שלום רב,
בשנתיים וארבעה חודשים האחרונים עבדתי בחברת סלע סיעוד שמפעילה חונכים ומטפלים לילדים ומבוגרים שנחשבים כאוכלוסיות המיוחדות, אוטיסטים, הפרעות נפשיות,
נוער בסיכון ועוד.
כחונך עבדתי כשנתיים ושלושה חודשים ולפני כחודש פנתה אליי הרכזת שלי והציעה לי שדרוג לעבודה בתור רכז שטח. בתפקיד רכז עבדתי כשלושה שבועות. שכרי כחונך התחיל מ-23 שקלים
לשעה לפני שנתיים, בשנה השניה עלה ל-24 שקלים וסיימתי עם 25 שקלים לשעה+נסיעות ותנאים סוציאליים כחוק
פנסיה וכדומה.
שכרי כרכז הוחשב כשכר גלובלי, 5,700 ש'ח ברוטו+300 אש'ל+300 ש'ח חניה ונסיעות (חופשי חודשי) + 30
שעות נוספות + אחזקת
רכב לפי דיווח.
במהלך השבוע וחצי האחרונים מנהלת החברה התייחסה אליי ולמספר
עובדים בזלזול כך שהחלטתי שהעבודה לא מתאימה לי וחיכיתי בנימוס שיפטרו אותי.
במהלך שלושת השבועות נסעתי לרחובות, נס ציונה, כפר סבא וערים נוספות ולא ניתנה לי האפשרות להעביר את הקילומטראז' בדמות אחזקת רכב לפי דיווח ומכך אני מבין שאני לא אראה את מה שמגיע לי
במשכורת, למרות שביקשתי פעמיים לדווח על אחזקת הרכב שלי במהלך השבוע שחלף.
ביום ראשון, לפני שבוע הוזמנתי שיחה עם סגנית מנהלת בחדרה, " איל אני מצטערת אך זה לא עובד " היא פיטרה אותי ובמהלך השיחה לחצה עליי לתת לה תשובה במיידי לגבי אם אני מתכוון לחזור להיות חונך או לא, ככל הנראה על מנת שלא תצטרך לשלם לי
פיצויים ויראה כי אני עזבתי, הסברתי לה שהציעו לי כמה עבודות ואני לא אוכל לעבוד בתור חונך, היא לחצה עליי עד שקיבלה את המילה לא, נרגעה ומיד אמרה שלום.
לפי הידוע לי וידוע לי בעצם די מעט.. נפגעתי ולא קיבלתי כחוק
הודעה מוקדמת שמאפשרת לי שבועיים
שכר בין אם אני ממשיך לעבוד או שהחליטו שכלל לא, פיטרו אותי ושחררו אותי לביתי. כנ'ל אני יודע כי מגיע לי לקבל יום על כל חודש שעבדתי ואני די משוכנע שגם את הסעיף הזה אני לא אראה במשכורת.
מעבר לכך מכתב
פיטורין לא ניתן לי, אני מרגיש שזכויותיי הופרו ונפגעו ולפי מה שהבנתי משיחות עם רכזים נוספים ומזכירות שעובדות בחברת סלע תקופה של מספר שנים, מנהלת סלע מתוחכמת מאד כשזה מגיע לענייני כספים, לא מעט עובדים נפגעו ולא קיבלו מה שמגיע להם מבחינת החוק והכל נאמר לי עצם היותי רכז.
אשמח מאד לכל סיוע. בתודה מראש, איל