ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
רויטל
13/09/2020 06:12
רויטל 13/09/2020 06:12
שלום
חזרתי לעבודה לאחר לידת תאומים ב 24.6.2020. עד עכשיו קיבלתי שעת הנקה כחוק. שאלתי היא: במידה ובסגר אעבוד מהבית, האם אני עדיין זכאית לשעת הנקה?
תודה
דניאלה
12/09/2020 13:27
דניאלה 12/09/2020 13:27
התקבלה אצלי בנייד הודעה לגבי שהות ליד מישהו מאומת קורונה. נכנסתי לאתר משרד הבריאות לבדוק בין השעות והתאריך שצוין. הרחוב בו נמצא המאומת הוא לא רחוב בו אני גרה ולא שוהה. דיווחתי למשרד הבריאות על כך ושאני מבקשת לערער. וכן שאכנס מיד לבידוד וכך עשיתי מסרו שיחזרו אלי עם בדיקה שלהם. באותו יום ביקשתי גם לערוך בדיקת קורונה יצאתי שלילית. לפי ההודעה אני אמורה לשהות בבידוד עד לסוף התקופה שציינו בהודעה. השאלה שלי מי משלם לי על תקופה זו שכבר לא נותרו לי ימי מחלה אצל המעסיק? במידה וכן נפלה טעות בשליחת ההודעה ע"י משרד הבריאות. אשמח למענה תודה.
שחר
12/09/2020 11:33
שחר 12/09/2020 11:33
אני עובד כטכנאי מחשבים ורשתות תקשורת.
כחלק מהעבודה אני נדרש ע"י ההנהלה להיות זמין בטלפון ולהגיע לעסק לביצוע תיקוני תקלות עפ"י צורך (קריאת פתע) אחרי שעות העבודה שכבר יצאתי הביתה או בימים שאינם ימי עבודה שלי.

מה קיים בחוק בהקשר זה עבור פיצוי במשכורת לקריאות פתע ?
(אני עובד במשכורת חודשית עם ש"נ גלובלי).
תודה
זכויות 12/09/2020
בתשבע
12/09/2020 07:46
בתשבע 12/09/2020 07:46
עבדתי כעצמאית עם חשבונית חדשית .הפסקתי את עבודתי בעקבות מחלה. חתמתי על טופס שבו הצהרתי שאין לי תביעות כפי מקום העבודה. כמחווה של רצון טוב וחברי שולם לי סכום השווה ל2 חשבוניות למרות שלא עבדתי עקב המחלה.האם יש לי סיכוי לזכות בתביעה של זכויות שלא שולמו לי אם אגדיר בדיעבד את עבודתי כשכיר?
נטלי
11/09/2020 11:59
נטלי 11/09/2020 11:59
אני עובדת ארבע משמרות בימים קבועים. בלי שום התראה מוקדמת קיצצו באופן גורף את אחת המשמרות בלוח המשמרות השבועי.
מה שגרם לי לעבד משמרת קריטית עבור הכנסתי, ונשארתי בלית ברירה על 3 משמרות.
נטלי
11/09/2020 11:56
נטלי 11/09/2020 11:56
המעסיק שלי מסרב לשלם ימי מחלה, בגלל הטענה שהעבודה מתנהלת במשמרות. (אף על פי שהמשמרות שלי קבועות)
בחודש שעבר נכנסתי לבידוד, ושלחתי אליו מכתב ממשרד הבריאות ששווה ערך לימי מחלה.
והוא עדיין לא פדה לי ימי מחלה, האם זה תקין?
שאינו יודע לשאול
11/09/2020 11:03
שאינו יודע לשאול 11/09/2020 11:03
שלום,
אני איש מכירות שעובד כשכיר מהבית על מתכונת של אחוזים מרווחים בלבד, אין שום בסיס.

לאחרונה יצאתי לחופשת מחלה בת 21 יום שהודעתי עליה מראש והודעתי לבוס שבזמן הזה אטפל בלקוחות הקיימים שלי ולא ארחיב את מעגל הלקוחות ולא אעשה משהו שאינו דחוף.

ביום שהוא הכין את המשכורות הוא הבין שהוא בעצם משלם לי גם חופשת מחלה וגם אחוזים ממכירות שעשיתי בזמן שהייתי בחופשת המחלה. התקשר אליי להתבכיין שזה לא תקין ולא לעניין (נשארו לי באותו רגע עוד 15 ימי מחלה) ואם אני ממשיך את חופשת המחלה שלי הוא יעביר את הלקוחות שלי למישהו אחר שעד שאחזור מחופשת המחלה.

