היי,
אני עובדת בחברה מסוימת כבר כשנה. אני ידועה כעובדת ממושמעת שלא עושה בעיות.
ביום שבת כמעט בסוף המשמרת נאלצתי ללכת לרפואה דחופה עקב כאבים נוראים וכך יצא שהמנהל מחלקה נשאר לבד במחלקה (לא היה עומס בעבודה)
הרופא נתן לי 3 ימי
מחלה אך אמר שלדעתו אני לא אצטרך את כולם והוא פשוט נותן יותר מהרגיל כדי שלא יטרטרו אותי בקופת החולים והוא נותן לי ימי מחלה בשביל למנוע סיבוכים. הודעתי למנהל שלי שרוב הסיכויים שאם הטיפול יעבוד אני אחזור כבר אחרי יום מחלה אחת.
בו זמנית לא מצא חן בעיניו שעובדים מוציאים ימי מחלה (לאף אחד מהעובדים אצלנו לא הוציא יותר מיום-יומיים מחלה) ושמי שמוציא יום מחלה מקבל שבוע חופש כעונש.
אתמול הגעתי אחרי שביום ראשון הייתי במחלה, כמובן שהייתי בריאה והודעתי בערב למנהל מחלקה שאני מסוגלת לחזור לעבוד. הוא התעקש שאני אקח את ה3 ימי מחלה המלאים אבל אמרתי לו שאני לא אצטרך אותם וברצוני לחזור לעבוד. הגעתי לעבודה ועשיתי נוכחות והמנהל מחלקה ראה אותי וביקש ממני ללכת הביתה. למרות שעשיתי אצבע והייתי נוכחת בחנות הם רשמו עליי יום מחלה. המנהל מחלקה איים ואמר שאם אני לא אלך יעלו אותי לשימוע וכששאלתי אותו האם יעלו אותי לשימוע כי הייתי ביום מחלה הוא אמר ״נמצא סיבות אחרות להעלות אותך לשימוע״
כשציינתי מולו שזה לא חוקי להעניש עובד על זה שהיה לא כשיר לעבוד הם ענו לי שיש סעיף
בחוזה שאומר שבמידה ויש בעיות משמעת המנהל יכול להוריד את העובד ל4 ימי עבודה בלבד אך יום מחלה איננה עבירת משמעת וכל מה שהם עשו אתמול נובע נטו מרצון ״ להנחיל משמעת״ על חשבון הזכויות שלי. אני רק רציתי לחזור לעבוד ולא לגרום לבעיות נוספות.
האם יש משהו שאני יכולה לעשות בעניין?