ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
דקלה
17/08/2020 03:30
דקלה 17/08/2020 03:30
האם ניתן לבצע ואם כן כיצד מחשבים? כנ"ל הוצאות שוטפות לצורך עבודה בלבד - נייד, תיקונים, ציוד רכיבה. תודה!
הטרדה
16/08/2020 22:08
הטרדה 16/08/2020 22:08
מעסיק שלי פגש אותי במסדרון ולא אמרתי שלום פנה אליו בשמי ואמר לא ישנתי איתך בלילה האם זה נחשב להטרדה מינית ?
מעסיק 16/08/2020
מעסיק לא שילם ...
16/08/2020 22:06
מעסיק לא שילם על ימי שישי נוספים וסירב לשלם לי חופש מחלה בחוק 16/08/2020 22:06
שלום רב
עבדתי 6 שנים המזכירה בחברה סוכם בינינו על 3 שישי ועל יום מנוחה אחד במשך חצי שנה עבדתי 4 שישי בלי שמעסיק שילם לי על כך שפניתי אליו אמר שיסדר את זה ולא שילם לי מעולם על השישי הנוסף שעשיתי בנוסף הגשתי לפני מספר חודשים חופש מחלה והמעסיק סירב לשלם לי בטענה שלא הייתי חולה וניכה לי המשכורת 1000 שח מבקשת לתבוע
שרה
16/08/2020 17:00
שרה 16/08/2020 17:00
בעקבות צמצומים בחברה הורדתי ל-80% משרה. כעת עלה הצורך שאעלה חזרה ל-100% משרה אך לצד זה תתבצע הורדה של 10% מהשכר החודשי עד סוף שנת 2020 כאשר בסוף השנה אקבל בונוס רטרואקטיבית למשכורת האחרונה של 2020.

האם זה חוקי לחייב אותי לכך ללא הסכמה שלי או שאני יכולה להתפטר בדין מפוטרת בשל הרעה בתנאים?
ליה
16/08/2020 16:54
ליה 16/08/2020 16:54
לפני הקורונה בעלי עבד במלון כעובד שכיר - הוא היה עובד בדרך כלל מ8 בבוקר עד 18 או 19. פעם פעמיים בחודש עד 23 ( בחוזה לא רשום לו שעות עבודה). מחודש מרץ הוא בחלת. עכשיו הוצא לו לחזור לעבודה אך רק בתנאים של משמרות ערב בלבד ( עד 20/21/22/23 בלילה כל יום) ואם הוא לא מסכים לכך- הוא מפוטר. האם מותר להם לעשות את זה?
חיים
16/08/2020 16:04
חיים 16/08/2020 16:04
נשוי לפני גיל 19 ויש להם דירה בבעלותם וגם להורים יש דירה בבעלותם האם זה פוסל את ההורים לקבל מענק עבודה ?
הרי הוא לא תלוי כלכלית בהם
קרן
16/08/2020 15:33
קרן 16/08/2020 15:33
היי,
ילדתי בסוף פברואר ובאמצע יוני נגמרה חופשת הלידה בתשלום. מאז אני בחל"ת מבחירה שלי. תכננתי לחזור לעבודה ב1.9 והתקשרו אליי היום לומר לי שמזמנים אותי לשימוע, בכל מקרה אפוטר (קשיים בעקבות קורונה וכו).

אני יודעת שאסור לפטר 60 יום מחזרה מחופשת לידה, אלא אם כן יש אישור של משרד התמ"ת. מבחינת חישוב של דמי אבטלה - אם לא עבדתי 3 חודשים, האם עדיין משקללים ממוצע של חצי שנה אחרונה?

האתר של ביטוח לאומי לא הכי ברור. אני גם לא יודעת איך הדמי אבטלה נספרים בשקלול של האבטלה. אשמח אם תוכלו לשפוך אור על העניין.

* אני כמעט 4 שנים במקום העבודה.
תודה!
הדר
16/08/2020 14:03
הדר 16/08/2020 14:03
היי
יש לי בבית בת שנתיים
נמצאת כרגע בטיפולי פוריות
עובדת באותו המקום מזה כשנה כמעט
אשמח מה הזכויות שלי
לצערי אין לי ימי מחלה לניצול - אני במינוס של 7 ימים
תודה
אסטר
16/08/2020 13:42
אסטר 16/08/2020 13:42
שלום רב,לאחרונה התפטרתי לשם טיפול בילד .העבודה שעזבתי היתה עבודה מהבית בשעות נוחות, אך לא מתאפשרת עם הילד בבית.האם הנני זכאית לדמי אבטלה?
בנוסף אני שוקלת הסבה מקצועית/פתיחת עוסק פטור (שיאפשר לי לעבוד בעיסוק שאהב מהבית) הכנסותיו הראשוניות לא ידועות, אם בכלל.האם הנני זכאית לחתום בלשכת התעסוקה ולקבל דמי אבטלה במצב כזה?
אדווה
16/08/2020 11:07
אדווה 16/08/2020 11:07
מה עושים במקרה שעבדתי חודשיים שנכנסתי לעבודה לא סיפרתי שאני בהריון. יש לי ילדה בבית עם צרכים מיוחדים ולא התאים למעסיק השעות אז הוא אמר לי לא מתאים ואין לי מה לעשות אז גם אני אמרתי לו שאני לא יכולה לתת יותר שעות עבדתי עד 3 וחצי . יש לציין שהחודשיים קריטים לי מבחינת אבטלה ודמי לידה. והוא לא רוצה לרשום שהוא פיטר אותי מה עושים?

לא נתן לי מכתב שהוא פיטר אותי לא כלום....פשוט אמר לי לא מתאים השעות ואין מה לעשות.
אלונה
16/08/2020 11:00
אלונה 16/08/2020 11:00
בתחילת אוגוסט 2019 הודעתי למעסיקי שאני בהריון לאחר שנאמר לי שאני מפוטרת. באמצע אוגוסט 2019 שובצתי להחליף מישהי שיצאה לחופשת לידה לחצי שנה, בשיחה נאמר לי על ידי מעסיקי שהוא מחוייב לי לתקופה של 90 יום ברגע חזרתי מחופשת לידה.

יצאתי לחופשת לידה ב-11.02 לתקופה של חצי שנה.

במהלך חל"ד יצרתי קשר עם מעסיקי פעמיים באמצעות הודעה על מנת לברר איזו משרה אקבל כשאחזור ב-1.09, בפעם הראשונה הוא לא ענה לי ובשנייה ענה לי שקודם עליו לשבץ את מי שיש לו יותר ותק ממני ושעליי לחכות. בתאריך 12.08 בשעה 21:00 גיליתי שפוטרתי כאשר מחקו אותי מקבוצת הוואטסאפ של העבודה.

אף אחד לא הודיע לי, דיבר איתי ואמר לי שלא אקבל משרה בשנה הבאה למרות שהחוק מחייב להחזיר אותי לעבודה לתקופה של 60 יום למרות שאין לי קביעות.

WTF מה אני יכולה לעשות?
פאני
16/08/2020 10:46
פאני 16/08/2020 10:46
אני מסיימת חופשת לידה ביום שני ואני רוצה לחתום אבטלה לפני שיצאתי לחופשת לידה המעסיק התחיל לשחק איתי שילם לי חצי משכורת לא הפריש לקופות וגם עד שחתם לי על המסמך להגיש לביטוח לאומי לקח מעל לחודש אני מתכוונת לתבוע אותו הוא גם מתעלם מהשיחות ומההודעות שלי השאלה שלי אם אני ארשום מכתב אני עדיים אצטרך לחכות 90 יום. אתם יודעים מה התשובה אולי?

אגב, לא שלחתי לו עד עכשיו שום מכתב שאני לא מתכוונת לחזור.
תודה
עדן
16/08/2020 10:31
עדן 16/08/2020 10:31
אני עובדת בסניף של רשת די מוכרת במשך קצת יותר מארבע שנים (אני בין הויתקים בסניף, התחלתי לעבוד בו עוד לפני שהסניף נפתח ללקוחות). כשהתחלתי לעבוד החתימו אותי על חצי משרה, 6 ימים בשבוע ו6 שעות ביום. כעבור שנה התחלתי ללמוד ובהסכם ביני לבין המנהל אז הוא אישר לי לעבוד 3 ימים בשבוע, וכשאני יוצאת לחופש אני חוזרת לעבוד 6 ימים בשבוע.
מאז כל שנה החליפו לנו מנהל חדש, לכל מנהל הסברתי שאני סטודנטית והשעות שלי נשארו אותן שעות.
בשנה האחרונה הגיע מנהל שפחות הסתדרתי איתו, האווירה בחנות לא הייתה נעימה. כשכולם חזרו מחל"ת אני הייתי היחידה שהוא לא קרא לה לעבוד. הייתי צריכה לרדוף אחריו במשך שבוע כדי לדעת מה קורה איתי.
הסברתי לו שהייתי שמחה לעזוב אבל אני לא יכולה להרשות את זה לעצמי כלכלית ואשמח אם הוא יפטר אותי כי אני זקוקה לפיצויים ודמי האבטלה, הוא הסכים ואחרי כמה שבועות הכחיש.
התחלתי לזלזל בעבודה, איחרתי, הברזתי בדקה התשעים ממשמרות, והסתובבתי עם הפלאפון.
שבוע שעבר הגיע מנהל חדש והחליט ל"העניש" אותי, השבוע הוא נתן לי רק 2 משמרות במקום 6.

האם מדובר בהרעת תנאים? הבנתי שגם "יבוש" עובד במשרה חסרת תוכן עד שיתייאש ויעזוב נחשב הרעת תנאים,האם בזה מדובר? שני המנהלים יודעים שאני רוצה לעזוב, אמרתי להם את זה ישירות.
יש להם לפחות 3 עובדים מעבר למה שהחנות צריכה ואין להם בעיה לתת לי רק 2 משמרות בשבוע כשהרי כל עובד חתום על שש ימים בשבוע, כלומר - הם לא באמת צריכים אותי, הם רוצים להתיש אותי כדי שאקום ואתפטר בעצמי.
איך אני יוצאת מהמקום הזה? אני ממש מרגישה כלואה שם.
דור
16/08/2020 10:21
דור 16/08/2020 10:21
שלום לכולם,
רציתי לשאול .
במידה ואני חתום על חוזה עבודה עם התחייבות וקנס במידה ואני יוצא לפני ההתחייבות ואני נאלץ להתפטר עקב מצב בריאותי שהרופא ממליץ לי להתפטר כי העבודה מזיקה לי לבריאות .
האם אני חייב לשלם את הקנס ?

בנוסף , האם מותר למעסיק לגזול משעות העבודה שלי שעה ביום קבוע על "הפסקות" שהוא מביא לי במצטבר 35 דק הפסקה להתרענן ולאכול והשאר זה נחשבים כהפסקוץ קטנות לשתות או ללכת לשירותים?

במידה והמעסיק עובר על החוק .
מה אני אמור לעשות מכאן והלאה?
אירית
16/08/2020 07:58
אירית 16/08/2020 07:58
האם עובד יכול לזקוף יום מחלה בגין מחלת הורה אשר מאושפז בבית חולים ? יצויין כי ההורה לא היה בתקופת האישפוז תלוי לחלוטין בעזרת הזולת לביצוע פעולות יום יום , אך מעצם מצבו היה נכון יותר כי ישהה לידו בן משפחה שיסייע לו.
יצחק
14/08/2020 15:00
יצחק 14/08/2020 15:00
שאלה:
מי שעובד בהוצאת עיתון יומי כמו סדרית, גרפיקאית , מעמדת עד שהעיתון יוצא מהמחשב עד לבית דפוס חיצוני ושם מדפיסים את העיתון אבל כל העבודה נעשית במפעל של העיתון.האם העובדים האלו נכללים בהסכם ההרחבה הקיבוצי של עבודי הדפוס.
תודה רבה
סבטלנה
13/08/2020 12:58
סבטלנה 13/08/2020 12:58
שלום, אשמח לדעת אם יש מה לעשות במקר כזה:

