ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
ענבל
19/07/2020 08:41
ענבל 19/07/2020 08:41
היי.
בתחילת השבוע עברתי הטרדה מינית מילולית ע"י המנהל הישיר שלי.
הטיפול הועבר למנהלת משאבי אנוש בעבודה+מנכל"ית החברה אשר היא גם האחראית הישירה של הטרדות מינית במקום העבודה.
לאחר שיחה מול אותו מנהל אשר לא כללה אותי (בחרתי לא להיות חלק מהשיחה), הובהר לו שמדובר על הטרדה מינית והשיחה גם נרשמה לו בתיק האישי בעבודה.
הוחלט על הפרדת כוחות אשר אני הועברתי למיקום אחר בעבודה למרות שאני עדיין עובדת ישירה שלו, אך לא תיהיה התקשרות ישירה איתו, עד אשר ימצאו פיתרון של העברה שלי למחלקה אחרת לבקשתי.
אשמח לדעת מבחינת החוק מה הזכויות שלי.
האם במידה ואני מחליטה להתפטר, עליי עדיין לתת התראה של חודש? (אני עובדת במקום שנתיים וחצי).
האם עליי לציין במכתב הפיטורין את הסיבה הנ"ל?
האם במידה ואני מתפטרת אני זכאית לכל הפיצויים?
ובכלל מה יתר הזכויות שלי במצב כזה...
אשמח למענה.
תודה מראש.
הגר
19/07/2020 08:37
הגר 19/07/2020 08:37
צריכה עזרה לגיבוש כתב תביעה נגד המעסיק הקודם שלי.
אחרי שספגתי איחורים במשכורות, אי הפקדת פנסיה בזמן (לאחר שנה וחצי ולא במיידי כי הייתה לי קופה פעילה) וחוב לפנסיה עד יום זה.

לאחר חזרתי לעבודה מתקופת חל״ת גיליתי שהמשרדים נעולים ושהבוס יאחר, טורטרתי לביתי שנמצא ביישוב אחר על מנת להביא מפתח ולבסוף הוא נזכר שהוא החליף צילינדר ולא ענה לי לטלפון.

ויום למחרת איחר בחצי שעה ויבש אותי בחוץ, הכניס אותי לשיחה והודיע לי שהוא מבצע לי שימוע במקום בזמן שאני בהלם ומגמגמת.

לאחר השימוע נשלחתי לבית באמרה שחבל שאסבול שם חודש נוסף (שבועיים לפני היציאה לחל@ת היו ביננו דין ודברים על היחס שלו ועל זה שהוא מביא אותי לבכי עם ההתעללות והצרחות שלו על דברים שלא קשורים אליי בכלל) והייתי צריכה לחכות כמו כלב מושפל בחוץ במשך חצי שעה.

אמרתי לעצמי, הגר תחליקי יאללה נסיים את זה יפה ותשאירי לה׳ את ההתחשבנות עם אנשים רעים וכוחניים כאלו.

אבל אני מוצאת את עצמי מתחננת שישלמו לי את החוב לפנסיה, ישחררו לי את כספי הפיצויים ויוסיפו את החלק שלהם בפיצויים וכמובן את דמי ההבראה.

במהלך הכמעט חודשיים האחרונים התקשרתי, שלחתי מיילים, התחננתי! והוא בשלו חש שהוא עושה לי טובה וכשלהוד רוממותו יבוא לשלם לי הוא יעשה זאת.

די, נמאס לי להיות נחמדה, נמאס לי לשתוק ולא לעמוד על שלי.

אני מחפשת עורך דין שיעזור לי לנסח כתב תביעה כנגדו בבית הדין לעבודה ולהבין מה הסכום שאני יכולה להגיש כנגדו.

אולי דרך הכיס הוא יבין איך לא מתייחסים לעובדים.
ג.א
19/07/2020 08:35
ג.א 19/07/2020 08:35
אני מלצרית/בריסטה ברשת בתי קפה כבר 8 ומשהו חודשים.
היום בבוקר הבוס שלי אמר לי שבסוף המשמרת הוא רוצה לדבר איתי אבל לא הסכים לומר על מה.
משהו הריח לא טוב אז הקלטתי את השיחה.
הוא פיטר אותי בטענה ש״זה משהו אישי שלי, הדינמיקה ביננו לא עובדת״
כשאמרתי לו שאני עובדת מעולה ועובדה שקידמת אותי לנהל משמרת לפני הקורונה הוא חזר ואמר שזה נטו קשור לדינמיקה ביננו (אנחנו לא רבים קאסח כן? זה לא משהו חריג)

אמרתי לו שאני מבקשת שישבץ אותי ב2-3 משמרות שבוע הבא כדי שאוכל להתארגן על עבודה חדשה ושהוא לא יכול לתת לי התראה כלכך קצרה, הוא לא היה מוכן. הוא אמר ״אני לא רוצה שתעבדי שבוע הבר ויכול להיות בלי קשר שחוזרים למתכונת של take away בגלל הסגר, קיצר לא נראה לי אבל אעדכן״
ממש התחננתי בפניו ואמרתי לו שכמו שהוא יודע עברתי ניתוח בתחילת החודש שמנע ממני לעבוד ושאני חייבת את המשמרות האלה כי זה ההבדל בין אוכל לרעב והוא לא מוכן.

אני קוראת באינטרנט שיש חוק שמחייב אותו להעסיק אותי בתקופה שבין ההודעה על פיטורים לפיטורים (אין תקופה כזאת כי הוא הודיע היום והמשמרת האחרונה בשבת) או לשלם על התקופה.

איך אני מבררת כמה הוא מחוייב להעסיק אותי/לשלם לי? איך מממשים את הזכות?
אני ממש מרגישה נואשת אבל אין לי ברירה אלא לצאת מגעילה ולשלוח לו צילום מסך של הזכויות שלי ואיום.
מזכירה שהכל מוקלט.
זו רשת ולא עסק פרטי.
אבי
18/07/2020 21:09
אבי 18/07/2020 21:09
היי. התחלתי לעבוד בנובמבר 2019. באוגוסט 2020 לא אקבל דמי הבראה. האם שנה אחרי אקבל גם על החודשים של שנה לפני? תודה
ziva levy
18/07/2020 13:01
ziva levy 18/07/2020 13:01
שלום,
ברצוני לשאול כמה זמן יכול מעסיק לדחות תשלום הבראה וביגוד עקב משבר הקורונה?
האם יש חוק שמגביל את המעסיק בדחיית התשלום?
אשמח לתשובה.
שמעון
17/07/2020 20:44
שמעון 17/07/2020 20:44
שלום,
רציתי לדעת האם חוקי במסגרת שעות גמישות למנוע מצב בו עובד הגיע למספיק שעות על מנת לקחת יום חופש על חשבון שעות אלו.

