ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
02/07/2019 15:37
פ.ב 02/07/2019 15:37
ביטוח לאומי מחלקת שיקום הם נוכלים ורמאים גדולים מאוד!!
ואסביר גם למה?
אני אישה שמאובחנת עם פיברומיאלגיה ועוד מחלות מסביב. אז יש לי 41% נכות רפואית ו-0% אובדן כושר עבודה.
ולצמיתות קיבלתי 15% שלא מזכים אותי בשיקום.......
לפני כ 4 חודשים מתקשרת אליי סטודנטית מציגה את עצמה טלפונית ואומרת לי שהיא ראתה שהגשתי נכות אבל ללא קצבה חודשית ושביטוח לאומי העניקו לי "מתנה" ליווי שלה שהיא סטודנטית בשנה ראשונה שלה בלימודי התואר כעו"ס שיקום.
הזמינה אותי להיפגש איתה ולבדוק יחד איתה את הזכויות המגיעים לי.
בסוף הפגישה היא אמרה לי שאם אני רוצה למצות את הזכויות שלי אני אהיה חייבת להיפגש איתה באופן קבוע בימי שלישי בשעה 10:00 כל שבוע.
כבר אחרי הפגישה הראשונה שלי איתה אחרי הרבה התלבטויות החלטתי ביום חמישי להרים אליה טלפון והסברתי שאני מאוד מעוניינת למצות את זכויותיי במיוחד כשאני חד הורית שמגדלת את ילדיי לבד.!
אבל, אמרתי שאני לא אמשיך בתהליך כי לא הייתי פנויה רגשית והכאבים גם הקשו עליי להיפגש איתה בכל שבוע.
היא התייעצה עם העו"ס שמדריכה אותה ושתיהן אמרו שלפני שמחליטים החלטות הן יגיעו אליי לביקור בית והסכמתי. טיפשה שכמותי לא הבנתי לאן זה הולך.
בביקור בית הן הבינו את הקשיים הפיזיים והכלכליים הקשים שאיתם אני מתמודדת והן שיכנעו אותי להמשיך במפגשים כי מחלקת שיקום תשקם לי את החיים,בריאות וכלכלה.
הסכמתי ולא עמדתי בפיתוי כל-כך רציתי לעשות משהו טוב עם עצמי...
לאחר מספר חודשים שאני מגיעה באופן קבוע למפגשים הלא ברורים שהיו לי עם הסטודנטית הן החליטו שהגיע הרגע להתחיל תהליך.
תוכנית "נתיב" סיפרו לי שזה ל 4 חודשים רצופים ויש גם קצבה חודשית על התקופה הזאת.הלכתי לראיון כדי להתקבל ויצאתי בתחושה שזהו עכשיו הגיע הרגע להשתקם.
אבלל, 4 ימים לפני תחילת התוכנית הסטודנטית מתקשרת לבשר לי שלא התקבלתי שהיא לא יודעת ולא הכתובת לדעת מה הסיבה לזה?
העו"ס שמנחה אותה מתקשרת אליי כמה שעות אח"כ להסביר את הסיבה לזה שלא התקבלתי. נחשו מה?? לא התקבלתי ל"נתיב" כי אני חד-הורית ואישה חולת פיברומיאלגיה היא כל רגע אמרה יש עוד סיבות אבל לא פירטה באמת. לא כל כך הבנתי את מי משקמים? אם כחד הורית וכחולה אני לא מתאימה אז מי כן?
כעבור שבוע של לחצים טלפוניים שהופעלו עליי מצד הביטוח הלאומי לחזור לשיקום הסכמתי רק לנהל שיחה איתן ובנוסף גם עו"ס מהרווחה שהצתרפה לאותה השיחה.
בשיחה שלושתן לוחצות עליי שלא לעזוב כי זה יהיה פיספוס גדול וחבל חבל
בסוף נכנעתי והסכמתי להמשיך כי המצב שלי כל כך גרוע שלא עניין אותי הרבה רק להתחיל כבר משהו.
והפעם אחרי ההתנצלויות שלהן והסברים שלהם שזה לא בכוונה ושזה פשוט היה טעות מצערת שלהם..
עכשיו בואי תתחילי לפני ה-כל איבחון.
שאלתי מה עושים באיבחון ולכמה זמן זה? אמרו לחודש ימים והפעם את בטוח בטוח בטוח מקבלת קצבה אמרתי אוקיי ושוב הסכמתי במיוחד כשאין לי הרבה ברירות. יש לי 2 ילדים קטנים להאכיל ולדאוג לצרכים הבסיסיים שלהם לפחות.
התחלתי תהליך איבחון באמצע חודש מאי לפי ההזמנה שלהן וקביעת תאריך גם לפי ההנחיות שלהן.
אחרי שבועיים של איבחון אמרו לי שזהו נגמר האיבחון ושאני עכשיו צריכה לחזור הבית עד לסיכום האיבחון מול הפסיכולוגית תעסוקה והעו"ס, וכמובן שגם הסטודנטית והמאבחנת הן חלק מכל החבילה.
ביקשתי להמשיך ולסיים חודש ימים כפי שהובטח לי ובנוסף הסברתי שאין לי שום כוונה לחזור הביתה ולהיזרק בספה מהפחד לא לשקוע בבית שוב. לבסוף
קיבלתי הארכה ממש נחמד ויפה
ואז מגיע הרגע של הקצבה.
דרך אגב אף אחת מהן לא אמרה לי ולא הסבירה שיש חובה לעשות 16 שעות שבועיות אבל,מבחינת השעות דווקא לא הייתה שום בעיה.
הקצבה שהובטח לי על תקופת האיבחון... כמו שאתם בטח מנחשים איננה
והעו"ס אומרת לי שוב נפלה טעות אני רואה במערכת שהיית חצי חודש של מאי וחצי חודש של יוני ולכן אין לך שום קצבה ואפילו לא נסיעות. בסוף שילמו נסיעות אבל הקצבה 5200₪ לא הגיעה.
כעסתי רתחתי אבל מה עוד אני יכולה לעשות אחרי שכבר סיימתי את האיבחון??
ניסיתי להיות הכי מאופקת ולהגיע לשיחת סיכום ובאמת כך עשיתי לאחר האיבחון המתיש ומייגע שהיה לי במשך חודש ימים.
חשבתי לעצמי אם אין תוכנית "נתיב" ואין קצבה חודשית עכשיו אחרי כל האיבחון בטוח יהיו בשורות טובות.. לימודים,עבודה או שיקום
אבל לא ידעתי שיש להם גם אופציה רביעית וזה בעצם מה שהם עשו לי.
שלחו אותי הביתה בלי כלום פשוט כלום
עכשיו אין לימודים,אין עבודה,אין שיקום פשוט אין למחלקת שיקום מה לעשות איתי.?
אמרו שוב את חחחדד--הורית עם פיברומיאלגיה וברגעים אלה גם בלי קורת גג
מעניין למה???
מחלקת שיקום של ביטוח לאומי הביאו אותי לדיכאון והחמרה במצב הבריאותי שלי בצורה קשה מאוד הם פעם אחר פעם רימו אותי נתנו לי לבכות דם
ובעל הבלאגן הזה הם פעם אחת לא עזרו לי.
דרך אגב ציינתי שיש לי רק 15% לצמיתות ואני לא זכאית לשיקום.?.
אבל, מסתבר שלעו"ס יש קשרים פנימיים להעלות לי את זה ל20%
אני לא מצליחה להבין מה האינטרס פה?
לקבל עליי קצבאות מהמדינה אולי?
להכשיר סטודנטית על חשבון הבעיות שלי?
למה? למה? ואיך מתייחסים בכזה זלזול כל-כך גדול לבעיות והקשיים שלי???
אני חייבת שמישהו פה יסביר לי את התופעה הזאת
אני נשברתי מהם ובקושי עומדת על הרגליים הביאו אותי לתת משקל והחמרה קשה בבריאות שלי.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: מחלקת שיקום של ביטוח לאומי - פורום זכויות העובד ודיני עבודה