ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
ש.א
05/08/2018 14:23
ש.א 05/08/2018 14:23
הבן זוג שלי עובד שנתיים אצל קבלן משנה.
לאחר שלא הפקיד לו פנסיה כחוק-לאחר 9 חודשים התחילה לרדת לו פנסיה בתלוש.
לאחר בדיקה מול חברת הפנסיה המופיעה בלוש, אין לו שום קרן פנסיה קיימת.
בשיחה מול המעסיק שלו נתן לו אופציה: לקחת את הכסף במזומן או להפקיד לפנסיה.
הוחלט להפקיד את הכסף לפנסיה, בשיחות לאחר מכן בכ"ז לא הופקד כסף בפנסיה.

כשביקשנו לשחרר את הכסף במזומן נאמר לו סכום שאינו הגיוני בכלל..מאז הבוס מתחמק ממנו.

יש לציין שהם כרגע בהתאגדות של מספר עובדים שלכל אחד מהם יש בעיה, חלק עם הפנסיה וחלק עם המשכורת.
האם ניתן וכדאי לתבוע אותו?
יוסי
05/08/2018 18:15
יוסי 05/08/2018 18:15
לפי מה שאת מתארת המעסיק לא התנהל לפי החוק וצריך לפנות לעורך דין ולטפל בנושא.
דני ח.
05/08/2018 16:20
דני ח. 05/08/2018 16:20
לפני שנה עבדתי בחברת אבטחה היה לי ויכוח עם עובד והוא לפני שתקף אותי הזהיר אותי אני יז**** אותך. התעצבנתי עניתי לו למה מי אתה?! לא עבר שניה והוא רצה לתקוף אותי/ולהרביץ.. באתי להוציא את הגז פלפל להגנה עצמית ולרסס את המאניק!

מאבטחים אחרים התערבו ותפסו אותו והפרידו בינינו.. לא השתמשתי בתרסיס פלפל.. הוא הגיש תלונה במשטרה נגדי כאילו אני תקפתי אותו ואיימתי עליו! כמה שזה אבסורד! זימנו אותי לחקירה בנתניה בתחנת משטרה אני מהצפון..זה קרה שם.. אמרתי לחוקר מה היה וחשבתי שהוא רושם הכל ומה שמתברר שאני לא יכול לעבוד בחברת אבטחה כי יש לי 'ספק' במשטרה התיק נסגר מחוסר ענין לציבור אבל האשמה מתברר נפלה עלי! מה אפשר לעשות? פניתי לתחנת משטרה בעיר שלי ואמרו לי שצריך להגיש ערר עשיתי זאת ולא קיבלו את זה ונאמר במכתב שאני אשם וכאילו הודאתי באשמה שזה שקר!!! מה צריך לעשות? לקחת עורך דין? לא נותנים לי להצטרף לחברת אבטחה אחרת בגלל זה! ואין לי תיק פלילי חלילה הכל נקי! בבקשה תפרטו מה צריך לעשות כי כל אחד בתחנת נתניה מעביר מאחד לשני ולא איכפת להם!
רובי
05/08/2018 17:17
רובי 05/08/2018 17:17
לקחו לך את היכולת לעבוד. בטח שאתה צריך לקחת עורך דין. מה יעזור לך לדבר כאן או בכל פורום אחר עם אנשים?
קורל
05/08/2018 16:43
קורל 05/08/2018 16:43
אני צריכה להתייעץ בקשר לפיטורים במקום העבודה שלי. אני עובדת כבר שנה וארבעה חודשים אצל עו"ד לפני כ-7 חודשים ילדתי, הייתי בחופשת לידה ולאחר שהסתיים החופשה ביקשתי לחזור לעבודה אך הבוס שלי אמר שאנחנו עוברים משרד וזה ייקח קצת זמן ואין טעם להגיע, סחב אותי עוד חודש ככה בלי עבודה. לאחר מכן הוא עשה לי שיחה והבהיר לי כי אינו מוכן לשלם לי את השכר שהייתי מקבלת אלא שכר יותר נמוך אבל עם שעה פחות. הוא הלחיץ אותי שלפי החוק זה מותר אז הסכמתי לתנאים. יש לציין שהשעות הם מאוד נוחות וגם השכר מצויין אבל אני כבר לא מסתדרת עם הבוס שלי ואשתו. אני משתדלת לרצות אותם אבל מכיוון שהכנסתי את הקטנה שלי לגן בגיל ממש מוקדם, ובנוסף היא שאפה מקוניום בלידה והייתה מורדמת/מונשמת במשך 4 ימים. עד עכשיו היא סובלת מדלקות ריאה חוזרות ואני מוצאת את עצמי לוקחת הרבה ימי חופש/מחלה בשביל להיות איתה בבית.
אתמול הייתה לי התכתבות בנייד עם הבוס שלי, הוא התחיל לרשום לי שלא מגיע לי פיצויים והוא לא יפטר אותי אם זה מה שאני רוצה ושעם ההתנהגות שלי הוא לא מחוייב לתת פיצויים למרות שאני עובדת מעל שנה אצלו שלפי החוק אכן מגיע לי. אז אמרתי לו שגם אני שוקלת במילא להתפטר כי הילדה שלי חולה כל הזמן! ובנוסף אני גם לא יכולה יותר לסבול את ההתנהגות שלו ושל אשתו שהם אנשים מחרידים! הוא ממציא חוקים משלו כגון: אם אני מודיעה על מחלה - עד שעתיים להמציא אישור מחלה במידה ולא אז להגיע לעבודה.

לדבר בטלפון - עבירת משמעת, משהו הזייה! בקיצור הוא ממש מתווכח איתי על הפיצויים ואני מתה לעוף מפה, כל מי שיודע מה אפשר לעשות למי אני פונה ואיך אני עושה את זה, אני יותר מאשמח לעזרה מכם!

תודה מראש
נטלה
05/08/2018 15:50
נטלה 05/08/2018 15:50
התפטרתי מהעבודה באזור ה20/5 , (המנהלת שלי לא ביקשה מכתב התפטרות ולא יידעה אותי בכלל על תהליך ההתפטרות ואני לא הייתי אמורה לנחש שצריך להגיש בכתב אבל היא כן קיבלה את ההתפטרות שלי פשוט לא עידכנה במערכת! חוסר אחריות שלה לחלוטין, לא שלי) רק הכריחה אותי לעבוד עד ה20 כאילו כדי שזה יהיה התרעה של שבועיים.. אמרה שב10/6 אקבל פדיון חופשה ודמי רווחה.. חשבתי גם שחייב לקבל 75% פיצויים אבל היא אומרת שבחברה הזאת זה לא ככה.. בכל מקרה לא קיבלתי אותם לא ב10/6 וגם לא ב10/7 דיברתי איתה מה10/6 והיא כל הזמן אמרה שתבדוק ולא החזירה לי תשובה, לא מאוד נוח לעקוב אחרי זה כשהייתי בתקןפת מבחנים, ופתאום בסוף יולי!! היא אומרת שהיא צריכה לקבל מכתב התפטרות ושהיה "טעות" ברישום ההתפטרות שלי במערכת.. ושאקבל את מה שהובטח ב10/8.. לדעתי זה חוצפה ממש, וחוסר אחריות, השאלה אם יש אפשרות לתבוע לפיצויים? האם זה כמו הלנת שכר? אני סטודנטית ומאוד היה עוזר לי לקבל את הכסף כבר ב10/6 כמו שהובטח ולא להטרטר ולהציק למנהלת על דברים שהייתה אמורה לעשות.. היא גם לא שלחה לי את התלוש משכורת האחרון למרות שביקשתי ממנה!

תודה מראש!
אור
05/08/2018 15:48
אור 05/08/2018 15:48
היי

מקווה שתוכלו לעזור:

בן זוגי הגיע לארץ מגרמניה לפני כשבועיים על ויזת חופשת עבודה ב'1 (שלפי שגרירות ישראל בגרמניה הייתה אמורה להיות ל12 חודשים אבל בנתב"ג קיצרו לו ל9 חודשים).
הבעיה עם ויזת העבודה הזאת היא שהיא מאפשרת לו לעבוד רק 6 חודשים מתוך כלל הזמן שהוקצב לו.

כשהתקשרתי למשרד הפנים כדי לנסות לברר איך אפשר לסדר לו ויזת עבודה ב'1 רגילה כדי שיוכל להישאר פה ליותר משנה אחת,הבחורה שענתה לי אמרה לי שאין שום דרך לסדר לו את זה אלה אם כן הוא מומחה בתחום מסויים שחברה הזמינה (שאלתע לגבי תאילנדים ועובדים סיעודיים והיא אמרה לי שיש הסכם בין תאילנד והודו אבל במקרה שלו זה לא יעזור).

