פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 245
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נ.א
02/12/2018 14:48
היי יצאתי לחופשת לידה ובזמן החופשה נכנסתי שוב להריון
דיברתי עם המנהל שאני סימתי את החופשה ואשמח לחזור לעבוד עוד השבוע אם זה אפשרי אישר את החזרה אך טען שמגיע לי רק 2 משמרות בשבוע האם המצב הזה תקין הןא יכול להגיד לי לכמה שעות לחזור? ואני עבדתי עד עכשיו שנתיים בסניף וקיבלתי6 משמרות
בר א.
02/12/2018 14:42
היי

כשהתחלתי לעבוד בחברת אבטחה מסוימת הייתי צריך לחתום על הסכם שבמידה ואעזוב לפני שתסתיים שנה אצטרך לשלם על הקורס שעברתי.

בדף היה רשום שהקורס עולה 4500, (ככה אמרו)
אבל ביררתי והקורס עולה 2100.

ביקשתי קבלה על הקורס (אם הוא עלה 4500 כמובן שאשלם) אך הם לא מעוניינים להביא לי.

מה אומר החוק? נדפקתי?
יוסי
02/12/2018 14:39
שלום

שאלה לגבי חוזה עבודה.

קיבלתי הצעת חוזה לשכר גלובלי המורכב כרגיל מרכיב נוסף של x שעות נוספות, השאלה האם חוקי להגדיר שאם בחודש מסויים אני עובר את הx שעות נוספות המוגדרות בחוזה השעות האלה מקוזזות מחודשים שעברו שלא הגעתי מעבר לx שעות נוספות האלה?
תודה
אליהו
02/12/2018 14:31
אני מכיר מישהי שעובדת במקום מסוים בו בעל הבית מנצל אותה באופן קשה ואכזרי.

למרות שהיא עובדת שם כבר תקופה וצברה ימי מחלה וימי חופשה נאמר לה בפירוש ע"י בעל הבית שאם היא תיקח ימי מחלה הוא יפטר אותה.

הוא לא משלם לה על שעות העבודה הנוספות.

משלם רק על נסיעות לעבודה בכיוון אחד בלבד ז"א רק חצי.

מיותר לציין שמדובר בעולה חדשה, אם חד הורית.
יעצתי לה להקליט את בעל הבית ואח"כ לתבוע אותו אבל לא מפחדת ומתביישת.

אשמח להמלצות מה עליה לעשות וכמה היא יכולה לתבוע ולקבל מבעל הבית המנובל הזה.
אור
02/12/2018 14:30
שלום!
אני מילאתי את הטפסים לתביעה על הלנת שכר שתיכננתי להגיש החודש (ההלנה היא בחודשי העבודה מספטמבר עד אוקטובר, אבל לא שולם גם בנובמבר ואיני יודעת אם זה נחשב כי לא עבדתי אצלו בנובמבר) וכתבתי מכתב לבית הדין. העניין הוא שאני עובדת (לא היה לי זמן לנשום כמעט, כי הוא השאיר אותי עם קצבת נכות לחיות ממנה וכפי שכולם יודעים, בלתי אפשרי לחיות ממנה). עד מתי אוכל להגיש את התביעה או לחילופין, האם אוכל להגיש אותה באינטרנט? ידיד אמר לי שעד החודש ה12, כלומר מחר. אבל אין לי אפשרות לעשות זאת היום כי בית הדין נסגר עוד מעט ואני לא ניידת, והטפסים אינם מודפסים.
פיטורים
יולי
02/12/2018 13:14
שלום רק. בתאריך ה 6.9.18 הגשתי למעסיק מכתב התפטרות במכתב רשמתי שאני עובד עד ה 6.10.18 וזהו יום אחרון לעבודתי, השבוע לפני סיום עבודתי הגענו אם המעסיק להסכם שאני נשאר לעבוד (הכל היה המילים לא בכתב) המשכתי לעבוד כרגיל עד שהיום לאחר עוד חודש 1.12.18 קראו לי לשיחה ופשוט הודיעו " עקב המכתב שמסרתה לנו על שאתה מתפטר החלטנו שלא להמשיך להעסיק אותך והנך מסיים לעבוד היום" אז השאלה שלי האם אפשר לעשות דבר כזה? ללא שימוע ללא הודעה מוקדמת לסיום עבודה? למרות שהתאריך במכתב ההתפטרות שלי כבר עבר והמשיכו להעסיק אותי
זהבית
02/12/2018 12:37
שלום רב,

מה ההתייחסות בחוק לגבי מחלה או מילואים ביום הבחירות?
איך מחשבים תשלום לעובד? לפי מה? מה גובר על מה.

אודה למענה בהקדם
מארי
02/12/2018 10:40
עובדת במקום עבודה חצי שנה יצאתי לשמירת הריון.

דיברתי עם המנהלת שלי בנוגע לתפקיד שלי שאני חוזרת אז אני יקבל אותו בחזרה תשובתה הייתה שהיא לא יודעת וזה לא מתפקידה שאלתי אותה תפקיד של מי והיא אמרה שנדבר בראשון.

התפקיד שלי כרגע עבר למישהי אחרת. בחוזה עבודה כתוב לי תפקיד אחר .

השאלה אם היא יכולה לקחת לי את התפקיד שאני חוזרת לעבודה אם בחוזה עבודה כתוב תפקיד אחר מהתפקיד שלי.

שהתקבלתי לתפקיד סגנית אמרו לי שאין חוזה עבודה לסגנית וזה רק חוזה עבודה של מוכרנית אבל התפקיד שלי שונה מהחוזה.
שמואל
02/12/2018 10:21
שלום,

הגישו אותי להתמיין לעבודה, לאחר שעברתי את כל התהליכים הטכניים, עשיתי מבדק אמינות, חתמתי על חוזה והתפטרתי מהעבודה הקודמת שלי.

עבדתי יומיים בעבודה החדשה ואז אמרו לי לעשות שוב מבדק אמינות כי המבדק הקודם שעשיתי לא תופס, אותו לא עברתי אז פיטרו אותי.

האם יש קייס?
הילה
02/12/2018 10:18
בוקר טוב ,
אני עובדת בביטחון וחלק נרחב מהמשמרות שלי הן בלילה -
המעסיק החליט שלא מגיע לי הסעה הלוך והסעה חזור.
מה שבפועל קורה זה שהרכבת חזור שלי הביתה היא בשעה 6:39 והמשמרת מסתיימת בשעה 6 ,בנוסף בתוך העיר הקו אוטובוס הראשון שלי הביתה בשעה 8:50.
בנוסף גם משמרת לילה שלי שמתחילה ב22 אני נדרשת להגיע לבד והאוטובוס האחרון שלי לתחנת רכבת בשעה 18:00 .
האם זה חוקי?
מה ניתן לעשות בנושא?
ספיר
02/12/2018 10:18
שאלה לעו"ד בדיני עבודה -
עבדתי בעבודה מסוימת שנה וחודשיים (מנוב' 2015 עד דצמבר 2016), במקום בו דמי ההבראה משולמים ביוני.
גיליתי שלא קיבלתי בכלל דמי הבראה כשהתפטרתי, גם לא בתלוש האחרון. (מכיוון שמלאה לי שנה רק לאחר ששולמו דמי ההבראה ולא נכחתי השנה לאחר מכן)
הגיוני /לגיטמי/ חוקי לבקש אותם עכשיו?
אריאל
02/12/2018 10:17
עובד עבד במוקד טלפוני של רשת מסעדות גדולה במשך כשנתיים.

בתקופה האחרונה הוא צבר לזכותו נקודות דרך חבר המועדון שלו על הזמנות של לקוחות ללא מועדון. הוא צבר נקודות ורכש שהם מוצרים מהמסעדה.

סך שווי הנקודות עומד על כ1000 שח.

העובד הוזמן לשימוע ונדרש ממנו לרשום מכתב בוא הוא מפרט את מעשיו וא' עד ת'.

לשאלתי מה כדאי לעשות בנושא. האם כדאי לכתוב מכתב כזה ומה המעסיק יכול לעשות לעובד.

תודה מראש ושבוע טוב
אבי
29/11/2018 20:27
הי
אני עובד בחברת היטק כ 9 שנים במחלקת התפעול, במשך השנים הצעדתי את החברה להצלחות רבות מול אתגרים רבים, בניהם תפקידי המרכזי בחברה.
במהלך השנה האחרונה לערך החברה גייסה שני עובדים חדשים במטרה שאני העביר להם את הידע שברשותי ע"י הכשרה והדרכה כדי שהם ימלאו את תפקידי.
כיום איני עושה כמעט דבר! תפקידי נוטרל לחלוטין וכול נפח העבודה הועבר לשני העובדים החדשים על מנת שאני אתיאש ואגיש מכתב פיטורים.
האם חברה רשאית לעשות כך?
האם ביכולתי לתבוע על הרעת תנאים?
והאם אני יכול לדרוש מהם מכתב פיטורים?

