ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
דניאל
04/11/2020 11:18
דניאל 04/11/2020 11:18
שלום,
אני זקוקה להתייעצות בנושא עבודה.
התפטרתי מעבודתי ב25.10.2020 לאחר שנתיים ו-4.
אני עובדת שעתית ובעקבות הקורונה צמצמו את מספר שעות העבודה שלי, בכל חודש אוקטובר היו לי סה"כ 50 שעות מתוך 186 שעות שצריך על מנת להגיע למשרה מלאה.
אני בהריון (שבוע 25) וכל העובדים יצאו לחל"ת החל מה18.09 ואותי לא הוציאו בטענה שאסור להוציא לחל"ת בהריון.
אני יודעת שאסור להם לפגוע בשכר/בשעות שלי מכיוון שאני בהריון אך הם עשו זאת בכל מקרה ולכן החלטתי להתפטר.
אשמח לדעת מהן זכויותיי מבחינת אבטלה, דמי לידה וכו'.
תודה
לינוי
04/11/2020 11:03
לינוי 04/11/2020 11:03
בעלי קיבל מרופא תעסוקתי 3 חודשים מנוחה בבית בעקבות מחלת עבודה ( בלטים בצוואר שנוצרו מסוג העבודה ותקופה ממושכת)
בזמן הזה המעסיק אמר לו שמאחר ויש לבעלי הרבה ימי מחלה הוא ישב בבית וינצל את ימי המחלה במקום שיוציאו אותו לחל"ת וציינו לו בעל פה שהתפקיד שלו שמור ויקבל חזרה את הרכב חברה שלו כשיחזור .
בעלי לא חיכה הרבה ואחרי חודש וחצי כשהרגיש יותר טוב קבע תור לאורטופד ולרופא תעסוקתי שאישר לו לחזור לעבודה .
היום קראו לו לעבודה וציינו שלפני שחוזר יעשו שיחת " תיאום ציפיות" .
הוא הגיע לשיחה ונאמר לו שיוכל לחזור אך בתפקיד נמוך יותר. התפקיד של בעלי היה עוזר מנהל מחסן עם רכב צמוד כבר 6 שנים ונאמר לו שיוכל לחזור ללא הרכב ובתור מחסנאי ולא עוזר מנהל מחסן.
כמובן שבעלי לא הסכים ואמר שאם זה ככה אז שיפטרו אותו ואמרו לו שיוכל לחתום על טופס של פיטורין בדין מפוטר .
השאלה אם יש כאן מצב של הרעת תנאים מאחר והבטיחו לשמור את התפקיד ולהחזיר את הרכב ובסוף זה לא קרה.
לילי ש.
04/11/2020 10:45
לילי ש. 04/11/2020 10:45
אם בזמן החל"ת התחלתי תהליך עם מקום עבודה אחר
ובינתיים כבר החזירו אותי מחל"ת במקום הנוכחי.
אם אני מתפטרת ,האם אני זכאית לפיצויים? ואם הן איך מחשבים כמה?
אין לי חוזה עבודה מסודר, לא חתומה על סעיף 14. כי אין ולא היה אף פעם חוזה. עובדת שם קרוב ל7 שנים.
נתי
04/11/2020 10:24
נתי 04/11/2020 10:24
אישה מבוגרת (62) עובדת כסייעת בגן ילדים ביישוב בו היא גרה.
עבדה בגן x במרחק של כ200 מ׳ מביתה למשך 4 שנים.