רציתי להיוועץ כן לפני שאני פונה ולוקחת, כדי לדעת אם בכלל יש משהו שניתן לעשות כדי שיוכל להישאר כאן וגם לעבוד (אני יודעת שיש אופציה של ידועים בציבור אבל אנחנו ממש רחוקים מזה ומעוניינים לשמור את זה כאופציית ברירת המחדל).

אשמח לכל עזרה או מתן מידע שתוכלו לתת לי.
תודה
ויקטוריה
05/08/2018 15:47
ויקטוריה 05/08/2018 15:47
יש לי שאלה בנוגע לפיצויים. אבא שלי פוטר מעבודה. קיבל מכתב פיטורים ובאותו חודש קיבל משכורת חודשית , דמי הבראה וחופשים.

אחרי חודש (היום) חיכינו לכניסת פיצוים לחשבון. אבל המעביד לא העביר שום דבר ועכשיו אומר שכל הפיצוים שלו נמצאים בחברת ביטוח ושהוא צריך לפנות אליה.

לפי מה שאנחנו יודעים בחברת ביטוח נמצא רק 75% מסך קופת הפיצוים והשאר זה החלק של מעביד שהוא צריך לשלם לו.

המעביד אומר שהם לא צריכים לשלם לו כלום ושיפנה לחברה. לפי מה שאני מבינה זה לא חוקי.

תסבירו לי בבקשה איך מחשבים ואיך משלמים פיצוים. ומה עלי לעשות בהמשך כדי לקבל אותם.

תודה
רים
05/08/2018 15:26
רים 05/08/2018 15:26
שלום רב,
אני עובדת במקום עבודה ממשלתי שפתוח כל ימי השבוע אשר חלות עליו הוראות התקש"ר -
היקף המשרה שלי הינו 5 ימים בשבוע : ראשון -חמישי.
נהוג שפעם בחודש, אעבוד יום שישי אחד.
אני מוסלמית.
אני בחודש חמישי להריון.
לפי חוק, אסור שהמעסיק יעסיק אותי ביום המנוחה השבועי שלי החל מחודש חמישי בהריון. ולכן ביקשתי לא לעבוד בימי שישי.
המעסיק טוען שיום המנוחה השבועי שלי הינו שבת ולא יום שישי, כי אני עובדת במקום עבודה ממשלתי וכי בחלק מהחגים היהודיים אני לא עובדת.

האם הוא צודק ?
שירן
05/08/2018 15:10
שירן 05/08/2018 15:10
שלום יש לי מספר שאלות.

השנה עבדתי כעובדת הוראה במשרד החינוך.

חוזה העבודה שלי מסתיים ב31.8 אהיה שבוע 20 בתאריך זה. ביוני קיבלתי מכתב "תזכורת" כי חוזה העסקה שלי מסתיים בתאריך הנל ולמטה ציינו כי במידה ואני בהריון להודיע בהקדם בכתב עם אישור מרופא עד 30.6 וכך עשיתי.

כמכתב תשובה קיבלתי מהם שהשיבוץ שלי מראש היה עד ה31.8 ולכן "חוק עבודת נשים" לא חל עליי.

יהיו לי 12 תלושי משכורת ממשרד החינוך בסוף החודש. שניים כמחליפה (ללא שיבוץ) ו10 תלושים עם שיבוץ.

1. האם באמת חוק עבודת נשים לא חל עליי והם לא מחוייבים להמשיך להעסיק אותי?

2. במצב כזה אני יכולה לחתום אבטלה?

3. כשאלד אקבל את דמי הלידה אם אחתום אבטלה?

תודה
רונן
05/08/2018 15:06
רונן 05/08/2018 15:06
אני טבח במסעדה, פוטרתי עקב עבודתי לאחר שהמנהל מטבח שלי החליט לשים לי משמרות כשוטף כלים (עקב היעדרות השוטף הקבוע לחופשה).
הבהרתי לו שאני לא מעוניין לעבוד כשוטף בגלל בעיות בגב שהבעלים של המסעדה מודה אליהם (2 שהמשכתי לסרב פיטר אותי בטענה שאנחנו צוות וכולם עושים את זה, וזה לא מקובל עליו שאני לא אעשה את זה והוא לא צריך אנשים כמוני בצוות.
אני טבח במסעדה כחצי שנה.
כל השיחה התרחשה בהודעות ובשיחות בפלאפון.
הוא אמר לי שאני לא אמשיך לעבוד שם בשיחה בפלאפון, הזמין לשימוע או לחלופין ביקש מכתב התפטרות.

