ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
26/02/2014 09:55
שגית ברקר 26/02/2014 09:55
היי

קראתי את הכתב המצויינת שלכם על אפליית אמהות בקבלה לעבודה. זה בדיוק מה שקרה לי אתמול. הגעתי לראיון עבודה בחברה שהיא מותג מוכר, לתפקיד מנהלת שיווק שזה תפקיד די בכיר בחברה. ראיון העבודה היה מעולה והתקדם יפה. השיחה עם המראיין היתה קולחת ונעימה לשני הצדדים. הסתדרנו טוב והוא פירגן לי על ניסיוני המקצועי. בשלב כלשהו, אחרי יותר מ-30 דקות שיחה, הגענו לפן המשפחתי ואז סיפרתי שנאי נשואה עם ילדה בת שנתיים וחצי. המראיין שאל מיד מי עוזר לי עם הילדה, ומה קורה כשהילדה לא יכולה ללכת לגן, ופתאום עניין אותו מה עושה בעלי וכו...

השיחה הפכה להיות קרה, והרגשתי מיד כי זה סוף הראיון והסיכויים שלי אפסו כבר לפי שפת הגוף שלו ולפי טון הדיבור שהשתנה ב-180 מעלות מהרגע שהוא שמע שיש לי תינוקת בבית. דקות אחרי זה הראיון הסתיים.

אין לי ספק כי אם לא היתה לי ילדה קטנה, היו לי סיכויים אמיתיים לזכות בתפקיד והייתי נמדדת מול מועמדים אחרים אך ורק על פי יכולותי המקצועיות. אבל לא. זה לא היה המצב בגלל שאני אמא.

האם לדעתך ניתן להוכיח במקרה כזה אפליה בקבלה לעבודה?

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: איך מוכיחים אפליה בקבלה לעבודה? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה