ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
קרן
13/08/2020 12:03
קרן 13/08/2020 12:03
רוצה להתייעץ לגבי חברה שגילתה לאחרונה שהיא בהריון (אחרי שלצערנו שההריון הקודם הסתיים בהפלה מסיבות טבעיות).

היא עובדת בחברה בה סביבת העבודה היא עמוסה באנשים ויחסית צפופה ומלאה בסטרס וצעקות מכל עבר. היא בשלבים מאוד ראשוניים של ההריון, אבל מאוד חוששת, גם בגלל הנסיבות שבהן הסתיים ההריון הקודם, וגם כמובן בגלל הקורונה.

היא ביקשה מהמנהלים שלה לעבור לעבוד מהבית כדי שתוכל לשמור על עצמה ועל העובר, אך הם מסרבים. (חשוב לציין שהעבודה שלה מאפשרת עבודה מהבית, והתפוקה שלה לא נפגעת).

היא חשבה לבקש מהם לפטר אותה במידה והם לא מוכנים להעביר אותה לעבודה מהבית במתכונת קבועה, אבל אני לא בטוחה שזה מהלך חכם.

רציתי לברר עבורה, אם יש דרך "לאלץ" אותם לאפשר לה לעבוד מהבית במצב כזה?

בנוסף, אם הם כן מפטרים אותה (כמובן בהסכמתה) האם זה יפגע לה בחופשת הלידה? לכמה זמן של דמי אבטלה היא תהיה זכאית?

אין לנו בכלל ידע בנושא ונשמח לכל עצה או פיסת מידע.
תודה
אנאל
13/08/2020 11:55
אנאל 13/08/2020 11:55
אני עובדת כמאבטחת במתקן מסוים תחת חברת השמה כבר 4.5 שנים.
במהלך חודש מאי הייתי אמורה לעבור רענון נשק וסמכויות ורענון זה נדחה(לא סופקה סיבה) לתאריך באמצע חודש יוני,
לפני כחודשיים וחצי (בתחילת חודש יוני) נתבשרתי על היותי הרה (ב'ה) וכיומים לאחר מכן דיווחתי לממונה עלי (קצין מתקן). מאותו יום עד ליום שלפני הריענון לא נעשה דבר, וביום שלפני הריענון הודיע לי הממונה עלי כי איני יכולה לעבור את הרענון וכנל לגבי סמכויות וזאת בהנחיית הגוף שמבצע את הרענונים.
בשלב זה החזקתי בסמכות עד לסוף חודש יוני, בהגיע סופו, נמסר לי כי ישנה הארכה על לאמצע יולי, ובינתיים שום דבר לא התקדם עם הודעתי על היותי הרה. בתום תוקף ההארכה התחיל קצר תקשורתי והייתי צריכה להישאר עם אצבע על הדופק כל יום לגבי היום הבא, אם אני מגיעה לעבודה או לא. לקראת סוף החודש אחרי טרטור, הפנייה עלתה מעלה לגורמים בכירים יותר. בשיחה הראשונה עם אותו גורם הובהר לי שאיני יכולה להמשיך לעבוד באותו מתקן וכי אדרש לשנות שיבוץ, הסכמתי לשמוע אודות שיבוץ אבל כל השיבוצים האחרים גררו הורדה בשכר השעתי ולכך סירבתי. מיד לאחר הסירוב המעסיק הגיש בקשה למשרד העבודה לפגיעה בהיקף משרה\ שכר. במקביל קיבלתי אישור להמשיך להגיע למקום עבודתי לביצוע עבודות משרדיות וכך אני עושה עד היום.
המעסיק הגיש בקשה ובפרטיה מידע כוזב אודות היתנהלותי והתנהלות החברה, לדוגמא נמסר שאני בחרתי לדחות את הריענון בפעם הראשונה מסיבות אישיות , או כי הודעתי יום לפני הגשת הבקשה אודות היותי הרה.

היום קיבלתי פניה ממשרד העבודה והרווחה, מחוקר חביב שביקש תגובתי למספר שאלות, ביקשתי להיענות בכתב על מנת לא להוציא דברים מהקשרם (כל שיחה שעולה בנושא מלחיצה אותי ממש), ונמסר לי שעלי להשיב לשאלות בשיחת הטלפון, כששאלתי אם מותר לי להיות מיוצגת ע'י ועד\עו''ד\או אפילו בעלי נאמר לי כי זה חסר חשיבות ואין מקום למענה כתוב או ליצוג, וכי אין משקל לטענות בסוגיות מסוג זה.

