אני באבטלה החל מאוקטובר 2019.
בתחילת 2020 אמא שלי עברה
תאונת דרכים ו 2 ניתוחים וגם עברתי לגור יחד איתה, לפני גרתי בצפון.
מסיבה הזאת וגם בגלל שהיתי חולה עם חום 39 במהלך יותר משבוע, לא התייצבתי ללשכת תעסוקה במהלך חודש פברואר חוץ מפעם אחד או פעמיים. לכן קיבלתי עבור פברואר
אבטלה רק על יומיים ועוד יומיים אחרונים נשארו למרץ. כבר התחלתי לחפש עבודה ופתאום - מגפת
קורונה בעולם ובארץ. ברור שבסיטואציה כזאת לא היה סיכוי למצוא עבודה, בנוסף זה היה מסוכן כי אני מתגורר עם אמא בת 68, שהיא בקבוצת סיכון.
אז נכון לסוף פברואר 2020 השתמשתי ב 98 ימי אבטלה מתוך 100 ועוד יומיים נשארו למרץ. לפי התקנות שממשלה קיבלה בחודש מרץ לכל מי שכמוני סיים את ימי אבטלה כמעט אבל לא עברה שנה מתחילת אבטלה, מאריכים אבטלה עד סוף חודש אפריל 2020. שזה הגיוני לגמרי. התכתבתי עם
ביטוח לאומי וגם דיברתי איתם בטלפון. אמרו לא לדאוג, שאקבל אבטלה עבור חודש מרץ מלא באפריל ועבור אפריל במאי.
ב 6.4 נכנס לי תשלום אבטלה (לא מקדמה). נרגעתי.
פתאום אתמול אני קיבלתי הודעה מביטוח לאומי שב 25.6 מעבירים לי עוד 453 שח.. לא הבנתי עבור מה זה.. נכנסתי לאזור
אישי. לפי מה שאני הבנתי הם עשו תיקון של החישוב רטרואקטיבי עבור חודש פברואר 2020. והשלימו לי יומיים שנשארו לי למרץ לאבטלה של פברואר, לכן למרץ לא נשארו לי ימי אבטלה ואבטלה שאני כבר קיבלתי על מרץ ב 6.4 אני אמור להחזיר להם.
עדיין לא קיבלתי מכתב על זה, אבל ככה זה נראה לפי חישובים שלהם. כנרא שהם יפקידו לי 453 שח לחשבון ב24.6 ויקחו חזרה 5400 שח באותו יום.
התקשרתי לביטוח לאומי. נציג מסניף אמר לי שלפי מה שהוא רואה לא מגיע לי אבטלה, עשה כאילו שהבין את כל הסיפור ואמר שידבר איתי אחרי צהריים. באמת התקשר. לא נתן לי שום מידע ולפי תשובות שלו היה ברור שהוא לא שולט בנושא בכלל. המליץ לשלוח פניה באתר. ברור שעוד לפני שיחה איתן שלחתי פניה באתר. אבל עדיין אין תשובה ואינני יודע מה לעשות.
האמת כל זה נראה כך שאחרי הקלות בסגר הם החליטו ששילמו לאנשים יותר מידי כסף ומנסים עכשיו לקחת חזרה כמה שיותר, אפילו אם זה לא בצדק ולא הגיוני. ברור שתמיד יהיו להם תשובות, הם יכולים להגיד שעשו טעות בחישוב או שהשתנו תקנות רטרואקטיבית וכו׳ אבל זה נראה מה זה מסריח. להבטיח לבן אדם במשבר כזה שהכל יהיה בסדר, לשלם, לתת תקווה ואז בעוד חודש פשוט לקחת ולהגיד ״טעינו״. ברור שלא אכפת להם שאמא שלי כרגע מקבלת רק קצבת אזרח ותיק ולא יכולה לעבוד עקב
תאונת עבודה, יד ימין שלה לא פועלת ועדיין אין
נכות, אנחנו בתהליך. לא אכפת להם שבגלל הבטחת שלהם אני לא התאמצתי לחפש עבודה כלשהי בשביל להרוויח משהו, להפך שמרתי בידוד בבית ועזרתי לאמא.
בהתחלה אפילו שיניתי את דעתי על האירגון הזה, ראיתי שהם
עובדים עד הערב וגם בימי שישי, נציגים היו נחמדים ונתנו תשובות מדוייקות. אבל עכשיו אני מאוד מאוכזב. כנראה כל זה היה סתם כאילו