס...
13/08/2019 08:48
שעות נוספות יסמין 13/08/2019 08:48
היי בוקר טוב
אשמח לקבל תשובה בבקשה
זה חשוב לי מאד
אם מדובר בשתי עבודות נפרדות שעל כל עבודה אני מקבלת בנפרד
או 10 שעןות רצוף
לצערנו כ"כ הרב...
14/08/2019 10:57
לצערנו כ"כ הרבה הודעות ומעט מאוד תשובות 14/08/2019 10:57
נסי לשאול בפורום אחר, שם אולי תקבלי יחס ותשובה.
בהצלחה.
ערן
13/08/2019 22:18
ערן 13/08/2019 22:18
שלום

במסמך אישור העסקה שקיבלתי מהמעביד, מופיע אחוז משרה של 96%.
כששאלתי מדוע לא מופיע 100% (כיוון שהייתי מועסק במשרה מלאה) נעניתי כי עושים חישוב של שעות העבודה שנעשו בפועל, ואם יש ימים שלא נעשו כל השעות אזי אחוז העסקה יורד.
האם זו הדרך שבה מגדירים את אחוז המשרה באישור העסקה?
ליטל
13/08/2019 15:10
ליטל 13/08/2019 15:10
שלום לכולם,
יש לי בוס חדש שמדבר אליי בצורה מאוד מזלזלת,הוא לא מקלל אבל אומר דברים לא במקום כמו לקרוא לי "בעיה גדולה" בשיחות עם עובדים אחרים.
האם יש לי מה לעשות בעניין?
ולא רוצה לתת לו את התענוג בזה שאתפטר, לו מגיע ללכת הביתה לא לי!
אין מה לנסות ולדבר עם הממומנים דרך אגב.
תודה מראש
סילבי
13/08/2019 14:58
סילבי 13/08/2019 14:58
אני מיואשת, עובדת בעבודה פיזית קורעת נפשית ופיזית, יש לי מוסר עבודה גבוה במיוחד וכל הזמן חוטפת ביקורת.
מה קטע לעשות מניפולציות לתת הרגשה לא טובה לעובד שיעבוד יותר טוב???!!!
ומי שלא בא להם בטוב ימררו לו את חייו עמ שיצא ולא ישלמו לו פיצויים.
לא יכולה לסבול שקר, נוכלות, רמאות ואי צדק.
הפסקתי להיות פראיארית לא מצליחה לרצות, משתדלת להיות אבל הכי טובה מבלי להיקרע הם החליטו לפעול בשיטה מניפולטיבית של התעלמות ממני שאתפטר מעצמי ולא אקבל פיצויים .
לא אסכים לזה!
אבל קשה לי לעבוד ככה!
מה עושים?
רוצה תשובות !
רוצה שידברו כמו גבר ולא יחמקו כמו שעושים שם סידרתי להרבה.
מה החוק?
ורד
13/08/2019 14:50
ורד 13/08/2019 14:50
אני ממש רוצה לעזוב את העבודה, אבל רוצה לחתום אבטלה ישר בסיום חופשת הלידה. אם אני מתפטרת אני חייבת לחכות 3 חודשים. אם יפטרו אותי אחתום ישר. הבעיה היא שאסור להם לפטר אותי לפחות חודשיים, אני ממש לא רוצה לחזור לחודשיים האלה וגם הבוסית שלי רוצה להביא מישהי מעכשיו להחליף אותי ולא לחכות עד נובמבר. אין לה בעיה לתת לי מכתב פיטורים כדי שאחתום, השאלה היא כזאת, אם היא נותנת לי מכתב פיטורים ואני לא תובעת אותה, זה אפשרי מבחינת ביטוח לאומי? יש לציין שהבוסית ואני ביחסים מעולים והיא תשתף איתי פעולה במה שיעזור לי
אורלי
13/08/2019 10:54
אורלי 13/08/2019 10:54
הבן שלי בן 16 וחצי עבד 8 חודשים בפיצריה, משרה שעתית ולא קבועה, 1-3 פעמים בשבוע. בשבוע האחרון היינו בנופש לכן בני לא עבד. היום בא לקחת את המשכורת והודיע למנהל הפיצריה שהוא מתפטר. המנהל מסרב לשלם לו את השכר החודשי למרות שבני מוכן לעבוד עוד שבועיים בתור הודעה מוקדמת. המנהל אמר לו שזה לא חוקי שהוא לא עבד בשבוע האחרון לכן מבחינתו בני התפטר ללא הודעה מוקדמת והוא יקזז משכרו.

בינתיים לא שילם לו בכלל. בנוסף לכך בני עבד אצלו משמרות ארוכות יותר מ 12 שעות. האם זה חוקי? מה הדין לגבי שכרו?

תודה לעונים.
עמית
13/08/2019 12:17
עמית 13/08/2019 12:17
הזוי...

1. אסור להעסיק בני נוער בעבודה בשעות הלילה
2. זאת הלנת שכר

אל תוותרו. קחו עורך דין וכנסו לתביעה מול המעסיק שישלם על זה ביוקר.
דרור
13/08/2019 12:10
דרור 13/08/2019 12:10
אני עובד כשכיר כמה שעות במקום עבודה, בעקבות קיצוצים מבקשים מאיתנו לעבוד רק את השעות שלנו במערכת והשאר רק באישור המעסיק. בקיץ אנשים יוצאים לחופש, כך שהמעסיק מאשר לי לעבוד עוד כמה משמרות, אלא שבגלל שאני חסום כאילו משעות נוספות, לא משלמים. זו בעיה לא לעבוד כי אז אין מי שיעבוד. כבר העלנו את העניין, ואיימתי עליהם בתביעה, הם חלק משלמים, חלק לא ועדיין הסכום שהם חייבים לי די נמוך (פחות מ-500 שקלים). אם אני עושה רישום של מה שלא שילמו לי, שולח פעם בחודש למנהלת כוח אדם- האם כשיצטבר סכום מספיק גדול, אוכל לתבוע אותם? האם קבוע בחוק שמה שאני עובד, אני אמור לקבל- יש לי את הבקשות של מנהלת העבודה שלי למשמרות הנוספות. תודה.
רועי
13/08/2019 12:01
רועי 13/08/2019 12:01
שלום לכולם,

אני מבקש לברר ממי שמכיר את חוק תשלומי פיצויים כיצד החוק עובד למי שעבד שנה במקום מסויים והתפטר מרצונו ולא פוטר. כמו כן, מה החוק בנוגע להתפטרות בגין מפוטר? מה הקטגוריות שנכללות ברעיון שכזה.

בנוסף, בסוף העסקתי ברצוני לפדות את ימי החופשה שנותרו לי, כיצד מתבצע התהליך? האם הימים מחושבים על פי נטו היתרה שכתובה בתלוש או על פי ברוטו יחד עם שישי שבת?

תודה
יעל
13/08/2019 11:47
יעל 13/08/2019 11:47
שלום, המעסיק קיזז לי כמורה בתכנית היל״ה משכורת שלמה ותשלומי פנסיה בשל חישוב חדש של ותק לפי אישורי וותק בהוראה משרד החינוך. יש מדרגות שכר לפי שנות וותק. כתוצאה מכך לא קיבלתי שכר יוני, המעסיק טוען במכתב כללי למורים שזו זכותו ורק אישור ותק מעודכן יוכל להחזיר משכורת בעתיד. לא שאלו מראש וללא חילקו את קיזוז השכר. בנוסף לא שולמו דמי הבראה.
האם זה חוקי?
בנימין
13/08/2019 11:22
בנימין 13/08/2019 11:22
יש לי הסעה מהבית למקום העבודה כבר שנתיים וחצי, אתמול הודיעו רשמית כי העלות יקרה לחברה ולכן ההסעה תיפסק, כחלופה הציעו לי לקבל דמי נסיעות ולהגיע עצמאית או לקחת רכב בליסינג בעלות של אלפי שקלים בחודש.
2 החלופות הן בילתי אפשריות מבחינתי ומסרבל את הבוקר כך שוודאי שאאחר לעבודה ואאחר לחור הביתה.
האם זה נחשב הרעה בתנאים? מה אפשר לעשות?
בר
13/08/2019 10:56
בר 13/08/2019 10:56
שלום, שואל עבור מכרה
עובדת 10 שנים במקום עבודה ממשלתי - מכרז.
לפני שנה וחצי הבוסית שלה התחילה לזרוק לעברה הערות סקסיסטיות, הבוסית נשואה עם ילדים. שאלות כמו: את הולכת עם חוטיני, מחמאות על הגוף מידי יום, על הבגדים, שריקות, קריאות כוסית, העמידה אותה בפני עובדה שהן יוצאות ביחד, קנתה לה כרטיסים להופעות, מתנות קטנות, העבירה אותה לעבוד איתה בצמוד.
מפה לשם, אחרי ששנתה לה את התפקיד, סרבה לתת לה מכתב / מינוי בפועל על התפקיד שמבצעת. העובדת נגשה למשאבי אנוש, סיפרה על ההטרדות ועל שינוי התפקיד.
הטיפול במקרה היה להזיז אותה מתפקידה, לתפקיד נחות יותר, בדרגות נמוכות יותר.