תודה על ההעזרה והייעוץ.
אבי
עורך דין
02/12/2018 09:47
שלום אבי

על פניו ולפי התיאור העולה משאלתך, התנהלות המעסיק כלפיך אינה תקינה בלשון המעטה. מומלץ בטרם קבלת החלטה כלשהי ולאור הוותק והמעמעד שלך בעבודה, לפנות להתייעצות אישית עם עורך דין על מנת להבין כיצד מוטב לפעול במצב הדברים.

בהצלחה
עדן
29/11/2018 08:47
היי אשמח להתייעצות.

עבדתי בבחירות בתאריך 29/10, לפני העבודה התקיימה הדרכה מכינה (נאמר לנו שללא תשלום) אשר נמשכה כ45 ד', במהלכה נמסר לנו כי תשלום התבצע מסודר תוך 30 ימים .

לאחר יום הבחירות לא נוצר עימנו קשר בנוגע לתשלום עצמו .

יצרתי קשר לא מזמן עם מי שהתמודד לבחירות ונאמר לי כי מכיוון והעיר מתמודדת לסבב שני , התשלום יתעקב ונקבל אותו * לאחר חודש וחצי*.

מציינת שוב כי במידה ולא הייתי פונה לאחראי לא הייתה מתקבלת תשובה .

האם זה חוקי לדחות ככה את התשלום?
עורך דין
02/12/2018 09:15
שלום עדן

המדובר לכאורה על הלנת שכר - יש לשלם שכר במועד הקבוע בחוק ואסור לדחות את המועד מכל סיבה שהיא.

בהצלחה
א.נ
28/11/2018 14:03
צהריים טובים

אם מסרתי למנהל שלי דף עם אישור בדיקות הריון / מעקב במרפאה ולא מצויין שעות...

כלומר על הדף ישנו תאריך רק עם חתימת הרופא
האם זה חוקי / תקין שהמנהל החליט שלא היתי כל היום שם ורשם לי נוכחות של שעתיים רק מכל היום הזה(מציינת שלא הגעתי בכלל אותו יום) ועדיין לא סיימתי לנצל את כל שעות הבדיקות הריון בתשלום והוא יודע שנשאר לי.

הריון קודם יש לציין שמי שהיתה אחראית על הזנת השעות נתנה לי תשלום על יום מלא בלי להתווכח.
עורך דין
02/12/2018 09:13
בוקר טוב

המעסיק אינו מחוייב לשלם לך על חשבון 40 השעות שמגיעות לך לצורך בדיקות הריון כל עוד באישורים שהצגת בפניו אין פירוט שעות מדוייק, בהן שהית בבדיקות. באפשרותך לפנות לאותן מרפאות בהן נבדקת ולבקש אישורים הכוללים שעות היעדרות מדוייקות בהן שהית בבדיקות הקשורות להריון, שאז המעסיק יצטרך לשלם לך בהתאם להוראות החוק.

בהצלחה
הילה
30/11/2018 19:57
התפטרתי לפני שנה וחצי עקב בעיה אישית-משפחתית
כעת משאני מעוניינת לחזור למקום עבודתי גם במחיר של קליטה מחדש-כעובד חדש,נתנו לי להבין שאין כל אפשרות כזו. האם יש מה לעשות בנושא? עלי לציין שעבדתי כ14 שנה עם קביעות במערכת הבנקאית.
עורך דין
02/12/2018 09:11
שלום הילה

אין כל חוק שמחייב את המעסיק לקלוט אותך בחזרה למקום עבודה ממנו התפטרת לפני שנה וחצי, ואין משמעות לסיבת ההתפטרות או לנסיבות אחרות במצב הדברים.

בהצלחה
התפטרות לצורך ...
30/11/2018 21:02
היי,
אני רוצה להאריך את חופשת הלידה כדי להמשיך ולגדל,את הילד שלי.
נניח ושבועים אחרי ההתפטרות מצאתי משרה חדשה אבל מלאה, האם על פי חוק אהיה מחוייבת להחזיר פיצויים למעסיק הקודם
עורך דין
02/12/2018 09:10
שלום לך

כל עוד תוכלי להוכיח כי המשרה החדשה מאפשרת לך לשהות בבית עם הילד שלך יותר שעות ביום / שבוע מאשר המשרה הקודמת ממנה התפטרת, אין כל בעיה. בכל מצב אחר יש בעיה והמעסיק יוכל לדרוש את החזר פיצויי הפיטורים ששולמו לך בעת התפטרות לצורך טיפול בילד.

בהצלחה
טל
01/12/2018 06:52
היי
אני אם יחידנית לתינוק בן 9.5 חודשים
אחרי 3 חודשים חופשת לידה חזרתי לעבודה ועכשיו הבן שלי במעון כבר מספטמבר ואפילו שעשיתי שעת הארכה אני לא מספיקה להגיע עד 17:00 להוציא אותו ,אני מסיימת ב16:30...... ולכן רוצה להתפטר כי אין לי מי שיעזור וזה בלתי אפשרי
האם אני מקבלת פיצויים ואבטלה מלאה ומבחינת מכתב התפטרות איך לנסח וכמה זמן אני צריכה לתת להם?
עורך דין
02/12/2018 09:02
בוקר טוב טל

הזכות להתפטר בדין מפוטרת לצורך טיפול בילד עומדת לזכות האם רק בטרם ימלאו לילד 9 חודשים, וכך למעשה אינך זכאית להתפטר בדין מפוטרת בשל העובדה כי בנך עבר את גיל 9 חודשים.

בהצלחה
דוד
01/12/2018 18:00
פרשתי ממקום עבודה פרישה מוקדמת לאחר 34 שנות עבודה.
האם אני זכאי לדמי אבטלה וכמה?
עורך דין
02/12/2018 09:00
שלום דוד

בהתאם לסעיף 175 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה-1995 מי שזכאי לדמי אבטלה ובאותו הזמן יש לו הכנסה מקצבה או פנסיה חודשית - יקוזזו דמי האבטלה להם הוא זכאי עד לגובה הקצבה או הפנסיה החודשית, כך שבאופן מעשי רק במקרים בהם הפנסיה או הקצבה החודשית נמוכה משיעור דמי האבטלה להם הוא זכאי ייתכן ויוכל לקבל דמי אבטלה חלקיים (והכל על פי כללי החישוב לפי חוק הביטוח הלאומי).

בהצלחה
אסתי
02/12/2018 08:49
שלום
אני עובדת שנתיים וחודשיים בחברה. האים ה26 שבועות חופשת לידה ללא תשלום כוללת את ה15 שבועות בתשלום או שזה בנוסף?
עם אני רוצה להשאר בכל זאות יותר מ6 חודשים עם התינוק (ללא תשלום) המעסיק יכול לפתר אותי?
עורך דין
02/12/2018 08:54
בוקר טוב אסתי

יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה על האפשרות להאריך את חופשת הלידה בהתאם לוותק שלך בעבודה. חפשי בתפריט האתר, תחת "נשים" "חופשת לידה" וקראי את הכתבה. היא תיתן לך מענה והסבר מפורט אודות הזכות שלך.

בהצלחה
אסתי
02/12/2018 09:00
בוקר טוב

קראתי את הכתבה (גם באתרים אחרים) אבל לא מובן לי עם אני זכאית ל26 שבועות בנוסף ל15 שבועות חופשת לידה בתשלום, ז.א. סך הכל 41 שבועות, או שה26 שבועות כוללים את ה15 שבועות.

גם מה קורה עם אני רוצה להשאר יותר זמן עם התינוק מ6 חודשים? המעסיק יכול לפתר אותי?
תודה
התפטרות
איוב חמודה
01/12/2018 18:46
שלום רב

אני רוצה לשאול אם מותר לפטר עובד על היעדרות ש יש לו אישור של בית משפט אשמח לעזרתכם בנושה הזה

רק רציתי לדעת אם זה חוקי כן או לא

תודה רבה
עורך דין
02/12/2018 08:55
שלום איוב

פיטורי עובד רק בשל היעדרות בעת שהעובד הופיע למתן עדות בבית המשפט אינם מקובלים. מצד שני, למעסיק שמורה תמיד הזכות לפטר עוד כל עוד הליך הפיטורים תקין וחוקי.

בהצלחה
אשל
יוני
29/11/2018 22:03
במידה בעבודתי כסוכן שטח סיימתי את עבודתי ביישוב מרוחק מביתי בשעה 19:00 ויש לי נסיעה של עוד שעה וחצי שעתיים עד להגעה לבית .
ואין לי ברירה אלא לאכול בחוץ האם מגיע לי אשל
ומה התנאים לכך
יובל
29/11/2018 16:40
שלום,
קיימת בבעלותי ובבעלות אחי חברה בע"מ, אנחנו לא מקבלים ממנה משכורת או דיווידנדים ועובדים בעבודות אחרות כרגע. נכון לכרגע אני מוגדר כמנכ"ל. במידה ואני מפוטר ממקום עבודתי, האם אני זכאי לדמי אבטלה? אם כן, האם הכנסות לחברה שבבעלותי שאינן נרשמות כרווחים (מושקעות בפעילות השוטפת של החברה) משנות את המצב?
תודה רבה
איילת
29/11/2018 16:28
היי התייעצות: חתמתי אבטלה כשבועיים ואז מצאתי עבודה אז אמרתי ללשכת התעסוקה שמצאתי עבודה. לאחר מכן קיבלתי בדואר אישור אבטלה לכשנה. אני לא מרוצה מהעבודה ומהשכר וכרגע לא ניתן להעלות.

