ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
עמית
02/08/2020 13:47
עמית 02/08/2020 13:47
אשמח לעזרה ממי שמבין בענייני עבודה.

המנהלת הישירה שלי בעבודה חצתה גבולות.

אני חירשת מושתלת, אני סובלת לאחרונה מדלקות בשתי האוזניים , דלקות די חמורות.

לאחר שלושה חודשי העסקה, ציינתי בפניה כי אני נאלצת להפסיק את העבודה עקב מצבי, כואב לי לדבר בטלפון והעבודה היא גם טלפונית.

שלחתי לה זאת בהודעה, שוב, בגלל הכאבים.
היא בתגובה כעסה שאני שולחת הודעה ולא מחייגת.
לאחר מכן, שאלה עד איזה יום אני אעבוד. ציינתי כי זה תלוי במצבי הבריאותי. היא בתגובה ציינה כי על פי החוק אני חייבת לתת להם ימים, אמרתי לה שאם ככה, אעבוד עד יום רביעי (על כל חודש, יום.)

נוסף לכך, לפני כחצי שבוע, היא ראתה אותי במקום העבודה עם גינס שחור וחולצת טישרט לבנה (בדיוק על פי הדרישות. מכנס שחור חולצה לבנה.) ציינה כי החולצה פשוטה מדי ולא להגיע איתה יותר, לקנות חדשה או להגיע עם חולצות שקיבלתי שעושות גירויים בעור. ציינתי כי זה עושה לי גירויים בעור, ביקשה שאקנה חולצות מכספי הפרטי, ציינתי כי עקב מצב הקורונה, אין לי כסף. אמרה שזה לא משנה לה, שאקנה.

ירדתי מן הנושא, היא עברה לנושא המכנס. שלא מקובל עליה שאגיע עם גינס שחור. זה המכנס השחור היחידי שיש לי. הם לא מספקים.

היא ציינה כי זה לא משנה לה. שאקנה ושאני לא אגיע יותר עם המכנס הזה, על אף שכל העובדים ביחד איתי מגיעים עם גינס שחור בדיוק כמו שלי.

אשמח לעזרתכם ולדעת האם יש לי מה לעשות עם כל הנושא.

כמובן שיש עוד דברים, אך נכון לכרגע, אני רוצה להתמקד במה שציינתי.
יפית
02/08/2020 13:12
יפית 02/08/2020 13:12
שלום לכם,
סיימתי את עבודתי בתשעה ליולי (יןם אחרון שבו הגעתי לעבודה), ונכון להיום (השני לאוגוסט)טרם קיבלתי את הפיצויים. לפי הבנתי אני נמצאת כבר כמעט חודשיים בתוך הלנת הפיצויים, והמעביק מחוייב לשלם לי עשרים אחוז מסך הקרן. האם אני צודקת? אדמח ואודה להבהרה.
בברכת שבןע טוב ותודה מראשז
מיא
30/07/2020 16:10
מיא 30/07/2020 16:10
שלום,
אני מנסה להבין ללא הצלחה אם כאשר אני עוברת מסטטוס של שכירה לעצמאית (ולהיפך) האם הרצף תעסוקה שלי בחישוב דמי הלידה נחשב כרצף אחיד?
או שמא יחשבו בנפרד את הרצף שלי כשכירה ובנפרד את הרצף כעצמאית ?
אבי
30/07/2020 14:25
אבי 30/07/2020 14:25
שלום אני עובד 4 שעות בשיכון בינוי 5 ימים בשבוע מה הן הזכויות שלי לגבי הפסקה בזמן העבודה כי המעסיק שלי אומר שצריך לעבוד 4 שעות נטו, בלי הפסקת אוכל, כי פעם הגעתי איתו לוויכוח שהוא אמר לי אל תלך לשירותים
אז אני זכאי לארוחה או סתם מנוחה
בתודה
אניה
30/07/2020 13:10
אניה 30/07/2020 13:10
דיברתי עם הבוס שלי שאחזור לעבודה באמצע חודש אוגוסט (אין שום דבר כתוב), חצי שנה לאחר הלידה (ותק של שנתיים).
כשדיברנו היום, הוא אמר לי שהוא רוצה שאחזור אחרי החגים.

אין לו בעיה 'להחזיר אותי לעבודה' ולתת לי מכתב שהוא מוציא אותי לחל''ת.

