ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
ליז
27/10/2019 12:20
ליז 27/10/2019 12:20
אבא שלי עבר התקף לב לפני 8 חודשים אחרי צינתור ובדיקות מקיפות עם כל האישורים הרפואים הוא ניגש לרופא תעסוקה שקבע אינו כשיר לחזור לעבוד בעבודה שלו ובמקצוע בכלל(מכונאי רכב) ואם המכתב הזה הלך לעבודה ונתנו לו פיטורים עקב אי כשירות לעבודה מבחינה רפואית .

רציתי לשאול אם עכשיו כדאי לו לגשת קודם ללשכת תעסוקה לחתום או לביטוח לאומי להוציא נכות . אם יש משמעות כלשהי לאן הוא ניגש קודם . ואם אפשרי לגשת גם לביטוח לאומי לבקש נכות וגם ללשכת עבודה לחתום כדאי לקבל כסף.

תודה
ישי
27/10/2019 12:19
ישי 27/10/2019 12:19
אני עובד במשמרות בעבודה בטחונית מטעם חברה קבלנית, עם חוזה למשרה מלאה(מחוייב ל5 משמרות בשבוע).
לפעמים מקום העבודה לא פעיל, אבל במקרים כאלו(כיוון שאני עובד קבלן) שולחים אותי לתגבר במקומות אחרים.בשבוע של חול המועד סוכות רשמו לי שאני מתגבר במקום אחר, כ6 שעות לפני משמרת בשעת ערב מאוחרת, הודיעו לי בשיחת טלפון שאני לא עובד בסוף כל השבוע של חול המועד.(4 משמרות כולל המשמרת שאמורה להיות כ6 שעות אחרי השיחה) כמובן שלא מדובר בשום בעיה משמעתית או חוסר כשירות.
אושר
27/10/2019 12:17
אושר 27/10/2019 12:17
שלום.
שואלת בשביל חברה.
היא הועסקה ברשת גדולה ומוכרת בתור אחמשית במשך כמעט 4 שנים החל מגיל 16 ועד גיל 19 לקראת 20.
הסניף בו היא עבדה נסגר ולא הוצעה לה חלופת סניף אחר.
היא נתנה את מספר הימים שהייתה חייבת לתת להם ובזה הם סיימו את יחסי העובד מעביד ביניהם. חשוב לציין שעובדי הסניף ידעו שהסניף עתיד להיסגר אך כששאלו את ההנהלה מרחו אותם ונתנו תשובות מתחמקות. היא הגישה מכתב התפטרות בתאריך 2/9/19 ומנהלת האזור הודיעה לה על סגירת הסניף ב3/9/2019.

השאלה היא בנוגע לפיצויים: היות והיא מתחת לגיל 20 אמרו לה שלא מגיע לה פיצויים, ייתכן?
ניקול
27/10/2019 11:39
ניקול 27/10/2019 11:39
היי.
עבדתי במקום עבודה שנתיים ו7 חודשים רצוף.
אחרי זה טסתי לדרום אמריקה לחצי שנה ואז חזרתי לעבוד באותו מקום עבודה.
מסתבר שהם לא שילמו לי ביטוח לאומי/פנסיה על החודשים שהייתי בחול והתחילו לי לפני חודש תלוש חדש עם וותק חדש כאילו אני עובדת חדשה.
במה זה פוגע בי זה שאני עובדת חדשה שם עכשיו?
האם זה שראיתי שהוותק שלי התאפס בתלוש האחרון, זה אומר שפוטרתי ללא ידיעתי?
מגיע על דבר כזה פיצויים?
תודה!
מרטי
24/10/2019 09:52
מרטי 24/10/2019 09:52
שלום לכם

קראתי באתר שלכם על זכויות נפגעי תאונות עבודה ויש לי קצת בלאגן עדיין. אני נפגעתי בגלל תאונת עבודה במפעל שעבדתי מספר ימים לפני ראש השנה. מאז אני באי כושר ונמצא בבית. רציתי להבין בדיוק מי משלם לעובד אחרי תאונת עבודה לפי החוק? באיזה שלב ביטוח לאומי משלם? מתי המעסיק משלם שכר? מתי המעסיק משלם פיצויים?

אני אודה לכם אם תוכלו לעשות לי קצת סדר.
נפגעת
26/10/2019 00:58
נפגעת 26/10/2019 00:58
מצטרפת לשאלה הנל ושואלת כמו כן,
האם דמי פגיעה מביטוח לאומי הם במקום המשכורת או בנוסף? האם מגיע פיצוי נוסף מביטוח לאומי או מהמעסיק?
גל
23/10/2019 16:56
גל 23/10/2019 16:56
שלום רב. בסוף דצמבר אפוטר ממקום עבודתי. אני בן 55, ובדעתי לקבל דמי אבטלה בתקופה הראשונה.
השאלה- במידה ולאחר תקופת מה, מצאתי עבודה ( לבדי, דרך הלשכה, או חזרתי למקום העבודה הקודם), וראיתי שסוג העבודה אינו מתאים לי, והיה אם אתפטר, האם אהיה זכאי להמשך קבלת דמי אבטלה, בתנאי כמובן שנשארו לי ימים לזכותי, או שלא אהיה זכאי כי התפטרתי ולא פוטרתי?

תודה רבה על העזרה
אבי
23/10/2019 16:52
אבי 23/10/2019 16:52
שלום לכולם.
אשתי בהריון בחודש שביעי.
ועקב בדיקות והרגשות רעות לא הגיעה לעבודה כמה ימים בכל חודש ונהוג אצלם מינוס בימי חופש.

חודש שעבר בקבלת המשכורת ראתה שירד מהמשכורת כששאלה למה אמרו שהגיע למיכסת מקסימום של ימי חופשה (מינוס 12) והשאירו את אשתי על מינוס 6
במשכורת של החודש החליטו בעבודה לבטל את ההטבה של מינוס ימי חופש ללא הודעה מראש ואשתי קיבלה משכורת מאד נמוכה (מה גם שאנחנו לאחר מעבר דירה עם המון הוצאות וחלוקה לתשלומים + חודש של חגים)
(כשאשתי שאלה מדוע ביטלו והייתה בהלם אמרה לה האחראית שהיא כן הודיעה לה - מה שלא קרה)

ככל הנראה נצטרך לקחת הלוואה.

הבעיה היותר רצינית זה שזה פוגע מאד בממוצע של המשכורות עבור השכר שמגיע ליולדת מביטוח לאומי

לאחר שיחה נוספת עם האחראית שאמרה שהיא לא התכוונה שזה יפגע בדמי לידה והיא תתקן את הבעיות (גם בחלק מהמשכורת רשמו חלקיות משרה ולא משרה מלאה) אבל ההנהלת חשבונות מסרבים והציעו לאשתי חלק מהסכום כתוספת במשכורת הבאה (שלא מחזיר את ההיזק)

האם מותר למעסיק לפגוע ולהחליט על דעת עצמו לבטל את ההטבה ללא הסכמה וגם לכתוב משרה חלקית (70 אחוז משרה במקום להוריד ימים מהמשכורת - חושב שזה פוגע בהפרשות).
ואם לא מה ניתן לעשות לאחר שכבר המשכורת הועברה והתלוש יצא? האם ההנהלת חשבונות יכולים לתקן אחורה או שהם לא יכולים

תודה
הריונית מתחילה
22/10/2019 14:45
הריונית מתחילה 22/10/2019 14:45
שלום,
אני בהריון - ממש בהתחלה.
עובדת בחברה מעל שנתיים.
סיפרתי על ההריון לבוס שלי ב 23.9.
לאחר שסיפרתי ב 7.10 לו הוא אמר לי שהכפיפות שלי משתנה ממנו לסמנכלית.
במהלך החגים היא כתבה לי שהיא רוצה להפגש איתי היום על הבוקר.
בפגישה היא זימנה אותי לשימוע פיטורין לעוד יומיים בעקבות קיצוצים.
היתכן שהיא מפטרת אותי בגלל ההריון?
אשמח לדעת כיצד אני מוגנת מפיטורין.
אודה לעזרה דחופה.
עמיר
22/10/2019 11:58
עמיר 22/10/2019 11:58
אני עובד באבטחה ובתחילת ספטמבר 2019 חברה חדשה זכתה במכרז של הפרויקט שבו אני עובד. החברה הישנה פיטרה כמאתיים עובדים וכולם המשיכו לחברה החדשה. יש לי כמה שאלות:

1. עד לרגע זה לא הועבר צ'ק גמר חשבון, טופס 161 וטופס סיום העסקה לכלל המאבטחים בפרויקט. אישית יש לי 38 ימי חופש שעליהם אני אמור לקבל תשלום אך לא קיבלתי כבר 49 ימים. החברה אמרה שהשבוע כ20-30 מאבטחים יקבלו ולאט לאט כולם יקבלו. תוך כמה זמן הם אמורים לשלם לי את הכספים הללו? והאם זאת הלנת שכר?

2. בחודש אוגוסט 2019 מומשו באופן חלקי על ידי החברה ימי המחלה שמאבטחים הגישו, כלומר: מאבטח שהגיש 10 ימי מחלה קיבל רק על 6 ימי מחלה (התנהלות זאת התרחשה לאורך כל זמן הפרויקט בפרט בחודש זה). האם זאת עילה לתביעה?

3. תשלומי הפנסיה וקרנות ההשתלמות שולמו באיחורים של חודשים רבים במהלך השנים שבה תפסה החברה את המכרז וכמובן גם כרגע עדיין לא הועברו תשלומים על החודשים האחרונים, מה שגרם לכך שנפגעו לנו הכיסויים הפנסיוניים. אציין שכל חודש בערך אני מקבל מכתבי התראה מחברת הפנסיה שלי שאינני מכוסה פנסיונית כיוון שהמעסיק שלי לא הפריש את הכספים. בנוסף לכל זה, נפתחו עבורנו המון קופות שונות בחברות שונות תוך כדי עבודה. האם זה חוקי?

שורה תחתונה האם יש טעם לתבוע את החברה על כל המצוין לעיל? מדובר פה על הרבה כספים שהפסדתי או שלא קיבלתי. כמובן שאעביר את התשובות לשאר המאבטחים.

תודה רבה
סופי
22/10/2019 11:46
סופי 22/10/2019 11:46
שלום לכולם!

בעקבות ויכוח עם חברה בעבודה:

בראשון הבא מעבירים שעון לשעון חורף.

מי שתעבוד משמרת לילה ביום זה תחתים כרטיס כניסה בשעה 23:00 וכרטיס יציאה בשעה 7:00 למחרת.

עכשיו אני אומרת שהתשלום שהעובדת תקבל יהיה בעבור 9 שעות עבודה (כששתיים מהן בתעריף שעות נוספות).
העובדת השניה טוענת שהתשלום הוא בעבור 8 שעות בגלל החתמת השעון שכביכול קורית באותן השעות.

אשמח לתשובה שתיישב ויכוח זה או הכוונה לחוק הרלוונטי.
מור
22/10/2019 11:39
מור 22/10/2019 11:39
אני נמצאת באותה משרה כשנתיים.
באמצע ינואר אמורה ללדת.
החל מחודש דצמבר איני מעוניינת להגיע יותר לעבודה.
עקרונית, המצב הפיזי שלי לא טוב, אבל איני מעוניינת להתווכח עם רופאים תעסוקתיים והבנתי שלהוציא שמירת הריון זו מסכת לא פשוטה.
נותרו לי 9 ימי מחלה, ו0 ימי חופש נכון לדצמבר.
מחד, אין לי בעיה לקחת חלת, ולא לקבל תשלום עבור ימים אלו.
מאידך אני חוששת שדמי הלידה שלי יפגעו ו/או זכויות כאלו ואחרות.
כמו כן הבנתי שרופא נשים יכול להמליץ על שמירה וביטוח לאומי אינו חייב להכיר בכך, האם זה מספיק למעסיק ?
כרגע אני מחפשת איזשהוא אישור למעסיק שאיני יכולה לעבוד מדצמבר עם או ללא שמירת הריון .
הבנתי שיש כזה דבר חופשת לידה מוקדמת
אשמח לעצה וקצת סדר מה עלי לעשות.
לירז
22/10/2019 10:23
לירז 22/10/2019 10:23
היי שאלה
פוטרתי מעבודתי הרגע , לאחר שימוע את ההחלטה לפיטורים הודיעו לי בטלפון בשיחה , ובאותו הרגע אמרו לי להגיע להזדכות על כל הדברים פלוס רכב (רכב צמוד שיש לי מהעבודה)
האם הייתה פה הודעה מוקדמת? חוקי לבשר את על ההחלטה לפיטורים בטלפון? והאם במשרת סוכן שטח עם רכב צמוד חוקי באותו יום שמפטרים אותו לקחת לו את הרכב ? ואם הם בחרו שלא אמשיך לעבוד בימים האלה , אקבל שכר מלא על הימים האלה של ההגנה של ההודעה המוקדמת ?
ליאור
17/10/2019 17:44
ליאור 17/10/2019 17:44
שלום
פוטרתי לאחר שימוע לפני יומיים וביקשתי באופן מפורש מהמנהל הישיר שלי שלא יגלה לאיש על דבר פיטוריי בהתאם לזכותי לפרטיות. היום אני מגלה שהוא גילה למישהי מהצוות, שגילתה גם היא למישהי אחרת מהצוות וכך זה הופך במהירות להיות מידע שעובר לכולם בלי שאני יכול לשלוט בכך. האם זה חוקי לגלות דבר פיטורים של עובד לאנשים אחרים בצוות? אפילו במידה ורואים בכך הצדקה מקצועית, לדוגמה: אני מגלה לעובד אחר בצוות כי העובד פוטר ולכן לא יוכל לעשות כל מיני עבודות חדשות בזמן הקרוב (למרות שגם כאן ניתן רק לחלק את העבודה בהתאם למצב מבלי להגיד את הסיבה לכך).
יש לציין שאני אמור לעבוד בחברה עוד חודש עד ליום עבודתי הסופי.
תודה על תשובתך
ויטה
16/10/2019 15:20
ויטה 16/10/2019 15:20
אשמח לדעתכם. לפני כחודשיים נפגעתי ברגל ברחוב בדרכי מהעבודה. מקל חדר לכף רגלי, הגעתי לביקור רופא, ניקו את הפצע ותפרו (לא נעשתה בדיקה האם הרגל נקיה מעצם זר פרט בהסתכלות). במשך כחודש וחצי לאחר הפציעה הגעתי 3 פעמים ל-2 בתי חולים שונים עם תלונה של כאבים עזים ברגל - לאחר בדיקות אולטרסאונד של הרגל עד כף הרגל וסיטי (גוף) לא נמצא דבר ונשלחתי הביתה עם משככי כאבים. לפני כ-3 ימים הגעתי שוב למיון עם תלונה על כאבים ונפיחות ברגל ולאחר רנטגן פשוט ופעולה ניתוחית הוציאו מתוך הרגל עצם מתכתי בגודל 2.5 סמ שהיה ברגל כבר כמעט חודשיים. האם יש כאן עילה לתביעה בגין רשלנות, אובדן ימי עבודה, עוגמת נפש - כאבים עזים שיוכלו להיגמר כבר לפני חודש לפחות? הבנתי שבגלל שזאת תאונת עבודה יש חוקים וכללים קצת אחרים.

אשמח להסבר
רפי
16/10/2019 14:51
רפי 16/10/2019 14:51
הייי אז יש לי שאלה.
העיפו אותי מהעבודה השבוע לאחר שאני נמצא 20 ימים בעבודה עם 3 ימי עבודה בפועל מתוכם קורס של שבוע.
הייתי במרדף אחרי מקום העבודה מספר ימים בשביל להתחיל לעבוד ונאמר לי שצריך למצוא זמן בשבילי לחפיפה וכו', לאחר שאחד מהעובדים שבר את ידו הכניסו אותי לעבודה עם חפיםה של 4 שעות.
אז השבוע הייתי חולה ובמהלך כל הלילה לא ישנתי וכשהרגשתי שאין סיכוי שאוכל להגיע לעבודה התייעצתי עם המוקד של העבודה ונאמר לי לשלוח הודעה לכל הגורמים האחראים וזה מה שעשיתי. כמה שעות לאחר מכן שלחו לי שאין לי מה לחזור יותר למקום העבודה.
יש לי 3 ימי סיקים מיום שני כולל היום וכרגע גם לא עובד אחרי ימי המחלה... האם זה הגיוני שאני מאבד את מקום עבודתי בגלל שהייתי כנה עם עצמי ואיתם הודעתי שאיני מרגיש טוב וגם יש לי אישור מרופא על כך?
טל
16/10/2019 12:43
טל 16/10/2019 12:43
אני עובדת שנה ראשונה במתנ"ס. אני מקבלת שכר שעתי. שלושה חודשים ראשונים . האם אני אמורה לקבל כסף חלקי לפי החוק של ימי חול המועד או שבתונים?
שאלה שנייה. החברה נותנת כסף עבור נסיעות חופשי חודשי בתוך נתניה לאלו שגרים בנתניה .שזה 128 שקל .אני גרה בחדרה ונוסעת לעבוד בנתניה, האם אני אמורה לקבל כסף עבור עלות חופשי חודשי בין חדרה לנתניה ? שזה יוצא יותר כסף. כי במשכורת הראשונה של אצלם , קיבלתי 128 ש"ח שזה חופשי חודשי בתוך נתניה. המרחק בין הבית שלי לעבודה, הוא 16 ק"מ. אם זה חשוב לדעת.
אשמח לקבל תשובות מפורטות .
תודה ויום טוב .טל
נועה
15/10/2019 13:02
נועה 15/10/2019 13:02
שלום, שאלה קטנה בנושא דיני עבודה. אשמח להתייחסותכם.

מקום עבודה לקח אותי ליום עבודה ארוך (12 שעות) שחלקו עבודה בעמידה בשמש, בשטח עפר מרוחק ולא נגיש בצפון הארץ, ללא שום נק' ממכר.
נאמר לי ביום לפני שיש הרבה מאוד מים בשטח.

תוך כדי יום העבודה התברר שאין מספיק מים. מנהלי הצוות בדיעבד טוענים שהיו די והותר, אך כשאני ביקשתי אמרו לי 'אם זה בשבילך ננסה להשיג', ובמהלך היום יצאו עם רכב וחזרו עם שקית אחת של קרח, בקבוק מים וכמה בקבוקים של שתיה מתוקה.
אני לקראת שעות אחר הצהריים נאלצתי לקחת הפסקה (שגם אותה לא הסכימו לתת לי), כי הסחרחורת לא נתנה לי לעמוד על הרגליים יותר. לא היו מים, לא היה צל ולא היה אכפת לאף אחד.

האם מקום עבודה מחוייב לספק מים לעובדיו?
ספציפית כאשר מדובר במקום כה מרוחק ושאין לעובד אפשרות לדאוג לעצמו?