השאלות כאלו:
1. לשים אותי שוטף במקום טבח נחשב כהרעה בתנאים?
2. במידה וכן, אני זכאי לפיצויים אם אני מחליט שאני מתפטר ולא מפוטר?
ניצנית
05/08/2018 15:05
ניצנית 05/08/2018 15:05
סגרתי עבודה עם חברת טיולים קטנה לגבי הדרכה של קבוצה. ביקשתי פעמים רבות מכתב התיחייבות בנוגע להעסקה/שכירת שירותיי. באותו הזמן גם הענקתי ייעוץ לגבי אופי הטיול, מקומות, פעילויות וארגון. גם עזרתי בסגירת פינות.

כעת אני לא בארץ, וסגרתי עם החברה שאגיע במיוחד למפגש עם הקבוצה. היום קיבלתי הודעה בוואצאפ שהם מבטלים את העסקתי כי לא הייתי זמינה ביומיים האחרונים.

חשוב לציין שהמעסיקים יודעים שאני לא בארץ, וגם הודעתי מראש שאהיה ללא קליטה ביומיים הללו, לכן רציתי לדבר לפני. הם חזרו אליי בזמן שלא הייתי זמינה, וטענו שחוסר התקשורת לא מתאים והם מבטלים את העסקה. למרות שהבקשה לשיחה הייתה ביוזמתי, והודעתי מתי אהיה פנויה / לא פנויה.

השאלה מה אני יכולה לעשות כרגע, כי אני עשיתי תכניות בנוגע לעבודה זאת שכעת מתבטלת ברגע האחרון. יכולתי לסגור עם חברה אחרת ועכשיו מאוחר מידיי. הם גרמו לי לאבדן כספי.

זאת ועוד, גם הענקתי להם עזרה בתכנון הטיול וייעוץ בחינם על חשבון הזמן שלי.

עד היום הם לא שלחו לי כתב התחייבות, אך יש התכתבויות של מיילים והודעות וואצאפ. זה תקף מבחינה משפטית?

החוק מגן עליי במקרה הנ"ל או שהייתי צריכה לדאוג לדמי ביטול וכו'?

תודה
שלו
05/08/2018 14:42
שלו 05/08/2018 14:42
שלום רב

הועסקתי בחברה מסוימת במשך כשנה וחודשיים. לאורך התקופה התברר שהמעסיק אינו הפריש כספים לפנסיה ולביטוח לאומי למרות שציין זאת בתלוש השכר.

בנוסף המעסיק איחר במשכורות במשך כחצי שנה.

סיימתי את עבודתי במאי, המעסיק חייב לי משכורות של מרץ אפריל ומאי וכן גם פנסיה לאורך כל תקופת העסקתי. לאחר סיום עבודתי המעסיק סגר איתי הסכם ופרס לי את גובה החוב ל 5 שיקים, כמובן שהשיקים הינם ללא כיסוי, ובכלל נראה שאותו מעסיק עובד באופן שיטתי עם כל העובדים ומנסה לעשות כל מה שיכול כדי להתיש את העובדים בשביל לא לשלם להם. אנחנו כמה עובדים שנמצאים באותו מצב, מה ניתן לעשות בנושא?
תודה לכולם
ליטל
05/08/2018 14:24
ליטל 05/08/2018 14:24
היי
אני עובדת שכירה כבר שנה וחצי במקום מסוים.

לפני חודשיים הודעתי על התפטרות אבל לא חתמתי על שום מסמך, עבדתי את ימי העבודה שמחוייבים לעבוד לפי הודעה מראש.

מכיוון שלא חתמתי על כלום הגעתי לעבוד יום אחד בחודש העוקב וביקשו ממני להשאר לעוד כמה ימים. מפה לשם אני שם עד עכשיו (חודשיים) ברצוני להתפטר עכשיו.

האם אני מחוייבת מבחינת החוק לתת להם עוד ימים מבחינת הודעה מוקדמת לפני עזיבה או שאני יכולה להודיע על התפטרות ולעזוב בסוף השבוע?
תודה
יאיר
05/08/2018 13:51
יאיר 05/08/2018 13:51
כשפניתי למזכירה לשאול מתי נקבל דמי הבראה, נאמר לי שהוחלט השנה שדמי ההבראה יינתנו בדצמבר. האם זה חוקי?
ולדימיר
05/08/2018 13:28
ולדימיר 05/08/2018 13:28
עבדתי במסעדה מסויימת כ6 שנים בתור מנהל בר, כולל סופי שבוע וחגים. בתלושים אין אזכור לגבי תשלום לשעות שבת, המנהל חשבונות של החברה טוען שזה נכנס בתעריף הגלובלי אבל זה לא הגיוני כי התעריף הגלובלי זה השכר שאני אמור לקבל לשעה.
יצא לי בסביבות 1800 שעות שעבדתי בשבתות וחגים והוא טוען שקיבלתי אותם (שוב, בתלוש אין שום אזכור לתשלום של שכר נוסף מעבר למה שאני אמור לקבל), האם אני יכול לתבוע?
דפנה
05/08/2018 13:16
דפנה 05/08/2018 13:16
שלום, לאחרונה מלאו לי 70 שנה. למרות זאת אינני זכאית לקצבת זקנה, מכיוון שלא עבדתי מספיק שנים, ולא צברתי את הוותק הנדרש.
במשך עשרות שנים התפרנסתי משכר דירה. הדירה הייתה בבעלות הורי, ולאחר מותם אחי הוא שירש אותה.
אחי יצא לאחרונה לגימלאות, והפנסייה שלו נמוכה מאוד. לפיכך, שכר הדירה יועבר מכאן והלאה אליו. (הדירה כאמור בבעלותו, מאז שנת 2007).
יצויין כי בבעלותי דירה בה אני מתגוררת, וכן בעלות של ששית דירה ושליש מגרש קטן שירשתי מסבי.
אציין גם שדירתו של סבי מושכרת, ושכר הדירה כולו עובר לידי קרובת משפחה שהיא נכה קשה. ואילו המגרש עומד נטוש, משלא חלה עליו כל תכנית ולא ניתן לעשות בו כל שימוש.
כ"כ ברשותי פקדונות בבנק ע"ס כ 200,000 ש"ח, גם הם למעשה כספי ירושה.
בהעדר כל הכנסה, שאלתי היא האם אני זכאית לקצבת הבטחת הכנסה כלשהי.
תודה מראש.
איל
01/08/2018 11:49
איל 01/08/2018 11:49
האם גילוי שחתמתי על הסכם סודיות מהווה הפרה של ההסכם?
עורך דין
05/08/2018 10:20
עורך דין 05/08/2018 10:20
בוקר טוב איל

התשובה שלילית על פניו. עצם החתימה על הסכם סודיות אינה סודית. תוכן ההסכם והמהות הם שצריכים להשאר בסודיות.

בהצלחה
תומר
01/08/2018 03:44
תומר 01/08/2018 03:44
שלום רב,
במידה והמעסיק מחליט לוותר על עבודתי בפועל ומשלם חודש הודעה מוקדמת (בלי שהגעתי לעבודה) האם עדיין עליו לשלם נסיעות כרגיל?
תודה רבה.
עורך דין
05/08/2018 10:17
עורך דין 05/08/2018 10:17
בוקר טוב תומר

שאלתך נענתה על ידי והתשובה מופיעה בפורום. שבוע טוב לך
מעיין
05/08/2018 09:55
מעיין 05/08/2018 09:55
מבאס אותי לראות שיש נשים שבמו ידיהן לוקחות את כולנו מאה שנה אחורה

שום סולידריות נשית, שום הבנה אחת לשנייה, נשים שמגיעות מאותו מקום - אימהות, נשים עובדות, ועדיין נראה כאילו המגמה פה היא להגן על גברים (״הבעל״) בכל מחיר

מבאס לראות איך נשים זוכות לאפס הערכה גם כשהן עושות 200 אחוז וגברים מספיק שיעשו אפצ׳י ויזכו למחיאות כפיים והתעלפויות- וכל זה מנשים אחרות

גברים הם לא מסכנים
גבר הוא לא ״מסכן שחזר מהעבודה ומחפש אוכל חם״ ולא צריך ״להעמיד לו סיר״ בכוח גם כשזה לא מסתדר (נראה לי שלפני שהתחתן הוא הצליח לבצע את שתי הפעולות האלה של עבודה וגם אכילה בעצמו)
ונשים הן לא שפחות שבחתונה שלהן חתמו על חוזה עבודה להיות מנקות ומבשלות. אף אישה לא צריכה להיקרע פיזית ולהעביר את החיים במירמור רק כדי ״לתקתק את הבית עם שישה ילדים ולהעמיד סירים״

נשים עובדות קשה לא פחות בין אם הן עובדות מחוץ לבית או בבית, מגדלות ילדים, עושות קריירה או גם וגם או לא בכלל.

חבל שצריך להזכיר את זה דווקא כשיש רוב של נשים בכל מקום ועוד יותר מבאס זה שהציפיות עובדות כמובן רק לכיוון אחד - אישה מצופה גם לעבוד אבל מגבר לא מצופה להחזיק את הבית. הוא רק ״עוזר״.

אז לא.
הבית הוא של שני הצדדים, החלוקה צריכה להיות הוגנת ועם התחשבות הדדית וכבוד.

לגדל ילדים זו עבודה, קשה לא פחות מעבודה מחוץ לבית
וכל עוד נשים ימשיכו לשים לעצמן רגל ולהתנשא מעל יולדת בחופשת לידה ש״מה הבעיה להעמיד סיר בחמש דקות״ כאילו רק על זה אנחנו נשפטות לא נגיע רחוק
עורך דין
05/08/2018 10:13
עורך דין 05/08/2018 10:13
בוקר טוב מעיין

חשוב מאד לשתף את דעותיך ואני בטוח שרבות מהקוראות ורבים מהקוראים יזדהו עם הדברים שכתבת.

שבוע טוב
שניר
31/07/2018 16:02
שניר 31/07/2018 16:02
שלום,
אני עובד כמשגיח קורסי גמול השתלמות(לא בחינות) במכללה מזה כ6 שנים ז"א מדובר בעבודה של כ2-3 משמרות בשבוע, משמרות של כ-4 שעות (היות ומדובר בעבודת סטודנטים שכזאת). ז"א שהתלוש החודשי לא גבוה...משתנה בהתאם לכמות המשמרות.

עד לפני שנה-שנתיים, לא היו הפרשות למיניהם בתלוש השכר (פנסיה וכו')...רק בשנה-שנתיים האחרונות פתאום יש הפרשה לפנסיה.

רציתי לדעת (אני פשוט לא בקיא בנושא, מודה)- מהם חובות המעסיק מבחינת הפרשות? רק פנסיה/דברים נוספים? או שגם פנסיה זוהי לא חובתו?
שואל את השאלה מבחינת תביעה. היות ואם זה חובה מצידו ולא קיבלתי את המגיע לי-למי אני פונה כדי לתבוע את המגיע לי רטרואקטיבית?
ומה עוד מגיע לי במידה ואני מתפטר/עוזב את העבודה?

אודה ואשמח להסבר.

בנוסף, אחפש, אמצא ואעלה לכאן תלוש שכר לדוגמא מהתקופה לפני ההפרשות, וכן תלוש מהתקופה האחרונה לבחינתך/ם.
עורך דין
05/08/2018 09:15
עורך דין 05/08/2018 09:15
שלום שניר

המעסיק חייב להפריש לך כספים לפנסיה אחרי 3 / 6 חודשי העסקה בכל מקרה, וללא קשר להיקף המשרה שלך. לאור הדברים שאתה מעלה אמליץ לך לפנות לחשבת שכר ולבדוק את תלושי השכר שלך על מנת להבין מה בדיוק שולם עבורך והאם מגישים לך הפרשי שכר ו/או כספים שלא הופרשו לפנסיה כדין. לאחר הבדיקה כאמור תוכל לפנות אל המעסיק בכתב (בלבד) ולדרוש לקבל את המגיע לך לפי חוק.

בהצלחה ושבוע טוב
דנית
31/07/2018 14:57
דנית 31/07/2018 14:57
שלום,
אני עובדת כמטפלת בתינוקת ומועסקת כשנה וחצי.
בתחילת עבודתי עבדתי לפי צורך ההורים ,כל יום אך לא מס' שעות מוגדר מראש,חמישה ימים בשבוע.
החל מחודש ינואר 2018 אני מועסקת במשרה מלאה 5 ימים בשבוע.
אודה לעזרתכם להבין לכמה ימי חופשה אני זכאית בשנה?
תודה
עורך דין
05/08/2018 09:12
עורך דין 05/08/2018 09:12
שלום דנית

יש באתר זה כתבה מפורטת והסבר מדוייק על הזכות לימי חופשה. אוכל להמליץ לך לקרוא את הכתבה, כמו כתבות נוספות ואחרות באתר שיסבירו אודות הזכויות הסוציאליות שמגיעות לפי חוקי העבודה בישראל.

בהצלחה
יעל
05/08/2018 09:04
יעל 05/08/2018 09:04
היי,
אני בת 17 ו 9 חודשים. קיבלתי הצעת עבודה חד פעמית ממעצב שהוא מכר של משפחתי - להכין יצירות אמנות למוסד שהוא מעצב. מדובר בסכום של כ 5000 ש"ח סה"כ עבור העבודה, כולל החומרים.
רציתי לברר איך הוא אמור לשלם לי, אם אין לי חשבוניות.
(אני עובדת גם בחנות לכלי כתיבה ושם מילאתי טופס 101).
תודה
עורך דין
05/08/2018 09:11
עורך דין 05/08/2018 09:11
בוקר טוב יעל

אין שום בעיה לקבל תלוש משכורת חד פעמי גם אם את עובדת במקום עבודה נוסף, אחד או יותר. לחילופין, את יכולה לחפש בגוגל ולקרוא על שכר אמנים.

בהצלחה
מתנאל
31/07/2018 12:23
מתנאל 31/07/2018 12:23
לפני שנה נפצעתי במהלך העבודה והייתי כשלוש שבועות בבית בעקבות כך . עברה שנה ולא תבעתי את אותו מעסיק אך ביקשתי שימלאו טפסים לביטוח לאומי על מנת לקבל את מה שמגיע לי עבור אותו חודש והחברה דוחה אותי כבר במשך שנה . האם אפשר לעשות משהו בנידון או להגיש לאחר שנה תביעה על אותו מקרה ?
עורך דין
05/08/2018 09:09
עורך דין 05/08/2018 09:09
שלום מתנאל

מומלץ לפנות לשיחה והתייעצות עם עורך דין לאחר פגיעה בתאונת עבודה.

בהצלחה
חן
02/08/2018 21:21
חן 02/08/2018 21:21
בהסכם העבודה ישנו סעיף שאומר שאם אפסיק לעבוד לפני תום החוזה יקוזז סכום מסוים מהמשכורת, מעין קנס
חוקי?
עורך דין
05/08/2018 08:54
עורך דין 05/08/2018 08:54
שלום חן

יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה אודות קנסות יציאה מוקדמת מחוזה עבודה. בגדול, ניתן לקזז משכרו של עובד עלויות של הכשרה מקצועית שקיבל במהלך העסקתו, אם התחייב לעבוד פרק זמן מסויים וביקש להתפטר קודם לכן. בכל מקרה, הקיזוז משכרו צריך להיות פרופורציונלי לעלות ההכשרה ויחסי, בהתאם לתקופה שנותרה להשלמת תקופת ההתחייבות.

בהצלחה
קרינה ג.
03/08/2018 10:17
קרינה ג. 03/08/2018 10:17
עובד שיש לו רכב צמוד וחלה. כעת קיבל אישור העסקה מצומצם מרופא תעסוקתי. על מנת להגיע לעבודה עליו להגיע עם מונית/רכב מיוחד לנכה
העובד בכסא גלגלים כעת.
האם הוצאות ההסעה יכולות להיות מוכרות?
מה לגבי אחזקת הרכב הצמוד? אפשרי גם וגם?
עורך דין
05/08/2018 08:52
עורך דין 05/08/2018 08:52
שלום קרינה

לא ברור משאלתך למה כוונת ב"הוצאות מוכרות". המעסיק אינו חייב לשאת בהוצאות מיוחדות מעבר להחזר הנסיעות הקבוע החוק - אם לכך היתה כוונתך.

