ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
20/08/2018 16:09
יעל 20/08/2018 16:09
עו"ד ייצג/ה אותי בתביעה מול חברת שעבדתי בה. החוזה שחתמנו סיכמנו כי אני משלמת לו/ה פיקדון בסכום מסויים+ % מכספי התביעה. הפיקדון שולם לו/ה במס' צ'קים דחויים.
בעקבות מו"מ מול החברה הושגה פשרה (ובעקבותיה פסק דין) כי על החברה לשלם לי סכום מסויים שלטעמי היה נמוך (בעצתה פניתי להליך שיפוט מהיר כי חששנו שהחברה על סף סגירה) אך הסכמתי לו מאחר וחלק מהעסקה כלל כיסוי מלא של ההוצאות שלי מול עו"ד. כלומר החברה הנתבעת תשלם החזר הוצאות לעו"ד שלי. מאחר וכל השקלול (כולל שכה"ט שנחסך ממני) יצא קרוב לסכום שהיה די מקובל עלי ועדיין חששתי שהחברה תיסגר, הסכמתי.
סכמתי עם העו"ד שאת הצ'קים שכבר שולמו הו/יא תחזיר (והו/יא אמר/ה זאת בעצמו/ה וביוזמתו/תה) ואת השאר הו/יא י/תשמיד. סמכתי עליו/ה כשהשמיד/ה את הצ'קים וסמכתי עליו/ה אף שלא הוציא/ה לי קבלות על הצ'קים וסמכתי עלו/יה גם כשהמשיכ/ה להתחמק מלהחזיר לי את סכומי הצ'קים (שכבר נגבו) בכל מיני תירוצים.
סכומי התביעה חולקו ל3 תשלומים אותם התחייבה החברה הנתבעת לשלם לי באמצעות עו"ד בהעברות בנקאיות (היה תמוה גם בעיניי, למה לא בצ'קים, אבל שוב- סמכתי על העו"ד). החברה לא שלמה לי בזמן ושקלתי לפנות להוצל"פ. עו"ד שלי התנגד/ה לכך בתוקף והיו ביננו הרבה ויכוחים בעניין. לבסוף שכנע/ה אותי שעדיף לי לא להתעסק באגרות וכל המסביב ועדיף לי להמתין בסבלנות שישלמו והי/וא י/תטפל בזה כי יודע/ת איך לדבר עם הבעלים כדי לקבל את הכסף. טיפין טיפין התחיל להיכנס כסף, ממש לא לפי מה שנרשם בפסק הדין, אבל אחרי הרבה יזע ודמעות לבסוף הועבר כל מה שהחברה היתה חייבת לי, הרבה בזכות הנג'וסים של העו"ד שלי.

כעת עו"ד מסרב/ת להחזיר לי את הפיקדון (את הכסף שלו/ה מחברה הו/יא כבר קיבל/ה מזמן) בטענה שהו/יא לא עוסק/ת בגבייה ואם עשה/תה כן, הו/יא מצפה לקבל תמורה. הו/יא אפילו לא זכר/ה שרב הפקדון (חוץ מכבר שולם לה ע"י החברה הנתבעת!) כבר שולם לו/ה ע"י וניסה/תה להתחמק בכל מיני תירוצים ושקרים (למשל שמדובר רק בשני צ'קים פעוטים ע"ס 250 ש"ח, מה שלא נכון כמובן). ורק למען הסר ספק - לא דובר ביננו שום דבר לגבי תשלום עבור הגבייה. הו/יא הציג/ה את זה כשירות חריג מאוד שהו/יא עושה למעני (אני בכלל רציתי לפנות להוצל"פ).

סליחה על האורך ותודה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: שכ"ט של עורכת דין - פורום זכויות העובד ודיני עבודה