לדוגמא- לעבוד שלושה ימים 12 שעות - לצבור 9 שעות נוספות. ולהשתמש בהם לצורך יום חופש.
האם חוקי שהמעסיק ימנע מהעובד לעשות זאת, ויחייב את העובד לחתום חופש במקום?
אסתר
17/07/2020 09:04
אסתר 17/07/2020 09:04
אני מגיעה למקום העבודה בתחבורה ציבורית ופעמיים בשבוע במונית. המעסיק משלם חופשי חודשי 213 ש"ח.
האם רשאי המעסיק להוריד את סכום התשלום על פי ההנחה שמקבל אזרח ותיק? או שניתן להמשיך ולקבל את הסכום הרגיל של החופשי חודשי מאחר ונוסעת גם במונית?
אביב
16/07/2020 22:42
אביב 16/07/2020 22:42
היי. שמי אביב
מאוגוסט 2019 אני עובד בקופיקס שכר מינימום לפי שעה.
אני במקביל נכה ומקבל קצבת נכות כללית של כ3000 שח בחודש.
בעקבות המצב הנפשי הקשה שהייתי בו הביטוח הלאומי הכיר בי כנכה 100% דרגת אי כושר.
בגלל ההתמודדות הנפשית שלי לא עבדתי 6 שנים מה שיצר לי חוב של 24 אלף שקל
שהם 2 עיקולים שהוצל"פ הטילו על חשבון הבנק.
בגלל העיקול שיש לי אז כשהתחלתי לעבוד אז הסברתי למעסיק את המצב וביקשתי את השכר במזומן. וכך היה עד עכשיו. כמובן הכל בצורה חוקית עם תלוש שכר מדוייק. אני יודע שחובות צריך לשלם בגלל שרק בשנה האחרונה הצלחתי להשתקם נפשית קיבלתי סיוע משפטי כדי לסדר את החוב בהוצלפ והסדר זה אמור להתממש בשבועות הקרובים. אך לפתע הבוס שלי החליט שהוא רוצה לתת לי את המשכורת (2711 ש"ח) בצ'ק כשהוא יודע לחלוטין על העיקול ואפילו שיתפתי אותו לא מזמן שיש לי עו"ד שבקרוב יסדר לי הסדר לחוב. ביקשתי ממנו שלפחות יביא לי את המשכורת בצ'ק שיהיה על שמי אך שלא יהיה למוטב בלבד כדי שאוכל לפרוט את הצ'ק. הוא אמר לי בסדר. חיכיתי מה10 לחודש יולי ועד היום 16 ליולי. ואחרי כל זה הוא כתב לי צ'ק למוטב בלבד בידיעה שאינני יכול לפדות את המשכורת שלי ככה.

רציתי בבקשה לשאול. האם יש לי זכות לקבל את המשכורת שלי במזומן ביד ולא להפקדה לחשבון שסה"כ המשכורת היא 2700 שקל. האם יש לי זכות לבקש ולקבל מהמעסיק את המשכורת בהמחאה שהשם שלי כתוב עליה אבל ללא קרוס וללא למוטב בלבד?
השב · מחק
דפנה
16/07/2020 19:25
דפנה 16/07/2020 19:25
שלום,
שאלה לגבי סיום עבודה בגין מצב בריאותי .
קיבלתי מכתב מרופא תעסוקתי שאיני בכושר עבודה להמשיך בעבודתי הנוכחית, ועל המעסיק לסייע לי במימוש זכויותי.
1 האם עליי לכתוב מכתב התפטרות?
2 האם על המעסיק לשלם לי פיצויים ואת כל מה שמגיע לעובד שכיר בסיום עבודתו?
3 מה לגבי הודעה מראש?
תודה למשיבים ‼
ענבל
16/07/2020 17:17
ענבל 16/07/2020 17:17
שלום,
עבדתי 10 חודשים לפני שיצאתי לחלת כבר 4 חודשים.
מצאתי עבודה חדשה ויכולה להתחיל ביום ראשון.
המעסיק מתחום התיירות לא צריך מבחינתו הודעה מוקדמת
השאלה אם אני מפסידה שכר של שבועיים?
הוא טוען שבתקופת חלת אין תשלום שלצהודעה מוקדמת.
על מה עוד עלי לשים דגש?
תודב
חן
16/07/2020 14:43
חן 16/07/2020 14:43
היי,

בשעה טובה ילדתי לפני שבוע, נכנסתי להריון הנוכחי במהלך חופשת הלידה בתשלום ובמהלך כל ההריון הנוכחי לא עבדתי, הודעתי למעסיק שאחזור רק אחרי חופשת הלידה הבאה.

הבנתי שזה נקרא הריון עוקב.
אני זכאית לדמי לידה כמו בלידה הקודמת?

ואיזה מסמכים אני צריכה להגיש לביטוח לאומי, והאם המעסיק צריך למלא את החלק שלו? או מספיק שאני אמלא ויהיה להם את כל השאר מהלידה הקודמת כי כלום לא השתנה.

הם עושים בעיות עם דברים כאלה?

הצפתי בשאלות אני לא כל כך מבינה בזה.. אשמח להסבר ממי שמבין
גדי
16/07/2020 10:27
גדי 16/07/2020 10:27
מקום העבודה שלי פיטר אותי ונתן לי התראה של 30 יום מראש.

