פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 259
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עדי
28/10/2018 09:08
אנחנו בעבודה חתומים על חוזה העסקה שאומר שהשכר שלנו הוא "מינימום + 9% " ולכן אנחנו לא מקבלים שכר על שעות נוספות, אחוזים על משמרות לילה ומוצ"ש..מה שאומר שלא משנה כמה שעות עבדנו ובאיזה זמן אנחנו עומדים על אותו שכר שעתי.

הזמן היחיד שמשלמים בו 150% זה מכניסת שבת/חג עד צאאתם.

האם זה חוקי ומותר?
ובמידה וזה לא תקין האם ניתן לדרוש החזר רטרו?
עורך דין
28/10/2018 10:05
שלום עדי

במידה והשכר אינו מכסה את התשלום הקבוע בחוק עבור עבודה במסגרת שעות נוספות הרי שעל המעסיק להשלים את פערי השכר לפי החוק בכל מקרה - למרות האמור בחוזה.

בהצלחה
נעמי גרדש
27/10/2018 09:50
נכנסתי למשרת מילוי מקום. הצפויה להימשך בין 6 ל 8 חודשים אז גיליתי שאני בהריון, האם אני זכאית לחופשת לידה בתשלום בנוסף לדמי הלידה, מהו החישוב? האם עדיף לצאת לחופשת לידה לפני סיום החוזה - (זמן חזרתה של העובדת הקבועה) ?
בנימין
26/10/2018 14:42
אני עובד רשות מקומית, באחד מהבקרים בהם באתי לעבודה, נכנסתי לאימייל שלי קראתי מייל שנשלח אליי מתושב, נגשתי למנהלת על מנת לשתף אותה במידע שנשלח לי, והיא טענה בפניי "קראתי כבר את המייל הזה" מיותר לציין שהמייל כותב בעבורי בלבד ע"י התושב. כמו כן שהחדירה לפרטיות שלי פגעה בי מאוד.
האם כניסה לאימייל אישי (המייל שלנו מוגדר אישי לכל עובד ברשות) ללא רשות היא עבירה פלילית ?
מה ניתן לעשות בנידון במידה וזו עבירה פלילית ?
תודה
טלמה
26/10/2018 13:48
אני עובדת בעירייה במילוי מקום של עובדת שהיתה וחופשת לידה והעריכה כל פעם את חזרתה לעבודה עד שנה.
האם צריכים לשלם לי קרן השתלמות?
האם סיום חוזה האישי אקבל פיטורים? האם צריך הודעה מוקדמת ממני על לסיים את יחי עובד מעביד?
האם המעסיק חייב לתת לי הודעה מוקדמת?
אשמח לתשובותכם.תודה רבה
רפאל
26/10/2018 05:34
מעסיק מסרב לשלם את שכרי כבר 3 חודשים אך אין ביננו חוזה כתוב מה אפשר לעשות? אציין שיש ברשותי תלושי שכר מאותו מקום עבודה. וכן ראיות לכאורה על עבודה בחודש הנ"ל
רון
25/10/2018 19:28
שלום,
אני מועסק בחברה שדורשת לעבוד 11 12 שעות ביום ואפילו יותר, בנוסף לזה דורשים לעבוד ביום שישי ואומרים לי שיום שישי הוא יום רגיל ואין לו קשר לכמות שעות שעבדתי במהלך השבוע ועובדים רגיל.
וחוץ מזה אני התפטתרתי ממקום העבודה בגלל הרעת תנאי עבודה שלאחר 3 חודשי עבודה התחילו לדרוש לעבוד כל שישי ולעבוד יותר שעות.
אבל אני חזרתי לאחר שעבדתי במקום עבודה אחר וגם שם העסקתי מעל 12 שעות והבנתי שאין לי כבר ברירה אחרת.
אני פונה אלייכם כי אני לא רואה בית אני לא מסוגל לנהל את החיים שלי ואין לי זמן לכלום רק עבודה. בבקשה תייעצו לי מה לעשות איך הכי כדאי לפעול?
ישראל
25/10/2018 15:23
אלו שאין להם זכות להצביע בבחירות אלו האם מגיע להם יום חופשה?
ע.מ
25/10/2018 14:32
תושב שטחים שנפגע בעבודה לא מקבל דמי פגיעה מלאים עקב כך שהמעסיק סירב למסור לו תלושי שכר(לצורך חישוב השכר הקובע).

הביטוח הלאומי מפנה לשירות התעסוקה, בשירות התעסוקה לא יודעים במה מדובר וגם בביטוח הלאומי לא יודעים לאן להפנות בדיוק.

מישהו שהתנסה בסוגייה ויודע למי בדיוק לפנות בשירות התעסוקה?
ירון
25/10/2018 14:05
אישה עובדת בחברה שבה העבודה לא משלמת לעבודים נסיעות, ובמקום זאת מארגנת הסעה לעובדים מביתם למקום העבודה על חשבונה.

החברה איחרה להסעה, והייתה צריכה להגיע למקום העבודה במונית, מה שעלה לה בערך חמישים ש''ח
המעסיק אינו מוכן להחזיר לה את הכסף על נסיעות בטענה שהייתה לה דרך להגיע לעבודה ללא תשלום (ההסעה) ואם היא לא הייתה מפספסת אותה לא הייתה צריכה לבזבז חמישים שקלים
חוקי?
אסי
25/10/2018 13:17
משמרת לילה לפני הבחירות גם מקנה שכר של 200%?
טלי
25/10/2018 10:29
בוקר טוב,

רציתי להתייעץ מאחר והיום אני מתחילה שמירת הריון תעסוקתית לאחר המלצה שרופאה תעסוקתית רשמה.
אני בשבוע 32 של ההריון,עובדת בגן תקשורת,ילדים בתפקוד די גבוהה אבל יש הרבה אלימות והעבודה מאוד פיזית וקשה לי כרגע.

הבנתי שביטוח לאומי מסתכלים על התביעה רק אחרי 30 יום שאני בבית כביכול והימים האלה הם על חשבון ימי המחלה שיש לי.

בנוסף הבנתי שבמידה ויאשרו את שמירת ההריון אז אמורים להחזיר לי את ימי המחלה?

מה הסיכוי שלא יאשרו לי?
עדן
25/10/2018 10:28
היי אשמח לעזרה של עורך דין מומחה מטעמכם

עובדת תבעה את המעסיק שלה לאחר 4 שנים וארבעה חודשים. (החלה לעבוד בגיל 61, והתפטרה בגיל 65).

היא תובעת ממנו פיצויים לטענתה, שולמו רק חלק
דמי חופשה - לטענתה לא קיבלה - שקר !
הפרשות לקרן פנסיה - קיבלה קצבאות מביטוח לאומי

תודה מראש
כ.כ
25/10/2018 10:19
עבודה שבצידה היה תגמול כספי והמערכת טוענת
שהעובדת לא תוכל לקבל תוספת אם לא תעבור קורס כאשר המערכת היא זו שמוציאה לקורסים
לאחר שיצאה לקורס קיבלה תוספת כספית 3 חודשים רטרו אבל לא על כל התקופה הארוכה בה ביצעה עבודה של פרופסור וקיבלה משכורת של פועל פשוט
יש אפשרות לדרוש הכספים שמגיעים
תכלס ביצעה את העבודה גם בלי הקורס שאינו קשור להכשרה לביצוע עבודה כי אם קורס כללי ?!
זוהר
25/10/2018 10:15
היי,
מכר של המשפחה עבר תאונה בדרכו לעבודה - תאונת עבודה - וגילו לו שבר ביד.הוא נמצא כרגע בחופשת מחלה ובמקביל רוצה להגיש תביעה לביטוח לאומי.

הבעיה היא שיש לו חוב בביטוח לאומי.

השאלה האם הכספים שצריכים להעביר לו בגין תאונת העבודה ״ייבלעו״ בחוב או שיש סכום מינמלי שהוא יכול לדרוש לצורך קיום בסיסי ויום יומי(כרגע לא עובד רק מטופל בפיזיותרפיה).

אודה לתשובתכם המקצועית
ג.ב
25/10/2018 10:14
שלום,

שאלה בנוגע לימי חופשה -

האם יש חובה על פי חוק על המעסיק לתת יום חופש בתשלום (12 ימים בשנה) לעובד, גם אם מדובר בעבודה במשמרות (כלומר, גם אם העובד עובד משמרת אחת בשבוע)?

אני עובדת כשנתיים וחצי במסעדה. היום ניגשתי לתיאום מס, ושם האירו את עיני בכך שלא מופיעים לי ימי חופש בתלוש וזה מנוגד לחוק. רואה החשבון של המסעדה טוען בפני שאינו מתעסק בכך. אני רוצה לדעת בוודאות את זכויותי בנושא לפני שניגשת לבעלת המסעדה.

תודה!
ענבר
25/10/2018 10:07
היי,

אני בחופש מחלה לאחר ניתוח מסוף אוגוסט עד סוף נובמבר.

הבנתי שעל יום הבחירות מקבלים תשלום אם אני עובדת שם מעל 21 יום ובימי שלישי.

אם לא עבדתי בחודשיים האחרונים אבל אני עדיין נחשבת עובדת (שעתית) ואין לי ימי מחלה, אני עדיין אמורה לקבל תשלום על יום הבחירות?

ותק של שנה אם זה רלוונטי
לולה
24/10/2018 11:06
היי,

אני ניגשת מחר לוועדה רפואית של נכות מעבודה.

כבר הכירו בי כנפגעת עבודה בעקבות מחלת עור בכפות הידיים ואין לי מסמכים רפואיים חדשים להגיש, הכל קיים אצלם.

אך מצב העור הוא די משתנה ויש ימים שיש לי התפרצויות וימים שפחות. השאלה שלי היא האם לגיטימי\מקובל להביא איתי לוועדה תמונות שצילמתי כדי להבהיר היטב מהו מצב העור בימים שונים?
עורך דין
25/10/2018 09:23
שלום לולה

בהחלט ניתן להביא תמונות אך אני מקווה שצרפת גם חוות דעת של רופא מומחה על מנת להוכיח ולהסביר את מצבך הרפואי.

בהצלחה
כוכי
24/10/2018 12:16
שלום רב
מתי מעסיק יכול להפנות עובד לבדיקת רופא תעסוקתי בשל תאונת דרכים שלא במסגרת עבודה.
ולאחר כמה זמן מהתאונה כאשר במהלך הזמן התקיימו חגי תשרי תשע"ט?
עורך דין
25/10/2018 09:22
שלום כוכי

פונים לבדיקה של רופא תעסוקתי בכל מקרה של הגבלה ממשית בביצוע המטלות של העובדת במקום העבודה. אין משמעות למימד הזמן במקרה זה.

בהצלחה
לין
24/10/2018 13:55
היי אשמח לייעוץ לענייני עבודה,
ובכן עבדתי 3 ימים , ויומיים מתוכם הייתי בהתלמדות השכר השעתי שסוכם עם המעסיק היה 45 ₪ לשעה ,
שכר הגנתי לחודש הראשון אך לא נחתם שום מסמך המעיד על כך והמעסיק גם לא מילא לי טופס 101 , אך זה דברים שנאמרו בע"פ בראיון העבודה, לאחר 3 ימים העבודה אינה התאימה לי ועזבתי, כיום המעסיק אינו מוכן לשלם לי אף תשלום על הימי עבודה שלי , יש לי הוכחות לכך שעבדתי , מה ניתן לעשות בנדון אשמח לייעוץ ועזרה.
עורך דין
25/10/2018 09:21
שלום לין

כל שעליך לעשות הוא לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה - תמצאי באתר זה מדריך מפורט שמסביר איך בדיוק מגישים תביעה כאמור.

בהצלחה
ניצן
24/10/2018 14:01
אני עובדת במקום שפתוח גם בשישי שבת. הגשתי למנהל שלי בשבוע שעבר את כל השבוע (7 משמרות) וקיבלתי מתוך זה 5 משמרות (5 ימים עובדת, יומיים לא).

אתמול בערב הוא ביקש ממני להגיע לשעתיים היום בבוקר - זאת אומרת שנשאר לי יום אחד שבו אני לא עובדת.

האם הוא יכול לבקש ממני להגיע לעבוד ביום שבו אני לא עובדת? במידה וכן, אני יכולה לסרב?

תודה
עורך דין
25/10/2018 09:20
שלום ניצן

כמובן שאת יכולה לסרב וכמובן שהמעסיק יכול לקבל כל החלטה לגבי המשך העסקתך, לפי שיקול דעתו.

בהצלחה
יערה
24/10/2018 14:02
במידה ויש לעובדים ימי חופשה רבים שהצטברו (סביב ה-27-35 ימים).

א. האם המעסיק / הוועד מנהל יכול להכריח אותם לצאת לחופשה?

ב. מה הדין בנוגע לצבירה? אני יודעת שאפשר עד שנתיים, אבל מה זה אומר בתכלס מבחינת הכמות שנשארת להם?

ג. האם אפשר להודיע להם שעד תאריך כזה וכזה ימי החופשה שלהם יתאפסו אם לא ינצלו אותם?

עוד כמה עובדות רקע -
העובדים עובדים 5 שנים בארגון.

בהסכמי העסקה המקוריים רשום לאחד 15 ימים בשנה ולשני 17 ימים בשנה והיום הכמות כבר עומדת על 18 ימים בשנה ו22 ימים בשנה (מניחה שזה קשור לוותק).
תודה!
עורך דין
25/10/2018 08:55
בוקר טוב יערה

1. בהחלט כן

2. השאלה לא ברורה.

3. כן, במסגרת חוזה העבודה.

השאלה האחרונה גם כן לא ברורה.

בהצלחה
שגית
24/10/2018 14:03
במידה ופוטרתי במהלך ההריון (לא רלוונטי כרגע החוקיות שבדבר...):

1) אם אני בוחרת לחתום אבטלה האם בחישוב דמי הלידה מחשבים גם את חודשי האבטלה וגם את חודשי העבודה או רק את חודשי העבודה?
(זכאית לדמי לידה).

2) במידה ואני לא חותמת אבטלה וחותמת רק לאחר החופשת לידה האם דמי הלידה יחושבו בדמי האבטלה? מה קורה אם יש לי פער של 4 חודשים כיוןן שלא עבדתי? (כן יהיו לי 12 תלושים מתוך 18 בעזרת הדמי לידה...).

3) האם יש תאריך שעד אליו אני יכולה לחתום ולאחריו אני מאבדת את הזכות לחתום אבטלה?

תודה!
עורך דין
25/10/2018 08:52
בוקר טוב שגית

1. כן, בהחלט. יש באתר זה כתבה ארוכה המפרטת אודות הזכויות בזמן חופשת לידה ובין השאר על אופן חישוב דמי הלידה. מומלץ לקרוא אותה.

2. לא.

3. בהחלט. בדקי את הנושא מול לשכת התעסוקה או באתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
רחל
24/10/2018 14:04
אני בהריון בחודש שמיני. לפני כ- 3 חודשים חגגנו לחברה במקום שהשכרנו שכלל בריכה. במהלך המסיבה התיישבתי על אחד הספסלים במתחם הבריכה כשלפתע הספסל התקפל וצנחתי בחוזקה על הרצפה. הייתי בשבוע 20 להריוני. מייד קמתי ושידרתי שהכל בסדר, כנראה ממבוכה. כל חברותיי היו נוכחות. במקרה, היה לי תור ליום אחרי לאולטרהסאונד ולכן לא הלכתי להבדק במיוחד. ב"ה הכל היה בסדר עם העובר. במהלך החודש לאחר הנפילה הרגשתי כאב קטן אך קבוע באגן שרק הלך והחמיר עד שהבנתי שהוא החל בסמוך לנפילה. דיווחתי לרופא נשים שהפנה אותי לאורטופד. לאחר בדיקה האורטופד אמר שאכן יש מוגבלות בעצם הזנב והאגן בצד שמאל, וההריון רק מעצים את הכאב כנראה בגלל המשקל. ממש התלבט אם לשלוח אותי לצילום אבל ביקש בכל זאת שנחכה לאחרי הלידה, כי זה עלול לגרום לנזק לעובר.

המליץ על פיזוטרפיה להקלה על הכאבים. חייבת להגיד שמאז הכאבים רק הולכים וגוברים.

חשוב לציין כי בית העסק בו קרה אירוע הנפילה כלל לא מודע לתאונה שקרתה לי שם.

מה עלי לעשות כדי לתבוע ואיך אוכל להוכיח שבאמת הכאבים מהנפילה?

אודה להכוונה ולייעוץ. תודה!
עורך דין
25/10/2018 08:46
שלום רחל

אם הבנתי מקום הפגיעה ארעה בזמן אירוע של החברה בה את עובדת, במסגרת שעות העבודה. אם אכן כך, זאת אכן תאונת עבודה ומומלץ לעדכן את המעסיק לגבי קרות האירוע ולדאוג למלא טפסי דיווח. תוכלי למצוא באתר זה כתבה מפורטת המסבירה אודות הזכויות של נפגעי תאונות עבודה - מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
נועם
24/10/2018 15:19
אני עובד בחברה 9 שנים ומבחינתי מיציתי העניין עד תום עכשיו יש לי כמה בעיות
א.הבוס לא העביר לי הפיצויים לקרן כמו בחוק אלא קיים אצלו בקרן מרכזית
ב.העבודה היתה כל הזמן בתל אביב ועכשיו הוא עובר לחולון ( אני גר במודיעין)
ג.הגשתי לו מכתב פיטורים אך הוא דרש שאשאר עוד
ד.מה הזכויות שלי מבחינת פיצויים
ה.הוא לא מוכן לפטר ולשלם פיצויים מלאים
איך ממשיכים מכאן?
תודה
עורך דין
25/10/2018 08:37
שלום נועם

1. כל עוד הכספים הופרשו בכל חודש בהתאם לדרישות החוק ואתה תקבל אותם, אין בעיה.
2. אין בכך בעיה.
3. OK
4. מעבר מקום העבודה מתל אביב לחולון אינו מהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה ככל הנראה, כך שאין לך זכות לקבל פיצויים אלא אם תוכל להוכיח אחרת.
5. פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
הפסקות
הפסקות
24/10/2018 17:05
אני עובד בתור נציג שירות לקוחות באחת החברות, אני עובד שלושה משמרות בשבוע, כל משמרת היא 9 שעות. הם טוענים שאני לא יכול לצאת לחצי שעה הפסקה ברצף.
ידוע לי שמותר לעובד שעובד מעל 6 שעות לצאת לחצי שעה הפסקה. אז למה הם לא מרשים לי?
עורך דין
25/10/2018 08:31
שלום לך

פנה אל המעסיק בכתב בלבד ובקש לדעת מדוע אינך מקבל הפסקה בהתאם להוראות החוק. בהתאם לתשובה הכתובה שתקבל, תוכל להחליט כיצד לפעול.

בהצלחה
רובי
24/10/2018 17:43
נניח ואני עומד מול משרה של 13-14 ברוטו שבה אני יכול לבחור: אז מה עדיף, רכב צמוד או לקבל אחזקת רכב?
אני לא מבין בזה בכלל ולכן מצרף את הנתונים הבאים:
יש לנו 2 רכבים במשפחה, שניהם מטופלים היטב אבל שנת
2006. המשמעות היא שלערך הרכבים שלנו אין יותר מדי לאן לרדת.
התפקיד דורש הרבה נסיעות ברחבי הארץ
פחות חשוב לי רכב מפנק, יותר חשוב לי נטו גדול יותר שלא בא על חשבון נוכחות קבועה במוסך.
מה עוד אני צריך לשקלל בשביל להבין מה כדאי? איזה פרטים קטנים אני צריך לברר עם המעסיק בשביל להבין טוב יותר כדאיות?
אשמח לקבל תובנות ממי שמכיר
עורך דין
25/10/2018 08:28
בוקר טוב רובי

אתה צריך לפנות בנושא שאלתך לאדם המתמחה בתחום הרכב ולא לפורום העוסק בדיני עבודה וזכויות עובדים. לצערי אין לי מספיק ידע על מנת לתת לך תשובה מלומדת בנושא.

בהצלחה
אוסנת
24/10/2018 11:05
התפטרתי מהעבודה אחרי לידה וניגשתי ללשכת התעסוקה רק לאחר 11 חודשים.

ביטוח לאומי לא אישר זכאות דמי אבטלה כי לא סיימתי תקופת הכשרה .

פקידה אמרה לי שניתן להאריך את התקופה במידה וישנם ימי מחלה .

לי לא היו ימי מחלה בזמן השנה שבה הייתי בבית אבל לבתי התינוקת היו.

השאלה היא האם ביטוח לאומי מכיר בימי מחלה של ילד כימי מחלה שלי ויכול כן לאשר לי הארכת תקופת אכשרה?
ליאורה
24/10/2018 10:39
בוקר טוב,
לגבי עבודה מעבר לשעות מוגדרות.
אני אני עובדת משרה קבועה שעות מוגדרות האם מעסיק יכול בכל רגע להודיע שאני צריכה לבוא לפני שעות מוגדרות או להשאר יותר מעבר לשעות מוגדרות? או יש חוקיות כלשהי לגבי אם יש חוק/פסוק שאפשר להפנות אותי עליו?
מעסיק משלם עבור שעות נוספות סכום גלובלי
וכעיקרון בהסכמה בעל פה תפקיד שלי מוגדר כעובדת שטח
י.ר
24/10/2018 10:38
שלום רב, אני עובדת שכירה ( חצי משרה ,בתשלום שעתי ולא גלובלי)
מעסיק לא שילם ימי חג , לא מדברת על ערבי חג.
בשאלה שלי אליו, קיבלתי תשובה- עובד שעתי לא זכאי לתשלום ימי חג , ורק עבור ימים שעבד מקבל שכר.
אשמח לקבל הסבר על כך, האם צודק?
כי לפי הניסיון שלי ( תמיד היו משלמים ימי חג - הייתי עובדת שעתית במקומות אחרים) .
תודה רבה
נטלי
24/10/2018 10:27
שאלה לגביי הוצאת דיבה.
אני עבדתי כקופאית בסופר לא הוסבר לי שאינני יכולה לעשות לבעלי חשבון כמובן! עשיתי לבעלי חשבון הכל כמו שצריך אפילו 10 אגורות לא החסרתי בדרך ליציאה מהסופר החשבון נאבד לבעלי החשבון כתוצאה מיזה המנהלת חשבה שגנבתי וקראה לי כך!.
לאחר כמה דק בעלי מצא את החשבון והיא החזירה אותי לקופה הלכתי לשירותים הלכה והתקשרה למנהלת ודיברה עליי.
מרגישה שעשו לי עוול אני לעולם לא גנבתי יש גם מצלמות מעל הקופה ככה שהכל מוכך גם קבלה שנמצאת כרגע אצלי כתוצאה מיזה לקחתי את רגליי והלכתי ממקום העבודה.
האם אפשרי לעשות עם זה משהו?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!