ביום בהיר אחת המנהלות העבירה אותה לגן y במרחק 800-900 מ׳ מביתה.
יש לציין שלאישה אין רישיון נהיגה
המשרה הינה כרבע משרה.
מאוד קשה לה המרחק הזה ברגל לרמה שהיא שוקלת להתפטר.
האם יש קייס להרעת תנאים? או האם יש משהו לעשות בנידון
מירי
04/11/2020 10:22
מירי 04/11/2020 10:22
היי,
אימי בת 52, התחילה לעבוד בסוף אוגוסט כסייעת בגן ילדים חדש שנפתח בתחילת השנה - כל הצוות שהתחיל לעבוד התחיל בעצם מוותק אפס.
עם הסגר השני כל העובדות הוצאו לחל"ת מלבד בודדות שנשארו לעבוד בחינוך המיוחד. בהמשך החזירו עובדות מסוימות לעבודה ואימי נשארה בבית. זאת למרות שהגן הספציפי שהוקצה לה נפתח ובמקום להחזיר אותה לעבודה, הוחזרה עובדת אחרת שלא הוקצתה לגן הזה מלכתחילה.
כל הזמן הזה אימא שלי בקשר עם מנהלת הגנים בניסיונות לברר מה קורה איתה.
השבוע קיבלה שימוע לפני פיטורין כשבשורת הסיבה נכתב משהו על "חוסר התאמה לתפקיד" - דבר שהוא בוודאות חסר בסיס כיוון שאימי התחילה את העבודה עם לא מעט ניסיון בתחום וגם בזמן הקצר שהיא כן הספיקה לעבוד, היא לא הפסיקה לקבל שבחים מהצוות.
מבחינת אבטלה - מוצו הזכויות לאבטלה בשנה החולפת, והסיכוי למצוא עבודה בתחום אחרי חודש אוגוסט היא די אפסית.
לקראת השימוע היום אשמח לדעת מה הזכויות שיש לאימי בנושא אם בכלל?
הילה
03/11/2020 21:42
הילה 03/11/2020 21:42
אני עובדת בחברה פרטית, ומצויין לי בחוזה שאין לי אפשרות לעבוד במקום נוסף ללא אישור מנכ"ל .
במידה ואני רוצה למכור באמזון , האם נדרש אישור ממקום העבודה שעובדת בו היום?
מאחר ואתעסק באמזון רק בערב ולא תהיה כל פגיעה בשעות העבודה בחברה הפרטית .
מיכל
03/11/2020 17:21
מיכל 03/11/2020 17:21
התחלתי לעבוד לפני כ3 שנים כסטודנטית - 3 משמרות מלאות ועוד משמרת אחת של שעתיים. בחופשות הסמסטר הייתי עובדת במשרה מלאה. מתאריך 24.1 עד 30.9 עבדתי במשרה מלאה בעקבות חופשת סמסטר שהמשיכה בגלל הקורונה. ב30.9 יצאתי לשמירת הריון, כשדיברתי עם המנהל על התנאים שלי כאשר אחזור לעבודה - הוא אמר שאחזור במשרה מלאה (8 שעות מינימום כל משמרת) 6 ימים בשבוע ומבחינתו אין גמישות. שאלתי היא.. אם התחלתי בתור סטודנטית בחצי משרה ורק בגלל הקורונה עבדתי במשרה מלאה - מהם התנאים שלי שאצטרך לחזור? האם אני יכולה לדרוש לחזור לחצי משרה ?
אלנה
03/11/2020 11:12
אלנה 03/11/2020 11:12
שלום,

אני עובדת בחברה מסויימת כמעט 4 שנים.

נסיתי להבין עם המעסיק מהן הזכויות המגיעות לי במידה ואתפטר, כשדיברתי איתם הובטחו לי 50% השלמת פיצויים מצד המעסיק כדי לסיים יפה. כאשר נסיתי לבקש את ההבטחה מפורטת בכתב וחתומה ע״י המעסיק, הם סירבו לשלוח לי בכל תוקף והפצירו בי לשלוח קודם מכתב התפטרות בו אציין את ההבטחה.

אני חוששת שאם אשלח מכתב התפטרות המעסיק יוכל לחזור בו ולטעון כי לא הייתה שום הבטחה.

האם ניתן לסמוך על ההבטחה של המעסיק? או שמא החברה מתנערת משליחת מכתב מפורט כדי שלא תהיה אסמכתא להבטחה בשביל שהמעסיק לא ישלם את מה שהובטח לי?
יוסי
03/11/2020 11:10
יוסי 03/11/2020 11:10
מנקה מדרגות בבניין של שתי קומות בתל אביב, שעבד בערך חצי שעה פעם בשבוע, וקיבל שיק של 250 שח בחודש על כך!! כשהוא מביא את כל הציוד האישי שלו לניקיון, והוחלט אחרי 5 שנים להפסיק את שירותיו שהיו דיי גרועים, יכול לדרוש זכויות של שכיר?
כמובן שלא דובר על העניין מעולם, והוא העלה זאת רק בעת הפסקת העבודה שלו, ובנוסף בתחילת ההתקשרות כשנתבקש לתת חשבוניות, הביא לועד הבית מחברת חשבוניות כללית (בלי השם שלו) החתומה על ידו מראש.
יש נטייה לבית המשפט לקבוע שיש כאן יחסי עובד מעביד?
תודה
א.ח
03/11/2020 07:41
א.ח 03/11/2020 07:41
הבת שלי מרצה באוניברסיטה ואם לשני ילדים קטנים . בגלל שעות עבודתה היא נאלצה לקחת מידי פעם ( בשעות אחר הצהרים והערב), שמר טף ושילמה לה כל פעם על פי השעות בה היא שמרה על הילדים .
לאחרונה , מפאת גילה היא הודיע שקשה לה להמשיך ( אישה מבוגרת מאד) וביתי שמשיכה להרצות ב ZOOM התקשרה עם אחת אחרת שלוקחת את הילדים מהגן והם אצלה בבית עד שהבת באה לקחתם .
האם מגיע משהו לקודמת שהודיע שהיא מפסיקה לעבוד או הפרשות כלשהן שלא בוצעו מאחר ותמיד הכסך שולם בתום המשמרת .
אילנה
02/11/2020 20:38
אילנה 02/11/2020 20:38
הי,
האם יש משמעות לוותק של שנה בכל הנוגע לזכויות מכל סוג כאשר מדובר בהתפטרות?, במקרה שלי נותרו לי שלושה שבועות לתום שנת עבודה ראשונה מלאה.
חן
02/11/2020 17:49
חן 02/11/2020 17:49
היי,
כידוע לי מס הכנסה שלילי לא ניתן לעובד שמעסיקו מוגדר "קרובו".
אשמח לדעת האם היו פסקי דין בעניין.

תודה
נופית
02/11/2020 14:58
נופית 02/11/2020 14:58
שלום רב,
איך ניתן להעסיק עובד התגורר ברשות הפלסטינאית? (ללא כניסה לשטחי ישראל) מי הגורם האחראי לאשר זאת? רשות האוכלוסין?
שאלה לגבי עבוד...
02/11/2020 12:32
שאלה לגבי עבודה לאחר פרישה 02/11/2020 12:32
אני עוד חודש וחצי בת 62. עבדתי במשך 27 שנים באותו מקום.
האם אני יכולה להתפטר, לקבל את הפיצויים שמגיע לי ולחזור שוב לעבוד באותו מקום רק במשרה חלקית ללא המתנה של חצי שנה?
תודה רבה מראש
ברכה
02/11/2020 10:40
ברכה 02/11/2020 10:40
הי, אני בהריון בחודש שמיני ועובדת שכירה כבר כמה שנים בחברה.

אני רוצה להתפטר בחופשת הלידה לצורך טיפול בילד ולבקש דמי אבטלה.

