פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 231
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

כלנית
13/01/2019 10:41
קיבלתי תשובה מביטוח לאומי שהתביעה שלי נדחתה כי לא עברו 30 ימים רצופים.. * קיבלתי מכתב מקדים כי הגמלה אושרה אולם ממתינים שיחלפו 30 יום.. (עברו כ 22 ימים) ילדתי לפני הזמן בשבוע 38.
האם כדאי לערער בבית הדין לעבודה או שאין סיכוי מול החוק היבש.
אשמת לתגובתכם.
עורך דין
13/01/2019 10:45
שלום כלנית

לעניות דעתי אין הרבה סיכוי בערעור לאור הנסיבות שציינת. האם לא היו לך ימי מחלה לניצול?
כלנית
13/01/2019 10:48
לא היו מספיק???? רק 7 ימים
חבל

תודה על התשובה
דניאל
10/01/2019 10:19
להבנתי ככלל, שעות טיסה לא נחשבות כשעות עבודה. מצד שני, מה קורה כאשר המעסיק קובע טיסות על ימי המנוחה של העובד? כלומר, טיסה בשבת (לאחר צאת השבת) וחזרה בשישי בצהריים (כאשר העובד מועסק 5 ימים בשבוע ללא שישי )?
עורך דין
13/01/2019 10:47
שלום דניאל

יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה את הנוהג לגבי תשלום לעובדים עבור שעות טיסה.

מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
דן דן
09/01/2019 20:04
אני עצמאי ועובד כפרילנס. עד לאחרונה עבדתי עם מקום פרטי (7 שנים עבדתי שם). לאחרונה עבודתי הופסקה באופן חד צדדי תוך הפרה בוטה של הסכמות שהיו בינינו. לאחר מכן, ביקשתי את דוחות התמלוגים (כמו תלוש משכורת שהוציא המכון הפרטי) מהשנתיים האחרונות כי גיליתי לא מעט טעויות (באופן מפתיע כולן לחובתי) בחישובי השכר. הם טוענים שאין להם את הדוחות הנ"ל ולכן לא יכולים להוציא לי אותם. רק כחצי שנה אחורה. האם זה מותר להם? האם הם מחויבים לשמור אותם לתקופה מסוימת? לצערי יש לי דוחות מהשנה האחרונה כי השאר נהרסו.
שאלה נוספת, מי שאחראית על חישובי השכר ללא תעודת מנהל חשבונות או חשבת שכר, האם זה חוקי?
עורך דין
13/01/2019 10:44
שלום דן

על פניו שאלתך אינה נוגעת לנושא דיני עבודה לאור מערכת היחסים שלך מול המעסיק ולכן כל מערכת היחסים שלך מול ספק העבודה הנה במישור החוזי בלבד.

תצטרך להגיע להסכמות מול אותו ספק...

בהצלחה
יפעת
09/01/2019 15:03
שלום
האם זכאות לשעת הנקה תלויה בהיקף המשרה שעבדתי לפני חופשת הלידה?

ראיתי שגם עובדת חדשה במשרה מלאה זכאית לשעת הנקה ,ללא קשר לוותק במקום העבודה.
אבל ממשאבי אנוש אמרו שרק אם עבדתי לפני החל"ד משרה מלאה אני זכאית, ובעבודה הקודמת עבדתי משרה חלקית.
אשמח ללשון החוק בעניין.
תודה
עורך דין
13/01/2019 10:41
שלום יפעת

אנא קראי את הכתבה המפורטת המופיעה באתר זה בעניין דמי הבראה - תמצאי בכתבה תשובות לשאלתך.

בהצלחה
ליעד
09/01/2019 14:49
1. האם מעביד יכול לחייב עובדים פעמיים בשנה בחוה"מ פסח וסוכות לצאת לחופשה מרוכזת?

2. האם המעביד חייב לציין בהסכם העסקה מול עובד את נושא החופשה המרוכזת?
עורך דין
13/01/2019 10:37
שלום ליעד

1. כן, בהחלט.

2. לא, למרות שרצוי שכן.

