ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
אלון
12/07/2018 23:44
אלון 12/07/2018 23:44
לפני כשנה הוצע לי לשנות תפקיד לתפקיד של מנהל אזור -X, תפקיד שעוסק בתחום שונה מהתפקיד שהייתי בו עד כו, וזאת עקב עזיבת מנהל את אותה מחלקה, ועקב בקשה של שני חברי דריקטוריון (שעזבו עקב פרישה בינתיים).
הובטח לי שאכנס לתפקיד אקבל קידום בשכר (בעל פה).
מאסתי בתפקידי הקודם שבו הייתי נתון באיומי פיטורין כל שני וחמישי עקב מחלוקת עם מנהל אחר שאביו סמנכ"ל שתחתיו עבדתי, כאשר אותו מנהל היה מזכיר לי את כוחו וקשריו ומזהיר אותי.
כאשר לבסוף נכנסתי לתפקידי החדש, המנהל החדש הביע תרעומת בפני שאינני מתאים לתפקיד ושאני צריך להגיד את זאת להנהלה.
אחרי מספר חודשים בתפקידי החדש נאלצתי לבצע ניתוח עקב פריצת דיסק, דבר שגרם לחופשת מחלה של חודשיים.
בתקופה זו היתי בקשר עם המנהל כל שבועיים.
שחזרתי מהמחלה זומנתי לשיחה אצל אותו סמנכ"ל שעם בנו היתי בסכסוך בתפקיד הקודם, הועלתה טענה שלא עידכנתי את המנהל מתי אני חוזר ושלא היתי איתו בקשר כל הזמן הזה.
שביקשתי להראות התכתבויות והודעות אמרו לי שאין צורך והוא אינו מאמין לי.
באותה שיחה נרמז לי, שאולי אם אינני בריא אני צריך לשקול אם להמשיך בתפקיד (אם רמיזה לעזוב).
כאשר אמרתי שאין בכוונתי לעזוב העבירו אותי לנהל אזור-Y.
לפני כחודש מספר עמיתים שלי, שמנהלים אזורים סביבי, טענו בפני שהמנהל טען בפניהם שאינו רוצה אותי בתפקיד והיה שמח להחליף אותי.
בנוסף הוא קיים ישיבה עם שאר המנהלים על שינוי אזור הניהול על פי רצונם, בו הוא החליט על שינוי האזור שלי (שיחה שהוא לא זימן אותי אליה).
כאשר התעמתי איתו, והראתי לו שהנתונים שלי לא פחות טובים משאר המנהלים הוא תירץ את השינוי ומה שאמר להם ב"תחושה אישית שלו".
שביקשתי שיפטר אותי במידה שהוא לא מרוצה, רמז שאין לו אף אחד אז לבינתיים אני יהיה הברירת מחדל.
אני כבר תקופה מרגיש התעמרות, ומילים למנהלים אחרים בדבר כך שאני לא מנהל, כלומר לא ברמה של מנהל.
וזאת לאחר שבתפקידי הקודם קיבלתי עובד מצטיין, ונתוני מבחינת יעילות נמצע קצת מעל הממוצע משאר המנהלים.
האם זו התעמרות?
במיוחד שאני מגיע כל יום בהרגשה שמשפילים אותי, כאשר המנהל שלי מדבר עלי עם קולגות מאחורי הגב
נועה
12/07/2018 18:05
נועה 12/07/2018 18:05
שלום רב.זקוקה בבקשה לעזרה,או, הכוונה, מה עליי לעשות.עבדתי בעסק פרטי, אצל מעסיקה במשך 8חודשים.פוטרתי לפני כשבוע.חשוב לי מאוד לציין,כי, בתקופת עבודתי,ספגתי יחס מזלזל,משפיל,דורסני, מצד המעסיקה,אך נשארתי כיוון שהייתי זקוקה למשכורת.כאשר שאלתי מה קורה עם קרן הפנסיה שלי,נעניתי כי עדיין לא פתחה לי כזו והיא מחכה שישלחו טפסים מתאימים מסוכן הביטוח שלה.דבר לא נעשה מצידה. אתמול, בעלי התקשר לשאול בדבר קרן הפנסיה והמעסיקה טענה,כי, מסרה לי את מספר הטלפון של הסוכן וכי היה עליי לדאוג לכך. זהו שקר וכזב.אין לי מושג מיהו הסוכן. מעולם הציעה את מספר הטלפון שלו.דאגה לומר לבעלי שאין מצידה שום כוונה לפתוח לי קרן פנסיה וטרקה את הטל.לא יודעת מה עליי לעשות.איך לפנות אליה.אין לי אפשרות כלכלית לפנות לעורך דין ואני גם לא רוצה לוותר.מבינה כי זו חובתה,כמעסיקה, לדאוג לי לכך.מספיק סבלתי במהלך תקופת עבודתי אצלה. אשמח מאוד מאוד להכוונה. תודה גדולה.נועה.
גניה
12/07/2018 15:43
גניה 12/07/2018 15:43
שאלה בדיני עבודה -

אני עובד כיום בחברה מסויימת בה קיבלנו ייעוץ חיצוני מאיזה 'מומחה'.

אני גם מתראיין במקומות אחרים כרגע, ואחת החברות, שבהן עברתי כבר 2 ראיונות פנתה לאותו "יועץ" על מנת שיראיין אותי.

אותו 'יועץ' שלח הודעה לבוס הישיר שלי, שבה הוא פשוט כותב לו שהוא הולך לראיין אותי בחברה אחרת ואם זה "בסדר מבחינתו"

אין פה איזשהי הפרה בוטה של הדיסקרטיות שלי בתור אחד שמחפש עבודה?
ישראלה
12/07/2018 15:43
ישראלה 12/07/2018 15:43
בתום שנת עבודה ראשונה של העובד, מגיעים לו התנאים הסוציאליים לפי חוק: הבראה, ימי חג שלא ניצל וימי חופש.

הבעיה עולה עם תשלום ימי החופש, על פי התאגיד דרכו אנו מעסיקים את העובד, אנחנו מחוייבים לשלם לעובד את ימי החופש בסיום כל שנת עבודה, כאשר בחוק כתוב שאין לפדות ימי חופש בכסף, העובד צריך לצאת לחופש או לצבור אותם עד 3 שנים. התאגיד מפעיל עלינו לחץ לשלם את ימי החופש ומבחינת עובד מה שהתאגיד אומר הוא נכון ואנחנו בעצם מעכבים לו תשלום שמגיע לו.

אשמח לסיוע מעו״ד לענייני עבודה , תודה.
אוראל
12/07/2018 15:41
אוראל 12/07/2018 15:41
היי, מופנה לעורך דין לדיני עבודה.

בשנה שעברה פתחו לי קרן פנסיה בגלל שירות מילואים של חודש - לא ידעתי שיש לי קרן פנסיה פעילה כמובן עד שקיבלתי דו"ח.

וכמובן לא הצהרתי על כך, כיוון שלא ידעתי (בעבודה החדשה)

עבדתי במקום עבודה 4 חודשים, וכמובן על פי חוק היו אמורים להפריש.

האם יש מה לעשות בנידון או שההצהרה שלי קובעת במקרה זה?
ירין
12/07/2018 15:40
ירין 12/07/2018 15:40
שאלה בנוגע הודעה לעובד. מקרה שהיה כך היה: חיפשתי עבודה ופנו אליי מחברה מוכרת בארץ לעבוד בחנות של אחד הסניפים שלה. לאחר ראיון בטלפון, זימנו אותי בטווח מאוד מאוד קצר לראיון עבודה עם מנהל האיזור. לאחר התרשמות מנהל האיזור, שלח אותי עוד באותו יום לבצע מבדק אמינות במודיעין (הראיון והעבודה נמצאים בירושלים) בעקבות הצורך שלהם בעובדים (בד"כ מבדק אמינות מתבצע כאשר התקבלת לעבודה וזה השלב האחרון כידוע). נשלחתי למבחן במודיעין כבר באותו יום והלכתי עם הרכב הפרטי שלי. עשיתי את המבחן, ומאז אין קול ואין עונה ומאותה חברה אין מענה. מצאתי עבודה אחרת, ולאחר תקופה של שמונה חודשים התקשרו אליי שוב (הפעם עובדת אחרת ממשאבי האנוש של החברה) וביקשה להזמין אותי לראיון. טענתי את שנעשה לי. היא אמרה שהיא מבטיחה שהדבר לא יקרה שוב, וביקשה שאבוא שוב לדחיפות לראיון עם מנהלת הסניף של החנות. לאחר הפגישה שוב לא יצרו איתי קשר (לפני הפגישה קיבלתי הודעה בפייסבוק מאותה רכזת גיוס, שהייתה צריכה ממני את מספר הטלפון שלי, לאחר זמן מה החזרתי הודעה פעם ופעמיים בנוגע להחלטה סופית ולא קיבלתי תגובה). לפי סעיף 3 א' (2) לחוק הודעה לעובד הם חייבים לעמוד בזה. השאלה מבחינה פרקטית: מה אוכל לעשות בנידון?
בילי
12/07/2018 15:27
בילי 12/07/2018 15:27
שאלה : הבן זוג שלי עובד מ- 4.00 בבוקר עד 19.00 בערב כול יום חוץ מפעם בשבוע שיוצא ליראות את הילדים שלו שיוצא ב 15.00 בצהריים משלם מזונות גבוהים לדעתי 3.800 שח לשניי ילדים . עכשיו גרושות פתחה לו תיק בבית דין הרבני על הלאת המזונות היא מבקשת 4.500 כול חודש בטענה שהוא לא בא ליראות את הילדים ולא לוקח אותם בעוד היא זאת שמונעת מימנו ליראות אותם ומסיתה אותם נגדנו (יש לנו הוכחות בשיחות טלפון לכול מה שאמרתי ) ילדים בן 15 ובת 10 אני גרה עים הבן זוג 9 שנים ביחד ואנכנו ידועים בציבור ויש ילד משותף בן 5 . בית הדין אישר לה 4.500

השאלה שלי אים הבן זוג שלי לא מסכים לשלם את הסכום ההזוי הזה ורוצה שביטוח לאומי ישלם לה מה הוא צריך לעשות? אים כסף לקחת עורך דין וליתבוע אותה הלוואי ויכולתי!

תודה לעונים וסליחה על החפירה
רויטל
12/07/2018 15:23
רויטל 12/07/2018 15:23
שאלה לעו"ד בתחום דיני עבודה. האם עובד אשר נמצא בחופשת מחלה למעלה מ - 90 יום ניתן לשנות לו לדוגמה מיקום בעבודה, ואני אסביר.

יש סייעת שיש לה קביעות בגן עיריה. היא שברה יד ובחופשת מחלה מאז דצמ' ולא הייתה בגן מאז. באוג' עוד יש לה וועדה רפואית ואנו ההורים רוצים שהסייעת שהייתה שם כל השנה תישאר.

אני יודעת שמעל 90 יום אז כבר אין את ההגנה של חופשת מחלה ולכן זה שלא דנים במצבה זה רק תירוץ כי פשוט לא רוצים. השאלה האם ניתן לדוגמה להעביר אותה לגן אחר כאשר לא פוגעים בתנאים שלה.
אולגה
12/07/2018 15:22
אולגה 12/07/2018 15:22
שלום, חברה שלי התראיינה מול מנכל החברה. לאחר סיום התהליך קיבלה מייל עם פרטי העסקתה ותאריך התחלה.בעקבות זאת התפטרה ממשרד בו עבדה . יומיים לפני תחילת העבודה אמרו לה שיש פגישה נוספת עם בעלים של החברה. אחרי שיחה זו נאמר לה שהגיוס הוא לא מיידי אלה בעוד חודשיים.חשוב לציין כי היא בתחילת הריון, יתכן וזו הסיבה שהבעלים פסל את מועמדה. יש סיכוי כי דחיית מועד העסקתה על מנת שתמצא עבודה אחרת. האם יש עילה לתביעה?
אורי
12/07/2018 11:24
אורי 12/07/2018 11:24
שלום רב,

הנני חייל משוחרר והתחלתי עבודה מועדפת . לאחר כחודש וחצי התפטרתי מהעבודה בהודעת וואצפ בתאריך 14/5/18 ,לאחר שלא קיבלתי מענה חשבתי שהכל כשורה, אממה כשהגיע ה/9/6 (יום בו הוסכם שיועבר השכר) לא קיבלתי שכר. לאחר בדיקה עם חשב השכר נמסר לי שעליי להעביר מכתב התפטרות מסודר ושנתקדם. העברתי לאחר כמה ימים בפקס (כי מייל הוא לא מתעסק) והתקשרתי לאשר קבלה והעברת משכורת.

חשב השכר אמר לי שהועברו משכורות כבר ועליי לחכות לחודש הבא.לאחר פניות רבות בכתב שלא נענו ופניות טלפוניות שלוו בזלזול רב בבקשתי לפיצויי הלנת שכר והערמת קשיים כמו העברת מכתבים בפקס, ואי רצון למסור את התלוש לחבר אלא שאגיע למקום העבודה סוכם ביני לבין החשב מקום מפגש שבו ימסור לי את הצק ויחתים אותי על קבלת השכר.

נפגשנו מסר לי את הצק וראיתי שאין פיצויי הלנה ובנוסף יש לי פדיון של יום חש ואז ניכוי בתואנה חלף הודעה מוקדמת .

כתגובה לשאלתי מה החפ של המפעל נעניתי ב"תעשה מה שאתה חושב אבל גם אם תפנה כמה פיצוי תקבל 700 שח לכל היותר עדיף לך לשמור על השם המקצועי כי היום כל מעסיק שירשום את שמך יראה את התביעה ולא ירצה אותך כעובד"

להלן מספר שאלות:

1.האם בכלל יש לי עילה לתבוע הלנת שכר?

2. האם מוצדק הניכוי של 1 יום חש ?

3. האם לתבוע הלנת שכר בבית דין לעבודה או לוותר בגלל הבירוקרטיה? ואם כן מה הפיצוי הצפוי?

4. במידה וכן לתבוע איך ממלאים את הטופס?

נ.ב

השכר עמד על 2484 ברוטו

אשמח לעזרה רק התחלתי להיות אזרח וכבר הסתבכתי.
אפליה 12/07/2018
מ.א
12/07/2018 11:22
מ.א 12/07/2018 11:22
שלום לכולם,

אני מחפשת עורך דין לדיני עבודה.

אני בתהליך קבלה לעבודה והכל הלך מעולה עד שהם התחילו לדרוש ממני בצורה די בוטה להתחייב שאני עוברת לתל אביב.... אני גרה במרחק סביר לגמרי והבטחתי להם שזה לא ישפיע על היכולת שלי להגיע בזמן (מדובר בעבודה משרדית 9-6) והם ממש מתעקשים.
לדעתי הם כבר לא יקבלו אותי אחרי כל הדיונים האלה על איפה לדעתם אני צריכה להתגורר וקראתי שזה נחשב הפליה על רקע מקום מגורים.

הייתי מעוניינת לתבוע אותם בבית הדין לעבודה כי ההתנהלות שלהם פשוט בריונית ומטרידה בהקשר הזה ומעולם לא נתקלתי בכזה דבר.

רציתי לבדוק אם יש המלצות למי אפשר לפנות וגם לשאול לגבי התשלום. זה תמיד מראש או שאפשר להתקזז עם הסכום של התביעה?

כמה אני בכלל צפויה להוציא על זה?
תודה !
ניתאימ
12/07/2018 11:21
ניתאימ 12/07/2018 11:21
שלום,
בת הזוג שלי עבדה במשך קרוב ל 5 שנים בין 2014-2018 במקום עבודה מסוים בהיקף של חצי משרה.
לאחרונה סיימה לעבוד במקום זה, ורצתה להתעדכן לגבי חשבון הפנסייה שלה בחברת 'גלעד' שבה המעסיק הנ"ל הפריש לה.
לאחר שלא ענו לה קרוב לחודש, היא גילתה כי *לא קיים לה חשבון כלל בחברה כלל*.
במהלך חודש זה המעסיק שלה בתגובה לשאלותיה טען כי "אין לה מה לדאוג", אך היום עודכנה מהחברה הנ"ל כאמור כי לא קיים לה שום חשבון בחברה.
אציין כי במרוצת השנים הצטבר לה לפי תלושי השכר סכום של כ16 אלף שקלים בקרן הפנסיה.

מה ניתן לעשות במצב זה?
שני
12/07/2018 11:20
שני 12/07/2018 11:20
שאלה לגבי דמי אבטלה:
הבנתי שכדי להיות זכאית לדמי אבטלה אני צריכה שיהיו לי 12 חודשי עבודה מתוך 18 החודשים האחרונים. האם הם חייבים להיות רצופים? אם יש לי 12 חודשי עבודה אך מ2 מקומות עבודה שונים - ולא ברצף - אני זכאית לדמי אבטלה? תודה
נילי
12/07/2018 00:40
נילי 12/07/2018 00:40
עקב אכזבה מעו"ד שלא בקיא בנושא -
איזה תחום ספציפי של עו"ד אני צריכה לחפש בקייס הבא?

בן אדם מקבל קצבת נכות
עבר תאונת עבודה שהעלתה לו את אחוזי הנכות המשוקללת אבל לא את מדרגות הנכות (כלומר אין תוספת לקצבה אחרי התאונה).

ביטוח לאומי תובע את חברת הביטוח שתובעת את האדם על סכום גבוהה שנטען כי קיבל בעקבות התאונה. (שיפוי?)

ביטוח לאומי לא מוכן לספק את החישוב איך הגיע לסכום החוב.

האם זה עורך דין מתחום ביטוח לאומי, חברות ביטוח, שיפוי?

תודה
ליאור צ.
12/07/2018 00:38
ליאור צ. 12/07/2018 00:38
אני עובדת בשני מקומות עבודה שביניהם עשיתי תיאום מס, אך שמתי לב כי באחד מהמקומות לא מופרשת לי פנסיה.. האם זה הגיוני? האם זה בגלל התיאום מס או שאין קשר? בשני המקומות התחלתי לעבוד בספטמבר האחרון, בהפרש של מספר ימים אחד מהשני אם זה איכשהו משנה.

תודה מראש לעונים!
עמית
11/07/2018 20:05
עמית 11/07/2018 20:05
אבא של אחד השותפים במקום עבודתי נפטר . יש לציין שבשיבה טובה והשותף הינו שותף יחסית שקט
כפו על כל העובדים .. בערך כעשרים עובדים חופשה של שבוע
החליטו לסגור את המקום
האם אמורים לשלם לנו על זה ?
חגית
11/07/2018 18:50
חגית 11/07/2018 18:50
שאלה בדיני עבודה

בהסכם העובד חתום על תשלום בגין נזק לרכב חברה.
נגרם נזק קטן לרכב שלא הפריע למהלך התקין של העבודה וגם לא תוקן במהלכה, רק כאשר פוטר העובד הם נזכרו שצריך לחייב אותו בגין הנזק ולהוריד ממשכורתו האחרונה 1500 ש"ח כמובן שהם לא החתימו את העובד שהוא מאשר את הנזק ולא הוכח שהמעסיק אכן תיקן את הנזק.

מבקשת לדעת עם מהלך כזה תקין?
איתי
11/07/2018 18:21
איתי 11/07/2018 18:21
בעל קנה כרטיסים לאישתו הטרייה לירח דבש בתקופת החגים. לחופשה לא יותר ארוכה מימי החופש שנותרו לאישתו בעבודה.
כשהודיעה על כך לבוסים בבקשה לחופשה (חודשיים מראש), קרע הבוס מול כולם את הבקשה וצעק עליה שהיא לא קובעת לו עובדות והיא מוזמנת להתפטר.
היא לא רוצה להתפטר ולהשאר מחוסרת עבודה. מה באפשרותה לעשות? האם הוא יכול לאלץ אותה להתפטר? מה קורה אם היא יוצאת לחופשה בלי אישורם של המנהלים?
אביטל
11/07/2018 16:30
אביטל 11/07/2018 16:30
הי צהריים טובים אשמח לקבל עצה לגבי עבודה יש לי וותק של 6.83 שנים בערך וביקשתי אין ספור העלאת משכורת וכל פעם קיבלתי תשובה מתחמקת לפעמים מייבשים לגבי מענה לשאלה שהייתי צריכה לקבל את מה שמגיע לי ,וקורה שמתחלפים מנהלים של אזור סניף מסויים והמון יש הרעת תנאים שעות עבודה בתלוש משכורת נמוכים שבדרך לא הייתי מקבלת כך כמו כן איך אני אגרום לכך שאני אקבל פיצוי מלא אני עובדת ברשת רנואר משרה מלאה רק השנה מינמום 29 ואכן לא מספיק לי יחסית לוותק של עוד מעט 7 שנים אשמח מאוד לקבל פיתרון לסיום עבודה איך אני עושה זאת ???תודה על המענה ויום מוצלח!!!!
ניב
11/07/2018 09:33
ניב 11/07/2018 09:33
שאלה בענייני עבודה

הגשתי מכתב התפטרות אחרי שאני עובד שנה ו8 חודשים
ורשמתי שאני אתן את הימים שאני חייב לתת מבחינת החוק.

לאחר יומיים המעסיק פנה אליי ואמר לי שאין לו צורך בי יותר והוא ישלים לי את הימים שצריך לתת לפי חוק.

בפועל חוץ מ-3 ימי הבראה בתלוש לא קיבלתי כלום
מה הם הזכויות שלי? פיצויים וימים על חשבון המעסיק?
עורך דין
11/07/2018 10:34
עורך דין 11/07/2018 10:34
שלום ניב

לאחר התפטרות מהעבודה יש לערוך גמר חשבון מסודר - תמצא באתר זה כתבה מפורטת שמסבירה את כל הזכויות שלך במסגרת גמר החשבון. מומלץ לקרוא אותה, שכן תוכל למצוא שם תשובות מפורטות לשאלותיך.

בהצלחה
פז
11/07/2018 09:34
פז 11/07/2018 09:34
שאלה למי שפוטרה באישור משרד הכלכלה, אם משרד הכלכלה נתן היתר למעסיקה לפטר אותי ממחר ב 12.7 אז המעסיקה עדיין צריכה לתת לי ימי הודעה מוקדמת ואז הפיטורין יכנסו לתוקף רק ב 31.7? (לפי הותק שלי יש לתת 20 יום), או שהפיטורין נכנסים לתוקף מיידית ב 12.7 ללא הודעה מוקדמת? תודה רבה!
עורך דין
11/07/2018 10:33
עורך דין 11/07/2018 10:33
שלום פז

בכל מקרה ישנה תקופה של הודעה מוקדמת בהתאם לחוק, גם במקרה של פיטורי עובדת לפי אישור של משרד הכלכלה.

בהצלחה
מיטל
11/07/2018 09:34
מיטל 11/07/2018 09:34
היי, יש לי שאלה לגבי חופשת לידה. אני יודעת שביטוח לאומי מחשבים לפי ממוצע 3 או 6 תלושים אחרונים (הגבוה מביניהם), האם החישוב ממוצע מתבצע לפי הנטו או ברוטו? אני עובדת גלובאלי לפי סכום מסוים קבוע כל חודש אבל יש חודשים שהנטו יוצא לי נמוך יותר עקב ימי מחלה (נגמרו לי הימי מחלה ולכן יורד לי בשכר כל יום מחלה). האם החישוב יתבצע לפי הברוטו או הנטו לאחר כל ההורדות? תודה.
עורך דין
11/07/2018 10:32
עורך דין 11/07/2018 10:32
שלום מיטל

יש באתר זה מחשבון שמסייע לקבל הערכה של דמי הלידה שיגע לך לקבל, בהתאם לשכרך ברוטו. נסי לעשות בו שימוש.

בהצלחה
מעיין
11/07/2018 09:16
מעיין 11/07/2018 09:16
היי,
ביקשתי לפדות ימי חופשה במקום העבודה הנוכחי (במגזר הממשלתי).

ונאמר לי שאין אפשרות לפדותם במשכורת, אלא בסיום ההעסקה בלבד (דבר שידוע לי) נאמר גם כי אם ארצה לקבל את ערכם הכספי אצטרך לקחת ימי חופשה בפועל.

בעבר עבדתי בחברת ביטוח (במגזר הפרטי) ובה פדיון ימי חופשה היה אפשרי, ועשיתי כן.

