ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
ליאת
21/11/2019 17:43
ליאת 21/11/2019 17:43
שלום לכולם לצערי בעלי נפטר ביום חמישי האחרון
אני נכה בעלת 75%
בלי קשר רציתי לקבל מידע מחברים לקבוצה אבל באמת למי שיודע מכיוון שבמצב כזה המידע מאוד חשוב לי. אז ככה
מה התשלום שאלמנה מקבלת עבור הקמת מצבה? האם אני צריכה להגיש מסמכים? וגם לגבי קצבת שאירים האם אני יכולה לקבל גם מהביטוח חיים וגם מביטוח לאומי ומה עליי לעשות למי לפנות .

תודה למשיבים והייתי מבקשת באמת רק למי שמבין תודה
נגוא
21/11/2019 08:51
נגוא 21/11/2019 08:51
קיבלתי מכתב מהמעביד
עלי להתנייד למקום אחר בכוח
ע.ר
20/11/2019 17:52
ע.ר 20/11/2019 17:52
היי, צריכה עזרה
עבדתי 4 משמרות במקום (2 התלמדות, 2 רגילות) ופיטרו אותי (בהודעה, אבל זה כבר עניין אחר). הבוס אמר לי במקור (גם דרך הודעה) שאחרי שתי משמרות ההתלמדות הוא יחליט אם לקחת אותי, ואם לא הקנס יהיה שהוא לא משלם על המשמרות האלה, ובנוסף שאחרי שאעבוד עוד שתי משמרות הוא יחתים אותי על חוזה. לאחר שהוא הודיע לי שאמשיך לעבוד במקום כי ההתלמדות עברה בסדר, הוא גם אמר לי (בשיחת טלפון) שאחתום על חוזה ועל טופס 101 לפני המשמרת הראשונה. הגעתי למשמרת הראשונה ולא היה שום חוזה או טופס 101, וכך גם במשמרת השניה. אתמול הוא כתב לי שלא אמשיך לעבוד במקום, ושהוא ישלם רק על שתי משמרות, מפני שלא חתמתי על חוזה עדיין. כשאמרתי לו שהוא אמר לי בטלפון שאחתום לפני המשמרת הראשונה הוא הכחיש ושלח מחדש את ההודעה אותה אישרתי שבה הוא ציין שהחתימה תהיה רק אחרי שתי משמרות. בתגובה עניתי שבטלפון הוא אמר משהו אחר ומשם הבנתי שאני אמורה לחתום לפני המשמרת הראשונה, והוא ממשיך להכחיש.

מה ניתן לעשות?
דן
20/11/2019 17:48
דן 20/11/2019 17:48
עובד באבטחה במקום עבודה מרושת מצלמות, אחד המנהלים שלי איים שבמידה ולא נבצע משימות מסוימות יהיו לכך השלכות, כששאלתי אותו מהן הדרכים מהן הוא יוכל לדעת אם ביצענו את המשימות או לא הוא השיב שהם יסתכלו דרך המצלמות וכך ידעו אם ביצענו או לא ביצענו (חשוב לציין שלמקום העבודה שלי יש עבר בעייתי מאוד בשימוש במצלמות ופשפוש בחיים האישיים דרכן בדמות מעקב אחר עובד שפעל בהסתדרות והמנהלים לא אהבו את זה אז עקבו אחריו במצלמות ברמת ההליכה לשירותים ויש בידי מסמכים ותצלומי שיחה שמוכיחים את זה)
השאלה שלי היא האם צפייה במעשיהם של העובדים על ידם דרך המצלמות הינה עבירה פלילית? ואם כן מהי התגובה המותרת בחוק מהצד שלי כלומר, האם יש פה עילה לתביעה על "חדירה לפרטיות"? ממקרים שעברו אני מכיר שלפי החוק הם אינם רשאים להסתכל במצלמות כדי לדעת אם ביצעתי משימה כלשהי או לא.
אשמח שתאירו את עיניי.
תודה
חן
20/11/2019 17:47
חן 20/11/2019 17:47
היי,
אני עובדת בחברה של טיפול בקשישים בתור המטפלת של סבתא שלי. החתמת שעות העבודה בחברה מתבצעת באופן כזה: אני צריכה להתקשר למספר מסויים מהבית שלה באותו היום כדי להיכנס למערכת, ולהתקשר שוב כדי לצאת. רק דרך המספר שלה אני יכולה לחייג, אי אפשר ממספר אחר.
חודש נובמבר שנה שעברה, בתחילת ההעסקה שלי, החברה לא בדקה את תקינות הטלפון (דבר שהם מחוייבים לעשות) ויצא שקו הטלפון לא עבד ולא יכולתי להחתים שעות. התקשרתי לחברה כמה פעמים כדי ליידע אותם ולקבל מענה, סבתא שלי התקשרה, אפילו שלחנו מכתב לביטוח לאומי האחראי על החברות, אבל כלום.
השיחות הלכו בערך ככה:
- ״הטלפון לא עובד, איך אני יכולה להחתים שעות?״
- ״אי אפשר להחתים ידנית כי את עובדת אצל סבתא שלך״
- ״אבל הטלפון לא עובד ואין לי איך״
- ״את צריכה להחתים דרך הטלפון״
(הקו לא עבד ועד שהטכנאי הגיע, זה היה רק בסוף החודש)
כתוצאה מזה, לא קיבלתי משכורת על אותו החודש עד היום.
אציין כי לפי החברה עבדתי מחודש אוקטובר (חודש לפני) אבל בגלל שהם איבדו את המסמכים שנתתי ולא היו מאורגנים, החתימו אותי בנובמבר רטרואקטיבית על המסמכים והשעות שעבדתי וכך קיבלתי משכורת מהחברה (על אוקטובר), לא החתמתי טלפונית.
האם יש כאן עילה לתביעה?
אם כן, זה יהיה על הלנת שכר או בגין דבר אחר? יש עורכי דין שמבינים בעניין ואפשרי לפנות אליהם?
עדן
20/11/2019 17:46
עדן 20/11/2019 17:46
שלום לכולם , אשמח לעזרה ..
אני אמורה לחזור מחר בע"ה לעבודה אחרי 5 חודשים של חופשת לידה הודיעו לי אתמול שלא מחזירים אותי לסניף באשדוד שבו הייתי לפני הלידה אלא לסניף באשקלון ..
מציינת שעובדת בבנק עם שעות של פיצול שבהן אמרו לי להישאר בסניף באשקלון ולסיים לעבוד רגיל עד 18:30 וכמובן עוד נסיעה בערב לבית .

השאלה האם מותר להם לעשות את זה להעביר אותי מחוץ לעיר .. אציין שבחוזה לא רשום סעיף שהם רשאים להעביר לפי צורכי המערכת .
ויקי
20/11/2019 17:43
ויקי 20/11/2019 17:43
היי
עבדתי כשנתיים אצל אותו מעסיק כאשר נכנסתי להריון
יצאתי לשמירת הריון בתשלום ואישור דרך ביטוח לאומי.
לאחר שילדתי והתפטרתי בתום חופש הלידה לטובת גידול הילד גילתי שהופסקו לי תשלומי הפנסיה עוד לפני היציאה לשמירת הריון.

נתתי הודעה מוקדמת חודש לפני ומאז עברו 3 חודשים וטרם קיבלתי את כספי הפיצויים והפנסיה שהיו אמורים להיות משולמים.

כאשר אני מדברת עם המעסיק הוא אומר שההפקדה בוצעה והבעיה היא בחברת הביטוח כאשר אני מדברת עם חברת הביטוח הם אומרים שהם לאא רואים שום הפקדה מהמעסיק.

מה ניתן וצריך לעשות בנידון?
תודה לעונים
שירה
20/11/2019 16:31
שירה 20/11/2019 16:31
מי שמכירה אותי קצת יודעת שאני הרבה זמן בלי עבודה אמיתית, אחרי שעשיתי הרבה לימודים והרבה עבודה על עצמי נשארתי בידיים ריקות כן, כבר סיפרתי פה על חוסר ההצלחה שלי בשוק העבודה בגלל שיש לי הרבה לימודים ולא הרבה עבודה בפועל אני מרגישה הרבה פעמים ממראיינים וחברות השמה תחושה של שפיטה, של חוסר אמון וכו' (למשל- זאת משרת מכירות ומה שעשית בעבר זה לא ממש מכירות, אני בת 28 כמה נסיון בכמה תחומים כבר יכול להיות לי? ) או מה את עושה פה בעצם אם למדת משהו מאוד ספציפי? כאילו שכל החלטותיהם בחיים הסתדרו נפלא. כמובן שכל זה שובר ממש את הביטחון העצמי שכל כך התאמצתי לגדל..

בכל מקרה, אמא שלי רוצה שאני אלך לקואצ'רית שאחותי הלכה אליה והייתה מרוצה. מה זה רוצה? היא ממש לוחצת..ממש. וואלה להגיד לכן את האמת ממש לא באלי, כמה אדם יכול לעבוד על עצמו? כמה כסף אני יכולה להוציא כדי שיגידו לי מי להיות ומה לעשות? למה אני צריכה ללכת למישהי שתגיד לי איך לחרטט בראיון עבודה ובפועל להיות לא עצמי? ולמה בכלל שוק העבודה צריך להיות בנוי על סכמות יבשות על בני אדם? למה מראיין לא יכול פשוט לראות את האדם שמולו בלי שישקיע בשיט פסיכולוגי טכני שלא מגלה מי האדם באמת?
אני עייפה, אני מתוסכלת ונמאס לי מזה
טניה
20/11/2019 11:04
טניה 20/11/2019 11:04
שלום רב,
אניי עובדת במפעל חיוני בבאר שבע ואמא ל 2 ילדים קטנים מתחת לגיל 14. עקב מצב בטחוני הנחייה של פיקוד העורף הייתה סגירת כל מוסדי חינוך.
מעסיק שלי טוען שלא מגיע לי שום החזר עבור הימים שהייתי עם ילדיי בבית עקב המצב.
האם זה נכון?
גם בעלי עובד במפעל חיוני והחלטנו שאני נשארת עם הילדים.
צמצום משרה עקב...
19/11/2019 15:23
צמצום משרה עקב טיפולי פוריות 19/11/2019 15:23
שלום רב אני נמצאת בטיפולי פוריות ועובדת בגן כמאה אחוז משרה האם ניתן עקב הטיפולים ההורמונים והקושי הפיזי לצמצם אחוז המשרה ל 80 ואם כן כיצד? האם אני מוגנת כפי חוק.
עדי
19/11/2019 15:18
עדי 19/11/2019 15:18
עובדת שנה ו-8 חודשים במקום עבודה בתור מלצרית
ביום שישי הודיעו שהסניף באשדוד יסגר לרגל שיפוצים של מספר חודשים כבר ביום ראשון הקרוב. ממש מעכשיו לעכשיו
וניתן לעבור לעבוד בסניף מודיעין
המעבר הזה והמרחק הוא ממש הרעה מוחשית בתנאים והחלטתי שאני לא מוכנה לעבור לשם אלא מעדיפה להתפטר .
האם מגיעים לי כל הזכויות , לצורך העניין פיצוי עבור ימי הודעה מוקדמת בחוק של המעסיק אליי ?
מיום שישי ליום ראשון מודיעים שמקום העבודה שלי פשוט נסגר
אשמח להסבר מה בדיוק מגיע לי ומה אני חייבת למעסיק
הוא טוען שאם אני מחליטה לעזוב אני צריכה לתת לו ימי הודעה מוקדמת ולהמשיך לעבוד במודיעין.