בהצלחה
סאני
13/01/2019 10:06
היי

אני עובדת שכירה עם ותק של 3 וחצי שנים אצל המעסיק. בשנת 2018 לא שילמו לי דמי הבראה. חיכיתי לסוף השבוע האחרון, והבנתי שגם במשכורת דצמבר 2018 לא הכניסו את הדמי הבראה. מה הזכויות שלי במקרה כזה? מה אני אמורה לעשות? אפשר לתבוע הלנת שכר על דמי הבראה שלא שולמו לעובדת?
עורך דין
13/01/2019 10:36
שלום סאני

המעסיק חייב לשלם לעובדיו דמי הבראה לפי חוק. במקרה המתואר, פני אל המעסיק שלך בכתב ודרשי לקבל את דמי ההבראה.

בהצלחה
תומר
13/01/2019 09:04
מישהו שמבין יכול לעזור לי
בחודש אוגוסט 2018
עבדתי יומים בפיצרייה דומינוס
סהכ המשכורת היתה 350+-
לקחו לי מס הכנסה של 50 אחוז
לאחר בירור הבנתי שזה כי המעסיק לא מילא נכון את הטופס של ה101
דיברתי איתו הוא סידר את זה אבל אף אחד לא החזיר לי את ה50 אחוז שנלקחו
שלחתי למס הכנסה הודעה באתר (לפני חודשיים) שלהם אף אחד לא פנה אלי
המעסיק לא עונה לי
לא מבין איך ומי אמור להחזיר לי את הסכום
להבנתי לא היה אמור להיות לי בכלל מס הכנסה על סכום כזה
אשמח לעזרה בנושא תודה.
שיר ב.
13/01/2019 08:57
עובד פוטר כי נסגרה להם החברה ב2 לחודש, וקיבל את הבונוס שנתי למשכורת של החודש הנל, אז יוצא המשכורת שיקבל לחודש הזה תהיה גדולה מהסכום שיקבל בביטוח לאומי על דמי אבטלה.

הם הוא עדיין זכאי לדמי אבטלה על שאר הימים החל מה3 לחודש?

או שביטוח לאומי מחשב את דמי האבטלה חודשים?

מקווה שהיה ברור. באתר לביטוח לאומי לא מצאתי תשובה.
התקשרנו למוקד ולא הבנו גם מהמוקדנית מה התשובה, היא ענתה שהדמי אבטלה מחושבים שקל לשקל כל יום. לא הבנו מה זה אומר והיא רק חזרה על המשפט הזה ולא ידעה להסביר מעבר.

ממש אשמח לעורך דין בענייני עבודה שידע להסביר לנו מה הזכויות שלנו.

כרגע בכוונה הוא לא הולך ללשכת אבטלה כי אנחנו פוחדים שיקזזו לו את ימי האבטלה שלו אך לא יקבל כסף
יקח לו זמן למצוא עבודה בתחום ואנחנו לא יודעים מה לעשות
קראתי שאפשר לבקש מלשכת האבטלה לא לחשב את הימים בהם עבד 1,2 לחודש ואז דמי האבטלה יהיו מלאים לאורך החודש ואז במקום אחר אמרו לנו שביטוח לאומי מסתכל על ההשתכרות של כל החודש....

תודה רבה
אוסנת
13/01/2019 08:55
אשמח להתייעץ לגבי דיני עבודה - אני עובדת בחברה שבחוזה סוכם שעות 8-13 סכום מסויים וללא שעות נוספות. לאחר חישוב יוצא 36 שח לשעה בהערכה גסה. ביקשו ממני כן לעבוד כמה ימים ואמרו שישלמו שעות נוספות - איזה סכום הם אמורים לשלם לשעה? 125% מהמינימום שבחוק או מהשכר שלי?
לאון
13/01/2019 08:43
שאלה בנוגע לנושא של דיני עבודה.

עבדתי בחברת הייטק מסויימת קרוב לחצי שנה (ז"א 5 חודשים ושבועיים).

במהלך הזמן עבודתי ועד סופה היו מספר כשלים חמורי מבחינתי שבסופו של דבר עקב הפיטורים שלי גרמו לי ולמשפחתי לנזק כלכלי ומתח נפשי עצום.

אני מפרט:

1. חתמתי על חוזה אישי מול הבוס שלי בחוזה היתה כתובה שם של חברה אחת. ולמרות זאת השכר שקיבלתי והמכתב פיטורין נעשה דרך חברה אחרת שבבעלות אותו אדם שהעסיק אותי.

