ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
יוחאי
06/09/2020 10:28
יוחאי 06/09/2020 10:28
אני מקבל דמי אבטלה כרגע בלי צורך ללכת לחתום בלשכה בעקבות המצב, אני יכול לטוס לחו"ל ולהמשיך לקבל את דמי האבטלה? אני צריך ליידע מישהו על זה?
ספי לוי
05/09/2020 14:30
ספי לוי 05/09/2020 14:30
המעסיק שלי קיבל טופס למילוי מההוצאה לפועל לעיקול המשכורת והמטלטלים שלי אם קיימים בעסקו.
אין לי מטלטלין ומשכורתי היא כ 3500 נטו.
אני נשוי ואב לשני ילדים. (אחד מהם מעל 18).

פוטרתי ,כיוון שהמעסיק מפחד שיעקלו לו את חשבון הבנק וגם אמר שאינו יודע לחשב כמה להוריד לי, כי יש תקנות הגנת השכר (זכות להשתכר עד 3800₪, לפי הסטטוס שלי),ומנגד חובה לעקל 20% מכל משכורת שאקבל.
בקיצור פוטרתי.
דור
03/09/2020 15:18
דור 03/09/2020 15:18
קיבלתי זימון לשימוע ולטענתי לא מוצדק.
הזמנתי מוצר מהחברה בה אני עובד ולרגע לא הזדהיתי כעובד חברה.
הזמנתי את המוצר ב20.8
באתר החברה מתחייבים ל5 ימי עסקים
ב23.8 עליתי מול נציג נאמר לי כי יצרו איתי קשר לתיאום.
למחרת דיברתי עם נציגה שאמרה שקבעו לי משלוח לתאריך 31.8 אך זו הזמנה פקטיבית.
בתאריך 26.8 התקשרתי כדי לברר מתי אמורים להתקשר ולקבוע איתי.
האשימו אותי כי אני קבעתי באתר את תאריך המשלוח (דבר שהוא לא אפשרי בכלל אין אופציה כזו באתר) אמרו הזמנה פקטיבית יצרו איתך קשר. אין מה לעשות.
אני התלהמתי קיללתי ואימתי כנגד החברה והנציגה (לא שאני מצדיק את עצמי לרגע ואף אני מצטער על התנהגותי) הביאו אותי לאיבוד עשתונות ועצות.

לאחר שעתיים של שיחה נקבע לי משלוח לתאריך המיעוד 27.8 כמו שהיה צריך להיות עם חמישה ימי עסקים.
בשעה 18 בערב התקשרה אלי נציגה והציגה שלא יספקו לי את ההזמנה כי חסר מוצר אחד וזה יגיע ב31.9.
שוב התעצבנתי והגעתי למצב נפשי לא טוב.
התשובה של הנציגה הייתה אם אתה לא רוצה ב31 אז תבטל!

עשינו הזמנה חדשה והעלינו נציג מכירות על הקו.
הנציג קבע משלוח ל27.8 בין 10-12 וגם המשךוח הזה לא הגיעה.

לאחר 2 טלפונים מול שירות וטלפון מול אותה נציגה המוצר הגיע קרוב לשעה 14.00
כרגע השימוע הוא על נושא הקוד האתי והקללות.

המנהלת שלי אומרת לי שאני לא לקוח אלה עובד חברה והכל מבוטל ברגע שהתנהגתי כך.

איך יכול להיות שאני לא לקוח ורק עובד חברה?

לקוחות מקללים צועקים מאיימים בדיוק באותה מידה ואני צריך לתת להם את המענה הטוב ביותר. ואף אומרים לנו... לא נורא תיתן שירות טוב איפה כל מה שאומרים לנו לגבי לקחות חל עלי ואף אחד מטעם החברה לא התנהג אלי בצורה כזו.

אשמח מאוד לעזרה.
סטס
03/09/2020 14:04
סטס 03/09/2020 14:04
נולד לי ילד ואישתי יצאה לחופשת לידה לאחר 6 שבועות אנחנו מעוניינים לחלוק את חופשת הלידה.
אני ימשיך את שאר חופשת הלידה ואישתי תחזור לעבודה
אישתי הודיעה למעסיק שהיא תחזור ואני הודעתי גם לעבודה בכתב ועם תאריכים והכול.

המעסיק שלי לא מאשר לי להשאר את כל המשך תקופת חופשת הלידה בבית אומר שאני צריך לקצר את חופשת הלידה זה חוקי? האם יש מגבלה לפי חוקי העבודה על חופשת הלידה של האב?
דוד
03/09/2020 13:40
דוד 03/09/2020 13:40
אני עובד שכיר בחברה מסודרת , יש לי שעות חופשה שצברתי , הודעתי למנהל שלי לפני יומיים , שאני צריך חמישי שישי הבא להיות בחופש , לפי החוק מותר לו להגיד לי לא לצאת לחופשה ? אם הכל מסתדר בעבודה מבחינת העובדים ולא חסר עובדים בעבודה בגלל שאני יוצא לחופשה
גלית
03/09/2020 08:27
גלית 03/09/2020 08:27
האם ניתן בחוזה של עובד במשרה חלקית (80 אחוז משרה ארבעה ימים מלאים בשבוע ) לחלק את השכר לשכר בסיס ושעות נוספות גלובליות למרות שהמשרה היא חלקית ואינה מגיעה ל182 שעות בחודש?
ואם כן האם על השעות העודפות שהוא עושה ביום החמישי הפנוי שלו כן צריך לשלם בכל אופן מכיוון שאילו שעות עודפות ולא נוספות ?
תודה מראש
קארו קינטרו
03/09/2020 08:25
קארו קינטרו 03/09/2020 08:25
עובד שעבד שלושה חודשים התפטר מכוון שלא הוחתם על חוזה העסקה:

א)האם חייבים להחתים חוזה לתקופת ניסיון של עובד

ב) דובר שאחרי שלושה חודשים יבוצע הליך של הערכת עובד. העובדת טוענת שהיא זכאית לאחוזים מהמכירות כבר בתקופה לפני שלושת החודשים למרות שנאמר ךה שרק אחרי שלושה חודשים והערכת עובד ץעשה שיחה בנושא אחוזים

ג) העובדת שלחה טענה שהיא עוזבת מכוון שלא הוחתמה על חוזה וטענה בנוסף ש הסיבה לעזיבתה היא גם הטרדה מינית! (שלא קרתה כמובן) האם יכול המעסיק לתבוע על הוצעת דיבה או סחיטה! במקרה כזה?

אשמח לתשובות
אנונימית
03/09/2020 08:23
אנונימית 03/09/2020 08:23
קיבלתי מכתב פיטורין בסוף חודש יוני לתאריך 7.8.20 (הודעה מוקדמת) .

בתחילת אוגוסט ביקשו ממני לבצע עוד משימה והאריכו לי את תאריך הפיטורין עד סוף אוגוסט 31.8.20 בעל פה.

במהלך חודש אוגוסט עברתי הפלה עצמונית.

האם הפיטורין נשארים בתוקפם ל-31.8 או שמקרה ההפלה משנה את התמונה? כמה זמן לאחר הפלה לא ניתן לפטר?
יעל
02/09/2020 17:32
יעל 02/09/2020 17:32
שלום,

אני כבר חצי שנה בחל"ת (מפרוץ הקורונה). לאחרונה, החברה בה עבדתי הציעה לי לחזור לעבוד שם בתפקיד מעט שונה אך לא משמעותית מהתפקיד הקודם. אני לא מעוניינת לחזור לעבוד שם ורוצה לבדוק את זכאותי לקבל דמי אבטלה בתור מפוטרת (בגלל תקופת החל"ת שאני נמצאת בה עד לזמן זה). האם אני צריכה לעבור דרך החברה שבה עבדתי עד שיצאתי לחל"ת ולקבל מהם מכתב פיטורין, או שאני יכולה לפנות ישירות לביטוח לאומי ולבקש להתפטר בדין מפוטרת (בגלל החל"ת) וכך לקבל את דמי האבטלה?

אשמח לתשובתכם.
תודה
קארין
02/09/2020 16:48
קארין 02/09/2020 16:48
שלום,

אשמח לקבל הכוונה.

בתחילת מרץ השנה התפטרתי מהעבודה עקב נסיבות שביחסי העבודה - התנכלות - עבדתי שם בדיוק שנה ולא קיבלתי פיצויי פיטורים כיוון שאני התפטרתי מיוזמתי, אחרי שהתפטרתי הבנתי שאני אצטרך לחכות 90 יום עד שאוכל לקבל דמי אבטלה כיוון שהתפטרתי, ואז קראתי שבנסיבות מסוימות ביטוח לאומי מבטלים את ההמתנה של 90 הימים, אז כתבתי להם מכתב מפורט שמסביר בדיוק למה אני סבורה שההתפטרות שלי הייתה מוצדקת, ובעקבות זה הם ביטלו את ההמתנה של 90 הימים ושילמו לי את דמי האבטלה רטרואקטיבית.

העניין הוא שעד עכשיו לא קיבלתי פיצויי פיטורים ממקום העבודה הקודם, למרות שאני סבורה שמגיע לי כי צברתי וותק של שנה בדיוק וכי בפועל אני מרגישה שנעשה לי עוול ובעצם לא הייתה לי ברירה אחרת אלא להתפטר.

מה ניתן לעשות במצב כזה? למי פונים? האם חייב לפנות לעורך דין או שיש איזשהו ארגון זכויות עובדים שיכול לעזור לי?

האם זה שביטוח לאומי כביכול הכירו בי כמפוטרת (בכך שביטלו לי את ההמתנה של 90 הימים) מועיל לי בצורה כלשהי?

תודה רבה.
דניאלה
02/09/2020 16:39
דניאלה 02/09/2020 16:39
שאלה,
ביום שני היתה לי תאונה בדרך מהעבודה בתל אביב לאסוף את הילדה מבייביסיטר בהוד השרון (אני גרה בחולון).
אני בסדר אבל הרכב ניזוק במשהו כמו 6000 שקל לפחות. הביטוח שלי לא מכסה כי יש לי רק חובה וצד ג' +גניבה. ואין לי כסף כרגע לתקן.
לפני שאני משביתה את הרכב,
האם תביעה בגין תאונת עבודה אמורה לכסות את זה, או שתאונת עבודה זה רק נזקי גוף ורק אם הייתי במסלול של עבודה בית?
עדי
02/09/2020 16:39
עדי 02/09/2020 16:39
ילדתי בתחילת פברואר והארכתי את חופשת הלידה (חל"ת על חשבוני).

הודעתי למעסיק מראש שאחזור בחודש ספטמבר לאחר ימי ההסתגלות של ילדיי (נשלח מייל ללא תאריך מדויק).
לפני מס' ימים נודע לי כי הם רוצים שאחזור רק בתחילת נובמבר לאחר החגים (בשל הקורונה ותקופת החגים בה היקף העבודה נמוך יותר).

הם אומרים שהם יכולים לדחות את החזרה שלי לעבודה מחל"ת מבלי להוציא אותי לחל"ת קורונה (מה שיזכה אותי בדמי אבטלה עד שאחזור לעבוד).

מעוניינת לדעת האם זה מהלך חוקי, האם הם צריכים לתת לי על כך הודעה מראש, האם יש משהו שאני יכולה לעשות?

לחזור בנובמבר מבלי שיוציאו אותי לחל"ת קורונה משמע שלא אקבל שכר עד 10.12, זאת בהנחה שבכלל אחזור לעבוד בנובמבר ולא יהיה סגר שידרוש שאשאר בבית.
אנונימית
02/09/2020 16:27
אנונימית 02/09/2020 16:27
אני בהריון בשבוע 26 אני עובדת במקום עבודה שנה בדיוק הייתי בשבועיים מחלה לפני כחודש בגלל כאבי גב עזים והתחלתי פיזיותרפיה הכאבים מחמירים ויש לי המלצה לשמירת הריון כרגע אין כלל ימי מחלה צבורים.

כמה שאלות:

1. מה עושים במצב כזה? במידה ואני יוצאת ל 30 ימי מחלה רצופים והמלצה לשמירה ולא מאשרים לי בסוף האם איבדתי משכורת של חודש שלם וגם לא אקבל כלום מביטוח לאומי על הימים הללו?

2. במידה ואכן תאושר שמירת הריון. עפ מה יחושבו דמי הלידה שלי, עפ מה שנכנס לי בשלושת חודשי שמירת הריון או עפ שכר אמיתי שלי מהעבודה?
מיה
02/09/2020 16:26
מיה 02/09/2020 16:26
אשמח לקבל הבהרה לגבי תהליך הוצאת שמירת הריון כי כל אחד אומר לי משהו אחר (המעסיק והרופא).

מה בא קודם?

האם מקום העבודה ממלא את טפסי שמירת ההריון רק אחרי שיש המלצה מהרופא או ההפך, הרופא ממלא המלצה אחרי שכל שאר הטפסים מוכנים?
משרת אם 02/09/2020
סמאהר
02/09/2020 15:27
סמאהר 02/09/2020 15:27
עובדת רשות מקומית בתפקיד סייעת בגן במשרה מלאה עובדת 5ימים בשבוע מראשון עד חמישי משעה 7:30עד 16:00 ואמא לילד עד גיל 12.
האם היא זכאי לקיצור יום עבודה ?
Elid
02/09/2020 12:48
Elid 02/09/2020 12:48
שלום,
אודה להסבר כיצד משולמת משכורת בחל״ד?
האם ״יוצא מהכיס״ של המעסיק?
האם התשלום הוא מביטוח לאומי או גורם אחר?
אלי.ה
02/09/2020 11:32
אלי.ה 02/09/2020 11:32
לפני שבוע הפסקתי לעבוד. העבודה הייתה פרוייקט זמני שנקבע בחוזה עבודה לתאריכים מוגדרים. בפועל, הוחלט להפסיק את העסקתי לפני הזמן שהוגדר בחוזה כסוף הפרויקט. (הוגדר בחוזה ששני הצדדים רשאים להפסיק את העבודה בכל עת)

בחוזה קיים עוד סעיף הגבלת עיסוק - במשך 6 חודשים נוספים מתום העסקתי בחברה מכל סיבה שהיא, לא אעבוד במקום שמהווה תחרות עם החברה הראשונה. במהלך הריאיון בחברה הראשונה נאמר לי גם שם של חברה ספציפית.

חיפשתי עבודה באותו התחום שעבדתי וזומנתי לריאיון עבודה בחברה השניה, ה'ספציפית'. כשדיברתי עם המגייסת בטלפון שאלתי אותה אם עצם זה שעבדתי בחברה הקודמת לא אמור להוות בעיה כלשהי ונאמר לי שלא, בינתיים קבענו ריאיון עבודה להמשך השבוע.

האם עצם עבודתי בחברה השנייה מהווה כבר הפרה של סעיף הגבלת העיסוק או שהדבר תלוי בתפקיד שלי בחברה השנייה, אם אני מתעסק עם סודות מסחריים וכו' או בכלל לא חשוף לזה?

האם העובדה שאני עתיד לעבור ריאיון עבודה בחברה השנייה כבר מהווה הפרה של סעיף הגבלת העיסוק או שזה בסדר כל עוד לא אחתום על חוזה איתה?

האם חצי שנה היא מידתית ותקפה בהתאם לנסיבות - קיצרו את תקופת ההעסקה שלי?
ש.א
02/09/2020 10:39
ש.א 02/09/2020 10:39
אני אמורה לסיים את חופשת הלידה ב29.9 עובדת כמעט 13 שנה בעבודה.

ב-23.8 כבר שוחחתי עם המנכל והגשתי מכתב התפטרות שהחל מה-30.9 אני לא עובדת. דיברה איתי מהכח אדם אתמול ואמרה לי שבחינתם מה-23.9 אני לא עובדת וזה התאריך שיהיה רשום במכתב השחרור.

האם זה קריטי ה-6 ימים האלה או להתעקש מולם? האם זה יהווה לי בעיה בהגשת תביעה לאבטלה - מבינה שספירת ה-90 יום תתחיל מה-30.9 מבחינת ביטוח לאומי.
אשמח לתשובה מהירה.
ציפי
02/09/2020 10:33
ציפי 02/09/2020 10:33
שלום רב, אני עובדת עכשיו בעבודה קבועה ועוברת לעבודה חדשה (אני בהריון) יש לי כמה שאלות
1. האם ימי המחלה והחופשה שנצברו לי משלמים לי עליהם אחרי שאעזוב
2. האם אני יכולה לנצל את ימי ההודעה מוקדת ע"ח הימי חופשה או המחלה שלי
3. האם אני יכולה להתחיל לעבוד תוך כדי זמן ההודעה המוקדמת
4. האם שעות ההריון אני יכולה לנצל ב2 העבודות 40 שעות - האם המעסיק החדש יכול לדעת האם ניצלתי או לא ניצלתי שעות אלו?
תודה רבה
עדי
02/09/2020 10:31
עדי 02/09/2020 10:31
ילדתי ב12.3 , וסיימתי את חופשת הלידה שבתשלום ב25.6
לאחר מכן המשכתי את חופשת הלידה שלי ללא תשלום ,
לאחר מספר בדיקות הבנתי שאני יכולה להמשיך את החל"ת ולקבל אבטלה מבלי להתפטר.
אני עובדת באותו מקום עבודה כבר 4 שנים , עובדת מעל 40 ק"מ (78 ליתר דיוק) לכיוון אחד, אין לי משרת אם , הנסיעה בהסעות של העבודה אורכת מעל שעה וחצי ואי אפשר לקצר את שעות העבודה שלי כי אני עובדת במשמרות כולל שישי שבת חגים .
פתחתי תיק בלשכת התעסוקה , שלחתי לביטוח לאומי 12 תלושי שכר
ביטוח לאומי חזרו אלי בבקשה למכתב פיטורין , כל מי שניסיתי לדבר איתו שם והקראתי להם מהאתר שלהם בעצמם , דחה אותי ולא הבין מה אני רוצה .

בסוף ויתרתי , אשמח לדעת אם עדיין יש סיכוי להציל את זה ?
יהודה
02/09/2020 10:29
יהודה 02/09/2020 10:29
דרך יצירתית לפטר עובד, והאם זה חוקי?
חברת אבטחה שהתחלתי לעבוד דרכה במקום קבוע ובימים ושעות קבועים, רוצים שהפסיק לעבוד שם ואעבור למקום אחר עם תנאים נחותים בהרבה, ככה במקום לפטר מעבירים אותי, שאתפטר מ"רצוני"

אני עובד 4 חודשים ואני יודע שאמורים להיות 4 ימי התראה מראש, מה קורה במקרה כזה שאני מתפטר עקב הרעה בתנאים?
יובל
02/09/2020 10:27
יובל 02/09/2020 10:27
אהלן,

שאלה: במקום עבודה עובדים על פי חוזה 5 ימים בשבוע (9 שעות + שעות נוספות) ומשלמים שעות נוספות גלובלי. הגיעה דרישה של מקום העבודה לעבודה גם בשני ימי שישי במהלך תקופה לחוצה, האם העובדים זכאים לימי חופש כפיצוי על הימים שהם עבדו בהם, או שניתן להחשיב את זה כמו שעות נוספות לפי חוקי העבודה? כללי המנוחה השבועית של 36 שעות רצופות נשמרו כביכול כי העובדים לא נדרשו לעבוד בשבת.

תודה רבה לעונים
הדר
02/09/2020 10:15
הדר 02/09/2020 10:15
היי, יכול להיות שאאלץ להגיש תביעה קטנה נגד מישהי שיצאתי לה עם הכלבים בתור עבודה.
היה לנו הסכם בע"פ והסכמתי שתשלם לי אחת לשבועיים.
לקראת סוף השבוע בו היא אמורה לשלם לי, היא נעלבה על כך שלא עניתי לה להודעות בזמנים של אחרי העבודה (הודעות אישיות חוץ מאחת בה היא שואלת אם הכלב שיחק עם כלבים אחרים בטיול שהיה לנו בצהריים).
כשעניתי מאוחר יותר בערב היא כעסה על כך שאני לא עונה להודעות ושאני צריכה להיות זמינה להודעות כי מה אם יש עדכונים או דברים שנוגעים לעבודה?

בסוף השיח הוחלט שהיא לא מעוניינת לראות אותי יותר, אך מאז לא שילמה לי על 8 הפעמים בהם יצאתי עם הכלבים.

היא טוענת שהכסף לא מגיע לי אבל שתשלם מתי שתרצה.

עברו מאז ארבעה שבועות וכל פעם כשאני בודקת היא לא מוכנה לשלם עדיין.

אשמח לדעת

א. אם תביעה כזו מתקבלת כתביעה קטנה? לטענתה היא לא מתקבלת.

ב. אם הסכום שמגיע לי הוא 360 שח והגשת תביעה תעלה 50 ש"ח, האם אני תובעת אותה על 410 שח בסהכ?

ג. לטענתה אני חשופה לתביעה כי בתחושה שלה אני העמדתי פני חברה שלה ופתאום התהפכתי (הייתי נחמדה ורציתי לעזור בדברים שאפשר לעזור בהם אך הרגשתי שהגבולות שלי נחציים בכמות ההודעות האישיות שהיא הייתה שולחת לי במהלך היום), האם זה נכון?

תודה לעוזרים
מרגלית
02/09/2020 08:45
מרגלית 02/09/2020 08:45
עובד מפעל 18 שנה בעבודה שדורשת מאמץ בכפות הידיים. העובד נפגע במפרקי האגודלים ואינו יכול להמשיך בעבודה זו. יש אישור רופא תעסוקתי ועובר טיפולי פיזיותרפיה. מאז ינאר 2020 לא עובד.
ניצל את כל ימי המחלה.
ניצל את כל ימי החופשה.
הגיש בקשה לביטוח לאומי לקביעת אחוזי נכות. מחכה לתשובה.
כבר חודשיים לא מקבל שכר כלשהו.
העובד לא הודיע על התפטרות.
המעסיק לא הודיע על פיטורין.
- כיצד ישלם העובד פנסייה?
- האם עדיין יש יחסי עובד מעסיק?
- האם המעסיק מחוייב בהפרשת חלקו של הפנסייה?
- האם העובד צריך לשלם את כל ההפרשה לפנסייה על מנת לשמור על זכויותיו (1104 שח).
- האם מותר/יכול לעבוד עכשיו בעבודה אחרת שאינה דורשת ואינה פוגעת במגבלה שלו?

העובד לא הגיש ט׳ 250 לב״ל בעקבות הפסקת עבודתו בשל הכאבים והמגבלה במפרקים. האם יכל להגיש? האם זו תאונת עבודה?

אשמח לתשובתכם.
תודה מראש
מרגלית
יאיר
01/09/2020 14:56
יאיר 01/09/2020 14:56
שלום

לפי סעיף 1ב(א) לחוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת ילד), תשנ"ג-1993, מי שהוא הורה לאדם עם מוגבלות ועבד שנה באותו מקום עבודה זכאי לעוד 18 יום בשנה לליווי של הילד לטיפולים שונים הקשורים בנכותו.

השאלה - האם חל"ת שנלקח בהסכמה בין העובד למעסיק (בלי קשר לקורונה) נספר לצורך צבירת השנה לפי סעיף 1ב(א)?

תודה!
קטי
01/09/2020 14:52
קטי 01/09/2020 14:52
שלום רב,
עובד הזכאי לדמי אבטלה , קיבל אותם מחודש מרץ .
הוא התחיל בחודש יולי עבודה זמנית וחלקית של מספר ימים בחודש .
העבודה היא שעתית
( והשכר נמוך מדמי האבטלה בהרבה, אבל פחות רלוונטי לנושא)

העבודה הייתה אמורה להסתיים בחודש אוגוסט.
בפועל מושכים את העובד ולא מפטרים אותו, ואומרים שהנה תכף יהיו עוד כמה ימי עבודה ובנתיים בקושי עבד יומיים באוגוסט ולא קיבל דמי אבטלה על חודש אוגוסט כמובן כי דיווח שהוא עובד.

במצב הנוכחי העובד מעדיף להתפטר אך זה אומר שיחכה שלושה חודשים עד שיקבל דמי אבטלה ללא הכנסה כלל
כמו כן העובד מועסק על ידי חברת כוח אדם שאינה המעסיק בפועל.

איך אפשר לפתור את העניין בכדי שיוכל לקבל דמי אבטלה בהקדם?

תודה מראש
שירית
01/09/2020 14:49
שירית 01/09/2020 14:49
שלום, אשמח להתייעץ איתכם בנושאי ביטוחים פנסיונים.
בעקבות בעיות בניוד כספי הפנסיה שלי בין שתי חברות, הכסף שלי שוכב בחשבון מעבר מפברואר.
שמתי לב לזה רק ביוני, לכן הפניה לחברות הרלוונטיות והטיפול בבעיה החל לפני חודשיים וחצי. נושא ניוד כספים שאמור להסתיים בשבועיים לכל היותר מתנהל באמצעות טלפונים ואני לא רואה את הסוף. חברה אחת אומרת שאין מה לעשות והחברה השניה לא משתפת איתה פעולה והפוך.

האם יש משהו שאני יכולה לעשות מכיוון משפטי שיזרז את פיתרון הבעיה?
איריס
01/09/2020 14:44
איריס 01/09/2020 14:44
עובדת עבדה בגן ילדים במשך כמעט 3 שנים
יום שישי בצהריים היא מקבלת שיחה מבעלת הגן שאין מספיק ילדים לשנה הקרובה (השיחה הייתה לפני שבוע וחצי, כלומר שבוע וחצי לפני תחילת השנה) ולכן העובדת מפוטרת, ככה מהיום למחר בלי התראה (שהשיחה כחודשיים לפני אמרו לה שהיא ממשיכה לעבוד)
בעלת הגן מתחמקת מלתת תאריך שבו תיתן פיצויים ועל כל שאלה עונה שיהיה לי תשובה נדבר, נראה, אודיע לך וכו'.

בנוסף בעלת הגן טוענת שמה לעשות בגלל הקונה מותר לפטר בטלפון מהיום למחר (טוענת שבדקה את זה)
האם יש צדק בדברייה?
יהונתן
01/09/2020 14:43
יהונתן 01/09/2020 14:43
היי

יש לי הוראת קבע בביטוח לאומי. במקום לגבות כמו שצריך כל פעם הם "שוכחים לקחת כסף" ואז נוצר לי אצלם חוב שאיני מודע אליו עד לאחר קבלת מכתב. התקשרתי אליהם כבר פעמים רבות בעניין ואין בעיה עם הפרטים שלי, הבעיה היא כולה אצלם.

פעם אחת הם שילמו לי על המילואים, ואז שלחו לי שאני צריך להחזיר להם 3000 ש"ח כי המעסיק היה צריך לשלם, עכשיו קיבלתי התראה שאני בחוב על 3 חודשים שמשום מה הם לא הורידו ואני צריך לשלם את החוב + ריבית.

אין מה לעשות עם זה? אני פשוט צריך להכיר בזה שזה המצב להשלים עם זה?
אלמוג
01/09/2020 14:37
אלמוג 01/09/2020 14:37
הבוסית שלי מסרבת לשים מסכה בעבודה. היא חזרה למשרד רק עכשיו אחרי שהיא מילאה חוזה במקום אחר מאז מאי (תחילת תקופת הקורונה).

אני עובדת במקום כבר שנה וחודש.

האם אני חייבת לתת לבוסית שבועיים התראה, למרות שאני מתפטרת בגלל שהיא מפירה את החוק (חובת לבישת מסכה במקום עבודה סגור)?

תודה על העצות!