ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
13/09/2016 20:13
אור 13/09/2016 20:13
היי.
לפני מס׳ ימים בחברה שבה אני עובדת הוציאו אותנו ליום כיף שהיה בגדר חובה.
( בנות לגבי היום כיף:
אין דבר כזה לא לצאת. זה לא בגדר רשות.
החברה עושה את זה עבורכן ועבור העובדות וזה מאוד מזלזל בעיניי שבנות מסויימות מחליטות ״שלא בא להן...״
החברה משקיעה הרבה כסף ומאמץ עבור היום כיף ומן הראוי שכולן תגענה. זוהי ההודעה שהמנהלת הישירה שלחה בקבוצה של העבודה)
היום כאשר פניתי למנהלת הישירה בשאלה האם אני מקבלת תשלום עבור היום כיף נענתי לשלילה.
האם חברה יכולה גם לחייב עובד לצאת ליום כיף שהיה מאווווד רחוק מהבית(שעתיים לכל כיוון) ולא לשלם על כך יום עבודה?
לא ניתנה לי זכות הבחירה האם להגיע ליום כיף או לא, נאמר לי שחובה לצאת אז ההגיון הבריא אמר לי שכאשר חובה לצאת כנראה היום כיף משולם.
אמרתי למנהלת הישירה שאם הייתה לי זכות הבחירה הייתי בוחרת ללכת לעבודה ולקבל את ה8 שעות עבודה שלי.
לאחר שפניתי למנהלת היא טענה שלא חייבה אף אחת לצאת, שלחתי לה את צילום המסך של ההודעה והיא עדיין מתעקשת שלא חייבה לצאת.
אני חושבת שכאשר שולחים הודעה שנפתחת במילים "אין דבר כזה לא לצאת. זה לא בגדר רשות." ההגיון הבריא שלי מבין שהיציאה היא חובה.
היום נאמר לי מהמנהלת שאם לא הייתי יוצאת ליום כיף יהיו לכך השלכות.
חייבת לציין פרט נוסף, אני בהריון והנסיעות מהסוג הזה מאוד קשות לי... הודעתי על כך למנהלת ולמרות זאת הייתי חייבת לצאת.
מה עליי לעשות? אני מרוצה לקבל תשלום עבור היום הזה. למי אני יכולה לפנות? האם קיים איזה חוק? אשמח לדעת אותו.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: יום כיף במסגרת יום עבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה