הבוסית שלי הכריחה אותי להגיע למשמרת שלי היום למרות שהודעתי לאחרי משמרות כבר בשעה 3 בצהריים (המשמרת מ12 בלילה) שאני עם 39 מעלות חום..
צילמתי ליתר בטחון וחיפשתי מחליף.. המשכתי לנוח בתקווה שארגיש יותר טוב אבל זה לא קרה.. הבוסית התקשרה בסביבות 16:00 ואמרה שזה לא מעניין אותה בכלל שאני חולה ושאני צריך להגיע.. לא היו לי ממש ברירות ואחרי שהיא ממש יצאה עלי הסכמתי לבוא.. לקחתי כדורים והמשכתי לנוח.. החום ירד קצת ולקראת 10 וחצי שוב עלה מאוד! הפעם החלטתי שאני מקליט הכל.. צילמתי וידאו בו אני מודד חום ומראה שיש לי חום של 38.2.. התקשרתי אליה והיא אמרה שוב שזה לא מעניין אותה ושאני יבוא לעבודה.. היא גם הוסיפה ש״מצידי שאחותך תבוא להחליף אותך״.. שוב.. הכל מתועד..
השאלה אם יש לי משהו לעשות עם כל ההתרחשות הזאת? אני כרגע בעבודה עם חום ופשוט מזועזע מהתגובה שלה..
RE: הבובית הכריחה לבוא לעבודה חולה..
מני
01/01/1970 02:00
אם אתה חולה, למה אתה לא הולך לרופא ומקבל אישור מחלה?
הוצאתי יום למחרת..
עד השעה 8-9 בערב לא היתי במצב של לקום מהמיטה
שלום אני עובדת בראשית לביגוד ילדים במשך שש שנים פיטרו אותי מעבודתי היום האם אני מחויבת לתת את הימי התראה או שאני יכולה פשוט לוותר על הימי התראה בתודה מראש צליל
היי אני עובד במקום עבודה שעתי לפי משמרות שפועל 24/7 וכשהוצאתי מחלה אמרו לי שעל שישי שבת או אם זה עובר על החג אני לא מקבל שכר האים זה תקין למרות שהמקום עובד 24/7 ?
ועוד שאלה..
בתקופת החג הוצאתי מחלה עקב בעיה בריאותית והמעסיק שלי החליט לבטל לי את כל המשך השבוע שבו הייתי משובץ ונשארתי בבית לאחר מכן כשקיבלתי את הסידור ראיתי שאני לא משובץ כל השבוע שלאחר מכן התקשרתי אליו הוא אמר לי שהוא רוצה לדבר איתי לאחר שלושה ימים הוא קבע איתי פגישה והפטרתי
האם על הימים שהיתי בבית הוא צריך לשלם לי? ומה קורה לגבי התקופה בה אני חייב כחוק לתת לו ואני בכלל לא משובץ לעבודה מה אז? הוא משלם לי ?
באם הנך נוהג לעבוד בימי שישי שבת אזי הנך זכאי לתשלום דמי מחלה עבור ימים שחלו בימי שישי שבת.
לגבי חופשהכפויה באם המעסיק לא משלם תמורת חופשה עבור החופשה שנכפתה עליך, הנך זכאי לדרוש תשלום שכר כדין.
אוקי אז ממה שאני מבין מימך אני צריך לדרוש את ימי המחלה.. אפשר לדרוש רטרו כי אמרו לי שבשישי שבת וחג לא סופרים ימי מחלה וזה מתבטל
ומה לגבי הימים שאני צריך לתת לו כחוק בגין התפטרותי? אני צרך לנדנד לו שיעסיק אותי בימים אלה? כי אני אפילו לא משובץ בסידור עבודה, הרי אני יצטרך לקבל שכר עליהם
אין קשר בין סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים לבין ימי הבראה.
אכן הכספים שהופרשו לקופת גמל בהתאם להוראות סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, הינם כספים ששייכים לעובד.
אני עובדת לפי שעות ובחוזה העבודה לא נקבעו ימי עבודה קבועים. אמנם בפועל אני עובדת תמיד יומיים קבועים בשבוע. האם למרות שלא הוגדרו ימים אלו בחוזה אני זכאית לקבל דמי חג עבור חגים החלים בימים אלו? (על-פי המעביד משום שלא מעוגנים ימי העבודה בחוזה ואני חופשיה לשנותם בכל עת כרצוני אני גם לא זכאית לתשלום דמי חג).
יש לציין כי התחלתי את עבודתי במקום זה באמצע חודש פברואר 2014.
עובד שאינו עובד חודשי (כלומר עובד בשכר שעתי, בשכר יומי או בשכר לפי תפוקה), שהשלים שלושה חודשי עבודה במקום העבודה,זכאי לתשלום דמי חגים בתנאי שעבד ביום שלפני החג וביום שאחריו.
בוקר טוב
אתמול פוטרתי מעבודתי אחרי 6 שנים,
במכתב השימוע רשום לי עקב שימוש בטלפון, ושאני מסרב לעשות עבודות,
בשימוע עצמו הודתי שהשתמשתי בטלפון על יתר המידה ואני מי יער ולא יקרה שוב, היה בעיה רפואית שהיתי צריך להיות מעודכן,
בקשר לסירוב עבודות, הפכו את זה , שאני עובד מצויין ואתה עושה עבודה כמו שצריך, ואין אם זה בעיה, הבעיה היא הגישה שלי, שביקשתי תנאי עבודה,
זאת אומרת שהתקבלתי לעבודה במקום קבוע , אחרי 5.5 שנים התחילו לעשות ממני עובד שטח, משהו שלא דיברו איתי בעת רעיון העבודה,
אבל קיבלתי את זה ויצאתי לעבודות שטח, בשטח לא היו תנאי עבודה, עבדנו על כורכר, בחום בלי צל, בלי סככה, מיתחת למכוניות,
זה מה שהם קוראים לזה, התנהגות לא נאותה,
האם יש לי פה עילה לתביעה?
בנוסף לזה, אני לא בטוח לזה ביכלל, האם קיים חוק או סעיף כזה המגן על פיטורי אב שיש לו ילד בן 8 חודשיים בבית ?
אני עובד בתחום המכירות וחתום על חוזה לפיו: המוכר ירוויח עמלת מכירה שסוכמה מראש או שכר מינימום והחזר נסיעות כחוק - הגבוה מביניהם. בפועל, השכר מהמכירות גבוה בהרבה משכר מינימום+ נסיעות, כך שיוצא מצב שהנסיעות שמופיעות בתלוש מופרשות מהמכירות. השאלה שלי האם החוזה חוקי?
שלום,
אמא שלי עובדת כעוזרת במשק בית מזה 10 שנים (4 פעמים בשבוע) ומקבלת שכר חודשי קבוע.
מבדיקה שביצעתי לאחרונה המעסיקים לא הפרישו לה משנת 2008 כפי שנדרש עפ"י החוק ועד היום כספים לקרן הפנסיה.
1. האם מדובר על הלנת שכר?
2. איזה כלים וחלופות עומדים לרשותנו לפעול מול המעסיקים?
3.האם יש אפשרות לתשלום רטרואקטיבי החל משנת 2008 ואיך מתחשבים ב"איבוד פוטנציאל רווח של הקרן" בתקופה זו?
אין מדובר בהלנת שכר אך ניתן לתבוע פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה באופן רטרואקטיבי.
ניתן לפנות למעסיק במכתב דרישה או להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
"אובדן הרווח" בד"כ לא נלקח בחשבון אלא לכל היותר הצמדה וריבית כדין.
משרדנו עומד לרשותכם במידת הצורך.
שלום רב,
הנני עובדת במערך האבטחה הפעיל 24/7, ברצוני לברר מספר דברים:
1. מהו הסייג בחוק לגבי שעות מנוחה בסוג עבודה זו?
2. שעות נוספות מעבר ל43 שעות שבועיות, ניתנות בעבור כל סוג של משכורת (חודשתי/יומית/שעתית)?
שלום שוב,
היכול להיות שמשרה מלאה מוגדרת אצלי (בהתבוננות בתלוש המשכורת): שעות בחודש- 208, ימים- 26, שכר מינימום-4300 שכר מינימום לשעה- 23.12. השעות בחודש ומספר הימים המצויינים מעלה מותרים בחוק???
עובד שאינו מועסק בעבודות כפיים ועובד שישה ימים בשבוע, מותר להעסיק 8 שעות ללא הפסקה. במידה והוא מועסק בשבוע עבודה בן 5 ימים, מותר להעסיקו 9 שעות ללא הפסקה.
עובד שמתפטר מהעבודה בין אם אחרי שנתיים ובין אם אחרי זמן ארוך יותר לא מקבל פיצויים. לפי החוק בישראל פיצויים מגיעים רק לעובד שמפוטר מעובדתו. מאידך, קופת הפיצויים שלך הולכת איתך הלאה והמעסיק אמור לשלם לך פדיון ימי חופשה.
ידוע לי שמעביד מחויי להפריש פנסיה לעובד שאין לו קרן פעילה רק לאחר חצי שנה וכן שזכאות לפנסיה היא רק מגיל 20 עבור נשים.
אם עבדתי יותר מחצי שנה אצל אותו מעביד לפני גיל 20, מתי הוא מחוייב להפריש לי? חצי שנה אחרי גיל 20? או שהזכאות ישירות מגיל 20 מכיון שעבדתי חצי שנה קודם הגיל המזכה?
אימי היא ילידת 1950 היא עבדה עד לפני שבועיים בחנות תכשיטים כ3 שנים, לצערה היאא נאלצה להפסיק את עבודתה בגלל מחלתו של אבי החולה בסרטן וסובל מאד היא נאלצת לעבור דירה לעיר אחרת קרוב לילדיה ולכן התפטרה . אני שואלת בשבילה האם היא זכאית לקבל פיצויים ומה עליה לעשות בנידון??
אם חבר שלי מבקש הפנייה לרופא תעסוקתי לעזוב את עבודתו לתקופה של חודשיים, עקב חרדה חברתית הוא נפגש עם פסיכולוג, האם יש עילה לרופא לרשום שאינו כשיר לעבודתו באופן קבוע? העיסוק הוא בתחום החינוך
שלום.
במקום העבודה שלי יש ועד עובדים וחוזה קיבוצי.
בנוסף יש עמה מאות עובדים המועסקים בחוזהאישי.
הועד הקיים אינו מצרף עובדים חדשים לחוזה הקיבוצי מסיבות לא ידועות.
האם העובדים בעלע החוזה האישי זכאים להתאגד גם כן?
כפי שציינת הדבר נבחן באיזון בין חופש העיסוק של העובד לבין זכות הקניינית של המעסיק.
נציין בעניין זה כי את תוקפו של הסעיף והאם הוא מקפח בית הדין יבחן באם הוא יעמוד למבחן.
אם הופסקו יחסי עובד - מעביד (מצד העובד, ללא תשלום בהפסקה), לפני תום שנת עבודה אחת. האם בעת החזרה לעבודה (כעבור חודשיים) הספירה לגבי זכאות לדמי הבראה מתבצעת מחדש? כלומר, צריך שנה מיום החזרה עמ"נ לקבל? (בתלוש משכורת נכללים חודשי ההפסקה בוותק על אף שלא עבדתי).
שאלה נוספת, האם אפשר לפדות ימי חופשה גם לאחר הפסקת יחסי עובד - מעביד?
האם הזכאות לקבלת הפדיון עד שלוש שנים, נספרת מתום ההעסקה או מהיכן נספרים השלוש שנים?
