אני חזרתי היום למקום העבודה שלי לאחר חופשת לידה של חצי שנה. מיד כשהגעתי נאמר לי כי אני לא חוזרת לתפקיד שעשיתי לפני שיצאתי לחופשת הלידה. לא שאלו אותי - פשוט הציבו לי עובדה. מה עלי לעשות? האם חוקי העבודה מגינים על הזכויות שלי?
אם מדובר בתפקיד שמהווה הרעת תנאים, יתכן ותוכלי לתבוע בנוסף לפיצויים מלאים גם עבור פיטורים שלא כדין בניגוד לחוק עבודת נשים ולחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה.
לפרטים נוספים - צרי קשר טלפונית.
בוקר טוב,יש לי עניינים לא פתורים עם שני מקומות עבודה, מהמקום הראשון פוטרתי לקראת 4/13, ואת המקום השני עזבתי אני ב 12/13 (אי תשלום זכויות). האם אני יכול להגיש את שתי התביעות במקביל? זה לא ייראה לבית המשפט כאילו אני תובע סידרתי?
אני נמצאת בתהליכי חיפוש עבודה חדשה כבר כמה שבועות. ביום חמישי הייתי בעוד ראיון עבודה (עשרות בשבוע) והמראיין שהוא הבעלים של חברה קטנה באזור המרכז כל הזמן פלירטט איתי בראיון, כאליו הכל בסדר... כאשר הוא שאל אם יש לי חבר אני עניתי שאני לא חושבת שזה רלוונטי לענות על שאלה כזאת, הוא הפך לקר ומרוחק ותוך דקה נגמר הראיון. האם זאת לא הטרדה מינית מצידו? האם זאת שאלה לגיטימית לראיון עבודה בכלל? יש לי מה לעשות במקרה כזה או שפשוט לשכוח?
תודה על התשובה המהירה. אכן, חשבתי שזה לא לגיטימי. השאלה העיקרית האם בכלל יש טעם להתעסק עם זה או פשוט להוריד את הראש, להתעלם לשכוח... אני מאמינה שאני לא היחידה שעברה "ראיון עבודה" אצל אותו מעסיק ואין ספק שאם אשתוק הוא ימשיך לפגוע בעוד נשים בדיו כמו שפגע בי. מצד שני, אין לי שום דרך בעולם להוכיח את ההתנהגות הלא לגיטימית שלו...
אני הייתי מציעה שתישלחי אליו את אחת החברות שלך,רצוי מישהי מוחצנת ובעלת ביטחון עצמי גבוהה,וכמובן שהשיחה תוקלט,אם אפשר בוידאו עוד יותר טוב,לא חסרות דרכים לשים את הנייד בזווית צילום נוחה,אני הייתי ממליצה על נייד בלי סים,לי קרה שהקלטתי מצב כלשהו ובאמצע הצילום התקשרו אלי.
כשהתחלתי לקבל קיצבת זיקנה ניתן לי בביטוח הלאומי מכתב למעביד בו נמסר שאין לנקות ממשכורתי ב.ל ומס בריאות ואכן עד לאחרונה לא ניכו. בחודשיים האחרונים התחילו להוריד לי 200 שח בערך מס בריאות וב.ל בטענה שהמשכורת גדלה. יש לציין שגדלה פירושו 5100 במקים 4500 בערך עד אז. האם באמת אני צריכה לשלם כל כך הרבה ב.ל ומס בריאות? יש לקחת בחשבון שבתשלום קיצבת הזיקנה מוריד לי הביטוח גם עבור מיסים אלה. תודה
שלום. אני עובד בבית קפה בשדה התעופה, במקום שעובד 24/7 .אין לנו כמות משמרות קבוע בשבוע (יכול לנוע בין 2-6 משמרות בשבוע ).השאלה שלי האם המעסיק יכול לקבוע ששעות העבודה הרגילות הן 8:30 שעות ולא 8:00? ולא לשלם על החצי השעה שמעבר לשמונה שעות שעות נוספות? צריך לציין שהמעסיק החתים את כול העובדים על זה.
על עבודה של 5 ימים בשבוע ומטה הזכאות לשעות נוספות היא לאחר 9 שעות עבודה.
במקרה של 6 ימים בשבוע הזכאות היא לאחר 8 שעות עבודה.
הפסקה אינה נחשבת כזמן עבודה.
ב1.7 אני עוברת לגור מאוד רחוק מהעבודה מכיוון שהסתיים החוזה בדירתי ואני עוברת לגור עם בן זוגי.
הבנתי שקיים טווח מרחק מסויים מהבית לעבודה שאם הבית החדש עובר טווח זה, אני זכאית לפיטורים.
האם זה נכון?
ואם כן מה הטווח?
שלום,
אכן יש מרחק של 40 קילומטר שהוא תנאי סף לצורך קבלת פיצויי פיטורים מהעבודה. עם זאת ישנם תנאים נוספים בהם יש לעמוד.
באפשרותך לפנות למשרדנו על-מנת לקבל ייעוץ מעמיק יותר.
היי,
אני עובד כמאמן כושר מאחד בצהריים עד 8 בערב מראשון עד רביעי וביום חמישי מ12 - 8 ,
אני נמצא לבד במקום המנהל שלי מפעיל את החדר כושר מרחוק,
אני מבצע את גביית הכספים וכולי והוא מתקשר לוודא רק שהכל תקין מדי פעם ,
יש לציין שהתשלום הוא מינימלי בעבור מה שאני עושה ולפני כן עשיתי אצל אותו מעסיק את עבודתי כמאמן כושר וזה הכל לכשעברתי מקום הוא אמר לי שהעבודה כרוכה גם בגביית כספים וכולי והתשלום אותו תשלום האם זה חוקי ?
דבר שני המעסיק שלי טוען שלא מגיע לי הפסקה , הוא טוען שאין לו אפשרות לתת לי הפסקה מכיוון שרק אני נמצא במקום
ואין אפשרות שאצא להפסקה לאכול או לנוח ,
הדבר חורה לי מאוד ואני לא יודע מה לעשות בנידון , מצד אחד אני צריך את העבודה מצד שני אני חושב שהוא עובר על החוק מה אני אמור לעשות ?
שלום!
עשו לי שימוע ב21 למאי ונתנו הודעה מוקדמת ואמרו שאם אני לא רוצה לעבוד בזמן הודעה מוקדמת אז אני חייב לחתום על ויתור ואני חתמתי אל טופס "סטנדרתי" שהיה רשום שם שאני מוותר על עבודה בפועל בזמן הודעה מוקדמת ומפסיק עבודה ב 25 למאי. אחרי שבוע קיבלתי מכתב פיטורים מ21 למאי ושם רשום שעשו לי שימוע ונתנו הודעה מוקדמת והפסקהת עבודה היא ב21 ליוני...
עכשיו שאלה: האם זה נכון או שבמכתב פיטורים היו צריכים לרשום 25 למאי?
או שאני אמור לקבל אישור בנפרד ששם יהיה רשום תאריך הפסקה שהיה בפועל (25 למאי)?
ומה זה אומר עכשיו כל הסיפור הזה בעניין זכאות לאבטלה? אני יכול לקבל אבטלה רק מסוף יוני??
שלום רב,
הנני מועסק דרך חברת כ"א בדואר ישראל כבר חמישה חצי חודשים בתור עובד שעתי.
העבודה שלי היא במשרה מלאה במשרת לילה בין השעות 8 בערב עד ל5 בבוקר כאשר השעה 4 עד 5 נחשבת לשעה נוספת.
התשלום הוא 24 ש"ח בין 8 ל10 ובין 10 בלילה ל5 בוקר התשלום הוא 30 לשעה.
העבודה כאמור היא במשרה מלאה אך בחודש אפריל בגלל חגהפסח ועקב שביתה שהייתה שם עבדתי רק 14 יום כאשר בכל חודש אני עובד 20-22 ימים תלוי בחודש כמובן.
רציתי לדעת האם התשלומים שקיבלתי בעבור 2 ימי הפסח ,עבור יום חופש שביקשתי ועבור 2 ימי מחלה הם נכונים כי משום מה הם נראים לי נמוכים.
עבור יום החופש ו- 2 ימי החג בפסח קיבלתי 183.6 ש"ח לכל יום עבודה לפי 7.65 שעות כל יום כך לפי התלוש.
בעבור 2 ימי חופש המחלה (מגיע לי רק חצי הרי) קיבלתי 91.68 ש"ח שזה חצי יום גם לפי 7.65 בעבור יום.
האם התשלומים בסדר? לא היו צריכים לחשב לי לפי 8 שעות?
יום עבודה שלי בין 8 בערב לבין 4 בבוקר הוא 228 ש"ח אז למה קיבלתי רק 183.6 ש"ח בעבור כל יום?
האם התשלומים נמוכים בגלל שעבדתי רק 14 יום בפסח או שצריך להתסכל על זה שאני עובד במשרה מלאה בשורה התחתונה?
בוקר טוב אני הגשתי לעבודה שלי מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד בדרך כלל בעבודה שלי משלמים חלק מההבראה עם משכורת יוני אני זכאית לבקש לשלם לי ההבראה בנפרד לא עם המשכורת הרי הם צריכים לשלם לי כל ההבראה לא חלק ממנה וככה ירד לי הרבה מס הכנסה כי אני עובדת גם משרה מלאה תודה
אני מחפשת עוזרת בית. פגשתי אישה ממולדובה שיש לה תעודת זהות כתומה. האם זה חוקי להעסיק אותה או שהיא עובדת זרה. האם כל התשלומים והזכויות הם כמו עובד ישראלי?
אני עובדת בבית חולים פרטי קיבלתי טופס "הודעה בדבר תנאי עבודה" ולפיו אני אמורה לעבוד 5 משמרות בשבוע עבודה רגיל כאשר שבת זה יום המנוחה. אני מצטטת: "אולם ידוע לעובד כי יידרש מעת לעת לעבוד גם ביום המנוחה היינו שבת".
-עפ"י החוק אילו ימים נחשבים לשבוע עבודה רגיל?
-כאשר אני עובדת בשבת, עפ"י הציטוט הנ"ל, זו אמורה להיות משמרת שישית או משמרת חמישית רגילה לפי התקן?
שלום רב,
עפ"י חוק עבודה ומנוחה - יום המנוחה השבועי ליהודי הוא יום השבת (בהנחה ששמך אכן נורית ואת יהודיה). ביום זה העסקת יהודי - אסורה.
עם זאת קיים בחוק פטור שמגזרים מסוימים עושים בו שימוש, לרבות בתי-חולים (ראי ס' 12 לחוק).
שבת שלום,
עו"ד מיכה דוד
שלום רב,
במקום עבודתי (חברה ממשלתית) מחייבים את המחלקה בה אני עובד להיות בכוננות לאחר שעות העבודה כולל ימי שישי ושבת ( אנו עובדים 5 ימים) לפי התור כל פעם מישהו אחר למשך שבוע .
ללא תגמול כלל, במקרה של קריאה עלינו להגיע למקום העבודה ורק אז נקבל תגמול עבור שעות העבודה שעבדנו בפועל .
יש לציין שמקום העבודה משתמש בשם תורנות ולא כוננות
האם זה חוקי ? האם ניתן לחייב את המעביד לשלם עבור התורנות / כוננות הזו ?
שלום רב,
באם הכוננות/תורנות הזו מונעת ממך לעשות את שחפצה נפשך ואתה עומד לרשות המעסיק - הרי שעפ"י חוק ניתן לראות בשעות אלה כשעות עבודה ולבקש תגמול כספי בעבורן.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
ישנו נוהל כתוב מטעם המעביד שבו נאמר בעצם שאני יכול לעשות כרצוני אבל כאשר אני מקבל קריאה טלפונית עלי לענות לטלפון , אם אין באפשרותי לענות לטלפון באחריותי לחזור למספר שהתקשר בהקדם ובמקרה הצורך עלי להגיע למקום העבודה .
ישנו גם נוהל שבל פה שבו נאמר שאם אני יודע מראש על כך שאני לא אהיה זמין טלפונית או במרחק סביר ממקום העבודה לאחר שעות העבודה באחריותי לדאוג למחליף מהצוות.
האם גם כך ניתן לראות בשעות אלה כשעות עבודה ?
שלום, עבדתי לפני שנה וחצי במשרד עורכי דין במשך חצי שנה, והייתה לי קופת פנסיה אבל לא הפקידו לי אליה כסף.
האם אני יכולה היום אחרי שנה וחצי לפנות אליהם שישלמו לי את הכסף שהם היו צריכים להפריש לי.
לאחרונה הבנתי שעובד שיש לי קופת פנסיה לאחר שלושה חודשי עבודה המעביד חייב להפריש לו רטרו.
שלום רב,
הפיצויים אמורים להיות משולמים בתשלום אחד, בשים לב לעובדה שיתכן וחלק מהם משולמים באופן ישיר ע"י המעסיק וחלק מצויים בקרן הפנסיה.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
מטפלת של אימי יצאה לחופשת מולדת , ביום הטיסה הודיעה לנו שלשתחזור היא רוצה לעזוב ( כתוב )
בזמן שהותה בחופש ( 30 יום ) חיפשנו ומצאנו מטפלת חליפית
כעת היא חזרה
פיצויים אתן לה ( לא משנה אם מגיע או לא )
האם החודש נחשב כהודעה מוקדמת ? הרי היא זו שהתפטרה בידיעה שהיא יוצאת לחודש חופש
תודה מראש
יוני
שלום רב,
לעניין שאלתך - אין כל נפקות לעובדה שמדובר בעובדת זרה.
ככל שכתוב במכתב ההתפטרות כי הפיטורים יכנסו לתוקפם עם שובה לישראל - נראה כי אין מדובר בהודעה מוקדמת שניתנה כדין.
ככל שהכוונה היתה שהיא תשוב לישראל ואז יחל מניין ימי ההודעה המוקדמת - הרי שמדובר בהודעה כדין.
בהצלחה והמון בריאות לאמא,
עו"ד מיכה דוד
אני ובעלי עוברים טיפולי פוריות, אני עושה שאיבת ביציות והחזרה שלהן כמעט כל חודשיים, האם ההגנה מפיטורים למשך חמישה חודשים מתחדשת כל פעם מחדש? ומה לגבי בעלי? האם גם הוא מוגן מפיטורים בגין הטיפולים שאני עוברת?
אסור לפטר עובד/ת העובר/ת טיפולי פוריות או הפריה חוץ גופית בימי ההיעדרות בגין הטיפולים ובמשך 150 ימים שלאחר תום ההיעדרות, וזאת בתנאי שהעובד/ת מועסק/ת אצל אותו מעסיק לפחות 6 חודשים.
אסור לפטר עובד/ת העובר/ת טיפולי פוריות במשך 150 ימים מתחילת טיפולי הפוריות, גם אם לא נעדר/ה מהעבודה.
זה לא עונה לי על החלק השני של השאלה : אני מבינה שאני מוגנת מפיטורים עקב הטיפולים שאני עוברת,אבל האם גם בעלי מוגן מפיטורים? הוא לא עבר שום טיפול הקשור לתהליך.
שלום רב,
חוק שעות עבודה ומנוחה אוסר על העסקה במסגרת של 7 ימים בשבוע ברצף וללא יום מנוחה שבועי אחד בן 36 שעות לפחות.
לעבודה ביום המנוחה תעריף גבוה מזה שביום עבודה "רגיל".
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
שלום רב,
בגדול - עליך לנטרל תוספות לשכר הבסיס (נסיעות, הבראה, חופשה, תוספות כאלה ואחרות) ולערוך תחשיב ממוצע של השכר, לכפול במספר חודשי העבודה ולחלק את התוצאה ב-12.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
במצב שבו עובד מודיע מראש (כחצי שנה) על חופשה אותה הוא מעוניין לקחת אך אין לו מספיק ימי חופשה, ניתן למנוע ממנו לקחת חלת? מדובר בחופשה בת שבועיים בלבד, ואם זה רלוונטי - הוותק הוא של כמעט שנה.
שלום רב,
היות והחופשה שעובד נוטל אמורה להיות בתאום עם המעסיק - הרי שהוא יכול לסרב לאפשר לך חופשה ארוכה יותר מזו הקבועה בחוק חופשה שנתית.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
אני עובד שכיר במפעל באזור הדרום. מרבית השעות שבהן אני עובד הן שעות לילה מתוך בחירה שלי כמובן. בסך הכל 7 מתוך 9 שעות הן בלילה. במפעל שלנו יש תעריף מיוחד לעבודה בלילה.
השאלה היא מה קורה כשאני לוקח יום חופש. האם יחשבו לי את יום החופשה בהתאם לתעריף שעות לילה או לפי שעות עבודה רגילות ביום?
ואז עולה השאלה במקרה שהעלה השואל, מהו שכר רגיל במקרה הזה. במיוחד אם במקום העבודה שלו יש תעריף קבוע ומיוחד לעבודה של משמרת לילה, שאז האם השכר הרגיל הוא בעצם אותו תעריף מיוחד?
לעניות דעתי, שכר רגיל כולל בחובו גם את כל התוספת שמשלם מעסיק לעובד כולל תוספת משמרות לילה, דמי כוננות ומרכיבים נוספים.
השאלה אולי נשמעת פשוטה, אבל התשובה של עו"ד אריק שלו אינה סוף פסוק להבנתי.
שלום עבדתי בחברה במשך שש שנים בתקופה האחרונה חשתי לא בטוב והוצאתי חופשת מחלה דרך רופא לאחר שחזרתי שבועיים לאחר מכן פיטרו אותי האם זה חוקי? כמה זמן לאחר שחזרתי מחופשת המחלה יכולים לפטר אותי ?
אין תקופה מוגדרת בחוק.
אסור למעסיק לפטר עובד בעת שהוא נמצא בחופשת מחלה.
כמו כן אסור למעסיק לפטר עובד עקב יציאתו לחופשת מחלה כי יתכן ומדובר בהפליה.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך בירור מעמיק והכוונה בהתאם.
יש לי פנסיה וותיקה מעל 25 שנה. המעסיק החדש - 8 שחודשים - שעד היום לא הפריש לקרן הפנסיה למרות ההפצרות שלי - טוען היום - לראשונה - שאינו מוכן לשלם לקרן הוותיקה כי זה יקר מדי ומציע לי לפתוח קרן פנסיה חדש. אם אעבור - אפסיד. האם זכותי לשמור על הקרן הוותיקה?
שלום , אני עובד כסוכן מכירות בחברה מעל 20 שנה לאחרונה במסגרת העבודה נשבר לי מסך הטלפון בפעם הראשונה .
לפתע בתלוש המשכורת גיליתי שהורידו לי 400 שח על תיקון המסך ? האם מותר וזכותם להוריד לי? מה עוד שלא אמרו וידעו אותי קודם ולמישהו שנשבר לפני לא גבו תשלום תודה על התשובה
שלום,
אני עובדת במקום עבודתי 8 שנים במשרה חלקית פעמיים בשבוע. לאחרונה נמסר לי כי היחידה בה אני עובדת נסגרת, אך מנהל היחידה שלי הצליח לסדר לי עבודה במקום עבודה אחר (שאינו קשור למקום העבודה הנוכחי ובתפקיד שונה). במידה ואקח את העבודה החדשה, האם אהיה זכאית לפיצויים ממקום עבודתי הנוכחי?
יש לי שאלה בבקשה: אני סובל ממחלה כלשהי ולא יכול לעבוד. במהלך 13 השנים האחרונות אני עובד שכיר בחברה כלשהי. כרגע (נכון לאתמול) יש לי אישור של רופא תעסוקתי שקובע שאיני יכול לעבוד כלל למשך 90 הימים הבאים.
אני רוצה להתפטר מהעבודה ולקבל פיצויים בכלל מצבי הבריאותי. סביר מאד שגם אחרי ה-90 ימים האלה לא אוכל להמשיך לעבוד, למרות שהייתי מאד רוצה...
השאלה האם אישור על אי כשירות לעבודה למשך 90 יום מספיק על מנת להתפטר בדין מפוטר או שאני חייב לקבל אישור של רופא תעסוקתי שקובע שאיני יכול לעבוד לצמיתות על מנת שאוכל לקבל פיצויים בהתפטרות?
מצער, אבל לא הבנתי את התשובה שלך. האם אישור רפואי של רופא תעסוקתי כפי שיש בידי (ל-90 יום) מספיק על מנת להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים או שחייבים אישור לצמיתות?
הסע' בחוק אשר קובע כי עובד רשאי להתפטר בדין מפוטר בשל מצב רפואי חייב לענות על מס' תנאים כמו מצב רפואי קבוע שאינו מאפשר המשך עבודה וכן שהמעסיק לא ניסה להתאים תפקיד אחר לעובד וכיוצ''ב
בעקרון יש צורך באישור מרופא תעסוקתי על מצב רפואי קבוע אך לא תמיד די בכך.
לפרטים וייעוץ נוסף - צור קשר טלפוני.
ערב טוב,
החברה בה עבדתי נמצאת תחת חקירה, אתמול התקשרו אלי בשעה 07:00 שוטרים ודרשו להגיע למשרד .כעבור 45 דקות באו לקחת אותי , בקשתי לא להכנס לבנין שלי והמתינו לי קרוב לבית,הביאו אותי למשרד ולקחו הרבה דברים,
היום נחקרתי משך יותר מ-7 שעות, איימו וצעקו עלי שישאירו אותי בכלא, שיאשימו שהייתי שותפה, מסרתי הרבה מידע, החברה סגורה ואין סיכוי לקבל שכר,פיצויים, כלום.
איך אני אוכל לקבל אבטלה או הגשת תביעה לקבלת הכספים בגין הכספים שנתפסו .
אודה על עזרתכם.
תודה,
אילנה