אני אובדת עצות וכבר ממש מפחדת לפגוע במהלך ההריון בעקבות הלחצים המופעלים מהגורמים המוזכרים לעיל.

מה דעתכם והמלצתכם?
חיים
13/08/2020 11:54
חיים 13/08/2020 11:54
שלום, רציתי לדעת אם מישהו מוכן לעזור לי מול מעסיק שהייתי חדש אצלו ובחודש אפריל הוציא את העובדים לחלת אך ביקש שנמשיך לעבוד ולעשות כל מה שצריך על מנת שהעבודה לא תעצר( יש לי הקלטת שיחה עם הדרישה הזו והתכתבויות בווטסאפ). עבדתי חצי חודש לתוך החלת. הובטח סוג של פיצוי. כשחזרנו לעבודה במאי ראיתי שבתלוש השכר אין פיצוי וכשדרשתי לגבי פיצוי על ימי העבודה קיבלתי מכתב פיטורים בטענות על חוסר מקצועיות שלי. מכתב לא מקצועי בעליל היות שהתחלתי במרץ לעבוד ולאחר שבועיים התחלנו לעבוד מן הבית אז לא באמת אפשר למדוד מקצועיות מה שעוד יועדתי להחליף את מנהל הרכש הקיים ועד הדרישה שלי לתשלום על המגיע לי הייתי מקצועי לכל דבר.
כיום מצאתי עבודה. התחלתי בתחילת יולי. במצב הנוכחי אני יכול לשלם תשלום סימלי בהתחלה ולאחר שכספי יתקבל אוכל להשלים. אף אחד לא צריך לעבוד בחינם. אני רוצה אבל לקבל את המגיע לי לא מעבר.
מישהו פה יוכל לעזור לי?
ליאור
13/08/2020 11:53
ליאור 13/08/2020 11:53
שלום לכולם,
ביום שני הגשתי מכתב התפטרות לאחר חופשת לידה בשל שעות עבודה שאינן תואמות מסגרת חינוכית וכן בשל מצב בריאותי לקויי, במכתב שכחתי לציין את התאריך בו נכנסת התפטרותי לתוקף בהתאם לחוק ההודעה המוקדמת. בשיחת טלפונית מספר שעות לאחר הגשת המכתב הודעתי כי אעביר אישור רפואי על הימים הללו כיוון שאיני יכולה לחזור לעבוד וכן היום שלחתי מייל בו אני מציינת כי האישור הרפואי הוא על תקופת ההודעה המוקדמת עפ"י חוק.

האם פעלתי נכון לפי חוקי העבודה במקרה הזה?
איילה
13/08/2020 11:52
איילה 13/08/2020 11:52
שלום
משרה של 19 שעות שבועיות מה השכר מינימום? ההצעה שניתנה לי נשמעת ממש נמוכה והם טוענים שזה בגלל שמשלמים גם על החופשים בהם הגן סגור ללא קשר לימי חופש וגם לא כולל תוספות כמו ביגוד נסיעות וכו'. האם כאשר הם מוסיפים את הנתונים האלה מותר להם לשלם בשכר בסיס פחות ממינימום? תודה
דפנה
13/08/2020 10:51
דפנה 13/08/2020 10:51
האם מעבר דירה מרמת השרון לכפר סבא מצריך תשלום פיצוים לעובד משק בית?
פגיעה ברכב בזמ...
12/08/2020 21:21
פגיעה ברכב בזמן עבודה 12/08/2020 21:21
שלום רב,
נער בן 17.5 שעובד בחנות משחקים בימים אלו של החופש, התבקש להביא עגלה מלאה סחורה מהמחסן. כשהגיע עם העגלה והסחורה הרבה לפתח החנות, הדרדרה לו העגלה לכיוון המדרכה, ורכב שחנה שם נשרט ומעט קיבל הרכב מכה בפח- בדלת הנהג. מנהל החנות יצא מהחנות ברגעים אלו ואמר לנער להתמודד ולשבור את הראש עם הלקוחה/ הנהגת של הרכב. הנער מסר את הפרטים שלו לבקשת הנהגת. היא מעוניינת לתבוע על כך. השאלה שנשאלת, מי צריך לשוחח עם הנהגת ולשאת בתשלום? אשמח לקבל גם ציטוט או אסמכתא לכך על מנת להציג זאת. האם המנהל של החנות יכול לא לשלם לנער את הכסף שמגיע לו על הימים שהחל לעבוד מתחילת החודש?
אודה מאוד על תשובתכם המקצועית
פלדמן אדוארד
12/08/2020 17:31
פלדמן אדוארד 12/08/2020 17:31
שלום רב.
אני עובד בעיריית ירושלים החל מיום -29.10.1995.
השנה (2020) אני פורש לפנסיה תקציבית החל מ 1.12.20
ביום פרישתי יצבר לזכותי ותק של 25 שנה וחודש
בעירייה טוענים שאנני זכאי למענק יובל כלל
מכיון שלטענתם רק אם היו לרשותי 25 שנה וותק למענק יובל עד 30.9.20 היתי זכאי. מאחר ותאריך הפרישה שלי הוא כאמור 30.11.20 לטענת העירייה אנני זכאי למענק ככל למרות שלרשותי 25 שנה בעירייה לפני שפרשתי.
על כן אני פונה אליכם לקבל את חוות דעתכם העקרונית
האם אני זכאי למענק או לא?
מאי
12/08/2020 16:00
מאי 12/08/2020 16:00
בחודש שעבר עבדתי בעבודה מזדמנת בגלל הקורונה, עבדתי בין 12 ל14 שעות כל יום במשך שבוע ולאחר מכן פוטרתי
מי שהעסיק אותי הוא קבלן שהוא כביכול מתווך ביני לבין מקום העבודה.
לא החתימו אותי על 101 למרות שביקשתי כמה פעמים, והקבלן אמר לי הכל טוב ושאני אדבר איתו בעשירי
דיברתי איתו לפני יומיים, אמר שהוא יעדכן אותי לאיפה לבוא ושאני אקח את הכסף ושאלתי אותו אם זה מזומן כי אנחנו סיכמנו על העברה בנקאית.

ברגע שהבנתי שזה מזומן נפל לי האסימון שהוא מתכוון להביא לי את הכסף ללא תלוש הכוונה בלי להצהיר על הכסף.

הסברתי לו שאני חייבת תלוש וזה לא בא בחשבון ומאז הוא מתחמק ולא עונה לשיחות שלי.

אני ממש אשמח לכל סוג של עזרה אני חייבת להכניס את הכסף הזה לפני שכל ההוצאות שלי יורדות ב15 לחודש.
איריס
12/08/2020 15:59
איריס 12/08/2020 15:59
עובד שהחל לעבוד 60 אחוזי משרה בחודש ביולי, 3 ימים בשבוע על פי החוזה. עבור 60 אחוז משרה השכר 4500 שח ונסיעות כמובן.
ביולי עבד 5 ימים. לפי החישוב שלו השכר אמור להיות 5/12 ימי עבודה חודשיים כלומר יותר משליש מהשכר. בתלוש קיבל פחות וממדור שכר הוסבר שהחישוב הוא 10 ימים חלקי 31ימים בחודש כך שזכאי לשכר של 32 אחוז בערך.
האם התשובה ממדור שכר נכונה?
יניב
12/08/2020 13:14
יניב 12/08/2020 13:14
עבדתי 7 ימים בשבוע ללא מנוחה ...האם ניתן לתבוע את החברה ובכמה?
שלומית
12/08/2020 09:26
שלומית 12/08/2020 09:26
1. אני בתחילת חודש שמיני, עובדת שעתית במשרה חלקית ומעכשיו עד הלידה אין למעסיק עבודה רציפה להציע לי. יש לי מספיק ימי מחלה שאני יכולה לנצל עד הלידה. האם יש סיבה שרופא לא ייתן חופשת מחלה של שישה שבועות?

חשבתי לבקש בגלל שכבד לי ואני מרגישה יותר לחצים בבטן וכאבים אחרי יום עבודה וגם חוששת להידבק הקורונה. סיבה מספיק טובה?

2. אם אני שוקלת להתפטר לטובת גידול הילדים, מתי אני צריכה להודיע למעסיק ואיך זה עובד עם תשלום דמי אבטלה וחתימה בלשכת התעסוקה?
אמה
12/08/2020 09:25
אמה 12/08/2020 09:25
אני בהריון בשבוע 23+5 ועומדת לפני הפסקת הריון בעקבות ממצא חריג במי שפיר. אני עובדת באותו מקום עבודה כבר מעל 4 שנים רצופות. באתר של המוסד לביטוח לאומי כתוב שהפסקת הריון שמתבצעת אחרי שבוע 22 אני אהיה זכאית לכל התנאים של חל״ד (דמי לידה, 15 שבועות בבית וכד׳). באתר של החברה בה אני עובדת כתוב שאם ילדתי בלידה שקטה לפני שבוע 26 אני זכאית רק ל-6 שבועות על חשבון מחלה. מנסה להבין האם מותר לחברה שבה אני עובדת לידות דבר כזה ״לקצץ״ לי 9 שבועות מהחל״ד + שאר התנאים.
יובל
11/08/2020 22:57
יובל 11/08/2020 22:57
התחלתי לעבוד במקום חדש השבוע אך קיבלתי הצעת עבודה מחברה מתחרה.
בעבודה הנוכחית חתמתי על חוזה שיש בו סעיף שכולל את הפסקה הבאה:
"העובד מתחייב שלא להתחרות בעסקיו של המעסיק ו/או בלקוחותיו ו/או גופים הקשורים אליו
ו/או גופים המסונפים אליו ו/או במוניטין שלו בתחום השירותים שנותן המעסיק ו/או בתחום
המוצרים אשר מפותחים על ידו, במישרין או בעקיפין, בעצמו ו/או באמצעות אחרים, בין כעצמאי
ובין כשכיר, לרבות על ידי שותפות או החזקה בעצמו או באמצעות אחרים, במניות או בזכויות
ניהול בתאגידים כלשהם, וזאת במשך שנתיים (2 (שנים לאחר סיום יחסי עובד מעביד בינו לבין
המעסיק."

האם באמת לא אוכל לעבוד בחברה המתחרה, גם בתפקיד זוטר? מה אומרים חוקי העבודה על מקרה כזה?
אור
11/08/2020 22:56
אור 11/08/2020 22:56
עבדתי בחברה במשך 29 שנים. לאור המצב הכלכלי החברה החליטה לפטר אותי והודיעה לי אודות כוונותיה בימים האחרונים. בנוסף, לפני כחודשיים עברתי תאונת דרכים ובעקבות כך בימים אלה אני בחופשת מחלה שהצטברה לזכותי עם השנים.
כמו כן, ברשותי רכב מטעם החברה לו אני זכאי לשם שימוש אישי לצד ביצוע מטלות העבודה השוטפות, ואיננו משמש רכב הובלה (אני משלם מעל 20 שנה שווי רכב למס כחוק).

שאלתי - האם החברה רשאית לקחת את הרכב ו/או לשנות את תנאי העסקתי לרעה בתקופה הזאת, וכאשר עודני בחופשת מחלה.

תודה מראש!
נורית
11/08/2020 21:09
נורית 11/08/2020 21:09
האם שעת הנקה מתבטלת ברגע שהעובדת שואבת חלב בעבודה?
יערה
11/08/2020 16:08
יערה 11/08/2020 16:08
סאגה שלא נגמרת- ילדתי ב18.3 והתפטרתי לצורכי טיפול בילד ב29.7, כלומר חודש וקצת אחרי 3 חודשי החופשת לידה בתשלום. קיבלתי מהעבודה אישור מעסיק על תקופת העסקה+אישור בכתב על כך שבעקבות הקורונה וצמצום כוח האדם אין באפשרותם להחזיר אותי לתפקיד שלי (על מנת לא להמתין 90 יום לדמי האבטלה). עכשיו בביטוח לאומי מבקשים ממני לספק טופס 1508 מהמעסיק על אישור שיצאתי לחל"ת. מה הקשר בדיוק? האם זה טעות - הרי המשכתי בחל"ד פשוט ללא תשלום - זה בעצם חל"ת? בקיצור אני מבולבלת כבר
נורית
11/08/2020 15:46
נורית 11/08/2020 15:46
במידה ועובדת מודיעה למעסיק שבכוונתה להתפטר לטובת גידול הילד ללא סיבה מוצדקת בתחילת חופשת הלידה, ממתי נספרים 90 ימי ההמתנה לצורך אבטלה, האם מתום חופשת הלידה? או מתאריך ההודעה על ההתפטרות בפועל?
ואיך מחושבים דמי האבטלה במידה והיתה לפני בשמירת הריון, לפי הסכום של השמירת הריון או לפי השכר שלפני ?
ארן
11/08/2020 13:10
ארן 11/08/2020 13:10
האם מגיעים פצויים על כך שמסיק לא מודא תנאי עבודה של תו סגול. ותרנות פתיחת עסק
עבדתי במוקד טלפוני במשרד . בו הנציגים לא ישבו מול מחיצה בגובה 1.20. ולא עטו מסיכות.
אני לבשתי מסיכה. הבוסית בקשה ממני להוריד אותה. בטענה שאינני נשמע החטב בטלפון. סרבתי.
כמו כן היה במשרד עמדת מחשב יחידה. שנאסר עלי לנקותה עם אלכו גיל .כדי שלא אגרום קצר.
לא סופקו כפפות. ודרשו ממני להשתמש מידי פעם במקלדת כדי להפיק דוחות מאתרמשרד אוצר. תוך סכון בראותי. היות ונציגות נוספות השתמשו במקלדת המחשב.
האם היתן לדרוש פצויים על תנאי עבודה בנגוד להחלטות ממשלה. שמסכנים את בריאותי.
למזלי לא חלתי בקורינה. פוטרתי אחרי 5 משמרות
רותי
11/08/2020 12:47
רותי 11/08/2020 12:47
שלום רב
עבדתי בחברה כ- שנה וחצי
בתור נציגת מכירות
פוטרתי מהעבודה ב 23/7 ונתנו לי 16 ימי הודעה מוקדמת
(בפועל שילמו פחות )
כמה שאלות :
1- איך מחשבים ימי הודעה מוקדמת ?
2- צריכה לקבל שכר עבור מכירות של חודש 7
אמרו לי שישולם חודש הבאה
האם זה תקין ?
או שהם צריכים לשלם לי הכל בגמר חשבון
3- החתימו אותי על גמר חשבון למרות שבפועל לא בוצע
אשמח לדעת מהן זכויותיי
תודה
שירה
11/08/2020 12:36
שירה 11/08/2020 12:36
היי אנחנו עושות שיחות ארוטיות בוואצפ ומוכרות סרטונים פרטיים שצילמנו בבית, שלח לנו הודעה בוואצפ אנחנו חמות:

050-7534732 בר

055-2664759 דנה

055-9310377 ספיר

קווי שיחות חמות - אם המספרים האלו חסומים לך תחייג לחברת הסלולר שלך ותבקש להסיר את החסימה, הסרת החסימה היא בחינם:
1919-121-936
1919-121-970

שיחות של הכרויות:
1901-729-213
1901-729-210
ארן
11/08/2020 12:10
ארן 11/08/2020 12:10
האם לעובד שפוטר אחרי 5 משמרות של 5 שעות. מתפקיד טלפן מכירות אצל סוכן בטוח
וכם בבית כול יום לפני משמרת התלמדתי מקריאה באנטרנט באתרי חברות בטוח. אתר משרד אוצא הר הבטוח. ושחות מול נציגי שרות חברות בטוח.
סהכ 12 שעות במשך שבוע

האם קימת זכות שמוע לפני פטורים. עם מכתב רשמי שסכותי להתיעץ עם עורך דין?
או שמא זכות השמוע היא רק לאחר ותק משמעותי.
למשל 9 חודש כשעובד כול אדם יכול לעבור לחברת מבקש השרות?
תשלום בהתלמדות...
11/08/2020 12:05
תשלום בהתלמדות בבית 11/08/2020 12:05
שלום
הופנתי מלשכת תעסוקה לסוכן בטוח.
עבדתי 5 משמרות של 5 שעות וקמת
והתבקשתי לפני משמרות בבית. ללמוד על בטוחים
לפני שאני משווק בטלפון .
בפרט לקרוא אתרי פניקס הראל
הר בטוח והר הכסף. ואף טלפנתי מהבית לנציגי שרות וקבלתי הסברים. על בטוחים. מושגים שפוי הטצ בבטוח בריאות . פצוי בבטוח מחלות קשות...
מזה הר בטוח והבדל לעומת הר כסף

