ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
רוני
24/12/2020 10:49
רוני 24/12/2020 10:49
שלום,
שמי רוני בן 27, עם 2 ילדים ואשתי לא עובדת קיבלתי ממרץ עד יוני 20 דמי אבטלה, לאחר מכן עבדתי 4 חודשים ושוב פוטרתי האם זכאי שוב לדמי אבטלה באותה השנה? תודה
נדב
23/12/2020 13:06
נדב 23/12/2020 13:06
שלום,
לפני כחצי שנה עבדתי בחברת שמירה עם התחייבות לשנה, כעבור תשעה חודשים בעקבות תקרית במתקן שבו עבדתי ולאחר התנהלות לא הוגנת לפי דעתי מצד ההנהלה הוצאתי מהמתקן והועברתי למחלקת כוח אדם לשיבוץ מחדש. בגלל שעדיין היתי נסער מהאירוע ומכיוון שהיתי לפני חתונה ותקופת מבחנים בלימודים בקשתי בשיחה עם מנהל כוח האדם להקלט במתקן חדש רק לאחר חודש וחצי ואושר לי.
אחרי שהזמן שנקבע חלף התקשרתי לכוח האדם לנסות לקבוע שיבוץ, אמרו לי שיחזרו אלי אבל לא חזרו, אחרי שעבר הזמן של ההתחיבות הנחתי שפשוט "נפלתי בין הכיסאות". לא ניסו ליצור איתי קשר למשך כל שלושה החודשים האלה.
השבוע התקשרו אלי ממשרד עורך דין בדרישה לתשלום קנס בהתאם לחוזה ההתחיבות שחתמתי בתחילת התעסוקה, 1750 בטענה שלא הגשתי מכתב התפטרות ולא נתתי התראה על פיטורים.
כאשר החישוב נעשה כניראה לפי המשמרת האחרונה שלי במתקן (לאחר משמרות זו שבועיים היתי בהמתנה לשימועים).
נוקה מהשכר שלי ימי החופש שצברתי ללא התראה.
אני חושב שהתנהלות החברה אינו כנה או הוגן, כל התקופה שהיתי תחת במסגרת הזמן של החוזה לא עבדתי וגם חודש לאחר מכן.
לאחר האירוע במתקן היו לי כמה שיחות טעונות על המנהלים ומכיוון שלא יצרו איתי קשר כל זמן החוזה או אחרו אני חושב שיש פה נסיון "לתפוס בסיבוב".
מה ניתן לעשות ?
תודה מראש,
נדב
שמעון
23/12/2020 12:58
שמעון 23/12/2020 12:58
עקב החיסוני קורונה צהל מגייס למילואים חובשים
המילואים למשך 3 חודשים והשאלה שלי היא האם למקום העבודה יכולות להיות טענות בגלל משך המילואים?
בנוסף המילואים לא בצו אלא נרשמתי מרצון למילואים
הזכויות שלי במקום העבודה יישמרו למרות התקופה הארוכה של המילואים ולמרות שזה רצון שלי?
צביקה כהן
23/12/2020 07:05
צביקה כהן 23/12/2020 07:05
עבדתי 20 שנה ברשות מקומית ויצאתי לפנסיה מוקדמת לפני 10 שנים.אני מקבל פנסיה מוקדמת.כיום יש סיכוי שאחזור לעבוד באותה רשות.מה דינה של הפנסיה המוקדמת שאני מקבל ?
מרינה
22/12/2020 11:25
מרינה 22/12/2020 11:25
דרושים לעבודת תמלול וקלדנות במשרדים במספר סניפים ברחבי הארץ, לא נדרש ניסיון, זאת עבודה בכתיבה של מסמכים והקלדתם, שעות גמישות, שכר בסיס עם בונוסים, לפרטים תשלחו הודעה בוואצפ 058-7338281
אפשרות לעבודה גם מהבית בתקופת הקורונה
אורנית כוכבי
22/12/2020 07:32
אורנית כוכבי 22/12/2020 07:32
כמה אני אמורה לקבל נסיעות לפעם בשבוע נםח מנוע 1600
טניה
21/12/2020 23:52
טניה 21/12/2020 23:52
שלום. אני בת 67. אלמנה. מקבלת קצבת שארים והשלמת הכנסה מביטוח לאומי. וסיוע שכר דירה. החודש קיבלתי 104000 שח מחברת ביטוח של בעלי ז"ל. שמתי כפיקדון. האם זה ישפיע על השלמת הכנסה? תודה רבה
ל.י
21/12/2020 23:19
ל.י 21/12/2020 23:19
אני מועסקת דרך העירייה כעוזרת הוראה בבית ספר בהיקף של 25 שעות שבועיות (מקסימום שעות למשרה זו). מבחינת תלוש המשכורת אני מקבלת תשלום נטו על השעות שבהן עבדתי וללא צבירה של ימי חופש או ימי מחלה בכלל. לפי מה שהבנתי אני גם לא זכאית לתשלום עבור בדיקות בזמן שעות העבודה. כרגע אני בשבוע 14 ועתידה ללדת לקראת סוף חודש יוני. רציתי לדעת האם יש זכויות נוספות שלי שיפגעו בגלל המשרה הזו? האם אהיה זכאית לדמי לידה בהנחה שאני עובדת את כל התקופה?
פזית
21/12/2020 19:50
פזית 21/12/2020 19:50
שלום

רציתי בקשה לשאול מעסיק אמר לי אחרי חופשת לידה , שמוכנים לשלם לי 60 יום רק אם אהיה מחליפה , בעיריה אם לא לא אקבל שכר , עברו 60 יום זה היה מה 16 באוקטובר עד ה16 בדצמבר .
היום אמרו לי שאם לא אחליף כרגע עד השימוע לפיטורין ,
לא אקבל שכר על ההחלפות .

האם זה בסדר להגיד ככה ? זה נשמע איום
מה כדי לעשות ? להמשיך להחליף עד ה 30.12 עוד שבוע

האם יכולים לפטר אותי או לא? בהחלפות מאוקטובר עד נובמבר

היו לי המלצות טובות .
בונוסים 21/12/2020
אנונימי
21/12/2020 10:59
אנונימי 21/12/2020 10:59
שלום, מישהו יכול לעזור עם שאלה-
אני מקבל בונוס חד פעמי מהעבודה, איך זה מחושב לצרכי מס?
אילנה
21/12/2020 08:36
אילנה 21/12/2020 08:36
היי
עוד חודש מסיימת את חופשת הלידה בתשלום.

במידה ואני רוצה לצאת לחל"ת לאחר החל"ד בתשלום (3.5 חודשים), איך עלי להודיע למעסיק? יש טופס שאני צריכה להגיש לו? לביטוח לאומי?

כמו כן אשמח להבין מה ההבדל בין לצאת להמשך חל"ד ללא תשלום לבין חל"ת.

אציין כי אני מתכננת להגיש בקשה לאבטלה בזמן החל"ת / חל"ד ללא תשלום בעקבות עבודה במשמרות.
תודה
סיון
20/12/2020 23:19
סיון 20/12/2020 23:19
שאלה בנוגע למיסוי בתלושי שכר במהלך חופשת הלידה:
בחודשים שהייתי בחופשת הלידה יצאו לי תלושים שליליים.
המעסיק המשיך להפריש לי לפנסיה ולקרן השתלמות במהלך חופשת הלידה כחוק. האם נכון שבתלוש השכר ההפרשות האלו יופיעו כשווי למס?
הפרשות לפנסיה וקרן השתלמות לא אמורות להיות פטורות ממס?
תודה
טליה
20/12/2020 21:30
טליה 20/12/2020 21:30
היי
אני מסיימת החודש את חופשת הלידה.
דמי לידה קיבלתי מביטוח לאומי כי לא עבדתי מתחילת הקורונה והייתי מקבלת דמי אבטלה
השאלה אם אני אמשיך לקבל דמי אבטלה באופן אוטומטי עד יוני 21 או שיש פרוצדורה אחרת?
מישהי עברה את זה אולי?
בן
20/12/2020 21:21
בן 20/12/2020 21:21
עבדתי בפיצריה קרוב ל3 שנים, המעסיק נכנס לחובות ובעל הרשת לקח ממנו את העסק (כנראה בתמורה לחוב לא סגור על זה) ב1.7.20 הודעתי שאני לא ממשיך לעבוד עקב כניסת מעסיק חדש.
במשך כל השנים האלו לא הופרשה פנסיה
לא קיבלתי שכר על חודש 6.20
נסיעות חסר לי (חודשיים)
הבראה וימי חג גם לא שולמו מעולם.
לקחתי עו''ד נשלחו מכתבים אך אין שיתוף פעולה מצד המעסיק הקודם
הוא בטענה שנכנס לפשיטת רגל (לפי בדיקת עו''ד התהליך עוד לא החל)
כנראה מצידו אין כל עניין לשלם לי את המגיע לי, העו''ד שמייצגת אותי רוצה ללכת לתביעה אך פה הבעיה, היא לא משדרת לי ביטחון ואני מקבל תשובות בסגנון של "שלחתי מכתבים וגם התקשרתי אבל לא הצלחתי להגיע לפשרה"
בוא נלך לתביעה ונראה מה יפסוק, אני לא מעוניין להוציא כסף מבלי לפחות לבוא עם ביטחון שאראה את הכסף המגיע לי מתישהו...
יש משהו שאני יכול לעשות בלי עו''ד?
סליחה שזה ארוך באמת רציתי לתמצת.
ר.ל
20/12/2020 21:17
ר.ל 20/12/2020 21:17
בתחילת פברואר חברת השמירה שבה אני עובד מסיימת את תפקידה במקום.

המנהל זימן את המאבטחים אליו למשרד על מנת לתת אופצייה להמשך במקום הבא שאליו החברת שמירה עוברת.

במידה ואני מסרב לעבור האם הוא יכול להכריח אותי להגיש מכתב התפטרות?

ומבחינת ביטוח לאומי איך זה נחשב אצלם מקרה כזה? האם יהיה מגיע לי דמי אבטלה מהיום הראשון או שצריך לחכות שלושה חודשים?
רוני
20/12/2020 21:16
רוני 20/12/2020 21:16
ועד בית מעסיק עובד ניקיון, אשר לא מוציא קבלות.
לא יודע אם מי מהצדדים משלם ביטוח לאומי.
האם יש הגנות לדייר (שאינו חבר ועד) במקרה שהעובד תובע את הועד (נניח תאונת עבודה) ?
האם אפשר לדרוש מועד בית לבצע הפרשות סוציאליות לעובד הניקיון, וזאת כדי לא לחשוף את הדיירים לתביעה עתידית (אם זו תגיע)?
מה קורה אם הועד מסרב, או שאף מתקבלת החלטת רוב הדיירים - שלא להפריש לעובד (כי הרי הם חושפים את הדיירים שהיו בעמדת מיעוט לתביעה אפשרית...
תודה
mudale
20/12/2020 12:25
mudale 20/12/2020 12:25
שלום
נפצעתי בתאונה ולאחר 90 יום תאונת עבודה, קיבלתי בינתיים חוסר כשירות של חודשיים ממרפאה תעסוקתית. יש לי למעלה מ100 ימי מחלה ואני רוצה לנצל אותם עם האישור הזה. בחברה לא מסכימים לקבל את האישור וטוענים שלא תופס כאישור מחלה.
מה עליי לעשות. כרגע אני לא עובד ולא מקבל כסף.
תודה
איציק
20/12/2020 08:16
איציק 20/12/2020 08:16
אני בחל"ת כבר 9 חודשים (מרץ) הציעו לי לחזור לעבודה בחוזה חדש עם פחות כסף וזה הופך את העבודה שלי ללא משתלמת (לא רק שאני מפסיד כסף אני מפסיד זכויות כמו זה שאני לא חתום על סעיף 14). אני התחלתי עבודה בתאריך ה 11.12.2009 ואני שוקל ברצינות לעזוב את העבודה שלי ברגע שתשלומי ביטוח לאומי יפסיקו. מה זה אומר על הזכויות שלי? האם אני זכאי לפיצויים אם אני מסרב לחזור לעבודה בחוזה חדש ופחות טוב ? איך מחשבים את הפיצויים כשאני יושב בבית כבר 9 חודשים (וכנראה יותר משנה) עם גובה החישוב נפגע לי בגלל זה ? תודה !!
מיכל
20/12/2020 08:14
מיכל 20/12/2020 08:14
אשה עבדה בתפקיד × והחליטה להתפטר מטעמים אישיים, לא בהריון.
לפני שפיטוריה נכנסו לתוקף הציעו לה להחליף את המנהלת שלה שיצאה לחופשת לידה והיא הסכימה.

תוך כדי ההחלפה , היא החליטה שהיא לא מעוניינת להמשיך בארגון ורוצה להתפטר האם היא יכולה?

לא נחתם חוזה בין הצדדים מלבד מייל שנרשם בו "התפטרותך תיכנס לתוקף לאחר שהמנהלת תחזור"
חנה
17/12/2020 19:07
חנה 17/12/2020 19:07
שכרתי שירות בתשלום מחברה שעוזרת בחיפוש עבודה. לאחר מכן הבעלים ביקש שאמליץ עליהם בגוגל, המלצתי על החברה (בדירוג של בעל העסק שמחפשים בגוגל) לאחר מכן כתבתי על תהליך חיפוש העבודה שלי בבלוג אישי שלי ובעל העסק פנה אלי שאפרסם אותו גם בבלוג שלי. סירבתי ואמרתי לו שבמידה וירצה הוא יוכל לקנות את הטקסט ממני בתשלום(קניין רוחני שלי) בעל העסק אמר שהוא לא מוכן ורוצה שאפרסם בבלוג האישי שלי. סירבתי כי לא רציתי לפרסם שם של חברה מסחרית בבלוג שלי, לאחר מכן הוא שאל אותי אם הוא יכול לרכוש ממני את הטקסט ולפרסם בערוצי הפרסום של החברה שלו(בלוג, אתר וכולה..) וסיכמתי איתו שכן, אוסיף את שם החברה שלו לטקסט שכתבתי ולאחר מכן הוא יוכל לפרסם את הטקסט בערוצים שלו. בוא ביקש ממני מספר פעמים לציין את השם שלי כמי שכתבה את הטקסט וסירבתי כי לא רציתי שהשם שלי יפורסם. ביקשתי ממנו שזה יהיה אנונימי. בסופו של דבר הוא החליט שהוא לא מעוניין(אחרי שכבר כתבתי וערכתי את הטקסט) ויום למחרת פירסם בלינקדאין שלו את השם שלי, שהוא ליווה אותי בתהליך (אפילו שביקשתי שלא יפרסם את שמחי) והוסיף בתגובות לינק לבלוג שלי. כמה עבירות יש פה? (הכל מתועד כמובן יש לי תצלומי מסך)
ירדן
17/12/2020 19:06
ירדן 17/12/2020 19:06
שלום צריכה עזרה
אחי הקטן עבד בתחנת דלק ילוו
בזמן המשמרת שלו הגיעו שוטר ופקח לתוך החנות ונתנו דוח לאחי בטענה שהלקוחות לא חבשו מסכה
יש לציין שאחי כן היה עם מסכה וכן מעיר ללקוחות לא להיכנס לחנות ללא מסכה אך מהחשש לעימות לא העיר
השוטר נתן את הדוח על שמו של אחי כניראה שטעה במקום לרשום לבעל העסק
גם רשום בדוח בביצוע העברה דוח למחזיק המקום תחנת דלק ילוו ואז השם של אחי שהוא לא בעל המקום אלה עובד משמרת רגיל ולא אחראי על כלום !
פנינו לבעל העסק והוא הבטיח כמה פעמים שהוא ישלם , לאחר שבועיים אחי התפטר ושאלנן את בעל המקום על הדוח והוא מצידו מתעלם ולא מוכן לשלם ולא יודע על מה מדובר ביכלל .
מה ניתן לעשות ??
מיכל
17/12/2020 14:01
מיכל 17/12/2020 14:01
במידה ועצמאית שהיא גם שכירה מקבלת שמירת הריון עבור עבודתה כשכירה, שהיא מאומצת פיזית ואינה מותאמת להריון
אבל לא על עבודתה כעצמאית, ששם יש לה אפשרות לעבוד ימים קלים יותר.
האם ביטוח לאומי אכן ישלם לה שמירה רק על העבודה כשכירה, בלי להתחשב בהכנסה עצמאית? או 'זה הכל או כלום?
רבקה
17/12/2020 12:21
רבקה 17/12/2020 12:21
חברת ביטוח יכול להזכר 4 שנים אחרי סגירת עסק.
אחרי בירור ווידוא תשלומי הפקדות מלא עבור פנסיה ופיצויים לעובדים .
אחרי שהעובדים פדו את הפיצויים / העבירו פנסיה למקום עבודה החדש.

