ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
דן
24/09/2020 13:58
דן 24/09/2020 13:58
חשדתי שיש לי קורונה, נבדקתי אני ומשפחתי ויצאנו שלילים, במקום העבודה אמרו לי שלא אחזור כי הבדיקות לפעמים לא מדויקות, האם יש להם זכות?
אורית ***
23/09/2020 20:01
אורית *** 23/09/2020 20:01
שלום אני עובדת מדינה בתחום הסיעוד בבריאות הציבור. . פניתי לועדת השתלמות מחוזית בבקשה לקבל סיוע ללימודי תואר שני . נאמר לי על ידי המנהלת שלי שהיא לא תמליץ עלי. צירפתי זו השנה השניה לבקשתי, , נספח בבקשה שבכל מקרה - תישלח בקשתי לוועדה הארצית כולל ההנספח שלי. לפני 6 ימים קבלתי הודעה בכתב מאת ועדת ההשתלמויות המחוזית, אשר דחתה את בקשתי. ביקשתי לקבל את סיכום ההחלטת תגובת הועדה הארצית ונימוקיהם. נאמר לי שהם לא נוהגים לעשות כן. נאמר לי שהועדה הארצית שולחת למחוזית את החלטתם ועל סמך זה המחוזית. מנפיקה תגובה תחת לוגו המחוזית.
1. האםכך באמת הוא ההליך?
2. האם יש לי זכות לקבל את תגובת הוועדה הארצית לידיי?
3. . כיצד אוכל לערער על כך ובפני מי?. לא מצאת את אופן ההליך.
4. איך אוכל באמת לודא, שמסמכיי הגיעו ליעדם?
תודה רבה.
דיאנה
23/09/2020 17:10
דיאנה 23/09/2020 17:10
יצאתי לחופשת לידה בתאריך 16.4 ועד עכשיו לא חזרתי לעבודתי בשל המצב (קורונה) והעובדה שאנני מוכנה לסכן את בני הקטן שזה עתה נולד
מעבודתי נאמר לי שצריכה להוציא אישור משרד התמ"ת
לאן אלי לפנות ואילו טפסים אלי למלא
תודה מראש לעוזרים
הודיה
23/09/2020 11:41
הודיה 23/09/2020 11:41
קראתי את מה שכתוב באתר ולא הצלחתי להבין האם המעסיק חייב להמשיל לשלם תשלומי פנסיה בחל״ד גם אם אני לא משלמת?
באתר יש התייחסות לשתי האפשרויות ולא הבנתי האם חובת המעסיק חלה גם אם אני לא משלמת...
הילה
23/09/2020 10:57
הילה 23/09/2020 10:57
שלום לכולם,

התחלתי עבודה חדשה לא מזמן שבה ימי המחלה והחופשה נצברים מדי חודש.

בשבוע שעבר הודיעו לי כי אחת העובדות אצלנו במשרד חולה מאומתת ונדרשתי להיכנס לבידוד.

הבידוד כולל 7 ימי עבודה בפועל, ומתוכם יש לי רק 3 ימי מחלה.

המעסיק טוען כי לאחר שימוש בימי המחלה שלי (שעליהם אני מקבלת תשלום מלא רק מהיום הרביעי) אינני מקבלת תשלום בעבור הימים שאני שוהה בבידוד.

מה גם שכנראה לצערי אינני חולה, כי ביטוח לאומי לא לוקח אחריות על עובדים מבודדים שאינם חולים בקורונה.
האם אני צריכה לספוג על עצמי את אי תשלום ארבעת הימים הנותרים?

הרי כי משרד הבריאות מכריח אותי לשבת בבית למרות שאני בריאה לגמרי.
נופר
23/09/2020 10:19
נופר 23/09/2020 10:19
קיבלתי מכתב פיטורים אתמול לאחר שהמנהל שלי ניסה לחייב אותי להגיע לעבוד מהמוקד למרות שהוא לא עומד בתנאים של התו הסגול
אין 2 מטר בין עובד לעובד, המוקד הוא מסדרון ולכן כולם נמצאים בחלל אחד לא מאוורר, יש מעל 10 עובדים במקום ואף אחד לא עם מסכה!
מאחר ולא הסכמתי לחזור למוקד ורציתי להמשיך לעבוד מהבית עקב תנאים אלה המעסיק שלח לי זימון לשימוע שבו רשם כי אני לא עומדת במתלות העבודה שלי וכי אני מורידה את החברה.. כן במילים אלה.
באותו היום קיבלתי חופשת מחלה... האם המעסיק יכול לפגוע לי בזכות לקבל פיצויי פיטורין אם אהיה במחלה במהלך החודש של ההתראה מראש?
חשוב לציין כי לאחר ששלחתי למעסיק את האישור מחלה האדם החל לאיים עלי כי אני אפגע מזה והכל כמובן מתועד, הוא הבטיח שאני "עוד אצטער על זה ובגדול".
למי אוכל לפנות? האם הוא יכול לפגוע לי הפיצויים אחרי שנתיים ושמונה חודשים?
אוסי
23/09/2020 09:33
אוסי 23/09/2020 09:33
פוטרתי מעבודתי לפני כחודשיים לאחר שעבדתי שם קצת יותר מ-11 חודשים. המעסיק לא הביא לי פיצויים כיוון שלטענתו פוטרתי מסיבה מוצדקת - הקורונה - ואין חשש שנעשה על מנת שלא להביא לי פיצויים.
צריכה את התייעצותכם, האם סיבת הקורונה תקפה במקרה זה?
יצאתי לחל"ת של כחודש וחצי, הוחזרתי לעבודה לכחודשיים ולאחר מכן פוטרתי.
תודה על העזרה
אורי
23/09/2020 08:47
אורי 23/09/2020 08:47
התחלתי לעבוד במקום עבודה לפני כחודש דרך כוח אדם ששלחו אותי מלשכת התעסוקה, לאחר 3 ימי עבודה נכנסתי לבידוד, כשסיימתי שם אותי במקום עבודה אחר, לאחר כמה ימים שהתחלתי לעבוד ביקשתי שיעביר אותי למקום עבודה אחר עקב כאבים בברך בעקבות בעיה רפואית. מזה כשבועיים שהוא לא מוצא לי עבודה ורק מורח אותי. האם אני יכול להתפטר ולהיות זכאי לאבטלה מהיום הראשון להתפטרות כתוצאה מהרעת תנאים?
ר.ט
23/09/2020 08:40
ר.ט 23/09/2020 08:40
היי.
יש לי כמה שאלות אך אפרט קודם לכן כמה עובדות:

1) חוזה משרה מלאה, המילים המדוייקות הן: משרה מלאה, עבודה במשמרות, 6 ימים בשבוע.

2) בפועל, עבודה של כ70% משרה (מטעם מקום העבודה, ששעות העבודה השבועיות אינן מגיעות למשרה מלאה).

3) קיצוצים באיזור חודש פברואר, אחוז המשרה בפועל ירד ל50%.

4) הריון - ידוע למעסיק החל מחודש ינואר.

5) בדיקות לצורך ההריון קבעתי בכוונה תחילה לימים בהן לא נקבעה לי עבודה על ידי המעסיק, בלי לדעת שרק על השעות ביום בו הגעתי ויצאתי לבדיקה וחזרתי ממנה, מגיע לי תשלום.

כעת, מסרבים בפניי לשלם סך 40 שעות של בדיקות, כשעשו לי ''טובה'' שאישרו לי 20 שעות שכמעט בכולן ולא הייתי נוכחת באותם ימים בעבודה, כאמור בגלל הקיצוצים ובגלל שהייתי נחמדה וקבעתי בדווקא לימים שאני לא עובדת, את הבדיקות.

שאלה 1:

מנסה לנסח אותה, האם מותר למעסיק לנצל את אחוז המשרה בפועל, לעומת זה המופיע בחוזה, כתנאי לזכאותי למספר שעות נמוך על הבדיקות?

כנ''ל לגבי ימי המחלה, האם בזכותו לקבוע את מספר ימי המחלה הנמוך על סמך אחוז המשרה בפועל *שלא מיוזמתי* ועל אף האמור בחוזה?

שאלה 2:

בנוגע לקבלת תשלום על ימי מחלה, האם יום מחלה שהתחיל לצורך העניין ביום שבת, שבו אין עבודה, ייספר יירד מסך ימי המחלה שקיבלתי אך לא ייחשב כיום הראשון למספר הימים?

שאלה 3:

האם יכולים לסרב לבקשתי לפדות את ימי החופשה בחודש אחד, כמה שיהיו וכמה שמגיעים לי, בתואנה ש"מאשרים יום אחד בחודש וכל בקשה לפדות מעבר ליום אחד בחודש תלויה בהחלטת המעסיק"?
לא יודעת מה מובן מעבר למילים אבל מעבר לשאלות ולתשובות האלו, כל ההתנהלות מול גורמי השכר במקום העבודה גורמת להרגשה כאילו באתי לשדוד אותם מינימום.

זהו.

אשמח לעזרה קונקרטית לגבי הנושאים שהעליתי
שירה
23/09/2020 08:38
שירה 23/09/2020 08:38
היי, כרגע אני בחופשת לידה, לפני שנכנסתי להריון חתמתי אבטלה ומיד שגיליתי שאני בהריון התחלתי לעבוד, לאחר כשלושה חודשים בערך יצאת לחלת ומיד בסיומו לשמירת הריון עד הלידה.
אני עדיין זכאית ל50 ימי אבטלה ועם הקורונה הבנתי גם שהאריכו את הזמן שאפשר לחתום.
שאלתי היא האם אני יכולה להתפטר ולהמשיך לחתום אבטלה? ואם כן האם יהיה עליי להמתין?
אביטל
22/09/2020 18:57
אביטל 22/09/2020 18:57
היי, חזרתי לפני חודשיים לעבודה אחרי שנה בבית וירדתי לחצי משרה מבחירתי.

נודע לי עכשיו שכמות ימי החופש וימי המחלה, גם זו שנצברה לי לפני חזרתי לעבודה, מחושבת עכשיו לפי התקן הנוכחי, כלומר אני מאבדת מחצית מהימים! האם מותר להם לעשות את זה? מה הזכויות שלי לגבי זה?

תודה ושנה טובה!
יוסי
22/09/2020 15:53
יוסי 22/09/2020 15:53
שברתי את היד במהלך העבודה וכרגע אני בבית בבירוקרטיות עם כל מיני טפסים שצריך למלא וכו'. אחרי שהמעסיק מילא לי את הב.ל 250 נתתי את הטופס לרופאת משפחה והיא נתנה לי טופס של 'תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה'.
לאן אני צריך להמשיך מכאן, למעסיק או ביטוח לאומי? שאלה נוספת, מתי אני אמור לקבל את הכסף שמגיע לי, וכמה?
אשמח לתשובה מפורטת ועיניינית.
שושי
22/09/2020 15:52
שושי 22/09/2020 15:52
הייתי בבידוד בחודש מרץ עקב תסמינים (שבסוף התבררו כתמימים). הרופא משפחה שהיה לי אז לא הסכים בשום אופן לתת לי אישורי מחלה והימים ירדו מימי חופש. מאז עזבתי את העבודה הזו. ועכשיו דורשים ממני תשלום. הרופאה שלי מקופ"ח אחרת נתנה לי אישורי מחלה רטרואקטיבית.
מה עלי לעשות עם התשלום ימי החופש השליליים?
אור
22/09/2020 15:48
אור 22/09/2020 15:48
שלום,
אשתי עובדת מזה כשנה באחד מבתי החולים במרכז הארץ כסטודנטית לסיעוד וסיימה את לימודיה לאחרונה. במסגרת סיום הלימודים, הגדיל ביה"ח את אחוז משרתה אוטומטית מתחילת ספטמבר. הגדלת המשרה בוצעה גם עבור עובדת נוספת שלמדה עימה וגם כן סיימה את לימודיה באותו הזמן. אציין כי לא נחתם כל מסמך בנוגע לשינויים באחוז המשרה ולא בוצעה שיחה מוקדמת בעניין.
אשתי בהריון וצפויה ללדת בעוד כחודש (חודשיים מהעלאת אחוזי המשרה). כעת, הנהלת ביה"ח החליטו שבשל הלידה הקרובה הם מעוניינים לבטל את ההעלאה ודורשים ממנה לחתום על כך שהיא מוותרת ומעוניינת לחזור לאחוז המשרה הקודם. זאת, על מנת שלא 'תתפוס' תקן בעל אחוזי משרה גבוהים.
אשמח לדעת האם הבקשה קבילה ומה ניתן לעשות במידה ויפחיתו לה את אחוזי המשרה ללא אישורה.
תודה
פזית
22/09/2020 15:08
פזית 22/09/2020 15:08
שלום

רציתי לשאול לפי מה נקבע ימי חופשה כתוב לי 37.68-

יתרת סגירה . למה זה מינוס פתיחה גם

ניצול כתוב בפלוס ביוני בתלוש 31.37 מה זה אומר

בתלוש אחר כתוב 6.50 - ניצול לא הבנתי למה

מבקשת תשובה בהקדם פזית
רעות
21/09/2020 16:09
רעות 21/09/2020 16:09
אשמח לעזרה של עורך דין מומחה בדיני עבודה מטעמכם.