השאלה היא מה הזכויות שלי במקרה כזה?
יש מצב שעדיף להשאר בחל''ת? כי אנחנו די זקוקים לכסף כרגע. האם אני יכולה לחתום ולקבל דמי אבטלה עד שאחזור לעבוד?
חנה
30/07/2020 09:26
חנה 30/07/2020 09:26
האם מעסיק יכול להחתים עובד בחוזה כי הוא יכול לנייד את העובד לפרוייקט אחר בו העובד ירוויח שכר נמוך יותר. האם זו הרעת תנאים גם אם העובד חתם ולא הצליח לשנות את תנאי החוזה
הריון טרם מלאו...
30/07/2020 05:17
הריון טרם מלאו שישיה חודש עבודה 30/07/2020 05:17
היי התחלתי לעבוד ב1.3.20 הוצאתי לחלת ב20.3.20 והוחזרתי למקום עבודתי ב1.6.20.
ב22.7 ספרתי למנהלת הישירה שלי שאני בהריון ולאחר ימים ספורים קיבלתי מכתב הזמנת שימוע ותוך כדי נאמר לי שאני מפוטרת ושמחר אקבל את מכתב הפיטורים(המכתב היה מוכן שלטענתה היא לא יכולה למסור לי את המכתב רק מחר).
אשמח לשמוע אם זה חוקי ומה עלי לעשות?
שהרי אף מקום עבודה לא יקבל אותי בחודש שלישי
ציפורה
29/07/2020 07:50
ציפורה 29/07/2020 07:50
שלום,
אני סייעת בגן ילדים, במשרה של העיריה. האם מותר לי לקבל שכר בעבודה נוספת בעמותה כלשהי? (על שעות שמעבר לעבודתי כסייעת) ?? ולעשות תיאום מס בין המשכורות..
האם אפשרי וחוקי להעסיק עובד עיריה במשרה נוספת? תודה
אדל
28/07/2020 18:49
אדל 28/07/2020 18:49
היי
הסיפור שלי הוא כזה אני עובדת מטעם אצת מקופות החולים
היה לי תקן בקופה במשך שנה וחצי לפני כחודשיים עזבתי לטובת מילוי מקום , וניכנסתי להריון בספטמבר העובדת חוזרת ובעצם אני מסיימת את העסקה שלי
מה הם הזכויות המגיעות לי אם בכלל
סנדרה
28/07/2020 18:11
סנדרה 28/07/2020 18:11
המשכורת שלי בנוייה משכר "בסיס" + שעות נוספות קבועות + בונוס קבוע.

אלה גם המרכיבים המפורטים בחוזה עבודה כך שאין ספק שהבונוס ושעות הנוספות הם חלקים בלתי נפרדים מהמשכורת הקבועה.

בזמן חופשת הלידה, אקבל תשלום לפי הסכום הכולל ברוטו או רק לפי הבסיס ברוטו?

השעות הנוספות והבונוס הקבוע מהווים יותר משליש המשכורת...
אורטל
28/07/2020 18:08
אורטל 28/07/2020 18:08
היי, עבדתי במקום עבודה כחצי שנה ובדיעבד גיליתי שהם היו צריכים לשלם לי תוספת עבור תואר ראשון. לציין שכשהתחלתי במקום העבודה כבר הייתה ברשותי תעודת תואר ביד. מדובר בתואר במדעי החברה, כמו גם מקום העבודה שהיה מסגרת טיפולית. האם המעסיק מחויב לשלם לי בדיעבד? יש טעם לפנות להליך משפטי?
איילת ינאי
28/07/2020 14:54
איילת ינאי 28/07/2020 14:54
האם לימודים שנעשו ב1996 באוניברסיטה הפתוחה זכאים לגמול השתלמות.אני עובדת עירייה ונאמר לי שמקבלים רק על לימודים עד חמש שנים אחורה.האם זה נכון?
דנה סול
28/07/2020 13:19
דנה סול 28/07/2020 13:19
שלום, ברצוני לדעת מה סכום ההחזר הכספי שאליו אני זכאית לקבל מהמעסיק שלי במצב בו המרחק בין העבודה לביתי מעל 500 מטר אני מגיעה ברכב פרטי מרחק יומי של 8 קילומטר.
האם אני זכאית להחזר נסיעות יומי כמו בתחבורה בסכום הנקוב בסך 22.60? ואם המעסיק החליט שהוא משלם לפי קילומטר שקל האם זה קביל והגיוני שאקבל רק 8 שח יומי נסיעות??
רובי
28/07/2020 07:44
רובי 28/07/2020 07:44
השנה המעסיק החליט להוציא את כל העובדים לשתי חופשות מרוכזות - אחת בקפסולות באוגוסט (חצי מהעובדים בכל פעם) והשניה בחול המועד סוכות.