השקעתי 12 שעות. שעתים ביום. בלי זה לא היתי מסוגל לבצע משמרות כטלפן. היות ולא למדתי בטוח. ועבדתי בעבר רק כחודש במכירת בטוח תאונות אשיות. אני כלכלן. ובעל 6 שנים ניסיון ממוקדים טלפונים בתפקידים שונים. לא בבטוח.
לכן הסוכנת הורתה לי להתלמד בבית.
אחרי יומים ענתה לי שאקבלמ35 שח לשעה +עמלות מכירה 100%
האם מגיע לי שכר מינמום לפחות על התלמדות בבית?
היות ואמרה שבזמן העבודה רק מוציאים שיחות. ולא לומדים
דנה
11/08/2020 08:51
דנה 11/08/2020 08:51
אני בהריון בשבוע 32 קיבלתי אישור מרופא תעסוקתי על עבודה מהבית בלבד
ומקום העבודה לא מכבד את זה , האם זה מותר להם ? מה אני אמורה לעשות עכשיו
אשמח לעזרה
שמי סופי פום
10/08/2020 18:02
שמי סופי פום 10/08/2020 18:02
עבדתי אצל רופא שיניים כחודשיים, נאלצתי להתפטר כי הוא קילל אותי ליד מטופלת אחרי הוא לעג לי מספר פעמים נאלצתי להתפטר האמצע היום וללכת ,רצה להוריד לי מהמשכורת כסף בגלל שלא הצלחתי לערבב חומש שבמקרה גם הוא לא הצליחה תמיד. ונסה להוריד לי שעות מתלוש השכר הראשון. הוא חושב שאיבדתי לו דברים ושהרסתי לו דברים וכרגע כשאני מבקשת את המשכורת של חודש אוגוסט שעברתי רק יום וחצי הוא לא מתכוון להביא לי בגלל זה. אשמח להכנס יותר לפרטים אם יש לזה סיכוי בכלל תודה.
מתן
10/08/2020 16:44
מתן 10/08/2020 16:44
שלום,
אמא שלי עובדת בתור אחות, לה ולעוד אחות גנבו את הארנקים מהתיקים,ומיותר לציין שבארנק היה הכל! כל הכרטיסי אשראי, תווי קניה, מזומן, רישיון ...
העניין שהתיקים היו בתוך ארונית בחדר התיקים שבחדר האחיות..וממש פתחו להם את התיק ולקחו!
כפי שהבנתי, המפתח מהארונית היה תלוי על הארונית,אבל מאחורה...ולא ראו אותו..
ורק עובדים ידעו על כך.
לדעתי צריך לעשות לוקר עם מספר שאפשר לשנות כל פעם .
וזה שהמפתח היה תלוי, זו התנהלות לקויה של מקום העבודה כי זה לא שהעובדים החליטו לתלות אותו על דעת עצמם.

לכן זה גם יכול להיות מישהו מהצוות
כי אמא שלי אמרה שאף אחד לא נכנס להם לחדר מהמטופלים, וזה מאוד מוזר שכל זה קרה.
בעבודה מתנערים מאחריות, ואמרו שהם לא יודעים מה לעשות, ושצריך לגשת למשטרה ולהגיש תלונה.
ואני שואל את עצמי, מהזו התשובה הרשלנית הזו?
עם כל הכבוד היא עובדת במקום מסודר,קופת חולים,למה אין בחדר של התיקים שלהם מצלמה / לוקר / השגחה? למה זה מתנהל בצורה רשלנית כזו במקום עבודה "מסודר"? ובסוף העובדים הפשוטים סובלים מזה!
יש מצלמה בכניסה לחדר אחיות,אבל זה לא עוזר בכלום,כי רואים רק דלת מי נכנס ומי יוצא.

ובחדר של התיקים שבחדר האחיות אין מצלמה.
איפה האחריות של מקום העבודה? מה ניתן לעשות בסיטואציה הנ"ל בבקשה?