אמורה לחזור מחופשת לידה בתאריך 1.10 (יום לפני ערב חג סוכות). דיברתי עם המעסיקה שלי לפני כחודש ועידכנתי אותה על התאריך והכל בסדר.

לקראת סוף שבוע שעבר כשהודיעו על הסגר וצימצום במקומות העבודה התקשרתי רק לוודא איתה שאוכל להגיע כרגיל והכל בסדר.

לאחר משיכה של יום וחצי בתשובה הודיעו לי בהנהלה הבכיר שאני לא יכולה לחזור כי העובד שמחליף אותי עדיין עובד ואני לא רשאית לחזור יום לפני שיוצאים לחופש אלא נדרש לחזור לפרק זמן ארוך.

שום הסבר שלי שזה התאריך שלי לחזרה ושזה אושר לי על ידי המנהלת שלי ושבסוף אני קודמת למחליף שמחליף אותי לא עזרה.

מה גם שבסדר של פסח כשרציתי לעבוד אמרו לי כי תפקידי אינו חיוני ולא אפשרו לי לעבוד ועכשיו המחליף שלי עובד בימים אלה.

בכלל התחושה היא שיש ניכור ויחס מפלה אליי בכל דבר שיש...

מה אפשר לעשות?
ג'וליה
22/09/2020 12:04
ג'וליה 22/09/2020 12:04
כמה מכעיס וכמה מרגיז שמעסיקים שמים קצוץ על חוקי העבודה ועוד כשזה נוגע לזכויות שלנו בהריון ואחרי הלידה. ממש מקומם!

תקליטי את המנהלת שלך בשיחה ותתבעי אותם לפי החוק הם מחויבים להחזיר אותך שנגמרת חופש הלידה לאותם תנאים שהיו לך לפני ולאותו תפקיד ואף אחד לא יכול לפטר אותך.
אביה
22/09/2020 12:02
אביה 22/09/2020 12:02
אז ככה אני בדיוק חצי שנה לאחר לידה 3 חודשים חופשת לידה ועוד שלושה חודשים שסתם נמשכו בגלל הקורונה
ביקשתי כבר מזמן לחזור לעבודה ואף פעם זה לא יצא בגלל כל ההסגרים האלה כגון עכשיו שבדיוק הייתי צריכה לחזור ויש סגר
אני עובדת בקניון
אמרתי למנהלת שלי שתוציא לי מכתב לחלת שזה לא ייתכן שכל פעם שאני רוצה לחזור יש סגר ובינתיים כבר שלושה חודשים אני ללא הכנסה
בקיצוררר ולעניין החמודה טוענת שלא מגיעה לי חלת מכיוון שאין לי שעות של כל החודש במערכת אפילו אם היה לי שעה היה ניתן להוציא מכתב לחלת ותגידו לי עכשיו אתןןן רק לי זה נשמעעע הזייה?

עוד לא התקשרתי לביטוח לאומי לברר את זכויותיי
אבל אני בטוחה שהיא טועה משהו חייב לעשות פה
מיצדי שיפטר אותי כדי שאוכל לקבל אבטלה הבעיה שגם זה אסור לו על פי חוק.

ממש חוצפה נזרקתי בין הכסאות.

אשמח לשמוע דעה של עורך דין בנושא.
חיים
22/09/2020 09:29
חיים 22/09/2020 09:29
עובדת שבהריון ולא עושה את עבודתה כמו שצריך האם ניתן לפטר אותה?

חשוב לציין שהיא עובדת קצת יותר משנה ולקחה חופש ללא תשלום בתקופה של ההתחלה הריון.

וכרגע מנצלת את זה שאני לא יכול לפטר אותה ויום אחד לא מודיעה שהיא לא באה ולא עונה לטלפונים.

ביום אחר היא עושה חצי מהעבודה ומודיעה על כך בשעות מאוחרות.

העבודה בתחום הניקיון בבינייני מגורים שלא תמיד ניתן לעקוב אחריה. יש מלא תלונות מהדיירים והם שוקלים לא להמשיך את השירות שלי איתם.

בקיצור, לא לוקחת אחריות.

מה ניתן לעשות במצב הנוכחי?
ארתיום
22/09/2020 09:27
ארתיום 22/09/2020 09:27
״דין מפוטר״ בתקופת קורונה במקרה של חוסר הסכמה מול המעסיק, בנוגע לחזרה לעבודה.

המעסיק שומר על ההנחיות לטענתו, אך לא ניתן לעבוד במקום העבודה ללא חשיפה וסכנה ומדובר על עובד שבן משפחתו שהוא מתגורר איתו- נמצא בקבוצת סיכון, כאשר המעסיק יודע זאת.

במידה והמעסיק דורש מהעובד לחזור לעבודה לאחר תקופה של מספר חודשי חל״ת והעובד לא מסכים בגלל הסיבה הנ״ל- האם מדובר בסיבה מוצדקת מצידו של העובד והאם במידה והמעסיק יפטר את העובד, הפיטורין יהיו תחת ״דין מפוטר״?
שרה
22/09/2020 09:27
שרה 22/09/2020 09:27
שאלה: אני בחופשת מחלה כשנתיים וחצי. (התחלת עבודה בארגון 1995). השנה, החליט הארגון, שהיות ולא נוכחתי במקום העבודה בחצי שנה האחרונה, הם לא נותנים לי את מתנת החג. מזכירה שאף אחד לא נכח בחצי שנה האחרונה היות והיו בחלת חודש וחצי.
במשך כל השנים כן קיבלתי את המתנה, וגם בפסח 2020.
האם זה נחשב להרעת תנאים? האם זה מותר? האם מותר להפלות בין עובדים?
מודה על מענה
ג.ב
22/09/2020 09:05
ג.ב 22/09/2020 09:05
חייל שעד לפני הגיוס עבד והיה זכאי לפיצויים כי עזב בעקבות הגיוס בחודש מרץ. בעקבות הקורונה, המעסיק ביקש התחשבות עקב הקושי הכלכלי וביקש לשלם לו את הפיצויים בתשלומים. העביר לו לאחר שלושה חודשים סכום ראשון, סכום שני העביר בחלקו וסכום שלישי שהיה אמור להעביר באוגוסט לא העביר כלל. מאז אינו עונה לטלפונים שלו וחייב לו עדיין כמה אלפי שקלים...
מה הזכויות של העובד במקרה זה? האם יש פה הלנת שכר? עוגמת נפש? לאן יש לפנות בנושא זה?
אופיר
21/09/2020 19:00
אופיר 21/09/2020 19:00
אני עבדתי במקום עבודה חמישה חודשים, ורציתי לעזוב ..
תכננתי להגיד את זה למעסיק שלי וצריך חמישה ימים לפני.
עכשיו הייתי אמורה להגיד לו ונכנסתי לבידוד ושהייתי אמורה לסיים את הבידוד הייתי צריכה להתחיל במקום אחר אז כשנכנסתי לבידוד התקשרתי אליו ואמרתי לו שאני בבידוד וכשאסיים את הבידוד אני לא אחזור לשם אלא אני מתחילה במקום אחר . ( אם לא הייתי נכנסת לבידוד הייתי עובדת את השבועיים האלה מודיעה לו ועוזבת אחרי שנגמר התקופה של החמישה ימים שצריכה להודיע. בגלל שנכנסתי לבידוד לא יכלתי לעבוד בשבועיים האלה. ואחרי השבועיים התחלתי במקום אחר אז הודעתי לו פשוט שאני אעזוב ברגע שאסיים את הבידוד שזה עוד שבועיים. וכרגע לא יכולה לעבוד כי נחשפתי לחולה)