היי, אני עובד בחנות שעובדת בשבת. היה לי ברור שחלק מהעניין הוא לעבוד בשבת וזה התאים לי לתקופה מסויימת ועכשיו זה כבר לא מתאים לי. אני רוצה להפסיק לעבוד בשבת אבל המנהל שלי אמר לי שאני לא יכולה להפסיק כי התחייבתי. בדקתי בחוק וראיתי שאסור להעסיק יהודים בשבת.
א) איך זה שעובדים יהודים בשבת ? האם זה אומר שהחוזה עבודה שלי לא תקף כי הוא בניגוד לחוק?
ב) האם הוא באמת יכול לפטר אותי אם אני לא עובד בשבת?
ג) אם הוא מפטר אותי (אני עובד מעל שנה) האם מגיע לי פיצויים? הוא אמר לי שלא כי אני מפר את החוזה. אבל לא ברור לי איך החוזה מעל החוק ולא ההפך.
תודה
אליה.
תודה על התגובה המהירה.
אני רק רוצה להבין, האם אני צודק?
מעבר לעניין הפיצויים.
הרי אסור להעסיק עובדיםבשבת לפי החוק, אז למה הוא מכריח אותי ועוד מאיים עלי שהוא יפטר אותי ולא אקבל פיצויים.
ולמה כתוב בחוזה שאני צריך לעבוד בשבת ?
האם ההתנייה הזאת לא מבטלת את תוקף החוזה? או לפחות את תוקף הסעיף המחייב?
אני עובדת בצפון ומתגוררת במעונות במכללה קרובה. במקור אני גרה במרכז.
המנהלת דורשת ממני להגיע ליום אחד מביתי במרכז לעבודה לשלוש וחצי שעות בערך. זהו יום שבכל מקרה אני עובדת. מבחינת החזרי הנסיעות שאני מקבלת הן מהמכללה לעבודה הלוך וחזור.
האם היא יכולה לדרוש ממני להגיע לעבודה מביתי במרכז ללא תשלום מלא על החזרי נסיעה מהמרכז לצפון? יש לציין שלכיוון אחד משך הנסיעה היא 45 דקות ולשני הכיוונים יוצא לי 90 דקות.
אודה לתשובתכם
שלום,
אני אמורה ללדת ב-28/09/2014
אני יודעת שעל דמי לידה חלים כל המיסים לפי החוק.
בכוונתי להעריך את חופשת הלידה ל-7.5 חודשים כך שבשנת 2015 יהיו לי כ-4.5 חודשים ללא הכנסה. אם אני אדחה את הגשת התביעה לדמי לידה לשנת 2015, האם אוכל לעשות תאום מס לשנת 2015 למרות שהתשלום של דמי לידה הוא בגין 2014?
האם אוכל לעשות גם תאום מס לשנת 2014 על כך שלא תהיה לי הכנסה בחודשים אוקטובר-דצמבר?
שלום
אני עובד בחברה, שבה משלמים פעם בחצי שנה על כל השעות הנוספות, ולא פעם בחודש. החוזה הוא אישי כאשר יש שכר בסיס ל 45 שעות ועוד שכר שעות נוספות ל 5 שעות. כך שהחברה למעשה משלימה אוטומטית כל פעם ל 50 שעות. רציתי לדעת האם הדבר הזה חוקי? אני שואל בגלל שהיו לי המון שעות נוספות (הכוונה מעל 50 שעות), אבל בגלל שהייתי בחופשה פרטית בערך 40 יום, על כל יום כזה של חופש המערכת רואה אותו כ 9 שעות עבודה, ולמעשה משלימה ל 10 מהשעות הנוספות הקודמות שצברתי. כך שלמעשה קיבלתי תוספת לשכר החודש (עברה חצי שנה) של 4 שעות נוספות, וכל השאר למעשה "נמחקו" לי. האם זה חוקי?