אשמח לעזרה, תודה רבה.
דב
18/11/2019 17:56
דב 18/11/2019 17:56
ברצוני לברר כאשר אני מעסיק עובדת משק בית בבתי במשך שלושה חודשים 2 בחודש , ולאחר שלושה חודשים העובדת החליטה לעזוב ללא הודעה מוקדמת , מהם הזכויות שלה.
אלי לציין כי שולם ביטוח לאומי במשך 3 חודשים שבו היא הועסקה

תודה מראש
אלעד
18/11/2019 11:19
אלעד 18/11/2019 11:19
שלום,
יש ברשותי תעודות פקיד רישוי וסוכן מכס (יבוא ויצוא)
ורציתי לברר האם הקורסים שעברתי בגינם יוכרו לי כגמול השתלמות.
טל
18/11/2019 10:08
טל 18/11/2019 10:08
לפני כמה שבועות נפצעתי בעבודה, עבדתי בגובה 2 מטר הסולם נסגר הבנתי שאני הולך ליפול אז נאחזתי עם היד במוט ברזל ,לא נפלתי אבל כן שרטתי את כל היד ימין שלי(יד דומיננטית ) שזה הוביל לתפרים. החברה שאני עובד בה שלחה לי טופס תביעה לביטוח לאומי וטופס 250 .
זה פעם ראשונה שדבר כזה קורה לי בחיים אז אני לא יודע מה כל כך קורה אחרי תאונת עבודה.

מי משלם לי על הזמן שאני בבית בגלך הפציעה? האם משלמים לי? האם אני מקבל פיצוים נוספים מזה ?
מיכל
18/11/2019 08:25
מיכל 18/11/2019 08:25
שואלת בשביל חברה.
היא עובדת במקום פרטי. הבוס שלה מוריד לה במשכורת החודשית, 24 דקות בכל יום בגין הפסקה, בסיכום חודשי זה יוצא כשמונה שעות.
היא בפועל לא לוקחת אף פעם את ההפסקה ועובדת רצוף 9 שעות עבודה ביום.
הבוס שלה טוען שהוא חייב להוריד לה את הדקות האלה גם אם בפועל היא עבדה את 24 הדקות האלה בכל יום.
האומנם חייב?
שון
18/11/2019 03:14
שון 18/11/2019 03:14
חזרתי לשיחה שלא נענתה לא הייתה תשובה לאחר דקה חזרה אליי המראיינת זיהתה אותי החלה בראיון ציפיות שכר ושאספר על עצמי לפתע אמרה שתוך דקה היא חוזרת אליי אחרי 45 דקות שלא שמעתי ממנה התקשרתי לא הייתה תשובה מאז עבר חודש וחצי מעבר להפרת החוק של חברה גדולה זוהי צורה הכי משפילה ופוגעת פשוט להעלם ככה ותבין מה שתבין האם יש לי פה CASE
אסתי
17/11/2019 16:31
אסתי 17/11/2019 16:31
שבוע 35 כמעט, קיבלתי אישור מחלה עד הלידה(כלומר כמעט חודש, שבועיים בנובמבר ושבועיים בדצמבר), אשמח לתובנות האם יש איזשהי בעיה מבחינת העבודה או הזכויות שלי? כי רואת חשבון בעבודה כנראה לא מודעת לאופציה והעירה למנהלות למה כל כך הרבה ימים והיה צריך מכתב שמירת הריון אולי, הסברתי בעבודה שזה שני דברים שונים.

אשמח לתובנות מכם, תודה
שרה
17/11/2019 13:19
שרה 17/11/2019 13:19
נכנסתי לעבודה מראש ידעו שאני בהריון ומכירים אותי מלפני אמרתי להם אני נותנת להם שבוע לראות שאני מתאימה לעבודה בגלל שאני בהריון (טבחית במסעדה) עברו חודשיים ושבוע בערך עבדתי יום אחד השפית אחרית שם על עובדי מטבח אומרת לי לא לבוא יותר שאלתי למה אמרה לי לא מתאים יותר ככה בלי שום סיבה! בלי התראה מראש מוקדמת ככה .

הגעתי יום למחרת אמרה לי אין לי מה לעשות פה אמרתי לה תביא מכתב התפטרות לא הביא לי דברתי עם הבעלים של המסעדה (בהודעה) ענה לי ואמר לי שאחרי חגי תשרי אני יחזור לעבודה ממש כתוב ואחרי החגים חזרתי עליו קורא את ההודעות שלי לא עונה לי וגם לא נתן לי מכתב התפטרות יש מה לעשות עם זה ?

אשמח לתשובה מקצועית בלבד תודה מראש.

*נכנסתי סוף חודש שלישי להריון
שואלת כי אני בהריון ועם יש מה לעשות ועם זה שווה? את הבלאגן ?
ענבר
17/11/2019 13:11
ענבר 17/11/2019 13:11
היי שאלה בנוגע לשעון נוכחות

הרשת שאני עובדת בה יצאה עם "נוהל" חדש. עובד ששכח להחתים כניסה או יציאה לא מתקנים לו את השעות שבהן נכח בעבודה.

המעסיק "מפיל" את האחריות על העובד שזה באחריותו לזכור ואם הוא שוכח זה בעיה של העובד ולא משלמים לו על הימים האלה.

האם זה חוקי שהמעסיק לא מוכן לתקן את השעות של העובד? האם זה העלמת שכר?

תודה על העזרה
אריאל
17/11/2019 13:10
אריאל 17/11/2019 13:10
שלוב רב,
בת הזוג שלי עבדה כשנה וחצי בחנות מסויימת. חצי שנה אחרי שהתחילה לעבוד שם היא קיבלה טפסים מהמעסיק לפתוח קרן פנסיה ומאז הורידו לה במשכורת עבור קרן הפנסיה. לאחר שעזבה את העבודה והגיעה לעבודה חדשה נודע לה שאין לה קרן פעילה ואין שום כספים. כלומר, המעסיק הוריד לה מהתלוש אבל בכלל לא פתח לה קרן ולא הפקיד את הכספים. במשך 3 חודשים היא רודפת אחרי המעסיק וכל הזמן הוא אומר לה "השבוע אני מטפל בזה" ולא עושה כלום. היא התרוצצה בלי סוף והלכה לפתוח את הקרן פנסיה בעצמה עם הפרטים של המעסיק שקיבלה מהמזכירה שלו אך עדיין הוא לא מפקיד לה את הכסף וכל שבוע מורח אותה.
בנוסף, בעבודה החדשה שלה היא צריכה להמתין כחצי שנה כיוון שהקרן שלה לא פעילה.

אשמח לעזרתכם, מה נדרש לעשות ? אפשר לתבוע ? למי פונים ?
ה.פ
17/11/2019 11:20
ה.פ 17/11/2019 11:20
עובד מבוגר (מעל גיל 67) מועסק בעבודה פיזית, נאלץ להיעדר מהעבודה מחמת מחלה ממושכת בהתאם לאישור של רופא תעסוקתי. העובד מגיש תביעה לאובדן כושר עבודה לקופת הפנסיה ומגלה שבקופה, אחרי גיל 67 אין ביטוח אובדן כושר עבודה? הייתכן? אנא האירו את עיני האם הדבר אפשרי ואם לא, האם מדובר בלאקונה בלתי חוקית? ומה ניתן לעשות.
אתי
17/11/2019 01:03
אתי 17/11/2019 01:03
הועסקתי במשך שנים על ידי שני מעסיקים כמרצה בשכר כולל של 230 ש"ח לשעה, ( לימדתי 2 כיתות מבתי ספר שונים במשותף) המעסיקים התחלקו בינהם בשכרי על פי מספר התלמידים של כל בית ספר, מידי שנה, כל מעסיק הוציא תלוש בנפרד.
כעת 2 המקומות נפרדו, וכל אחד לחוד הודיע על פיטורי. כשדרשתי פיצויי פיטורין- הודיע לי אחד המעסיקים שהוא מוכן להמשיך להעסיק אותי אצלו בנפרד במחצית הסכום שקיבלתי לשעה ( החלק שלו בשכר המשותף).
האם אפשר לראות בכך הרעה המזכה בפיצויי פיטורין?
אורן
15/11/2019 16:50
אורן 15/11/2019 16:50
שלום לפני כמה ימים קיבלתי מיכתב לשיחת שימוע בסוף השימוע נידחה בעוד יומיים ולבסוף הוחלט לעשות את השימוע בשיחת וידיאו עקב המצב הביטחוני.במיכתב שקיבלתי כתבו לי מדוע רוצים לפטר אותי ובשיחת שימוע הוסיפו לי דברים אחרים שקרו לפני שנה האם זה תקין שימוע בשיחת טלפון? לא ראיתי פרוטוקול לא חתמתי על כלום והתוספת שהוסיפו לי על ויכוח שהיה לי לפני שנה האם זה תקין?
ענת
15/11/2019 13:15
ענת 15/11/2019 13:15
המעסיק שלי לא מפריש לי לפנסיה מזה כבר 7 חודשיים למרות שאת חלקי מהמשכורת הוא גובה מה עלי לעשות
יש מוצא? 14/11/2019
לורי
14/11/2019 15:26
לורי 14/11/2019 15:26
אז עזבתי את העבודה שאני בהריון בחודש הראשון, יש יום קובע, חתמתי אבטלה, היא הסתיימה עכשיו, אמור להכנס אוטוטו כסף אחרון, הלידה עוד תשע שבועות בדיוק, אני רוצה למשוך כבר את הדמי לידה, יש תלושים כמובן מלאים, עבודה ברצף מעל לשנתיים , רק שני מקומות שונים, עזבתי מקום כי היה שם ממש רע, ללכת להחתים ולספר שבהריון קצת לא בא לי .. מה האופציות שעומדות בפני? את הרופא אחתים , ולביטוח לאומי גם ככה יש מידע מהאבטלה על התלושים והכל, אין לי בעיה לצרף את כל התלושים שוב, זה באמת משנה להם למלא מהמעסיק,? במקרה שלי אולי זה שניים.. כי עבדתי אצל האחרון רק חמישה חודשים.

ואשמח לדעת לגבי הוצאת דמי לידה מקודם, שאני לא אמורה לחזור לעבודה כי התפטרתי, האם ה15 שבועות יתחילו להספר לפני הלידה? כי אני מעוניינת למשוך את יתרת האבטלה ( לאחר שדמי לידה יסתימו ) שתשתנה ברגע שיהיה לי 3 תלויים,
צריך להתווסף 37 יום...

מה דעתכם?
אלונה
14/11/2019 15:22
אלונה 14/11/2019 15:22
שלום רב,

מעוניינת לתבוע את המעסיק שלי.

אני בהריון שבוע 27. המעסיק מוציא אותי שקרנית ואינו מאמין לאישורים מביקור במרפאה שהבאתי לו.

טוען שאני מנצלת את השעות המגיעות לי לרעה ולא מוכן לקבל אישור שלא רשום שם השעה ברגע שנכנסתי למרפאה ועד הרגע שיצאתי משם.

הביא אותי לבכי במשך כל היום ולהתקף מיגרנה חזק במיוחד שבעקבותיו אני כרגע בחופשת מחלה.