חשוב לציין שהבאתי עמי מעל ליטר של מים אבל ברור שזה לא הספיק.

תודה מראש.
אוריאל
15/10/2019 12:59
אוריאל 15/10/2019 12:59
שלום לכולם.
אשתי בהריון בחודש שביעי.
ועקב בדיקות והרגשות רעות לא הגיעה לעבודה כמה ימים בכל חודש ונהוג אצלם מינוס בימי חופש.

חודש שעבר בקבלת המשכורת ראתה שירד מהמשכורת כששאלה למה אמרו שהגיע למיכסת מקסימום של ימי חופשה (מינוס 12) והשאירו את אשתי על מינוס 6
במשכורת של החודש החליטו בעבודה לבטל את ההטבה של מינוס ימי חופש ללא הודעה מראש ואשתי קיבלה משכורת מאד נמוכה (מה גם שאנחנו לאחר מעבר דירה עם המון הוצאות וחלוקה לתשלומים + חודש של חגים)
(כשאשתי שאלה מדוע ביטלו והייתה בהלם אמרה לה האחראית שהיא כן הודיעה לה - מה שלא קרה)

ככל הנראה נצטרך לקחת הלוואה.

הבעיה היותר רצינית זה שזה פוגע מאד בממוצע של המשכורות עבור השכר שמגיע ליולדת מביטוח לאומי

האם מותר למעסיק לפגוע ולהחליט על דעת עצמו לבטל את ההטבה ללא הסכמה.
ואם לא מה ניתן לעשות לאחר שכבר המשכורת הועברה והתלוש יצא?

תודה לעוזרים
מאור
15/10/2019 11:22
מאור 15/10/2019 11:22
שלום רב,
אם מישהי עובדת במקום עבודה, כאשר יש חתימה על הסכם שהעבודה היא במשרה מלאה ופתאום המנהלת שולחת הודעה מאוחר בלילה לפני יום העבודה שהעובדת צריכה להיות בחופש שלושה ימים ועוד ללא הסכמתה למרות שביקשה לעבוד וציינה בפניה שבהסכם נכתב שהיא עובדת במשרה מלאה, המנהלת לא התיחסה וקבעה עובדה שהיא בחופש. האם זה חוקי והאם צריך להיות משולם הימי חופש האלה שנעשו בכפיה?
מה הצעדים המשפטיים שהעובדת יכולה לעשות?
קרן
15/10/2019 11:21
קרן 15/10/2019 11:21
שלום אשמח לברר לגבי שעות הנקה.
הבנתי שרק מי שעובדת 174 שעות זכאית.
הבעיה שאני עובדת בגן ילדים אשר יצא לחופש יזום ב15.8 כך שעבדתי חצי חודש בפועל ושולמו לי שאר הימים מהימים החופשיים שנצברו לזכותי.
שאלתי כזו אם בפועל עבדתי חצי חודש כך שלא הגעתי ל174 שעות ולכן בעלת הגן אמרה שאיני זכאית לתשלום עבור שעות הנקה האם זה חוקי ותקין? הרי לא בשליטתי מתי ללדת ומתיצלחזור לעבודה כך שחזרתי לעבודה באמצע חודש יולי עך שגם בחודש יולי לא הגעתי למכסת השעות...
טיילור
15/10/2019 11:09
טיילור 15/10/2019 11:09
עבדתי ללא תלוש כמה חודשים, חודש שעבר עבדתי שבוע ובפתאומיות פוטרתי בעקבות סכסוך עם הבוס, עכשיו הוא דוחה אותי בתשלום, יש לי מה לעשות? או שפשוט אצטרך לחכות כשירצה להביא את המשכורת, אם ירצה? הבנתי שיש לו בעיות כלכליות וגם לעובדים מסויימים הוא לא שילם כשלעובדים אחרים שכן ( מסדר עדיפויות למי לשלם קודם), הוא ידוע כאדם לא ישר וזו לא פעם ראשונה שהוא פועל בצורה הזו, אך מאחר ולא עבדתי על תלוש זה קצת חוסר אונים.

