שלום, שמי אמיר ואני סיימתי את עבודתי בחברה יבואנית לציוד מחנאות וספורט אתגרי....לאחר מאבקים הצלחתי לקבל מכתב
פיטורין...
אז ככה
המעסיק שלי אוהב בתי משפט ואוהב להתמודד מול
עו"ד....לא אוהב לשלם, כל העובדים שלו שעזבו/פוטרו עד עכשיו סיימו איתו בבית משפט.
אני עבדתי בחברה כמעט שלוש שנים ובמשך כל תקופה זו המעסיק הנ"ל שילם לי את גילום הרכב מכיוון שעשה טעות בתחשיב השכר בתחילת דרכי.
לאחרונה הוא החליט שמפסיק לשלם לי,,,האם זה חוקי?
ביום שקיבלתי מכתב פיטורין, קיבלתי אמנם 30 ימי הודעה, אך נלקח לי הרכב והנייד, כמובן שלא נשמרו לי התנאים, האם זה חוקי?
המעסיק שלי טוען שבשנה קודמת שולמו לי 8,000 ש"ח
עמלות יותר ממה שהגיע לי, לי אין מערכת ניהול לקוחות שבה אני רואה את הביצועים האמתיים בכל התקופה נאלצתי להאמין לו שאלו הביצועים....הוא רוצה לקזז לי את ה"אקסטרה" עמלת (8,000 ש"ח) מהפיצויים, האם זה חוקי?
אבקש לקבל תגובה בהקדם, אני נמצא בפרשת דרכים מורכבת כרגע עם המעסיק הנ"ל שלא פוחד לעבור על החוק...ותמיד הוא נותן את התחושה שהוא אמין ביותר.
בתחילת דרכי, כאשר הגעתי לחתום על הסכם העבודה, יצאתי מחברות גדולות שבהן תנאי ההעסקה שלי היו כתנאי ה"חוק הקיבוצי" , כלומר 14 ימי
חופשה בשנה, יום
מחלה מהיום הראשון, ימי מחלה של בן1בת זוג , ילדים וכו...ביקשתי את התנאים הנ"ל והוא אמר שאין בעייה יעדכן את ההסכם,,,
בפעם שאחרי הגעתי לחתום והוא אמר שתיקן את הסעיפים הנ"ל וכמובן שלא תיקן, אבל אני אפילו לא בדקתי זאת, אלא זה התגלה לי בפעם הראושנה שחזרתי מחופשת מחלה, האם יש דרך לטפל / להוכיח זאת?
תודה,אמיר