ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים
 

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

המאבק השתלם - ארגון המנופאים חתם על הסכם קיבוצי!

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (2) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
ביום 6.4.2017 נחתם הסכם קיבוצי היסטורי פורץ דרך להסדר זכויותיהם של המנופאים ומפעילי עגורן הצריח בענף הבניין, וזאת בין ההסתדרות הכללית להתאחדות בוני הארץ.

ההסכם נחתם לאחר מו"מ שארך כחודש וחצי ימים, וכן בעקבות מחאה רחבת היקף שהוביל ציבור המנופאים בארץ, בשל ההפקרות הבטיחותית והעדר ההגנה על התנאים הסוציאליים אשר שוררים בענף הבנייה בארץ. 
 
ההסכם החדש יצורף כנספח להסכם הענפי בענף הבנייה והתשתיות אשר נחתם ביוני 2015 והורחב באמצעות צו הרחבה בנובמבר 2015.
 
מטרת ההסכם הינה להגן על תנאי שכרם של המנופאים ותנאי הבטיחות בעבודתם, באופן לפיו הוא מעלה את שכרם ההתחלתי של המנופאים בעשרות אחוזים וכולל תוספות ייחודיות לשכר, וכן פועל לשיפור סביבת העבודה הפיזית של המנופאים, בדגש על שיפור הבטיחות והגיהות.
 
להלן עיקרי ההסכם הקיבוצי:

שיפור תנאי התשלום למנופאים באמצעות הצעדים הבאים:

1.  מרגע כניסת ההסכם לתוקף, קרי, עם פרסום צו הרחבה, שכר המינימום למנופאי יעמוד על 49 שקל לשעה, וכשנה וחצי ממועד כניסת ההסכם לתוקף, יעלה השכר ל-52 שקל לשעה. לכך תתווסף תוספת מאמץ בגין גובה ובידוד בסך 3.5 שקלים לשעה.
 
2.  העובדים יהיו זכאים לקרן השתלמות כבר מיומם הראשון בעבודה, כאשר הפקדות המעסיק יעמדו על 5%, ואילו הפקדות העובד יעמדו על 2.5%. 
 
3.  העובדים יהיו זכאים לתוספת סיכון מיוחדת בסך 4 שקלים לשעה בעת מצב מיוחד בעורף, והשתתפות בהוצאות נסיעה בסכום כפול מהקבוע בצו ההרחבה הכללי בעניין זה.
 
בתחום שיפור תנאי העבודה הבטיחותיים:

שיפור סביבת העבודה הפיזית של המנופאים, בדגש על שיפור הבטיחות והגיהות באמצעות הצעדים הבאים:
 
1.  הצדדים יפעלו במשותף כדי להכשיר עובדים מקומיים למקצועות האיתות והעניבנות, באמצעות קיום הכשרות מיוחדות. 
 
2.  הצדדים יפנו במשותף לרשויות הרלוונטיות במטרה למנוע זיוף רישיונות מנופאי, ולשם הסדרת תחום חברות המנוף. 
 
3.  ההסכם קובע תקן מינימלי לתנאים וציוד נדרש בתא המנוף, לצד תכניות עבודה בעניינים שונים, כגון מתקני העלאת ציוד למנוף, ציוד מתאים לעבודה על מנופים בגובה רב ועוד.
 
 
תגובות הצדדים הנוגעים להסכם:

וועד הפעולה של עובדי עגורן-צריח: ״הגדרת מקצוע המנופאות וההכרה בו היא צעד היסטורי המבשר את סופה של תקופה עצובה בענף. זהו ניצחון ראשון במלחמה בה כלל הציבור מפסיד כבר עשרות שנים. המנופאים יכולים להיות גאים בעצמם על היותם חוד החנית בהפיכת מדינת ישראל לקצת יותר שקופה ובטוחה".
 
מייסד הפורום למניעת תאונות עבודה, ראובן בן שמעון: "המנופאים והעובדים השקופים הצליחו לגרום לקבלנים לחתום על הסכם היסטורי שדואג לזכויות שלהם ולשיפור תנאי ההעסקה בכבוד. זאת רק סנונית ראשונה במחאה החברתית של העובדים שעד עכשיו אף אחד לא ספר אותם - לא הקבלנים וגם לא ההסתדרות החדשה שהייתה אמורה להגן עליהם".

יו"ר הסתדרות עובדי הבניין והעץ: אני שמח שהגענו לרגע הזה. לאחר מסע קשה של למעלה משנה וחצי, הצדק נעשה, העובדים השקופים מקבלים הכרה, והניצול שחוו עד היום ייפסק. זהו עוד צעד חשוב בהסדרת הענף, ואני שמח כי התאחדות בוני הארץ הכירה בצורך בשינוי, וכי ידענו להוביל אותו יחד".
 
יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן: "זהו צעד ראשון בדרך ארוכה להסדרת הבטיחות בכל ענף הבנייה. ההסכם להסדרת זכויות המנופאים עליו חתמנו היום עושה צדק היסטורי עם קבוצה של עובדות ועובדים הממלאים תפקיד מאתגר, המהווה תפקיד מפתח גם בתחום הבטיחות באתרי בנייה, והם ראויים לתגמול שמכבד את עמלם.
 
לצד שיפור משמעותי בשכר, ההסכם מעגן גם סוגיות משמעותיות נוספות שנועדו להבטיח תנאי בטיחות הולמים בסביבת העבודה הפיזית, תוך מתן מענה מקיף למאפיינים הייחודים של עבודת המנופאים".
 
נשיא התאחדות בוני הארץ, רוני בריק: "אנו שמחים מאוד על השלמת ההסכם שמבטיח תנאי עבודה ושכר ראויים למנופאיות והמנופאים. סברנו מתחילת המגעים שיש לשפר מהותית את תנאי השכר והעבודה שלהם, והסכם זה יבטיח זאת ויאפשר את המשך העבודה התקינה של הענף לשם עמידתו במשימה הלאומית של הבטחת קורת גג לאלה שאין להם.
 
במקביל, נמשיך לפעול ללא הפסק למניעת תאונות עבודה בענף הבנייה. התאחדות בוני הארץ וההסתדרות פועלות באמצעות הקרן לפיתוח ענף הבנייה שבבעלותנו המשותפת, למניעת תאונות בענף. השקענו עד היום מיליוני שקלים בנושא זה. אני מעריך שללא פעילות הקרן היינו רואים פה הרבה יותר תאונות ומשוכנע שנמשיך למצוא יחד כלים לטיפול בנושא חשוב זה".
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
מידע לעובדים ולמעסיקים
כתבות והודעות בפורום
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
cccccfff