מה החוק אומר לגבי כך?
אשמח לתשובה
אירה
11/07/2018 09:14
אירה 11/07/2018 09:14
היי, אם כשבאתי לראיון עבודה במלצרות נאמר לי כי השכר הוא טיפים ועם השלמה ל50₪ לשעה במידה ולא הגעתי , ולאחר מכן אמרו שהתכוונו 50 ברוטו אז זה יהיה 43 שעתי נטו, אחרי זה התחלף מנהל ואמר לא 43 אלא 40 לשעה בהשלמה , והיום נודע לי שזה 40 ברוטו השלמה משמע 30 ומשהו השלמה שעתית.. כל זה בחודש אחד
יש לציין כי לא חתמתי על הסכם עבודה שזה באמת 50 מובטח..
המלצרים כמעט ולא מגיעים לשכר הזה לבד בטח שלא בימי חול ובבקרים לכן רובם כולל אני די בונים על ההשלמה.
יוצא שחודש שלם עבדתי בציפיה לשכר מתגמל ואוכזבתי.
בשבתות גם אין 150% ולפי ה40 ברוטו זה לא יוצא שכר מינימום לעבודה הקשה שאנחנו עושים.
אשמח לייעוץ מה אפשר לעשות
( אם זה יוסיף חתמתי על טופס 101 רק אחרי חודש שעבדתי שם)
תודה
מני
11/07/2018 09:13
מני 11/07/2018 09:13
האם ניתן לתבוע מעסיק עקב:
פיטורין מייד לאחר חופש מחלה ארוכה עקב תאונת עבודה בטענות שיקריות
אי העברה של פניסה בזמן
מריחת זמן וטעיות בלי סוף בטפסים שמונעים ממני למשוך את הפיצויים מהפנסיה
אי רצון להביא תלושים מהזמן בו עבדתי
פיטורין ללא שימוע מהרגע להרגע?
ריקי
11/07/2018 09:00
ריקי 11/07/2018 09:00
שלום רב

עובד שעוזב עבודה לאחר 11 חודשי עבודה האם מגיע לו לקבל פיצויים? אם כן איך אדע כמה מגיע לו לקבל?

כמה פרטים על סיבת העזיבה:

עבודה פיזית קשה מאד ובתנאים קשים. המעסיק לא משלם שעות נוספות / שעות לילה / מוצאי שבת וכו.

העובד מועסק למשך שעות רבות ברצף לדוגמא משעה 15.00 ביום חמישי ועד כניסת שבת וכל זה עם שעתיים הפסקה בלבד.

העובד מועסק 7 ימים בשבוע.

ביקש מספר פעמים במהלך חודשי העבודה לעזוב וכל פעם המעסיק הזמין אותו לארוחה התחנף והפעיל עליו לחץ להמשיך עוד קצת ועוד קצת.
שירה
11/07/2018 08:55
שירה 11/07/2018 08:55
אני עובדת בארגון גדול וקודמתי בתחילת יוני ממדריכה לרכזת. חתמתי על טופס שינוי בתנאי העסקה מול המנהלת הישירה שלי, בו נכתב הסכום השעתי שמעתה אקבל.
לאחר חודש וחצי כמעט (היום), נאמר לי שתנאי העסקה שלי לא אושרו ע"י מנהל האשכול והשכר השעתי יהיה פחות ממה שסוכם עליו.
מה יכולה לעשות בנידון?
תודה לעוזרים!!
ורד
11/07/2018 08:53
ורד 11/07/2018 08:53
חברה שהיתה משלמת לעובדים שלה החזרי נסיעות לפי דלק (במשך שנתיים לפחות, לא רשום בחוזה עבודה אך יש הוכחה בתלושי משכורת ובפירוט רכיבי השכר לעובד) החליטה לשנות ולהחזיר לעובדים החזרי נסיעה לפי מחירי אוטובוס.
האם חוקי? כאשר טוענים בפני המעסיק שזה הרעת תנאים, הם מתנערים ולא אכפת להם שהעובד יעזוב....
מה ניתן לעשות?
נועה
11/07/2018 08:53
נועה 11/07/2018 08:53
שלום,
עבדתי במשרד פרסום 14 חודשים,ישנם 12 לקוחות שמשלמים למשרד פר שנתי ועל כל לקוח אני מקבלת 5 אחוז שמחלקים לי אותם בשנה .

הבוסית שלי הביאה לי יחד עם הפיצויים סכום מצחיק שהיא טוענת שאלו האחוזים העתידיים שלי למרות שיש לקוחות שהעסקאות שלהם נגמרות ב2019.

יש לי הוכחות להכל
מה אפשר לעשות עם זה?
שרה
10/07/2018 23:43
שרה 10/07/2018 23:43
העסקה לפי שכר חודשי או לפי תעריף שעתי.

נחתם חוזה העסקה בו ננקב סכום כולל לשכר חודשי. בפועל קבלתי שכר לפי חישוב שכר לשעה (חלקו את השכר ל182 שעות ) וחישוב שכר יומי. בפועל קבלתי שכר ברוטו נמוך הרבה יותר ממה שנקבע בחוזה. האם חוקי שמעסיק מחליט שהשכר יהיה לפי בסיס שעתי? תודה