מתי עלי להתפטר על מנת שלא ייפגעו דמי הלידה? הבנתי מאתר כל זכות שמרגע הגשת הבקשה לדמי אבטלה עלי להמתין 90 יום, כך שנשמע שכדאי להתפטר סמוך ליום הלידה, אך לא מצאתי בשום מקום האם דמי הלידה עלולים להפגע מכך. אודה לעזרתכ
שחר
02/11/2020 10:38
שחר 02/11/2020 10:38
היי אשמח לעזרה,
אני מאמנת כושר בכמה מקומות ואחד הסטודיואים שאני עובדת בו עוד חייב לי משכורת ממאי. העניין הזה נגרר הרבה מאוד זמן בגלל שבהתחלה המנהלת ניסתה לעשות לי העברות בנקאיות וזה כל הזמן נכשל, ביקשתי ממנה שתעשה באפליקציות אחרות והיא אמרה שהיא לא מצליחה ותנסה שוב, ואחר כך אמרה שפשוט תעביר לי במזומן אבל לא הצלחנו לקבוע מתי להיפגש כיוון שהסטודיו לא היה פעיל. יש לציין שהיא הייתה מאוד מאוד לא זמינה ולכן העניין נגרר המון זמן מצדה- בערך חודשיים אבל אחר כך גם אני לא התעסקתי בלקבוע להיפגש איתה בגלל שהייתה לי תקופה עמוסה בלימודים ודחיתי את זה ואז היה סגר, חגים והגענו לעכשיו. שלחתי למנהלת הודעה עם התזכורת על המשכורת ושאלתי מתי אפשר להיפגש והיא אמרה לי שלפני חודשיים יכולתי לבוא לקחת את המשכורת אבל עכשיו כבר אי אפשר ושזו בעיה שלי. אמרה שהיא בפשיטת רגל ואין לה מאיפה להמציא לי כסף, והעבירה לי רק שליש משכורת כי זה מה שהיא יכולה עכשיו. הזכרתי לה שזו משכורת ממאי ושאלתי אותה אם לפחות יש לה צפי מתי תעביר לי את השאר כי גם אני כמוה בתחום הכושר ולא עובדת כרגע, ויש לי שכ״ד ולימודים לשלם.
השיחה הסתיימה בזה שהיא צעקה עליי שהיא לא מוכנה לדבר איתי יותר, שאני לא מעריכה את איך שהיא באה לקראתי (מדברת כאילו נותנת לי מתנה ולא משכורת שמגיעה לי), שאני צריכה להתבייש בעצמי ושאין לה תשובה מתי היא תעביר לי את שאר המשכורת ושאם אני אטריד אותה עוד פעם אחת היא תתבע אותי (אין לה כסף לשלם משכורת אבל יש לה כסף לתבוע אותי).
חשוב לציין שממש לא הטרדתי אותה ומדובר בסך הכל רק על יום אחד שדיברתי איתה על זה ושאלתי לגמרי ברצינות ורצון להבין ״אם עכשיו את לא יכולה להעביר לי את הכסף, יש לך צפי מתי כן?״ ולא סתם תקפתי אותה, כן ניסיתי להבין כי בכל זאת כאב לי שסגרה את הסטודיו אבל מבחינתי עם הדיבור הזה היא עברה כל גבול.

מה אפשר לעשות במצב כזה? במקרה של פשיטת רגל היא באמת יכולה פשוט למשוך את תשלום המשכורת ללא גבול? והגיוני שהיא אמרה שלפני חודשיים יכולתי לקחת אבל לא באתי אז עכשיו זה בעיה שלי?
מאור
02/11/2020 10:36
מאור 02/11/2020 10:36
אני מקבל דמי אבטלה בגלל שיצאתי לחל"ת מהעבודה ובאתר של ביטוח לאומי כתוב לי שהבקשה מאושרת עד חודש יוני 2021 אם בעבודה מבקשים ממני לחזור לעבוד אני יכול לסרב ועדיין להיות זכאי לדמי אבטלה? ואם כן אני יכול אז להתפטר מהעבודה ולהרוויח גם את הפיצויי פיטורין שצברתי במשך תקופת העבודה?
יובל
02/11/2020 10:22
יובל 02/11/2020 10:22
עבדתי בבנק יום אחד בחודש 11.2019, לא התקבל עבורו תשלום או תלוש ונפתח חוב על חודש זה בביטןח לאומי. אחרי שדיברתי עם הבנק בעקבות החוב בביטוח לאומי, השכר עבור אותו יום עבודה יועבר אליי רק ב1.11.20. האם יש אפשרות לתבוע הלנת שכר שנה אחרי ההלנה? האם שווה לפתוח בהליך מול בנק או שמדובר בבזבוז זמן? ואם מדובר רק ביום אחד כמה בערך סכום פיצויים מוערכים? תודה מראש לעוזרים
שלומי
02/11/2020 10:19
שלומי 02/11/2020 10:19
אשמח לתשובה של עורך דין לענייני עבודה....
הייתי בראיון עבודה ביום שלישי האחרון עברתי מבחן אמינות ממוחשב.