הוא לא התווכח איתי או משהו אבל אני רואה שבתלוש הורידו לי כי לא הודעתי הודעה מוקדמת רציתי לדעת אם זה הגיוני? הרי זה לא אשמתי שנכנסתי לבידוד
דנה
21/09/2020 18:49
דנה 21/09/2020 18:49
היי הגשתי למעסיק מכתב התפטרות לפני כחודש ועד עכשו עבר חודש ולא קיבלתי שום מכתב ולא שיחרור כספים כמה זמן לפי החוק הוא יחייב להנפיק את זה
קרן
21/09/2020 16:07
קרן 21/09/2020 16:07
התחלתי עבודה לפני שבוע בדיוק. המעסיק לא אישר לי חל"ת (עובדים חיוניים) וביקש שאשלח לו מכתב התפטרות. שלחתי לו מכתב התפטרות ולאחר כמה דקות בודדות שלחתי מכתב נוסף שאני חוזרת בי ומעוניינת להמשיך לעבוד אחרי הסגר (כדי שהוא יפטר אותי ואהיה זכאית לאבטלה). ענה לי שלא מקבל זאת והתפטרותי נשארת בעינה. האם אהיה זכאית לאבטלה מהיום הראשון?
נעמה
21/09/2020 15:00
נעמה 21/09/2020 15:00
קיבלתי במשך כשנתיים וחצי קצבת נכות זמנית + השלמה לנכה נזקק. לפני כחודש נקבעה הנכות הקבועה, כמובן שכל קצבה זמנית עורך הדין שלי לקח את ה17% + מעמ (מקצבה כולל התוספת של הנכה הנזקק).
לפני יומיים התקשר לעדכן אותי בקצבה שנקבעה וכמו כן אמר שנותר לי לשלם 17% + מעמ מהקצבה ל60 החודשים הקרובים (כאילו לא התייחס לשנתיים וחצי האחרונות של הנכות הזמנית)
ביקש את הסכום בחמישה תשלומים
אז שתי שאלות:
1. האם הוא יכול לבקש את ה60 חודשים או שאולי הוא קצת התבלבל?
2. ראיתי שאני יכולה לשלם עד25% מהקצבה (בחיטוט באינטרנט) האם הוא יכול לדרוש את הסכום ב5 תשלומים? זה המון וגם ככה הקיצבה הזו עלובה...
קלי
קלי 21/09/2020 15:00
שלחתי לממונה עלי הודעה שאני מסרבת לצאת לחלת, הממונה עלי לא עונה לי (ספק בכוונה ספק לא ראתה את ה20 שיחות ו100 הודעות)
הם יכולים לומר לי שבגלל שלא ראו את ההודעה זה נחשב שהסכמתי לצאת?
דבר נוסף, לפי מה שקראתי באתר כל זכות דיני הוא דין מפוטרת, ישנו מחסור בשכר שהם עדיין לא השלימו לי (מיזה חודשיים שאני רודפת אחריהם) ושכר שלם שקיבלתי באיחור של שבועיים ולא הוציאו לי עליו תלוש (איחדו 2 משכורות לתלוש אחד) האם ברגע שדיני מפוטרת אני נאלצת לוותר על החוסרים שהם חייבים לי?
אינה
אינה 21/09/2020 15:00
אני עובדת כמאבטחת שכירה במשרד הפנים דרך חברת קבלן.

באוקטובר אני אמורה להתחיל ללמוד ובעקבות כך גם לעבור דירה, לכן הודעתי על כך למנהל שלי מספר חודשים מראש, כאשר קבענו כי אתן לו מכתב כחודש מראש, וכך עשיתי.

קבעתי איתו שאעשה משמרת אחרונה ב-29.9 ויום למחרת אחזיר את האקדח למשרדי החברה.

בשבוע האחרון הייתי בחופשת מחלה, וביום חמישי המנהל שלי פרסם סידור עבודה לשבוע הבא, וראיתי שאני לא משובצת בסידור אלא המחליף שלי כבר שובץ במקומי.

הודעתי לו שאני אקח חופש מחלה גם בשבוע הבא, מאחר ויש לי המון ימים לא מנוצלים והוא הסכים לכך. ואז בשישי שלחו לנו רשימה של לשכות שיוצאות לחל"ת בעקבות הסגר (כאשר הלשכה בה אני עובדת אינה נכללת ברשימה) ונאמר כי על כל מי שיוצא לתקופת חל"ת להגיע ביום שני למשרדי החברה להחזיר אקדח, כי המשרדים יהיו סגורים עד אוקטובר.

שלחתי הודעה למנהל שלי ושאלתי אותו מה זה אומר לגביי, והוא אמר שגם אני צריכה להחזיר אקדח- משמע גם אילו לא הייתי לוקחת חופשת מחלה לא הייתי יכולה לעבוד שבוע שלם (הפרת חוזה?). אמרתי לו כי באותו יום באותן שעות יש לי פגישת זום מטעם האוניברסיטה ואני לא יכולה לפספס אותה, ואני מבקשת שיסדר לי כך שאגיע שעה לפני המועד שקבע, ועל כך ענה שיחזיר לי תשובה ביום שני בבוקר, כאשר השיחה שלי מתקיימת ביום שני ב-10 ויש לי כשעה נסיעה לכל כיוון למשרדי החברה (עפולה-חיפה).

מה עליי לעשות?

האם זה נחשב להפרת חוזה משום שהוא לא שיבץ אותי מלכתחילה וכביכול לקח לי שבוע עבודה?

ומה אני יכולה לעשות בנוגע לאקדח? מדובר בשיחת זום שאני לא יכולה לפספס בשום פנים ואופן, ואפילו דחיתי תור לרופאה בשביל זה.

תודה מראש.
עמנואל
21/09/2020 14:57
עמנואל 21/09/2020 14:57
שלום.
לאחרונה נדרשתי לטפסי 106 עבור פתיחת עוסק פטור.
הסתבר שאחת החברות בהן הועסקתי (2017-18) לא שלחה זאת בזמנו, ואני לא עקבתי מספיק כדי לשים לב.
לאחר בירור איתם, הסתבר שהם שולחים את הטפסים לעובדים רק לאחר בקשה יזומה מצד העובד.

א. להבנתי את חוקי העבודה שלנו, הנוהג אינו חוקי. אני צודק?

ב. אחרי מספר פניות הם נענו ושלחו את הטפסים. לאור העיקוב שלהם, פתיחת העסק (שהסגר הוא זמן מעולה עבורו) צריכה לחכות כחודש. האם יש עילה לתביעה?

ג. הועסקתי אצלהם גם ב-2020. מניח שהנוהל לא ישתנה מעצמו. האם יש דרך לגרום להם להפסיק עם הנוהל הפסול?

תודה מראש
דורלי
21/09/2020 14:55
דורלי 21/09/2020 14:55
אחי עבד יותר משנה ברשת בתי קפה בתור בריסטה.
בגל הראשון הוא הוצא לחל"ת ולאחר מכן הוחזר לעבודה.
עם זאת, הוא היה במהלך מכינה ללימודים אקדמאיים והודיע על כך מראש. לנוכח זאת, הגיש משמרת בשבוע, בתיאום עם מנהל הבר עד תום המכינה.

יחד עם זאת, לא קיבל משמרות בכלל וגם אלו שקיבל, הגיע למקום ולא נכנס למשמרת עקב תפוסה מועטה במסעדה (היו שתיים כאלה).

הוא ניסה לדבר עם מנהל הבר שאמר שאין לו משמרות לתת לו, אז אחי ביקש שיפוטר או לחילופין יוצא לחל"ת עד שהמצב ישתפר.

מנהלת המסעדה מתעלמת מבקשותיו של אחי, לא משיבה להודעותיו ולא מוכנה לפטר אותו מפני שלטענתה הוא לא עובד שלה יותר. עממה, הוא מעולם לא התפטר ואף ביקש לעבוד אך לא קיבל משמרות.

בגל הנוכחי, כל העובדים הוצאו לחל"ת אבל אחי לא מפני שמבחינתה הוא לא עובד במסעדה.

היא מסרבת לתת לו מכתב פיטורים, להוציא לחל"ת או כל דבר שיאפשר לו לקבל את דמי האבטלה מביטוח לאומי. כך, שאחי בעצם מובטל מזה מספר חודשים אך לא מקבל את הזכויות שלו בגלל התנהלות המנהלת במסעדה.
המלצות מה ניתן לעשות? האם יש עילה לתביעה מול המנהלת והמסעדה?

תודה רבה!
ח.ד
21/09/2020 14:51
ח.ד 21/09/2020 14:51
אני עובדת במקום עבודה 11 חודשים. מבדיקתי עלה כי המעסיק שלי לא הפריש לי הפרשות לפנסיה. שאלתי מדוע, והוא טען בפני שככל הנראה לא שם לב ושבמשכורת הבאה יורידו לי את כל ההפרשות רטרואקטיבית במכה.

האם זה תקין שבגלל תקלה של המעסיק ירד לי במכה אחת סכום כזה ואשאר כמעט בלי משכורת?