אני עובד בחברה הזו כעובד אאוטסורס / פרוייקטים
וסיימתי אצל הלקוח את הפרויקט האחרון שלי ב 14.7.20
תאריך סיום ההעסקה שלי בחברה שלי הוא. 23.7.20
כלומר ישנתם 9 ימים ברוטו שכביכול אין לחברה שלי עבודה לתת לי.

הם מאלצים אותי לקחת את הימים האלה כימי חופש על חשבוני.

האם מותר להם להכריח אותי לעשות זאת?
אם לא אשמח לטיעון אותו ניתן לרשום להם, כיוון שהם ממש מתעקשים על זה.

תודה על כל עזרה
נטע
16/07/2020 10:21
נטע 16/07/2020 10:21
האם מותר למקום עבודה לא לשלם כסף לעובד עבור יום עבודה (7 שעות כולל הפסקה) כיוון שזהו יומו הראשון בעבודה (במקרה היה בהתלמדות כל היום אבל זו לא הבעיה) וכיוון שעדיין לא הוכנס למערכת רישום השעות, וגם אם היה זה באיזשהי מידה של הסכמה מצד העובד בתחילה?
עדן
16/07/2020 09:54
עדן 16/07/2020 09:54
הוצאתי לתקופת חל״ת ב15/03/2020 וקיבלתי דמי אבטלה על שלושה חודשים אם כי לא את כל הכסף שהובטח לי. בחודש מאי פוטרתי ע״י אותו מעסיק והעלתי את מכתב הפיטורין ולא הייתה אף התייחסות. דמי האבטלה הופסקו וכרגע אני מובטלת ולא מקבלת אף שמי אבטלה. נציגה מטעם ביטוח לאומי מסרה לי מידע שיקרי ואין לי דרך לפנות אליהם כדי לדעת מדוע החסירו ממני כספים ומידע אישי מהימן מטעמם. מה עלי לעשות? יש דרך לתבוע אותם? יש לי על מה? אם יש בידכם מידע שיכל לעזור לי ואף מרגיש לכן שיש דבר מה שפספסתי / לא הבנתי, אשמח לכל פיסת מידע!
סיגל
16/07/2020 09:52
סיגל 16/07/2020 09:52
שלום רב,

צריכה עזרה מעו"ד לעינייני עבודה.

זימנו אותי לשיחת שימוע ב29.6 ובאותה שיחה נאמר לי שאני יפוטר בגלל הקורונה.

למחרת נאמר לי שיוציאו לי מכתב מסודר אך לא קיבלתי שום מכתב.

מאז ביקשתי כמה פעמים מכתב פיטורים ולא קיבלתי.
היום קיבלתי מכתב פיטורים עם תאריך סיום עבודה ל29.7.

בתאריך של המכתב פיטורים כתוב 1.7. כששאלתי את ההנהלה למה המכתב יצא על ה1.7 ולא על התאריך של היום(15.7) נאמר לי שזה בגלל שהודיעו לי על הפיטורים בתאריך הזה.

האם זה חוקי?
האם יכולים להודיע לי על פיטורים בלי מכתב? וכמה זמן הודעה מראש אני צריכה לתת? כמה זמן אני מחוייבת להשאר בעבודה לפי חוק?
תודה.
יפעת
16/07/2020 09:29
יפעת 16/07/2020 09:29
אשמח לעזרה - התפטרתי ממקום עבודה לפני 4 חודשים. קיבלתי מכתב תקופה העסקה ואישור לשחרור הפנסיה. מדובר במשרד שמנוהל ע"י בעל ואישה, כאשר ההעסקה עצמה הייתה מול הבעל (תלושי השכר יצאו עם הח.פ. שלו). אולם, מסיבה כלשהי, ההפקדות בוצעו תחילה על ח.פ. של הבעל ואח"כ בוצעו על ח.פ. האישה.