אין לי יתרת ימי חופש ומאחר ומדובר בעשרה ימים אני לא מוכנה להיכנס למינוס בימי החופש (בעיקר בגלל שאם אני מתפטרת או מפטרים אותי אהיה חייבת אלפי שקלים למעסיק).

הם גם מתכננים לאפס את ימי החופש ב3-4 חודשים, מה שאומר קיזוז של בין 2-3 ימים מהמשכורת בכל חודש.

הצעתי פיתרון חלופי - לעבוד במהלך החופשות המרוכזות ולהתחייב לצאת ליום חופש בכל חודש במשך שנה, ככה שלא אצבור ימים, אך המעסיק לא מעוניין לגלות גמישות.
אני יודעת שלפי החוק לא ניתן להכניס עובד למינוס בימי חופש ללא הסכמתו, אך האם ניתן לפטר על דבר כזה?

נאמר לי על ידי מחלקת משאבי אנוש שבית דין לעבודה יאשר את זה, בגלל משבר הקורונה, אפילו שזה לא חוקי.
חשוב לציין שחופשות מרוכזות לא היו נהוגות במקום העבודה עד עכשיו, ואף שאלתי לגבי זה כשהתחלתי לעבוד לפני חצי שנה, זה קורה לראשונה בגלל משבר הקורונה.

תודה מראש לעוזרים!
מאשה
28/07/2020 07:42
מאשה 28/07/2020 07:42
התפטרתי מהעבודה מעכשיו לעכשיו (סירבתי לתת עוד חודש) ועבדתי יותר משנה וחצי במשרד עורכי דין.
עפ״י תלושי המשכורת שלי - לא שולם לי שום דבר חוץ מאשר שכר מינימום (לא צבירה עבור פיצויים, פנסיה, ביטוח מנהלים - כלום).

1. הבנתי שפיצויים לא מגיעים לי?

2. אבטלה רק אחרי 3 חודשים?

3. ימי חופשה 7 במספר - הם לא אמורים להמיר אותם לכסף?

4. מה לגבי הפנסיה שלא שולמה לי? (ומאיזה חודש היו אמורים להתחיל להפריש לי בהתחשב שלא עבדתי שנתיים לפני כן?)

5. מה הם דמי הבראה וכמה היו אמורים לשלם אם עבדתי שם שנה ושבעה חודשים?

6. אם לא כאן, אז לאן לפנות לעזרה וייעוץ בסיסי שניתן לקבל ללא תשלום?

תודה מראש
יעקב
28/07/2020 07:41
יעקב 28/07/2020 07:41
היי,
אבא שלי היה בזמן חל"ת ואז ביקשו שיחזור לעבודה לפני כחודש. הוא בקבוצת סיכון אז הוצאנו מחלה כדי שלא יחזור, באזשהו שלב המעסיק הודיע שהוא לא היה בעבודה אפילו יום אחד ולכן הוא נמצא עדיין בחלת כדי בעצם לא לשלם לו את ימי המחלה.

עכשיו המעסיק יצר איתי קשר וטוען שלמרות שהוא בחלת החברה משלמת עליו ביטוח לאומי וכו.

ועל אבא שלי או להתפטר או לבוא לעבודה למרות שהוא עדיין במחלה.

האם באמת המעסיק משלם משהו על העובד כשהוא בחלת?

האם הוא יכול בכלל לפטר את אבא שלי? או חלילה לטעון שאבא שלי לא בא לעבודה ויהיה כדין מפוטר?

אנחנו היינו מעוניינים שהוא יפטר את אבא שלי כדי שיקבל אבטלה כי הוא בקבוצת סיכון גבוהה ואינו יכול לחזור לעבודה.