אני צריך עזרה של עורך דין - באיך להתקדם מכאן.
דניאל
15/10/2019 11:01
דניאל 15/10/2019 11:01
היי
אני נמצא בחברה שאני עובד בה כבר כמעט שנה וחצי ומתכוון לעזוב בנובמבר
מסתבר שלפי החברה לא מגיע לי כלום ושום דבר מהפיצויים כי אני עוזב בעצמי
מישהו מתוך החברה יעץ לי ״אוף דה רקורד״ להגיד שהחלטתי להשאר ולשלב עבודה ולימודים מה שיגרום לי לתת פחות משמרות. מאחר ולהוריד בשכר שלי הם לא יכולים והמשרה שלי דורשת משרה מלאה לא תהיה להם ברירה אלה לפטר אותי בעצם.
התחלתי בתור מוכר אז בתנאי ההעסקה שלי כתוב שכר מינימום ללא התחייבות במשמרות
מאז קודמתי לניהול השכר והבונוסים כמובן עלו, לא חתמתי על תנאים אחרים אבל כן כתוב לי בתלוש שכר שהקיף המשרה שלי הוא 6 ימים בשבוע
את השכר השעתי לא יכולים להוריד לי השאלה אם כן יכולים להוריד אותי בתפקיד ובעצם גם להוריד את הפרמיית ניהול שלי
דבר שני, הבנתי שהם יכולים לפטר אותי בצורה כזאת שאני בכל זאת לא אקבל פיצויים?

למען הפקוטוקול בתנאי עבודה שלי לא מוזכרת מילה אחת על פיצויים באופן כללי
אביבה
13/10/2019 13:12
אביבה 13/10/2019 13:12
שבוע טוב,
ב4 חודשים האחרונים עבדתי כקופאית בסופר..
עשיתי המון שעות נוספות כדי לחסוך ללימודים,
אבל רק לפני כמה ימים גיליתי שלא משלמים שעות נוספות. העבודה היא 6 ימים בשבוע.
האחראית על הכספים טענה שמשלמים שעות נוספות רק במידה ועולים על 200 שעות בחודש, וגם אז לא שעות נוספות כמו בחוק, אלא 125%, וככל שעולות השעות בסה"כ החודשי ככה האחוזים עולים.
האם זה חוקי?
שואל 1
10/10/2019 13:26
שואל 1 10/10/2019 13:26
שלום רב,
במקום העבודה שלנו התבקשנו לחתום על חוזה עבודה חדש, המחליף את הקיים. בחוזה החדש השכר שלנו מתחלק לשעות בסיס ושעות גלובליות (כ-15% מסך השכר). סה"כ השכר לא השתנה מהחוזה הישן לחדש והתנאים הסוציאליים מופרשים על סך כל השכר (שעות בסיס+גלובליות).
אודה לחוות דעתכם האם מדובר בצעד תקין או שיש פה הרעת תנאים.
בתודה מראש!
ורד
08/10/2019 13:40
ורד 08/10/2019 13:40
1. התחלתי לעבוד לפי שעות באופן חלקי עבור מעסיקה באפריל 2014.
2. התשלום היה לפי שעות אבל היו תקופות בהן הסכמנו על אחוז משרה מסויים ותשלום נטו.
3. בסביבות ספטמבר 2017, מאחר שהתחלתי לעבוד אצל מעסיקה נוספת , שאלתי את המעבידה הראשונה שלי מה פרטי הפנסיה שלי כדי שהמעבידה החדשה שלי תוכל לבצע הפקדות עבורי לפנסיה. התברר שהמעבידה הראשונה שלי בכלל לא פתחה לי קרן פנסיה (לא הייתה לי קרן פנסיה פעילה ב 2014).
4. המעבידה אמרה שהיא תדבר עם הביטוח שלה ותסדר זאת. בהמשך היא אכן פתחה לי קרן פנסיה ומתאריך נובמבר 2017 היא אכן העבירה כספים.
5. מספטמבר 2017 סיכמתי עם המעבידה הראשונה שכר נטו ל40% משרה ומעל שכר נטו עבור העבודה המעבידה אמרה שהיא תדאג לכל הזכויות הסוציאליות.
6. באוגוסט המעבידה הראשונה הודיע לי על פיטוריי , סוף העסקתי - 30 אוגוסט 2019. ומכיוון שמה שהיא אמרה שמגיע לי נראה לי לא סביר, בדקתי את הקרן לגבי פיצויים ופנסיה.
7. מיום פתיחת הפנסיה נעשו תשלומים עובר מעביד, עובד ופיצויים לפי השכר הנטו הנמוך הרגיל (למרות שהיו זמנים בהם אחוזי המשרה היו 100% ) לא משכר הברוטו.
8. ראיתי גם שלא היו הפקדות בגין התקופה שהמעבידה לא שילמה לי כלום במשך 3 וחצי שנים. כששאלתי אותה היא אמרה שהיא משלמת לי גם הפרשת עובד וזה אמור לכסות את הסכומים שהיא לא הפקידה לי בעבר. דבר ראשון, היא מעולם לא ביקשה ממני לשלם את חובה בצורה זו. דבר שני, אני סיכמתי איתה על שכר נטו וכל מה שמעבר לך היא במילא אמורה לשלם כמעסיקה. דבר שלישי, בעצם מתשלום זה גם ירד מס הכנסה. ודבר רביעי, בתלוש מופיע לי כל חודש שמורידים לי פנסיה עובד - סכום יותר גבוה ממה שהיא הפקידה בפועל.
9. המעבידה טוענת שכל חישוב של - הפרשות פנסיה עובד ומעביד וגם הפרשות פיצויים , הוא נעשה לפי שכר נטו ולא שכר ברוטו כיוון שהשכר נטו שלי הוא בעצם גם השכר ברוטו שלי.
10. סכום ההפקדות לפיצויים נמוך בהרבה ממה שלפי חישוב של 8.33% אני אמורה לקבל. אך המעבידה אומרת גם משהו לא הגיוני , היא טוענת שהיא שילמה הפרשות עובד ומעביד לפיצויים ומה שיש בקרן זה מה שמגיע לי. את חלקה בנוסף לפיצויים היא אמורה הייתה לשלם לי לא יאוחר מה 15 ספטמבר. אבל היא לא שילמה לי כלום.
11. שאלתי לגבי פנסיה - מה מגיע לי? איך מחשבים ריבית והצמדה על מה שהיתי מקבלת אם הכספים היו מופקדים? האם אני חייבת בתשלומי עובד לפנסיה לתקופה בה היא לא פתחה לי קרן או האם המעבידה חייבת בכספי המעביד והעובד לתקופה זו (אני למשל אם הייתי מודעת שהנטו שלי יהיה נמוך ממה ששילמה לי בגלל שיש עוד תשלומים שצריכים להתקזז משכר הנטו - או שהייתי מבקשת שכר יותר גבוה או שלא הייתי לוקחת את העבודה? מה מגיע לי מבחינת ריביות? האם מגיע לי גם פיצויי הלנה?
12. לגבי הפיצויים - מה מגיע לי? פיצויי הלנה? ריביות?

