ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
יפית
15/07/2018 12:04
יפית 15/07/2018 12:04
היי התפטרתי ממקום עבודה שעבדתי בו 10 חודשים קיבלתי החלטה לעזוב בשל יחס משפיל ומזעזע מצד המעסיק זמן רב , מקום שאין בו יחס אנוש כלל השפלות ודיבור פוגע מה הן הזכויות שלי ? לגבי דמי הבראה , פנסיה , ופיצויים? מה עושים במקרה שאין ברצוני לתת להם אפילו יום אחד בשל יחס משפיל
אודה לעזרתכם.
עורך דין
16/07/2018 17:26
עורך דין 16/07/2018 17:26
שלום יפית

אם לא השלמת שנת עבוד המלאה לא מגיע לך לקבל דמי הבראה וכמו כן, לא מגיע לך פיצויי פיטורין. קראי כתבה באתר זה בנושא גמר חשבון - זה יתן לך תשובות לגבי מכלול הזכויות שלך.

בהצלחה
חווה
16/07/2018 12:16
חווה 16/07/2018 12:16
הי, רציתי לשאול לגבי תלושי משכורת בזמן חופשת לידה, האם אמורים להמשיך לקבל את התלוש כרגיל? (עם ציון המשכורת בהתאם לניכויי ביטוח לאומי וכו)

באם כן ובאם לא, האם אני אמורה להיות ׳מסומנת׳ כעובדת בטופס 106 בזמן שבפועל הייתי בחל״ד?

(עושה סדר בניירת ורואה שלפעמים יש לי ולפעמים אין לי תלושי משכורת בזמן חל״ד (גם בחודשים בהם לא עבדתי בכלל בפועל) אבל בו זמנית אין שום ציון בטפסי ה-106 שעבדתי בחודשים שהייתי בחל״ד.

תודה מראש
עורך דין
16/07/2018 17:21
עורך דין 16/07/2018 17:21
שלום חווה

לא מקבלים תלושי שכר בזמן חופשת לידה.

בהצלחה
כנרת
16/07/2018 12:18
כנרת 16/07/2018 12:18
צהריים טובים

רציתי לדעת האם יש עוד מידע שחשוב להכיר בנושא הזכות לשעת הנקה, מעבר למה שקבוע בסעיף 7(ג)(3) לחוק עבודת נשים: "עובדת רשאית להיעדר מעבודתה מתום תקופת הלידה וההורות עד תום ארבעה חדשים מאותו יום – שעה אחת ביום, שתיקרא שעת הורות, בתנאי שהיא מועסקת במשרה מלאה; ההיעדרות המותרת על פי פסקה זו היא בנוסף להפסקות על-פי חוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951, ואין מנכים אותה משכר עבודה; לעניין סעיף זה, עובד שמועסק במשרה מלאה יהיה רשאי לממש את הזכות לשעת ההורות לבדו או לסירוגין עם בת זוגו, בהתקיים התנאים המפורטים בסעיף 7ב.

האם יש עוד מקורות חקיקה או מידע מחייב לגבי הזכות לקבל שעת הורות / שעת הנקה? אשמח להפניות.
עורך דין
16/07/2018 17:20
עורך דין 16/07/2018 17:20
שלום כנרת

אכן הוראות החוק מחייבים כל מעסיק וישנם מעסיקים במגזר הציבורי שמשפרים את תנאי העבודה לעומת הקבוע בחוק. בגדול, באתר זה יש סקירה מקיפה בנושא שעת הורות / שעת הנקה - מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
ב.ב.ג
16/07/2018 12:23
ב.ב.ג 16/07/2018 12:23
לקראת סוף ההריון הרופא הוציא אותי לשמירה. אמר שאם אלד לפני ה30 יום (שמאז אפשר להגיש בקשה לשמירה) הוא יביא לי ימי מחלה. ורשם לי ימי מחלה עד התאריך המשוער במידה ואצטרך.

בפועל ילדתי שבוע אחרי המשוער ככה שישבתי בבית כחודש וחצי. ואחרי הלידה הוא מילא לי טפסים של שמירת הריון.

מחלקת שכר בעבודה ביקשו ממני את האישור על הימי מחלה (עוד לפני שילדתי) למרות שאמרתי להם שזה כנראה יהיה שמירה ולא מחלה ואני מחכה לראות מתי אלד. אבל הם בקשו לתת להם בכל זאת ואמרו שאם לא אלד עד אז ויהיה שמירה בסוף הם ישנו את זה.
עכשיו שאני ממלאת את הטפסים לשמירה רשום שמי שירד לה ימי מחלה לא יאושר לה שמירה.

יש משהו שאני יכולה לעשות בנידון?
עורך דין
16/07/2018 17:19
עורך דין 16/07/2018 17:19
שלום לך

לשיקולך האם להגיש טפסים לאישור רטרואקטיבי של שמירת הריון או לעשות שימוש בימי המחלה הצבורים שלך. לא תקבלי תשלום כפול בכל מקרה.

בהצלחה
שירה
16/07/2018 13:00
שירה 16/07/2018 13:00
בני בן ה 4 נפל ושבר את היד, עבר ניתוח והיה מאושפז 3 ימים. נעדרתי מעבודתי למשך 9 ימים (בני בבית עד עתה ויהיה עוד בבית כחודש וחצי נוספים)
הבוס הודיע לי פתאום שאני לא זכאית לקבל החזר על ימי מחלה אלה כיוון שניצלתי השנה 4 ימי מחלת ילד.
אני עובדת שם 4 שנים ופעם ראשונה ששמעתי ממנו דבר כזה, אני בטוחה שבשנים קודמות עברתי את מחסת מחלת ילד והוא שילם לי את ימי המחלה ולא אמר דבר בנושא (פשוט זה היה יומיים פה 3 ימים שם ולא ברצף רב כמו במקרה האחרון).
כמו כן מאוד קשה לעקוב אחרי התלוש כי הוא לא ברור, לא רשום אם המחלה שלי או של הילד, לא רשום על מה הוריד כסף, אם זה על מחלה או על שעות חסרות.
בנוסף היתה לי טעות עם ימי המחלה ולא נצברו לי ימי מחלה במשך השנים ורק לאחר שביקשתי כמה פעמים סידר את זה, אז גם לא בטוחה אם השלים לי את כל ימי המחלה שהיו צריכים להיות בצבירה. (ביקשתי ממנו שיבדוק כי אני חושבת שיש טעות בחישוב והוא ביקש שאני אעבור על המשכורות ואבדוק בעצמי).
בכל מקרה בדקתי את החוק והבנתי כי מגיע לי עוד 4 ימים אך הוא טוען כי לא מגיע לי כי הוא חושב שזה מתפרס על פני השנה ועדיין לא הסתיימה השנה.
במקביל לכל זה, הודעתי על התפטרותי מהעבודה. בגלל שהיה לי ויכוח איתו בנושא ודרשתי לקבל את ימי המחלה שמגיעים לי אני מפחדת שלא יתן לי מכתב לשחרור הפיצויים.
מה עלי לעשות בכדי לגרום לו להבין שהוא צריך לשלם לי ואם בכל השנים הקודמות לא ייחס חשיבות למחלת ילד האם גם עתה אמור לשלם לי למרות שהשתמשתי ב 4 ימים? האם חייב לתת לי מכתב שחרור פיצויים? אשמח לתשובות.
עורך דין
16/07/2018 17:11
עורך דין 16/07/2018 17:11
שלום שירה

מה שאת צריכה לעשות לפני הכל הוא לפנות לבדיקת תלושי השכר שלך מול חשבת שכר או יועץ מס, ולבדוק מה בדיוק המעסיק צריך להשלים. לאחר שיהיו בפנייך הנתונים המדוייקים, פני אל המעסיק בכתב בלבד ובקשי לקבל את כל מה שמגיע לך.

בהצלחה
יוסקה
16/07/2018 16:39
יוסקה 16/07/2018 16:39
שאלה לגבי דמי הבראה, בחודש הבא אני נמצא שנתיים בעבודה וצריך לקבל דמי הבראה, תאריך תחילת העבודה שלי הוא 31/7/2016, השאלה אם אני מעוניין להתפטר ולתת הודעה מוקדמת כבר מעכשיו, יש לי לתת בערך 21 ימי עבודה, יחשבו לי כימי עבודה רגילים וישולמו לי דמי הבראה כרגיל? או שכדאי לי לחכות עד סוף החודש ורק אז לתת הודעה מוקדמת? תודה למי שיעזור,
עורך דין
16/07/2018 17:10
עורך דין 16/07/2018 17:10
שלום יוסקה

בכל הנוגע להשלמת שנת עבודה, ימי ההודעה המוקדמת הנם ימי עבודה רגילים לכל דבר ועניין ועם עליך לתת 21 ימי הודעה מוקדמת, מניין הימים יספיק לך על מנת להשלים שנת עבודה מלאה.

בהצלחה
בוריס
16/07/2018 11:56
בוריס 16/07/2018 11:56
שאלה בקשר לאיבוד זכויות בעקבות חל"ת.
מועסק כ10 שנים באותה חברה.

הייתי אמור לעבור לתפקיד אחר בחברה, התהליך כרגע נתקע למספר חודשים לא ידוע. שוקל לצאת לחל"ת עד שיהיה מובן אם המעבר יקרה או לא יקרה.

אם בסוף המעבר אינו יתאפשר אני שוקל להתפטר מהחברה.

האם העובדה שהייתי בחל"ת טרם ההתפטרות הסופית, תפגע בי בהקשר של פיצויים או זכאות לדמי אבטלה? או בחישוב של הדברים האלו עקב אי קבלת משכורת בחודשים האלו?
קורל
16/07/2018 11:24
קורל 16/07/2018 11:24
היי, לא יודעת אם זה המקום. אך אשמח לדעת מה ניתן לעשות במצב זה.
אני עובדת כ11 חודש במקום עבודה, עבודה משרדית. בחדר מולי יושבת עובדת ותיקה שמעשנת כל היום. המשרדים צפופים, החדר שלי ללא חלונות.
אי אפשר להתעלם מהריח, רוב היום אני סוגרת את הדלת אך....זה באמת חונק יותר. כל המשרד דבוק בריח הסיגריות והיא מבחינתה זה בסדר כי היא פותחת את החלון החדר שלה והיא עם דלת סגורה. לפני כחודש דיווחתי לסמנכלית משאבי אנוש שהיא גם המנהלת הישירה שלי על העניין ומה ניתן לעשות. זו פנתה למנכל וכנראה ששוחח איתה והיא הפסיקה ליומיים.- בהם כל היום התלוננה וצעקה שקשה לה. לאחר היומיים האלה... כאילו כלום לא קרה. ממשיכה כרגיל. מה אני יכולה לעשות? יש לציין שמעבר להיותי סובלת ברגיל מסיגריות, הנני בחודש השמיני להריון.
אשמח לעצה.
תודה מראש
טל ב.
16/07/2018 11:23
טל ב. 16/07/2018 11:23
אני מועסקת במקום עבודה מזה שנתיים ומטופלת פוריות מאמצע / תחילת ינואר.

לפני כחודשיים החליטו לפטר אותי (לאחר שניסו לגרום לי להתפטר בכל דרך אפשרית) ולשם כך הגישו בקשה לממונה על חוק עבודת נשים.

עד שיקבלו היתר לפטר אותי - התבקשתי להגיע למקום העבודה ולעבוד כרגיל, אך לצערי לא חשתי בטוב במשך כל התקופה הזו וסיפקתי אישורי מחלה בגין כל יום היעדרות לחברה בה אני מועסקת.

אישורי המחלה שלי זכו להתעלמות מוחלטת מצד מעסיקיי שטוענים בכל תוקף שהעובדה שאיני מתייצבת לעבודה קובעת נחרצות שאני מתפטרת ולא מפוטרת ואף שלחו מכתב בנושא.

האם מה שהם מנסים לעשות הוא חוקי?
אשלי
16/07/2018 11:14
אשלי 16/07/2018 11:14
בזמן האחרון יש לי כאבים ברגליים שלא מאפשרים לי לעבוד בתפקיד שלי שהוא על הרגליים כל היום
אמרתי למנהל שלי כדי שיעביר אותי תפקיד כי יש עוד תפקידים בישיבה.

היום לקח אותי לשחיה אמר לא ואין לי מה לעשות שם יותר ושהוא נותן לי שבוע.

זה חוקי בכלל ? אמר לי הכל בעל פה בלי שימוע בלי כלום
אני שנה שם וגם לא אמר לי כלום על פיצויים או מכתב פיטורים ולא כלום פשוט אמר שבוע הבא לא לבוא יותר.
מורן
16/07/2018 09:05
מורן 16/07/2018 09:05
הוזמנתי לפני שבוע לשימוע בגלל שהקבלן שאני עובדת אצלו עוזב את העבודה.
הודעתי לו משבוע 11 שאני בהריון אני עובדת שם כמעט שנה.

אני כרגע בשבוע 24 שלחתי לו הודעה לפני השימוע שאני מזכירה לו שאני בהריון.

הלכתי לשימוע שאל אם יש לי טענות אמרתי לו שכן שאני בהריון ואני רוצה שהכל יעשה לפי החוק השיחה מוקלטת ובנוסף רשום את זה במכתב השימוע.

אתמול קבלתי מכתב פיטורים.
מה עלי לעשות?
עורך דין
16/07/2018 11:08
עורך דין 16/07/2018 11:08
שלום מורן

על פניו המדובר על פיטורים לא חוקיים - כל עוד המעסיק לא קיבל אישור לפיטוריך ממשקד הכלכלה - אם זה המצב מומלץ לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי.

בהצלחה
סמדר
16/07/2018 09:06
סמדר 16/07/2018 09:06
אני עובדת קבלן . בתאריכים 30.5- 3.6 (כחמישה ימים ) הייתי בימי מחלה . לאחר שקיבלתי את תלוש השכר ראיתי שקיבלתי על כל הימים האלה תשלום של 140 ש"ח בלבד. תשובתו של המפקח שלי הייתה: ימי שישי ושבת נחשבים כימי מנוחה ולכן לא מקבלים עליהם תשלום בגין מחלה. אציין שאני עובדת במשמרות ועובדת ימי שישי ושבת.
האם תשובתו נכונה?
תודה רבה
עורך דין
16/07/2018 10:54
עורך דין 16/07/2018 10:54
בוקר טוב סמדר

לא נכון. תשלום עבור ימי מחלה אמור להיות קלנדרי, לפי מספר הימים שנעדרת מהעבודה. פני אל המעסיק בכתב ובקשי ממנו לתקן את הטעות.

בהצלחה
לילי
16/07/2018 09:05
לילי 16/07/2018 09:05
בוקר טוב,
המשכורת שלי מורכבת משכר שעתי ובונוסים עמידה ביעדים.
לאחרונה שמתי לב שנניח אני אמורה לקבל על המכירות 2000 שח אני מקבלת רק 1700 שח .
שאלתי את החשב שכר שאמר לי שזה הולך לפנסיה .

בהוצאת תדפיס הפקדות של חברת הביטוח גליתי
שחוץ מההורדה של החלק שלי לפנסיה המעסיק משלם בדיוק את ההורדה של הבונוסים שלי

זא שאת החלק שלו הוא מפריש מהבונוסים שלי .
האם מותר לו????
אושר
16/07/2018 08:50
אושר 16/07/2018 08:50
היי עבדתי בחנות אוכל
ומסיר רותח קיבלתי כוויה בוורידים בשורש כף יד, דרגה 2+
הייתי בטרם וכנראה צריך לעשות הטרייה ביד.
אני עם משחות ותחבושות וכאבים בכל היד..
וסיכוי גדול לצלקת.
אסור לי להיות בשמש בלי חבישה.
וגם ים/בריכה בשביל שלא יהיה זיהום.
המקום ממש נפוח ואדום.
ושהראתי למנהל ביום של הכוויה, הוא אמר שהוא לא מבין בזה ושאין לו מה לעשות.
הייתי בחופשת מחלה, ביקשתי ממנו משמרות והוא מסנן אותי.
אמרו לי שממש נס שהוורידים שלי לא נפגעו.
האם אני זכאית לתבוע אותם?
חשוב לציין שזה עסק חדש ועבדתי שם יומיים.
אשמח ממש למענה
משה
16/07/2018 08:45
משה 16/07/2018 08:45
היי

עבדתי כחצי שנה בחברה מסוימת שהוצבתי בה, כשאני מועסק עי חברה אחרת חיצונית.

ברביעי קיבלתי טלפון מהחברה המעסיקה שהחוזה שלהם עם החברה שאני מוצב בה הסתיים ומיום ראשון אני לא אעבוד שם. נקבע לי שימוע יום למחרת מה שתואר כ״הליך פורמלי בלבד״.

בסיבות לשימוע הופיעו סיום החוזה בין החברות, אך בנוסף גם איחורים רבים וחוזרים מצדי.

הוסבר להם שעניין האיחורים לא הועלה בפניי מעולם, והם אמרו לי שהכל בסדר ושאלה לא פיטורים, והם עכשיו יקבעו לי ראיון לעבודה במשרדים אצלם.

המשרדים שלהם רחוקים לי אז סירבתי למשרה. לאור כך הם שלחו לי מכתב סיום העסקה וביקשו ממני להגיע למשרדים שלהם שוב. כששאלתי מדוע אני צריך להגיע אליהם הם אמרו ש ״יש להם עוד שבוע להעסיק אותי והם ימצאו לי מה לעשות״. אמרתי להם שאני לא יכול להגיע עכשיו שבוע למשרדים ,זה מאוד רחוק לי, והם התעקשו בכל זאת.

שאלותיי הן כאלה:

1. האם הם יכולים לחייב אותי להגיע אליהם למשרדים? אם לא אגיע, האם הם יכולים לפגוע בי דרך אי מתן פיצוים וכד׳?

2. אני מודאג מעניין האיחורים בשימוע. אני לא רוצה שברשימות שלהם יהיה רשום שפוטרתי בגלל איחורים. האם אני צריך לדאוג ואם כן איך ניתן לשנות את זה?
שלי
16/07/2018 08:44
שלי 16/07/2018 08:44
שלום
הייתי רוצה להתייעץ
עבדתי אצל מעסיק של שיווק מכירות של הוט מובייל במשך חצי שנה והתפטרתי הגיע ה10 לחודש
לא מגיע משכורת לא תלוש משכורת
(שאמורה לכלול ימי חופשה שלא נוצלו)
לאחר בירורים היתה לי קרן פנסיה פעילה שהוא אפילו לא טרח להפריש לי פנסיה לפי החוק לאחר 3 חודשים ככה הבנתי
התקשרתי אליו אתמול אומר לי את חושבת שמגיע לך משכורת? לצערי השיחות שלי לא הוקלטו.

הוא אמר לי שהביא לי בונוסים שהוא רוצה אותם בחזרה שנדבר אחרי 3 חודשים לגבי אם חסר עוד כסף שאני עוד יחזיר לו כסף.

הוא איים עלי שאם ילך לבית הדין לעבודה להלנת שכר
הוא יערב עורך דין וידרוש את כל הבונוסים שקיבלתי האם זה אפשרי?

שאלתי גם נציג שעבד אצלו גם והוא אמר שלאחר שהפסיק לעבוד אצלו הוא לא ביקש או אמר שאחרי 3 חודשים ידברו על ביטולים לצורך החזר כסף של בונוס.

המעסיק לא עונה לי להודעות וטלפונים לא יודעת מה לעשות בבקשה תייעצו לי...
שירה
16/07/2018 08:43
שירה 16/07/2018 08:43
האם לעובד שהוא נכה וגם מתגורר במרחק כ 33 ק"מ ממקום העבודה יש זכויות לגבי התחשבות בשעות העבודה ובמיוחד כאשר במדובר באילוץ שהסיבה היא נכותו של העובד?

לדוגמא: במקום עבודתי כל עובד נדרש לעבוד פעם בשבוע עד 18:00 במקום עד 16:00
אולם בפועל, למעלה ממחצית העובדים משוחררים מראש מדרישה זו ואינם נדרשים לעבוד עד 6 למרות שגרים בסביבת מקום העבודה (אגב אחת מהן בהריון ומשוחררת מדרישה זו, האם זה נחשב להפליה?) יתר העובדים משוחררים מנטל זה על סמך תירוצים אחרים, אולם אני כנכה ושמתגוררת במרחק כ33 ק"מ מהעבודה נדרשת לדרישה זו ב100%, אחרת עלי על פי דברי המעסיק "לעשות חושבים לגבי הישארותי במקום העבודה"

האם יש כאן הפליה בין עובדים?
האם זכויותי כנכה ובפרט שמתגוררת במרחק זה נפגעו?
טובה
16/07/2018 08:43
טובה 16/07/2018 08:43
דחוף בבקשה !!!
האם מותר למעסיק לשלוח לעבוד שמפוטר לאחר 15 שנה טופס 161 טופס פיצויים ריק ולבקש ממנו שיחתום על הטופס הריק מבלי שיראה את הנתונים של הפיצויים שלו?
האם זה תקין מבחינת העובד לעשות?

האם לא עלולה להיות הטעייה מבחינת הנתונים לטובת המעסיק מאחר והוא לא יודע מראש כמה מגיע לו?

תודה רבה !
אורלימנ
16/07/2018 08:40
אורלימנ 16/07/2018 08:40
שאלה בנוגע לתביעות מלל.
הייתי מיוצגת ב2 ת.עבודה דרך עו"ד. התביעות נדחו.
הייתי מיוצגת גם בנכות כללית בהחמרה שגם היא נדחתה, ללא וועדה.
אותו משרד עבר טלטלה והתחלפו מספר עורכי דין.
התיק שלי נוהל ברשלנות.יש לי הודעות וואטספ עם עורך הדין שיצג אותי. לא הוגשו תביעות בזמן וכל הזמן אמרו לי אל תדאגי התיק בטיפול. התיק היה רדום לגמרי ובדיעבד מסתבר שהעורך דין עזב ובתקופה שהובטח שהתיק יטופל הוא היה בחו"ל חודש ימים.
ראיתי שאין מענה מטעם המשרד וכל הזמן אומרים לי יחזרו אליך וחא חזרו.
ניגשתי לבד והגשתי החמרה בנכות כללית וקיבלתי נכות.
עעשיו העורך דין רוצה תשלום למרות ש3 חודשיפ אני רודפת אחרי המשרד והוא לא ייצג אותי ולא בא איתי לוועדה.
שיא החוצפה לאור ההתנהלות של.המשרד והעורכי דין מטעמו.
הוא יכול לדרוש משהו על סמך מה שרשמתי?
מחברת
16/07/2018 00:32
מחברת 16/07/2018 00:32
6 שעות עבודה הפסקה של 20 דקות על חשבוננו, תקין?
במוקד מכירות האן יכולים לדרוש מאיתנו לעבוד מהבית על מנת להגיע ליעד היומי? האם יכולים לרשום בחוזה עבודה שנציג חייב להגיע ליעד מסויים ביום ושישאר במוקד אם לא הגיע ליעד זה? מה רוקה במצב ש 9 לחודש נופל על שבת? אם מקבלים משכורת ב 10 או 11 תקין? מבחינת שימוע כמה ימים לפני נותנים מכתב מה צריך להיות מצויין בו? כמה ימים יש עד ההחלטה? ברגע קבלת המכתב האם העובד מחוייב להמשיך לעבוד?
מחברת
16/07/2018 00:27
מחברת 16/07/2018 00:27
במקרה שהטלפונים במוקד לא עובדים הם יכולים לדרוש להוציא שיחות כאשר אני מגדירה אותן חסוי מהנייד האישי שלי
מיכל
15/07/2018 18:01
מיכל 15/07/2018 18:01
אשמח לדעת תוך כמה זמן על המעסיק להעביר לעובד מכתב סיום העסקה?
ניר
15/07/2018 17:08
ניר 15/07/2018 17:08
כיום אני עובד כמאבטח כבר שנה וחצי במקום עבודה מסויים
אני עתיד לעבור ניתוח שישבית אותי מעבודה לפחות לחודש ועד כה צברתי כ202 שעות מחלה (אצלנו זה מוצג בשעות בתלוש)
השאלה שלי היא כזו, ברגע שאני בימי מחלה לאחר הניתוח , במידה ואני עובד במשרה חלקית של בערך 6-7 שעות למשמרת ו4-5 משמרות בשבוע לפי מה אקבל כספיי המחלה?
הבנתי שזה ביום הראשון כלום, ביום השני והשלישי 50% ומהרביעי והלאה 100%, השאלה לאיזה סכום עליי לצפות ליום מחלה, כפי גודל המשרה שלי ?
דוד
15/07/2018 17:06
דוד 15/07/2018 17:06
עבדתי במקום עבודה חדש ויש לי קרן פנסיה עזבתי כעבור חודשיים וחצי האם אני זכאי להפרשות פנסיה?
ג'וסה
15/07/2018 10:24
ג'וסה 15/07/2018 10:24
היי,
חברה שלחה לי צילום מסך מאתר עם זכויות עובדים להורים יחידים.. לא ידוע לי מאיזה אתר זה נלקח.. אך לא מצאתי לכך תיעוד נוסף
מצוין שם כי אם יחדנית זכאית להיקף משרה מלאה של 40 שעות שבועיות (כיום נדרשת ל-42 שעות שבועיות)
ידוע לכם אם יש דברים בגו..? האם אני יכולה לדרוש התאמה להיקף המשרה בעקבות כך.. ?
תודה רבה :)
ג'וסה
15/07/2018 11:42
ג'וסה 15/07/2018 11:42
ועוד שאלה,
יודעת שזכאית ל-16 ימי מחלת ילד במקום 8
האם מדובר בזכאות נוספת של 8 ימים בשנה או האם מדובר רק בזכות לזקוף 8 ימים נוספים מתוך ימי המחלה שאני גם ככה מקבלת (מקבלת 18 בשנה) לטובת מחלת ילד..
מקווה שהשאלה ברורה
אלמונית
14/07/2018 13:31
אלמונית 14/07/2018 13:31
האם לעובד שהוא נכה וגם מתגורר במרחק כ 33 ק"מ ממקום העבודה יש זכויות לגבי התחשבות בשעות העבודה ובמיוחד כאשר במדובר באילוץ שהסיבה היא נכותו של העובד?

לדוגמא: במקום עבודתי כל עובד נדרש לעבוד פעם בשבוע עד 18:00 במקום עד 16:00
אולם בפועל, למעלה ממחצית העובדים משוחררים מראש מדרישה זו ואינם נדרשים לעבוד עד 6 למרות שגרים בסביבת מקום העבודה (אגב אחת מהן בהריון ומשוחררת מדרישה זו, האם זה נחשב להפליה?) יתר העובדים משוחררים מנטל זה על סמך תירוצים אחרים, אולם אני כנכה ושמתגוררת במרחק כ33 ק"מ מהעבודה נדרשת לדרישה זו ב100%, אחרת עלי על פי דברי המעסיק "לעשות חושבים לגבי הישארותי במקום העבודה"

האם יש כאן הפליה בין עובדים?
האם זכויותי כנכה ובפרט שמתגוררת במרחק זה נפגעו?
פלונית
14/07/2018 12:01
פלונית 14/07/2018 12:01
שלום רב, מתנצלת מראש על האורך...
אני בעלת מוגבלות- נכה לאחר תאונה שעברתי.
התחלתי לפני כ5 חודשים עבודה חדשה באשדוד ואני מתגוררת בגוש דן. למרות שהתנאים והשכר מגוחכים ולמרות המאמץ המוגבר בשל הנכות והנסיעות בתחבורה ציבורית שלא משולמות במלואן, רציתי מאוד בעבודה בגלל התחום שמעניין אותי.
עם תחילת עבודתי בן משפחתי חלה בסרטן במצב סופני. למרות זאת הדגשתי את אהבתי לעבודה וביקשתי להתחיל בעבודה אך פרסתי את האילוצים הנ"ל.
לא רציתי לבקש מראש להגיע מעט מאוחר יותר למרות שעובדים אחרים שגרים מטרים ספורים מהעבודה קיבלו אישור על כך ועשיתי מאמץ וניסיון כל 5 החודשים להגיע בזמן : 7:45 מבלי לבקש התחשבות.
לאחרונה נוספו משמרות נוספות שבראיון העבודה נאמר כי יתווספו בהמשך ואף חתמתי על כך בחוזה למרות שבראיון האישי הובטח לי כי יתחשבו במרחק ממנו אני מגיעה ולא ידרשו ממני לעבוד במשמרות אלו .
לאחר שקרסתי פיזית ונפשית ולאחר תקופה של 5 חודשים בהם קיבלתי יחס שונה באופן ניכר ובולט לרעה לעומת עובדים אחרים שמחסירים חופשי ובאופן בלתי סביר ( ומהאינסטגרם ניתן להבין כי נפשו להם על שפת הים) מגיעים באישור באופן קבוע מאוחר ולא נדרשים כמוני לעבוד עד השעה המאוחרת לעומתי , היחידה שמגיעה ממרחק כזה ( יתר העובדים גרים בעיר העבודה)והנכה היחידה במוקד ולאחר הרגשה של קבלת יחס משפיל ומתעמר פניתי לראש הצוות שלי בבקשה להתחשבות: ביקשתי אישור כפי שאחרות מקבלות להגיע 45 דק לאחר תחילת המשמרת וויתור על משמרת ערב כפי שקיבלו גם אחרות שחתומות על חוזה זהה וזאת בין היתר בשל המרחק בו אני גרה ובעיקר מאחר ובשעות הערב זמני ההמתנה לתחבורה ציבורית ארוכים יותר , דבר שעבורי כנכה מזיק לי בריאותית ומקשה עלי פיזית.
בשיחה נאמר לי כי יתחשבו בי קיבלתי רושם שהכל אושר.
לא נאמר לי שום דבר לגבי צורך בבירור האילוצים וקבלת אישור ממנהלת המוקד שאגב נותנת לי מתחילת עבודתי יחס מתעמר ביותר יחס של עבד ולא של עובד, יחס משפיל מפלה ומזלזל.
כך לאחר שפורסם סידור העבודה גיליתי שהאילוצים הנ"ל לא נלקחו בחשבון ולאחר בירור עם ראש הצוות שלי הובהר לי כי האילוצים הלא מאושרים ואם לא מתאים לי אני מוזמנת להגיש את פיטוריי.

שאלותיי הן:
1.האם זכויותיי נרמסו מאחר והדרישות וההתחשבות בי לעומת עובדים אחרים לא שיוויוניות והפליה ?
2. האם יש כאן עילה לפנייה להסתדרות העובדים על הפליה חוסר שיוויון זכויות בין העובדים בכלל וכנכה שמגיעה ממרחקים בפרט והאם פנייה כזאת להסתדרות יכולה לעזור?
3.האם כנכה אני מוגנת מפיטורין כאשר ההתחשבות שביקשתי נובעת ממוגבלות פיזית ומרחק מגורים שמקשה פיזית כפליים?
אשמח להתייחסות ומענה, רב תודות.
ענת
14/07/2018 00:00
ענת 14/07/2018 00:00
המעסיק גובה ממני בתלוש השכר דמי טיפול עבור חישוב ניכויי מס בריאות וביטוח לאומי.
האם זה נהוג באירגון גדול?
מי שפיר 13/07/2018
אנונימי
13/07/2018 12:20
אנונימי 13/07/2018 12:20
האם ימי מנוחה לאחר מי שפיר מחשבים חלק מ 40 שעות שאישה זכאית להם לקבל כסף
אנה
13/07/2018 07:05
אנה 13/07/2018 07:05
שלום,
הייתי 3 חודשים בשמירת הריון.חשוב לציין, ביטוח לאומי שילם לי שכר במהלך התקופה. המעביד המשיך להפריש לי פנסיה. וניכה לי מה הכנסה, ביטוח לאומי ומס בריאות. האם זה תקין?