אשמח לעזרתכם בנושא, תודה.
ענת
28/07/2020 07:14
ענת 28/07/2020 07:14
אני עובדת כרוקחת אחראית במוסד רפואי פרטי. התפקיד שלי הוא לפקח על קיום הוראות הרוקח המחוזי של משרד הבריאות. יש משהו שלא מקפידים עליו (אפרט בפרטי) . התרעות רבות לבעלי המקום לא עוזרות. אם תגיע ביקורת עלולים להאשים אותי ממשרד הבריאות שאיני מבצעת את תפקידי. אני חוששת שאם אדווח למשרד הבריאות יפטרו אותי או יתנכלו לי. האם החוק מגן עלי? האם יש כאן עו"ד לעיניני תעסוקה שיסכים לעזור לי להבין בפני מה אני עומדת? תודה
אלכס
28/07/2020 07:14
אלכס 28/07/2020 07:14
בוקר טוב לכולם שאלה לי אליכם: עבדתי בחברה מסויימת שהמשכורת הייתה בנוייה בצורה מסויימת. בסיס ותוספות על כל מיני דברים. 'כמובן בחוזה עבודה זה לא היה רשום רק הבסיסי.
היינו ממלאים שם דו"ח מגישים סוף החודש ולפי זה מקבלים משכורת.
חודש האחרון סיימתי את עבודתי שם הגשתי להם תדוח ועשיתי חישוב שמגיע לי x כסף בפועל קיבלתי כמובן לפי חישוב שלי ב סכום נכבד פחות. שפניתי לבעל בית לברר למה הסכום הזה הוא טוען שהוא עשה חישוב ושזה מה שמגיע לי. אמרתי לו שאני מעוניין שנשב ויסביר לי איך הוא הגיע לחישוב הזה כי אולי אני טעיתי אבל להיות בטוחים שנינו. הוא לא מעוניין להסביר להפגש וטוען שזה מה שיש.
מה ניתן לעשות בנידון?
ויקטוריה
27/07/2020 19:15
ויקטוריה 27/07/2020 19:15
שלום לכולם,

האם זו חובתו של המעסיק בעת קליטת עובד לעבודה לשאול לגבי קיומם של קרן פנסיה וביטוח או שהחובה חלה על העובד מיוזמתו לדווח על קיומה של קרן פנסיה?

לצורך העיניין העובד לא בקיא בעיניי פנסיות בכלל ונראה שהמעסיק ניצל זאת. לא שאל אותו בתחילת העבודה ולא שילם לו פנסיה וכעת אומר שהאחריות היא על העובד לדווח ולא המעסיק צריך לשאול, מי הצודק?

תודה רבה מראש
יהונתן
27/07/2020 15:03
יהונתן 27/07/2020 15:03
עובד קבלן שהתחיל לעבוד בחודש 6 בשנת 2019.

אחרי שנה במקום העבודה דמי ההבראה לא נכנסו בטענה שהמעסיק משלם את דמי ההבראה פעם בשנה בחודש ה-5 ו״פספסתי״ את התשלום בחודש מכיוון שהתחלתי לעבוד חודש אחרי, ואני אקבל את דמי ההבראה בחודש ה5 בעוד שנה, זה תקין? ומה קורה לדמי הבראה שאני זכאי להם במידה ואני לא ממשיך לעבוד באותה העבודה עד החודש ה5 בשנה הבאה?

תודה
עודד
27/07/2020 13:19
עודד 27/07/2020 13:19
היי,
שאלה בנוגע לפנסיה..
התחלתי לעבוד אצל מעסיק ב 17.1.20 עד ה14.3 שהתחילה הקורונה והוציאו אותנו לחל''ת . בתחילת מאי חזרתי למסעדה ואני עובד עד עכשיו.
מבחינת ההפקדה של הפנסיה הם טוענים שההפקדה היא רק לאחר 6 חודשים ואני מבין שאם הקופה שלי הייתה פעילה לפני כן מהמעסיק הקודם אז הם מחוייבים לבעביר לי את ההפקדות של הפנסיה לאחר 3 חודשים.
השאלה שלי האם זה שבאמצע עבדתי בסופר מפסיק את הספירה של 3 חודשי העבודה? בנוסף הסופר העביר לי פנסיה מהיום הראשון, ככה שהקופה נשארה פעילה עד שחזרתי למסעדה.
אני צריך לדרוש מהם להעביר לי את הכספים או שבכלל זה לא נספר בגלל שעבדתי בסופר באמצע?
תודה רבה לעונים
דניאלה חורש
26/07/2020 15:58
דניאלה חורש 26/07/2020 15:58
מגיעים לי 3.75 נקודות זיכוי, אזרחית ישראל+אישה+בעל לא עובד.
בתלוש השכר יש משבצת שבה מצויין זיכוי המס המצטבר השנתי שהוא מכפלה של 219 ש"ח X3.75 נק' X מספר החודש שעבורו הופק התלוש.
עד חודש מרץ 20 הסכום היה תקין, ובאפריל 20 במקום 3285 ש"ח (219X3.75X4) הסכום היה 2914 ש"ח.
הפסדתי 371 ש"ח זיכוי נטו והמעסיק טוען שאין באפשרותו לעשות דבר בנדון ושהחישוב נעשה אוטומטית. ציפיתי שבחודשים הבאים מאי, יוני, זה יתעדכן אך זה לא קרה.

שאלה: מה יכולה להיות הסיבה לכך שלמרות שמצויין בתלוש שלזכותי 3.75 נקודות זיכוי, סכום הזיכוי לא משקף את זה?
אריה בן יהודה
26/07/2020 13:10
אריה בן יהודה 26/07/2020 13:10
שלום לך
אני עובד כמאבטח בחברת מודיעין אזרחי ואני אבטחתי במשך 12 שנה בתחנת משטרה. אחד התנאים בעבודה הזו היא לבצע בוחן כושר כל שלושה חודשים. לפני שנתיים עברתי תאונה שגרם לי לכשול בבוחן כושר והייתי מוכרח לבצע את המבחן שוב תוך 30 יום. אני הזכרתי את החברה שאני צריך לבצע את המבחן שוב אך האחמ"ש שלי דחה את מועד חדש של המבחן בטענה שיש חוסר בכוח אדם. כמעט שנתיים אני עבדתי ללא לבצע בוחן כושר אז הגיע את הוירוס הקורונה. בגלל המצב במדינה בוטל הרכבות וכל במאבטחים ברכבות באזור תל אביב הפסיקו לעבוד במקום ועברו לעבוד בפרויקט המשטרה. יש לציין שמאבטחי הרכבות בגוש דן הם עובדי מודיעין אזרחי. פתאום המנהל סניף קרא לי להגיע לסניף לדון בהמשיך עבודתי בתחנת משטרה. בדיון המנהל סניף הסביר לי שבגלל שלא בוצעתי מבחן כושר לפי הדרישה של המשטרה אני חייב להפסיק לעבוד בפרויקט המשטרה. הוא הציע לי לעבוד בתחום אחר במשך חודש להתאמן ולעבור את הקורס אבטחה חדש. אני ביקשתי לקחת חופש בתשלום במשך חודש על מנת שאני יכול להתאמן כמו שצריך אך הוא דחה את בקשתי ובסוף הגענו להסכמה שאני יכול לקבל שבועיים חופש בתשלום ולאחר מכן עובר לאגף אחר עד שאני מוכן לבצע את הקורס החדש. יש לציין שבמהלך 20 שנה אני מתנדב במשטרה. במשך החופש שלי אני התנדבתי במשטרה ושברתי את הקרסול שלי ולא הייתי מסוגל לעבוד או להתאמן ובסוף השיקום הייתי מוכרח לפי דרישת משרד הבריאות להיכנס לבידוד. בסוף החופש מחלה והבידוד אני יצרתי קשר עם האחמ"ש שלי וביקשתי ממנו לשבץ אותי מחדש באגף שלא דורש ממני לבצע קורס חדש אצל המשטרה. זה היה לפני שבועיים ועדיין לא שיבצו אותי למקום עבודה. לטענתו של האחמ"ש שלי שאין לו עבודה בשביולי. אני חייב לעבוד. לא היה לי הכנסה מ23/5/2020. מה הזכויות שלי בעניין זה?
יוסי
26/07/2020 11:47
יוסי 26/07/2020 11:47
אני עובד על בסיס שעתי במסגרת שעות תיגבור בבית ספר דרך הרשות המקומית10 שנים.עד לשנה קיבלתי קיצבת ביגוד כמו כל המשק יחסית לשעות העבודה וכן תשלום מחלה מלא מהשעה הראשונה למחלה
נאמר לי שיותר אני לא זכאי כי מה שקיבלנו זה היה מטוב לב מחלה אני יקבל לפי מה שמקובל במגזר הפרטי ידמי ביגוד אני לא יקבל בגלל שאחוז המשרה קטן האחוז לא השתנה גם שקיבלתי ביגוד אשמח לדעת מה הנוהל לגבי תשלום שבוצע במשך 10 שנים וכעת שונה
חן
26/07/2020 10:42
חן 26/07/2020 10:42
שלום,
עבדתי 3שנים בחברה , הוצאתי לחל"ת , כעת כשהייתי אמורה לחזור הודיעו לי שאאלץ לחזור בהפחתה של 20 % ,אינני מעוניינת בכך אז שלחתי מכתב התפטרות עם הדגשה כי נאלצתי להתפטר עקב הרעה בתנאים.
כעת שלחו לי מייל כי לא תחול ההפחתה בשכר על משכורתי ובאם בכל זאת לא ארצה לחזור, אינני זכאית לקרן הפיצויים.