אשמח לקבל את דעותיכם,

תודה
ר.א
10/09/2020 23:27
ר.א 10/09/2020 23:27
היי אשמח להכוונה וייעוץ : אני בשבוע 32 כרגע, מורה לחינוך גופני בחינוך מיוחד (ללא קביעות, אחרי שנת סטאז') ובמקביל עצמאית (מאמנת), סה"כ מרגישה טוב למעט כאבי גב שמתעצמים ככל שההריון מתקדם, הבטן שלי מאוד גדולה ואני נמוכה.

בעבודה שלי במשרד החינוך אני עובדת עם ילדים עם צרכים מיוחדים והם נוטים להתפרצויות אלימות ואני חשופה למכות בבטן, אין לי דרך למנוע את זה ולהגן על עצמי וכל יום שלי שם כולל לפחות מספר ארועים בו הם מצליחים לגעת לי בבטן (בעוצמות שונות), זה ביחד עם החשש מהדבקות בקורונה לקראת לידה ממש מכניס אותי לחרדות וכל הגוף שלי מתכווץ כשאני שם.

אני צפויה ללדת ב6.11 כרגע כבר ניצלתי כמעט את כל ימי המחלה שלי (נשארו 1-2) , בעבודה שלי כעצמאית אני יכולה לעשות התאמות ולהמשיך אבל בבית ספר זה מרגיש לי בלתי אפשרי מבחינה פיזית ונפשית.

אשמח למידע והמלצות איזה אופציות עומדות בפניי:
לגבי שמירת הריון - מה הסיכוי שיאשרו לי על רקע סביבת עבודה מסוכנת? האם אני זקוקה לאישור מרופאת הנשים שלי או מרופא תעסוקתי? האם אני מחוייבת לדבר על זה עם המעסיק לפני? כשדיברתי עם המנהלת על החששות שלי ממכות בבטן היא אמרה לי שאין לה פתרון בשבילי ואנחנו לא בקשר כל כך טוב. האם אני יכולה לקבל שמירת הריון במקום עבודתי כשכירה ובמקביל להמשיך לעבוד כעצמאית?

או שעליי להפסיק לעבוד לחלוטין? האם ביטוח לאומי במידה ומאשר לי השמירה משלם לי גם על ההכנסות שהפסדתי בתור עצמאית? והאם אני יכולה לבקש מהרופא שלי לכתוב לי את השמירה מתאריך מסויים או שזה מהרגע שהייתי אצלו ? חושבת לנצל את ימי המחלה ולספוג כמה ימים ללא תשלום ולנסות להוציא שמירת הריון לחודש האחרון בשביל להפסיד כמה שפחות בתור עצמאית.

*אם יש אופציה נוספת שיכולה לסייע לי כמה שפחות להפסדים כלכליים אשמח לשמוע...
דור
10/09/2020 23:04
דור 10/09/2020 23:04
שלום אשמח לעזרתכם בשאלה. התחלתי לעבוד בפברואר במקום עבודה חדש מספר ימים בודדים אחרי שעזבתי מקום עבודה אחר. לאחר 3 חודשי עבודה דרשתי מהמעסיק להעביר לי את כספי הפנסיה שמגיעים לי כחוק לקרן הפעילה. המעסיק הוריד לי בתלוש השכר את הכסף אבל בפועל הכסף מעולם לא נכנס. פניתי מספר פעמים בדרישה להסדיר את הנושא אך ללא מענה מצד המעסיק. לאחר כחודשיים הגשתי למעסיק מכתב התראה בשל הרעה בתנאי העסקה שלי וציינתי כי יש לו 7 ימים לתקן את המצב ובמידה ולא, אתפטר. בתשובה הוא ענה לי כי מבחינתו לא התקיימה הרעה וכי אם ברצוני להתפטר אין סיבה שאחכה 7 ימים. השאלה שלי האם להתפטר ישר עכשיו או שמבחינת החוק אני חייב לחכות את הזמן הזה כדי שאוכל להתפטר בדין מפוטר?
תודה על העזרה
רועי
10/09/2020 17:05
רועי 10/09/2020 17:05
אני עובד בחברת אבטחה, אנחנו עובדים במשמרות. בערך 3 משמרות בשבוע.
אנחנו מגישים בכל שבוע את המשמרות שאנו יכולים לעבוד, ומשבצים אותנו לפי הצורך.

לאחרונה נאמר לנו מההנהלה שגם אם עובד רוצה, אסור לו לעבוד 4 שבתות רצוף.
הם אומרים שהם חייבים לעשות זאת בגלל חוק שעות עבודה ומנוחה.

ברצוני לדעת
1. האם החוק חל גם על מי שעושה כ3 או 4 משמרות (של 8 שעות) בשבוע ורוצה מרצונו החופשי לעבוד בשבת?
2. האם האיסור הוא על 4 שבתות רצוף, או על 4 שבתות בחודש. כלומר, האם זה מתאפס בתחילת חודש?
נטע
10/09/2020 17:00
נטע 10/09/2020 17:00
במידה ואני זכאית לאבטלה ברגע שנגמרת לי חופשת הלידה, איך מחושבים דמי האבטלה?
לפי ששת המשכורות שהיו לי לפני חופשת הלידה?

והאם זה נכון שכולם מקבלים את האבטלה לפי התנאים של גיל 28 ומעלה?
לינדה
10/09/2020 14:38
לינדה 10/09/2020 14:38
שלום,

האם המעסיק יכול לחייב אותי שהוא יגיש עבורי את הטפסים לביטוח לאומי לדמי הלידה במידה ואני מעוניינת לעשות זאת בעצמי?

השיקולים שלי הם שמכניסתי להריון הייתה הורדת שכר רוחבית במשרד ואני רוצה שיתחשבו לי בשכר שלפני ההריון ובנוסף אני רוצה להגיש את התביעה בינואר 2021 משיקולי מס (אני אמורה ללדת בנובמבר).

אציין שפניתי למעסיק בבקשה להגיש בעצמי את התביעה ונתקלתי בסירוב בנימוק כי אין אפשרות כזו והמשרד מגיש עבורי.
פיצויים 10/09/2020
נופר
10/09/2020 10:04
נופר 10/09/2020 10:04
עבדתי ב 1.9.19 במעון ונכנסתי להריון ב 1.12.19 יצאתי לשמירת הריוו ב 1.3.20.. וילדתי ב 17.7.20.. עזבתי את העבודה ב 3.9.20..מגיע לי פיצויים והבראה באופן מלא?
מעיין
10/09/2020 04:38
מעיין 10/09/2020 04:38
דרושים לעבודה מהבית בהזנת תוכן העתק הדבק ללא ניסיון, העבודה מאוד קלה, המטרה שלכם זה לפרסם מודעות דרושים באתרי דרושים שניתן לכם ממש עבודת העתק הדבק, העבודה מתאימה לכולם, והיא בשעות הפנאי, לפניות שלחו לי הודעה בוואצפ 055-2814382 ניצן
ד.פ
09/09/2020 23:50
ד.פ 09/09/2020 23:50
ב1.9.19 פתחתי עסק פטור
לקראת חודש דצמבר הלכתי לביטוח לאומי לסגור את התיק (עברתי עיר וחשבתי שצריך לפתוח הכל מחדש)
לקראת חודש פברואר, מרץ חזרתי לעבור בחזרה,הוצאתי קבלות והמשכתי הכל כרגיל.

בחודש מאי סיפרתי לרואה חשבון שלי שסגרתי את התיק (שכחתי מזה לגמריי)

והוא בדק ובאמת היה רשום לי בביטוח לאומי שאני מובטלת.

והוא אמר לי למלא טופס (שמחר אגיש אותו בביטוח לאומי)
לפניי חודש קיבלתי מענק עצמאים של הקורונה.

אני עוד חודש בע״ה עתידה ללדת האם זה יפגע לי בדמי לידה?

בלי שום קשר הגשתי לפניי כשלושה חודשים בערך קבלות לרואה חשבון, המשכתי לעבוד כרגיל בידיעה שאני עצמאית.

