ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
מורן
01/07/2020 17:00
מורן 01/07/2020 17:00
שלום,
עובדת במשמרות בבית-קפה גדול (שהוא גם מאפייה) בכל מה שנדרש: חימום האוכל, ניקוי שולחנות, הכנת המקום בבוקר, הגשה, סדר וניקיון...
משך כל משמרת 9 שעות עבודה.
ניתנת הפסקה אחת קצרה של 15 דקות בלבד
(ואם נאלצים לצאת לפני, למשל אחרי 7 שעות עבודה - אין הפסקה בכלל).
נראה לי נצלני ולא אנושי (המקום עמוס באופן קבוע ואין רגע דל). אבקש לדעת האם המצב הזה חוקי?
תודה
עדן
01/07/2020 16:38
עדן 01/07/2020 16:38
עבד 5 שנים במפעל שנקלע לקשיים לאחרונה עוד לפני הקורונה אבא קיבל הפחתה במשמרות. תוך ניצול הקורונה הוצא לחלת ל30 יום. בתום ה30 יום האריכו לו לעוד 30 ולאחר מכן המנהל אמר שטרם יש לו תשובה לגבי ההמשך. יש לי 2 שאלות :

1. עד מתי יוכל להוציא אותו לחלת בחסות הקורונה?

2. בתום ימי האבטלה של אבי, מה יהיה על המפעל לעשות ? האם יהיה מחויב להחזירו או לפטרו?

יש תחושה של סחבת כדי לגרום לו לעזוב ואני לא כל כך יודעת מה החוקים. אשמח לכל קצה עזרה
שירז
01/07/2020 16:35
שירז 01/07/2020 16:35
אובדת עצות כבר כל אחד שולח אותי למקום אחר
עבדתי במסעדה מסויימת וקודמתי לאחמשית הייתי אמורה לקבל את כל משכורת פברואר על פי 33 לשעה , בפועל קיבלתי אותי לפי 29 והפקדתי כי היה שמועות שהעסק על סף סגירה (כמובן שהובטח לי השלמה) .

חיכיתי וחיכיתי ובסוף העסק נסגר וכרגע אף אחד לא משלם לי המעסיק שלי לשעבר כבר לא שייך למסעדה שנסגרה ואומר שאני אקבל את ההשלמה מכונס נכנסים , אני לא יודעת למי לפנות בכלל וחוץ מזה עזבתי שם לאחר שנה ומגיעים לי דמי הבראה וימי חופשה וגם לגביהם אני לא יודעת למי לפנות.

אשמח לעזרה מעורך דין מהקריות בתהליך.
פיטורים 01/07/2020
מיטל
01/07/2020 15:09
מיטל 01/07/2020 15:09
שלום פיטרו אותי באפריל ועד היו לא קיבלתי את הפיצויים

והבוסית שלי אמרה לי עכשיו שהיא תשלם לי ב 12 תשלומים האם זה חוקי ומה עושים?
ר.ד
01/07/2020 14:56
ר.ד 01/07/2020 14:56
צהריים טובים

תודה על המידע הרב באתר שלכם והעדכונים בפייסבוק - זה מאד מעניין ומועיל וסוף סוף יש לי שאלה עבורכם...

עבדתי במקום עבודה שחוזה ההעסקה שלי בו היה עד לאוגוסט (ולאחריו רשאים אם להתחיל איתי חוזה חדש או לא).

במהלך חודשי העבודה, הריתי וילדתי בחודש ספטמבר - כלומר, חודש לאחר סיום החוזה בעצם.

אני רציתי לחזור לעבוד, אך המנהלת הציגה טיעונים (שאמנם נשמעו כמו תירוצים), ובעצם לא נתנה לי אפשרות לחזור לעבוד.

היום היא מתקשרת אליי שהיא צריכה דחוף שאחתום לה על מסמך שנכתב בכתב ידה ובו כתובים פרטיי האישיים וכי אני מצהירה שלאחר חופשת הלידה לא חזרתי לעבוד מרצוני והתפטרתי. התקשרתי ואמרתי לה שאני לא אחתום על זה, כי זה לא נכון, היא אמרה שזה לטובתי כי מגיעות לי כל מיני זכויות והפרשים שרוצים לשלם לי. אז המזכירה שלחה לי מסמך כביכול מתוקן שבו מחקה את המשפט שהתפטרתי והשאירה רק את זה שלא חזרתי לעבוד מרצוני וצילום של חוזה ההעסקה שחתמתי עליו, בטענה שהסתיים באוגוסט ולא נעשה פה משהו לא חוקי.
כמובן עוד לא חתמתי, כי אני לא חזרתי לעבוד לא מרצוני.
האם, למרות שהחוזה הסתיים במהלך ההריון, הייתה מחוייבת המנהלת להחזיר אותי לעבוד בתום חופשת הלידה לתקופה מסויימת? במידה שכן, מה עליי לעשות?
תודה.
מאי
01/07/2020 14:37
מאי 01/07/2020 14:37
אני חיילת משוחררת בת 21 שהשתחררה בחודש נובמבר והתחלתי לעבוד בעבודה מועדפת בדצמבר, עבדתי ברצף עד חודש אפריל כל יום!

(חתומה למשרה מלאה מיום ראשון עד שישי כולל)
בחודש אפריל לא הגעתי כמעט לעבודה מכיוון שההורים שלי בקבוצת סיכון ולא רציתי לצאת מהבית ולסכן אותם בגלל הקורונה, חזרתי לעבוד במאי ל3 ימים (אולי) ומאז לא נותנים לי משמרות, אומרים לי להישאר בבית בלי סיבה ובלי הסבר למה.

כשביקשתי מהמנהל שלי שישלח לי טופס סיום עבודה אצלם (כי אני לא עובדת בכלל והם סתם תופסים אותי אצלם).

הוא טוען שאני צריכה להתפטר עם מכתב
הבנתי שאם אני מתפטרת אני לא מקבלת אבטלה,
זה לא שאני בחרתי לא ללכת לעבודה, הם פשוט לא נותנים לי משמרות ומחפפים אותי - מה אפשר לעשות בקשר לזה לפי חוקי העבודה?

וזה בלי קשר שלא נתנו לי לעשות 8 שעות בעבודה וכל הזמן שעבדתי לא נחשב לי למועדפת.

חשוב לי לציין שאני לא רוצה להגיע לבית משפט איתם, אני רק רוצה שהם ישלחו לי מכתב של סיום עבודה שהם פיטרו אותי כדי שאוכל לחתום בלשכה לפחות...
מיטל
01/07/2020 12:59
מיטל 01/07/2020 12:59
שלום פיטרו אותי באפריל ועד היו לא קיבלתי את הפיצויים

והבוסית שלי אמרה לי עכשיו שהיא תשלם לי ב 12 תשלומים האם זה חוקי ומה עושים?
שושי
01/07/2020 10:50
שושי 01/07/2020 10:50
שלום
שואלת בשביל מישהי שהוצאה לחל"ת בתקופת הקורונה
ועד היום המעסיק לא החזיק לעבודה.
היום-המעסיק התקשר עשה מעין "שיחת שימוע" ואמר שבמהלך השבועיים הקרובים תתקבל החלטה אם תוחזר לעבודה או לא...
ובינתיים ביקש ממנה לעדכן בביטוח לאומי ובלשכת התעסוקה כי הינה מפסיקה את תקופת החל"ת החל מהיום.
1. האם הבקשה היא חוקית?
2. למה עליה להצהיר שחוזרת לעבודה כל עוד לא קיבלה תשובה ממשית שאכן חוזרת?
3.מה יקרה במידה ואחרי שתדווח על הפסקת החל"ת המעסיק יחליט לפטר אותה?
אנה
01/07/2020 10:50
אנה 01/07/2020 10:50
אני מזכירה רפואית, הוציאו אותי לחל"ת ב 23.3 ללא הודעה מראש, גיליתי זאת במייל ולא הייתה לי ברירה אלא להישמע לכך.
החל"ת היה עד ה 30.4, בערך לקראת סוף החודש רשמתי למנהליי לגבי האם ממשיכים חל"ת או מחזירים, מה קורה איתנו. היה לי מענה של "לא יודעים מי חוזר ומי לא" בינתיים שהמזכירים שלא יצאו לחל"ת קיבלו סידור עבודה. התלוננתי למנהלת ולרכזת אך שניהן אומרות שאין להן תשובה. באותו הלילה קיבלתי מייל ובו כתוב "עם תום התקופה קיימה עמך הממונה עליך בחברה שיחה נוספת ובמסגרתה ניתה שוב הסכמתך לצאת לחופש ללא תשלום" - אף אחד לא דיבר איתי, אף אחד לא הודיע לי על כך וגיליתי זאת רק בגלל שנכנסתי למייל.

הוציאו אותי שוב ללא הסכמתי וללא הודעתי לחל"ת עד ה 30.6. ושוב שאלתי מאמצע החודש מה נסגר עם החל"ת וקיבלתי מענה של "אנחנו עדין לא יודעים , נחזיר לך תשובה" , ושוב שאלתי את המזכירים שעובדים ולא בחל"ת האם הם קיבלו סידור ליולי - ואכן כן, הם קיבלו סידור מה שאומר שאותנו לא מתכוונים להחזיר.

הנה כבר 30.6 ואף אחד לא מחזיר לנו תשובה, דיברתי עם הרכזת והתשובה שלה הינה "את עדין בחל"ת עד ה 30.6, אדבר איתך מחר על החלטה וההמשך"

האם דבר זה חוקי? האם זה חוקי לקבל חל"ת במייל בלי הודעה, להמשיך לי את החל"ת ללא הודעה מראש ובלי אישורי?

[אני חייבת לציין שחתמתי על המסך במייל עם הערה שאף אחד לא הודיעה לי על החל"ת]

והאם זה חוקי לא להביא לי תשובות לגבי המשך חלת או פיטורין כבר ב 30.6 ולהגיד לי שאני עדין בחלת ליום זה ואקבל תשובה רק מחר?
אתי
01/07/2020 10:48
אתי 01/07/2020 10:48
אשמח לעצה של עורך דין מומחה בתחום דיני עבודה ברשותכם.

אני עובדת במקום עבודה כבר שנה וחצי, לאחר חצי שנה הבוס התחיל להפריש לפניסה כביכול כחוק הפקדה שלי והפקדה שלו.

לפני כמה ימים פנייתי לסוכן ביטוח לאחד את הפנסיות והקרנות שלי והתברר לי שבשנה האחרונה אין לי שום הפקדה מהמעסיק בשום חברת ביטוח.

הסוכן ביטוח עשה בדיקה נוספת מעמיקה ואכן נמצא שאין שום קרן פעילה על שמי.
עוד חבר לעבודה עשה בדיקה ואצלו נמצא אותו סיפור.
טרם העלנו את הנושא בפני הבוס, אשמח לעצה איך ומה עושים במצב כזה.
תודה.
מורן
01/07/2020 10:03
מורן 01/07/2020 10:03
שלום, אני בעלת מקצוע שיש לו דרוג ותנאים בתקשי"ר של נציבות שירות המדינה, אבל מופיע כנראה גם הסכם כלשהוא לגביו באוגדן השלטון המקומי (שאין לי גישה אליו). התקשי"ר כולל סעיף לגבי המקצוע כאשר מועסק ברשויות המקומיות.
ברשות המקומית שבה אני עובדת לא ניתנו לי דרוג ותנאים מסויימים המוגדרים בתקש"יר ונאמר לי שבשלטון המקומי מוגדר אחרת.
האם יכול להיות שההנחיות לדרוג עובד מקצועי יהיו סותרות והאם אני יכולה לדרוש את הכתוב בתקשי"ר כי מוגדר שם המקצוע שלי ובהקשר של רשות מקומית?
אהובה
30/06/2020 15:20
אהובה 30/06/2020 15:20
אני עובדת בביה"ס של חנ"מ בחודש מאי עבדנו לפי מתכנות מצומצת כדרישת משרד החינוך, המעסיק דורש ממני להשלים את השעות שבהם המוסד היה סגור בחודש יולי (כמובן ללא תוספת שכר) באם מותר לו לדרוש זאת ממני?
ליאור
30/06/2020 13:50
ליאור 30/06/2020 13:50
שלום ,
רציצי להתייעץ האם ניתן להגיש תביעה נגד מקום עבודתי.
אני עובדת בבנק מזה 3 שנים יצאתי לחופשת לידה ויומיים לפני תום החופשה עודכנתי כי אני עוברת סניף. הדבר יוצר עבורי בעיה עקב הנסיעה הארוכה שתהיה לי .
על כן האלץ להתפטר ממקום העבודה ( לא אספיק לשים את ילדי בגן ולהגיע בזמן) . האם הדבר תקין? האם מותר להם לעשות זאת ? האם מלבד הפיצויים ניתן לתבוע על עוד כסף ?

תודה ליאור
סרגי
30/06/2020 13:35
סרגי 30/06/2020 13:35
המעסיק שנכנסתי לעבוד אצלו (קבלן כביכול) פיטר אותי ולא מוכן להביא לי מכתב פיטורים והוא טוען שהתפטרתי לבד.

יש לי הוכחה בוואצאפ שהוא כותב לי ברוסית לא להגיע יותר לעבודה. מנסה בכל דרך אפשרית לא להביא לי את המכתב.... עכשיו החלק המעניין שמי שמשלם לי את המשכורת זה אדם אחר כי הקבלן שלקח אותי כנראה בחובות ולפני פשיטת רגל ולא יכל לקחת את זה על עצמו.

השאלה עכשיו זה שהתכתבתי עם הקבלן עצמו ולא עם העוזר שלו שדרכו המשכורת עוברת.

מה ניתן לעשות ?
תודה לעונים!
ספיר
30/06/2020 12:17
ספיר 30/06/2020 12:17
היי שאלה ,
אני עובדתית שעתית + עמלות ראשון עד חמישי 6 שעות ביום
אני רוצה לצאת למחלה עד הלידה והמשוער שלי זה 23.7 ,
הבנתי שיום ראשון לא משלמים , שני ושלישי 50 אחוז ורק החל מהיום הרביעי מלא , בנוסף שעל שישי שבת לא מקבלים תשלום אבל כן יורדים ימי מחלה ,
לכן אני מעדיפה להוציא כל פעם ראשון-חמישי ,
השאלה אם זה ימשיך לי ברצף ? או שכל פעם יחשבו את זה כיום ראשון ללא תשלום שני שלישי 50 אחוז ורק מה רביעי אקבל ?
תודה
ענבר
30/06/2020 11:41
ענבר 30/06/2020 11:41
לפני כמספר שנים אמי נפטרה, היא הייתה מורה והייתה לה קרן השתלמות בקרן 'עגור' למורים בבתי ספר על יסודיים.

על פי בדיקה ב"הר הכסף" אמורים להיות שם כספים שטרם נמשכו, אך לצערי אינני יודעת כמה.

אני עוברת מהקרן מסכת עינויים - לא משנה מה עשיתי, הם מסרבים לתת לי מידע. שלחתי להם את כל המסמכים שאותם הם ביקשו, כולל פרטים שלי, של אימי ושל צו הירושה. בכל פנייה שלי עאומרים לי שייקח עוד שבוע, מעבירים אותי מנציג לנציג, מממציאים בעיות במסמכים ושלל תירוצים אחרים.

בשורה התחתונה לא הצלחתי לקבל מהם מידע על גודל הסכום וגם לא להתקדם לכיוון משיכה שלו.

ברור לי שמדובר בשיטת התשה.

אני מנסה להבין - באיזה ערוץ משפטי ניתן לפנות על מנת לפעול נגד ההתנהלות שלהם ולקדם את משיכת הכספים?
א.ל
29/06/2020 20:57
א.ל 29/06/2020 20:57
מספר שאלות בעניין דיני עבודה, שעות נוספות -
עובד שנשאר שעות נוספות באישור המעסיק,
לצורך הדוגמה - בימים מסויימים נשאר יותר שעות, ובימים אחרים נשאר פחות שעות כך שבסופו של דבר יגיע ל186 שעות חודשיות, יהיה על המעסיק לשלם את השעות הנוספות כתוספת תשלום, או שיוכל המעסיק לקזז את השעות ולשלמם כ186 בלבד?

במקרה אחר, אם העובד הגיע ל-190 שעות שסך הכל מתוכן הן 20 שעות נוספות, יקבל העובד רק על 4 שעות ההפרש, או על 20 שעות?

במקרה של הסכם, עליו חותם העובד בעניין הקיזוז, יוכל העובד לתבוע אותם רטרו?
דור
29/06/2020 20:54
דור 29/06/2020 20:54
מחפש עורך דין להתייעץ איתו בנושא רפואה... בבקשה רק מי שמבין בנושא

לפני שנתיים וחצי בערך עברתי ניתוח בכף יד שמאל בתעלה קרפלית(גוגל למי שלא יודע מזה)
לפני הניתוח לקחתי כדורים במשך שבוע בערך גרמו ליותר כאבים חזרתי לרופא קבענו תור לניתוח
הכל טוב ויפה עד לפני חצי שנה בערך התחלתי להרגיש את אותם כאבים שהיו לי חזרתי לרופא והוא הפנה אותי עוד פעם לבדיקה בבית חולים צפת
שמה אמרו שיש חומרה קלה והרופא הפנה אותי לצילום כף יד חזרתי אליו עם שתי הבדיקות
אומר לי מה שאתה אומר שאתה מרגיש ומה שהבדיקות מראות זה לא אותו דבר נתן לי כדורים נגד דלקת אין לו תשובה למה שיש לי ביד וזה הרופא שניתח אותי ועל כל פגישה שילמתי 150 שקל
אחרי כמה חודשים הפנו אותי לניורולוג גם לא יודע כלום אמר לי תתחיל בפיזותרפיה ואם לא יעזור זריקה לא עשיתי מה שהוא אמר
התחלתי תיפולים בגלי הלם crt שבוע שעבר עשיתי טיפוח שני מאז אותו טיפול אני סובל מכאבים גם שמה לא יודעים מה אבל......הם יודעים מה שיש לי ביד
קודם כל אמרו לי שהניתוח שעברתי הוא אמר לי שהוא 50 50 שיש מצב שזה יחזור וזה לא אמרו לי לפני הניתוח ובגלל הניתוח נוצרו באיזור שמה גושים של דם וזה גורם לאי הספקה של דם לכף יש לא מגיע לי לכף יד מספיק דם
קבעתי תור שבוע הבא לדיקור סיני והוא בכלל אומר שהניתוח הזה סתם

אני עובד בעבודה פיזית וזה פוגע לי בעבודה ומקשה עלי

אם משהו לא ברור מצטער והאם יש משו לעשות בנידון?
תודה
מאשה
29/06/2020 20:53
מאשה 29/06/2020 20:53
הבן זוג שלי התחיל לעבוד במקום עבודה חדש לפני כשבועייםץ

אתמול נפצע ביד ולא הגיע לעבודה וכמובן סיפק אישור רופא כדין והכל היה כרגיל שלפתע היום הבחורה מהכוח אדם שגייסה אותו שלחה לו וואטסאפ שהוא מוזמן לשימוע מחר(!)

סתם ככה, ללא מכתב התראה, יום לפני וללא נימוקים למה.

מה עושים במצב כזה? להגיע לשימוע או לא? מה מותר במצב כזה? חשוב לציין שחוץ מאתמול שנפצע הקפיד להגיע כל יום בזמן ועבד 12 שעות כל יום בחריצות מלאה.
עמית
29/06/2020 20:42
עמית 29/06/2020 20:42
שלום לכם

פוטרתי מעבודתי בחודש דצמבר, לאחר 12 שנים של עבודה כעובד שכיר במסגרת משרה מלאה.
המעסיק לא שילם פיצויים. יש לא בעיות תזרים רציניות בגלל הקורונה.

פניתי למועצת פועלים ולאחר דין ודברים עם המעסיק שלא היה מוכן אפילו להתפשר הוחלט להגיש תביעה בבית דין לעבודה.

ניתנה למעסיק תקופה מסויימת להגיש כתב הגנה.
לאחר התקופה הוא ביקש הארכה. והוא קיבל עד 19.6.20 ארכה.

עבר הזמן והוא לא הגיש כלום פשוט מתעלם.
מה השלב הבא?
מה אמור לקרות עכשיו?
אני מפחד שהוא לא ילך להליך פשיטת רגל ואז אני אהיה בבעיה.
האם יש אפשרות לזרז תשובות?
שחף
29/06/2020 10:29
שחף 29/06/2020 10:29
שלום, אשמח לעזרתכם!

אמא שלי קיבלה הודעה שהיא מפוטרת, אתמול, אחרי 13 שנים בתור עובדת יחידה בחנות משקפיים פרטית (מלבד המנהל שלה שהוא גם האופטמטריסט).

היא בת 65, במרץ הוצאה לתקופת חל"ת בגלל הקורונה, ואחרי כל חודש שהבוס הודיע על הארכה, אתמול הודיע לה שבראשון יהיה לה שימוע, אם היא רוצה. ואף שאל אם מעוניינת לוותר על השימוע ואם כן שתשלח בהודעה.

מיותר לציין שהיא לא עשתה דבר שמצדיק פיטורין. הייתה עובדת טובה ולא נראה שקיימת עילה, מלבד ניצול המצב של הקורונה.

ממה שקראתי והבנתי שימוע הוא לטובתה. אבל אשמח לדעת אם יש דברים שחשוב שתדע ותיערך אליהם מראש. ובכלל כל מידע שיכול לסייע לנו לקראת המציאות החדשה.

תודה מראש על העזרה
אביהו
29/06/2020 10:27
אביהו 29/06/2020 10:27
שלום,

אדם שהוצא לחל״ת בעקבות משבר הקורונה בתחילת אפריל (וזכאי ל 100 ימי אבטלה בסך הכול עפ אתר ביטוח לאומי), הודיעו לו כי הוא מפוטר לבסוף ולא חוזר מהחל״ת ואף זכאי לתשלום שכר עבודה של חודש אחד בעקבות כך (הודעה מוקדמת), הם יהיה זכאי במקביל לתשלום אבטלה מביטוח לאומי (מאחר והאריכו את התשלום עד ה 15/8)? אם לא, מה הסיבה?

עצם זה שפוטר וכבר לא נמצא בחל״ת (ולכן ההארכה לא תקפה לגביו) ? או העובדה שקיבל תשלום של הודעה מוקדמת?

אשמח להבהרה של עורך דין בעניין.
תודה!
סיגל
29/06/2020 10:12
סיגל 29/06/2020 10:12
שואלת עבור בחור בן 19 לפני גיוס, עובד מאוגוסט 19 ברשת אופנה גדולה, עבד 3-4 משמרות בשבוע, מתגייס באמצע אוגוסט ורוצה לסיים לעבוד - להתפטר בתחילת יולי (חופש קטן לפני הצבא) מעולם לא השתמש בימי מחלה או חופשה.

1) איזו אופציה אפשרית כדי שלא יפסיד פיצויים?

2) האם שנת עבודה מחושבת בדיוק! לפי יום התחלה?

3) איך מחושבים מיכסת ימי מחלה / חופשה לעובד במתכונת הזו? נחשב יומי / שעתי / חודשי?)

דחוף!! תודה רבה למומחים!
תמר
28/06/2020 22:07
תמר 28/06/2020 22:07
ערב טוב,

אני עובדת שכירה כבר חצי שנה בחברה די גדולה, הם נתנו לי שכר מעל מינימום לשעה, ובחודש האחרון הורידו לי סכום רציני מהתלוש בטענה שהייתי אמורה לקבל מינימום ולא יותר, אין לי בעיה להחזיר את הכסף הזה, הבעיה היא שהם הורידו לי גם שעות נוספות, ושילמו לי שכר רגיל על אותן שעות, כששאלתי למה הם אמרו שהם לא משלמים שעות נוספות.

מותר למעסיק לא לשלם שעות נוספות? אני עובדת במסגרת משרה מלאה אם זה משנה משהו לתשובה.
ליאור
28/06/2020 22:02
ליאור 28/06/2020 22:02
אני שואלת עבור חברה שאלה בנוגע לזכויות הבטחת הכנסה בביטוח לאומי:
אני כרגע במצב שאני לא עובדת בשל מצב רפואי. נגמרו לי ימי המחלה בעבודה. התנאי לקבלת אבטחת הכנסה מביטוח לאומי הוא (חוץ משאר התנאים שבהם אני עומדת) ששווי הרכב שבבעלותי, לא יעלה על 40,000₪. מאחר שהרכב שלי שווה יותר רוצה לבדוק - אם אעביר אותו לבעלות בני הקטין שגר איתי - האם זה עדיין נחשב רכוש שלי מבחינת ביטוח לאומי, או שאוכל להצהיר שאין בבעלותי רכב אם אעשה כך?
דבי
28/06/2020 21:53
דבי 28/06/2020 21:53
חזרנו מחול עם תחילת הקורונה, ישר לבידוד של שבועיים.

בתקופה זו המעסיק שלח לי מחשב נייד כדי לעבוד מהבית עבדתי שבוע מהבית. עד שהבנתי שהוא אינו מתכוון לשלם על כך, היות וימי הבידוד הם ימי מחלה (ככה יוכל לנצל עד הסוף)

היתה שיחה קשה והמחשב הוחזר אליו. חודש לאחר מכן התפטרתי כדין מפוטר.

בפועל יוצא שלא שילם על אותו שבוע עבודה ובעצם לקח לי את ימי המחלה. האם ניתן לתבוע בתביעות קטנות?
בוריס
28/06/2020 14:43
בוריס 28/06/2020 14:43
שלום, אני עובד בחברת הנדסה פרטית. בחוזה יש לי סעיף של 800 ש"ח עבור הוצאות רכב (פרטי שלי). בגלל אי זמינות של רכב חברה, ביצעתי נסיעות לצרכי עבודה נטו עם הרכב הפרטי שלי, בהיקף של מעל 1000 ק"מ, ותדלקתי 3 פעמים. כמו כן אני מקבל החזר על חניה בסביבת העבודה כי אין חניה חינם בקרבת המשרד. שאלתי היא: איך אני אמור לקבל את ההחזר לנסיעות העבודה ואת החזרי החניה? לפי ק"מ? או רק החזר על הדלק כי בלאי האוטו מגולם כבר ב 800 ש"ח הוצאות רכב? כמו כן, בחודש קודם ביצעתי נסיעת עבודה אחת עם הרכב הפרטי וראיתי שבתלוש הקודם קיבלתי החזר עבור הדלק בלבד בקופה קטנה, ואת ההחזר חניה מגולם בברוטו, האם זה תקין?

תודה על העזרה!
שירה
28/06/2020 13:27
שירה 28/06/2020 13:27
אני בחופשת לידה ומעוניינת להישאר לגדל את בתי. אני עובדת במקום העבודה משנת 2013. אני משתכרת בשכר בסיס ועמלות. האם אני זכאית לפיצויי פיטורין? כיצד הם יחושבו? תוך כמה זמן אקבל את פיצויי הפיטורים? האם יש מינימום זמן שאני צריכה להישאר בבית עם התינוק לפני שאני מתחילה בעבודה חדשה?
בן
28/06/2020 12:57
בן 28/06/2020 12:57
שלום רב ..אני עובד עירייה ומקבל כבר כ 4 שנים חופשי חודשי על נסיעות { עדיין אנני מקבל החזר הוצאות על רכב } אני עובד גם שישי שבת לסירוגין וגם חגים - מקום העבודה שלי פתוח כל השנה וזו עבודת משמרות..היות והחופשי חודשי שלי מתייחס לנסיעות האם עלי לבקש תוספת נסיעות בשישי שבת וחג כשאין תחבורה ציבורית ? למי עלי לפנות במידה וכן ואיך עלי לבקש זאת { יש לציין כי אני עובד שישי שבת לסירוגין - הכוונה שבת כן ושבת לא וחגים לפי משמרות בפועל בסידור העבודה } תודה רבה לתשובה
בנוסף שאלה אחרת- אני כ 4 שנים נימצא במערכת הציבורית ועדיין איני מקבל החזר הוצאות רכב כשבפועל חברי לעבודה כן מקבלים ואצלי משום מה המנהל עדיין לא מאשר מסיבתו שלו ולאחר פניות רבות למשאבי אנוש מפנים אותי רק אליו כאחראי ..האם יש על פי חוק משהו נוסף שעלי לדרוש ? שוב תודה רבה על העזרה
ר.נ
28/06/2020 12:35
ר.נ 28/06/2020 12:35
שלום וצהריים טובים

אובחנתי עם פיברומיאלגיה. האם היו מקרים בהיסטוריה שבהם ביטוח לאומי הכיר במחלת פיברומאילגיה כפגיעת עבודה?