ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
15/07/2014 19:41
ארמנדו 15/07/2014 19:41
שלום,

אני עובד בתור מאבטח בבנייני משרדים באזור המרכז.
במצב הביטחוני הקיים כעת, אנו מתפנים למרחבים המוגנים הקיימים אצלנו בכל פעם שיש אזעקה.

בבניין לא שומעים אמנם את האזעקה המופעלת בחוץ, אך כן קיימת מערכת מיוחדת שמסונכרנת עם פיקוד העורף, ומשמיעה קול חזק במיוחד של "צבע אדום" בכל פעם שיש אזעקה בחוץ.
בנוסף לכך, פקיד הקבלה מודיע בכריזה לכל הבניין על אזעקת טילים, ובכל קומה בבנייני המשרדים קיים אחראי קומה (שהוא עובד רגיל, לא מאבטח) שתפקידו לדאוג שכולם באזורו יתפנו למרחבים המוגנים.

למרות כל אמצעי הבטיחות הללו, הקב"ט הנחה אותנו, המאבטחים, לדאוג לפינוי של כל המשרדים בקומות הבניין בזמן אזעקת אמת.
הבעיה היא שאין לנו באמת דקה וחצי לעשות זאת (הזמן הנדרש לפינוי למרחבים המוגנים במרכז):
בבניין קיימות מספר קומות, עשרות משרדים, וכולם רצים בניגוד לכיוון התנועה שלך (אתה רץ למשרדים והם בורחים משם). יתירה מכך, לפעמים ניתנות לנו משימות בזמן האזעקה בנוסף לפינוי האנשים למרחבים (למשל: אם הקב"ט לא נמצא בלובי- להגיע לשם ולדאוג לפתיחה של מעברים, לכרוז וכדומה- ורק אז לרוץ לקומות ולהתחיל לפנות משרדים).

עכשיו תראו, אני מבין שתפקיד האבטחה מוגדר בין היתר בסיכון מסוים, אך לדעתי, מדובר כאן בסיכון מיותר לחלוטין לאור אמצעי המיגון הרבים שציינתי למעלה.
כבר קרה לי ולמאבטח נוסף ששמענו את פיצוץ הטילים בטרם הספקנו להיכנס בעצמנו למרחבים המוגנים.
אני ומאבטחים אחרים שעובדים איתי ניסינו להסביר לאחראי שלנו שאין לנו מספיק זמן, חלקינו אף הציע פתרונות חלופיים- לא עזר. האחראי שמעליו נמצא כעת במילואים ולא ברור מתי יחזור ככה שאין יותר מדי עם מי לדבר.
לא יודע אם זה קשור, אבל במקום בו אנו מאבטחים מעולם לא נדרשנו לכושר גופני גבוה במסגרת תפקידינו (למרות שגם כך- אני בספק אם הדבר היה עוזר).

כמה שאלות בנוגע לנושא הנ"ל:
1. האם לא מדובר כאן בסיכון חיים של עובד (שלא לצורך)? והאם יש התייחסות בחוק שרלוונטית למקרה המדובר?
2. בין אם מדובר בדבר חוקי ובין אם לא, אני ממש לא מעוניין להמשיך כך- גם ככה לא מדובר בעבודה יוקרתית במיוחד ואני אסתדר ככל הנראה גם בלעדיה. עם זאת, בחוזה העבודה שעליו חתמתי קיים סעיף אשר מקשה על עזיבה מיידית- רשום שם שניתן לעזוב רק לאחר הגעת מחליף או באישור החברה (שלא תאשר, עקב מחסור בכוח אדם במקום). במקרה שמדובר בדבר לא חוקי (לא הפרת החוזה, ההוראות שאנו מקבלים בזמן אזעקה), האם זה הופך את עזיבתי המיידית לבעייתית פחות?

אודה לעזרתכם.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: סיכון במקום העבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה