ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
גולדה
28/04/2020 21:21
גולדה 28/04/2020 21:21
עובדת עם ותק של 7 שנים הזכאית לחופשת לידה של 26 שבועות, מתוכם חלק ללא תשלום. האם היא נדרשת להודיע למעסיק על כוונתה לממש את הזכות המלאה בתום 15 שבועות בתשלום ?
ליטל
28/04/2020 15:37
ליטל 28/04/2020 15:37
המנהל שלי הוציא אותי לחופש לשבוע ( בשבוע של יום העצמאות)
ולטענתו אומר שלא מגיע לי תשלום עבור יום העצמאות כיוון שהחופשה הייתה מראש לטווח של שבוע , ולא רק בימים שלפני החג ואחרי החג.
יונית
28/04/2020 10:40
יונית 28/04/2020 10:40
היי שלום לכם. אז קיבלתי אישור מהביטוח לאומי כי התביעה אשר הוגשה ב-1/4 לדמי אבטלה בגין חלת אושרה, אך דמי האבטלה ישולמו רק לאחר שיגיעו אישורי האבטלה משרות התעסוקה. ומה אומרים בשירות התעסוקה - כי אם הגשתי בקשה בתחילת אפריל, רק במאי יעבור הדיווח , ולשאלתי מתי במאי - על זה כבר לא קיבלתי תשובה. יש לכם מושג איך מתנהלים העניינים האלה בשירות התעסוקה?
נתי
28/04/2020 10:23
נתי 28/04/2020 10:23
שלום רב,

האם מותר לפטר בחלת?
סבתא שלי בת 72

היא עובדת במקווה של נשים כמזכירה בערך 10 שנים כבר בגלל מצב הקורונה הבוס שלה אמר שמשרד הבריאות אמר שאסור לבוא לעבוד מעל גיל 70 עד אחרי סיום הקורונה, אמר לה או חלת או חופשת מחלה ימי מחלה לא בדיוק נדארו לה אז בלית ברירה יצאה לחלת בתאריך 19.4 לפני זה היתה שבועיים בחופשת מחלה ולפני כן עדין עבדה .

היום בבוקר התקשרה אליו שהיא חוזרת לעבודה אמר לה שהוא מפטר אותה ושלא צריך אותה יותר.

זה מקום עבודה שכל הזמן מחפש אותה, לפני שנה גם ניסה לפטר אותה על שטויות.

האם מותר לו בכלל לפטר אותה?
ומה אפשר לעשות בנידון?
היא חייבת את המשכורת הזאת כל חודש היא מתגוררת בשכירות
אני
28/04/2020 09:22
אני 28/04/2020 09:22
בוקר טוב !
הבעל הבית מבקש,כשנחזור לעבודה : לצמצם את שעות העבודה
ל 4 ימים בשבוע בלבד ובשעות 8:00-14:30
לפני הקורונה עבדתי 5 ימים בשבוע בשעות 8:00-15:30
צמצום משמעותי במשכורת (פחות יום עבודה ,ופחות שעה בשאר הימים )אשמח לדעת
מה הזכויות שיש לי ?
תודה
ח.ל.ת 27/04/2020
אורנה
27/04/2020 19:41
אורנה 27/04/2020 19:41
שלום
עובדת עיריה .ממשיכה לקבל משכורת כרגיל מהעיריה עח ימי חופשה שנתית.
מקבלת תשלום נוסף מביה- ס
ב26/4 קיבלתי מכתב יציאה לח.ל.ת
חזרתי לעבודה במתכונה רגילה ב26/4
שאלותי?
האם אני זכאית לדמי אבטלה על הסכום הנוסף המזערי שמקבלת?
האם ניתן להוציא לח.ל.ת עד להודעה
חדשה למרות שחזרתי לעבודה
אילנית
27/04/2020 19:34
אילנית 27/04/2020 19:34
התפטרתי מהעבודה בסוף ההריון ויצאתי לאבטלה האבטלה שלי נגמרת באמצע חודש מאי האם בגלל הקורונה וכל החלת ימשיכו לי בתשלום את כל החודש ? מה עושים שנגמר והלשכה עדיין סגורה?
אלעד
27/04/2020 17:12
אלעד 27/04/2020 17:12
הוחלט על סגר בחלק מהעיר שבו אני גר המעסיק הודיע לי מהיום להיום לא להגיע לעבודה כול השבוע בזמן הסגר אני עובד חיוני שאלתי היא האים המעסיק מחוייב לשלם לי על חשבונו בזמן שישבתי בבית (אני מאוד רציתי לעבוד ואף כתבתי למנהלים שאני מאוד מעוניין לעבוד)הייתי אמור לעבוד לפי סידור העבודה 12 שעות ביום העצמאות וביום הזיכרון וביום שישי יש כאן המון הפסד כסף אף הבאתי לו הודעה מפיקוד העורף וממשרד הבריאות שאני יכול לעבוד אך הוא החליט שאשב בבית כול שבוע הסגר האים יש עילה לתביעה?תודה
אביאל
27/04/2020 15:15
אביאל 27/04/2020 15:15
שלום רב.
אישתי עבדה בקולנוע בתור אחראית משמרת, עד שכמובן בגלל תקופת הקורונה הוצאה לחל״ת.
היא בהיריון וצריכה ללדת בספטמבר.
השאלה שלי היא האם דמי הלידה שלה יכולים להיפגע במידה ולא תחזור לעבוד עד ספטמבר בגלל ההנחיות של משרד הבריאות? (פנאי ותרבות לא נראה באופק).
על פי הידוע לי היא צריכה עד הלידה לעבוד 18 חודשים ברציפות על מנת להיות זכאית לדמי לידה, אך אם עד הלידה היא לא תעבוד, אנחנו מפחדים שביטוח לאומי יגיד שהיא לא זכאית לדמי לידה כיוון שהייתה בחל״ת.

תודה!
התפטרות 27/04/2020
הדר
27/04/2020 11:52
הדר 27/04/2020 11:52
היי,
אני עבדתי במקום העבודה שלי
קרוב לשנתיים.
חוזה העסקה שלי היה אמור להיות עד תחילת מאי
אומנם בשל הקורונה
מקום העבודה נאלץ לקצץ בעובדים
ובגלל שאני הייתי אמורה לעזוב בעוד מספר שבועות
לא הוציאו אותי לחל״ת
והתבקשתי לכתוב מכתב התפטרות לאמצע חודש מרץ, סיבת ההתפטרות לא נכתבה במכתב.
לאחר מיכן לא יכולתי לחפש עבודה בגלל הקורונה, נשארתי מובטלת.
רציתי לדעת אם אני זכאית לדמי אבטלה
מהיום הראשון או רק לאחר 90 ימים?

אשמח לתשובה בהקדם תודה.
ארנה קידרון
27/04/2020 08:32
ארנה קידרון 27/04/2020 08:32
האם הודעת מעסיק על סיום תקופת חל"ת צריכה להימסר לעובד בכתב?
א.י
26/04/2020 17:01
א.י 26/04/2020 17:01
אני עובדת ברשת גדולה שנתיים וחצי ברשת פוקס - כרגע אני בחל"ת ועוקבת אחרי הכתבות של התקשורת.

מה שאני חושבת שיקרה ,יפטרו אותי או שאם לא מפטרים אותי כנראה לא אקבל משמרות (גם ככה ליפני הקורונה לא קיבלתי בסוף ויתרתי ).

במידה ובאמת יפטרו אותי וראיתי את הכתבות של התקשורת והן מתועדות !

מה המהלך שאני צריכה לעשות ?! יש מה לעשות ואם בכלל ?
תודה
רחלי
26/04/2020 16:55
רחלי 26/04/2020 16:55
הוציאו אותי לחל"ת ללא הגבלת זמן במהלך התקופה חיפשתי עבודה היום הודיעו לי שהתקבלתי וגם מהעבודה שהוציאו אותי לחל"ת הודיעו לחזור ביום ראשון.

במידה ואני מחליטה לקבל את העבודה החדשה האם להודיע למעביד מהיום או לחכות ליום ראשון ולהודיע לו כשאחזור.
וכמה ימים עלי לתת למעביד במידה ואני בחל"ת (אני עובדת שנה וחודשיים) לפני שאני מגיעה לעבודה החדשה?
שילת
26/04/2020 15:54
שילת 26/04/2020 15:54
אשמח לעזרה של עורך דין מטעמכם,

עשיתי תאונת דרכים בדרך חזרה מהעבודה, לכן זאת נחשבת תאונת עבודה (עובדת שעתי).
השאלה היא מי משלם לי את הימים הראשונים בבית, האם זה שבועיים ראשונים שהמעסיק משלם ואז ביטוח לאומי או אוטומטית ביטוח לאומי לכל התקופה?
ב.מ
26/04/2020 15:43
ב.מ 26/04/2020 15:43
שבוע 21, אני ובעלי שנינו חיוניים מתחילת העניין ורוב הזמן אני נשארת בבית עם הפעוט. אין לבעלי אפשרות להתגמש כי הוא בקורס שמאוד חשוב לעתיד התעסוקתי שלו והכלכלי שלנו.