תודה מראש אשמח לעזרה
ולד
07/10/2019 07:08
ולד 07/10/2019 07:08
שלום לכולם,

עובד בפיצריה, שנפגע במסגרת עבודתו ושבר אצבע, קיבל חופשת מחלה של מס' שבועות. לאחר חופשת המחלה, זומן לשיחה (שהוקלטה על ידו) בה הובהר כי הבונוסים אותם זכה לקבל במסגרת עבודתו עד כה, בטלים. הדבר כשלעצמו, מפחית באופן משמעותי את השכר החודשי אותו מקבל העובד. בנוסף, הופחתו באופן משמעותי מס' המשמרות השבועיות אליהן הוא משובץ.
מנהלו נדרש להבהרה בנושא בוואטסאפ וענה כי מדובר ב-"החלטה משותפת שמי שזורק/לא משקיע/לא אכפת לו יקבל עדיפות נמוכה משאר העובדים".
1. מה ניתן לעשות בנושא?
2. האם הדבר נחשב להרעת תנאים משמעותית, המאפשרת התפטרות בדין מפוטר, וקבלת פיצויים (העובד לא חתום על סעיף 14 ובעל ותק של 4 שנים)-?
3. האם ניתן לתבוע פיצוי עבור "הפסד המשכורת" שנגרם לו כתוצאה מהפחתת המשמרות השרירותית?

תודה.
נעה
26/09/2019 10:59
נעה 26/09/2019 10:59
אהלן, אשמח לעזרה

עובד קבלן שסיים עבודתו ומגיעים לו פיצויי פיטורין.

לטענת החברה שמעסיקה אותו, הלקוח שאצלו עבד חייב להם מיליונים ולכן הם לא עושים גמר חשבון לכל העובדים שפוטרו.

האם זה חוקי? מרגיש לי שמנצלים אותו (ובטח עוד עובדים במצבו) כי הם יכולים.

אשמח לסיוע מעורך דין להתייעצות.

תודה
אהובה
03/10/2019 21:12
אהובה 03/10/2019 21:12
לאחר 15 שנה שעבדתי לפי שעות קבלתי קביעות, מה סכום פיצוי עוגמת נפש שגרמו לי להרגיש עובדת סוג ב'?
היתה אפליה מצד המעביד בעבודות, היו עובדות סוג א' שלא עשו מה שעובדות סוג ב' עשו. לא זכינו במתנות ומופעים שעובדות סוג א' קבלו. התהלכתי בהרגשה של עובדת סוג ב'.
אשמח לקבל תשובה,
אנונימית
26/09/2019 15:39
אנונימית 26/09/2019 15:39
שלום רב,
לפני שנתיים היה לי מקרה מצער בו הפסדתי קרוב למאה אלף שקלים. פניתי לעורך דין ואחרי שחתמתי איתו וכמה פגישות הוא אמר שהוא צריך לחשב סיכויי הצלחה בהחזרת מירב הסכום ולבסוף ייעץ לי לתבוע X -Y.

לא רציתי לתבוע את אחד הצדדים אבל הוא ייעץ לי שככה יש יותר סיכוי לזכות ובלהחזיר את מירב הכסף שהפסדתי בעקבות הגורמים האלה (אמר שאקבל מינימום 60-70 אחוז חזרה מהתביעה).

קצת יותר משנה הוא מורח אותי, מסנן שיחות ומספר עלילות אלף לילה ולילה על התקדמות התיק (למרות שלא התקדם כלום - רק נשלח מכתב וכמה פגישות "ייעוץ" כביכול)
אני אומרת כביכול מפני שעכשיו אחרי שנה של מריחות ואי עשייה וחוסר התקדמות בתיק הוא טוען שהסיכויים שלי הם מזעריים לקבל כסף מהתביעה ושואל אותי איך אני רוצה להתקדם עם התיק.

זה מאוד מכעיס, מצער ומעציב כי לקחתי הלוואה מאוד גדולה מהבנק כי חשבתי שתוך שנה שנתיים אהיה אחרי התביעה כפי שאמר ושאקבל כבר חלק מהסכום וכמו כן גם שילמתי לו מספר תשלומים על שירותיו למרות שלא עשה דבר מלבד לשלוח מכתב ולסנן אותי רבות (כל פעם בטענה אחרת, כמה פעמים הוא היה בחו"ל, אח"כ הייתה פגרה, אחר כך שוב היה בחו"ל, פעם אחת הוא היה עמוס מדי בבית משפט וכו).

האם ניתן לבקש את הכסף ששילמתי לו בינתיים חזרה ולבקש ממנו לוותר על ייפוי הכוח? הוא יודע שמצבי הכלכלי קשה ועדיין לא מתקדם ועוד חוזר בו ממה שייעץ לי לעשות ועוד אומר שאין לי סיכוי לקבל כסף חזרה.

אובדת עצות, מאוד עצובה ממצבי הכלכלי והתחלתי לקחת כדורים נוגדי דיכאון בשל זאת ומאוכזבת מהעורך דין שהבטיח הרים ולא עושה כלום בדיעבד. כלום. רק שלח מכתב ודיבר הרבה.

איך ניתן לבקש את כספי חזרה מעורך הדין? האם זה אפשרי?

תודה רבה רבה מראש,
אנונימית
אולגה
26/09/2019 13:12
אולגה 26/09/2019 13:12
התפטרתי במרץ 2019 לצורך טיפול בתינוק. בחברה עבדתי כמעט 4 שנים. ידעתי שאחרי שאתפטר אצטרך לעשות בחברת ביטוח ריסק זמני כדי לשמור פוליסה שלי בחברת ביטוח בזמן שאני מובטלת. בחברת ביטוח הודיעו לי שניתן לעשות ריסק זמני רק אחרי שאעביר ומעסיק שלי תשלומי פנסיה חסרים ( של חופשת לידה וגם של הארכת חופשת לידה). אחרי מרדף די ארוך אחרי מעסיק הועבר אליי תשלום פיצויים בתחילת יוני , בנוסף נשלח אליי מייל ממעסיק שהוא העביר לחברת ביטוח תשלומי פרמיה חסרים. הייתי רגועה שהכל נסגר עם מול מעסיק ופניתי לחברת ביטוח כדי לסדר ריסק זמני. העברתי כל הטפסים והתברר שלא הועבר שום תשלום פרמיה כבר כמעט שנה ( של תקופת חופשת לידה והארכה שלה) שזה מנוגד לדברי המעסיק שטען שכן העביר תשלום, כולל חלק שלי . אני כבר כמה חודשים רודפת אחרי מעסיק כדי להבין ולמצוא פתרון לתקלה , לקבל אישור אסמכתא וכו' שתשלום כן הועבר , פוליסה שלי כבר סולקה וכבר אי אפשר לעשות ריסק זמני.

אני חסרת אונים, לא יודעת מה לעשות ועם מי לדבר. מעסיק ביקש להתאזר בסבלנות, כבר כמה פעמים הבטיח שישלח לי אישור ואני מחכה ומחכה.

יש טעם לפנות לעורך דין? האם מעסיק עובר על החוק ?
תודה רבה לעונים
מאיה
26/09/2019 12:52
מאיה 26/09/2019 12:52
במקום העבודה שלי חסמו את כל המים, קמפוס שלם של מכללה ללא מים. כבר חודשיים לערך עושים פה שיפוצים, קידוחים כל יום, לאורך כל היום. כרגע גם יותר משעה אין מים. ללא התראה מראש, ללא הודעה על מתי יחזירו. אני עובדת פה במשרד, אהיה לבד עד הצהריים. אף אחד לא יודע כלום ואין לי שירותים או מים ורק קודחים לי בראש. למנהל שלי לא מאוד אכפת. יש משהו בחוק או תקנות תנאי העסקה שקשור לעניין?

עדכנו אותנו עכשיו שזה בגלל פיצוץ של צינור ראשי, רשלנות של אחד העובדים לא יודעים מתי יתוקן