מבחינת חברת הביטוח, היו שני מעסיקים שונים. כמובן שלא הייתי מודעת לזה עד אתמול. לא ניתן לשחרר את קרן הפנסיה, מאחר וחברת הביטוח דורשת אישור על קשר בין המעסיקים או אישור סיום העסקה מהמעסיק השני (האישה).

שניהם מתנערים ממני, כאשר הבעל אף כתב חד-משמעית שלא מתכוון להתעסק עם זה יותר. כרגע הפנסיה שלי נעולה לחלוטין, ללא יכולת להעביר למעסיק החדש שממתין להפריש את הכספים.

מה עושים במצב כזה? האם נותרה רק האופציה המשפטית?
אנונימי
16/07/2020 09:14
אנונימי 16/07/2020 09:14
שלום
אני חד הורית בת 28 ,
הילדה איתי והיא בת שנה וחודשיים
אני לא עובדת וההכנסות שלי זה הבטחת הכנסה 2800 שח וסיוע בשער דירה 1090שח
האם אני יכולה לעבוד ?
כמה שעות במידה וכן בשביל לא להפגע ולהמשיך לקבל הבטחת הכנסה ?
ש.ש
15/07/2020 23:40
ש.ש 15/07/2020 23:40
שלום רב, אני עובדת ברשות מקומית. אני עו"ס ששובתת, ידוע לי כי אין קבלת שכר בשביתה. השאלה האם יש תשלום דמי מחלה על בדיקות שנקבעו לפני השביתה( בדיקת מי שפיר בהריון) ותשלום על מחלת הורה (ליווי אבי לבדיקה אונקולוגית).
אשמח לתשובתכם.
שלום
15/07/2020 20:09
שלום 15/07/2020 20:09
מה זכות עובד שמועסק דרך חברת כח אדם
בחברה ממשלתית.
מועסק בתחום ההשגחה בבחינות
וזימון לפי צורך
מקבל תשלוש שכר
בתקופת הסדר קיבל אישור לחלת
מירי
15/07/2020 18:10
מירי 15/07/2020 18:10
שלום..
אני עובדת ברשות מקומית. האם הרשות מפסיקה לרשום את הותק בעבודה שלי ברגע שהגעתי לותק של 40 שנים?. האם יש מספר מקסימום של שנים שאפשר לרשום?
תודה
דוד
15/07/2020 18:07
דוד 15/07/2020 18:07
ב19 ליוני הסתיימו הלימודים בתיכון בו הוצבתי לאבטח. עד לתום החודש לא סופקה לי עמדת אבטחה חליפית ולשאלתי מי משלם לי עבור יתרת הימים עד לסוף החודש נאמר לי מפורשות שאקבל תשלומי רצף תעסוקתי הניתנים למאבטחים בחודשי חופשת הקיץ והחגים. בתלוש השכר לא הופיעו תשלומים עבור הימים הללו. האם מגיע לי התשלום המובטח?
רפי
15/07/2020 16:49
רפי 15/07/2020 16:49
המעסיק לילק את העבודה למשרת בוקר
ומשמרת ערב .
עצם זה שהוא לא נותן לי מפתח למפעל הוא מונע ממני הגעה מוקדמת למפעל. ובמקום 8 שעות עבודה אני עובד 7 שעות במשמרת בוקר.האם הוא מחוייב על פי חוק להשלים את השעה.
אנמ
15/07/2020 15:02
אנמ 15/07/2020 15:02
שלום. בתקופה זאת בה עובדים הרבה מהבית רציתי לדעת האם המעסיק צריך לדאוג לנוחות העבודה שלי. כגון כסא משרדי. שולחן וכיוצ"ב?
דיאנה
15/07/2020 14:16
דיאנה 15/07/2020 14:16
היי, אני מועסקת באירגון במשרה זמנית של 8 חודשים. האם הם אמורים לתת לי תראה מוקדמת לפני שמסיימים העסקה או שזה מובן מאליו שבתום 8 חודשים אני מסיימת? ואם מפטרים לפני אז מחוייבים להודיע לי לפני? ואם לא הודיעו חייבים לשלם חלף הודעה מוקדמת? תודה
ג.ע
15/07/2020 09:45
ג.ע 15/07/2020 09:45
שלום לכולם,
הרחיקו אותי מהעבודה למשך שבוע ו-3 ימים כיוון שפגשתי את דודה שלי שפגשה חולה מאומת. לפי הנחיית משרד הבריאות אני רשאית להמשיך בשגרת חיים שלי כרגיל כי לא אני זאת שפגשה בחולה מאומת אך מנגד יש את המפעל שבו אני עובדת והוא לא רוצה לקחת סיכונים (זה מה שנאמר לי) ואמר לי לא להגיע לעבוד עד שדודה שלי מסיימת בידוד. איך זה הולך מבחינת תשלום?
הם מחויבים עדיין לשלם לי על הימים?
זה לא יום מחלה וזה לא יום חופש...
אני גם עובדת רק חודש וחצי במפעל משמע שלא צברתי את כל זה.
*אני חתומה על חוזה של משרה מלאה.
רחלי
15/07/2020 09:38
רחלי 15/07/2020 09:38
אני עובדת כמזכירה ורכזת חוגים במקום עבודה (חברת בת של העירייה) מנובמבר 2019. המנהלת שקיבלה אותי לעבודה אמרה לי שאין כרגע תקן ושהיא עושה לי חוזה על סייעת עד שיהיה לה אישור משהו שיכול לקחת כמה חודשים. כשהוציאו אותי לחלת בעקבות הקורונה איכשהו דיברתי עם המנכל וסיפרתי לו את כל השתלשלות העניינים ואז הפלא ופלא עשו לי חוזה חדש של רכזת חוגים (כי זה לא היה חוקי)
עכשיו אחרי שהחזירו אותי מהחלת החליטו לפטר אותי בטענה שהעבודה הצטמצמה (משהו שאני לא רואה את זה)

היום היה לי שימוע ואמרו לי אם אני רוצה לעבור למשרת ערב בלבד (כי אף אחת מהמזכירות לא רוצה לעבוד ערב) בגלל שאני רכזת חוגים או שיש משרת בוקר בשבילי לעבוד כעובדת ניקיון.

אם לא אקח משתי ההצעות אפוטר. האם זה חוקי כל הדבר הזה?
בארי
15/07/2020 09:30
בארי 15/07/2020 09:30
הוציאו אותי לחל"ת בין 19 למרץ עד
6 ליולי.
המעסיק החזיר אותי לעבודה ורמז שזאת כדי לפטר אותי. לאחר מכן הוא ערך לי שימוע, ונכון לרגע זה - טרם הודיע לי רשמית על פיטורים.
כעת המעסיק נתן לי ולשאר העובדים טופס 101 למלא.
אני לא יודע למה הביא, כי טופס 101 ממלאים בתחילת שנה (וכבר מילאתי אותו בתחילת שנה). שאלתי והתשובה שלו הייתה עמומה.
אני יודע שעומדים לפטר אותי, אני אמור למלא את ה101 בכלל? או שזה יכול להיות כנגדי איכשהו?
אם כן, לכתוב תחת "שינויים במהלך השנה" את התקופה של החל"ת?
תודה רב
ענבל
15/07/2020 09:30
ענבל 15/07/2020 09:30
עובדת כמאבטחת,שער היציאה החשמלי לפעמים נתקע ,הדבר ידוע ולא מתוקן כבר זמן רב (ניכר גם חיצונית כי אינו תקין,הוא עקום)
ההוראה היא לדחוף אותו ביד בשביל לשחרר את התקיעה..עשיתי את זה עשרות פעמים.
אתמול בלילה עשיתי זאת ותחשמלתי.
לאחר שהכאב לא עבר כשעה וחצי ביקשתי ללכת לטיפול רפואי. הגעתי לטרם . בהסהכ אמרו שאני בסדר ושהכאב בשריר הגיוני ויעבור תוך מספר ימים.

קיבלתי 4 ימי חופש. שילמתי מכספי על הטיפול ועל מונית הביתה.

האם יש לי מה או את מי לתבוע? האם אני זכאית לתשלום כלשהו?

ברור שמדובר ברשלנות רצינית אבל לא מצאו משהו "מספיק גדול" בבדיקה הרפואית ואני אכן מקווה שתוך כמה ימים זה יעבור ולא יהיו לי אחוזי נכות כלשהם.

מה בערך גובה הפיצוי שאני עתידה לקבל? אם בכלל.
האם יש לי מה לנסות או שעלויות התביעה יהיו גדולות לאומת הפיצוי?

תודה.

(עובדת במקום כ4 חודשים ,עבודה ראשונה כחיילת משוחררת)
אלמוג
15/07/2020 09:25
אלמוג 15/07/2020 09:25
היי,

אחותי עובדת שעתית (משרה מלאה) במשמרות, יש לי כמה שאלות לגבי חופש מחלה:

1. במידה והייתה משובצת למשמרות באופן לא רצוף, לדוגמה בשלישי ולאחר מכן בחמישי, וקיים אישור מחלה עבור אותם ימים, האם הספירה למס׳ ימי המחלה ממשיכה באופן רציף או מתאפסת בגלל היום החופשי שבאמצע?

2. במידה וקיים אישור מחלה עבור משמרת בשבת, שעבורה התשלום הוא 200%, האם ישולם לה 200% או תשלום רגיל?

3. התקן הוא 8.5 שעות יומיות, אך בסידור של אותו שבוע שובצה למשמרות ארוכות יותר עם שעות נוספות, האם המחלה אמורה להיות משולמת לפי התקן או לפי הסידור (השעות שהייתה אמורה לעבוד בפועל)?

תודה רבה!
הגר
15/07/2020 09:21
הגר 15/07/2020 09:21
צריכה עזרה לגיבוש כתב תביעה נגד המעסיק הקודם שלי.
אחרי שספגתי איחורים במשכורות, אי הפקדת פנסיה בזמן (לאחר שנה וחצי ולא במיידי כי הייתה לי קופה פעילה) וחוב לפנסיה עד יום זה.
לאחר חזרתי לעבודה מהחל״ת גיליתי שהמשרדים נעולים ושהבוס יאחר, טורטרתי לביתי שנמצא ביישוב אחר על מנת להביא מפתח ולבסוף הוא נזכר שהוא החליף צילינדר ולא ענה לי לטלפון.
ויום למחרת איחר בחצי שעה ויבש אותי בחוץ, הכניס אותי לשיחה והודיע לי שהוא מבצע לי שימוע במקום בזמן שאני בהלם ומגמגמת.
לאחר השימוע נשלחתי לבית באמרה שחבל שאסבול שם חודש נוסף (שבועיים לפני היציאה לחל@ת היו ביננו דין ודברים על היחס שלו ועל זה שהוא מביא אותי לבכי עם ההתעללות והצרחות שלו על דברים שלא קשורים אליי בכלל) והייתי צריכה לחכות כמו כלב מושפל בחוץ במשך חצי שעה.
אמרתי לעצמי, הגר תחליקי יאללה נסיים את זה יפה ותשאירי לה׳ את ההתחשבנות עם אנשים רעים וכוחניים כאלו.
אבל אני מוצאת את עצמי מתחננת שישלמו לי את החוב לפנסיה, ישחררו לי את כספי הפיצויים ויוסיפו את החלק שלהם בפיצויים וכמובן את דמי ההבראה.
במהלך הכמעט חודשיים האחרונים התקשרתי, שלחתי מיילים, התחננתי! והוא בשלו חש שהוא עושה לי טובה וכשלהוד רוממותו יבוא לשלם לי הוא יעשה זאת.
די, נמאס לי להיות נחמדה, נמאס לי לשתוק ולא לעמוד על שלי.
אני מחפשת עורך דין שיעזור לי לנסח כתב תביעה כנגדו בבית הדין לעבודה ולהבין מה הסכום שאני יכולה להגיש כנגדו.
אולי דרך הכיס הוא יבין איך לא מתייחסים לעובדים.