קיים אצלי תיעוד התכתבות בוואצאפ, כולל אישורים מקוריים מביקור במרפאה וגם תיעוד באפליקציה שאכן ביקרתי אצל הרופא ולשם איזו בדיקה.

אני במצב נפשי קשה כרגע, כי בחיים לא הוציאו אותי שקרנית ובחיים לא שיקרתי. בטוח לא בנושאים כאלה.

אשמח ליעוץ.
ליבנת
14/11/2019 12:17
ליבנת 14/11/2019 12:17
בעלי היה מאושפז ועבר ניתוח 3-24/10/2019, הוצאתי כנגד ימי מחלה בגין בן זוג (ידוע לי שמגיע לי עד 6 ימי מחלה בגין בן זוג).
הוצאתי אישור מחלה בין התאריכים 6-21/10, ונעדרתי בגין סיוע לבעלי בבית החולים כי הוא לא יכל להתנהל באופן עצמאי בדברים בסיסיים ביותר - מקלחות, החלפת בגדים, הליכה לשירותים וכו...
ההיעדרות שלי הייתה לסירוגין במהלך התקופה (היו ימים שלא הגעתי כלל לעבודה, והיו ימים שנעדרתי מס' שעות מהעבודה), אין לי רצף של היעדרות בגין ימי המחלה הללו.
סה"כ נעדרתי בתקופה זו 46 שעות לא רצופות - כ 6 ימי עבודה (לפי שעות העבודה שלי 8-16)
שאלתי :
האם אני זכאית לתשלום ימי מחלה?
אם כן, איך זה מחושב?
הוצאתי מרופא המשפחה אישור מחלה למעסיק שלי שטרם קיבל את זה.
בפועל - ניכו לי בשכר , בכסף, 46 שעות עבודה (זה המון המון כסף בשבילי, כ 30% מהשכר) (לא ירד מצבירת חופש או מחלה.
רוצה לדעת מה הזכויות העומדות ברשותי במקרה זה.
תודה
שני
14/11/2019 12:08
שני 14/11/2019 12:08
בוקר טוב,
שואלת בשביל חברה.
היא כרגע בהריון חודש חמש וחצי והמעסיק שלה רוצה להעביר אותה תפקיד שמבחינתה לא לרמתה (היא כרגע כספ"רית והוא רוצה שהיא תהיה קופאית).
יש לה ותק בעבודה של ארבעה חודשים (וקצת).

מה הזכויות שלה? אם היא תסרב הוא יכול לפטר אותה?
אם הוא מכריח אותה לעבור תפקיד היא יכולה להתפטר בעצמה, לחתום אבטלה להיות זכאית לדמי לידה?
תודה מראש לכל העונים
שמוליק
14/11/2019 11:59
שמוליק 14/11/2019 11:59
שלום,
חברה א' שמוכרת מוצרים לחברה ב' החתימה את חברה ב' על מסמך שמונע ממנה להעסיק עובדים (של חברה א').
רק אם העובד התפטר/פוטר מחברה א' וחלפו 6 חודשים רק אז חברה ב' יכולה להעסיק את העובד.
תחום העיסוק שתי החברות שונה ולא מדובר בתחרות ביניהם.

אני כעובד בחברה א' מחפש עבודה, והרבה חברות אומרות לי שהן אינן יכולות להעסיק אותי בגלל אותו הסכם שהן כבולות אליו.
האם הסכם כזה חוקי ?
ברכה
14/11/2019 10:08
ברכה 14/11/2019 10:08
עבדתי בקופת חולים כללית למשך כשלושה שבועות בניקיון הקופה והשכר שקיבלתי היה בקושי רבע מימה שסוכם
ההסכם שלי עם המעסיקה היה טלפונית
מה עלי לעשות היא טוענת שלא תוכל לשלם לי הכסף ומעבירה אותי לגורמים אחרים שהם טוענים שזה רק מולה.