ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
17/04/2013 20:38
שלמה 17/04/2013 20:38
אני עובד כ-7 חודשים, בתנאים שלדעתי לא חוקיים. רציתי לדעת האם זה נכון ובמידה שכן מה ניתן לעשות עם זה.

ראשית כל, לא חתמתי על שום חוזה למרות מספר בקשות כלפי המעסיק. בנוסף, פעם ראשונה שקיבלתי תלושי שכר היה לאחר מספר חודשים בעקבות לחץ כבד על המעסיק,

עכשיו לגבי תנאי העבודה:

1. השכר הוא יומי ותלוי בתקן שבו אני משמש:

יום קצר, עד 6 שעות: חמוש/מע"ר: 180 מע"ר חמוש/חובש: 200 חובש חמוש: 220.

יום ארוך, 6-12 שעות: חמוש/מע"ר: 230 מע"ר חמוש/חובש: 250 חובש חמוש: 270.

מעבר ל-12 שעות 33 ש"ח לשעה.

במידה ואני יוצא למספר ימים, על כל לילה בטיול אני מקבל 40 ש"ח. כלומר במידה ויצאתי בתור מע"ר לטיול בן יומיים בשטח בשעה 7 בבוקר והגענו לחניון הלילה בשעה 19:00, ומאז "שוחררתי" (לזמן חופשי, שינה וכו', כביכול לא עובד, אך אני חייב להיות במקום במידה ויצטרכו אותי, וגם ככה אין לי אפשרות לצאת מהשטח) עד 7 למחרת, אקבל 180 ש"ח ל-12 שעות הטיול- 15 ש"ח לשעה ו-220 ש"ח ל-24 שעות שאני בעבודה.

אפילו אם אצא לטיול יומי של 12 שעות בתור חובש חמוש ארוויח 22.5 ש"ח לשעה, פחות ממינימום, שלא לדבר על תחילת שעות נוספות לאחר 8 שעות.

2. ארוחות - אני צריך לדאוג לעצמי לא. בוקר וצהריים גם במידה והטיול נמשך עד הערב.

3. נסיעות - לעיתים אני צריך לנסוע מספר שעות עוד לפני המפגש עם הקבוצה, ורק אז מתחילות להיספר השעות, ולעיתים לצאת יום לפני ולישון אצל חברים/ קרובי משפחה הקרובים יותר למקום תחילת הטיול.

עכשיו לשאלות בעניין הזכויות שלי:

1. האם השכר חוקי? במידה ולא, האם אוכל לדרוש בדיעבד את ההפרש לשכר חוקי לאחר שאסיים את עבודתי? יש לציין שרוב חברות ליווי הטיולים שאני מכיר עובדות פחות או יותר באותם תנאים.

2. האם בטיול שמוגדר כיום ארוך שיכול להימשך עד 12 שעות מגיעה לי תוספת שכר לטובת אוכל?

3. האם מגיע לי שכר על זמן הנסיעות? האם אמור להיחשב בספירת השעות הנוספות?

4. האם העובדה שעוד לא חתמתי על חוזה (וטופס 101 של ביטוח לאומי) יכולה לעבוד לטובתי?

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: תנאי עבודה - מלווה טיולים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה