היי אשמח לעזרה,
אני מאמנת כושר בכמה מקומות ואחד הסטודיואים שאני עובדת בו עוד חייב לי
משכורת ממאי. העניין הזה נגרר הרבה מאוד זמן בגלל שבהתחלה המנהלת ניסתה לעשות לי העברות בנקאיות וזה כל הזמן נכשל, ביקשתי ממנה שתעשה באפליקציות אחרות והיא אמרה שהיא לא מצליחה ותנסה שוב, ואחר כך אמרה שפשוט תעביר לי במזומן אבל לא הצלחנו לקבוע מתי להיפגש כיוון שהסטודיו לא היה פעיל. יש לציין שהיא הייתה מאוד מאוד לא זמינה ולכן העניין נגרר המון זמן מצדה- בערך חודשיים אבל אחר כך גם אני לא התעסקתי בלקבוע להיפגש איתה בגלל שהייתה לי תקופה עמוסה בלימודים ודחיתי את זה ואז היה סגר,
חגים והגענו לעכשיו. שלחתי למנהלת הודעה עם התזכורת על המשכורת ושאלתי מתי אפשר להיפגש והיא אמרה לי שלפני חודשיים יכולתי לבוא לקחת את המשכורת אבל עכשיו כבר אי אפשר ושזו בעיה שלי. אמרה שהיא בפשיטת רגל ואין לה מאיפה להמציא לי כסף, והעבירה לי רק שליש משכורת כי זה מה שהיא יכולה עכשיו. הזכרתי לה שזו משכורת ממאי ושאלתי אותה אם לפחות יש לה צפי מתי תעביר לי את השאר כי גם אני כמוה בתחום הכושר ולא עובדת כרגע, ויש לי שכ״ד ולימודים לשלם.
השיחה הסתיימה בזה שהיא צעקה עליי שהיא לא מוכנה לדבר איתי יותר, שאני לא מעריכה את איך שהיא באה לקראתי (מדברת כאילו נותנת לי
מתנה ולא משכורת שמגיעה לי), שאני צריכה להתבייש בעצמי ושאין לה תשובה מתי היא תעביר לי את שאר המשכורת ושאם אני אטריד אותה עוד פעם אחת היא תתבע אותי (אין לה כסף לשלם משכורת אבל יש לה כסף לתבוע אותי).
חשוב לציין שממש לא הטרדתי אותה ומדובר בסך הכל רק על יום אחד שדיברתי איתה על זה ושאלתי לגמרי ברצינות ורצון להבין ״אם עכשיו את לא יכולה להעביר לי את הכסף, יש לך צפי מתי כן?״ ולא סתם תקפתי אותה, כן ניסיתי להבין כי בכל זאת כאב לי שסגרה את הסטודיו אבל מבחינתי עם הדיבור הזה היא עברה כל גבול.
מה אפשר לעשות במצב כזה? במקרה של
פשיטת רגל היא באמת יכולה פשוט למשוך את תשלום המשכורת ללא גבול? והגיוני שהיא אמרה שלפני חודשיים יכולתי לקחת אבל לא באתי אז עכשיו זה בעיה שלי?