איך אפשר לסדר את זה שאקבל את הדמי לידה בלידה הזאת?
עובדת שכירה
09/09/2020 23:05
עובדת שכירה 09/09/2020 23:05
הגשתי תביעה לביטוח לאומי על תאונת עבודה שנכרמה לי עקב גילגול במדרגות ביטוח לאומי אישרו לי את התביעה וקיבלתי דמי פגיעה על הימים בהם לא עבדתי המנהלת שלי היתקשרה אליי וטענה שאת סכום התביעה היא זו שצריכה לשלם מכיסה לביטוח לאומי האם זה נכון וביטוח לאומי גבו ממנה את הכסף ? או שזה מדמי הביטוח לאומי ששילמו על הפגיעה
עמית
09/09/2020 21:18
עמית 09/09/2020 21:18
אשתי מעוניינת להתפטר ממקום עבודתה ולהישאר עם הילדה הקטנה בבית.
כרגע נמצאת בחופשה ללא תשלום, לאחר חופשת לידה.
כאשר היא תהיה בתקופת אבטלה, ויציעו לה הצעת עבודה משירות התעסוקה - האם היא תוכל לסרב להצעות עבודה בטענה של טיפול בילד?
טליה
09/09/2020 18:04
טליה 09/09/2020 18:04
הנני עובדת בכנציגת מכירות בחברת מלונות כאשר השכר הינו שעתי פלוס עמלות
אמצע חודש מרץ יצאתי לחלת עקב המצב, באמצע יולי סיימתי את החלת ויצאתי למחלה בשל הריון מתקדם, ב 13/8 ילדתי.
באתר לביטוח לאומי כתוב שדמי הלידה מחושבים ממוצע של 6 או 3 חודשי עבודה אחרונים הגבוה מבינהם ובנוסף בשל הקורונה צויין שלא יחושבו החודשים בהם הייתי בחלת אלא חודשים לפני.
אם אני מחשבת את הממוצע של החודשים שעבדתי לפני היציאה לחלת הממוצע הגבוה הינו הממוצע של 6 חודשים אולם ביטוח לאומי בחר לתת לי את דמי הלידה לפי הממוצע הנמוך של 3 חודשים, כאשר שוחחתי עם הנציגה היא טענה שזה החישוב שהם עושים, הסברתי לה שזה נוגד את מה שכתוב באתר, לטענתה מאחר וחזרתי לעבודה באמצע יולי הם ביצעו חישוב ממוצע ושהם יכולים גם לקחת בחשבון חודשים שהייתי בחלת ושאם אני רןצה שאני יפנה לבית דין. לא הרגשתי שקיבלתי תשובה מקצועית, הייתי רוצה לדעת אם הפקידה צדקה ולוותר על אלפי שקלים או שכדי לי לתבוע.
תודה
מיה
09/09/2020 15:19
מיה 09/09/2020 15:19
אשה ערירית טופלה במשך שנים ע״י עובדת זרה. בשנים האחרונות לאשה מונה אפוטרופוס בשל דמנציה. לאחר פטירת האשה אמר האפוטרופוס כי אין כסף לשלם למטפלת פיצויים ופנסיה המגיעים לה על פי חוק. מה החוק במצב כזה? האם יש למדינה אחריות מאחר ומדובר באפוטרופוס?
ליבי
09/09/2020 15:04
ליבי 09/09/2020 15:04
היי

התפטרתי ממקום העבודה שלי לאחר 3 חודשים, הודעתי מראש אבל לא הבאתי להם עוד 3 משמרות ( יום על כל חודש) הם ניכו לי 3 ימי חופשה מהשכר וגם הורידו לי 744 שקל מהמשכורת על זה.

תקין? הגיוני?
בהתחשב בזה שעבדתי במשמרות וכל משמרת זה שכר שעתי אחר.. כששאלתי בהתחלה אמרו שרק יורידו לי ימי חופשה שלא אוכל לפדות אבל לא אמרו כלום על כסף שינוכה מהמשכורת עצמה.
גיין
09/09/2020 12:05
גיין 09/09/2020 12:05
אשמח לעזרה , אני ו2 חברות פוטרנו מהעבודה בטענה כי עושים צמצום בכוח האדם עקב הקורונה.
הפיטורים היו בדרך מכוערת ונאמר לנו טרם השימוע שאנחנו מפוטרות כבר , כמובן בשימוע שמענו רק מילים טובות על כמה אנחנו עובדות טובות וחבל שעקב המצב דרכינו נפרדות.
כעת אני וחברה נוספת לא מפסיקות לקבל מהם הודעות למלא להם "חזרה לעבודה של לשכת התעסוקה" על מנת שהם יוכלו לקבל את המענק מהמדינה. אנחנו מחודש יולי היינו בחלת ובחודש אוגוסט הוחלט לפטר אותנו. האם יתכן שהם מחייבים אותנו למלא להם את ההצהרה ? למרות שאנחנו כבר לא עובדות שם ועקב כך שלא מילאנו את ההצהרה הם לא מוכנים לשלוח לנו תלוש משכורת על מנת שנראה שכל הפיצויים והחובות שולמו לנו?
מוני
09/09/2020 12:05
מוני 09/09/2020 12:05
היי, התחלתי לעבוד ברשת בחודש מאי. (1.5 תחילת עבודה).
פתחתי קרן פנסיה עצמאית בחודש אוגוסט.
מתי חלה החובה על המעסיק להפקיד כספים לקרן פנסיה שפתחתי? והאם חובה עליו להפקיד רטרו-אקטיבית מתחילת העבודה?
ארתיום
09/09/2020 08:55
ארתיום 09/09/2020 08:55
שלום לכולם,

אמא שלי עבדה בחודש פברואר וחצי מרץ (עד שהתחילה הקורונה) בתור מדריכת כושר של ניצולי שואה ששייך למשרד הרווחה.

עד עכשיו לא שילמו לה את שכרה עבור 6 שעות שהיא הדריכה שם. עכשיו אמרו לה ממשרד הרווחה שהם לא יכולים לשלם לה את זה כי לא היה אישור (מטעמי תקציב) להעביר את החוגים אבל את אמא שלי אף אחד לא עדכן לגבי זה והיא המשיכה כרגיל. ההנהלה של המקום אומרת שכן היה אישור, ומשרד הרווחה טוען כי לא היה דבר כזה.

לא ידוע של מי הייתה הטעות, אבל אמא שלי נתנה שירות בתור מדריכת כושר ולא קיבלה על כך תשלום.

למי אפשר לפנות לגבי זה? האם יש למה להגיש תביעה?
רבקה
09/09/2020 08:51
רבקה 09/09/2020 08:51
היי,

התפטרתי מהעבודה בסוף חודש יולי, ובתלוש שכר גיליתי כי הורידו לי 350 ש"ח מהשכר. כשפניתי אליהם טענו שזה טעות ושזה יוחזר לי בחודש ספטמבר כאשר יועברו המשכורות של אוגוסט.

היום כבר שאר העובדים קיבלו משכורות, ולי לא החזירו את הכסף וגם לא ביצעו גמר חשבון. פניתי אליהם היום והתשובה שקיבלתי היא שביום שני הבא רק יבדקו מה מגיע לי ויעבירו.

האם יש זמן מוקצב שעליהם להחזיר לי את הכסף ולבצע גמר חשבון? מה ניתן לעשות מלבד לחכות עוד זמן בתקווה שבאמת זה יקרה הפעם?
תודה מראש לעוני
אביב הלא חביב
08/09/2020 22:29
אביב הלא חביב 08/09/2020 22:29
אבא שלי עובד 5 שנים בחברה מסוימת והוא קיבל החלטה לעזוב מהסיבות הבאות:

בהתחלה שילמו לו פרמיה חודשית באופן קבוע, לאחרונה הפסיקו לשלם.

2. מקום העבודה שלו הוא בחיפה ובשנה האחרונה הוא נאלץ לנסוע הרבה לאשקלון (גר בעכו) ולא משלמים לו על הנסיעות (אשכרה 5 שעות על הכביש), רק עכשיו תשלום הנסיעות מציקות לו כי הורידו לי את תשלום הפרמיה.

שאלות:
1. הוא רוצה להתפטר באופן חד צדדי והוא בטוח שהוא יהיה זכאי לפיצויי פיטורים, הייתכן?
2. חוקי עניין הנסיעות? 5 שעות בכבישים מבלי לקבל תשלום..
3. כנ"ל לגבי הפרמיה שהפסיקו לו..

מעבר לזה שזה אבא שלי, הוא 3 שנים לפני פנסיה וחשוב לי לדעת שהוא לא יפספס פה זכויות.
תודה על כל מענה.
יהונתן
08/09/2020 22:26
יהונתן 08/09/2020 22:26
שאלה בדיני עבודה
מקבל שכר שעתי. נקבעה לי ישיבת צוות והדרכה לאחר משמרת, עבדתי משעה 06:00 עד 15:00, הישיבה וההדרכה נמשכו משעה 15:00 עד 18:00 באות היום. האם על המעסיק לשלם לי על ה3 שעות האלה ובתוספת שעות נוספות?
לשון ההודעה:
"השבוע ביום שלישי בשעה 15:00 ישיבת צוות ונהלים + הדרכה לא מקבל חיסורים לישבה הזאת מכל סיבה שהיא לאשר פה בקבוצה בבקשה כולם "
ליה
08/09/2020 22:25
ליה 08/09/2020 22:25
היי, אשמח לעזרתכם,
בעלי היה מאומת לקורונה ללא תסמינים.
הוא קיבל מכתב שחרור מהרופאה (ועפ״י ההנחיות החדשות, לא נדרש ממנו לעבור בדיקות קורונה ולקבל תוצאות שליליות כדי לקבל שחרור.)

כשחזר לעבודה, המעסיק שלו דרש ממנו ללכת הביתה ולא לחזור עד שיקבל תוצאה שלילית בבדיקת קורונה.
(בבדיקה מול קופת החולים ומשרד הבריאות- סירבו לתת הפניה לבדיקת קורונה כיוון שכבר שוחרר מבידוד)

רק לאחר שבוע שהיה בבית אישר לו המעסיק לחזור לעבודה.

רציתי לשאול האם מגיע לבעלי לקבל תשלום מהמעסיק על השבוע הזה?

הרי לפי משרד הבריאות הוא יכל לחזור לעבודה,
ואם אכן מגיע לו תשלום, האם יש דרך לחייב את המעסיק לשלם? כי כרגע הוא מסרב לשלם.
דן
08/09/2020 22:24
דן 08/09/2020 22:24
שלום.
בתלוש המשכורת שלי החודשי ישנם מרכיבים לא הגיוניים שגוזרים סכום משמעותי מהשכר יסוד. כגון חגים/שעות נוספות שלא היו כלל וכו'. מה ניתן לעשות כרגע כשהבוס אומר שזה מה יש? והאם ביום הפקודה יהיה ניתן לדרוש עליהם את ההפרשים?
(הפרשים של ימי הבראה וכו' שנמדדים על שכר יסוד בלבד)
מ.ט
08/09/2020 17:04
מ.ט 08/09/2020 17:04
אבא שלי ייצא לחופשה עקב תאונת עבודה אחרי 3 חודשים הוא החליט לחזור לעבוד אבל בגלל הקורונה הוציאו אותו לחל"ת.

הסיפור הוא כזה לאחר חודש וחצי הוא חזר לעבוד אך ביום שהוא חזר קבע הרופא התעסוקתי שהוא אינו כשיר לעבוד. אך אבי בגלל מצב כלכלי התעלם מהמכתב והמשיך לעבוד לאחר שבוע קיבל המעסיק גם את המכתב וזמין את אבי לשימוע, בשימוע נתן לו המעסיק מכתב פיטורים ואמר לו שבחוק הוא יכול לתת לו לעבוד חודש בלבד .

הוא הסכים אך אחרי שבועים הוא לא חש בטוב והוא בקש מרופא חופש מחלה הרופא סיפק את האישור למשך 15 ימיים חשוב לציין שאת זה לא שלמו לו .

אשמח לדעת מה עליי לעשות ואשמח להמלצות לגבי עורך דין מומחה למקרים כאלה מטעמכם.
משי
08/09/2020 16:53
משי 08/09/2020 16:53
התחילה לעבוד בחברת הייטק בינואר, כשלפני הייתה בשירות סדיר בצהל עד סוף דצמבר. היא הייתה אמורה לקבל העלאת שכר במרץ ע״פ החוזה. במרץ בגלל הקורונה לא רק שלא שקיבלה העלאה (שרשומה בחוזה) אלא הפחתת שכר ב20%. היא חתומה על הפחתת שכר זו (הובטח לה בע״פ שיחזור השכר באיזור יולי ולכן הסכימה). מפה לשם, לא חזר השכר המקורי עד היום וכעת מעוניינת להתפטר. מה הטפסים שצריכים להיות לה על מנת שההתפטרות תחשב מוצדקת מבחינת ביטוח לאומי? (בשל הרעת תנאים) יש לה חוזה מקורי וטופס הפחתת שכר. האם כיוון שחתמה על הרעת התנאים - כלומר, הסכימה, ההתפטרות כבר לא נחשבת מוצדקת?