ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
יונתן
03/11/2019 17:05
יונתן 03/11/2019 17:05
שכן מבוגר שלי יצא לפנסיה. אחרי משכורת חודשית ממוצעת של 20, הוא חשב שהוא יקבל קצבה מסויימת, אבל בסוף הקצבה שלו היא רק 4000 שקל.

אני יודע שביטוח המנהלים כולל ביטוח חיים, ומסתבר שאצלו היה לו איזשהו ביטוח חיים ריסק שבעצם הוא המשפחה הייתה מקבלת עליו כסף רק אם הוא היה נפטר לפני היציאה לפנסיה, ובגלל שזה לא קרה אז הלכה לו כל ההשקעה במשך השנים.

האם בעצם זה ככה בכל ביטוח מנהלים שהרבה מהצבירה הולכת על ביטוח החיים ומפסידים הרבה ממנה אם לא מתים לפני?
אביבה
03/11/2019 15:41
אביבה 03/11/2019 15:41
אני בהריון ראשון ורוצה לברר כמה דברים לגבי הזכויות שלי.

הודיעו לי מהשכר שיבוצע ניכוי לגמל לפי חוק בתקופת חופשת לידה. על מנת שהניכוי הגמל לא יירד בבת אחת כאשר אחזור מחופשת לידה עבור 2 חודשים הניכוי ייעשה מראש , טרם יציאה לחופשת לידה.

בנוסף אני מחזיקה בכב מהעבודה שעבורו אני משלמת שווי מס.

גם עבורו אם אני מחליטה להשאיר את הרכב בחופשת לידה רוצים לנכות את זה טרם יציאה לחופשת לידה על מנת שלא יווצר חוב.

מספר שאלות:

1. האם הניכויים הללו פוגעים בחישוב של הדמי לידה?

2. האם יכולים לחייב אותי שינוכה טרם היציאה לחופשת לידה ולא אחריה? ( נאמר לי שעושים זאת כי לא יודעים אם אחזור, התכנון שלי אכן לחזור לעבודה)

3. נאמר לי שאם אני מאריכה את חופשת לידה מעבר לחופשה שהיא בתשלום אני צריכה להחזיר את הרכב. בחוזה אין התייחסות לזה. אני מעוניינות ככל הנראה להיות בחופשת לידה 26 שבועות בהתאם לחוק ( מעל שנה אצל המעסיק).

האם יש לי זכות להשאיר את הרכב בחופשת הלידה של ה26 שבועות? כמובן עם תשלום של השווי מס
לילה
03/11/2019 15:39
לילה 03/11/2019 15:39
לפני חודשיים התראיינתי למקום עבודה - לאחר יומיים הודיעו לי שהתקבלתי ושאתחיל מיידית. לאחר חתימתי על הטפסים הראשוניים, בהם מילאתי פרטים ונתתי את שאר הדברים כמו מסמכים של הכשרה, אישורי בריאות ופנסיה, הייתי אמורה להתחיל את העבודה. עם מועד ההתחלה, התברר שחלה טעות במהלך תהליך המיון שלי ודרוש לי אישור נוסף וחיצוני להעסקתי. מאז חלפו חודשיים, ולאור אילוצי מערכת שלהם - לא בוצע לי תהליך האישור. יש לציין שזה נמשך הרבה מעבר למצופה ובזמן הזה איני מועסקת בפועל, לא מקבלת משכורת ולא משולמים לי ביטוח לאומי ובריאות.

האם על אף חתימתי הראשונית על המסמכים, זה חוקי שאחתוך מהתהליך ואפנה למקום עבודה אחר?

מדובר במסמכים שבהם הצהרתי שהמידע שלי נכון ושאני מסכימה לעבוד, אך לא בחוזה עבודה כיוון שלא נכתב כזה.

תודה
עדי
03/11/2019 15:37
עדי 03/11/2019 15:37
בעלי פוטר מהעבודה לפני 3 שנים, לא קיבל טופס 161 כשסיים לעבוד. לפני מספר חודשים כשרצה לפדות את כספי הפיצויים מאותו המעסיק, פנה לחברת הביטוח, שם הוציאו עבורו את ה 161 שהמעסיק העביר אליהם ואז על הטופס היה רשום שהמעסיק העביר לחשבונו השלמה של 13,650 ש"ח. לא קיבלנו את הסכום הנ"ל, וכשפנינו למעסיק ניסה להמציא מליון תירוצים שלבסוף אמר - בואו נגיע לפשרה ונשלם לכם 5,500 ש"ח. סרבנו וביקשנו רק את מה שמגיע לנו ע"פ החוק. המעסיק התעלם והעביר לחשבוננו 5,500 ש"ח. כעת אנחנו רוצים לתבוע את יתר הסכום - האם צריך להגיש תביעה לבית דין לעבודה או תביעות קטנות? האם מדובר בהלנת שכר? אשמח להכוונה בנושא
תומר
03/11/2019 15:36
תומר 03/11/2019 15:36
אהלן

הבוס לשעבר שלי העלים לי משהו כמו 50 שעות בעבודה בנוסף שאיחר לשלם לי בחודש ולטענתו הוא אומר שעשיתי לו נזק בעבודה מכיוון שלא יכלתי להגיע לעבודה אחרי תאונת דרכים אז במילים אחרות הוא מוריד לי שעות עבודה על ה״נזק״ שנגרם לעסק בזה שלא יכלתי להגיע.

מה אפשר לעשות בנידון ?
פלונית
03/11/2019 15:32
פלונית 03/11/2019 15:32
שלום,
אני עובדת כבר שנים רבות בעסק, על בסיס גלובלי.
בחורף יש פחות עבודה, והמעסיק ביקש ממני לחתום בלשכת התעסוקה 3 חודשים ואז לחזור לעבוד אצלו.
אני מתלבטת מה קורה עם הזכויות שלי במקרה כזה. יש לי ביטוח לפיצויי פיטורין וביטוח לפנסיה, וכמו כן, בכל חודש הוא מעביר לי סכום כסף לקרן השתלמות.
מה קורה לכל הדברים האלו אם אני כביכול מפסיקה לעבוד אצלו ל- 3 חודשים? האם הזכויות נפגעות?
האם זה נחשב להרעת תנאים ואני זכאית לעזוב ולקבל פיצויי פיטורין?
ר.ה
31/10/2019 15:04
ר.ה 31/10/2019 15:04
אני חותמת אבטלה מחודש ספטמבר, שברתי את היד לפני שבועיים ויש לי מחלה עד ה 13.11.19 , פקיד הלשכה ביקש שאביא אישור מחלה מתאריך 13.10.19 עד 31.10.19 כדי לסגור לי את החודש, ואז להביא אישור מחלה מיום 1.11.19 עד ה 13.11.19.

אחרי שהבאתי את האישור אמר לי ב יום ראשון שיעדכן בסוף החודש כי החודש טרם הסתיים.

האם אני צריכה להתקשר אליהם לוודא שעדכנו לי או שהוא יעדכן מבלי להזכיר לו?

חוששת שלא יעדכן ולא אקבל את אוקטובר.
סול
31/10/2019 15:03
סול 31/10/2019 15:03
שלום וצהריים טובים

ב1בנובמבר חוזרת לעבודה לאחר חודש העדרות מלא בגלל תאונת דרכים.

המעביד לא ישלם לי שכר אלא רק יום וחצי בודדים שהצטברו מחודש ספטמבר. בגלל שזהו מעסיק חדש עדיין לא נצברו לי ימי מחלה ולכן ישלם רק את היום וחצי של חודש ספטמבר שבו התחלתי את עבודתי.

מה עושים במקרה כזה מי משלם על ימי המחלה בהם נעדרתי מעבודתי-אם בכלל.
אינה
31/10/2019 12:59
אינה 31/10/2019 12:59
שלום ,
לבן זוג שלי קרתה תאונת עבודה ,
המכונה התפוצצה ונשפך לו על היד חומר חם ,
קיבל כוויה ביד ,
לא היה במיון , לקחו אותו מהעבודה לקופת חולים ,
3 שבועות הוא היה בבית בחופש מחלה.

שילמו לו חופש מחלה מהעבודה ,
השאלה היא כזאת ,האם הוא צריך גם לעביר את המסמכים של תאונת עבודה גם לביטוח לאומי? ומגיע לו משהו מביטוח לאומי על תאונת עבודה ? או שרק משלמים לו חופש מחלה מהמפעל? כי במפעל אומרים שהוא צריך לקבל או מהפעל או מביטוח לאומי ! לא משני מקומות.
דרור
31/10/2019 12:55
דרור 31/10/2019 12:55
במסגרת עבודה בחברת אבטחה צברתי כ18 ימי חופשה .
עבדתי לפי תעריף יומי ולא גלובלי . המשמרות שלי ירדו כל פעם בתחילת סמסטר למשרות בודדות בחודש ככה שמתלושים של 5000 היו לאחר מכן כמה חודשים שהתלוש היה 500.

הבעיה היא שכאשר פדיתי את ימי החופשה נעשה ממוצע של השלוש חודשים שלפני התשלום ויצא שקיבלתי 73 שח עבור כל יום חופשה.

סה"כ 1100 שח עבור 15 ימים.

דרך אגב נותרו לי בחברה עוד 3.8 ימי חופשה.
החלפתי עבודה אך לא התפטרתי ולא פוטרתי(באמצע 2018)

יש מה לעשות בנידון?
ניצה
31/10/2019 12:52
ניצה 31/10/2019 12:52
בחור צעיר עבר תאונה נשבר לו האגן,(לא תאונת עבודה)עבר ניתוח והעבירו אותו היום לשיקום - אממה - המעביד שמוריד לו בתלוש פנסיה ואכע -לא הפריש משנת 2017 הפוליסה בוטלה למרות ההורדות בתלוש - זה בגדול - מה שאני יודעת שהמעביד מחוייב לשלם ימי מחלה עד 90 יום - האם זה נכון? ואחר כך מועבר לביטוח לאומי? המעביד אומר לו שיהיה בסדר ושישלם לו מה שצריך - האם כדאי מהתחלה לערב עורך דין כי אני יודעת שזה פלילי בעניין כדי לאמוד את הנזק שהמעביד עשה בזה שלא העביר את ההפרשות לחברת הבטוח או לראות מה המעביד יעשה .
הרצי
31/10/2019 12:49
הרצי 31/10/2019 12:49
האם זה חוקי להוריד חצי שעה מיום העבודה במידה והעובד איחר ?

עובדת כבר תשעה חודשים במקום עבודה
המנהלת טוענת שצריכה לכתוב ביומן שעות שהגעתי ב8 למרות שמגיעה ב7:50 וזאת על מנת שלא תוריד את שעת ההפסקה מהמשכורת

ועכשיו יצאה בהודעה שמי שלא תגיע ב7:50 בדיוק ירד לה חצי שעה מיום העבודה זה חוקי ?
הרי לפי ידיעתי אם עובדים 8/9 שעות עבודה מגיעה חצי שעה הפסקה בתשלום ?
אלה
31/10/2019 12:48
אלה 31/10/2019 12:48
אני עובדת ברשת סופרים, חודש שעבר הייתי שבועיים וחצי בחופש מחלה הכסף לא ניכנס למשכורת בגלל החגים לא היה עם מי לדבר תמיד אמרו שזה בטיפול , כמובן שביקשתי ציק על ההפרש אבל בסוף במשרד החליטו שזה יכנס למשכורת הקרובה . איני מעוניית כי זה יעלה לי את הברוטו לפחות ב2000 שח ואז כמעט כל הסכום ירד במיסים אבל עדיין אין עם מי לדבר.

האם זה חוקי מבחינתם לעשות זאת?

( יש עוד כמה עובדים עם אותו בעיה)
בן
31/10/2019 12:42
בן 31/10/2019 12:42
אני עובד כבר מעל שנתיים במקום עבודה מסויים. במועד ההצטרפות שלי הייתה לי קרן פנסיה פעילה. נהלי המעסיק הנוכחי הינם שעובדים חדשים צריכים לעדכן אותו בנוגע להאם יש קרן פעילה או לא כאשר ברירת המחדל הינה שאין, ולכן הוא יפקיד רק לאחר 6 חודשים.

בכל אופן, אני לא שמתי לב לכך שלא הופקדו סכומים אלו במשך 6 החודשים הראשונים לעבודתו (לא הייתי מודע לנוהל בזמנו).

כעת, השאלה היא האם המעסיק מחויב להפקיד את כל הסכומים החסרים, למרות שאני הייתי אמור להודיע לו על הקרן הפעילה שלי?

אציין כי יש לי אישורי הפקדות המוכיחים כי בזמנו הקרן אכן הייתה פעילה.

תודה לעונים.
ליאורה
30/10/2019 16:25
ליאורה 30/10/2019 16:25
התבקשתי ע"י חשבת השכר בעבודה לשלם חוב בגין ההפרשות לקופות שלי (קרן הפנסיה +קה"ש). כרגע אני בחל"ת האם זה מקובל להסדיר את החוב לפני שחזרתי? ביקשתי להוריד לי את החוב מהשכר לכשאחזור אך היא אמרה לי שמתבקשים לשלם מייד בסיום החל"ד. כמו כן ממשיכים לשלם עליי ביטוח לאומי בזמן חל"ת ובעקבות כך אני צריכה להחזיר להם את החוב הזה גם.

האם זה תקין?
ג.א
30/10/2019 16:20
ג.א 30/10/2019 16:20
אני בתהליך מתקדם של הורות משותפת.

והתחלתי תהליך הכנה לקראת טיפולי פוריות קיבלתי הפניה לבדיקות ומידע גנטי וכו.

רופא נשים שלי ציין כי אם אני מעוניינת בנריון, עכשיו זה הזמן.

עידכנתי את הבוס שלי לקראת התהליך אליו נכנסתי , כדיי להיות גלויה וכדיי שיבין את הרגישות בנושא.

בסוף היום הוא נתן לי מכתב פיטורים , ללא כל שיחת שימוע לפני. המכתב התייחס בהמשך לאיזו שיחה שעשינו בעל פה, עם תאריך לא נכון וכמובן נתונים לא נכונים.
חשוב לי לציין כי אני עובדת 8 חודשים במקום העבודה. האם אני יכולה לתבוע אותו ? האם החוק מגן ומתייחס למצב כזה טיפולי פוריות ?

האם זו אפליה שאיני "רשאית" להיכנס להריון בהליך קצת יותר מורכב ויכולה לתבוע אותו?

במידה וכן המלצות לעורכי דין טובים המחירים הוגנים.

תודה רבה
נינה
30/10/2019 13:41
נינה 30/10/2019 13:41
שלום. כל חיי עבדתי כשכירה, בדצמבר 2018 החלפתי מקום עבודה (גם כשכירה) ובסוף אפריל 2019 התפטרתי ממנו מרצוני. הפכתי לעצמאית (עוסק מורשה מתוקף סוג העיסוק) באופן זמני, תוך כדי נכנסתי להריון שהפך להריון בסיכון גבוה עם המון סיבוכים רפואיים, מה שמנע ממני לעבוד בהיקף מלא ולכן ההכנסה מהעסק הייתה מאוד נמוכה (פי 5 מהשכר שהייתי מקבלת בתור שכירה). מספטמבר בגלל מצב רפואי לא עובדת. הגשתי בקשה לשמירת הריון ונכות זמנית וממתינה להחלטה.
צפויה ללדת בינואר הקרוב.

איך יחושבו דמי הלידה?

תודה מראש.
אינה
30/10/2019 13:15
אינה 30/10/2019 13:15
היי שאלה,

אני מועסקת בתור מתרגלת באחד ממוסדות הלימודים בארץ. (6 שנים רצוף, מחדשים לי מינוי כל שנה)
אני צפויה ללדת בתחילת דצמבר 2019
והמינוי אותו קיבלתי וחתמתי עליו מסתיים ב-31.3.2020.
המינוי נחתם לאחר שהודעתי באופן רשמי שאני בהריון (בצורה מסודרת במייל ובתאריך הנכון).

קיבלתי במייל העתק של מכתב שנשלח למשרד התמת ושיחת טלפון - בזמן שדיברו איתי הבנתי שמדובר על סיום העסקה בתום תקופת המינוי שלי - כלומר 31.3.20 שזה בסדר מבחינתי.

בשיחה עם התמת אתמול התברר לי שמשאבי אנוש רוצים לפטר אותי עם יציאתי לחופשת לידה כלומר דצמבר 2019 משהו שלא מקובל עלי בכלל-
תכננתי לצאת לחופשת לידה מקוצרת ולחזור לעבוד בחודש האחרון-מרץ 20.

עצם זה שיפטרו אותי בדצמבר יקצרו לי את השכר בחודש ויפסיקו להפריש לי דמי פנסיה וקרן השתלמות...

אמרתי לתמת שזה לא מה שהוסבר לי ואני לא מסכימה לזה בכלל (כתבו עוד עובדות לא נכונות במכתב)
השאלה - האם זה בכלל חוקי לעשות דבר כזה - לסיים לי את המינוי מוקדם מהצפוי בגלל שאני יוצאת לחופשת לידה, למרות שעם חופשת הלידה נשאר לי חודש לעבוד לפי המינוי?

תודה
שרון
30/10/2019 13:11
שרון 30/10/2019 13:11
לפי התקן אני עובדת חצי משרה = 88.50 שעות שבועיות.
בעבודה יש משמרות שישי שעליהם מקבלים 125% ומשמרות שבת שעליהם מקבלים 150%.

במידה ולא הגעתי למכסת השעות החודשית ועבדתי ימי שישי ושבת, האם מקום העבודה יכול לקחת מהשעות ״המיוחדות״ (שישי ושבת) כדי להשלים לשעות תקן (שעות רגילות) ולשלם מה שנשאר מהשעות מיוחדות?

הכוונה שחלק מהשעות של שישי ושבת שולמו כשעות רגילות כי לא הגעתי למכסת השעות באותו חודש.

חשוב לציין כי שבוע אחד עבדתי שישי ושבת, בשבוע שאחכ עבדתי רק שבת (ככה כל החודש) - לא יצא שעבדתי שבועיים רצוף גם שישי וגם שבת.

תודה
עדי
30/10/2019 13:07
עדי 30/10/2019 13:07
היי רציתי לשאול שאלה
עבדתי במקום עבודה למשך שנה
במקום העבודה מותקנות מצלמות אבטחה .. במהלך משמרת עבודה שהיה עומס מישהו שהיה בחנות קנה מוצר שילם עם שטר של 200 אחרי ששאלתי אם יש לו עודף ענה שלא הבאתי לו עודף מה 200 ואחר כך הביא לי כסף קטן כביכול על המוצר ולקח את השטר של ה 200 בחזרה .. באותו היום היה חוסר בקופה של 182 ש"ח
ניקו לי את זה מהמשכורת האם זה תקין?
אם יש צורך בסרטון מצלמות האבטחה אני יכולה לשלוח
רחמים
29/10/2019 12:41
רחמים 29/10/2019 12:41
צהריים טובים

עברה 2 ועדות רפואיות ל2 תחומים
התשובה התעכבה ולבסוף נקבעה לה פגישה עם פקידת מחלקת שיקום (בשביל המלצה לאחוזי אובדן כושר עבודה)
השאלה היא כזאת הפגישה התקיימה כמו שנקבע
נשאלו שאלות למצבה הרפואי וכו ..
ובסוף השיחה הפקידה אמרה לה שאם יהיה שיפור או שינוי במצבה לטובה שתפנה אליהם לשיקום שיעזרו לה ..
השאלה היא מה אפשר להבין שהיא תמליץ ממה שאמרה ?
אם הייתה שולחת או רוצה לשלוח אותה לעבוד ומורידה לה מאחוזים של אובדן כושר עבודה הייתה שולחת אותה לעבודה ?
מי שמבין בעניין וקרה לו יכול לעזור ?
תודה מראש !
חן
29/10/2019 12:40
חן 29/10/2019 12:40
הגשתי מסמכים לצורך הבטחת הכנסה שהתקבלו ב27 לחודש.

אני רוצה לקבל פטור התייצבות בלשכת התעסוקה על רקע נפשי וצריכה להגיש מסמכים רפואיים לביטוח לאומי (כך נאמר לי ע"י לשכת התעסוקה וע"י ביטוח לאומי עצמו).

אבל רק רופא פסיכיאטר שמטפל בי יכול להיכנס לתיק שלי ולהוציא לי סיכומים - שום רופא אחר.

והרופאה שלי תהיה בסניף רק ביום ראשון (ויש לי תור אליה ב10.11 שככה היה לי עוד סיכום מפורט להביא).

ואני חוששת שאפספס את הרכבת כי בביטוח לאומי אמרו לי לשלוח להם תמסמכים בימים הקרובים.

מה לעשות? אין שום דרך לפנות לרופאה מחוץ לסניף מבחינתם.

תודה
ענבל
28/10/2019 11:58
ענבל 28/10/2019 11:58
כאשר מקום עבודה מתחייב בחוזה לשלם החזרי נסיעות ברכב, בנוסף לתשלום חופשי חודשי, על נסיעות במהלך יום העבודה ולא הלוך וחזור, האם הוא יכול לדרוש שהרכב יהיה בבעלותי או בבעלות בעלי בלבד? מה כל כך משנה להם של מי הרכב? ואם אני שוכרת מחברה? או שהשכן הפנסיונר נותן לי בטובו את רכבו שלא בשימוש?) במקרה שלי הרכב של אבי) ואני מצהירה שאף אחד לא מקבל החזר על אותו רכב....
טל אקרמן
24/10/2019 13:15
טל אקרמן 24/10/2019 13:15
היי,

לאחר שלמעסיק נודע שאישתי בהריון, הוא פיטר אותה.

אנו חושבים שניתן לתבוע ולזכות אך אנו זקוקים נואשות לעורך דין בתחום דיני עבודה והמתמחה בפיטורים.

אם יש לכם עורך דין שאתם מכירים או אחד כזה ששכרתם את שירותיו בעבר ויצאתם מרוצים,
אשמח שתמליצו לנו.

בברכה, טל.
רון
28/10/2019 11:45
רון 28/10/2019 11:45
שלום טל,

לאישתו של אחי הייתה בעיה דומה שהגיעה לתביעה.
אחי ואישתו נעזרו בעורך דין משה בן בסט והיו מרוצים מאוד מהיחס והשירות, הם גם זכו במשפט בסופו של דבר.

בהצלחה(:
אור
28/10/2019 11:10
אור 28/10/2019 11:10
שלום
אני עובדת עירייה , מלווה בחינוך המיוחד, עובדת בעוד משרה בשעות הפנאי שלי, האם העירייה רשאית להקטין לי את אחוזי המשרה בגלל עבודה נוספת? העבודה הנוספת לא פוגעת בשעות העבודה בעירייה
רויטל
27/10/2019 17:02
רויטל 27/10/2019 17:02
שלום,

אשמח להתייעצות קטנה עם עורך דין מנוסה בתחום העבודה.

ב 9/18 התחלתי לחתום אבטלה למשך חצי שנה (הזמן המקסימלי עד תום הזכאות) עקב מעבר מקום מגורים, לאחר 11 שנות עבודה רצופות.

ב 1/5/19 התחלתי עבודה חדשה, כאשר הייתי כבר בתחילתו של ההריון.

תכננתי לצאת לחופשה ב- 1/11 כך שייצא שעבדתי בדיוק חצי שנה, אבל בעקבות פרוצדורה רפואית יש סיכוי שאצא כבר ב 27/10.

האם תהיה לכך השפעה כלשהי מבחינת הזכאויות שלי לאחר הלידה?
דינה
27/10/2019 16:51
דינה 27/10/2019 16:51
שלום.
שאלה חוקית לגבי עבודה בחלד
אני בחלד כבר 3 חודשים. מתכוונת להאריך עד לכמעט שנה.
במסגרת החלד ייתכן ונפתחת לי דלת לעיסוק שונה (אני עובדת מדינה) שאני רוצה לבדוק. בתום הנדלן.
האם יש שלב בחלד שאני יכולה לעבוד?
לפי לשון החוק מבינה שלא ב15 השבועות הראשונים. האם בתוך ה26 שבועות אפשרי?
מדןבר במעט שעות תמורת עמלת אחוזים מסוימת מעסקאות.
ייתכן ואצטרך אישור מהמעסיק? אקבל? ואולי אצטרך פתיחת עוסק פטור
רשף
27/10/2019 16:36
רשף 27/10/2019 16:36
לפני מספר ימים פוטרתי מעבודתי, לאחר שנערך לי שימוע, והכל טוב ויפה.

אני עובד במקום העבודה שלי כ 3 חודשים, ולאחר הפיטורים הגעתי להבנה מול הבוס שאשאר עד לסוף החודש הנוכחי, קריא - יום חמישי הקרוב.

אבל מאותו רגע אני חש בירידה ניכרת ביחס כלפי, בזלזול במה שאני עושה ובהבעה בולטת של חוסר שביעות רצון מכל דבר שאני עושה (אני כותב ועורך תוכן במקצועי).

השאלה שלי היא זו - האם בעקבות פיטורי, והעובדה שאני במשרה רק 3 חודשים מותר לי מבחינה חוקית לומר לבוס שאני לא מתכוון להשלים את שארית השבוע כפי שסיכמנו בתחילה לאחר הפיטורין? האם אני מסתכן בצורה כלשהיא? האם מותר לו לנקוט בצעדים כלשהם מולי או לנכות סכום כלשהו משכרי החודשי?

האם מותר לי בימים שנותרו לנצל את יום וחצי החופש שיש לי?

תודה על העזרה.
ג.ב
27/10/2019 16:35
ג.ב 27/10/2019 16:35
היי אני עובד בשנה האחרונה בחנות הנעלה פרטית בירושלים ומנהל שלי טוען שגנבתי ממנו 2 זוגות נעליים במוצאי חג סוכות התקשר לאימי עו״ד (החתן של הבוס שלי) שטוען שהוא מייצג את הבוס ואיים שוב ושוב קילל דוגמא: במידה ובנך לא מודה באשמה אני אלך למשטרה ואגיש תלונה.
דוגמא נוספת: אני אלים לאנשים שאלימים אלי.
וכמובן שהוא מחזיק משכורות של חודשיים של עבודה ספטמבר ואוקטובר.
חייב לציין שהוא אף פעם לא שילם לי שכר בזמנו ואין לא שעון נוכחות בחנות הוא רושם הכל ידני וכל חודש הוא מוריד לי שעות.
לאחר מכן שלחתי מספר הודעות לעורך דין ולבוס שלי בבקשה לקבל את התשלום עבור החודשים והעורך דין דרש שאני לא אפנה אליו בקללות איומים ושהוא התפטר מהתיק והבוס שלי לא עונה.

אני כרגע משרת את המדינה בהתנדבות לשנתיים ואני עובד באישור כמה שעות נוספות ביום בכדי להוסיף לי כמה מאות שקלים למשכורת ואני צריך את הכסף שהוא מחזיק לי השאלה איך אני אוכל להשיג את זה תודה רבה לעוזרים!
ליז
27/10/2019 12:20
ליז 27/10/2019 12:20
אבא שלי עבר התקף לב לפני 8 חודשים אחרי צינתור ובדיקות מקיפות עם כל האישורים הרפואים הוא ניגש לרופא תעסוקה שקבע אינו כשיר לחזור לעבוד בעבודה שלו ובמקצוע בכלל(מכונאי רכב) ואם המכתב הזה הלך לעבודה ונתנו לו פיטורים עקב אי כשירות לעבודה מבחינה רפואית .

רציתי לשאול אם עכשיו כדאי לו לגשת קודם ללשכת תעסוקה לחתום או לביטוח לאומי להוציא נכות . אם יש משמעות כלשהי לאן הוא ניגש קודם . ואם אפשרי לגשת גם לביטוח לאומי לבקש נכות וגם ללשכת עבודה לחתום כדאי לקבל כסף.

תודה