בהצלחה
כנען קרן
03/08/2018 15:27
כנען קרן 03/08/2018 15:27
שלום רב. עבדתי בסוכנות ביטוח כ 10 שנים וסיימתי את עבודתי לפני חודש וחצי. בשלוש שנים האחרונות בנוסף לעבודתי השוטפת עסקתי גם במכירות טלפוניות(אין לי רישיון סוכן). מדי חודש הייתי מקבלת מה שהוגדר בתלוש השכר בונוס מכירה. כמובן שהסכום היה משתנה כל חודש בהתאם למכירות. עם סיום עבודתי דרשתי שממוצע העמלות של 12 חודשים אחרונים כפול הווצק יתווספו חתחשיב הפיצויים. לאחר משא ומתן של חטדש הגענו לפשרה והעבירו לי מסמך לחתימה. המסמך הוחזר למעסיק חתום ויום למחרת קבלתי הודעה שכרגע זה לא ישולם לי רק כעבור שנה במעדה והפוליסות לא יבוטלו. 1. האם מותר לו לא לבצע גמר ישבון הכולל 161 ומכתב שחרור ולהחזיק אותי שנה? 2. הבנתי כי יש חוק שעל עמלות מכירה היה צורך להפריש לי לתנאים סומייאליים. האם זה נכון? תודה מראש
עורך דין
05/08/2018 08:50
עורך דין 05/08/2018 08:50
בוקר טוב קרן

1. בכל מקרה צריך לערוך גמר חשבון לפי המועד הקבוע בחוק וללא תנאים.

2. עמלות מכירה משתנות אינן מחושבות בעת ביצוע הפרשות פנסיוניות.

בהצלחה
תומר
03/08/2018 16:50
תומר 03/08/2018 16:50
שלום, במידה והמעסיק מחליט לוותר על עבודתי בפועל ומשלם חודש הודעה מוקדמת (בלי שהגעתי לעבודה) האם עדיין עליו לשלם נסיעות כרגיל? תודה!
עורך דין
05/08/2018 08:47
עורך דין 05/08/2018 08:47
בוקר טוב תומר

אם אינך עובד בתקופת ההודעה המוקדמת המעסיק אינו צריך לשלם לך עבור החזר נסיעות.

בהצלחה
אוסי
02/08/2018 17:15
אוסי 02/08/2018 17:15
שלום אשמח לייעוץ: אני בהריון בשבועות הראשונים וכרגע עובדת כבר כ-7 חודשים באותו מקום, אני מוגדרת עובדת זמנית מכיוון שאני מחליפה חלד, אך החוזה שלי נגמר ב1.5 שזה 3 חודשי החלפה, אך העבודה שלי הוארכה בעוד כמה חודשים וללא חידשנו חוזה.

באוקטובר אני אמורה לעזוב עד אז אהיה בחודש שלישי ומאוד קשה יהיה לי למצוא עבודה חדשה. האם למעסיק אסור לפטר אותי?

דבר נוסף אם אני אחתום אבטלה האם לאחר האבטלה אקבל את 3 חודשים של חופש לידה?

תודה רבה מראש
גילה
02/08/2018 17:08
גילה 02/08/2018 17:08
שאלה לגבי התפטרות
עובד בשכר גלובלי, מעל שנה ותק. בחוזה כתוב שיש לתת הודעה מוקדמת ע"פ חוק. למיטב הבנתי צריך לתת חודש ימים.

האם הימים הם קלנדרים (כוללים את השבתות/חגים) או ימי עבודה? האם היום בו ניתנה ההודעה נכלל בימי ההודעה המוקדמת?

מה המשמעות אם בסיום ההעסקה מניין ימי החופשה של העובד הוא שלילי - האם הם מקוזזים משכר העובד?
תודה
דור
02/08/2018 14:29
דור 02/08/2018 14:29
הבוסית שלי מחייבת אותי לעבוד שישי שבת לאחר חמישה ימי מילואים האם זה חוקי להשאיר אותי בלי יום מנוחה בשבוע ?
בנוסף היא עוד אומרת שזה לא שעות נוספות מכיוון שהכסף למילורים הוא אומנם דרך העבודה אבל הוא מגיע מביטוח לאומי ולכן השעות הן שעות רגילות
וליה
02/08/2018 09:31
וליה 02/08/2018 09:31
לי כמה שאלות בבקשה. אז ככה ב 15.08 נגמרת לי חופשת לידה. אני מתכוונת להתפטר וללכת לחתום אבטלה יש לי 138 יום זה מה שנאמר לי בביטוח לאומי.
בעבודה שלי בספטמבר יהיה שנתיים מתחילת העבודה שלי שם. מה עלי לעשות? אני אקבל כל הפיצויים או לקחת חופשת מחלה עד ספטמבר ? ואם אני מתפטרת איך אני אמורה לעשות את זה ? עזרו לי בבקשה