חושבת להתפטר ולחזור לחתום אבטלה. רציתי להבין אילו זכויות יש לי עכשיו - האם אחד מעורכי הדין שלכם יכול להסביר לי מה עושים במקרה כזה? זה אפשרי?
שרית
29/11/2018 16:14
היי

אני עברתי תאונת דרכים (לא באשמתי) ביום חמישי לפני שבוע. היית בדרך מהבית לעבודה (ליד הבית ספר של הילדים - למזלי אחרי שהורדתי אותם). מאז אני בחופשת מחלה. הודעתי למעסיק שיש לי בנתיים 30 ימי מחלה. רציתי לדעת מה הזכויות שלי. אמרו לי שאני צריכה לתבוע את הביטוח חובה של הרכב בשביל פיצויים. בעבודה אמרו לי שזאת תאונת עבודה. אני מבולבלת.

מה עלי לעשות?
חן
29/11/2018 15:22
שלום,

אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלה בדיני עבודה.

התחלתי לעבוד בחודש אוגוסט כעובדת שעתית. בנספח של החוזה עליו חתמתי כתוב שבחודש אוקטובר אעבור לקבל שכר גלובאלי (הסכמתי וחתמתי לאחר ששאלתי אם אני זכאית לעשות שעות נוספות ובדקתי גם שכתוב בחוזה עצמו שאני זכאית )

עוד מצויין בחוזה עצמו שאני רשאית לקבל שעות נוספות (בנספח לא כתוב דבר על שעות נוספות).

בחודש אוקטובר שמתי לב שלא שולמו לי השעות נוספות, לאחר בירור מול המעסיק נאמר לי שהחוזה הוא של שכר שעתי והנספח הוא מה שקובע לגביי ושם לא כתוב על שעות נוספות לכן לטענתם איני זכאית.

לאחר שיחות רבות החליטו לשלם לי את השעות נוספות על חודש אוקטובר ונובמבר ואסרו עליי לעשות שעות נוספות בחודשים הבאים. האם הם יכולים לשנות לי ככה את החוזה לפי גחמת רוחם?
שירלי
29/11/2018 15:14
שואלת עבור חברה:

היא עובדת בחברה במשך 12 שנים וכחלק מתנאי העסקה שלה יש לה רכב ליסינג צמוד שעליו היא משלמת שווי למס כל חודש.

העובדת עתידה לצאת לחופשת לידה בקרוב, האם המעסיק רשאי לקחת לה את הרכב בזמן חופשת הלידה? (בהנחה שבחוזה שלה לא מופיע סעיף שמגבה את הנושא הזה).

תודה רבה
לי
29/11/2018 14:16
היי, שאלה.

אני עבודת במקום עבודה שנה וחצי.

בחודש וחצי האחרונים העבירו אותי לעבוד בעיר אחרת תחת הנהלה אחרת (כ-45 דק׳ נסיעה בתחבורה ציבורית שבמקום הקודם זמן ההגעה היה 5-7 דקות בלבד למקום העבודה)

כעיקרון אני צריכה לעבוד חצי משרה אבל עקב עבודה מרובה הייתי עובדת יותר, עד לפני המעבר לא הייתה עם זה שום בעיה.

מאז המעבר שלי למקום החדש המנהלת החליטה שמורידים לי שעות ובקשו ממני לא לבוא (לקחת יום חופש יום שני זה 8 שעות עבודה שיורדות לי) ביום שני בשבוע הבא וככה זה יהיה. ועוד שעות באמצע שבוע שרוצים לקזז לי.

זה בסדר? יש מה לעשות עם זה? אשמח לתובנות איך להתנהל מולם.

תודה מראש.
אנונימי
29/11/2018 14:03
שלום,

במקרה של מובטל חוזר שבתביעה הראשונה ניצל רק 25 ימים מתוך 100, האם באופן אוטומטי יורידו לו את דמי האבטלה בתביעה השנייה ל85%?
בתאל
29/11/2018 13:43
אם עבדתי מ11:00-22:30
ולא הזמינו לי מונית שהם חתמו לידי שהם מחוייבים להזמין ועבדתי עד 24:00
מגיע לי שעות נוספות כי לי הם אומרים שלא

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!