בעבודה שלי זה מאוד לא מקובל עליהם שאני לא יכולה להגיע, למרות המאמצים שאני עושה (כשמתאפשר באה מוקדם יותר או בערב כשבעלי חוזר). בימים הקרובים אחת העובדות המקבילות לי עוזבת והם יכריחו אותי להגיע כל יום כשאין לי אפשרות.

באמת אין לי פתרון.
האם בתקופה הזאת ניתן לפטר אותי בגלל שאני לא מגיעה קבוע לעבודה?
לירן
26/04/2020 11:57
לירן 26/04/2020 11:57
חברתי בהריון חודש 6.

אתמול יצאה הודעה במייל לכלל העובדים בחברה בה היא עובדת (היא וחלק גדול מהעובדים, עובדים מהבית), בה נאמר שהוחלט על הפחתה זמנית בשכר ל 6 החודשים הקרובים...

היא שואלת האם מבחינה חוקית החברה יכולה לעשות את זה ולפגוע בשכר של עובדת בהריון?

האם זה יכול לפגוע בדמי הלידה שלה שמחושבים לפי החודשים האחרונים בהם עבדה...

האם יש לה מה לעשות, או שתשלים עם "רוע הגזירה"?
ספיר
26/04/2020 11:53
ספיר 26/04/2020 11:53
היי, התייעצות לגבי זכויות של עובדת. לבת שלי יש משלבת שעבדה איתה יומיים בשבוע מעל חצי שנה בגן עירייה. המשלבת חלתה במחלה ארוכה והביאו במקומה מחליפה זמנית עד שתחזור, נאמר למשלבת שחלתה שמורידים לה באחוזי המשרה כיוון שנמצאה מחליפה (עדיין היתה רשומה כמשלבת של ילד אחר כי לו לא מצאו מחליפה). המחליפה הספיקה להיות רק יומיים בגן לפני שהגנים נסגרו עקב הקורונה. בעקבות הורדת אחוזי המשרה המשלבת, שכבר החלימה, לא מקבלת שכר על התקופה הזו בימים בהם היתה אמורה לעבוד עם הבת שלי. ומצד שני, לדעתי גם המחליפה לא מקבלת כי אין לה מספיק ותק. האם באמת המשלבת הקבועה איבדה את זכויותיה? האם יש משהו שניתן לעשות על מנת שתמשיך לקבל שכר בתקופה הזו על היומיים בשבוע?
קרני
26/04/2020 11:52
קרני 26/04/2020 11:52
שלום עורך דין נכבד,

אני בתחילת חודש שישי, המעסיק מתעקש שאגיע בפועל למשרד למרות שעד עכשיו עבדתי מהבית ויש אפשרות שאמשיך לעשות זאת.

(עובדת הייטק, במשרד אני עונה גם לטלפונים במקביל לעבודה השוטפת, בבית לא).

חזרתי למשרד מהיום ואני מאוד חוששת מהמצב (מהדבקה וכד'), הבוס הציע לי היום לצאת לתקופת חל"ת.

משתלם לעשות צעד כזה? ואם לא, מה הכי משתלם לעשות מבחינת זכויות וחוקי העבודה במצב כזה?
ירדן
26/04/2020 11:42
ירדן 26/04/2020 11:42
היי,
אני עובדת בחברה קטנה ופרטית, הנחשבת חיונית בתקופת הקורונה.
רובנו עובדים מהבית בתקופה הזו.
בתחילת המשבר עורך דין של החברה הודיע כי בכדי להתחשב בנו יאפשרו לעבוד X שעות מהבית במקום הY שעות שנהוג בשגרה ללא פגיעה בשכר/תנאים.

לאחר שבועיים שנראה שהמשבר רחוק מסיום ככל הנראה החליט לחזור בו אך ללא הצהרה כתובה מפורשת אלא נאמר לכל עובד בע"פ לחזור לעבוד Y שעות אחרת תהיה פגיעה בשכר/ימי חופשה.

האם זה חוקי? אפשרי?
יהודה
26/04/2020 11:41
יהודה 26/04/2020 11:41
אני עובד, או שעבדתי, בחברה לקידום מכירות. יצרו איתי קשר בתחילת חודש פברואר לבדוק האם אני זמין לעבוד בפרויקט חדש וכמה תאריכים לא התאימו כמו שצריך. כתוצאה לזה התבקשתי להעביר לידם "מכתב הפסקת עבודה". הסברתי להם שאין מדובר בהתפטרות ובכוונתי לחזור לעבוד בפרויקט הבא. גם בשיחות טלפוניות נאמר שאין זה פיטורים.

לפני כמה ימים קיבלתי הודעה גם ממחלקת כח אדם של החברה וגם מרואה החשבון כי הם מקבלים את התפטרותי ומאחלים הצלחה בהמשך.

שאלתי היא, האם זה חוקי? האם יש משהו שאוכל לעשות? כי גם במידה ואני חוזר לפרויקט הבא, ואם יקבלו אותי, הוותק מתאפס וגם החוזה עליו אני חתום עד כה.
רוני
26/04/2020 11:29
רוני 26/04/2020 11:29
צהריים טובים

שואלת בשביל חברה שב-16/4 היא עובדת שנה - אך כנראה שתפוטר בשבוע הבא לאור צמצומי קורונה כמו בכל המשק.

בגלל שהוצאה לחלת ב-15/3 האם בשל כך לא מגיע פיצויים פיטורין כי לא עברה שנה?

מה בנוגע להבראה? ימי חופש?
מה הזכאות במקרה הזה?
עינת
25/04/2020 21:47
עינת 25/04/2020 21:47
שלום רב,
ברצוני לשאול מספר שאלות:
1. האם "קצבת נכות מפנסיה" מורידה מהסכום שנצבר לי בפנסיה?
2. מובטל שקיבל "דמי אבטלה" במשך חודשיים ולאחר חודשיים החל לעבוד בעבודה בשכר נמוך, ואחרי 6 חודשים התפטר/פוטר מהעבודה. האם הוא זכאי ל"דמי אבטלה" שהיתה מגיעה לו על העבודה הקודמת, כי לא ניצל את כל התקופה ל"דמי אבטלה" שנקבעה לו? או שיהיה זכאי ל"דמי אבטלה" לפי העבודה החדשה, שהיא בשכר נמוך יותר?
3. מי שמקבל "קצבת נכות מלאה" ועבד וכעת הוא מובטל ומקבל "דמי אבטלה". אם בתקופת האבטלה התחיל לעבוד בעבודה במשרה קטנה יותר ובשכר נמוך, האם הוא זכאי ל"מענק אבטלה"?
תודה רבה
אפיק
25/04/2020 13:41
אפיק 25/04/2020 13:41
אני חייל עם אישור עבודה , עבדתי במסעדה במשך שנה וחצי במתכונת של משמרות לא קבועות.
לאחר בערך 9 חודשי עבודה התחלף המנהל והוא התחיל להתנכל לי ולא לתת לי משמרות וכל פעם לעשות לי בעיות אחרות .
לאחר שנה וחצי החלטתי להתפטר בעקבות כל אלו ובהתאם לסעיף 11(א) לחוק פיצויי פיטורים שאומר שאם עובד התפטר בשל "הרעה מוחשית" בתנאי העבודה, או בשל נסיבות אחרות ביחסי העבודה שבהן אין לדרוש ממנו להמשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות שלו כפיטורים.

כאשר שאלתי לגבי פיצויים בגין סיום העסקת העבודה והמרת ימי החופש בכסף התברר לי ש"היי מלצרים לא צוברים ימי חופש והבראה כל חודש נפרדים הימים "
יש לציין שלא הייתי מלצר אלא צ'קר.

האם חוקי שלא מגיע לאדם הבראה ואו ימי חופש?
האם חוקי למנוע מאדם לקבל משמרות?
ענת
25/04/2020 13:40
ענת 25/04/2020 13:40
צהריים טובים, אני פונה בשאלה לגבי אבי. הוא בן 64 עם מחלות רקע רבות. בתקופה זו אינו יכול לעבוד מפאת סכנת חיים והרופא שלו אישר זאת במסמך.
אבי עובד כשנתיים וקצת ברמי לוי, מקום עבודה שלהבנתי נחשב חיוני.
בתחילת המשבר (אמצע מרץ) הוא יצא לחופשת מחלה על חשבון ימי המחלה שלו ולאחר מכן ניצל את ימי החופשה הנותרים לו. כעת הוא כביכול חייב לחזור לעבוד כי אין לו יותר ימי חופשה ומחלה אך כאמור מבחינה בריאותית זה מסוכן עבורו. אחראית משאבי האנוש בחברה אמרה לו כי אין באפשרותה להוציא אותו לחל״ת מאחר והם מקום עבודה חיוני אך גם אינה יכולה לפטר אותו. כלומר, היא מצפה שהוא יתפטר. במצב כזה אבי לא יהיה זכאי לדמי אבטלה ויישאר ללא כלום.
האם יכולים לאלץ את אבי להתפטר? ואם לא והוא אינו יכול ללכת לעבוד, האם הוא יכול להישאר סתם ככה במערכת שלהם ללא שכר?