אני עובדת בניקיון משרד פעם בשבוע כבר 7.5 שנים. בחודש אפריל לא הגעתי בכלל ולא הודעתי למעסיק, כי חשבתי שזה ברור למה אני לא מגיעה (היה סגר). גם היא לא התקשרה אליי לשאול למה אני לא מגיעה, א חשבתי שזה ברור. סיכמנו להבא שאם אני לא מגיעה - להודיע לה מראש, אחרת תפטר אותי.

אני עובדת פעם בשבוע ביום רביעי, מרוויחה 70 ש"ח ביום. התשכורת שלי זה 70 ש"ח כפול מס' ימי רביעי שהיו באותו החודש.

ביולי היו 5 ימי רביעי. לא פספסתי אף אחד מהם. זה אומר הייתי אמורה להרוויח 350 ש"ח. במקום זה הרווחתי 230 ש"ח.

אין כרטיס נוכחות או מצלמות אבטחה, ככה שאני לא יכולה להוכיח שאכן עבדתי.

המעסיקה שלי על דעת עצמה החליטה שעבדתי 3 ימים, ולא 5.

לא יודעת למה היא החליטה כך, אבל זה שקר.

מכאן שאני עומדת להיות מפוטרת על לא עוול בכפי (עבדתי), וגם קיבלתי 120 ש"ח פחות, וגם היא מאשימה אותי שלא הודעתי לה שאני לא מגיעה. הגעתי ועבדתי, אז לא היה לי מה להודיע. בנוסף, מאז שהתחלתי לעבוד אצלה - כבר 7.5 שנים היא אף פעם לא שילמה לי פנסיה (אין לי קרן פנסיה, ואף פעם לא הוסקתי במקום אחר).

אני לא מתכוונת להגיע לשימוע, כי פשוט אין לי כוחות נפשיים.

יש מה לעשות?
קרן
13/08/2020 12:03
קרן 13/08/2020 12:03
רוצה להתייעץ לגבי חברה שגילתה לאחרונה שהיא בהריון (אחרי שלצערנו שההריון הקודם הסתיים בהפלה מסיבות טבעיות).

היא עובדת בחברה בה סביבת העבודה היא עמוסה באנשים ויחסית צפופה ומלאה בסטרס וצעקות מכל עבר. היא בשלבים מאוד ראשוניים של ההריון, אבל מאוד חוששת, גם בגלל הנסיבות שבהן הסתיים ההריון הקודם, וגם כמובן בגלל הקורונה.

היא ביקשה מהמנהלים שלה לעבור לעבוד מהבית כדי שתוכל לשמור על עצמה ועל העובר, אך הם מסרבים. (חשוב לציין שהעבודה שלה מאפשרת עבודה מהבית, והתפוקה שלה לא נפגעת).

היא חשבה לבקש מהם לפטר אותה במידה והם לא מוכנים להעביר אותה לעבודה מהבית במתכונת קבועה, אבל אני לא בטוחה שזה מהלך חכם.

רציתי לברר עבורה, אם יש דרך "לאלץ" אותם לאפשר לה לעבוד מהבית במצב כזה?

בנוסף, אם הם כן מפטרים אותה (כמובן בהסכמתה) האם זה יפגע לה בחופשת הלידה? לכמה זמן של דמי אבטלה היא תהיה זכאית?

אין לנו בכלל ידע בנושא ונשמח לכל עצה או פיסת מידע.
תודה
אנאל
13/08/2020 11:55
אנאל 13/08/2020 11:55
אני עובדת כמאבטחת במתקן מסוים תחת חברת השמה כבר 4.5 שנים.
במהלך חודש מאי הייתי אמורה לעבור רענון נשק וסמכויות ורענון זה נדחה(לא סופקה סיבה) לתאריך באמצע חודש יוני,
לפני כחודשיים וחצי (בתחילת חודש יוני) נתבשרתי על היותי הרה (ב'ה) וכיומים לאחר מכן דיווחתי לממונה עלי (קצין מתקן). מאותו יום עד ליום שלפני הריענון לא נעשה דבר, וביום שלפני הריענון הודיע לי הממונה עלי כי איני יכולה לעבור את הרענון וכנל לגבי סמכויות וזאת בהנחיית הגוף שמבצע את הרענונים.
בשלב זה החזקתי בסמכות עד לסוף חודש יוני, בהגיע סופו, נמסר לי כי ישנה הארכה על לאמצע יולי, ובינתיים שום דבר לא התקדם עם הודעתי על היותי הרה. בתום תוקף ההארכה התחיל קצר תקשורתי והייתי צריכה להישאר עם אצבע על הדופק כל יום לגבי היום הבא, אם אני מגיעה לעבודה או לא. לקראת סוף החודש אחרי טרטור, הפנייה עלתה מעלה לגורמים בכירים יותר. בשיחה הראשונה עם אותו גורם הובהר לי שאיני יכולה להמשיך לעבוד באותו מתקן וכי אדרש לשנות שיבוץ, הסכמתי לשמוע אודות שיבוץ אבל כל השיבוצים האחרים גררו הורדה בשכר השעתי ולכך סירבתי. מיד לאחר הסירוב המעסיק הגיש בקשה למשרד העבודה לפגיעה בהיקף משרה\ שכר. במקביל קיבלתי אישור להמשיך להגיע למקום עבודתי לביצוע עבודות משרדיות וכך אני עושה עד היום.
המעסיק הגיש בקשה ובפרטיה מידע כוזב אודות היתנהלותי והתנהלות החברה, לדוגמא נמסר שאני בחרתי לדחות את הריענון בפעם הראשונה מסיבות אישיות , או כי הודעתי יום לפני הגשת הבקשה אודות היותי הרה.

היום קיבלתי פניה ממשרד העבודה והרווחה, מחוקר חביב שביקש תגובתי למספר שאלות, ביקשתי להיענות בכתב על מנת לא להוציא דברים מהקשרם (כל שיחה שעולה בנושא מלחיצה אותי ממש), ונמסר לי שעלי להשיב לשאלות בשיחת הטלפון, כששאלתי אם מותר לי להיות מיוצגת ע'י ועד\עו''ד\או אפילו בעלי נאמר לי כי זה חסר חשיבות ואין מקום למענה כתוב או ליצוג, וכי אין משקל לטענות בסוגיות מסוג זה.

אני אובדת עצות וכבר ממש מפחדת לפגוע במהלך ההריון בעקבות הלחצים המופעלים מהגורמים המוזכרים לעיל.

מה דעתכם והמלצתכם?
חיים
13/08/2020 11:54
חיים 13/08/2020 11:54
שלום, רציתי לדעת אם מישהו מוכן לעזור לי מול מעסיק שהייתי חדש אצלו ובחודש אפריל הוציא את העובדים לחלת אך ביקש שנמשיך לעבוד ולעשות כל מה שצריך על מנת שהעבודה לא תעצר( יש לי הקלטת שיחה עם הדרישה הזו והתכתבויות בווטסאפ). עבדתי חצי חודש לתוך החלת. הובטח סוג של פיצוי. כשחזרנו לעבודה במאי ראיתי שבתלוש השכר אין פיצוי וכשדרשתי לגבי פיצוי על ימי העבודה קיבלתי מכתב פיטורים בטענות על חוסר מקצועיות שלי. מכתב לא מקצועי בעליל היות שהתחלתי במרץ לעבוד ולאחר שבועיים התחלנו לעבוד מן הבית אז לא באמת אפשר למדוד מקצועיות מה שעוד יועדתי להחליף את מנהל הרכש הקיים ועד הדרישה שלי לתשלום על המגיע לי הייתי מקצועי לכל דבר.
כיום מצאתי עבודה. התחלתי בתחילת יולי. במצב הנוכחי אני יכול לשלם תשלום סימלי בהתחלה ולאחר שכספי יתקבל אוכל להשלים. אף אחד לא צריך לעבוד בחינם. אני רוצה אבל לקבל את המגיע לי לא מעבר.
מישהו פה יוכל לעזור לי?
ליאור
13/08/2020 11:53
ליאור 13/08/2020 11:53
שלום לכולם,
ביום שני הגשתי מכתב התפטרות לאחר חופשת לידה בשל שעות עבודה שאינן תואמות מסגרת חינוכית וכן בשל מצב בריאותי לקויי, במכתב שכחתי לציין את התאריך בו נכנסת התפטרותי לתוקף בהתאם לחוק ההודעה המוקדמת. בשיחת טלפונית מספר שעות לאחר הגשת המכתב הודעתי כי אעביר אישור רפואי על הימים הללו כיוון שאיני יכולה לחזור לעבוד וכן היום שלחתי מייל בו אני מציינת כי האישור הרפואי הוא על תקופת ההודעה המוקדמת עפ"י חוק.

האם פעלתי נכון לפי חוקי העבודה במקרה הזה?
איילה
13/08/2020 11:52
איילה 13/08/2020 11:52
שלום
משרה של 19 שעות שבועיות מה השכר מינימום? ההצעה שניתנה לי נשמעת ממש נמוכה והם טוענים שזה בגלל שמשלמים גם על החופשים בהם הגן סגור ללא קשר לימי חופש וגם לא כולל תוספות כמו ביגוד נסיעות וכו'. האם כאשר הם מוסיפים את הנתונים האלה מותר להם לשלם בשכר בסיס פחות ממינימום? תודה
דפנה
13/08/2020 10:51
דפנה 13/08/2020 10:51
האם מעבר דירה מרמת השרון לכפר סבא מצריך תשלום פיצוים לעובד משק בית?
פגיעה ברכב בזמ...
12/08/2020 21:21
פגיעה ברכב בזמן עבודה 12/08/2020 21:21
שלום רב,
נער בן 17.5 שעובד בחנות משחקים בימים אלו של החופש, התבקש להביא עגלה מלאה סחורה מהמחסן. כשהגיע עם העגלה והסחורה הרבה לפתח החנות, הדרדרה לו העגלה לכיוון המדרכה, ורכב שחנה שם נשרט ומעט קיבל הרכב מכה בפח- בדלת הנהג. מנהל החנות יצא מהחנות ברגעים אלו ואמר לנער להתמודד ולשבור את הראש עם הלקוחה/ הנהגת של הרכב. הנער מסר את הפרטים שלו לבקשת הנהגת. היא מעוניינת לתבוע על כך. השאלה שנשאלת, מי צריך לשוחח עם הנהגת ולשאת בתשלום? אשמח לקבל גם ציטוט או אסמכתא לכך על מנת להציג זאת. האם המנהל של החנות יכול לא לשלם לנער את הכסף שמגיע לו על הימים שהחל לעבוד מתחילת החודש?
אודה מאוד על תשובתכם המקצועית
פלדמן אדוארד
12/08/2020 17:31
פלדמן אדוארד 12/08/2020 17:31
שלום רב.
אני עובד בעיריית ירושלים החל מיום -29.10.1995.
השנה (2020) אני פורש לפנסיה תקציבית החל מ 1.12.20
ביום פרישתי יצבר לזכותי ותק של 25 שנה וחודש
בעירייה טוענים שאנני זכאי למענק יובל כלל
מכיון שלטענתם רק אם היו לרשותי 25 שנה וותק למענק יובל עד 30.9.20 היתי זכאי. מאחר ותאריך הפרישה שלי הוא כאמור 30.11.20 לטענת העירייה אנני זכאי למענק ככל למרות שלרשותי 25 שנה בעירייה לפני שפרשתי.
על כן אני פונה אליכם לקבל את חוות דעתכם העקרונית
האם אני זכאי למענק או לא?
מאי
12/08/2020 16:00
מאי 12/08/2020 16:00
בחודש שעבר עבדתי בעבודה מזדמנת בגלל הקורונה, עבדתי בין 12 ל14 שעות כל יום במשך שבוע ולאחר מכן פוטרתי
מי שהעסיק אותי הוא קבלן שהוא כביכול מתווך ביני לבין מקום העבודה.
לא החתימו אותי על 101 למרות שביקשתי כמה פעמים, והקבלן אמר לי הכל טוב ושאני אדבר איתו בעשירי
דיברתי איתו לפני יומיים, אמר שהוא יעדכן אותי לאיפה לבוא ושאני אקח את הכסף ושאלתי אותו אם זה מזומן כי אנחנו סיכמנו על העברה בנקאית.

ברגע שהבנתי שזה מזומן נפל לי האסימון שהוא מתכוון להביא לי את הכסף ללא תלוש הכוונה בלי להצהיר על הכסף.

הסברתי לו שאני חייבת תלוש וזה לא בא בחשבון ומאז הוא מתחמק ולא עונה לשיחות שלי.

אני ממש אשמח לכל סוג של עזרה אני חייבת להכניס את הכסף הזה לפני שכל ההוצאות שלי יורדות ב15 לחודש.
איריס
12/08/2020 15:59
איריס 12/08/2020 15:59
עובד שהחל לעבוד 60 אחוזי משרה בחודש ביולי, 3 ימים בשבוע על פי החוזה. עבור 60 אחוז משרה השכר 4500 שח ונסיעות כמובן.
ביולי עבד 5 ימים. לפי החישוב שלו השכר אמור להיות 5/12 ימי עבודה חודשיים כלומר יותר משליש מהשכר. בתלוש קיבל פחות וממדור שכר הוסבר שהחישוב הוא 10 ימים חלקי 31ימים בחודש כך שזכאי לשכר של 32 אחוז בערך.
האם התשובה ממדור שכר נכונה?
יניב
12/08/2020 13:14
יניב 12/08/2020 13:14
עבדתי 7 ימים בשבוע ללא מנוחה ...האם ניתן לתבוע את החברה ובכמה?
שלומית
12/08/2020 09:26
שלומית 12/08/2020 09:26
1. אני בתחילת חודש שמיני, עובדת שעתית במשרה חלקית ומעכשיו עד הלידה אין למעסיק עבודה רציפה להציע לי. יש לי מספיק ימי מחלה שאני יכולה לנצל עד הלידה. האם יש סיבה שרופא לא ייתן חופשת מחלה של שישה שבועות?

חשבתי לבקש בגלל שכבד לי ואני מרגישה יותר לחצים בבטן וכאבים אחרי יום עבודה וגם חוששת להידבק הקורונה. סיבה מספיק טובה?

2. אם אני שוקלת להתפטר לטובת גידול הילדים, מתי אני צריכה להודיע למעסיק ואיך זה עובד עם תשלום דמי אבטלה וחתימה בלשכת התעסוקה?
אמה
12/08/2020 09:25
אמה 12/08/2020 09:25
אני בהריון בשבוע 23+5 ועומדת לפני הפסקת הריון בעקבות ממצא חריג במי שפיר. אני עובדת באותו מקום עבודה כבר מעל 4 שנים רצופות. באתר של המוסד לביטוח לאומי כתוב שהפסקת הריון שמתבצעת אחרי שבוע 22 אני אהיה זכאית לכל התנאים של חל״ד (דמי לידה, 15 שבועות בבית וכד׳). באתר של החברה בה אני עובדת כתוב שאם ילדתי בלידה שקטה לפני שבוע 26 אני זכאית רק ל-6 שבועות על חשבון מחלה. מנסה להבין האם מותר לחברה שבה אני עובדת לידות דבר כזה ״לקצץ״ לי 9 שבועות מהחל״ד + שאר התנאים.