ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
טטיאנה
05/11/2020 08:39
טטיאנה 05/11/2020 08:39
ערב טוב, 1. לפני כחודש ,אחרי שתבעתי המעסיק,חתמתי על הסכם פשרה: הפרשי שכר עבור 2013-2016 פדיון חופשה. 2.הצד הנתבע רצה לשלם לי ב2 תשלומים דרך משכורת(אינני עובדת בנתבעת משנת 2016). 3.הבאתי לצורך ניכוי מס וביטוח לאומי תיאום מס של השנה(בתלוש שקיבלתי רשום תחילת עבודה 1/10/20,ותק-חודש),גם רשום בתלוש-עבור הפרשי שכר(לא רשום עבור איזה שנים). 4.הנתבעת לא קיבלה את התיאום מס,בטענה שאינני עובדת בה(אבל תלוש נתנו לי השנה ובהסכם פשרה רשום שבשנה הבא חייבים לתת לי טופס 106). 5.בתלוש ראיתי שניכו לי 47%(למרות שבתיאום מס היה רשום 0%) 6.גם שילמו ביטוח לאומי ומס בריאות(למרות שזה לפי החוק אילו זה עבור שנים הקודמות דמי בריאות לא משלמים). 7.חלק של המעסיק לא שולם לביטוח לאומי(טענה אינני עובדת שם היום,אבל מדגישה בהסכם פשרה רשום שישלמו ב2 תשלומים והוציאו לי תלוש על הסכומים) 8.מפדיון חופשה גם ניכו מס הכנסה,ביטוח לאומי ודמי בריאות. 9.סך הכל ניכוי לי כ60% מהסכום במשכורת שהוציאו. שאלה: 1. אילו זה חוקי,כלומר מה החוק אומר על מיסוי הפרשי שכר ופדיון חופשה,אילו אדם כבר לא עובד בחברה ומוצאים לו תלוש לשנת מס של הסכם פשרה? 2. האם יש כאן הפרה של הסכם פשרה,כי באחד מסעיפים רשום,ניכוי לפי החוק,ואני מסרתי תיאום מס של השנה ממס הכנסה תודה רבה על העזרה
סמדר
04/11/2020 20:28
סמדר 04/11/2020 20:28
אני חותמת דמי אבטלה והתחלתי עבודה חדשה נשארו לי עוד זכאות לחודשי אבטלה האם כאשר אני יפוטר לאחר חודשיים שלעבודה במקום החדש אני יהיה רשאית להמשך קבלת דמי אבטלה ?
ואם כן , לפי אילו תלושי שכר?
נלי
04/11/2020 18:06
נלי 04/11/2020 18:06
ערב טוב

אני עובדת באחד הבנקים הגדולים בארץ במוקד. לאחרונה יש פעילות ממש גבוהה של הסתה לדיגיטל ולכן התחילו לפטר אצלנו אנשים בטענה שיש ״צמצום״. עם זאת, במקביל קולטים אנשים חדשים לצוות מחברת כוח אדם.

הצורה בה נעשה הדבר: המנהל קורא אחד אחד לאנשים ומביא להם מכתב זימון לשימוע, כמה ימים אחרי יש שימוע שלא משנה מה הטענות בו (צמצום, התיעלות, ביצועים נמוכים) אם העובד מנסה להגן על עצמו ומציג טענות הגיוניות הוא עדיין יפוטר.

יש תחושה שלא משנה מה יגידו זה לא משנה כי ידוע שיפטרו אותו בכל זאת.

האם זה תקין ? יש עילה לתביעה בהתנהגות כזאת ? והאם יש דרך להתנגד לפיטורים כאלה ?

תודה לעונים
בריאות לכולם
סיוון
04/11/2020 16:59
סיוון 04/11/2020 16:59
היי

שואלת בשביל אחותי.
אחותי ילדה בתאריך 22/5/20.

היא סייעת בגן ילדים, בתאריך 20/7/20 היא הגישה מכתב התפטרות בעיקבות גידול הילדה, למרות היא לא הייתה חייבת (החוק מחייב רק חודש לפני עזיבה לדווח) אבל אמרו ליה בהסתדרות שבגלל שזה גן ונערכים לשנה חדשה אז להודיע לפני...

