פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 264
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אור
15/10/2018 09:57
30/10 יום שבתון בחירות לרשויות המקומיות. לשון החוק לא ברורה לי .

אשמח לעזרה בנושא.

1. האם ניתן להעסיק עובדים המתגוררים בישוב בו מתקיימות בחירות (בהסכמת העובד כמובן) או שיש צורך באישור מיוחד?

2. תשלום לעובד שעבד ביום הבחירות: להבנתי באפשרותי לתת לעובד יום חופש נוסף (לרבות הימים שצבר) או תשלום בשיעור של *עד* 200%, לא הצלחתי להבין מה המרכיבים של ה"עד"? כיצד נקבע? או שזה חד משמעית 200% ועדיף לא להתעסק עם זה?
נסטיה
15/10/2018 09:56
בוקר טוב לכם,

מקווה שזה הפורום המתאים לענייני ביטוח לאומי ולבעיה שיש לי מולם. הגעתי אליכם לפי המלצה של חברה בקבוצת פייסבוק.

המקרה הוא כזה:

סבא שלי ז"ל נפטר ולא רשם צוואה. מבחינת החוק הרכוש שלו מגיע לאישתו. היה לו רכב, לפני שנפטר ביקש להוריש לי את הרכב.

הבעיה כעת היא מול ביטוח לאומי, הם לא רוצים לשלם לה השלמת הכנסה ולהביא לה את ההטבות והנחות שמגיעות לה בתור אלמנה ופנסיונרית מכיון שהיא העבירה לי את הרכב, כמו שביקש.

השאלה היא, איך ניתן לנסח מכתב לביטוח לאומי שיקחו בחשבון את המצב ואכן ישלמו לה את מה שמגיע לה.
נכון לעכשיו בגלל המצב היא מקבלת קצבה נמוכה של אלפיים שח בלבד, כמובן שלא ניתן לחיות מסכום כזה!

תודה מראש
אניה
15/10/2018 09:53
כמה שאלות לעורך דין לענייני עבודה:

אחרי 7 שנות עבודה מתכוונת להתפטר ממקום העבודה
בתום חופשת לידה.

1.האם עדיין צריכה להודיע על כך חודש מראש היותי בעצם עדיין בחופשה?

2. המשרה שלי מאז ומתמיד מ-7 עד16. האם שעות עבודה כאלה מצדיקות את הטענה שזאת לא משרת אם כדי לקבל דמי אבטלה מהיום הראשון? איך המעסיק צריך לנסח את המכתב לביטוח לאומי כדי לקבל את הזכות?

3. האם למעסיק יש זכות מסיבה כלשהי לא לשלם לי פיצויים? (מתפטרת מרצוני כדי לטפל בילד)

תודה
טלי
15/10/2018 09:50
בוקר טוב

שאלה בעניין דיני עבודה:

עובד שעתי שהיה משובץ לעבודה בחול המועד סוכות ( מקום העבודה לא יוצא לחופשה מרוכזת) בסופו של דבר לא יכל להגיע לעבודה מפאת מחלה , האם זכאי לתשלום דמי מחלה עבור ימים אלו ?

תודה.
אודליה
15/10/2018 09:49
פיטורים לאחר חופשת מחלה.
טוען שאני מחסירה המון. (לפי התלוש ודוח שעות ניתן לראות שמעבר ל3 ימי מחלה הגעתי כל החודש)
וכן גם חודש שעבר הייתי 2 ימי מחלה ושאר בחודש הגעתי כמו שעון.

רוצה להתלונן, שכן מפטר אותי בגלל שאני "מעזה" לצאת לימי מחלה.
ידוע אצלנו בעבודה שהמנהל לא אוהב מי שבמחלה ויש לי אפילו צילום מסך של האחראית שכתבה בספטמבר שמי שתצא למחלה בתקופה החגים הקשה, תוזמן לשימוע מיד כשתחזור.

האם אני צריכה עו"ד בשביל לתבוע אותם?
עד כמה זה בכלל כדאי מבחינת פיצויים בגין העוגמת נפש? (שמפטר אותי על זה שאני "מחסירה הרבה")
**אני שנה בעבודה.

אם כבר תובעת, אז ניתן להוסיף שהם מכריחים אותנו לאחר משמרת ערב (שלעיתים מסיימים ב12 ורבע בלילה ובתקופה עמוסה אפילו ב1 בלילה) להגיע למחרת ב7 ורבע הבוקר, והדו"ח שעות יכול להוכיח זאת בקלות

השאלה העיקרית: האם שווה את המאמץ לתבוע? יכולה לקבל פיצויים?
חוי
15/10/2018 09:45
שלום לעורכי הדין הנכבדים!

רציתי לשאול אם התפטרתי מעבודה - מה הזכויות שמגיעות לי מבחינה כספית? עבדתי שם שנתיים וקצת וצברתי הרבה ימי מחלה וימי חופש שלא פדיתי ואני רוצה לקבל את כל הסכום שמגיע לי.

וגם מבחינת קופת גמל? מה זה אומר?
ענבל
14/10/2018 10:43
שבוע טוב,

אני אם יחידנית לתאומות בנות 5.5 ועכשיו גם תינוק בן 3 חודשים. אוטוטו צריכה לחזור לעבודה ולא רואה כיצד ניתן.
אנחנו בבירור רפואי שלו עוד משלבי ההריון ומיום שנולד, אחת לשבועיים באשפוז יום בבדיקות (איומות) וכעת בגלל תוצאה לא תקינה פעם-פעמיים בשבוע.

הבנתי כי ביטוח לאומי מכיר באשפוז רק החל מ15 ימי אשפוז אינו מכיר באשפוז יום לצורך הארכת חופשת לידה בתשלום.

איך אני אמורה להמשיך מפה? האם האופציה היחידה היא חוםשה ללא תשלום שכן 30% מהשבוע איני יכולה לעבוד
תודה!
עורך דין
15/10/2018 09:38
בוקר טוב ענבל

זכותך המלאה להתפטר לצורך טיפול בילד, בטרם ימלאו לילד 9 חודשים ואז תוכלי לקבל את כל הזכויות של עובדת שפוטרה מעבודתה.

בהצלחה
ענבל
14/10/2018 11:25
פוטרתי ללא שימוע ובזמן חופשה ללא תשלום לאחר חל"ד
לא קיבלתי שום מסמך (שכן מי שיזמה את השיחה זו אני על מנת לקבל משוב לפני חזרתי לעבודה)

הפיטורין היו בעל"פ עכשיו אני רוצה מסמך כלשהו
שיאשר שפטרו אותי האם כדאי לבקשו על מנת שלא יהיו אי הבנות והיה לי הוכחה או שמספיק אמת דיברתי.
עורך דין
15/10/2018 09:36
שלום ענבל

לא ברור משאלתך האם פיטרו אותך בזמן התקופה המוגנת לפי חוק, לאחר חופשת הלידה או במהלך חופשת הלידה עצמה. בכל מקרה, המדובר על מצב לא תקין ולא חוקי בעליל ואני ממליץ לך לפנות בהקדם האפשרי לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין מומחה בדיני עבודה - על מנת לטפל במקרה ולצורך מיצוי הזכויות שלך.

בהצלחה
חלי
14/10/2018 15:33
היי.
אני עובדת במשרה בו השכר הינו שעתי +עמלות מכירה.
האם על המעביד לשלם לי ממוצע שכר יומי של 3 חודשי עבודה אחרונים כולל עמלות , או נטו שכר שעתי כפול מס' שעות עבודה ?
עורך דין
15/10/2018 09:35
שלום חלי

באין הוראה אחרת בחוזה העבודה של התשלום עבור ימי החג לא אמור לכלול חישוב עמלות אלא רק שכר בסיס.

בהצלחה
ענת ל.
14/10/2018 17:29
שלום לעורכי הדין של פורטל זכויות העובדים

היום ה-14 לחודש אוקטובר ועד עכשיו לא שילמו לי שכר. אני יודעת שהמעסיק בקשיים ויש עובדים נוספים שלא קיבלו שכר החודש לעומת אחרים שכן קיבלו שכר. קראתי באתר שלכם שזאת הלנת שכר ואני רוצה לדעת איך לפעול.
עורך דין
15/10/2018 09:34
שלום ענת

היום כבר ה-15 לחודש אוקטובר 2018 ואם לא קיבלת שכר זכותך המלאה להגיש תביעה לתשלום שכר עבודה בבית הדין לעבודה. יש באתר זה מדריך מפורט המסביר כיצד מגישים תביעה כאמור.

בהצלחה
ענת
14/10/2018 18:42
שלום רב,
סבתי אישה פנסיונרית עובדת רבע משרה דרך חברת כוח אדם ומטפלת באישה מבוגרת. בקיץ החליטה לממש את ימי החופש שנצברו לה ויציאה לחופשה בת של כשבועיים. כאשר קיבלה את התלוש משכורת היא ראתה ששילמו לה עבור כל יום חופש רק כ50%, כשהיא שאלה אותם למה הם טענו שזה לפי החוק והם משלמים רק 75% ליום חופש. האם ייתכן שיש לה 20 ימי חופש שצברה משלמים לה רק 75%
עורך דין
15/10/2018 09:33
שלום ענת

המצב אותו את מתארת פוגע בזכויות שלך של סבתך ואסור על פי חוק. יש לפנות אל המעסיק בכתב (בלבד) ולדרוש ממנו לתקן את התשלום עבור ימי החופשה לפי הוראות החוק.

בהצלחה
צופיה
14/10/2018 19:06
שלום,
אם המעביד עשה טעות ונכנס לי יותר כסף
אני מחייבת להחזיר לו?
תודה!
עורך דין
15/10/2018 09:32
שלום צופיה

כמובן שאת צריכה להחזיר את הכסף, בדיוק כפי שהיית מצפה שיקרה במצב הפוך בו המעסיק היה משלם לך שכר נמוך יותר מזה המגיע לך.

בהצלחה
טופס 161
נסרין
15/10/2018 08:03
עברו חודשיים וקצת מאז הפיטורים והמעסיק עוד לא מסר את טופס 161 .
מה ניתן לעשות על מנת להשיג טופס 161?
עורך דין
15/10/2018 09:31
שלום נסרין

פני אל המעסיק במכתב רשמי ובקשי לקבל את הטופס המגיע לך.

בהצלחה
נטע איסר
14/10/2018 20:19
אני עובדת מעל שנה, שכירה, ברשת חנויות ספרים בקניון. היום הייתי צריכה לעשות פתיחת החנות בבוקר, בגלל טעות בתום לב, שכחתי את המפתח של חנות בבית, בקשתי מאבי, שיקפיץ לי את המפתח לקניון, רק לאחר שעה שהוא הגיע ומסר לי את המפתח, פתחתי את החנות, באיחור של שעה.
עדכנתי טלפונית את מנהל הסניף על כך, הוא הודיע לי כי בשל הוראות הרשת אני אצטרך לשלם קנס בשל האיחור.
אמרתי לו שאני לא מודעת להוראה הזו, הוא אמר אילו הוראות של הקניון על פתיחת חנות שלא בזמן, ובגלל זאת אשמה שלי ולא של הרשת, אני אשלם את הקנס.
ומכאן שאלתי, האם הם יכולים להוריד לי מהשכר כסף לתשלום הקנס?
עורך דין
15/10/2018 09:29
שלום נטע

אם לא הסכמת לכך מראש ובכתב אסור להוריד קנס כאמור משכרך, לאור הוראות חוק הגנת השכר.

בהצלחה
אליאן
14/10/2018 15:46
שלום אני עובדת חודש בגן ילדים פרטי כשכל יום אני מבקשת מהמעסיקה לעשות הסכם עבודה עם שכר ותנאים המעסיקה לא התיייחסה וכל יום אמרה שמחר. אני רציתי לעזוב את הגן ובשיחה איתה הצבתי את כל התנאים שלי והזכויות על פי חוק כדון הסכם חתום הפסקות וכו בלי הודעה מוקדמת ולאחר שהסכמתי מטוב ליבי להישאר שם ריחמתי כי אין לה צוות, כל זה בא לרעתי ובתום חודש היא פיטרה אותי בטענות שיקריות ולא הגונות מזה שבוע שאני רוצה לעזוב עקב תנאים עגומים וביגלל שהיא נוכלת פיספסתי 2 הצעות עבודה מעולות! אני לא מוותרת יותר ורוצה ליטבוע את הגן. האם יש לי עילה ליטבוע? גם שיקרה לא שילמה לי בתלוש משכורת מה שאמרה לא רצתה הסכם חתום ובטח ובטח סרבה לתת לי מיכתב פיטורין המפורש עילת הפיטורין! האם הצדק איתי ויש מקום לפיצוי עוגמת נפש וכו?
עורך דין
14/10/2018 17:16
שלום אליאן

אם לא קיבלת את השכר המגיע לך יש לך עילה לתביעה. אם פוטרת ללא שימוע, יש לך עילה נוספת לתביעה. מצד שני, אחרי חודש עבודה אחד ובמידה ותנצחי בתביעה, לא תזכי לפיצויים גבוהים במיוחד. תשקלי זאת שוב ואם תחליטי לתבוע, פני לעורך דין לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
שגיא
11/10/2018 11:13
שלום, רציתי לשאול שאלה:
מה הזכויות של עובד שמבצע את כל עבודתו במסגרת כוננות אצלו בבית. העובד נמצא בכוננות תמידית בביתו (מיום ראשון עד חמישי) החל משעה 17:00 בערב עד השעה 07:00 בבוקר. בנוסף העובד נמצא בכוננות החל מיום שישי (שעה 07:00 בבוקר) עד יום ראשון בשעה 07:00 בבוקר. במהלך הכוננות העובד יכול להיות מוקפץ לביצוע משימות מחוץ לביתו (אך יש ימים שאין בכלל הקפצות). האם הוא זכאי לשעות נוספות? שעות בגין עבודת לילה וכו'?
עורך דין
14/10/2018 15:34
שלום שגיא

כפי שוודאי ראית בגוף שאלתך, באתר זה יש כתבה מפורטת המסבירה אודות שעות כוננות וזכויות העובדים בתנאי כוננות. מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
זוהר
14/10/2018 11:27
לסבתא שלי יש מטפלת עובדת זרה כ 8 שנים.
ביטוח לאומי משלם את חלקו דרך מת״ב
( לפי אמא שלי הם משלמים את המקסימום - 75 שעות בחודש בממוצע)
אמא שלי משלימה את השאר ובנוסף משלמת לה על שבתות .
העובדת גרה אצל סבתא שלי ואמא שלי עורכת קניות עבור שתיהן.
כל שנה העובדת מציגה לאמא שלי מכתב מקו לעובד ואמא שלי משלמת לה לפי ההנחיות של קו לעובד.
השבוע ניסינו לברר איך מחשבים פיצויים וקיבלנו תשובה שהפתיעה אותנו מאוד .
אשמח לדעת למי יכול לפנות מעסיק של עובד זר כדי לדעת מה צריך לשלם ואיך לחשב את זה .
מההנחיות שאמא שלי מקבלת ומהסכומים שהיא משלמת יש לי תחושה שמנצלים אותה .
עורך דין
14/10/2018 15:32
שלום זוהר

כל עורך דין המתמחה בדיני עבודה יוכל לעזור לכן לערוך תחשיב מדוייק של זכויותיה של העובדת.

בהצלחה
ו.ג
14/10/2018 13:49
שלום רב,
בן זוגי עבד כשנתיים בעסק פרטי בעל שתי חנויות,
לאחר כשנתיים הוחלט לסגור את אחת החנויות ויחד עם זאת לסיים את עבודתו.
חלפו כמעט חמישה חודשים וטרם קיבל את הפיצויים שהוא זכאי להם.
הוא התקשר מספר פעמים לחברת הביטוח, המענה האוטומטי אמר שיחזרו אליו תוך x שעות וכך שוב ושוב, חזרו אליו לאחר חודש ונזכרו לעדכן שהמסמכים שנשלחו אליהם מטעם החברה לא היו נכונים.
הוא יצר קשר עם העסק והובטח שיטופל.
עבר מאז די הרבה זמן וכלום - התעלמות טוטאלית.
שבוע שעבר יצר קשר עם הסוכנת (שלא תמיד טורחת לענות) וענתה שהשבוע הם נפגשים לדון עליו ומאז נעלמה.
אף אחד לא מעדכן וכו.
אוסיף שבן זוגי גם לקח הלוואה לאור זאת שהכסף לא נכנס (עוד היה סטודנט אז) והתחייב להחזירה עד תקופה מסוימת כדי לא להתעסק עם יותר מדי ריביות וכמובן שהוא לא עומד בזה כי הסכום לא נכנס.
אשמח ליעוץ, מה ניתן לעשות, למי לפנות וכו.
תודה מראש
עורך דין
14/10/2018 14:06
שלום לך

לא ברור אם בן זוגך לא קיבל פיצויים בכלל או שלא קיבל את הכספים שמגיעים לו מקרן הפנסיה בלבד. בכל מקרה, יש להתנהל מול המעסיק / קרן הפנסיה בכתב בלבד ולאור העובדה כי חלפו חודשים רבים, מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין בשלב זה.

בהצלחה
ליאור
14/10/2018 13:50
בעלי פוטר מהעבודה במריבה ולאחר מכן קיבל הודעה מהבוס שהוא ממש לא פיטר אותו והדלת פתוחה בשבילו אך זה נעשה לאחר שבעלי מצא עבודה חדשה...
הבעייה היא שבעלי מכבד מאוד את בעל המוסך והמריבה הייתה עם הבן שעכשיו מנהל את המוסך ולכן הוא לא רוצה לפגוע בבעל המוסך עצמו...
מגיע לו פיצויים?
עורך דין
14/10/2018 14:04
שלום ליאור

לכל עובד בעל ותק של שנה או יותר שפוטר מעבודתו יש זכות מלאה לקבל פיצויי פיטורים.

בהצלחה
חזרה לעבודה לא...
14/10/2018 13:53
אני עובדת בצהרון כמעט שנתיים בחוזה שנחתם כל שנה מחדש לזמן קצוב,
ילדתי בסיום החוזה.האם החוק שאסור לפטר חל על כזה דבר?
עורך דין
14/10/2018 14:03
שלום לך

החוק בהחלט חל.

הצלחה
מור לוי
14/10/2018 13:48
אהלן.
במקום העבודה שלי עד היום היה רכב שעמד לשירות העובדים, אחרי כמה שנים ארוכות שזו הייתה ההתנהלות הם הפסיקו את השימוש ברכב בטענה שזה ״רכב תפעולי בלבד״ ואסור לנסוע נסיעות פרטיות ברכב תפעולי.

בנוסף - כשהגעתי לעבודה אחד מהתנאים שהובטחו לי היה שאקבל היתר לנסוע נסיעות פרטיות ברכב הנ״ל (נאמר בזמנו בע״פ ובוצע בפועל עד עכשיו)

האם יש לי מה לעשות בנושא כדיי שהרכב יוכל להמשיך לשמש אותי ואת שאר העובדים?
עורך דין
14/10/2018 14:03
שלום מור

לא ברור מה היה היקף השימוש ברכב החברה עד שהמעסיק החליט על הפסקת השימוש בו, ובכל מקרה נראה כי המדובר על הרעת תנאי העסקה. פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא.

בהצלחה
נוגה
14/10/2018 11:28
שלום לכם,
אנחנו מעוניינים לסיים את העסקתו של עובד משק הבית שלנו שמועסק אצלנו בעשור האחרון. הוא עובד אצלנו פעמיים בחודש, כל פעם 4 שעות. נשמח להבין מה הפרוצדורה המדויקת הנדרשת : האם הפיטורים יכולים להיות מיידים או נדרשת שיחת שימוע? (במידה וכן, האם היא צריכה להיות פרונטלית או בטלפון?) כמה זמן בין שיחת השימוע לפיטורים עצמם? איך אנחנו יכולים לחשב את כל מה שמגיע לו מבחינת פיצויים וכו'? האם מגיע לו משהו מביטוח לאומי ששילמנו לאורך השנים?

תודה רבה מראש על כל העזרה
עורך דין
14/10/2018 13:43
שלום נוגה

לא ציינת אם עובד משק הבית היה שכיר שלכם. בהנחה וכן, יש לערוך לו שימוע לפי חוק ולקבל החלטה לגבי פיטוריו לאחר השימוע. אם תחליטו לפטרו יש להוציא לו מכתב פיטורים ולשלם לו פיצויים לפי חוק.

בהצלחה
שניר
14/10/2018 11:32
שלום,
עבדתי בחנות גלידה למשך חודש וחצי עד שהודעתי על התפטרותי- ביום שישי ה 28.9. (לאחר שלא שובצתי למשמרות בשבוע שלאחר מכן כי הייתי אמור להיות בח"ול). התפטרותי הוגשה בעקבות הקדמת הגיוס שלי לסוף חודש אוקטובר. לאחר מכן המעסיק ציין בפניי כי אני מחוייב לתת עוד שתי משמרות לאחר חזרתי מחו"ל בטענה כי מתוקף החוק "אי הודעה מוקדמת".

למיטב הבנתי, הודעה מוקדמת מחייבת אותי לתת למעסיק את האופציה להעסיק אותי ביומיים שלאחר ההתפטרות ( ביומיים הנ"ל שובצו עובדים אחרים כך שלא היה צורך בי).
*יש לציין כי לא נוצר קשר ביני לבין המעסיק עד קבלת תלוש המשכורת שלי ולא קיבלתי אף פנייה הקוראת לי להתייצב במקום העבודה.

לאחר כשבועיים, קיבלתי את תלוש המשכורת שלי והופתעתי לגלות כי נוכה לי מן השכר סכום של 382 ש"ח בגין "אי הודעה מוקדמת".

האם ניכוי זה בוצע כדין?
עורך דין
14/10/2018 13:41
שלום שניר

על פניו התשובה חיובית. יש לתת הודעה מוקדמת במקרה של התפטרות ואי מתן הודעה מוקדמת מאפשרת למעסיק לנכות את ימי ההודעה המוקדמת שלא ניתנו משכרך האחרון.

בהצלחה
ע.י
14/10/2018 11:33
אשמח למענה ועזרה
כבר כתבתי על זה ויש לי בעיה מול עוזרת סגה שלא נגמרת העסקתי בסהכ 3 חודשים פעם בשבוע 3.5 שעות ומתוכם פעמיים לא עבדה .
הבנתי שאני מחוייבת לשלם לה פנסיה 6.5% ולא פיצויים ... וגם הפנסיה לפי החוק היבש אני מחוייבת לתת תכלס כשתגיע לפנסיה ....

לגבי ביטוח לאומי שלחתי פתיחת תיק והם טרם פתחו (ביטוח לאומי מאוד עסוקים חחח) וכבר הספקתי לפטר אותה ואמרה לי נציגה מהביטוח לאומי שאין מה לעשות כי אם כבר פיטרתי אותה אין מה לפתוח תיק בביטוח לאומי .
כלומר עבדה אצלי רק 10 פעמים ...

אשמח שתעירו את עניי כי מרגיש לי חתונה קתולית...
עורך דין
14/10/2018 13:40
שלום לך

השאלה לא ממש ברורה. אם העובדת עבדה אצלך תקופה קצרה בלבד אינך צריכה להפריש לה כספים לפנסיה. שאר חלקי השאלה אינם ברורים כאמור.

בהצלחה
גיא
14/10/2018 11:34
שלום אני עובד בחברה קטנה כ15 איש סהכ. אנחנו בחדר 4 אנשים, החדר הוא קטן מניח ש2 מטר על מטר, שלשום המנכל הודיע שהוא מכניס מדפסת לייזר אלינו לחדר, אני מאד התנגדתי לרעיון, הבאתי לו פירסומים שונים ומחקרים שונים על הבעיות הבריאותיות שזה גורם, הוא מבחינתו ניפנף אותי ואמר לי שאם אני רוצה לעזוב אז אני יכול( חוצפה ממש). אני מאז שהמדפסת בחדר לא יכול לעבוד, זה מאד מפריע לי. האם זה נחשב הרעת תנאים והאם אני יכול לתבוע? לדעתי זאת פגיעה בבריאות העובדים ולמעשה מעמיד אותי במצב לא נעים או שתתפטר או שתהיה חשוף לפגיעה בריאותית. מה ניתן לעשות בנידון? תודה
עורך דין
14/10/2018 13:38
שלום גיא

אני מאד מסופק אם ניתן להוכיח כי הצבת מדפסת בחדר במשרד יכולה להוות עילה להרעת תנאי עבודה.

בהצלחה
מרינה
14/10/2018 11:38
שלום,
היות והיקף משרה מלאה כעת הוא 182 שעות חודשיות במקום 186, אצלנו במקום העבודה מקצרים את יום העבודה בחמישי בשעה. בגלל שחזרתי מחופשת לידה סוכם עם המעסיק כשעת הנקה לצאת שעה קודם בכל יום. האם יש סתירה בין השניים או שאני אמורה לצאת שעתיים מוקדם יותר בחמישי?
עורך דין
14/10/2018 13:37
שלוםן מרינה

לקיצור שבוע העבודה אין כל משמעות במקרה זה ואת יכולה לעבוד כל יום פחות שעת עבודה בהתאם לזכותך לשעת הורות / שעת הנקה.

בהצלחה
ניצן
14/10/2018 10:44
עבדתי בחברה במשך שנה לפני היציאה לחופשת הלידה (ב-1.12.17).

ביוני החלטתי שעדיין מוקדם לי לחזור ובנוסף לא מצאתי מסגרת לפיצי, וקיבלתי אישור (טלפוני) מהמנהל שלי לחזור לעבודה רק בספטמבר.

באמצע אוגוסט, הגעתי למשרד לשיחת תיאום ציפיות והכנה לחזרה לעבודה, אך בשיחה הזו המנהל ביקש ממני לחזור רק בתחילת אוקטובר בטענה שזה חודש עם הרבה חגים ולכן לא כלכלי לו שאחזור בספטמבר ואני הסכמתי.
יומיים לפני חזרתי לעבודה בתחילת אוקטובר, צלצל אליי ואמר שיש בעיה עם תחילת העבודה כי הוא נמצא בבלגן שלא יכול לפרט עליו כרגע ותוך שבועיים יידע מה קורה...
הוא לא ממש השאיר לי ברירה ונשארתי בבית.

היום, נודע לי שהחברה נכנסת לתהליך של פירוק..וגם אם אני ממש רוצה אין לי לאן לחזור

מה אני אמורה לעשות במצב כזה? מה הזכויות שלי?
צביקה
14/10/2018 10:39
ביום ראשון הייתי בעבודה כ 3 שעות ולאחמ"כ הצטרכתי לקחת את הבת לביה"ח ושם הוחלט לאשפז אותה עד ליום רביעי אחה"צ.
הייתי איתה במשך כל הזמן.
אני עובד א-ה, 8 שעות ביום (לא בזמן מסוים אלא העיקר 8 שעות) ומקבל משכורת גלובלית.
הבוס מצידו ירצה שאני ישלים את כל שעות העבודה...
מה אני מחויב ע"פ החוק?
תודה רבה
אורי
14/10/2018 10:38
שלום,
עבדתי במקום עבודה במשך 11 חודשים. בכל שבוע הייתי שולח למנהלת אילוצים בווצאפ ובהתאם שובצתי ל2-3 משמרות שבועיות.
בחודש ספטמבר יצא שעבדתי רק 3 משמרות בכל החודש. למרות שבפועל בחודש אוגוסט ואוקטובר עבדתי לפחות 3 משמרות בכל שבוע, המנהל לא שילם לי על החגים בספטמבר.

הטענה שלו היא שמכיוון שעבדתי רק 3 משמרות בספטמבר, הוא לא מחויב לשלם על ראש השנה, כיפור, וימי החג בסוכות.

האם המנהל עובר על החוק?
תודה מראש
ולאד
14/10/2018 10:34
האם חברת אבטחה(כ"א) יכולה לדרוש התחייבות לפרק זמן מסויים עקב העובדה שהעובד נדרש לעבור קורס שבועי בשווי מסויים, שאותו החברה מממנת?
נניח ששווי הקורס הינו 5000 ש"ח וההתחייבות פרוסה לשנה.

יוצא מצב שאם העובד יחליט, מסיבה כלשהי, לעזוב את העבודה אחרי חצי שנה(לדוגמא), יצטרך העובד להשלים 2500 על חצי השנה שנותרה להתחייבות.

האם הדבר חוקי?
תודה מראש.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!