פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 262
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

איילה
21/10/2018 12:59
שלום,
אמא שלי עבדה בחברה שפשטה את הרגל.. היא קיבלה מכתב פיטורין אבל לא קיבלה משכורת של החודש האחרון וגם לא תקבל פיצויים/חופשים וכ׳ו..
בעזרת המנהלת שלה ושאר עובדות החברה הן פנו כולן (25 בנות) למשרד עו״ד שיעזור להן בנושא. הם ביקשו הרבה מסמכים ובנוסף למסמכים ביקשו צ׳ק פתוח (חתום ללא תאריך וללא סכום).. ופה עולות לנו מספר שאלות..
האם זאת בקשה לגיטימית?
אנחנו מעדיפים שלא לעשות את זה.. לכן אופציה אחרת היא לפנות לעוד לבד, בלי הקבוצה הגדולה של הבנות.. זה יכול להשפיע על התהליך? האם יש עדיפות להגיע קבוצה גדולה או שזה לא משנה ואפשר גם לבד?

תודה רבה
ליהי
21/10/2018 12:58
בעלי עבד בעבר כשליח בחברת שליחויות, ונהגו מדי חודש לקזז לו מהשכר דוח חניה.

בעלי עזב את החברה ועובד בעבודה אחרת, והיום כ 9 חודשים אחרי הוא ממשיך לקבל דוחות חניה נוספים על שמו מהתקופה בה עבד.

האם זה חוקי? האם מותר לחברה להעביר את הדוח על שמו?

יש להבין שהעבודה אינה מאפשרת לו לסיים חודש ללא דוח וזה חלק מהעבודה כי אין חניה לשליחים וספקים במקומות אליהם הוא הגיע, ומן הראוי שהחברה תיקח את החיובים על עצמה.

אם אנחנו מעוניינים לתבוע, למי לפנות? איך מתחילים? ומה הסיכויים לזכות בתביעה מסוג זה?
שירלי
21/10/2018 12:06
חייבת עזרה די דחוף!
הי, אני עובדת במקום כבר כ11 חודש ב29 זה יהיה שנה ,
החליפו לנו מנהלים בעבודה ולפני שהוחלפו המנהלים חתמתי על טופס עזיבה ב2.11
לקחתי חופש השבוע מהעבודה חופש שמגיע לי משום שלא לקחתי ימי חופשה.
המנהלת הוציאה אותי מהקבוצה (ופיטרה אותי)בטענה
שחתמתי על עזיבה ושלקחתי שבוע חופש ושהיא לא זקוקה לי יותר
התקשרתי למנהל אזור בגלל זכויות העובד שמגיעות לי שצריך לתת שימוע ולתת שבועיים מראש והוחזרתי לקבוצה .
שלחתי לה שאני יכולה השבוע לעבוד ראשון ערב
שני-רביעי בוקר והיא שמה אותי שלישי ערב בטענה שזה מה שיש
על פי חוק היא חייבת לתת לי שלוש משמרות לפחות נכון?
ואם לא אגיע למשמרת של שלישי זו יכולה להיות עילה לפיטורין?
ענבר
21/10/2018 09:56
שלום. אני עובדת שעתית בעבודה פיזית שכרוכה בעמידה ממשוכת על הרגליים 9 שעות ביום(עובדת מטבח) בשלושת החודשים שקדמו ליום הלידה הפחתתי בשעות העבודה בגלל הקושי הפיזי לעמוד כל כך הרבה שעות על הרגליים ובגלל כאבי גב שהובחנו אצל אורטופד שנתן המלצה להפחתה בשעות עבודה. שאלתי היא האם אני יכולה לבקש מביטוח לאומי לא לחשב את שלושת החודשים האלה בחישוב דמי הלידה כי הם לא משקפים את ההכנסה הרגילה שלי ואם כן אז איך עושים זאת.
תודה רבה.
שירה
20/10/2018 23:06
לאחר חופשת הלידה ביקשתי מהמעסיק לשוב למשרת אם- משרה מופחתת שעות. במקום לסיים ב7 בערב, לסיים לעבוד ב4, כמו כל האמהות
.
המעסיק טען כי אין באפשרותו והוא זקוק לעובד במשרה מלאה ולכן נאלץ לשחרר אותי.
האם אני יכולה לבקש מכתב פיטורין ולחתום אבטלה עד שאמצא עבודה אחרת?
לנה
19/10/2018 19:52
שלום, כרגע אני מובטלת וחותמת בלשכה. דמי האבטלה שלי עומדים על 4,600₪ אותם אני אמורה להמשיך לקבל עד חודש מרץ (עוד 5 חודשים).
כעת מצאתי משרה חלקית שהשכלול חודשי השכר יצא 3000₪ בלבד. האם אני זכאית להשלמת הכנסה כלשהי מביטוח לאומי? היות והמשכורת בגין משרה חלקית יותר נמוכה מדמי האבטלה החודשיים שלי?
אני
18/10/2018 23:26
עבדתי כשנה וחצי בחברה גדולה ומתפתחת שמנצלת את העובדים ומעבידה אותם בשבתות וחגים. חברה שמציעה רק 20 דקות הפסקה לעובד 8 שעות יומיות ומגדירה את משרתו של העובד כ3/4 משרה. סיימתי עבודתי מכיון שלא חשתי בטוב עם בדיקות בריאותיות להמשך. פיצויי העבודה לא ניתנו לי. מאז אוגוסט 2018. רציתי לשאול תוך כמה זמן אמורים להגיע פיצויים עבורי
בברכה. רוני.
מיקי
18/10/2018 17:03
בני מוגבל ועובד בחברת המשקם. כשבא לבקש מענק עבודה התברר לו שקיבל אמנם שכר של 68% משכר המינימום אך זה לא שכר מותאם אמרו לי. זה שכר של המשקם.
בני מקבל שכר של 19.76 ש"ח לשעה שהוא שכר נמוך 68% משכר המינימום 29.12 ש"ח לשעה.
כשבא לבקש מענק עבודה נאמר לו כי זהו שכר לא מותאם ולכן אי אפשר לתת לו.
בני מקבל שכר של 2700 ש"ח לחודש. הוא עובד כל יום קבוע 7 שעות, 5 ימים בשבוע. מה יש לעשות כדי לקבל את המענק. זה עוול בלתי ישוער וצריך למצוא לזה פיתרון.
אברהם כלב
נייד: 050-7804593
הכוונה..
אודליה
18/10/2018 16:50
שלום רב, הנני אם חד הורית לילדה בת שמונה, אני עובדת כארבע שנים במעון יום... שהתחלתי את עבודתי הסברתי שמכיוון שאני לוקחת את הילדה למוסד חינוכי שנפתח בשבע וחצי,, אוכל להתחיל בשעה שמונה... יש לציין שעד היום זו השעה שאני מתחילה.
בנוסף, שהילדה עלתה לכיתה א' כיום היא בג'.. ביקשתי את יום החופשי שלי שמגיע לכל מטפלת במעון את יום שישי , כי הילדה בבית הספר עד רבע ל12.. והמעון שבו אני עובדת הוא עד השעה 13:00 יש לציין שהיו לי קשיים מטורפים ביום זה בעבודה מפני שלא הסכימו לתת לי את היום הזה כחופשי..נאלצתי לצאת להוציא את בילדה ולחזור למקום עבודתי שהזמן שזה הצריך כ חצי שעה וקצת יותר... בכיתה ב' אמרו לי שזה בלתי אםשרי לצאת מהעבודה בשביל להוציא את הילדה אחרי קושי מטורף קיבלתי את יום שישי כחופשי... השנה שילדתי בכיתה ג קיבלתי את יום שישי כחופשי וכל שבוע מצבים בפניי שאני אמרוה לבוא לעבוד כי ישנם בנות שלא מגיעות... המצוקה שלי לגבי הים הזה מאוד אמיתית... בשל כך אני אמורה להיכנס לשיחה יחד עם המפקחת!!!

השאלה שלי היא כזאת האם הם יכולים לדרוש ממני לעזוב כי לי לא מתאים לקבל יום אחר אחרי שנתנו לי את שישי... או שהם מחויבים לפטר אותי??? כי אין לי מי שיוציא את הילדה מבית הספר... הכל הכל בכוחות עצמי....

אשמח לקבל תשובה
רנה
18/10/2018 09:20
אני התחלתי לעשות סטאז' ב1. לספטמבר בעמותה (מורה). לאחר יום כיפור הודעתי למנהלת שאני לא יכולה להמשיך בגלל הריון קשה מהרגיל. (ז"א שהיה בדיוק יום אחד שהייתי צריכה לעבוד בין יום כיפור לסוכות שלא עבדתי) עד כה לא קיבלתי משכורת והמנהלת טוענת שאקבל משכורת לפי השעות שעבדתי בפועל ולא על החגים כי לא נתתי מספיק התראה לפני שאני עוזבת (למרות שהיו חגים ).

כתבתי לה שאני מצפה לקבל תשלום על יום הערכות ועל ישיבות צוות במקרה כזה, והיא החזירה שאין כזה דבר. האם זה בכלל חוקי להחליט פתאום שאקבל תשלום רק על הבמה ימים שהיו בחודש ספטמבר?
משמרות
ענבל
18/10/2018 07:36
שלום , אני עובדת בחנות בגדים כ3 שנים ואני חתומה על חוזה מסודר. בשנה האחרונה ירדתי לחצי משרה מכיוון שהתחלתי ללמוד . כבר כמה חודשים ארוכים שבעבודה לא משבצים אותי בסידור עבודה כלל או נותנים לי משמרת אחת בשבוע בטענה ש'אין עבודה כרגע והעדיפות למשמרות זה למשרה המלאה' .. אני בתור סטודנטית משלמת על הלימודים ועל עוד הוצאות מסביב ובשל משכורת כל כך נמוכה כבר ניכנסתי למינוס גדול . האם זה תיקני לא לשבץ אותי בסידור עבודה כלל ? הרי חתמתי איתם חוזה למספר ימי עבודה בשבוע!! תודה על המענה
שלומי
18/10/2018 02:36
קיבלתי אישור מרופא תעסוקתי לעבור לעבוד חצי משרה וזאת למשך חצי שנה. בנוסף נרשם שיש לשלם עבור החצי השני בימי מחלה. ( כך נרשם באישור).

הבעיה שאין לי יתרת חופשת מחלה... מה עושים???
דליה
17/10/2018 17:42
ביתי עובדת בחברת ביטוח גדולה כ6 חודשים.
לאור העובדה כי החלה ללמוד הגישה מכתב התפטרות וציינה שהסיבה היא הצורך לעבוד בחצי משרה.

מיד לאחר הגשת המכתב היא נקראה לשיחה ובה ציינו את שביעות הרצון מתפקודה והציעו לה לעבור למחלקה אחרת בחצי משרה ואף סוכמו התנאים.

כעבור יומיים כשלא הועברה מחלקה הוציאה מייל ובה ביקשה לקבל את סיכום הדברים שנאמר עי מנהל בכיר בחברה בכתב כמו גם לקבל מועד מדוייק למעבר.

המייל לא נענה ובשיחה שייזמה כרגע מול משאבי אנוש הובהר לי בפליאה כי היא לא מעודכנת שהמעבר לא יתקיים.

מיותר לציין כי היא ויתרה על משרה חלקית אחרת בגלל ההבטחה.
כיצד לנהוג.

תודה ענקית
ענבל
17/10/2018 17:42
אני עובדת בעבודה הנוכחית שלי כבר כמעט 7 שנים בשלוש שנים האחרונות אחרי שהתגרשתי קיבלתי רק משמרות בוקר היות ואני חד הורית אבל זה לא היה הסכם בכתב אלא הבנה בנינו.

בנוסף החוזה המקורי היה כתוב משמרת ערב אחת אבל הבינו אותי ובאו לקראתי. לאחרונה החליפו מנהלת ופתאום היא דורשת שאתן משמרת ערב. למרות שאני לא יכולה.... האם זה חוקי ? האם זה לא מחייב אותם להמשיך איתי באותם תנאי עבודה?
מאיה
17/10/2018 17:38
היי אני כבר מיואשת צריכה עזרה
ילדתי לפני 4 וחצי חודשים והתפטרתי לטובת גידול הילד וציינתי במכתב שהמרחק והשעות עבודה לא מאפשרים לי להמשיך לעבוד באותו מקום וזה לאחר שבדקתי אם אפשר להתחשב בשעות עבודה אמרו לי שלא .. לפי הבנתי אם העבודה במשמרות אני יכולה לחתום אבטלה בלי תקופת המתנה הבעיה שביטוח לאומי מבקש מכתב מהמעסיק על פירוט שעות העבודה שהציעו לי אבל המעסיק טוען שאין לו מה לתת לי מכתב כי יש חוזה ובחוזה רשום שעות העבודה שנדרשות ממני העברתי לביטוח לאומי ואמרו לי שזה לא מספיק כי זה חוזה ישן והם צריכים מכתב שמציין שזה מה שנדרש ממני לאחר הלידה המעסיק מצד שני טוען שהוא לא חותם איתי חוזה חדש או משהו ולכן החוזה נשאר תקף .. בקיצור אין ישועה לא מפה ולא מפה ... מה לעשות ??? אני עובדת עצות ואני כבר חודש וחצי בלי הכנסה .. מה עושים במצב כזה שמעסיק מסרב לכתוב מכתב ?
פאולינה
17/10/2018 17:37
היי אימא שלי נמצאת במחלה מחודש מאי כלומר מעל 90 יום, רוםא משפחה אמר שהוא לא יכול להוציא יותר חופש מחלה והפנה אותנו לרופא תעסוקתי
רופא תעסוקתי הביא לנו אישור מחלה על התקופה שהיא לא יכולה לעבוד
שלחנו את זה למעסיק שלה, הוא לא מוכן לשלם לה משכורת עד שלא נוציא אישור מחלה מרופא בטענה שאישור מרופא תעסוקתי לא מספיק
מה עושים במצב כזה?

אשמח לעזרה
אביב
17/10/2018 13:24
צהריים טובים לעורכי הדין

בתי שכירה (דיילת אוויר) נפצעה בביתה עברה ניתוח ומושבתת לחופשת מחלה כרגע לחודשיים אח"כ תזדקק לפיזיטורפיה ולשיקום כף היד (הפגיעה בכף היד)
לפיכך לא ידוע כמה זמן לא תוכל לעבוד בשל המגבלה .

האם ניתן להגיש תביעה בביטוח לאומי ? אחוזי נכות
זמניים ? לשמחתי, לא בקיאה בנושא כלל.
תודה למשיבים
יוליה
17/10/2018 13:16
מעוניינת שמנקה מחברת ניקיון תגיע לנקות בדירה שלי. הבנתי מבעלת חברת ניקיון שהמנקה היא עובדת זרה. בעלת החברה אמרה שהכל חוקי, התשלום הוא מחיר פלוס מע"מ.

מצד שני, הבנתי שאסור להעסיק עובד זר בניקיון דירה.
איזה שאלות אני צריכה לשאול את בעלת החברת ניקיון כדי לוודא שאני לא אעבור על החוק? או שבמקרה הזה ( אני לקוחה של חברת ניקיון) אין לי בעיה והאחריות על מנהלת חברת ניקיון ולא עלי ואני בכל מקרה יכולה לקבל שירות של מנקה?
דוד
17/10/2018 12:02
בשנת 2016 זכיתי במכרז "מרכז" ומישום מה החליטו לבטל את המכרז אחרי שזכיתי בו
האם אני יכול לדרוש שיכבדו את המכרז?
שרה
17/10/2018 10:22
מחפשת עורך דין לדיני עבודה.

עבדתי במשך כשלושה חודשים במסעדה וחסרים לי ימים בתלוש ששכחתי להחתים.

יש לי הוכחות על חלק מהימים ועוד הורדות שלא קיבלתי החזר.

הבעל בית לא מוכן לשמוע ולא לבדוק במצלמות או בשעון עבודה ובטח שלא לשלם.

עברה כבר מעל חצי שנה שלחתי מכתב והוא דחה אותו אני מעוניינת לפנות למשפט.
עורך דין
17/10/2018 11:45
שלום שרה

אכן באפשרותך לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה. יש באתר זה מדריך מפורט המסביר איך לעשות זאת גם ללא עורך דין.

בהצלחה
אפרת
15/10/2018 20:17
היי.
רציתי לדעת האם הפקת מכתב לפני פתיחה בהליך משפטי, כמוה כפתיחת תיק?

האם יש עלות קבועה לנושא הזה? משתנה ביו עו״ד לעו״ד? המדובר בדיני עבודה, ואני מחפשת למצות את כל האפשרויות לפני התחלת הליך משפטי.

רקע זריז:

סוכם תאריך תחילת עבודה מול מעסיק, תנאי החוזה אושרו במייל על ידי אך החוזה טרם נחתם.

בהגיע היום המדובר התבשרתי שהמשרה אינה פנויה עקב תקלה לא צפויה (שטינה קשורה אליי) יש לציין שהמתנתי בבית מעל חודש עד שאתחיל לעבוד, בזמן הזה דחיתי הצעות אחרות וכרגע צריכה להתחיל לחפש מחדש, מה שגרם לי להפסד כלכלי משמעותי.

אשמח לייעוץ, או הכוונה כללית.
עורך דין
17/10/2018 10:15
שלום אפרת

מכתב התראה אינו מהווה פתיחה של הליך משפטי. על מנת להגיש תביעה (ולא בטוח שהמקרה המתואר מצדיק זאת) יש לפנות לבית הדין לעבודה ולפעול לפי החוק. תוכלי למצוא באתר זה מדריך המסביר איך מגישים תביעה בענייני עבודה וכתבה נוספת שאולי כדאי לך לקרוא, ומסבירה מתי לא כדאי להגיש תביעה בענייני עבודה.

בהצלחה
אור
15/10/2018 20:14
שאלה חשובה אשמח למי שיכול לעזור.

אני עובדת בחברת מלגם שנה וחצי בתחום החלפת שעוני מים (אימסטלציה).

אתמול שלחתי בקשה להתפטר 14/10/18 והיום ב 15/10/18 התקשר אלי המנהל שלי ואמר לי שאני אוכל לעזוב אך ורק ב 15/11/18 ושאני חייב מחר להחזיר את הרכב שבו אני נוסע והחליף לי תפקיד למחסנאי עד סוף הפיטורין כחודש.

רציתי לדעת האם חוקית הוא רשאי לכך?

תודה וערב טוב
עורך דין
17/10/2018 10:14
שלום אור

על פניו לא נראה שיש בעיה חוקית בדרישתו של המעסיק שלך.

בהצלחה
ב.ו
15/10/2018 20:11
היי
סיימתי חופ"ל (עם הארכה חודש וחצי) לאחר שמירת הריון 8 וחצי חודשי הריון קשה (לא עבדתי שנה ושבועיים בערך)....אני עוסקת בניהול סניף של אחת מרשתות האופנה ולפני שחזרתי מהחופ"ל נסגר הסניף...כעת משחזרתי, לאיזה תנאים עליי לחזור? הן מבחינת תנאי שכר, בונוס, מישרה, תפקיד ועוד...
עורך דין
17/10/2018 10:13
בוקר טוב

חוק עבודת נשים קובע כי על המעסיק להחזיר אישה לעבודה לאחר חופשת לידה באותה מסגרת משרה ובאותו תפקיד - במקרה של סגירת הסניף בו עבדת, יש לדאוג למצוא לך מקום עבודה חלופי באותם תנאי העסקה ומבלי להרע את התנאים שלך בכל מקרה.

בהצלחה
זוהרה
15/10/2018 20:09
צריכה התייעצות בבקשה,

חופשת הלידה שלי בתשלום נגמרה ביום שישי האחרון (12.10)

התפקיד שלי בעבודה היה עבודה עם נוער אחרי צהריים (100 אחוז משרה, מינימום 120 שעות)

בחודשיים האחרונים לפני הלידה סיימתי את תפקידי עם הנוער ועברתי לתפקיד משרדי בשעות הבוקר עד הלידה ..

עכשיו אני צריכה לחזור לעבודה ..
במשך השבוע האחרון הם טירטרו אותי מתפקיד לתפקיד (זרמתי עם כל מה שהציעו לי כל עוד זה 100 אחוז משרה)
בהתחלה טענו שהם צריכים לתת לי תפקיד משרדי כי זה היה התפקיד האחרון שלי ואחר כך טענו שאני צריכה לחזור לתפקיד אחרי הצהריים עם הנוער כי זה התפקיד המרכזי שלי.

(יש לציין שהתפקיד איפה שהייתי נתפס)

דבר נוסף .. במשך כל הימים האחרונים הם דאגו להזכיר לי בכל דרך ובכל צורה אפשרית שהם בסך הכל מחוייבים לי ל60 יום ..

הסכמתי לחזור לאותו תפקיד עם נוער אחרי הצהריים רק במקום אחר באזור שלנו.

(אני מחכה מיום ראשון שיעדכנו אותי מתי אני נכנסת לחפיפה .. ולא מגיבים לי ולא מעדכנים אותי)

מה עושים עם הסיטואציה הזו?
עורך דין
17/10/2018 09:54
שלום זוהרה

המעסיק מחוייב להחזיר אותך לעבודה לאחר חופשת הלידה, באותו תפקיד ובאותה מסגרת משרה, וכל התנהלות אחרת מפרה את הזכויות שלך לפי חוק עבודת נשים. במצב הדברים מתואר, אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מעורך דין המתמחה בדיני עבודה על מנת להגן על הזכויות שלך.

בהצלחה
מאיה
15/10/2018 16:34
שאלה בענייני דיני עבודה:
סיימתי את עבודתי באיגוד עירוני בחודש יולי. במהלך כל תקופת עבודתי קיבלתי את השכר בהפקדה לחשבון הבנק. הוחלט להעביר את גמר החשבון(פדיון ימי חופש וכו') לחודש אחרי השכר האחרון ולהוציא צ'ק. חשוב לציין שמעולם לא ביקשתי צ'ק וכאשר גיליתי שהם הוציאו צ'ק ביקשתי העברה לחשבון ונתקלתי בסירוב מוחלט מצידם. האם מדובר בהתנהלות חוקית של המעסיק?
עורך דין
17/10/2018 09:53
שלום מאיה

אין כל בעיה חוקית בהתנהלות המעסיק ומוטב לסיים את ההתקשרות עמו בדרך נעימה ולהמנע מסכסוכים, לא כל שכן, כאשר מוצע לך לבוא ולקבל את התשלום המגיע לך. כך לדוגמא, יש עובדות ועובדים שיש להם בעיות הרבה יותר גדולות במקרים דומים, כאשר המעסיק מתנער מתשלומים לחלוטין...

בהצלחה
עדי
15/10/2018 16:33
שלום, אני עובדת מעל לשנה בחברה מסויימת. הבנתי שבזמן חגי ישראל, כלומר ראש השנה כיפור ושני הסוכות, אמורים לקבל תשלום גם אם לא עובדים. פניתי למנהלת שלי עוד מלפני סוכות א, ומאז עוד כמה פעמים והיא אומרת שהיא מבררת אך בפועל לא התקבלה תשובה עדין. והמשכורת הנוכחית כבר התקבלה אבל בלי תוספת תשלום על הימים האלה. יש מה לעשות בנושא? זה נחשב הלנת שכר ? זה עוד חמישה ימי עבודה.
עורך דין
17/10/2018 09:50
שלום עדי

יש לפנות אל המעסיק בכתב בלבד, ולדרוש לקבל את הפרשי השכר המגיעים לך בגין החגים - כך לפי חוק. תמצאי באתר זה מספר כתבות המסבירות בדיוק למי מגיע לקבל תשלום עבור החגים ובאילו תנאים. מומלץ לקרוא אותן.

בהצלחה
מ.מ
15/10/2018 16:33
הי,
אשמח לעזרה.
חברה עבדה במקום עבודה מסוים 4 חודשים.
בעל המקום החליט שהוא לא צריך 2 עובדות ואמר לעובדות להסתדר בינהן מי נשארת לעבוד אצלה.
חברה שלי החליטה שהיא עוזבת.
החודש טרם שילם לה את השכר שלפי מה שידוע לי זה אינו חוקי בפני עצמו.
בנוסף, האם היא זכאית לקבל שכר עבור חגים? (ראש השנה, כיפור וסוכות )?
בחודש זה גם היה לה 6 ימי מחלה ( מעולם לא מימשה ימי מחלה ) האם זכאית לקבל גם את הכסף הזה ?
הוא טוען שלא חייב להביא לה כסף לא עבור החגים ולא עבור ימי המחלה.
הוא צודק ?
תודה!
עורך דין
17/10/2018 09:49
בוקר טוב

לא ברור כמה זמן העובדת עבדה בטרם החליטה לעזוב ולשאלה זאת משמעות לגיב זכויותיה לפי חוק.

בכל מקרה, אי תשלום שכר עבודה מהווה הלנת שכר ומקים לעובדת את הזכות להגיש תביעה לתשלום שכר עבודה בפני בית הדין לעבודה.

בהצלחה
שי
17/10/2018 09:47
שלום,
המעסיק איחר בשלושה ימים להכין לי צ׳ק במשכורת האחרונה.
היום הצ׳ק שהוא הביא לי חזר מהבנק מכיוון שחשבון כולה הצ׳ק נסגר.

לדברי המעסיק אין דבר כזה והוא מסרב לכתוב צ׳ק חדש עד שלא אביא אישור מהבנק שהצ׳ק חזר למרות שראיתי לו הוכחות מצילומי מסך שלקחתי מהאפליקציה של הבנק והסברתי לו שאין ביכולתי להגיע בזמן הקרוב לבנק שלי להנפיק אישור שכזה.

האם הדבר נחשב הלנת שכר לפי חוקי העבודה בארץ?
אבטלה
איגור
15/10/2018 13:03
שלום רב,פוטרתי ב-26.8 והחתמתי רק שבוע לאחר לראשונה בגלל אי הבנה
מה אני עושה במצב כזה? אני לא אמור לקבל על השבוע הזה?
RE: אבטלה
עורך דין
17/10/2018 09:44
בוקר טוב איגור

שאלתך לא ממש ברורה - נסה לשאול בצורה ברורה יותר ונעשה מאמץ לענות בפירוט.

בהצלחה
איילת
15/10/2018 12:57
צהריים טובים

בן זוגי נפגע בתאונת עבודה בחודש אוגוסט 2018. הוא בבית מאד בגלל אי כושר בשל התאונה. הוא צפוי להיות בבית עוד זמן רבף לא ממש ידוע כמה. יש לו ביטוח אובדן כושר עבודה ואנחנו מפעילים אותו. השאלה מי משלם לעבוד אחרי תאונת עבודה לפי החוק ובלי קשר לביטוח הפרטי שלו - ביטוח לאומי? המעסיק? חברת ביטוח? איך זה בדיוק עובד?
עורך דין
17/10/2018 09:43
שלום איילת

נתחיל מזה כי מומלץ לכל עובד שעבר תאונת עבודה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מומחה, על מנת להבין את הזכויות המלאות שלו מול המעסיק, המוסד לביטוח לאומי ואוליגם חברות ביטוח פרטיות (כמו במקרה של בן זוגך, המבוטח בפוליסת אובדן כושר עבודה).

יש באתר זה כתבה מפורטת העונה בדיוק לשאלתך: מי משלם לעובד לאחר תאונת עבודה

מומלץ לקרוא אותה בעיון - תמצאי שם את כל התשובות לכל השאלות שהעלת ועוד מידע רב וחשוב.

בהצלחה והחלמה מהירה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!