חופשת הלידה שלה הסתיימה ב 4/9/20.

נכון לרגע זה היא עדיין לא קיבלה פיצויים, כל הזמן ההנהת חשבונות אומרת לה לא להתקשר, כשיהיה מידע הם יעדכנו.

חשוב לציין שהיא הגישה את כל הטפסים שהם ביקשו ממנה.

אני רוצה לדעת עד כמה זמן החוק אומר שיש להם לשלם פיצויים...כי כמו ששמתם לב עבר המון זמן מקבלת המסמכים והמכתב.
אליסה
04/11/2020 16:54
אליסה 04/11/2020 16:54
שלום,

אשמח לייעוץ בדיני עבודה:

עבדתי שלושת רבעי משרה במשך שנה וחצי ולפני כחודש וחצי הוּצאתי לחל״ת, עכשיו מבקשים שאחזור ואני רוצה להודיע שלא מעוניינת לחזור.

האם אהיה זכאית לפיצויי פיטורין? לחתום אבטלה? כמה זמן מראש עליי לתת התראה? באיזו דרך הכי נכון לעשות את זה שלא יפגעו הזכויות שלי?

תודה רבה
ספיר
04/11/2020 15:43
ספיר 04/11/2020 15:43
אני עבדתי באיזשהי חברה ועדיין בפועל עובדת עד ה09. 12

חודש שעבר זומנתי לשימוע וביום השימוע לאחריו הוצאתי אישור מחלה דרך שירות של ביקור רופא בדיגיטל.
לאחר מכן ביום של סיום המחלה שלי יותר נכון ב-12 בלילה המעסיק שלח לי את החלטת השימוע על פיטורים ללא ידיעה שאני עדיין לא מרגישה טוב.

המשכתי את המחלה דרך המרפאה שלי ואישרו לי
לאחר שבועיים בערך המנהלת שלי שלחה לי מכתב שעקב זה שאישורים רפואים הונפקו ע"י רופאים שונים הם לא מכבדים את המחלה שלי ועקב זה שהועלתה תמונה שלי בחצר עם בנזוגי שאנחנו חיים ביחד.

הם מאמינים כי אני מנסה לרמות את המערכת. האם חוקי לערער אישורים רפואיים ויש לציין שגם רופא המשפחה שלי כבר ראה אותי ונתן לי מחלה?
ר.נ
04/11/2020 15:39
ר.נ 04/11/2020 15:39
עובד זומן לשימוע בעת שאישתו שוהה בחופשת לידה.
אשתו עברה תאונה ואינה מסוגלת לאחוז ולטפל בתינוק.
כתוצאה מכך, מבקש העובד לצאת לחופשת לידה מיידית ולהחליפה.

1. האם הוא צריך ליידע את מעסיקו בדבר התאונה בטרם השימוע?

2. האם המעסיק רשאי לקיים את השימוע?

3. האם המעסיק רשאי לפטר את העובד?

4. האם העובד צריך לעדכן את ביטוח לאומי ?
תודה!
משה
04/11/2020 15:38
משה 04/11/2020 15:38
בעבודתי אני חתום חוזה על שנתיים עבודה
בחוזה רשום לי: "בונוס – מענק הישארות: בתמורה לרצון העובד להיות מועסק אצל החברה ולהתחייבות העובד ל"תקופת העסקה מינימאלית" אצל החברה של 24 חודשים ממועד מסמך זה. העובד יהיה זכאי למענק הישארות בסך 14400 ש"ח. מועד הזכאות למלוא המענק ו/או חלק ממנו הינו רק לאחר תום 24 חודשי עבודה מלאים שבהם יועסק העובד בידי החברה.
למרות האמור בסעיף זה מוסכם כי לעובד תשולם מקדמה (ברוטו) על חשבון המענק בסך של 600 ש"ח מידי חודש למשך 24 חודשים. בחתימה על נספח זה העובד מסכים ומאשר כי, במידה ויעזוב את עבודתו בחברה לפני תום תקופת ההעסקה המינימאלית, החברה תהא רשאית לקזז כל מקדמה ו/או חלק מהמענק אשר שולם לעובד על החשבון מכל תמורה המגיעה לעובד."
אני שנה בעבודה.. אם אני מתפטר אני נקנס בגובה של 600 ש"ח על כל חודש שעבדתי?
האם החוק בא לעזרתי במצב הזה?
גורמים לי ולכל חברי להישאר בעבודה כשאנחנו מרוויחים משכורות נמוכות ואנחנו מפחדים לעזוב בגלל ה"בונוס"
אני רוצה לעזוב בגלל שהחברה לא מסכימה להעלאות משכורת עקב מצב הקורונה
מבחינת קורסים חיצוניים בעבודה: פתחו לנו את האתר שמלמד על כלים וכדומה בשם udemy כשאני יכול ללמוד שם בחינם, אבל בפועל למדתי חצי קורס 1 שאם הייתי נכנס עם משתמש פרטי הקורס היה עולה לי 200 ש"ח בלבד על הקורס 1 השלם
תודה לעונים מודה מראש
הדס
04/11/2020 15:37
הדס 04/11/2020 15:37
שאלה עבור איש יקר:
לאחר כשנה וחצי הוראה במוסד לימודים פרטי כפרילאנס, הודיעו לו במייל שמעבירים אותו לעבוד כשכיר עם תלושים, ובחודש הראשון שהיה אמור לעבוד כשכיר, אחרי יום אחד שעבד, הודיעו לו בטלפון שלא יוכל לעבוד שם. לא שלחו מכתב פיטורין וגם לא דיברו איתו. בנוסף, לא שילמו על אותו יום שעבד ולא בכלל, מאז תחילת תקופת העבודה כשכיר.

האם היו אמורים לערוך שימוע?
האם היו אמורים לתת מכתב פיטורים?
האם לאור זה שעבד שם שנה וחצי כפרילאנס, מגיעים לו פיצויים?

תודה רבה מראש לעונים!
דינה
04/11/2020 13:30
דינה 04/11/2020 13:30
עבדתי כמנהלת בבית קפה במשך השנתיים האחרונות. בעקבות הקורונה, בית העסק החליט לסגור את שעריו לצמיתות.
אני כמובן פוטרתי, אך מאז הפיטורים שארעו לפני שלושה חודשים, טרם קיבלתי את כל הזכויות הסוציאליות המגיעות לי כמו דמי פיצויים, פדיון ימי חופשה/מחלה וכו׳. בגלל סכסוך בין בעלי העסק נראה שהעניין הזה לא יתקדם במהרה.
מה אני יכולה לעשות במקרה כזה?
והאם יש לי אופציה לתבוע את אחד מן השותפים באופן אישי או שהתביעה תחל על כלל בעלי העסק?
רפי
04/11/2020 13:29
רפי 04/11/2020 13:29
שאלה, אדם השתחרר מצה"ל עקב סיבות רפואיות לפני שהשלים שני שלישים מתקופת השירות בחוק. אדם זה לא עבד בשלושת החודשים לאחר שחרורו מצה"ל. האם לפי סעיף 351(יא)(2ג)(א) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב]-1995, זכאי אותו אדם לפטור מתשלום דמי ביטוח לאומי בשני החודשים לאחר שחרורו? במידה וכן, וביטוח לאומי לא מוכן לפתור אותו מתשלום הביטוח, מה אותו אדם אמור לעשות? תודה.
שי
04/11/2020 13:28
שי 04/11/2020 13:28
שלום
בשנים 2014-2016 עבדתי במקום עבודה שלא שילם לי שעות נוספות הכול לפי שכר שעתי רגיל
זה היה אחרי השחרור ולא ידעתי את הזכויות המגיעות לי ,
לא נשארו לי תלושים מתקופת העבודה הזאת ,
יש לי אפשרות לדרוש מהם תלושים או לעשות משהו עם הנושא אחרי שעברו 4 שנים ?
סיגל
04/11/2020 11:21
סיגל 04/11/2020 11:21
שלום
אני מטופלת פוריות ivf כבר כשנה פלוס
הודעתי למעסיק שלי מיד כשהתחלתי את הטיפולים
אני עובדת היום בחברה כ 4 שנים
בשל תחילת הטיפולים אני נעדרת בממוצע כיום וחצי בשבוע מהעבודה ..
הבעייתיות היא שההתראה שאני מקבלת מהרופא המטפל היא לכל היותר 3-4 ימים מראש ..
אני עובדת בדרום ומטופלת במרכז
המון פעמים זה גוזל ממני יום מלא
בעבודה זימנו אותי לשיחה שלאחרונה אני לא כתמול שלשום .. ושהם לא יכולים להתנהל כך כשאני לפעמים בהתראה ככ קצרה מודיעה שאני לא מגיעה
יש לציין שבמהלך הקורונה הוצאתי לחלת ועבדתי מהבית ולא קיבלתי על כך תשלום
כנל הייתי בבידוד פעם אחת .. עבדתי מהבית .. ולא הסכימו לשלם לי על כך
כעת .. השאירו בידיי החלטה .. או שאני מתחייבת ש 3 ימים בשבוע באופן חד משמעי גם אם יש לי טיפול אני לא נעדרת מהעבודה
או .. שאני אבקש לצאת לחלת והם יאשרו את זה

כל הנל נשמע לי לא תקין .. ואני מודה שאני לא יודעת איך להתמודד עם זה

הבעייתיות היא .. שיש לי חוזה כשהתחלתי לעבוד .. ולאחר שנה קודמתי עם העלאה בשכר ועם רכב צמוד .. ולא חתמתי על חוזה חדש .. ואף לא ראיתי חוזה חדש

אשמח לתגובה
דניאל
04/11/2020 11:18
דניאל 04/11/2020 11:18
שלום,
אני זקוקה להתייעצות בנושא עבודה.
התפטרתי מעבודתי ב25.10.2020 לאחר שנתיים ו-4.
אני עובדת שעתית ובעקבות הקורונה צמצמו את מספר שעות העבודה שלי, בכל חודש אוקטובר היו לי סה"כ 50 שעות מתוך 186 שעות שצריך על מנת להגיע למשרה מלאה.
אני בהריון (שבוע 25) וכל העובדים יצאו לחל"ת החל מה18.09 ואותי לא הוציאו בטענה שאסור להוציא לחל"ת בהריון.
אני יודעת שאסור להם לפגוע בשכר/בשעות שלי מכיוון שאני בהריון אך הם עשו זאת בכל מקרה ולכן החלטתי להתפטר.
אשמח לדעת מהן זכויותיי מבחינת אבטלה, דמי לידה וכו'.
תודה
לינוי
04/11/2020 11:03
לינוי 04/11/2020 11:03
בעלי קיבל מרופא תעסוקתי 3 חודשים מנוחה בבית בעקבות מחלת עבודה ( בלטים בצוואר שנוצרו מסוג העבודה ותקופה ממושכת)
בזמן הזה המעסיק אמר לו שמאחר ויש לבעלי הרבה ימי מחלה הוא ישב בבית וינצל את ימי המחלה במקום שיוציאו אותו לחל"ת וציינו לו בעל פה שהתפקיד שלו שמור ויקבל חזרה את הרכב חברה שלו כשיחזור .
בעלי לא חיכה הרבה ואחרי חודש וחצי כשהרגיש יותר טוב קבע תור לאורטופד ולרופא תעסוקתי שאישר לו לחזור לעבודה .
היום קראו לו לעבודה וציינו שלפני שחוזר יעשו שיחת " תיאום ציפיות" .
הוא הגיע לשיחה ונאמר לו שיוכל לחזור אך בתפקיד נמוך יותר. התפקיד של בעלי היה עוזר מנהל מחסן עם רכב צמוד כבר 6 שנים ונאמר לו שיוכל לחזור ללא הרכב ובתור מחסנאי ולא עוזר מנהל מחסן.
כמובן שבעלי לא הסכים ואמר שאם זה ככה אז שיפטרו אותו ואמרו לו שיוכל לחתום על טופס של פיטורין בדין מפוטר .
השאלה אם יש כאן מצב של הרעת תנאים מאחר והבטיחו לשמור את התפקיד ולהחזיר את הרכב ובסוף זה לא קרה.
לילי ש.
04/11/2020 10:45
לילי ש. 04/11/2020 10:45
אם בזמן החל"ת התחלתי תהליך עם מקום עבודה אחר
ובינתיים כבר החזירו אותי מחל"ת במקום הנוכחי.
אם אני מתפטרת ,האם אני זכאית לפיצויים? ואם הן איך מחשבים כמה?
אין לי חוזה עבודה מסודר, לא חתומה על סעיף 14. כי אין ולא היה אף פעם חוזה. עובדת שם קרוב ל7 שנים.
נתי
04/11/2020 10:24
נתי 04/11/2020 10:24
אישה מבוגרת (62) עובדת כסייעת בגן ילדים ביישוב בו היא גרה.
עבדה בגן x במרחק של כ200 מ׳ מביתה למשך 4 שנים.
ביום בהיר אחת המנהלות העבירה אותה לגן y במרחק 800-900 מ׳ מביתה.
יש לציין שלאישה אין רישיון נהיגה
המשרה הינה כרבע משרה.
מאוד קשה לה המרחק הזה ברגל לרמה שהיא שוקלת להתפטר.
האם יש קייס להרעת תנאים? או האם יש משהו לעשות בנידון
מירי
04/11/2020 10:22
מירי 04/11/2020 10:22
היי,
אימי בת 52, התחילה לעבוד בסוף אוגוסט כסייעת בגן ילדים חדש שנפתח בתחילת השנה - כל הצוות שהתחיל לעבוד התחיל בעצם מוותק אפס.
עם הסגר השני כל העובדות הוצאו לחל"ת מלבד בודדות שנשארו לעבוד בחינוך המיוחד. בהמשך החזירו עובדות מסוימות לעבודה ואימי נשארה בבית. זאת למרות שהגן הספציפי שהוקצה לה נפתח ובמקום להחזיר אותה לעבודה, הוחזרה עובדת אחרת שלא הוקצתה לגן הזה מלכתחילה.
כל הזמן הזה אימא שלי בקשר עם מנהלת הגנים בניסיונות לברר מה קורה איתה.
השבוע קיבלה שימוע לפני פיטורין כשבשורת הסיבה נכתב משהו על "חוסר התאמה לתפקיד" - דבר שהוא בוודאות חסר בסיס כיוון שאימי התחילה את העבודה עם לא מעט ניסיון בתחום וגם בזמן הקצר שהיא כן הספיקה לעבוד, היא לא הפסיקה לקבל שבחים מהצוות.
מבחינת אבטלה - מוצו הזכויות לאבטלה בשנה החולפת, והסיכוי למצוא עבודה בתחום אחרי חודש אוגוסט היא די אפסית.
לקראת השימוע היום אשמח לדעת מה הזכויות שיש לאימי בנושא אם בכלל?
הילה
03/11/2020 21:42
הילה 03/11/2020 21:42
אני עובדת בחברה פרטית, ומצויין לי בחוזה שאין לי אפשרות לעבוד במקום נוסף ללא אישור מנכ"ל .
במידה ואני רוצה למכור באמזון , האם נדרש אישור ממקום העבודה שעובדת בו היום?
מאחר ואתעסק באמזון רק בערב ולא תהיה כל פגיעה בשעות העבודה בחברה הפרטית .
מיכל
03/11/2020 17:21
מיכל 03/11/2020 17:21
התחלתי לעבוד לפני כ3 שנים כסטודנטית - 3 משמרות מלאות ועוד משמרת אחת של שעתיים. בחופשות הסמסטר הייתי עובדת במשרה מלאה. מתאריך 24.1 עד 30.9 עבדתי במשרה מלאה בעקבות חופשת סמסטר שהמשיכה בגלל הקורונה. ב30.9 יצאתי לשמירת הריון, כשדיברתי עם המנהל על התנאים שלי כאשר אחזור לעבודה - הוא אמר שאחזור במשרה מלאה (8 שעות מינימום כל משמרת) 6 ימים בשבוע ומבחינתו אין גמישות. שאלתי היא.. אם התחלתי בתור סטודנטית בחצי משרה ורק בגלל הקורונה עבדתי במשרה מלאה - מהם התנאים שלי שאצטרך לחזור? האם אני יכולה לדרוש לחזור לחצי משרה ?
אלנה
03/11/2020 11:12
אלנה 03/11/2020 11:12
שלום,

אני עובדת בחברה מסויימת כמעט 4 שנים.

נסיתי להבין עם המעסיק מהן הזכויות המגיעות לי במידה ואתפטר, כשדיברתי איתם הובטחו לי 50% השלמת פיצויים מצד המעסיק כדי לסיים יפה. כאשר נסיתי לבקש את ההבטחה מפורטת בכתב וחתומה ע״י המעסיק, הם סירבו לשלוח לי בכל תוקף והפצירו בי לשלוח קודם מכתב התפטרות בו אציין את ההבטחה.

אני חוששת שאם אשלח מכתב התפטרות המעסיק יוכל לחזור בו ולטעון כי לא הייתה שום הבטחה.

האם ניתן לסמוך על ההבטחה של המעסיק? או שמא החברה מתנערת משליחת מכתב מפורט כדי שלא תהיה אסמכתא להבטחה בשביל שהמעסיק לא ישלם את מה שהובטח לי?
יוסי
03/11/2020 11:10
יוסי 03/11/2020 11:10
מנקה מדרגות בבניין של שתי קומות בתל אביב, שעבד בערך חצי שעה פעם בשבוע, וקיבל שיק של 250 שח בחודש על כך!! כשהוא מביא את כל הציוד האישי שלו לניקיון, והוחלט אחרי 5 שנים להפסיק את שירותיו שהיו דיי גרועים, יכול לדרוש זכויות של שכיר?
כמובן שלא דובר על העניין מעולם, והוא העלה זאת רק בעת הפסקת העבודה שלו, ובנוסף בתחילת ההתקשרות כשנתבקש לתת חשבוניות, הביא לועד הבית מחברת חשבוניות כללית (בלי השם שלו) החתומה על ידו מראש.
יש נטייה לבית המשפט לקבוע שיש כאן יחסי עובד מעביד?
תודה
א.ח
03/11/2020 07:41
א.ח 03/11/2020 07:41
הבת שלי מרצה באוניברסיטה ואם לשני ילדים קטנים . בגלל שעות עבודתה היא נאלצה לקחת מידי פעם ( בשעות אחר הצהרים והערב), שמר טף ושילמה לה כל פעם על פי השעות בה היא שמרה על הילדים .
לאחרונה , מפאת גילה היא הודיע שקשה לה להמשיך ( אישה מבוגרת מאד) וביתי שמשיכה להרצות ב ZOOM התקשרה עם אחת אחרת שלוקחת את הילדים מהגן והם אצלה בבית עד שהבת באה לקחתם .
האם מגיע משהו לקודמת שהודיע שהיא מפסיקה לעבוד או הפרשות כלשהן שלא בוצעו מאחר ותמיד הכסך שולם בתום המשמרת .
אילנה
02/11/2020 20:38
אילנה 02/11/2020 20:38
הי,
האם יש משמעות לוותק של שנה בכל הנוגע לזכויות מכל סוג כאשר מדובר בהתפטרות?, במקרה שלי נותרו לי שלושה שבועות לתום שנת עבודה ראשונה מלאה.
חן
02/11/2020 17:49
חן 02/11/2020 17:49
היי,
כידוע לי מס הכנסה שלילי לא ניתן לעובד שמעסיקו מוגדר "קרובו".
אשמח לדעת האם היו פסקי דין בעניין.

תודה
נופית
02/11/2020 14:58
נופית 02/11/2020 14:58
שלום רב,
איך ניתן להעסיק עובד התגורר ברשות הפלסטינאית? (ללא כניסה לשטחי ישראל) מי הגורם האחראי לאשר זאת? רשות האוכלוסין?
שאלה לגבי עבוד...
02/11/2020 12:32
שאלה לגבי עבודה לאחר פרישה 02/11/2020 12:32
אני עוד חודש וחצי בת 62. עבדתי במשך 27 שנים באותו מקום.
האם אני יכולה להתפטר, לקבל את הפיצויים שמגיע לי ולחזור שוב לעבוד באותו מקום רק במשרה חלקית ללא המתנה של חצי שנה?
תודה רבה מראש
ברכה
02/11/2020 10:40
ברכה 02/11/2020 10:40
הי, אני בהריון בחודש שמיני ועובדת שכירה כבר כמה שנים בחברה.

אני רוצה להתפטר בחופשת הלידה לצורך טיפול בילד ולבקש דמי אבטלה.

מתי עלי להתפטר על מנת שלא ייפגעו דמי הלידה? הבנתי מאתר כל זכות שמרגע הגשת הבקשה לדמי אבטלה עלי להמתין 90 יום, כך שנשמע שכדאי להתפטר סמוך ליום הלידה, אך לא מצאתי בשום מקום האם דמי הלידה עלולים להפגע מכך. אודה לעזרתכ
שחר
02/11/2020 10:38
שחר 02/11/2020 10:38
היי אשמח לעזרה,
אני מאמנת כושר בכמה מקומות ואחד הסטודיואים שאני עובדת בו עוד חייב לי משכורת ממאי. העניין הזה נגרר הרבה מאוד זמן בגלל שבהתחלה המנהלת ניסתה לעשות לי העברות בנקאיות וזה כל הזמן נכשל, ביקשתי ממנה שתעשה באפליקציות אחרות והיא אמרה שהיא לא מצליחה ותנסה שוב, ואחר כך אמרה שפשוט תעביר לי במזומן אבל לא הצלחנו לקבוע מתי להיפגש כיוון שהסטודיו לא היה פעיל. יש לציין שהיא הייתה מאוד מאוד לא זמינה ולכן העניין נגרר המון זמן מצדה- בערך חודשיים אבל אחר כך גם אני לא התעסקתי בלקבוע להיפגש איתה בגלל שהייתה לי תקופה עמוסה בלימודים ודחיתי את זה ואז היה סגר, חגים והגענו לעכשיו. שלחתי למנהלת הודעה עם התזכורת על המשכורת ושאלתי מתי אפשר להיפגש והיא אמרה לי שלפני חודשיים יכולתי לבוא לקחת את המשכורת אבל עכשיו כבר אי אפשר ושזו בעיה שלי. אמרה שהיא בפשיטת רגל ואין לה מאיפה להמציא לי כסף, והעבירה לי רק שליש משכורת כי זה מה שהיא יכולה עכשיו. הזכרתי לה שזו משכורת ממאי ושאלתי אותה אם לפחות יש לה צפי מתי תעביר לי את השאר כי גם אני כמוה בתחום הכושר ולא עובדת כרגע, ויש לי שכ״ד ולימודים לשלם.
השיחה הסתיימה בזה שהיא צעקה עליי שהיא לא מוכנה לדבר איתי יותר, שאני לא מעריכה את איך שהיא באה לקראתי (מדברת כאילו נותנת לי מתנה ולא משכורת שמגיעה לי), שאני צריכה להתבייש בעצמי ושאין לה תשובה מתי היא תעביר לי את שאר המשכורת ושאם אני אטריד אותה עוד פעם אחת היא תתבע אותי (אין לה כסף לשלם משכורת אבל יש לה כסף לתבוע אותי).
חשוב לציין שממש לא הטרדתי אותה ומדובר בסך הכל רק על יום אחד שדיברתי איתה על זה ושאלתי לגמרי ברצינות ורצון להבין ״אם עכשיו את לא יכולה להעביר לי את הכסף, יש לך צפי מתי כן?״ ולא סתם תקפתי אותה, כן ניסיתי להבין כי בכל זאת כאב לי שסגרה את הסטודיו אבל מבחינתי עם הדיבור הזה היא עברה כל גבול.

מה אפשר לעשות במצב כזה? במקרה של פשיטת רגל היא באמת יכולה פשוט למשוך את תשלום המשכורת ללא גבול? והגיוני שהיא אמרה שלפני חודשיים יכולתי לקחת אבל לא באתי אז עכשיו זה בעיה שלי?
מאור
02/11/2020 10:36
מאור 02/11/2020 10:36
אני מקבל דמי אבטלה בגלל שיצאתי לחל"ת מהעבודה ובאתר של ביטוח לאומי כתוב לי שהבקשה מאושרת עד חודש יוני 2021 אם בעבודה מבקשים ממני לחזור לעבוד אני יכול לסרב ועדיין להיות זכאי לדמי אבטלה? ואם כן אני יכול אז להתפטר מהעבודה ולהרוויח גם את הפיצויי פיטורין שצברתי במשך תקופת העבודה?