מה החוק במקרה שלו וכיצד אפשר לסייע לו?
תודה!
מיכל
25/04/2020 13:31
מיכל 25/04/2020 13:31
אני בת 50 נשואה .
אני עם 100% נכות וברמת סיכון גבוהה ללא מערכת חיסונית. עבר רפואי קשה. בעלי עובד במועדון חברים פרטי מעיין קאונטרי קלאב מנהל בחדר כושר . עם הגעת הקורונה גם בעלי יצא לחל"ת. וכעת בחשש שכאשר יבקשו לחזור לעבודה. בחדר הכושר מקום עם תחלופה גבוהה יהיה חשוף להידבקות ובכך יסכן את חיי. בעלי עובד כל יום10 שעות. ותק של 22 שנה. ברשותו כ-60 ימי מחלה שלא נוצלו.

האם יוכל לממשם על מנת שכשיחזור יהיה בטוח יותר? לחילופין מה כן ניתן לעשות?
מיכאל
23/04/2020 23:23
מיכאל 23/04/2020 23:23
אני עובד 9 שנים במקום העבודה שלי, לאחרונה יצאתי לחל"ת לאור המצב, והציעו לי עבודה במקום אחר, האם אני יכול לעבוד תקופה קצרה/ארוכה במשרה החדשה , בלי שיפגעו הזכויות שלי ו הותק שצברתי?
א.ע
23/04/2020 20:13
א.ע 23/04/2020 20:13
עובד משרד החינוך, בעקבות עדכון דרגה רטרואקטיבי (מ-2011) שולמו לי הפרשי שכר של כ 40,000 ש''ח בינואר.
באותה שנה אישתי קיבלה דמי חופשת לידה כ 30,000 ש''ח - כיוון שהילד נולד בסוף אוקטובר יש שם חלק ששייך לשנת 2019.

בעקבות תיאום מס אנו נדרשים לשלם כ 7,000 ש''ח מס הכנסה.

במידה והפרשי השכר היו מותאמים כל אחד לשנת המס על פי גיליון ההפרשים קשה לי להאמין שהיינו צריכים לשלם (שנים בהם אישתי היתה סטודנטית עם הכנסה אפסית). פקיד השומה היה מאוד סימפטי אבל אומר שאין מה לעשות.

בנוסף, בגלל תשלום הפרשי השכר איננו זכאים למענק עבודה כפי שהיינו זכאים בשנים קודמות.

האם יש אפשרות לתבוע את משרד החינוך / לדרוש מפקיד השומה בדיקה מחודשת?
הילה
23/04/2020 18:36
הילה 23/04/2020 18:36
אני יצאתי לחל"ת בתאריך 17/3
המעסיק שלי לא שילם לכל העובדות את המשכורת האחרונה ,כאשר עבדנו שבועיים וחצי .
אננו יודעות מה לעשות .
מצד אחד אנחנו רוצות לחזור לעבודה ,אך כמו כן מפחדות שלא ישלם לנו גם את המשכורת הבאה .
לאחר שיחה עם המעסיק אמר שלא קיבל הלוואה ואן לו כסף ,אז גם מפחדות אם הוא יכריז על פשיטת רגל ,לא נקבל את הכסף בכלל .
מה ניתן לעשות ?
אנחנו קבוצה של חמישים נשים שלא קיבלו משכורת.
אלכס
23/04/2020 13:53
אלכס 23/04/2020 13:53
אני באבטלה החל מאוקטובר 2019.
בתחילת 2020 אמא שלי עברה תאונת דרכים ו 2 ניתוחים וגם עברתי לגור יחד איתה, לפני גרתי בצפון.
מסיבה הזאת וגם בגלל שהיתי חולה עם חום 39 במהלך יותר משבוע, לא התייצבתי ללשכת תעסוקה במהלך חודש פברואר חוץ מפעם אחד או פעמיים. לכן קיבלתי עבור פברואר אבטלה רק על יומיים ועוד יומיים אחרונים נשארו למרץ. כבר התחלתי לחפש עבודה ופתאום - מגפת קורונה בעולם ובארץ. ברור שבסיטואציה כזאת לא היה סיכוי למצוא עבודה, בנוסף זה היה מסוכן כי אני מתגורר עם אמא בת 68, שהיא בקבוצת סיכון.
אז נכון לסוף פברואר 2020 השתמשתי ב 98 ימי אבטלה מתוך 100 ועוד יומיים נשארו למרץ. לפי התקנות שממשלה קיבלה בחודש מרץ לכל מי שכמוני סיים את ימי אבטלה כמעט אבל לא עברה שנה מתחילת אבטלה, מאריכים אבטלה עד סוף חודש אפריל 2020. שזה הגיוני לגמרי. התכתבתי עם ביטוח לאומי וגם דיברתי איתם בטלפון. אמרו לא לדאוג, שאקבל אבטלה עבור חודש מרץ מלא באפריל ועבור אפריל במאי.
ב 6.4 נכנס לי תשלום אבטלה (לא מקדמה). נרגעתי.
פתאום אתמול אני קיבלתי הודעה מביטוח לאומי שב 25.6 מעבירים לי עוד 453 שח.. לא הבנתי עבור מה זה.. נכנסתי לאזור אישי. לפי מה שאני הבנתי הם עשו תיקון של החישוב רטרואקטיבי עבור חודש פברואר 2020. והשלימו לי יומיים שנשארו לי למרץ לאבטלה של פברואר, לכן למרץ לא נשארו לי ימי אבטלה ואבטלה שאני כבר קיבלתי על מרץ ב 6.4 אני אמור להחזיר להם.
עדיין לא קיבלתי מכתב על זה, אבל ככה זה נראה לפי חישובים שלהם. כנרא שהם יפקידו לי 453 שח לחשבון ב24.6 ויקחו חזרה 5400 שח באותו יום.
התקשרתי לביטוח לאומי. נציג מסניף אמר לי שלפי מה שהוא רואה לא מגיע לי אבטלה, עשה כאילו שהבין את כל הסיפור ואמר שידבר איתי אחרי צהריים. באמת התקשר. לא נתן לי שום מידע ולפי תשובות שלו היה ברור שהוא לא שולט בנושא בכלל. המליץ לשלוח פניה באתר. ברור שעוד לפני שיחה איתן שלחתי פניה באתר. אבל עדיין אין תשובה ואינני יודע מה לעשות.
האמת כל זה נראה כך שאחרי הקלות בסגר הם החליטו ששילמו לאנשים יותר מידי כסף ומנסים עכשיו לקחת חזרה כמה שיותר, אפילו אם זה לא בצדק ולא הגיוני. ברור שתמיד יהיו להם תשובות, הם יכולים להגיד שעשו טעות בחישוב או שהשתנו תקנות רטרואקטיבית וכו׳ אבל זה נראה מה זה מסריח. להבטיח לבן אדם במשבר כזה שהכל יהיה בסדר, לשלם, לתת תקווה ואז בעוד חודש פשוט לקחת ולהגיד ״טעינו״. ברור שלא אכפת להם שאמא שלי כרגע מקבלת רק קצבת אזרח ותיק ולא יכולה לעבוד עקב תאונת עבודה, יד ימין שלה לא פועלת ועדיין אין נכות, אנחנו בתהליך. לא אכפת להם שבגלל הבטחת שלהם אני לא התאמצתי לחפש עבודה כלשהי בשביל להרוויח משהו, להפך שמרתי בידוד בבית ועזרתי לאמא.

בהתחלה אפילו שיניתי את דעתי על האירגון הזה, ראיתי שהם עובדים עד הערב וגם בימי שישי, נציגים היו נחמדים ונתנו תשובות מדוייקות. אבל עכשיו אני מאוד מאוכזב. כנראה כל זה היה סתם כאילו
שלומית
23/04/2020 12:52
שלומית 23/04/2020 12:52
שלום רב
במקום עבודתי התגלה חולה קורונה. עקב כך היה יום אחד שבו ההנהלה אמרה לעובדים לא להגיע כדי שיוכלו לחטא את המקום ולבדוק את כל מי שבא עמו במגע.
מי אמור לשלם עבור היום הזה מבחינת החוק? המעסיק או העובד על חשבון שעות החופשה שלו?
תודה