ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
יובל
11/08/2020 22:57
יובל 11/08/2020 22:57
התחלתי לעבוד במקום חדש השבוע אך קיבלתי הצעת עבודה מחברה מתחרה.
בעבודה הנוכחית חתמתי על חוזה שיש בו סעיף שכולל את הפסקה הבאה:
"העובד מתחייב שלא להתחרות בעסקיו של המעסיק ו/או בלקוחותיו ו/או גופים הקשורים אליו
ו/או גופים המסונפים אליו ו/או במוניטין שלו בתחום השירותים שנותן המעסיק ו/או בתחום
המוצרים אשר מפותחים על ידו, במישרין או בעקיפין, בעצמו ו/או באמצעות אחרים, בין כעצמאי
ובין כשכיר, לרבות על ידי שותפות או החזקה בעצמו או באמצעות אחרים, במניות או בזכויות
ניהול בתאגידים כלשהם, וזאת במשך שנתיים (2 (שנים לאחר סיום יחסי עובד מעביד בינו לבין
המעסיק."

האם באמת לא אוכל לעבוד בחברה המתחרה, גם בתפקיד זוטר? מה אומרים חוקי העבודה על מקרה כזה?
אור
11/08/2020 22:56
אור 11/08/2020 22:56
עבדתי בחברה במשך 29 שנים. לאור המצב הכלכלי החברה החליטה לפטר אותי והודיעה לי אודות כוונותיה בימים האחרונים. בנוסף, לפני כחודשיים עברתי תאונת דרכים ובעקבות כך בימים אלה אני בחופשת מחלה שהצטברה לזכותי עם השנים.
כמו כן, ברשותי רכב מטעם החברה לו אני זכאי לשם שימוש אישי לצד ביצוע מטלות העבודה השוטפות, ואיננו משמש רכב הובלה (אני משלם מעל 20 שנה שווי רכב למס כחוק).

שאלתי - האם החברה רשאית לקחת את הרכב ו/או לשנות את תנאי העסקתי לרעה בתקופה הזאת, וכאשר עודני בחופשת מחלה.

תודה מראש!
נורית
11/08/2020 21:09
נורית 11/08/2020 21:09
האם שעת הנקה מתבטלת ברגע שהעובדת שואבת חלב בעבודה?
יערה
11/08/2020 16:08
יערה 11/08/2020 16:08
סאגה שלא נגמרת- ילדתי ב18.3 והתפטרתי לצורכי טיפול בילד ב29.7, כלומר חודש וקצת אחרי 3 חודשי החופשת לידה בתשלום. קיבלתי מהעבודה אישור מעסיק על תקופת העסקה+אישור בכתב על כך שבעקבות הקורונה וצמצום כוח האדם אין באפשרותם להחזיר אותי לתפקיד שלי (על מנת לא להמתין 90 יום לדמי האבטלה). עכשיו בביטוח לאומי מבקשים ממני לספק טופס 1508 מהמעסיק על אישור שיצאתי לחל"ת. מה הקשר בדיוק? האם זה טעות - הרי המשכתי בחל"ד פשוט ללא תשלום - זה בעצם חל"ת? בקיצור אני מבולבלת כבר
נורית
11/08/2020 15:46
נורית 11/08/2020 15:46
במידה ועובדת מודיעה למעסיק שבכוונתה להתפטר לטובת גידול הילד ללא סיבה מוצדקת בתחילת חופשת הלידה, ממתי נספרים 90 ימי ההמתנה לצורך אבטלה, האם מתום חופשת הלידה? או מתאריך ההודעה על ההתפטרות בפועל?
ואיך מחושבים דמי האבטלה במידה והיתה לפני בשמירת הריון, לפי הסכום של השמירת הריון או לפי השכר שלפני ?
ארן
11/08/2020 13:10
ארן 11/08/2020 13:10
האם מגיעים פצויים על כך שמסיק לא מודא תנאי עבודה של תו סגול. ותרנות פתיחת עסק
עבדתי במוקד טלפוני במשרד . בו הנציגים לא ישבו מול מחיצה בגובה 1.20. ולא עטו מסיכות.
אני לבשתי מסיכה. הבוסית בקשה ממני להוריד אותה. בטענה שאינני נשמע החטב בטלפון. סרבתי.
כמו כן היה במשרד עמדת מחשב יחידה. שנאסר עלי לנקותה עם אלכו גיל .כדי שלא אגרום קצר.
לא סופקו כפפות. ודרשו ממני להשתמש מידי פעם במקלדת כדי להפיק דוחות מאתרמשרד אוצר. תוך סכון בראותי. היות ונציגות נוספות השתמשו במקלדת המחשב.
האם היתן לדרוש פצויים על תנאי עבודה בנגוד להחלטות ממשלה. שמסכנים את בריאותי.
למזלי לא חלתי בקורינה. פוטרתי אחרי 5 משמרות
רותי
11/08/2020 12:47
רותי 11/08/2020 12:47
שלום רב
עבדתי בחברה כ- שנה וחצי
בתור נציגת מכירות
פוטרתי מהעבודה ב 23/7 ונתנו לי 16 ימי הודעה מוקדמת
(בפועל שילמו פחות )
כמה שאלות :
1- איך מחשבים ימי הודעה מוקדמת ?
2- צריכה לקבל שכר עבור מכירות של חודש 7
אמרו לי שישולם חודש הבאה
האם זה תקין ?
או שהם צריכים לשלם לי הכל בגמר חשבון
3- החתימו אותי על גמר חשבון למרות שבפועל לא בוצע
אשמח לדעת מהן זכויותיי
תודה
שירה
11/08/2020 12:36
שירה 11/08/2020 12:36
היי אנחנו עושות שיחות ארוטיות בוואצפ ומוכרות סרטונים פרטיים שצילמנו בבית, שלח לנו הודעה בוואצפ אנחנו חמות:

050-7534732 בר

055-2664759 דנה

055-9310377 ספיר

קווי שיחות חמות - אם המספרים האלו חסומים לך תחייג לחברת הסלולר שלך ותבקש להסיר את החסימה, הסרת החסימה היא בחינם:
1919-121-936
1919-121-970

שיחות של הכרויות:
1901-729-213
1901-729-210
ארן
11/08/2020 12:10
ארן 11/08/2020 12:10
האם לעובד שפוטר אחרי 5 משמרות של 5 שעות. מתפקיד טלפן מכירות אצל סוכן בטוח
וכם בבית כול יום לפני משמרת התלמדתי מקריאה באנטרנט באתרי חברות בטוח. אתר משרד אוצא הר הבטוח. ושחות מול נציגי שרות חברות בטוח.
סהכ 12 שעות במשך שבוע

האם קימת זכות שמוע לפני פטורים. עם מכתב רשמי שסכותי להתיעץ עם עורך דין?
או שמא זכות השמוע היא רק לאחר ותק משמעותי.
למשל 9 חודש כשעובד כול אדם יכול לעבור לחברת מבקש השרות?
תשלום בהתלמדות...
11/08/2020 12:05
תשלום בהתלמדות בבית 11/08/2020 12:05
שלום
הופנתי מלשכת תעסוקה לסוכן בטוח.
עבדתי 5 משמרות של 5 שעות וקמת
והתבקשתי לפני משמרות בבית. ללמוד על בטוחים
לפני שאני משווק בטלפון .
בפרט לקרוא אתרי פניקס הראל
הר בטוח והר הכסף. ואף טלפנתי מהבית לנציגי שרות וקבלתי הסברים. על בטוחים. מושגים שפוי הטצ בבטוח בריאות . פצוי בבטוח מחלות קשות...
מזה הר בטוח והבדל לעומת הר כסף

השקעתי 12 שעות. שעתים ביום. בלי זה לא היתי מסוגל לבצע משמרות כטלפן. היות ולא למדתי בטוח. ועבדתי בעבר רק כחודש במכירת בטוח תאונות אשיות. אני כלכלן. ובעל 6 שנים ניסיון ממוקדים טלפונים בתפקידים שונים. לא בבטוח.
לכן הסוכנת הורתה לי להתלמד בבית.
אחרי יומים ענתה לי שאקבלמ35 שח לשעה +עמלות מכירה 100%
האם מגיע לי שכר מינמום לפחות על התלמדות בבית?
היות ואמרה שבזמן העבודה רק מוציאים שיחות. ולא לומדים
דנה
11/08/2020 08:51
דנה 11/08/2020 08:51
אני בהריון בשבוע 32 קיבלתי אישור מרופא תעסוקתי על עבודה מהבית בלבד
ומקום העבודה לא מכבד את זה , האם זה מותר להם ? מה אני אמורה לעשות עכשיו
אשמח לעזרה
שמי סופי פום
10/08/2020 18:02
שמי סופי פום 10/08/2020 18:02
עבדתי אצל רופא שיניים כחודשיים, נאלצתי להתפטר כי הוא קילל אותי ליד מטופלת אחרי הוא לעג לי מספר פעמים נאלצתי להתפטר האמצע היום וללכת ,רצה להוריד לי מהמשכורת כסף בגלל שלא הצלחתי לערבב חומש שבמקרה גם הוא לא הצליחה תמיד. ונסה להוריד לי שעות מתלוש השכר הראשון. הוא חושב שאיבדתי לו דברים ושהרסתי לו דברים וכרגע כשאני מבקשת את המשכורת של חודש אוגוסט שעברתי רק יום וחצי הוא לא מתכוון להביא לי בגלל זה. אשמח להכנס יותר לפרטים אם יש לזה סיכוי בכלל תודה.
מתן
10/08/2020 16:44
מתן 10/08/2020 16:44
שלום,
אמא שלי עובדת בתור אחות, לה ולעוד אחות גנבו את הארנקים מהתיקים,ומיותר לציין שבארנק היה הכל! כל הכרטיסי אשראי, תווי קניה, מזומן, רישיון ...
העניין שהתיקים היו בתוך ארונית בחדר התיקים שבחדר האחיות..וממש פתחו להם את התיק ולקחו!
כפי שהבנתי, המפתח מהארונית היה תלוי על הארונית,אבל מאחורה...ולא ראו אותו..
ורק עובדים ידעו על כך.
לדעתי צריך לעשות לוקר עם מספר שאפשר לשנות כל פעם .
וזה שהמפתח היה תלוי, זו התנהלות לקויה של מקום העבודה כי זה לא שהעובדים החליטו לתלות אותו על דעת עצמם.

לכן זה גם יכול להיות מישהו מהצוות
כי אמא שלי אמרה שאף אחד לא נכנס להם לחדר מהמטופלים, וזה מאוד מוזר שכל זה קרה.
בעבודה מתנערים מאחריות, ואמרו שהם לא יודעים מה לעשות, ושצריך לגשת למשטרה ולהגיש תלונה.
ואני שואל את עצמי, מהזו התשובה הרשלנית הזו?
עם כל הכבוד היא עובדת במקום מסודר,קופת חולים,למה אין בחדר של התיקים שלהם מצלמה / לוקר / השגחה? למה זה מתנהל בצורה רשלנית כזו במקום עבודה "מסודר"? ובסוף העובדים הפשוטים סובלים מזה!
יש מצלמה בכניסה לחדר אחיות,אבל זה לא עוזר בכלום,כי רואים רק דלת מי נכנס ומי יוצא.

ובחדר של התיקים שבחדר האחיות אין מצלמה.
איפה האחריות של מקום העבודה? מה ניתן לעשות בסיטואציה הנ"ל בבקשה?

תודה
אברהם
10/08/2020 15:32
אברהם 10/08/2020 15:32
שלום,
אני מועסק בחברה מחודש דצמבר 2019.
ועד כה לא בוצעו הפרשות לפנסיה. במהלך חודש יוני שוחחתי עם הסוכן מטעם מקום העבודה (את הקופה אני בחרתי).
עכשיו אנחנו בחודש אוגוסט ובפועל עדיין לא בוצעו הפרשות וגם לא הפרשות רטרואקטיביות. בימים אלו גם קיבלתי מכתב מחברה בה יבוצע החיסכון לפנסיה בטענה שלא ניתן להשלים את תהליך ההצטרפות שלי לחברה. אני מתבקש לתקן ליקוייםולהעביר את המסמכים החסרים בהקדם וזאת ע"מ שהם יוכלו להשלים את הליך הצטרפותי לקופה.

שאלה שלי האם החברה עוברת על החוק?
אני כבר מועסק אצלם 8 חודשים ועוד לא בוצעה הפרשה אחת ושום הפרשות רטרואקטיביות.
והאם אני אמור לקבל פיצוי/אחוזים או משהו על הפרשות מאוחרות? (הרי בקופה הכסף היה אמור לצבור ריביות)
בתודה מרבה מראש
אברהם
יובל
10/08/2020 10:44
יובל 10/08/2020 10:44
אני עובד שכיר כ-7 שנים במתנ"ס עירוני. כל שנה עד ה30.6 על פי חוזה שמתחדש כל ספטמבר.

בצאריך 15.3 יצאנו לחל"ת עקב הקורונה וחזרנו ב2.6. באותה תקופה לקיתי בורטיגו והייתי בבית כחודש וחצי. המתנ"ס שלח לי מכתב לשימוע לפני פיטורין. עקב היותי נכה צהל פוסט טראומתי קיבלתי גם אובדן כושר עבודה זמני עד אוקטובר עם אופציה לבחינה להארכה.

שאלותי הם:

1) האם ניתן לפטר אותי לאחר השימוע כשאני באובדן כושר עבודה?

2) האם עקב אובדן כושר עבודה, אני זכאי לקבל את ימי המחלה הנותרים, שעדיין צבורים לי במקום העבודה?

3) האם העובדה שאני שכיר ועובד על פי חוזה שמתחדש, ואילו ימי אובדן כושר עבודה שלי נקבעו דווקא בזמן שאין עבודה, יוכל המעביד לסרב לשלם לי אותם. ומי אמור לשאת בכך ?

תודה ואשמח לתשובות
רחל
10/08/2020 09:46
רחל 10/08/2020 09:46
עובד התפטר מהעבודה אחרי בותק של שנה. עזב לחצי שנה וחזר לחברה.
מאז שחזר, בתלוש השכר שלו (כבר שלושה חודשים) מופיע כי יתרת ימי המחלה שלו הם 25 ימים.
העובד שבר את הרגל וקיבל ימי מחלה למשך שבועיים.
עכשיו חשבת השכר ציינה בפניו שיש טעות בתלוש השכר שלו וכי יתרת ימי המחלה שלו היא 4 ימים.
העובד לתומו הניח שפשוט המשיכו לו את הצבירה הקודמת שלו... ולא הניח שיש טעות בתלוש
האם זה חוקי?
האם מותר להם פתאום ככה להוריד את ימי המחלה, אחרי שכבר חודשים הדבר מוצג אחרת?
חני
10/08/2020 09:43
חני 10/08/2020 09:43
בגדול המעסיק רצה לפטר אותי תחת עילה של צמצוצי קורונה- בזמן ההמתנה לתשובת משרד העבודה, שכרי לא נפגע, איך היקף משרתי צומצם מ100 ל0. למעשה הייתי בבית וקיבלתי משכורת. כעת משרד העבודה שלח תשובה מנומקת ובה לא אישר לפטר אותי. אך עבר שבוע מאז קבלת התשובה והמעסיק לא יצר איתי קשר. האם עלי ליצור קשר? האם זה תפקיד המעסיק? האם יש זמן סביר שבו אם הם לא יוצרים קשר איתי, עלי ליצור איתם? מה הוא אופן ההתנהלות הנכון בסיטואציה כזו?
מ.ע
10/08/2020 09:43
מ.ע 10/08/2020 09:43
יש לי שאלה אני חזרתי לפני 7 חודשים לעבודה
עבדתי שכירה בשני מקומות האחד חיוני והשני לא. יצאה בעייה שבמקום החיוני לא מרשים לי לעבוד במקום השני ובזה אני כול חודש מפסידה 3500 ש שזה בשבילי כסף עוזר לי הרבה אני עם תינוק גרה בשכירות בעלי מרויח 6500 ואני מהעבודה החיונית 5000 ומשירה 70% מה אני יכולה לעשות לגבי זה למי לפנות הבנק רודף ואף אחד אין לא סבלנות אפילו לא מתחשבים במצב .
דור
09/08/2020 12:30
דור 09/08/2020 12:30
שלום לכולם,
אני עובדת במסעדה מסויימת כבר תשעה חודשים. במהלך תשעת החודשים הללו קודמתי לאחמ"שית ולפיכך העלו לי את השכר וסיכמנו על שכר גלובלי יומי, כלומר- לא משנה לכמה שעות אני מגיעה באותו היום השכר שלי הוא אותו השכר.
המקום בו אני עובדת לא נפגע במהלך הקורונה, לפחות לא מבחינה כספית (הרי אני סופרת קופה ורואה את הסכום היומי שנכנס לעסק), להפך- ההרגשה היא שהעבודה אפילו גדלה עקב התחלה של משלוחים שהמסעדה מספקת.
נוצר מצב שהמעסיקים שלי החליטו שמעכשיו עד לתקופה לא מוגבלת, האחמשים בינינו יקבלו בין משמרת אחת לשתיים של אחמ"ש ובשאר המשמרות נשובץ בתור קופאי/טבח על שכר מופחת בהרבה !! (הבדל של כמעט עשרה שקלים לשעה).
יותר מזה, הם החליטו על קפסולות בעבודה(על מנת למנוע בידוד של כל חברי הצוות) ואנו מוכרחים לעבוד בכל יום שיבחרו (כולל שישי שבת) ואם לא נסכים לכך לא נשובץ בכלל לעבודה עד שהתקופה הזו תגמר (מי יודע מתי). כלומר, זה שהסכמתי לעבוד בכל יום ובכל שעה בשבוע למעט יום שישי לא הספיק למעסיקים שלי.
היום נוכחתי לדעת שלאחר ששהיתי בבידוד בתקופה האחרונה, פורסם סידור העבודה כאשר אני משובצת אך ורק בתור קופאית (משמרת קצרה שיכולים להגיד לך ללכת מתי שכבר לא צריכים אותך) ועוד 2 משמרות סטנד ביי (על אותו עיקרון של קופאית רק ששם יכולים לקרוא לך מהבית בכל שלב ובמידה ולא קראו בזבזת יום שלם בזמינות לעבודה).
רציתי לדעת אם למרות הוותק המועט (פחות משנה) אני זכאית להתפטר כדין מפוטר ולקבל פיצוי ואם בטיפול עורך דין יגיעו לי פיצויים נוספים.
ההרגשה היא שמנצלים את זה שאנשים מחפשים לעבוד בכל מחיר ושעכשיו הם יכולים לשלם פחות.

אשמח למענה, ובמידה וטיפול עורך דין יכול לעזור, אשמח לקדם תהליכים עם עורך דין שמתמחה בעניין.
רפי
10/08/2020 09:37
רפי 10/08/2020 09:37
בוקר טוב

התפטרות בדין מפוטר לא תיתן לך אפשרות לקבל פיצויי פיטורים אם עבדת פחות משנה. הלכה למעשה, גם אם היו מפטרים אותך מהעבודה לא היית זכאית לקבל פיצויים ולו בגלל העובדה שעבדת פחות משנה מלאה.
אדל
10/08/2020 09:34
אדל 10/08/2020 09:34
עובד שבעקבות תאונת דרכים, לא נמצא בעבודה מעל 30 ימים. במהלך כל 30 הימים, חוזר מדי שבוע לבדיקות רפואיות.
שולח למעסיק את כל המסמכים הרפואיים בדבר התאונה.
ורושם למעסיק שזה בסדר מצידו לא לקבל משכורת (ממקום של אי נעימות מהמעסיק בגלל תקופת הזמן הארוכה של אישור המחלה)

האם חוקית למעסיק מותר שלא לשלם לעובד ימי מחלה ולא לעמוד על זכויות במקרה המתואר?

תודה
דיאנה
10/08/2020 09:30
דיאנה 10/08/2020 09:30
אמא שלי התקשרה לפני כמה ימים לביטוח לאומי כדי לברר בנוגע לפרטים שרשומים אצלם בנוגע למענק קורונה, וגילתה באופן *מחריד* שיש אישה שהתחזתה לאמא שלי באמצעות תעודת הזהות שלה (אותה האישה השתמשה בת.ז של אמא שלי והשתמשה בה כדי לעבוד)
אותה האישה עבדה בשלוש חברות ניקיון בין השנים 2018 עד מאי 2020!

היא עבדה במקביל לשנות העבודה של אמא שלי ובאופן הזוי גם יצאה לחל״ת בסמוך למועד היציאה לחלת של אמא שלי.

גם באתר של ביטוח לאומי מצויינים מקומות העבודה שהאישה הזו עבדה.

פתחנו תיק במשטרה, אבל מה עושים מעבר לזה ? אילו הליכים ?
סבטה
10/08/2020 09:29
סבטה 10/08/2020 09:29
שלום, אשמח לדעת אם יש מה לעשות במקר כזה:

אני עובדת בניקיון משרד פעם בשבוע כבר 7.5 שנים. בחודש אפריל לא הגעתי בכלל ולא הודעתי למעסיק, כי חשבתי שזה ברור למה אני לא מגיעה (היה סגר). גם היא לא התקשרה אליי לשאול למה אני לא מגיעה, א חשבתי שזה ברור. סיכמנו להבא שאם אני לא מגיעה - להודיע לה מראש, אחרת תפטר אותי.

אני עובדת פעם בשבוע ביום רביעי, מרוויחה 70 ש"ח ביום. התשכורת שלי זה 70 ש"ח כפול מס' ימי רביעי שהיו באותו החודש.

ביולי היו 5 ימי רביעי. לא פספסתי אף אחד מהם. זה אומר הייתי אמורה להרוויח 350 ש"ח. במקום זה הרווחתי 230 ש"ח.

אין כרטיס נוכחות או מצלמות אבטחה, ככה שאני לא יכולה להוכיח שאכן עבדתי.

המעסיקה שלי על דעת עצמה החליטה שעבדתי 3 ימים, ולא 5.

לא יודעת למה היא החליטה כך, אבל זה שקר.

מכאן שאני עומדת להיות מפוטרת על לא עוול בכפי (עבדתי), וגם קיבלתי 120 ש"ח פחות, וגם היא מאשימה אותי שלא הודעתי לה שאני לא מגיעה. הגעתי ועבדתי, אז לא היה לי מה להודיע. בנוסף, מאז שהתחלתי לעבוד אצלה - כבר 7.5 שנים היא אף פעם לא שילמה לי פנסיה (אין לי קרן פנסיה, ואף פעם לא הוסקתי במקום אחר).

אני לא מתכוונת להגיע לשימוע, כי פשוט אין לי כוחות נפשיים.

יש מה לעשות?
נסטיה
10/08/2020 09:27
נסטיה 10/08/2020 09:27
בוקר טוב,

לפני כחודשיים פוטרתי (בצורה מלוכלכת אבל זה לנושא אחר), לאחרונה עשיתי סדר הביטוחים וגיליתי שלאורך עבודה של חצי שנה אצל המעסיק האחרון לא הופקדו לי כספים לקרן הפנסיה, למרות שהייתה פעילה בזמנו.
כעת יוצא שבגלל המחדל שלהם אין לי קרן פעילה, ולכן למעשה זכויותיי ייפגעו אצל המעסיק הבא.
שאלתי את מנהלת החשבונות אצל המעסיק הנ"ל על הנושא, והיא ביקשה להעביר לה טופס שיש רציפות פנסיונית להפקדות, שלחתי לה לפני כשבוע אך מאז היא שותקת ולא עונה לי.

בגדול לא רציתי להתעסק עם תביעה נגד המעסיק רק בגלל הפיטורים, אבל כעת גם הנושא הזה צף, ומתחזק אצלי החשש שזכויות נוספות שלי כנראה נרמסו אצלו.

כיצד כדאי לי לפעול מנקודה זו? יש אפשרות לתביעה משפטית במקרה כזה?

תודה.
מיכל זינגר
10/08/2020 09:05
מיכל זינגר 10/08/2020 09:05
שלום, לאחר כמעט שלוש שנים של עבודה , המעסיקה פיטרה אותי עם הודעה מראש של שלושה ימים. בנוסף, לא הפרישה לי פנסיה ופיצויים במשך כחצי שנה בערך. אשמח לדעת מה אוכל לעשות והאם יש מישהו שיוכל לעזור לי בשלבים הבאים תודה
ליאור
09/08/2020 12:12
ליאור 09/08/2020 12:12
אני עובדת במוקד עירוני עובדת קבועה
יש לי נוגדנים למחלה אוטואימונית וקרחות בראש
אסור לי לעבוד לילה לפי הרופא רמטולוג
שכנראה יפנה לרופא תעסוקתי.
האם עבודתי במוקד תיפגע בשל איסור למשמרות לילה?
האם אפגע אם אפנה לרופא תעסוקתי
או שבמוקד יצטרכו לקבל את ההגבלה החדשה שלי?
תודה
עדן
06/08/2020 15:22
עדן 06/08/2020 15:22
היי,

עבדתי תקופה של 8 חודשים כמלצרית במסעדה.

פוטרתי עקב הקורונה בתחילת חודש מרץ והחזירו אותי לעבודה בסוף מאי.

המעסיק דרש ממני לשלם 348 ש״ח על תקופת החל״ת (כפי שטוען ששילם).

התפטרתי 3 שבועות אחרי שנודע לי על כך, והמעסיק דורש ממני עכשיו 792 ש״ח בטענה שהייתי צריכה לשלם לו עד ה15.7. (כנראה ריבית?)

יש לציין שבביטוח לאומי עד לפני יומיים נחשבתי עדיין בחל״ת כי הטופס חזרה לעבודה שמילאתי לא התעדכן להם, לא יודעת אם יש לזה משמעות נגד המעסיק.

יש לי מה לעשות בנידון? יש לו זכות לדרוש ממני סכום כזה?
חן
06/08/2020 15:20
חן 06/08/2020 15:20
מה אומר החוק לגבי מדידת חום במקום עבודה?

מדובר על מד חום דיגיטלי ללא מגע שלפעמים מכוונים למעל כף היד ולפעמים למצח.

האם הם יכולים להכריח בדיקה במצח ולא לכיוון כף היד?
תודה מראש
ביגוד 06/08/2020
משיח ענת
06/08/2020 07:23
משיח ענת 06/08/2020 07:23
שלום רב, פוטרתי בעקבות משבר הקורונה וסיימתי לעבוד בדיוק לאחר 8 שנים, בשנתיים האחרונות קיבלתי ביגוד, האם על המעסיק לשלם לי ביגוד גם השנה?
תודה רבה מראש
משיח ענת
שירה
05/08/2020 15:19
שירה 05/08/2020 15:19
הוכרתי כנפגעת עבודה
התלושים לחישוב השכר שלי הם 3-4-5
עכשיו קיבלתי מענק בתלוש מענק קורונה
בביטוח לאומי מוכנים לחשב אותו כמענק שנתי לחלק אותו ל12
אני ביקשתי שבגלל שזה מענק ספציפי לתקופה מסויימת יחלקו אותו לחודשים הרלוונטיים
בביטוח לאומי לא מוכנים
יש מה לעשות ?
אנקרי נחמה
05/08/2020 14:10
אנקרי נחמה 05/08/2020 14:10
בני עובד באתו מקום עבודה כ 8 שנים.
בזמנו נערך חוזה בינו לבינם שאם הוא מתפטר
לא יקבל פיצויים . כרגע מערכת יחסי העבודה עכורים. בני סובל הם לא מעונינים לפטרו על מנת לא לשלם פיצויים. האם ישנה איזה פירצה בחוק שהוא יקבל את הפיצויים או לפחות חלק ממנו .
תודה על מתן תשובה
.