ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
מיה
02/09/2020 16:26
מיה 02/09/2020 16:26
אשמח לקבל הבהרה לגבי תהליך הוצאת שמירת הריון כי כל אחד אומר לי משהו אחר (המעסיק והרופא).

מה בא קודם?

האם מקום העבודה ממלא את טפסי שמירת ההריון רק אחרי שיש המלצה מהרופא או ההפך, הרופא ממלא המלצה אחרי שכל שאר הטפסים מוכנים?
משרת אם 02/09/2020
סמאהר
02/09/2020 15:27
סמאהר 02/09/2020 15:27
עובדת רשות מקומית בתפקיד סייעת בגן במשרה מלאה עובדת 5ימים בשבוע מראשון עד חמישי משעה 7:30עד 16:00 ואמא לילד עד גיל 12.
האם היא זכאי לקיצור יום עבודה ?
Elid
02/09/2020 12:48
Elid 02/09/2020 12:48
שלום,
אודה להסבר כיצד משולמת משכורת בחל״ד?
האם ״יוצא מהכיס״ של המעסיק?
האם התשלום הוא מביטוח לאומי או גורם אחר?
אלי.ה
02/09/2020 11:32
אלי.ה 02/09/2020 11:32
לפני שבוע הפסקתי לעבוד. העבודה הייתה פרוייקט זמני שנקבע בחוזה עבודה לתאריכים מוגדרים. בפועל, הוחלט להפסיק את העסקתי לפני הזמן שהוגדר בחוזה כסוף הפרויקט. (הוגדר בחוזה ששני הצדדים רשאים להפסיק את העבודה בכל עת)

בחוזה קיים עוד סעיף הגבלת עיסוק - במשך 6 חודשים נוספים מתום העסקתי בחברה מכל סיבה שהיא, לא אעבוד במקום שמהווה תחרות עם החברה הראשונה. במהלך הריאיון בחברה הראשונה נאמר לי גם שם של חברה ספציפית.

חיפשתי עבודה באותו התחום שעבדתי וזומנתי לריאיון עבודה בחברה השניה, ה'ספציפית'. כשדיברתי עם המגייסת בטלפון שאלתי אותה אם עצם זה שעבדתי בחברה הקודמת לא אמור להוות בעיה כלשהי ונאמר לי שלא, בינתיים קבענו ריאיון עבודה להמשך השבוע.

האם עצם עבודתי בחברה השנייה מהווה כבר הפרה של סעיף הגבלת העיסוק או שהדבר תלוי בתפקיד שלי בחברה השנייה, אם אני מתעסק עם סודות מסחריים וכו' או בכלל לא חשוף לזה?

האם העובדה שאני עתיד לעבור ריאיון עבודה בחברה השנייה כבר מהווה הפרה של סעיף הגבלת העיסוק או שזה בסדר כל עוד לא אחתום על חוזה איתה?

האם חצי שנה היא מידתית ותקפה בהתאם לנסיבות - קיצרו את תקופת ההעסקה שלי?
ש.א
02/09/2020 10:39
ש.א 02/09/2020 10:39
אני אמורה לסיים את חופשת הלידה ב29.9 עובדת כמעט 13 שנה בעבודה.

ב-23.8 כבר שוחחתי עם המנכל והגשתי מכתב התפטרות שהחל מה-30.9 אני לא עובדת. דיברה איתי מהכח אדם אתמול ואמרה לי שבחינתם מה-23.9 אני לא עובדת וזה התאריך שיהיה רשום במכתב השחרור.

האם זה קריטי ה-6 ימים האלה או להתעקש מולם? האם זה יהווה לי בעיה בהגשת תביעה לאבטלה - מבינה שספירת ה-90 יום תתחיל מה-30.9 מבחינת ביטוח לאומי.
אשמח לתשובה מהירה.
ציפי
02/09/2020 10:33
ציפי 02/09/2020 10:33
שלום רב, אני עובדת עכשיו בעבודה קבועה ועוברת לעבודה חדשה (אני בהריון) יש לי כמה שאלות
1. האם ימי המחלה והחופשה שנצברו לי משלמים לי עליהם אחרי שאעזוב
2. האם אני יכולה לנצל את ימי ההודעה מוקדת ע"ח הימי חופשה או המחלה שלי
3. האם אני יכולה להתחיל לעבוד תוך כדי זמן ההודעה המוקדמת
4. האם שעות ההריון אני יכולה לנצל ב2 העבודות 40 שעות - האם המעסיק החדש יכול לדעת האם ניצלתי או לא ניצלתי שעות אלו?
תודה רבה
עדי
02/09/2020 10:31
עדי 02/09/2020 10:31
ילדתי ב12.3 , וסיימתי את חופשת הלידה שבתשלום ב25.6
לאחר מכן המשכתי את חופשת הלידה שלי ללא תשלום ,
לאחר מספר בדיקות הבנתי שאני יכולה להמשיך את החל"ת ולקבל אבטלה מבלי להתפטר.
אני עובדת באותו מקום עבודה כבר 4 שנים , עובדת מעל 40 ק"מ (78 ליתר דיוק) לכיוון אחד, אין לי משרת אם , הנסיעה בהסעות של העבודה אורכת מעל שעה וחצי ואי אפשר לקצר את שעות העבודה שלי כי אני עובדת במשמרות כולל שישי שבת חגים .
פתחתי תיק בלשכת התעסוקה , שלחתי לביטוח לאומי 12 תלושי שכר
ביטוח לאומי חזרו אלי בבקשה למכתב פיטורין , כל מי שניסיתי לדבר איתו שם והקראתי להם מהאתר שלהם בעצמם , דחה אותי ולא הבין מה אני רוצה .

בסוף ויתרתי , אשמח לדעת אם עדיין יש סיכוי להציל את זה ?
יהודה
02/09/2020 10:29
יהודה 02/09/2020 10:29
דרך יצירתית לפטר עובד, והאם זה חוקי?
חברת אבטחה שהתחלתי לעבוד דרכה במקום קבוע ובימים ושעות קבועים, רוצים שהפסיק לעבוד שם ואעבור למקום אחר עם תנאים נחותים בהרבה, ככה במקום לפטר מעבירים אותי, שאתפטר מ"רצוני"

אני עובד 4 חודשים ואני יודע שאמורים להיות 4 ימי התראה מראש, מה קורה במקרה כזה שאני מתפטר עקב הרעה בתנאים?
יובל
02/09/2020 10:27
יובל 02/09/2020 10:27
אהלן,

שאלה: במקום עבודה עובדים על פי חוזה 5 ימים בשבוע (9 שעות + שעות נוספות) ומשלמים שעות נוספות גלובלי. הגיעה דרישה של מקום העבודה לעבודה גם בשני ימי שישי במהלך תקופה לחוצה, האם העובדים זכאים לימי חופש כפיצוי על הימים שהם עבדו בהם, או שניתן להחשיב את זה כמו שעות נוספות לפי חוקי העבודה? כללי המנוחה השבועית של 36 שעות רצופות נשמרו כביכול כי העובדים לא נדרשו לעבוד בשבת.

תודה רבה לעונים
הדר
02/09/2020 10:15
הדר 02/09/2020 10:15
היי, יכול להיות שאאלץ להגיש תביעה קטנה נגד מישהי שיצאתי לה עם הכלבים בתור עבודה.
היה לנו הסכם בע"פ והסכמתי שתשלם לי אחת לשבועיים.
לקראת סוף השבוע בו היא אמורה לשלם לי, היא נעלבה על כך שלא עניתי לה להודעות בזמנים של אחרי העבודה (הודעות אישיות חוץ מאחת בה היא שואלת אם הכלב שיחק עם כלבים אחרים בטיול שהיה לנו בצהריים).
כשעניתי מאוחר יותר בערב היא כעסה על כך שאני לא עונה להודעות ושאני צריכה להיות זמינה להודעות כי מה אם יש עדכונים או דברים שנוגעים לעבודה?

בסוף השיח הוחלט שהיא לא מעוניינת לראות אותי יותר, אך מאז לא שילמה לי על 8 הפעמים בהם יצאתי עם הכלבים.

היא טוענת שהכסף לא מגיע לי אבל שתשלם מתי שתרצה.

עברו מאז ארבעה שבועות וכל פעם כשאני בודקת היא לא מוכנה לשלם עדיין.

אשמח לדעת

א. אם תביעה כזו מתקבלת כתביעה קטנה? לטענתה היא לא מתקבלת.

ב. אם הסכום שמגיע לי הוא 360 שח והגשת תביעה תעלה 50 ש"ח, האם אני תובעת אותה על 410 שח בסהכ?

ג. לטענתה אני חשופה לתביעה כי בתחושה שלה אני העמדתי פני חברה שלה ופתאום התהפכתי (הייתי נחמדה ורציתי לעזור בדברים שאפשר לעזור בהם אך הרגשתי שהגבולות שלי נחציים בכמות ההודעות האישיות שהיא הייתה שולחת לי במהלך היום), האם זה נכון?

תודה לעוזרים
מרגלית
02/09/2020 08:45
מרגלית 02/09/2020 08:45
עובד מפעל 18 שנה בעבודה שדורשת מאמץ בכפות הידיים. העובד נפגע במפרקי האגודלים ואינו יכול להמשיך בעבודה זו. יש אישור רופא תעסוקתי ועובר טיפולי פיזיותרפיה. מאז ינאר 2020 לא עובד.
ניצל את כל ימי המחלה.
ניצל את כל ימי החופשה.
הגיש בקשה לביטוח לאומי לקביעת אחוזי נכות. מחכה לתשובה.
כבר חודשיים לא מקבל שכר כלשהו.
העובד לא הודיע על התפטרות.
המעסיק לא הודיע על פיטורין.
- כיצד ישלם העובד פנסייה?
- האם עדיין יש יחסי עובד מעסיק?
- האם המעסיק מחוייב בהפרשת חלקו של הפנסייה?
- האם העובד צריך לשלם את כל ההפרשה לפנסייה על מנת לשמור על זכויותיו (1104 שח).
- האם מותר/יכול לעבוד עכשיו בעבודה אחרת שאינה דורשת ואינה פוגעת במגבלה שלו?

העובד לא הגיש ט׳ 250 לב״ל בעקבות הפסקת עבודתו בשל הכאבים והמגבלה במפרקים. האם יכל להגיש? האם זו תאונת עבודה?

אשמח לתשובתכם.
תודה מראש
מרגלית
יאיר
01/09/2020 14:56
יאיר 01/09/2020 14:56
שלום

לפי סעיף 1ב(א) לחוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת ילד), תשנ"ג-1993, מי שהוא הורה לאדם עם מוגבלות ועבד שנה באותו מקום עבודה זכאי לעוד 18 יום בשנה לליווי של הילד לטיפולים שונים הקשורים בנכותו.

השאלה - האם חל"ת שנלקח בהסכמה בין העובד למעסיק (בלי קשר לקורונה) נספר לצורך צבירת השנה לפי סעיף 1ב(א)?

תודה!
קטי
01/09/2020 14:52
קטי 01/09/2020 14:52
שלום רב,
עובד הזכאי לדמי אבטלה , קיבל אותם מחודש מרץ .
הוא התחיל בחודש יולי עבודה זמנית וחלקית של מספר ימים בחודש .
העבודה היא שעתית
( והשכר נמוך מדמי האבטלה בהרבה, אבל פחות רלוונטי לנושא)

העבודה הייתה אמורה להסתיים בחודש אוגוסט.
בפועל מושכים את העובד ולא מפטרים אותו, ואומרים שהנה תכף יהיו עוד כמה ימי עבודה ובנתיים בקושי עבד יומיים באוגוסט ולא קיבל דמי אבטלה על חודש אוגוסט כמובן כי דיווח שהוא עובד.

במצב הנוכחי העובד מעדיף להתפטר אך זה אומר שיחכה שלושה חודשים עד שיקבל דמי אבטלה ללא הכנסה כלל
כמו כן העובד מועסק על ידי חברת כוח אדם שאינה המעסיק בפועל.

איך אפשר לפתור את העניין בכדי שיוכל לקבל דמי אבטלה בהקדם?

תודה מראש
שירית
01/09/2020 14:49
שירית 01/09/2020 14:49
שלום, אשמח להתייעץ איתכם בנושאי ביטוחים פנסיונים.
בעקבות בעיות בניוד כספי הפנסיה שלי בין שתי חברות, הכסף שלי שוכב בחשבון מעבר מפברואר.
שמתי לב לזה רק ביוני, לכן הפניה לחברות הרלוונטיות והטיפול בבעיה החל לפני חודשיים וחצי. נושא ניוד כספים שאמור להסתיים בשבועיים לכל היותר מתנהל באמצעות טלפונים ואני לא רואה את הסוף. חברה אחת אומרת שאין מה לעשות והחברה השניה לא משתפת איתה פעולה והפוך.

האם יש משהו שאני יכולה לעשות מכיוון משפטי שיזרז את פיתרון הבעיה?
איריס
01/09/2020 14:44
איריס 01/09/2020 14:44
עובדת עבדה בגן ילדים במשך כמעט 3 שנים
יום שישי בצהריים היא מקבלת שיחה מבעלת הגן שאין מספיק ילדים לשנה הקרובה (השיחה הייתה לפני שבוע וחצי, כלומר שבוע וחצי לפני תחילת השנה) ולכן העובדת מפוטרת, ככה מהיום למחר בלי התראה (שהשיחה כחודשיים לפני אמרו לה שהיא ממשיכה לעבוד)
בעלת הגן מתחמקת מלתת תאריך שבו תיתן פיצויים ועל כל שאלה עונה שיהיה לי תשובה נדבר, נראה, אודיע לך וכו'.

בנוסף בעלת הגן טוענת שמה לעשות בגלל הקונה מותר לפטר בטלפון מהיום למחר (טוענת שבדקה את זה)
האם יש צדק בדברייה?
יהונתן
01/09/2020 14:43
יהונתן 01/09/2020 14:43
היי

יש לי הוראת קבע בביטוח לאומי. במקום לגבות כמו שצריך כל פעם הם "שוכחים לקחת כסף" ואז נוצר לי אצלם חוב שאיני מודע אליו עד לאחר קבלת מכתב. התקשרתי אליהם כבר פעמים רבות בעניין ואין בעיה עם הפרטים שלי, הבעיה היא כולה אצלם.

פעם אחת הם שילמו לי על המילואים, ואז שלחו לי שאני צריך להחזיר להם 3000 ש"ח כי המעסיק היה צריך לשלם, עכשיו קיבלתי התראה שאני בחוב על 3 חודשים שמשום מה הם לא הורידו ואני צריך לשלם את החוב + ריבית.

אין מה לעשות עם זה? אני פשוט צריך להכיר בזה שזה המצב להשלים עם זה?
אלמוג
01/09/2020 14:37
אלמוג 01/09/2020 14:37
הבוסית שלי מסרבת לשים מסכה בעבודה. היא חזרה למשרד רק עכשיו אחרי שהיא מילאה חוזה במקום אחר מאז מאי (תחילת תקופת הקורונה).

אני עובדת במקום כבר שנה וחודש.

האם אני חייבת לתת לבוסית שבועיים התראה, למרות שאני מתפטרת בגלל שהיא מפירה את החוק (חובת לבישת מסכה במקום עבודה סגור)?

תודה על העצות!
מעיין
31/08/2020 16:09
מעיין 31/08/2020 16:09
שלום וברכה.
אשמח לעצה טובה
לפני כ5 שנים בעלי עבד במשרד החינוך כפיזותרפסיט למשך מס חודשים.
קיבלנו היום מכתב שבו אנו נדרשים להחזיר כ5000 שח על שכר כפול שהביאו לו בחופש.
( כנראה לא היה צריך לקבל וקיבל או משהו כזה)
האם אנחנו מחוייבים להחזיר סכום כזה משמעותי. לאור זה שלא ידענו על כך דבר.
הטעות היא שלהם. ועברו 5 שנים!
האם יש לנו אפשרות חוקית לסרב?
ג.ל
31/08/2020 15:53
ג.ל 31/08/2020 15:53
תלוש משכורת בגין סיום עבודה (פידיון של ימי חופש) נחשב חודש עבודה?

יצאתי לחל"ת באמצע מרץ ולמעשה לא עבדתי יותר במקום העבודה הזה, בחודש יולי התחלתי עבודה חדשה ובעקבות ההתפטרות קיבלתי תלוש משכורת מהעבודה שממנה הוצאתי לחל"ת בגין כל החובות שלהם אלי (ימי חופש).

בתקופת החל"ת קיבלתי דמי אבטלה. מקום העבודה דיווח, כנראה בשביל לקבל כסף מהמדינה, שהוחזרתי לעבוד בחודש מאי מה שאינו נכון! עכשיו משרד התעסוקה שואלים אותי אם באמת חזרתי לעבוד שם במאי.

מה אני אמור להגיד להם? אני לא רוצה שיקנסו אותי על זה שגם קיבלתי מהם דמי אבטלה וגם קיבלתי את התלוש האחרון ממקום העבודה.

תודה לכולם
ליאב
31/08/2020 14:58
ליאב 31/08/2020 14:58
שאלת פוליסה הפרשית לפנסיה ובקשה לעצתכם - יש לי ביטוח מנהלים קיים (פוליסה פעילה ישנה מאד, מקדם מובטח ואטרקטיבי).
ואולם, מאז 2016 כידוע המעסיקים הצטרכו להגדיל את ההפרשה שלהם ושל העובד מעל ל5%, והפוליסה הישנה שלי סירבה לקבל מעל ל5+5+8.33. אז פתחתי פוליסת ביטוח הפרשית, לשם העברתי את היתרה הנדרשת לפי חוק.
אחרי שנים שהחזקתי פוליסה הפרשית באותה חב. ביטוח כמו זו עם המקדם המובטח, ושילמתי ה-מ-ו-ן דמי ניהול (בלי לקבל על הפוליסה החדשה מקדם מובטח כמובן), פניתי לסוכן שלי בבקשה להעביר את ההפרש, מעל ל5%, לכלי ביטוחי אחר וקצת יותר אטרקטיבי. יש לציין שהפוליסה ההפרשית מכילה רק הפקדה שלי, העובדת, כי המעסיק כבר מכסה את ה6.5% שלו ב5% לפוליסה עם המקדם המובטח ו1.5% לא.כ.ע. שהוא משלם לי.
הסוכן הציע לי להעביר את הסכום ההפרשי (1%) לקופ"ג בחברה אחרת, הצעה שקיבלתי בשמחה.
מאז שנפתחה לי הקופ"ג, מזה חודשיים, המעסיק מעביר מדי חודש את ה1% לחברה האחרת, אך החברה מסרבת לשייך ולקבל בטענה של תקנה 19, לפיה לקופ"ג חייבת להיכנס הפרשה מהמעביד והפרשה מהעובד, ופה יש רק הפרשה של העובד ולכן 'חסרה' הפרשת מעסיק.
סוכן הביטוח שלי כרגע בחופשה ארוכה אבל מנג'ס לי כבר חודשיים שהכסף הזה לא נכנס, ומפנה לטיפול הסוכן הסולק של המעסיק. רק עכשיו, בזמן חופשתו, הצלחתי סופסוף לברר גם מול חברת הביטוח וגם מול המעסיק שלי מדוע אינם מעבירים את הכסף ומשייכים, והסתבר סופסוף מדוע - זה בעצם כי קופ"ג לא יכולה לקבל אותו. לטענת המבטח, קופ"ג שנפתחת על ידי מעסיק לא מתאימה ככלי ביטוחי כשאין הפרשת מעסיק אלא רק הפרשת העובד.
אז מה עושים? ראשית, האם זה נכון? ואם כן, איזה כלי אחר ניתן לשימוש ל1% הפרשות עובד? אני מחפשת כלי לחיסכון עם סיכון גבוה, ואז אנייד אליו את כל הכספים ההפרשיים שצברתי ברבות השנים.
תודה על עצתכם.
דנית
31/08/2020 14:55
דנית 31/08/2020 14:55
אשמח לעזרה בנושא
בתאריך 18/8/20 הגשתי מכתב התפטרות לצורך טיפול בבן משפחה מדרגה ראשונה כולל בקשה לגמר חשבון וכל התנאים המגיעים לאחר שאני בחלת ממרץ
התשובה שקיבלתי שזה בבדיקה מול עו״ד
כיום ה 31/8 טרם חזרו אלי אני כמו שאומרים באוויר
ולמרות מכתב שהגשתי לפי חוק באותו היום המעסיקה דיווחה בביטוח לאומי סיום חלת
אבל איתי לא יצרה קשר ואני ממתינה
האם תקין?
אלי
31/08/2020 14:55
אלי 31/08/2020 14:55
אהלן.

עד אתמול הייתי שכיר במסעדה כמעט שנתיים. להפתעתי גיליתי שהמעסיק שלי לא הפריש לי פנסיה מעולם, ולא קיבלתי דמי הבראה.

בנוסף במהלך השנתיים היו מקרים לא מעטים של קיצוץ במשמרות במהלך המשמרות עצמן (לדוגמא, נשלחתי למיון יחד עם עובד שעבר תאונת עבודה. מעבר לנקודה שלא קיבלתי החזרי דלק, להפתעתי גיליתי שבעודי במיון עם העובד הורידו אותי מהשעות כי "אין סיבה שתקבל כסף אם אתה לא עובד", כלומר הורדה מהשעות ללא ידיעה מוקדמת), ואפילו מקרים של שכר לא הוגן (לדוגמא: קיבלתי 33 לשעה. חודש מסוים שעשיתי 260 שעות קיבלתי 7700 נטו ואני חייל משוחרר).

האם יש עילה טובה לתביעה? ואם כן למי פונים מה עושים? בכל זאת אני בן 23 ומעולם לא נגעתי בעולם התביעות ומשפטים, ועם זאת אני לא מתכוון לוותר.

תודה לעונים
דניאל
31/08/2020 14:28
דניאל 31/08/2020 14:28
שלום,
חתומה על חוזה מול חברה שהכשירה אותי מקצועית.
במסגרת החוזה הם צריכים למצוא לי עבודה בתום ההכשרה.
לא מצוין בחוזה הראשוני מספר שעות עבודה.
אך כעת כשמצאו לי עבודה בחוזה החדש כתוב 44.5 שעות עבודה שבועיות.
על פי הזכור לי מספר שעות העבודה התקצר.
מהן מספר שעות העבודה בשבוע בעבודה משרדית ?
תודה
דור
31/08/2020 14:23
דור 31/08/2020 14:23
במרץ 2017 עברתי ניתוח בכף יד ( תעלה קרפלית )
אז וגם היום המעסיק שהיה לי לא מוכן לחתום לי על טפסים של ביטוח לאומי למחלת מקצוע
היום עשיתי בדיקה חוזרת לemg ואמרו לי ש3 חוליות בצוואר נפגעו ובגלל זה יש לי את כל הכאבים בכל היד
יום שלישי האחרון יצאתי באמצע העבודה למיון כי כבר לא הייתי יכול לסבול את הכאבים במיון נתנו לי 7 ימים בבית, מחר אני צריך לחזור לעבודה
מה אני צריך לעשות מפה? איך אני פונה לביטוח לאומי שהתייחסו אלי בלי חתימה מהמעסיק הקודם
ענת
ענת 31/08/2020 14:23
אני רוקחת ,עובדת בקופת חולים 30 שנים .אני עובדת ב80% משרה, כל יום בבוקר ורק ביום שני עבודה מפוצלת בוקר ואחהצ.
בשל הקורונה החליטו לסגור את הסניף ביום שישי והרוקחים שעבדו ביום ראשון פיצול ,בוקר ואחהצ עובדים רצוף משעה 8:00 עד 16:00 כך שיש להם אחהצ פנוי וגם התוספת עבור הפיצול ממשיכה להיות משולמת להם כבעבר,אני ביום ראשון עובדת מ8:00 עד 12:45.
את שעות העבודה של יום שישי התבקשנו להשלים ובחודשיים שלושה אחרונים ואני השלמתי שעה נוספת בכל יום.
בחודש האחרון מאלצים אותי לעבוד ביום ראשון עד השעה 16:00 (בשל חוסר ברוקחים)ללא תוספת תשלום כלשהו.
האם זה חוקי ?
האם לא מגיע לי התוספת שרוקחים אחרים מקבלים הרי זה נחשב להם כיום מפוצל?
תודה על תשובתכם.
זוהר
זוהר 31/08/2020 14:23
אני רוצה להתפטר מהעבודה ועדיין לקבל פיצוי פיטורין מלאים.
אני חתומה בהסכם אישי עם סעיף 14.
אבא שלי חלה בסרטן שנה שעברה ומוגדר נכה 100%.
חשוב להגיד שההתפטרות לא נועדה לצורך עזרה לאבי.
הבנתי שניתן לקבל את פיצוי הפיטורים המלאים על סמך מחלתו של אבי וזאת ללא כל קשר לעניין האם אני הולכת לטפל בו או לא.
האם אכן מגיע או שאני טועה?
מיכאל
31/08/2020 14:22
מיכאל 31/08/2020 14:22
שלום רב!
שאלה בנושא דיני עבודה,
הועסקתי תחת סעיף 14 לפיצויי כשנתיים,
החלו להעביר לי הפרשות לקופת הפנסיה והפיצויים רק לאחר חצי שנה.
כיום, בסיום העסקתי בקופת הפיצויים חסרים ששת החודשים הראשונים ולאחר שפניתי למעסיק בנושא השלמה המעסיק טוען כי את הפיצויים מתחילים להפריש רק אחרי חצי שנה, ואם אני רוצה לקבל את הפיצויים על תקופה זו אני מחוייב להפריש רטרו אקטיבית שישה חודשים לפנסיה כי הפיצויים תלויים בכך.
באתר כל-זכות כתוב כי על המעסיק להשלים בעת סיום ההעסקה את הפיצויים אם אני זכאי.
אשמח לייעוץ כיצד עלי לפעול
נטלי
31/08/2020 14:21
נטלי 31/08/2020 14:21
עובדת במוקד טלפוני, יש שם כמה אחמשיות ואחת מהן מתנכלת אליה באופן קבוע,מדברת איתה בצורה לא יפה,מבקרת אותה בעוד שאר הצוות מעולם לא פנה אליה בצורה לא יפה.
מצטטת לכם את אחת מהפניות שלה.
חברה שלי שאלה האם היא יכולה לצאת להפסקה,והאחמשית אומרת לה לא, יש שיחות כרגע תתמקדי בלהעלות את רמת היעילות המזעזעת שלך.
היא כל הזמן צורחת עליה.
יש אפשרות לעשות משהו עם היחס המגעיל הזה מבחינה משפטית?
ירדן
31/08/2020 14:20
ירדן 31/08/2020 14:20
התקבלתי למועדפת בתחנת דלק, ובראיון היא אמרה כך : "משמרת היא 8 שעות.אין הפסקות. אם החנות ריקה ומושלמת ואתם 2 אנשים, אז אפשר לצאת."
הבעיה שהחנות בחים לא תהיה מושלמת. ולפעמים אין 2 אנשים.
משתמע שאין הפסקות מסודרות. וגם בחיפופות שלי לא היו.
אני יודעת על כל שעה 5 דק הפסקה..
האם חוקי?
רוני
31/08/2020 03:28
רוני 31/08/2020 03:28
שלום,
בעקבו הקורונה חיפשו עוזרי הוראה העומדים בתנאים מסוימים לעבודה בבתי ספר יסודיים. את קורות החיים היה צריך להגיש למועצה המקומית, עד תאריך מסוים. לא קיבלתי כל תשובה למייל על אף שנאמר שמי שעומד בקריטריונים (ואני עומדת בהם, אחד מהם זה תואר אקדמי וניסיון הדרכתי) יעבור בחינת קורות החיים לעמידה בקריטריונים הנדרשים על ידי וועדה רשותית.
לעומתי, שמעתי על מישהי שלא עונדת בקריטריונים וכלל לא הגישה קורות חיים שהתקבלה לתפקיד באמצעות ״פרוטקציות״. אשמח לדעת האם זה חוקי ואם לא, מה עליי לעשות.
תודה רבה!