שלום
אני עוסקת בעבודת
עוזרת בית מאז שהיה בני בן שלוש, כ-12 שנה. אני במקשת לתיעץ בקשר למקום עבודה בו אני עובדת כ- שלוש שנים , פעמיים בשבוע , ימים ראשון ורביעי, 5 ש' בכל פעם, פעם עלי להקדיש כ-4 ש' לקומה + שעה לקומה נוספת. לא תמיד ואפילו בד"כ תלוי בדרישות של בעלת בית כך שלעיתים לקומה העליונה - חדרי הילדים - נישאר לי פחות משעה לעבוד. אציין בזאת שבסוף יום העבודה אני ממשיכה למקום עבודה נוסף.
ב -23/7 יום רביעי בעלת הבית יצאה לעסוקיה ונשארו בבית שני
בניה - מתבגרים. עיקר העבודה היה בקומה הראשונה . כ-חצי שעה שנותר לי לסיום העבודה שלחתי עם הצעיר מבינהם שיודיע גם לבכור שעוד כ- 10 ד' אני עולה שיתכוננן לרדת.כשעליתי להתחיל העבודה, ערוכה לתקתק אותה הבכור נישאר במיטה. ביקשתי מהצעיר שיתקשר לאימו ויודיע לה שאני את החדר של הבכור לא מנקה כי אני ממהרת.היא דיברה עם הבכור וזה בשלב כלשהו העביר לי את הטלפון"קחי אמא רוצה לדבר איתך" ואז היא התחילה לצעוק עלי שאני לא אמורה לחנך לה את הילד. לא הבנתי על מה היא מדברת אבל אמרתי לה שהיא לא חייבת להעסיק אותי ושאין לה מה לדאוג אני לא אהיה ברחוב ....והחזרתי את הטלפון לבן שלה.
יום למחרת 24/7קיבלתי ממנה SMS (כל התכתובת בהמשך נעשתה ב SMS): ענת אני מקבלת את התפטרותך וז תקף מאתמול
תשובתי: לא שמעת זאת ממני, לא זכורה לי שיחה כזאת האם את מטרת אותי? בכל מקרה אברר זכוותי מפנייתך אלי אני מבינה שאינך מעוניינת להמשיך ולהעסיק אותי. אני מציעה שניגש להסדיר את נושא הפיצויים.
בתאריך 26/7 (יום שבת)כתבתי לה: מאחר ואינך משיבה לפניותי אגיע מחר כרגיל לעבוד
תשובתה 26/7 בשעה 21:40: אל תגיעי מחר!
תשובתי: מדוע לא? האם לבוא ביום רביעי כרגיל?
בתאריך 29/7 (יום שלישי) הגיע התשובה: אל תגיעי מחר, בשבוע הבא נתאם להפגש
זהו.
שאלותי: האם לפי התכתובת הזו אפשר להבין שפוטרתי?
במידה והיא לא יוצרת קשר הערב, האם עלי להגיע מחר לעבודה?
אני מבקשת להבהיר שאין בי שום רצון לחזור לעבוד אצלה כי בדרך כלל התחושה היא של השפלה. ועוד- היא אכן שילמה לי חושות והבראה. אין לי מושג אם גם ביטו"ל .בבודאות לא שילמה לי
פנסיה!!
אשמח להתיחסוך
ענת