תודה
אברהם
10/08/2020 15:32
אברהם 10/08/2020 15:32
שלום,
אני מועסק בחברה מחודש דצמבר 2019.
ועד כה לא בוצעו הפרשות לפנסיה. במהלך חודש יוני שוחחתי עם הסוכן מטעם מקום העבודה (את הקופה אני בחרתי).
עכשיו אנחנו בחודש אוגוסט ובפועל עדיין לא בוצעו הפרשות וגם לא הפרשות רטרואקטיביות. בימים אלו גם קיבלתי מכתב מחברה בה יבוצע החיסכון לפנסיה בטענה שלא ניתן להשלים את תהליך ההצטרפות שלי לחברה. אני מתבקש לתקן ליקוייםולהעביר את המסמכים החסרים בהקדם וזאת ע"מ שהם יוכלו להשלים את הליך הצטרפותי לקופה.

שאלה שלי האם החברה עוברת על החוק?
אני כבר מועסק אצלם 8 חודשים ועוד לא בוצעה הפרשה אחת ושום הפרשות רטרואקטיביות.
והאם אני אמור לקבל פיצוי/אחוזים או משהו על הפרשות מאוחרות? (הרי בקופה הכסף היה אמור לצבור ריביות)
בתודה מרבה מראש
אברהם
יובל
10/08/2020 10:44
יובל 10/08/2020 10:44
אני עובד שכיר כ-7 שנים במתנ"ס עירוני. כל שנה עד ה30.6 על פי חוזה שמתחדש כל ספטמבר.

בצאריך 15.3 יצאנו לחל"ת עקב הקורונה וחזרנו ב2.6. באותה תקופה לקיתי בורטיגו והייתי בבית כחודש וחצי. המתנ"ס שלח לי מכתב לשימוע לפני פיטורין. עקב היותי נכה צהל פוסט טראומתי קיבלתי גם אובדן כושר עבודה זמני עד אוקטובר עם אופציה לבחינה להארכה.

שאלותי הם:

1) האם ניתן לפטר אותי לאחר השימוע כשאני באובדן כושר עבודה?

2) האם עקב אובדן כושר עבודה, אני זכאי לקבל את ימי המחלה הנותרים, שעדיין צבורים לי במקום העבודה?

3) האם העובדה שאני שכיר ועובד על פי חוזה שמתחדש, ואילו ימי אובדן כושר עבודה שלי נקבעו דווקא בזמן שאין עבודה, יוכל המעביד לסרב לשלם לי אותם. ומי אמור לשאת בכך ?

תודה ואשמח לתשובות
רחל
10/08/2020 09:46
רחל 10/08/2020 09:46
עובד התפטר מהעבודה אחרי בותק של שנה. עזב לחצי שנה וחזר לחברה.
מאז שחזר, בתלוש השכר שלו (כבר שלושה חודשים) מופיע כי יתרת ימי המחלה שלו הם 25 ימים.
העובד שבר את הרגל וקיבל ימי מחלה למשך שבועיים.
עכשיו חשבת השכר ציינה בפניו שיש טעות בתלוש השכר שלו וכי יתרת ימי המחלה שלו היא 4 ימים.
העובד לתומו הניח שפשוט המשיכו לו את הצבירה הקודמת שלו... ולא הניח שיש טעות בתלוש
האם זה חוקי?
האם מותר להם פתאום ככה להוריד את ימי המחלה, אחרי שכבר חודשים הדבר מוצג אחרת?
חני
10/08/2020 09:43
חני 10/08/2020 09:43
בגדול המעסיק רצה לפטר אותי תחת עילה של צמצוצי קורונה- בזמן ההמתנה לתשובת משרד העבודה, שכרי לא נפגע, איך היקף משרתי צומצם מ100 ל0. למעשה הייתי בבית וקיבלתי משכורת. כעת משרד העבודה שלח תשובה מנומקת ובה לא אישר לפטר אותי. אך עבר שבוע מאז קבלת התשובה והמעסיק לא יצר איתי קשר. האם עלי ליצור קשר? האם זה תפקיד המעסיק? האם יש זמן סביר שבו אם הם לא יוצרים קשר איתי, עלי ליצור איתם? מה הוא אופן ההתנהלות הנכון בסיטואציה כזו?