פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 243
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יובל
05/12/2018 20:18
שלום,

אני לפני סיום עבודתי בחברה בה אני עובד בחצי משרה בשכר חדשי, לפי מתכונת של שבוע עבודה מלא בן חמישה ימים ואז שבוע שאיני עובד בו (שבוע-שבוע).

בתלוש מצויין שאני עובד במשרה מלאה (ס. משרה: 1 יחידה). אני מעוניין לדעת מה הדין לגבי חישוב ערך ימי החופשה להם אני זכאי. ראיתי שלפי החוק, במקרה של משרה מלאה אני צריך לחלק את המשכורת שלי ל-21.7 ולהכפיל במספר ימי החופשה. האם במקרה שלי זה הגמול שאני זכאי לו או שאני זכאי לגמול כפול?

ושאלה נוספת באותו הנושא, שולמו לי שעות נוספות באופן גלובלי, בין אם עבדתי שעות נוספות באותו החודש ובין אם לאו. האם גמול השעות הנוספות ינוקה מערך ימי החופשה או לא?

*אולי צריך לציין שהצבירה של ימי החופש היא לפי חצי משרה ולא משרה מלאה

תודה רבה
מירב אזולאי
05/12/2018 19:03
שלום אני עובדת אצל קבלן קרוב לארבע שנים ימי ההבראה משולמים כול חודש בתשלום של יום בחודש במקום הבראה שנתית אך הבעיה היא שהסכום משתנה בכול חודש
שאלתי היא לפי מה מחשבים את יום ההבראה בתלוש האם לפי יומית שלי ?
תודה רבה אשמח שתענו על שאלתי
רועי
05/12/2018 17:52
אם החלטתי להגיע לעבודה מתוך בחירה לאחר שעבדתי כבר 42 שעות שבועיות בארבעה/חמישה ימים האם אהיה זכאי לגמול שעות נוספות?
אורטל
05/12/2018 17:18
שאלה
עובד שעובד חודשיים ופוטר ללא שיחת שימוע.

אילו פיצויים מגיעים לו?
נעשה שיחה עם המעסיק שכן הפיטורים לא נעשו כדין, האם ניתנת אופציה לבקש פיצוי עם הפיטורים ללא כל הודעה מוקדמת? בהנחה ששכר הבסיס הוא 4k + עמלות מכירה
אסף
05/12/2018 17:01
שלום לכולם.

לאחרונה עזבתי מקום עבודה לאחר שהחברה נקלעה לקשיים ונאלצה לקצץ במצבת העובדים. יום העזיבה נקבע ל-17 באוקטובר השנה והובטח לי שאקבל משכורת עד ה-17 בנובמבר.

עד היום לא קיבלתי משכורת של חודש ספטמבר, אוקטובר ו-17 יום בחודש נובמבר. ואני רוצה לפעול.

הבעיה המרכזית - החברה יושבת בחו"ל (לונדון, אנגליה). אני נתתי לה שירותים מהארץ שעוגנו בחוזה עבודה ביני לבין החברה.

נראה שהחברה עדיין מתקיימת ועובדת כשמדי פעם לפעם הם שולחים עדכונים בנוגע למצב המשכורות המתעכבות - לא דבר שנראה מבטיח במיוחד. כמו כן ידוע לי שהמשכורות מתעכבות לכל עובדי החברה בלי קשר אליי.

מה האפשרויות העומדות בפני? תודה מראש!
יהודה
22/08/2018 08:35
שלום וברכה,
בהתאם להנחיות של הסתדרות המח"ר לא מכירים בלימודים שנערכו לפני יותר מ-5 שנים. מדוע?
הבנתי שיש עתירה לבג"צ בנושא. איך מבררים מה סטטוס העתירה?
דמיטרי
23/11/2018 20:55
יהודה שלום.
אבקש ליצור איתי קשר.
יש לי סיפור דומה.
דמיטרי
05/12/2018 14:29
יהודה שלום.
תתקשר אלי בבקשה
0514394635 דמיטרי.
דמיטרי
05/12/2018 15:11
טלפון 0524394635
הילה
05/12/2018 14:41
הגשתי בקשה לדמי אבטלה אחרי חופשת לידה- מוצדקים עקב מחלה שלי . וקיבלתי היום הודעה שלא מקבלים את הסיבה הרפואית ולכן ישולם לי רק 3 חודשים לאחר חופשת הלידה. מישהי הצליחה לערער על מצב שכזה? ברור לי שמגיע לי דמי אבטלה בלי המתנה של 90 יום. ( סכרת הריונית שלא עזבה אותי ושברים לאורך הצלקת הניתוחית) . מישהי נעזרה בארגון/ גוף שייצג אותה אל מול ביטוח לאומי? שאלה נוספת. אני אמורה להגיע לחתום עכשיו 3 חודשים מידי שבוע? במשך חצי שנה או במשך 3 חודשים ראשונים כלומר חותמים 3 חודשים ואז מקבלים על 3 או שחותמים חצי שנה ומקבלים עבור 3 חודשים?
בלה
05/12/2018 14:38
במידה וניצלתי כבר את 8 ימי המחלת ילד (שגם ככה יורדים לי מהסה"כ ימי מחלה) וקיבלתי עוד אישור מחלת ילד בגלל שהבת שלח חולה כל שבוע מאז שנכנסה למעון (לפני חודשיים) , האם הימי מחלה הללו ירדו לי מהסה"כ למרות שניצלתי מחלת ילד כבר? או שעדיף לי כבר לקחת אישור מחלה שלי וזהו?

אשמח לעזרה
רחל
05/12/2018 12:21
שלום,
בלוח חופשות שנתי של המעונות פורסם שיהיה יום חופש בחנוכה,
הנהלת המעון הודיעה שהיא מבטלת את יום החופש הזה,
האם זה מותר ע"פ החוק? האם המטפלת חייבת לבוא ביום הזה? האם זו לא הרעת תנאים כלפי המטפלת?
מאיה כהן
05/12/2018 11:14
היי ,רציתי לשואל אם מעסיק חייב לתת לעובד ציוד לצורך העבודה כשכיר או תנאי להתקבל לעבודה זה שלעובד יש את הציוד העבודה ?דוגמה : מנהלת חשבונות צריכה שיהיה לה מחשב עם תוכנה אם היא רוצה לעבוד מהבית או מעסיק חייב לתת לה גם את המחשב וגם את התוכנה ? אם יש חוק כלשהו לגבי ציוד עבודה לעובדים שכירים ?תודה
זהבה
05/12/2018 10:59
האם רשות מקומית יכולה למנוע ממני יציאה לפנסיה מוקדמת בגיל 55. עובדת כגננת 31 שנה ולפני כן שנתיים סייעת.
האם אפשר לחייב לתת מלוא הזכויות בפרישה מוקדמת במקביל למשרד החינוך? כגון מענק פרישה, חודשי הסתגלות וכיוצ"ב.
תודה רבה.
עורך דין
05/12/2018 11:06
שלום זהבה

הנושא מספיק חשוב ומהותי ולכן עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה ולא לחפש פתרונות במגרת פורום אינטרנטי, שנועד לתת מענה ראשוני לענייני עבודה "קלילים" יותר.

בהצלחה
Gaelle
05/12/2018 09:39
שלום,עבדתי בקומברס ממאי 2008 עד יולי 2018.
קומברס הבטיחה לעובדים שלה במקרה של פיטורים להעניק פיצויים מוגדלים לפי טבלת פרישה.
הטבלה אומרת שעובד שעבד 1-5 שנים בחברה יקבל 2 משכורות בנוסף לפיצויים.עובד שעבד 5-10 יקבל 3 משכורות.
וכמו כן, מי שעבד דרך חברת כ"א יתייחסו לשנים אילו בטבלה.
אני עבדתי דרך חברת כ"א א' מ 2012-2011,
בחברת כ"א ב' מ2011-2012
וגוייסתי לקומברס כעובדת מן המניין ב2012 עד 2018 אך המערכת של החברה החשיבה לי את הותק רק מ2012 ולא מ2008 ולכן קומברס מתעקשת שמגיע לי רק 2 משכורת במענק הפיצויים המוגדלים ולא 3 כפי שהטבלה אומרת.
אני טוענת שזה רק עניין טכני כי הרי ידוע לכל ומתועד במערכות שאני עובדת מ2008 רק לא הוכנס כוותק במערכת.
הייתי מעוננת לדעת איך החוק מתייחס לזה.
תודה,
גאל
יי
עורך דין
05/12/2018 09:57
בוקר טוב גאל

לא ממש הבנתי משאלתך כיצד מתייחסת המעסיקה בהסכמים לנושא עובדי כח האדם. על פניו, מה שכתוב בהסכם הוא שצריך להיות הנוהג בפועל. מן הראוי שלא תהיה כל אפליה בין העובדים. האם חוזה העבודה שלך לא נותן מענה לשאלה? בכל מקרה, ראוי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני שכן המדובר על סכומי כסף משמעותיים.

בהצלחה
עדן
03/12/2018 11:24
בעל נכות של 58% ואובדן כושר בשיעור של 100% לצמיתות רשאי לעבוד באופן חלקי מבלי לאבד את קצבתו. אותו נכה פנה לשירות התעסוקה על מנת שיסייעו לו בחיפוש מקום עבודה מתאים וביקשו ממנו להביא אישור מרופא משפחה בטופס בו רשום שיבחנו את כושר העבודה שלו והמגבלות. האם הבדיקות האלה יכולות להוביל לפגיעה בקצבת הנכות?
עורך דין
05/12/2018 09:52
שלום עדן

אם נקבעה לבעלך נכות צמיתה לא ניתן, אלא במקרים קיצוניים ונדירים, להפחיתה.

בהצלחה
התפטרות
שימי
04/12/2018 19:12
אני עובד במקום עבודה 4 ימים, מסתבר שבחוזה שלי כתוב כי במידה ואפוטר או אתפטר עלי לתת הודעה 30 ימים מראש. מה אני עושה אם כבר מצאתי עבודה ונתתי רק 4 ימים על פי שהחוק אומר?
עורך דין
05/12/2018 09:26
שלום שימי

אם אתה עובד רק 4 ימים ונתת 4 ימי ם הודעה מוקדמת, עשית מעל ומעבר לנדרש לפי חוק.

דרך צלחה
דיאנה
04/12/2018 21:14
במקום עבודתי, חישוב השכר הוא בין ה24 לחודש ועד ה23 לחודש הבא. כך יוצא שאת המשכורת אנו מקבלים ב1 לחודש.

בחודש נובמבר היתי במילואים למשך 21 יום. (17 יום מתוכם היו לפני סגירת השכר של חודש זה).

תיאמתי עם הקצינת המילואים וחשבת השכר בעבודתי כך שאביא לה אישור מילואים שיפוצל עד לסגירת השכר ומסגירת השכר. (את האישור הבאתי ב22 לחודש).
לצערי, זאת הפעם השניה שאני חווה זאת. שוב פעם לא הכניסו לי את ימי המילואים למשכורת של אותו החודש ויצא כך ששוב אני מקבלת שכר נמוך בהרבה מהמינימום לאותו החודש.

האם זה תקין?

והאם זה הגיוני שהשכר על 21 ימי מילואים יכנסו לחודש שבו אעבוד חודש מלא וירדו לי בחודש זה יותר מיסים ודברים נוספים?
עורך דין
05/12/2018 09:25
שלום דיאנה

כמובן שזה לא תקין וזכותך המלאה לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש ממנו לתקן את המצב.

בהצלחה
רועי
04/12/2018 21:15
אני עובד 7 שעות ביום כשמתוכם 4 שעות בתקן של חצי משרה ו3 מוגדרות שעות נוספות. ביום הבחירות לרשויות המקומיות עבדתי יום עבודה רגיל 7 שעות אך את התוספת של 200% שבחוק קיבלתי רק על ה4 שעות שבתקן שלי האם זה חוקי לא לשלם לי תוספת גם על ה3 שעות הנוספות? (בלי קשר לבעייתיות שבהסכם העבודה מלכתחילה)
עורך דין
05/12/2018 09:24
שלום רועי

כפי שכנראה הבנת כבר לבדך, ההסכם הבסיסי אינו תקין וכך גם ההתנהלות בכל הנוגע לעבודתך במועד הבחירות.

בהצלחה
הילה
04/12/2018 21:17
כל הנושא של עובד שעתי ותשלום שעות נוספות מבלבל נורא והמידע ברשת סותר...

עובד שעתי שעובד 6 ימים בשבוע, נאמר לו שתשלום בגין שעות נוספות ביום שישי החל מהשעה השלישית ישולם לו רק במידה והוא עבד כל השבוע בכל יום 8 שעות.

עד כאן בסדר. השאלה היא מה קורה ביום שבתון (בחירות לדוגמא) או ביום מחלה או חופש. אם יש שבוע שבו העובד לקח באמצע השבוע חופש או מחלה או יום שבתון (שבגין שלושתם כמובן שמשולם לו יום עבודה מלא) ואז ביום שישי הוא עובד יותר משעתיים, האם זה נחשב שעות נוספות או לא?

תודה רבה.
עורך דין
05/12/2018 09:22
שלום הילה

יש באתר זה 2 כתבות מפורטות המסבירות על חישוב התשלום עבור ימי מחלה לעובדים בכלל ולעובדים שעתיים בפרט. מעבר לכך, חישוב ימי המחלה הנו קלנדרי וכך גם התשלום עבורם.

בהצלחה
ספיר
04/12/2018 21:21
קיזוז ימי חופשה במקום בו המשכורת משולמת חודש מראש-
נניח והתפטרתי בדצמבר, ואת המשכורת האחרונה קיבלתי ב1.12.18 מראש על דצמבר. (ככה זה כל חודש).
זה אומר שב1.1.19 אני לא מקבלת כלום;
יש לי יתרת חובה לצורך העניין של 6 ימי חופשה, זה אומר שב1.1 אהיה חייבת לשלם לעבודה את הסכום הנדרש?
גם אם אין בכלל משכורת ב1.1? כי אין למעסיק מאיפה לקזז כי אין משכורת.
עורך דין
05/12/2018 09:21
בוקר טוב ספיר

על פניו עליך לשלם את יתרת החובה בשכרך האחרון, שאז יקוזזו 6 הימים מהשכר שלך.

בהצלחה
יהודית
04/12/2018 22:26
שלום לכולם

העובדת שלי החליטה לעזוב מרצונה, לא מוכנה לתת מכתב התפטרות מסיבה לא ברורה. אין עם מי לדבר. ניסיתי והיא פשוט אטומה. אני הסברתי לה שזה החוק וזה לא שאני מתעקשת סתם.

מה זה אומר? מה החוק? האם תוכל לבקש פיצויי פיטורים? מה חוקי העבודה בנושא הזה? מה אני אמורה לעשות?
עורך דין
05/12/2018 09:16
שלום יהודית

העובדת כמובן פועלת שלא כדין. הוציאי את מכתב המתאר את התפטרותה ובו את מודיעה לה שבאופן רשמי כי את מקבלת את התפטרותה מתאריך XXXXX ולמרות שפעלה שלא כדין ולא העבירה אליך מכתב התפטרות כנדרש על פי חוק. סביר מאד שזה יהיה סוף פסוק.

בהצלחה
אלינור
05/12/2018 00:29
שלום, האם מגיע לי תשלום עבור 2 ימי עבודה אשר המעסיק שלח אותי הביתה עקב בעיית משמעת?
עורך דין
05/12/2018 09:13
שלום אלינור

התשובה חיובית על פניו. בין אם הוציא אותך לחופשה כפוהי על חשבון ימי חופשה שצברת - בתשלום ובין אם השעה אותך מהעבודה, שאז עליו לשלם לך שכר מלא.

בהצלחה
התפטרות
טל
04/12/2018 18:51
היי
אני אם יחידנית לתינוק בן 10 חודשים עובדת במשרה מלאה הייתה לי שיחה וביקשתי הקלה בתנאי העבודה הקטנת אחוז המשרה ולא הסכימו לי ולכן נאלצת להתפטר כי אין מי שיוציא לי את הילד מהמעון..
בביטוח לאומי אמרו לי שבמכתב סיום העסקה שיציינו שהמשרה היא 8:00 עד 16:30 ושביקשתי הקטנת אחוז משרה וסירבו בכדי שכך אני יוכל לקבל אבטלה מהיום הראשון ולא 3 חודשים אחרי...
במחלקת משאבי אנוש אמרו לי שיש נוסח קבוע והם לא יכולים לכתוב את זה
האם אני יכולה להתעקש? כי למעשה זה בדיו- מה שקרה וזו הסיבה שאני נאלצת להתפטר כי אין מי שיוציא אותו מהמעון ואני לא יכולה להספיק שאני מסיימת ב16:30 בתל אביב להגיע עד 17 למעון ברמת גן
מלי שלום
04/12/2018 16:22
האם אני יכולה להתלונן על מעסיק שמעסיק עובד לא אותי, שבעה ימים בשבוע ואת היום השביעי משלם לו בתלושים שלא יופיע במשכורת ועוד שהעובד שנים עובד בין 10-12 שעות כל יום?
נועה
04/12/2018 16:20
עובד שמגיע להתלמדות פעמיים כל פעם שעתיים ולהתלמדות השלישית שנקבעה מחליט העובד לא להמשיך האם בעל העסק חייב לשלם את השעות האלה ?
בהנחה שבעל העסק הביא עובד אקסטרה לאותם המשמרות שיהיה צמוד למתלמד .
(ברור שאם המעסיק מחליט שלא להעסיק אותו חייב לשלם,אבל אם יוצא מצב שבאים כאלה ש'רוצים' לעבוד אבל בסוף רק רוצים את הכסף של ההתלמדות)
עדי
04/12/2018 13:59
היי..

רוצה להתפטר לטובת גידול הילד.
הנסיכי שלי בן 3 חודשים ואני תוהה אם כדאי לי להתפטר עכשיו או עוד 3 חודשים? אם אץפטר עכשיו אני יכולה לחתום בעוד 3 חודשים?
אני צריכה להגיע איתו וחוששת המחודשים הקרובים שיירד גשם וכו...מה אומרים?
אנואר
04/12/2018 13:59
שלום עורך דין נכבד,

שלחתי מסמכים של שמירת הריון לביטוח לאומי...
כמה זמן בערך עד שהם נותנים תשובה?
והאם הם משלמים על החודש שהייתי בבית לפי המלצת הרופא (כמובן אם מאשרים)!
אלכסנדרה
04/12/2018 12:48
שלום,

לפני כשנתיים התחלתי לעבוד במקום עבודה ובו הסוכנת של החברת ביטוח איחדה לי את כל הקופות תחת קופה אחת.

כיום אני מנסה למשוך כספי פיצויים שנותרו לי ממעסיקים קודמים והם לא מאפשרים לי מהסיבה שהאישור משיכה מהמעסיק לא מופנה אליהם אלא לחברת ביטוח הקודמת.
מיותר לציין שמעסיקים קודמים לא משתפים פעולה ולא מוכנים לרשום טופס 161 חדש ועוד לחברת ביטוח שלא בהסכם איתם.

מה החוק בנוגע לדבר הזה?

אני מרגישה שזה בלתי אפשרי למשוך כספי פיצויים היום, כסף של 2 מעסיקים מ-3 שנים האחרונות נמצא אצלם ועוד לא ראיתי שקל.

אשמח לעזרה תודה!
שירז
04/12/2018 12:35
. אשמח להתייעצות. יום חמישי הייתי בראיון ובאותו יום התקבלתי למקום העבודה. אמרו לי לבוא יום שישי לחפיפה של שעתיים כמובן שהגעתי, ואז ביום ראשון התחלתי כבר לעבוד מ9 בבוקר עד 13.20, המנהל עצמו לא נמצא בימי ראשון הוא רק מתחבר דרך המחשב וכך כל ההדרכה היתה בטלפון ובמחשב. יום שני הבן שלי בן שנה העלה חום ולכן שלחתי למנהל הודעה שלא אגיע כי הילד חולה, במשך היום הילד עדיין לא חש בטוב ובערב שלחתי שוב הודעה למנהל שהילד עם חום גבוה ואני לא אגיע למחרת אני לוקחת אותו לרופא. הוא כתב לי תרגישו טוב וזהו. היום לפני שעתיים המנהל שולח לי הודעה שלצערו הוא נאלץ לפטר אותי כי זה חא מתאים והוא היה צריך אותי דחוף שני שלישי ורק התחלתי וכבר אני בבית. רשמתי לו אני מצטערת אבל הילד חולה אין מי שישמור, אמר מצטער זה לא מתאים. האם חוקי?
יוסי
04/12/2018 12:29
שלום רב.

אני עובד כשכיר במשרה מלאה המבוססת על שכר שעתי.

האם המעסיק יכול לדרוש ממני לא לעבוד מעל 8.5 שעות ביום?
דני
04/12/2018 12:06
ראיתי שהרבה פעמים בשאלות על פיצויי פיטורים ענו שעובד שמתפטר ללא סיבה שמזכה בפיצויים, כאמור, לא זכאי לפיצויים, אבל כן אומרים שכן ניתן לקבל את מה שנצבר בהפרשות לפיצויים שהמעסיק עושה...

אז לא הבנתי כל כך מה ההבדל בין פיצויי פיטורים שלא זכאי לקבל, לבין מה שהמעסיק הפריש עבור העובד כל חודש שזה כן זכאים לקבל גם במקרה של התפטרות. האם בפיצויי פיטורים הכוונה להשלמות שזה רק מה שהמתפטרים אינם זכאים לו?
שרית
04/12/2018 11:34
עובד שעתי שעובד מ25/12/17

עבד במשרת סטודנט. הודיעו לו שבסוף שנה יסתיים הפרויקט וזימנו לשימוע.

האם משנה אם השימוע נעשה לפני ה25/12 או אחרי ?(מבחינת קבלת הפיצויים). התאריך האחרון לעבודה אמור להיות בסוף החודש.

האם אם לא יילך לשימוע יחשב כדין מתפטר ולא יקבל פיצויים?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!