בחוזה לא רשום דבר בנוגע לסעיף 14 , רק החלק להלן :
----------------------------------------------
ביטוח פנסיוני
בתום 3 חודשי עבודתו הראשונים של העובד בחברה, תבצע החברה תשלום כספים והפקדתם לביטוח מנהלים לפי בחירת העובד, כדלקמן:
החברה תפריש סך השווה ל-6.5% מהבסיס להפרשות ותנכה 6% נוספים מהבסיס להפרשות, מדי חודש, ותעבירם לביטוח מנהלים, לפי בחירת העובד, על חשבון תגמולים.
בנוסף, תפריש החברה עבור פיצויי פיטורים וזאת לפי השיעור הקבוע בצו ההרחבה הכללי לביטוח פנסיוני במשק, כפי שיהיה מעת לעת.
לבקשת העובד תבטח אותו החברה בביטוח אבדן כושר עבודה, על חשבון העובד, בתעריף מופחת העומד, נכון למועד חתימת הסכם זה, על 0.7%. בחתימתו על הסכם זה מתיר העובד לחברה לנכות את הפרמיה בגין ביטוח כאמור משכרו.
----------------------------

האם אינני זכאית לפיצויי פיטורין ?
שלי
25/07/2020 22:35
שלי 25/07/2020 22:35
הוציאו את בעלי לחלת לאחר כמה זמן המעסיק התחיל להחזיר עובדים בהדרגה
נכון לעכשיו המעסיק החזיר את כל העובדים לעבודה חוץ מבעלי .
במידה ובעלי רוצה לצאת לשוק ולחפש עבודה חדשה מה הוא צריך לציין במייל על מנת שהוא יקבל את כל התנאים בגין מפוטר ולא מתפטר ? והאם יש עוד משהו שניתן לעשות כדי לגבות את עצמו מבחינת המעסיק שיגדיר אותו מפוטר ולא מתפטר
שלא יתבטל לו כל הזכויות שלו בתור עובד
ובמידה ואני מוציא לו את המייל הנ''ל הוא מחוייב לפטר אותו עפי בקשתו במידה ולא מתכוון להחזיר לעבודה ?
שירי
25/07/2020 22:25
שירי 25/07/2020 22:25
לאחר החלטה מרופא תעסוקתי לא להמשיך בעבודה הנוכחית - פסילת מקצוע
מה אני זכאית לקבל מהמעסיק ( עדיין לא פוטרתי במהלך הזמן הזה שהייתי בבית - בעקבות תאונת דרכים )
1- אני צריכה להתפטר / המעסיק מפטר אותי ? 2- אני מקבלת מכתב פיטורים מיום התאונה / היום שקיבלתי החלטה מהרופא תעסוקתי ?
3 - אני זכאית להבראה / תנאים / הטבות כל שהם למשך הזמן שהייתי במחלה ( 4 שנים ) ?
גל
25/07/2020 20:32
גל 25/07/2020 20:32
שלום רב,
יש לי זכאות של 175 ימי אבטלה. ניצלתי 55 ימים ואז מצאתי עבודה. הודעתי לביטוח לאומי וללשכת העבודה ועבדתי במשך חודש.
מפאת חוסר התאמה החלטתי להתפטר.
האם אהיה זכאי לנצל את יתרת הימים (120 יום) באופן מיידי ולפי גובה דמי האבטלה המקוריים, או שעליי להמתין 90 יום, עקב זה שהתפטרתי ולא פוטרתי?
תודה רבה
רוני
25/07/2020 20:01
רוני 25/07/2020 20:01
שלום רציתי לדעת אם אני עובד בקטיף בחקלאות ולא נאמר לי במפורש שעלי להישאר במטע בזמן ההפסקה אבל בפועל זה מה שקורה. אין לי איך לצאת ולחזור עצמאית האם עדיין לגיטימי שלא ישלמו לי על זמן ההפסקה?
מירי
25/07/2020 02:06
מירי 25/07/2020 02:06
שלום ????
כמה זמן מותר לעובד להיות בחופשת מחלה עקב תאונת עבודה?
ואם העובד בחופשת מחלה קרוב לשנה עקב אותה תאונה, האם המעסיק יכול לפטר אותו בצורה כזאת או אחרת?