כשביקשה תפקיד באותו סדר גודל, נאמר לה שהבוסית מתנגדת לכל תפקיד בכיר, ומסכימה שתבצע רק תפקידים זוטרים.

שאלתי - האם יש פה הטרדה מינית? (התיאורים שהובאו תמציתיים)

האם חוקי להעביר עובד שזכה במכרז, לתפקיד זוטר יותר?
רוסלן
13/08/2019 10:55
רוסלן 13/08/2019 10:55
למי אפשר לפנות במקרה של הלנת שכר (12 שעות כל לילה) + שעות עבודה לא חוקיות (41 בסופ'ש)
גם לא קיבלתי את היום וחצי חופש על כל שבוע מלא שעבדתי בחודש האחרון.
מדובר על חוזה עבודה סטנדרטי , בחודש האחרון החלפתי את העובד לילות שהתפטר בדיוק בגלל הסיבות האלה (אחרי 3 שנות עבודה).
אשמח לדעת למי אפשר לפנות לייעוץ והכוונה... מדובר רק על חודש בודד.
נופר
13/08/2019 10:51
נופר 13/08/2019 10:51
בוקר טוב , שאלה בנוגע לדיני עבודה .
עובד שעובד במקום עבודתו כעשרה חודשים במשכורת חודשית אמור לתת הודעה מוקדמת של 6 חודשים ועוד 2 וחצי יום עבור כל חודש . זאת אומרת סהכ 16 ימי הודעה מוקדמת .
השאלה היא כזאת האם במידה ונקבע לאותו עובד לפני חודשיים לצאת לחופשה של שבוע והאם יש לרשות העובד 3 ימי חופשה האם המעסיק יכול לדרוש מהעובד להגיע לעבודה ? האם המעסיק יכול לבטל את החופשה של העובד ? ובמידה ולא יתאפשר ביטול החופשה האם המעסיק יכול להגיד לעובד שהימי ההודעה מוקדמת ימשכו להספר לאחר שהוא יחזור מהחופשה ?

אשמח לתשובות של עורך דין מנוסה מטעמכם.
תודה
אדית
13/08/2019 10:50
אדית 13/08/2019 10:50
בוקר טוב, אשמח לעזרתכם.

עובדת במשרת סטונדט על בסיס שעתי בגוף ציבורי כבר כמעט 3 שנים, החוזה שלי עד סוף אוקטובר אבל כרגע אין פרוייקטים חדשים כך שלמעשה אין לי הכנסה.

פניתי אל המנהלים שלי לברר מספר פעמים מה הולך איתי כי כרגע אני באויר והם מתעלמים מבקשתי להפגש או לשוחח על המשך העבודה.

מה ניתן לעשות במקרים כאלה? מרבישה שהם מחכים שאהי אעשה את הצעד ואפספס את כל ההטבות שמגיעות לי על השנים שעבדתי.

תודה לכל העוזרים