שלום רב,
אודה למענה בהקדם
לפני שבוע הייתה לי
תאונת עבודה, זה קרה כשסיימתי יום עבודה והלכתי לכיוון חניית הרכב אני נפלתי בחניה סמוך ולרכבי ונחבלתי.
בשל הכאבים חזקים פניתי מיד לבדיקה וקבלת טיפול רפואי ע"י מחלקת טראומה בקופת חולים.
לאחר שהודעתי באותו יום לממונה עלי על תאונת העבודה התגובה הראשונה שלה הייתה שהיא מבקשת לקבל מסמך רפואי שקיבלתי ע"י הרופא במחלקת טראומה אך אינני הגבתי לבקשתה. יום למחרת על הבוקר הממונה שוב שלחה אלי הודעה שהיא רוצה שאני אעביר לה את המסמך הרפואי שקיבלתי במחלקת טראומה. הטענתה הייתה שעל מנת שהמעסיק יתן לי טופס בל 250 אני צריכה להעביר למעסיק את המסמך הרפואי... אני שוב לא הגבתי לבקשתה הייתי כולי כאבים בשל החבלות שקיבלתי עקב הנפילה וממש לא היו לי כוחות נפשיים ופיזים לפתוח דיון.
אך בנוסף באותו יום פנתה אלי חשבת סחר עם אותה הטענה שאעביר להם את המסמך הרפואי שקיבלתי במחלקת טראומה ובאותו תירוץ המגוחך שהם צריכים את המסמך הרפואי שלי בשל הנפילה כדי לתת לי את הטופס בל 250!!!
אספתי את עצמי ומתוך הכאבים בשל החבלות החזרתי מענה למייל של חשבת סחר שאני לא מבינה את האובססיביות שלהם לבשקת קבלת מסמך הרפואי שאני קיבלתי והבהרתי שטופס בל 250
המעסיק צריך להביא לעובד ללא מתן שום תנאי מכיוון שהטופס הנ"ל משמש לצורך קבלת טיפול רפואי בלבד לכן הבקשתם לא במקום וביקשתי לקבל את הטופס בל 250 בהקדם.
לאחר המתנה כמעט שבוע ימים קיבלתי את הטופס בל 250 אך בנוסף חשבת סחר רשמה לי שהפעם אני צריכה למלא את הטופס בל 211 ולשלוח לה את העותק ואז היא תמלא את הסעיפים שמעסיק צריך למלא ולאחר מזה אני אצטרך להגיש את הטופס בל 211 לביטוח לאומי.
יצויין שאינני חתומה על ויתור סודיות רפואית ולא מתאים לי להעביר את הטופס בל 211 לאחר מילוי שלי להשלמת המילוי ע"י המעסיק,
וממש לא נעים ומרגיש לי שהמעסיק מנסה לחדור למצב הרפואי שלי תוך סילוף מתן הטפסים בל 250+211
אודה לקבלת הסבר:
1. האם זה חוקי שמעסיק מנסה שוב ושוב לחדור למצב הרפואי שלי בתירוצים מוזרים ומשונים ומנסה לערבב אותי במתן טפסים בל 250+211 ?
2. האם על פי החוק העבד חייב להעביר למעסיק את העתק הטופס בל 211 לאחר המילוי על ידו לצורך השלמת המילוי ע"י המעסיק ?
3. האם המעסיק צריך למלא את הסעיפים מתוך הטופס
בל211 בלי שום קשר לקבלת העותק שעובד צריך למלא ולאחר המילוי להעביר לעובד כדי שהעובד יוכל להגיש את הטופס 211 בל לביטוח לאומי.
אשמח למענה בהקדם.