אחרי שאני בעצמי כבר שכירה כבר כמעט 4 שנים.
שיש חוב ריבית ?
אלעד
17/12/2020 12:12
אלעד 17/12/2020 12:12
שלום לכולם שמי אלעד דרימר בן 22 ואני אשמח להתייעץ איתכם על נושא מסוים.
אני אתו את רקע המקרה:
לפני חודש וחצי נפצעתי בקורס שלא אציין את שמו עקב סיווג ביטחוני הקורס הינו קורס מאבטחים.
נשלחתי לשם ממשרד החוץ זתאמרת כעובד אני שייך למשרד החוץ אך בתקופת ההכשרה אני נשלח להכשרה בגוף אחר.
היה לנו שם בוחן נחישות שתזיזו אותנו כמו בגיבוש צבאי ובאחד הספרינטים בבוחן נגעתי בקיר בצורה לא טובה והרגשתי כאב כמו תחושה של פריקה בכתף אך הצלחתי להזיז את היד אחרי כמה שניות של כאב ולא פרשתי הבוחן כי זה בוחן שהוא מבחן שאסור לנו להיכשל בו כי זה עלול לנפות אותנו מהקורס אם לא נעבור כמה בחנים וכמובן שמאוד הטריפו אותנו.
למרות הכאבים המשכתי בבוחן ועשינו זחילות הרבה זחילות ונגעתי בקיר להסתבוב עם הגוף ופתאם הרגשתי כאב חד ולא הצלחתי להזיז את היד ראיתי שאני לא מצליח להמשיך לזחול(פיזית להזיז את עצמי לא מסוגל) איזה חצי דקה אמרתי למדריך שהיה אחראי על הקבוצה באותו בוחן והוא אמר לי לקום אחרי שהוא ביקש להמשיך לנסות וכאשר קמתי מזחילה והייתי על 6 או 4 לא משנה איך קוראים לזה השתחרר לי קאנק חזק והשתחרר הכאבים והצלחתי להזיז את היד.
בדקו אותי שם פיזיותרפיסט ופראמידק של המתקן של הקורס וראו שאני מצליח לעשות תנועה מסוימת למרות הכאבים ואמרו לי שקיבלתי מכה ויעבור לי שמתי קרח הביאו לי סד לשמור על הכתף ולא שלחו לאיזה צילום למזלי הפגיעה קרתה ביום חמישי אז היה לי את הסופש לנוח.
תוך כמה ימים הטווח תנועה השתפר היו כאבים חזקים בימים הראשונים גם בעת שינה וכמו שאמרתי לאט לאט זה השתפר וכשחזרתי לקורס ביום ראשון עשיתי 80 אחוז כרגיל מהאימונים כשכאב לי ממש במהלך האימונים ולא יכלתי להמשיך המאמנים כיבדו את הבקשה שלי.
תוך כדאי שעובר שבוע מאז המכה אני רואה שיש תרגילי כשירות שהם היו המדד שלנו להתקבל לקורס כמו מתח סקוואט עם מוט,דחיקת חזה. ואמרתי לפיזיותרפיסט והוא נתן לי לעשות כוסות רוח ומכשיר שמעביר זרמים עשיתי פעמיים שלוש עד הופרשתי מהקורס כי לא יצא לי לראות אותו יותר מידי במהלך היום כי אני הייתי בלוז.
חלפו שבועיים ויש כאבים אבל זה פחת כאב בעקבות הסד ששמתי עליי והתנועה קצת יותר טובה אני עושה כול מה שדורשים מאיתנו תוך כדי שאני זהיר עד כמה שאפשר.
ובמקרה אני רואה את הפיזיותרפיסט אומר לו שעדיין כואב לי ולא מצליח לעשות תרגילים כמו שציינתי למעלה הוא שוב לי בדיקה לבדוק מה כן אני מצליח ומה לא.
רואה שהמצב לא וואו והוא אומר לי שאולי כדאי לבדוק את זה שאני אראה אורתפוד (אני מזכיר שבועיים אחרי המקרה) ומדווח לאחד המדריכים שלי ובמהלכי לאימון מסוים המדריך שלי תופס אותי בצד שואל אותי אם אני לא מצליח תרגילים מסוימים ואני אומר לו שכן והוא אומר שאין לי אישור להתאמן הלכתי לדבר עם מנהל הקורס הוא אומר לי שאני יכול לחזור להמשיך את הקורס רק אחרי אישור של אורתפוד מומחה כתפיים כמובן שהתבאסתי כי רציתי להמשיך את הקורס כי בסופו של יום ברגע שאני מסיים את הקורס אני מתחיל לעבוד בתפקיד שייעדו לי והתקבלתי אליו.אך אני מבין את הכאבים שאני חווה ורק נזק יכול להיגרם לי.
למחרת הייתי אצל אורתפוד רגיל חשד שיש לי קרע בכתף ואני צריך לעשות אולטרסאונד ולא נתן לי לחזור לקורס הופרשתי רפואית מהקורס לאחר אולטרסאונד והתחלתי פיזיותרפיה הבינו שפרקתי את הכתף בצורה חלקית והייתה לי חזרה בפונטנית מסתבר שיש כזה דבר זו בעצם היה הקאנק שתיארתי למה עשיתי m.r.i ובנוסף לפריקת כתף קרעתי שם את הרצועות הסחוס שלי נפגע קרעתי את גיד הראשי
כול הזמו שהתחלתי להיות בבית ושביררתי תוך כדאי הפסקתי להשתמש בסד והבנתי כמה הוא הקל עליי כי היו לי כאבים חזקים בלי הסד וחלף זמן מאז הפריקה.
אתמול עשיתי ניתוח בכתף בעקבות הקרעים ובעקבות הפריקת הכתף בגיל צעיר שזה עלול לחזור לי. מדובר בסד של חודש וחצי בלי יותר מידי להזיז את הכתף ושיקום של חצי שנה.
בעקבות זאת קיבלתי תאונת עבודה ומשרד החוץ ואני תובעים את ביטוח לאומי.
ומשרד החוץ דאגו לי לתפקיד פחות מבצעי כאשר אקבל אישור לטוס לחול.
בעקבות הניתוח יש לי 10 אחוזי נכות לצמיתות.
ואני מעוניין לתבוע בעתיד את הארגון שעשיתי בו את ההכשרה / קורס
השכר שלי היה לי 6500 בהכשרה
ואני מעוניין לדעת מה אני יכול לקבל אם אני אתבע אותם תודה והמשך יום טוב
סטס
17/12/2020 12:07
סטס 17/12/2020 12:07
יש לי שאלה רופאים נתנו לי תרופה שיש בה הרבה תופעות לוואי , הרופאים (2 רופאים , רופא מומחה ומשפחה )כתבו לי שאסור לי לעשות פעילות פיזית מאומצת (כתוב על מסמך רפואי) הבאתי את המסמכים לעבודה והם שלחו אותי הביתה בגלל שאמרו שהם לא רופאים .
אמרו שאני ישב בבית עד שלא ארה רופא תעסוקה. הזמנתי תור ובקשו ממני טופס של פירוט תפקידים בעבודה . העבודה לא רוצה לתת לי טפסים כאלה כי אומרים שרופאים אחרים לא יודעים את התנאים בעבודה שלנו ושרק רופא שלהם יכול לאשר לי לעבוד הם לא נותים לי תור לרופא שלהם ואמורים שהרופא אישר ולא רוצים להביא לי לראות את הרופא ולא לתת לי את זה בכתב
(כדי שאני יהיה מבוטח שלא יגידו שזה באשמתי)
אומרים שיש חוסר כוח אדם ושאני יחזור לעבודה בלי כול האישורים האם זה תקין ?
אפרת
17/12/2020 11:43
אפרת 17/12/2020 11:43
אני מקבלת מענק יובל החל מ 2017 לפני כשנתיים עדכנתי את הוותק שלי במשרד החינוך ובעקבות כך אני זכאית לקבל מענק יובל החל מ 2017 לשם כך אני נדרשת להביא מכתב ממעסיקי כי לאחר ועדת חריגים במשרד החינוך ואישור בקשתי הוא ישלם לי כספים אלו.
המעסיק מסרב בכל תוקף ועכב כך בקשתי במשרד החינוך לא נידונה
מה עלי לעשות?
דניאל
16/12/2020 18:27
דניאל 16/12/2020 18:27
יש פה הרבה בנות שלא מכירות את עניין קבלת אבטלה אחרי חופשת לידה.

יש כמה אופציות.

1. פיטורים
2. התפטרות
3. חל"ת אחרי חלד ביוזמת העובדת .
4. חלת כפוי מהמעסיק (חלת קורונה )

אופציה 1 אל מול אופציה 4 היא צריכה להתבצע רק באישור הממונה לעבודת נשים .

אני כאן בשביל לדבר רגע על אופציה מספר 3 כנגד אופציה מספר 2 .

שאלה שפגשתי למה לא להתפטר ?

אני אסביר , המצב במשק הוא זוועה , אם החלטת להתפטר כי את שונאת את מקום העבודה , לא מסתדרת עם המנהלים, ממורמרת ועצבנית, אין התחשבות בשעות ועוד ... צודקת אולי אין מה לחזור .

אבל אם את אוהבת את מקום העבודה שלך , את בטוחה שתחזרי אליו ורוצה לעשות מאמץ יש אופציה אחרת . אני אפרט .

א. על פי חוק כל עובדת יכולה לצאת לחלת אחרי חלד עד רבע מהוותק שלה עד ללידה ולא יותר מגיל שנה של הילד, המוקדם מבינהם . ללא אישור מהמעסיק .

ב. אם העובדת רוצה לחזור מוקדם מהתקופה המקסימלית יכולה להודיע את זה 4 שבועות טרם החזרה והמעסיק מחוייב להחזיר אותה .

ג. גם אם רוצים את הפיצויים , להתפטר תמיד אפשר , ככה שאפשר לחשוב אם רוצים להתפטר בגיל 8 חודשים של הילד תחשבי אם את רוצה להתפטר לטובת גידול הילד או לא אבל עד אז יש זמן לחשוב .

ד. *** דמי אבטלה *** אם החלטת שאת רוצה להשתמש בזכאות לדמי אבטלה , אם את זכאית לדמי אבטלה הזכאות לדמי אבטלה בין התפטרות לחלת אחרי חלד היא בדיוק אותו דבר . גם בחלת אחרי חלד אם אין סיבה מוצדקת את יכולה לקבל דמי אבטלה אחרי 3 חודשי המתנה , ואם יש סיבה מוצדקת אפשר לקבל מידיי .
מאוד חשוב לדעת שזה לא מונע את הנושא שצריך להיות רשומה בלשכת התעסוקה בדיוק אותו דבר,
ב 2 האופציות מיד לאחר תום 15 השבועות (או סיום החלד תלוי אם יש זכאות מלאה או חלקית ) להיות "זמינה לעבודה " .

ה. למה להשתמש באופציה הזאת ? זה לא לכל אחת מתאים זה מאוד פרטני בסיטואציה בה מישהי נמצאת .

ו. אז מה התנאים לקבלת דמי אבטלה ללא תקופת המתנה ? כמעט בדיוק אותם תנאים כמו התפטרות .

ו.1. תנאי שמעסיק לא יכול לקבל אותך חזרה לעבודה (נכון לכרגע מכל סיבה , נדרשת הצהרה ) .

ו.2 שעות העבודה אחרי שעה 17 או לפני 7 בבוקר , לא בשעות רגילות, משמרות כל דבר הולך שלא תואם את מסגרות הסטנדרטיות של הילדים (להיטים נדרשת הצהרה מהמעסיק שהוא לא יכול לתת משרת אם ) .

ו.3 מרחק מעל 40 קמ או זמן נסיעה ארוך מהעבודה אשר לא מאפשר לאסוף או לנהל בלתמים במסגרות לילדים .

ו.4 טיפול בקרוב מדרגה ראשונה בזמן מחלה או אם את המחלה שלא מאפשרת עבודה .

כל האופציות הנל משותפות בין התפטרות לחלת ביוזמת העובד .
עוד דברים באותו עניין.

ז. המעסיק יכול לאשר תקופת חלת אחרי חלד ארוכה מזו הכתובה בחוק ... בין אם מקבלים אבטלה או לא זה לא משנה , התנאי הוא שמרגע הסיום של החלת אחרי חלד זה הופך להיות תחת זכאות של חלת ביוזמת העובד כמו לכל גבר ואישה בישראל לכן אם מסכמים דבר כזה וזה טוב למעסיק ממליצה לסכם חוזית את תקופת ההגנה 60 יום כפי שמקבלים בחזרה מחלת אחרי חלד .

ח. אם עושים תביעה לביטוח לאומי מומלץ להוסיף מכתב המפרט את הסיבה לבקשת דמי אבטלה ולהוסיף הצהרות מעסיק , חוזי עבודה, שעון נוכחות , תצלום ספח תעודת זהות, חוזה שכירות או כל מסמך רישמי אחר שמעיד על הטענות שאתן מבקשות .

אז למה לא להתפטר? שאלה מאוד אינדיבידואלית לכל מקרה לסוגו אבל בעיקר התשובה כי זה לא הזמן להתפטר , תחשבו קדימה , מה הצורך שלכן בהתפטרות האמיתי ומה אתן רוצות להשיג בזה .

כל החישובים של ביטוח לאומי מתחילים מיום רישום בלשכת התעסוקה, הגשה של תביעה לאבטלה אפשר עד 12 חודשים מהאישים הראשוני בלשכת התעסוקה.
אז

1. אם לא נרשמת עדיין בלשכת התעסוקה ואת חושבת שמגיע לך אבטלה ולא ידעת ואת רוצה להשתמש באופציה הזאת אבל לא נרשמת בזמן ללשכת התעסוקה? תנסי לבדוק איתם אם יכולים לרשום אותך רטרו .

2. את רושמה כל התקופה בלשכת התעסוקה ולא הגשת אבטלה? אין בעיה תגישי רגיל .

3. לגבי תקופת המתנה אם לשכת התעסוקה לא מאשרת רישום רטרו אפשר לנסות לבקש מביטוח לאומי .

אני אישית קיבלתי עדויות של בנות שביקשו רטרו גם מלשכת התעסוקה וגם מביטוח לאומי , אבל אני לא יודעת בוודאות שהן אכן אישרו להן . אז אני לא מתחייבת לרטרו .
מה שאני כן אומרת שיותר גרוע לא יהיה תמיד אפשר לנסות.
עדן
17/12/2020 08:25
עדן 17/12/2020 08:25
היי אשמח להתייעצות, אחרי החלד רציתי לחזור אבל ביקשתי משרת אם אמרו שלא ניתן (למרות שיש במחלקה בנות במשרת אם) ואוכל לחזור רק למשרה מלאה וכמובן עם שעות נוספת במידת הצורך ויש צורך נכון לעכשיו ציינו בטופס 100 שסיבה סיון העסקה התפטרות לאחר חלד וזה לא נכון! התפטרתי לצורך גידול הילד כי לא נתנו לי משרת אם האם זה חוקי מה שנעשה לי?
קורל
16/12/2020 18:23
קורל 16/12/2020 18:23
שבוע 33 והחלטתי להתפטר לאחר מלחמת התשה מול המעסיק שלי.

לחזור לעבוד שם אני כבר לא מסוגלת, נפשית ופיזית.

השאלה שלי,
אם אני מתפטרת אני זכאית לקבל פיצויים כדין מפוטר ?
אבטלה ידוע לי שלא. יחשבו לי על תלושים אחרונים?
מה אני בעצם מפסידה ?

בעיקרון השלמתי עם זה גם ככה, התלושים שלי רק הולכים ונהיים יותר גרועים בהתאם למצב!

אני אחרי חודשים של אבטלה,ועכשיו כבר חודש מה11/11 על ימי מחלה כי הוא דרש ממני לחזור מהחל״ת.

*המעסיק לא רוצה לפטר אותי, הציע לי להתפטר בעצמי.
אורטל
16/12/2020 18:22
אורטל 16/12/2020 18:22
היי שלום,

יש לי כמה שאלות לגבי התפטרות שלי.

1. אם התפטרתי בחודש ה 11 אבל בזכות ההודעה המוקדמת בתלוש כתוב 1 שנה זה נחשב שעבדתי שנה?

2. אם אני התפטרתי לא מגיעים לי פיצויים במשכורת גם, מעבר לפיצויים פנסיה(גם וגם) ?

3. אם התפטרתי בגלל התעמרות (מוכחת) בעבודה והרעה בתנאים? מגיעות לי יותר זכויות?

צריכה עזרה מקצועית תודה!
אליס
16/12/2020 18:21
אליס 16/12/2020 18:21
שלום לכולם
לא הכניסו לי שעות נוספות במשך שנה שלמה בעבודה לאחר שהתלוננתי על זה בחודש אחרי הורידו את השכר השעתי ללא הסכמה וללא הודעה מוקדמת, המקרה קרה גם לעוד עובדים במקום ולאחר שהתלוננו אמרו שלא היה צריך לעדכן ובנוסף אומרים שרק במשמרות בוקר אנחנו נקבל את השכר השעתי הישן (הגבוה יותר) ומשמרות ערב ולילה אנחנו נקבל את השכר השעתי החדש למרות שעדיין בתלוש רשום השכר השעתי החדש האם זה מותר או הגיוני? ולמרות הכל עדיין יש טעויות בשכר אשמח לייעוץ מה ניתן לעשות?
יש לציין שמדובר במשרת סטודנט אם זה משנה