לאחר המבחן שלחו אותי הבייתה לחכות לתשובה.
לאחר חצי שעה 40 דקות שיצאתי מהמקום מנהל העבודה ביקש צילום רשיון נהיגה מ2 הצדדים בווצאפ.
שלחתי לו צילום ותגובתו הייתה הכל בסדר.
ולהגיע ביום ראשון לתהליך קליטה ולהתחיל ביום שני עבודה.

הגעתי למפעל היום בבוקר עברתי תהליך קליטה קצין בטיחות,הנהלת חשבונות,תביעת אצבע בשעון ההחתמות,לקיחת מידות נעלים ובגדים במטרה להתחיל את העבודה ביום שני (מחר)
בסיום התהליך מנהל העבודה אמר לי אני יעדכן אותך באיזה שעה להגיע דובר על 4:00 4:30 בבוקר
בשעה 16:30 שלחתי לו הודעה מכיוון שלא ענה לשיחה רגילה ותשובתו הייתה שהחליטו בסוף לא לגייס נהגים.
ניסיתי להבין מה הסיבה

והוא אמר שהמנכל עבר שוב על המבחן שעשיתי והחליט שפתאום לא מתאים לו המבחן.

האם זה חוקי ומה אוכל לעשות במקרה כזה?
תמיר
02/11/2020 08:16
תמיר 02/11/2020 08:16
פניתי למקום העבודה שלי וביקשתי את תלושי השכר שלי מהשנים 2014עד 2016 חשבת השכר של החברה אמרה לי שהחליפו מערכת ואין להם את תלושי השכר שלי ממה שאני הבנתי הם מחוייבים על פי חוק לשמור אותם 7 שנים אחורה. בנוסף בהתחלה אמרו לי שהפקידו לי פנסיה למגדל ואחרי שיחות עם מגדל אמרו לי שלא הפקידו שם כלום. אחרי זה התנצלה ואמרה ששיךמו לי את הפנסיה ביחד עם השכר שלחו לי 106 ושלחו לי דוח חזותי של אותם השנים. אני לא מבין כל כך בנושא ואשמח להמלצות (אני יודע שאני צריך עורך דין לדיני עבודה אבל מנסה פה בכל זאת) תודה מראש לעונים
י. מ.
01/11/2020 19:00
י. מ. 01/11/2020 19:00
אם לא שילמתי לעובדת משק בית פנסיה מ2008, ועד יולי 2011 (מחוסר ידיעה), ומאז שולמה לה פנסיה מסודרת, מה צריך לעשות ?
ר.ע
01/11/2020 16:23
ר.ע 01/11/2020 16:23
הבוס שלי פיטר אותי בספטמבר אחרי 4.5 חודשי עבודה. הייתה בינינו מחלוקת בנוגע לטיפול בנושא מסוים בעבודה ומאז הוא שינה את היחס אליי. עד עכשיו לא קיבלתי את המשכורת האחרונה (שהייתה אמורה להיכנס ב-10.10.2020) ואת גמר החשבון. הוא מתיש אותי בהתכתבויות כבר למעלה מחודש ומאשים אותי בדיווחי שעות כוזבים (שאותם הוא כמובן אישר חודש בחודשו), עבודה ללא אישור ועוד. ב'טיוטת' התלוש האחרון שנשלחה לאישורי הוא הוריד לי כ-14 ימי עבודה רטרואקטיבית על החודשים הקודמים בגין הטיעונים שפורטו לעיל. הוא גם התנה את אישור התלוש והתשלום בהצהרה שלי שלא אתבע אותו בהמשך.

בנוסף, עד היום לא הופרשו ההפרשות הסוציאליות בפועל על כל 5 חודשי העבודה (למרות שהן כן נוכו בתלושים).
מה ניתן לעשות בנדון? האם רלוונטי לתביעות קטנות או רק לבי"ד לעבודה? האם יש אפשרות לפיצוי בגין הלנת שכר ועוגמת נפש?
תודה מראש
עידן
01/11/2020 16:21
עידן 01/11/2020 16:21
היי, שאלה בנוגע לתשלומים שעות נוספות וגם ברמה השבועית....
אם נגיד עבדתי בשבוע 7 ימים 8 שעות מיום ראשון עד יום חמישי + 3 שעות נוספות סהכ ב5 ימים האלה,
ביום שישי ושבת עבדתי 8 שעות + שעה נוספת.
כלומר עברתי את ה42 שעות שבועיות שצריך...
כמה אחוזים מהמשכורת השעתית מגיע לי עבור יום שישי ויום שבת? וגם עבור השעות הנוספות...
תודה
רחלי
01/11/2020 16:10
רחלי 01/11/2020 16:10
שלום לכולם,
אשמח לייעוץ, אימי עברה אירוע מוחי והגישה אישור רפואי מרופא תעסוקתי על "אי כשירותה לעבודה", הגשנו את המכתב למעסיק וזה דורש ממנה מכתב התפטרות והוא ייסב לה את התפטרות כדין פיטורין,
אך בלי המכתב ההתפטרות הנ"ל, הוא לא מוכן לפטר אותה, על מנת שתקבל את זכויותיה ומעכב את הפיטורים שלה.
שביקשתי ממנו שיפרט לי איפה זה רשום בחוק אפנה אותי לסעיף 6לחוק פיצויי פיטורים ששם גם לא רשום שהיא מחוייבת להגיש לו מכתב התפטרות על מנת שיפטר אותה ... אשמח לעזרה בנדון האם זה חוקי, והאם מכתב התפטרות שהוא דורש לא יפגע בזכויות שלה בעתיד, ואיפה זה רשום?
א.ו.
01/11/2020 15:05
א.ו. 01/11/2020 15:05
התגלת אצלי בעיה בלב (לא בעקבות עבודה). יצאתי לחופשת מחלה מעבודתי כמ״מ בגן ילדים פרטי, ובהמשך הוציאו אותנו לחל״ת.
בעיית הלב בלתי הפיכה. אני שנתיים מגיל פרישה.
איך אשמור על הפנסיה שלא תפגע?
האם זכאית לנכות/תשלום מב.ל?
האם ניתן לגשת לרופא תעסוקתי כשהוצאנו לחל״ת ובגלל שאני מ״מ ופחתו הילדים? או שעל ההנהלה להפסיק את החל״ת ותוך שאני בחופשת מחלה אוכל לגשת לרופא תעסוקתי?
אשמח לתשובות
תודה
חיה
01/11/2020 13:56
חיה 01/11/2020 13:56
עבדתי כ3 שנים אצל זכיין דואר ישראל.. מסתמן שהוא הוריד ממני תשלום לפנסיה אך לא העביר לאף קופה לא ממני ולא ממנו ..
חוץ מלבקש ממנו שיעביר ..עם מי ניתן לדבר בקשר לזה ?
תודה לעונים
נסיעות 01/11/2020
יעל
01/11/2020 12:30
יעל 01/11/2020 12:30
שלום אם עובד גלובלי עבד עד ה17/9 עקב יציאה לחלת...האם מגיע לו נסיעות מלא על אותו החודש?
רן חרמש
01/11/2020 11:44
רן חרמש 01/11/2020 11:44
האם יכול וועד חדש באגודה עות'מנית לשנות תנאי חברות
רן חרמש | 29/10/2020 19:30
אני חבר בארגון עובדים שמעמדו המשפטי של אגודה עות'מאנית. כל גמלאי המוסד היו והינם חברי הארגון. נושא זה מוסדר בתקנון האגודה:

"חבר שפרש לפנסיה נשאר חבר בארגון".

בנוסף, קובע התקנון זכויות זהות לכל חברי הארגון:

"זכויות החברים הן שוות ובלתי מוגבלות".

למרות האמור, במהלך עשרות שנים לא היתה לגמלאים נציגות מוסדרת בועד האגודה והם לא השתתפו בבחירות למוסדותיה.

לאחרונה התארגנו הגמלאים בוועד גמלאים, שנבחר בנוהל חשאי ודמוקראטי ונבחרו לגמלאים חמישה נציגים.

ועד הגמלאים פנה ליו"ר הוועד, שנבחר לאחרונה, ובקשו לשנות את התקנון כך שיוסדר נושא ייצוגם בוועד הארגון.

יו"ר הוועד ניסח תקנון חדש, שאושר ע"י הוועד ועתיד להיות מובא לאישור אספת החברים. בתקנון החדש מותנית חהחברות של הגמלאים בתשלום דמי חבר, מה שלא היה נהוג בעבר. השלכות שינוי זה הן שכל גמלאי חבר אגודה שלא ישלם את מסי האגודה, לא יהיה חבר אגודה.

נציג הגמלאים הציע, בין השאר, שנוהל התשלום יחול רק על גמלאים חדשים. יו"ר הוועד דחה הצעה זו. ולכן, אם יאומץ הנוסח החדש של התקנון, רבים מהגמלאים ימצאו עצמם מוצאים מהאגודה.

חשוב להזכיר את בג"צ בר-אילן (בג"ץ 1181/03, אוניברסיטת בר-אילן נ' בית הדין הארצי לעבודה ואח';) שקבע שמחובתו של ארגון עובדים להבטיח את זכויות הגמלאים ואף אסור לו לנהל מו"מ על פגיעה בזכויותיהם. התנאי היחיד לחובה זו הוא שהגמלאים יהיו חברי הארגון.

בנוסף, חשוב לציין שמדובר במוסד שבו נהוגה פנסיה צוברת, כך שתנאי הפנסיה של הגמלאים נקבעים במועד יציאתם לפנסיה ומתנהלים באמצעות קרן פנסיה ולא ישירות ע"י המעסיק (כמו במוסדות פנסיה תקציבית).

האם חוקי לנסח תקנון חדש ולגרום באמצעותו לסילוקם של חברים נוכחיים מהארגון?
יצחק
29/09/2020 21:47
יצחק 29/09/2020 21:47
אשתי עובדת על משכורת של 8000
והיא ילדה בינואר
חישבו לה בביטוח לאומי את שלושת החודשים האחרונים
שזה יוצא שאחד החודשים היא קיבלה קצת כי זה היה חודש החגים
האם אפשר לערער על החישוב ?
חני
01/11/2020 08:48
חני 01/11/2020 08:48
האם החישוב הוא רק לפי 3 חודשים אחרונים?
גם אני כנל
עובדת שעתית ויוצא לי חודש חגים לחישוב ,
האם יש התחשבות או ממוצע של חצי שנה אחורה ?
איציק
31/10/2020 21:04
איציק 31/10/2020 21:04
אני מקבל הבטחת הכנסה כשבעה חודשים החל ממרץ 2020... האם אני זכאי להשלמת הכנסה ?הסטטוס שלי גרוש בן 61