2. העבודה היתה צריכה להתחיל בכך שאני עובד מהבית ולאחר חודש או מספר חודשים אעבוד לעבוד במשרד שאותו הוא ישכיר. שלמעשה לא עשה זאת אף פעם וזה גרם לי להוצעות שלא לקחתי בזמן מסע"מ על השכר. וכמו כן מתח רב עם בת זוגתי באותו זמן היתה בטיפול זוג התאומות שנולדו לי סמוך לאותה תקופה.

3. במהלך ה-5 חודשים. היו מספר הלנות שכר (אני מדבר על הלנות שכר מעבר ל-10 לחודש) פעם אחת קיבלתי את השכר שלי רק ב-18 לחודש.

פעם נוספת עקב טענה שהרו"ח נסע לחו"ל הועבר לי שכר גבוה (גם לא בזמן) ולאחר חודש היתה התקזזות שלילית (במהלך הזמן הזה לא קיבלתי את התלוש).

4. לא נעשה שימוע כנדרש וכמקובל בחוק, למעשה נמסר לי באמצעות סקייפ שיש בעיה עם המשקיע לאחר 3 ימים קבילתי מכתב פיטורים עם הודעה מוקדמתרטרואקטיבית מיום השיחת סקייפ הנ"ל.

5. בחוזה שלי רשום שלאחר חצי שנה (6 חודשי עבודה) מגיע לי זמן הודעה מוקדמת של 30 יום. אך למעשה פוטרתי 12 יום לפני תום החצי שנה. החברה אינה נסגרה באופן סופי ואותו אדם ממשיך למכור את המוצר בו אני הייתי חלק לא מבוטל ביצירתו ואיפיונו. למעשה סיימתי 99 אחוז מהעבודה על המוצר תרם פוטרתי מהעבודה. ואני ספקן לגבי הסיבת פיטורים שלי עקב משקיע שעזב.

6. בגלל שעבדתי מהבית קיבלתי מחשב נייד יקר יחסית מהמעביד אותו נדרשתי להחזיר. אך לאחר ההודעה שקיבלתי חליתי וקיבלתי חופש מחלה של כשבוע מהרופא משפחה אותו הצגתי למעסיק.

למרות שבגלל החופש מחלה וגם הזמן הקצר של ההודעה המוקדמת המעסיק ממשיך לדרוש ממני לסיים את המטלות שלי בעבודה להעביר את כל החומר בצורה מסודרת וזאת על חשבוני (בחינם).

7. בהתחלה הוא אמר שהוא ישלח שליח לאסוף את המחשב אך לאחר מכן הסברתי לו שאני רוצה לדון איתו על הנושא ומבקש פיצוי נוסף על כל הכשלים שהיו במהלך העסקתי. באופן חד צדדי בחר המעסיק להוריד את שווי המחשב מהשכר האחרון שלי.

8.קיבלתי שכר שהולך את נסיוני ואת כישורי. ועבדתי כמעט חצי שנה באותה חברה. אך מכיוון שקיבלתי זמן כ"כ קצר למצוא עבודה ובהיעדר אפשרות לחתום בלשכה (ימי אבטלה הסתיימו תרם מציאת עבודה זו) אני נאלצתי למצוא עבודה עם שכר נמוך משמעותית ממה שקיבלתי בעבר כדיי להמשיך לממן את המשפחתי ולא להיות מובטל.

מחר אני הולך לבית דין לעבודה. האם יש טעם לערב כאן עו"ד יש לי את כל ההוכחות והתיעוד של הדברים.

והשיחות שנעשו עם המעסיק מתחילת חתימת החוזה ועד היום.

אשמח לעזרה.
עדן
13/01/2019 08:39
שלום יש לי מספר שאלות בנוגע למשכורת ופנסיה.
1.עובד בשכר שעתי עד איזה תאריך יכול המעסיק להעביר לו את המשכורת מבלי שיחשב כי הלין את שכרו? (אם תחילת העבודה של החודש מוגדרת ב1 לחודש
2.אם מעסיק לא שילם תשלומי פנסיה למרות שהפריש בתלוש מכספו של העובד במשך כמה חודשים מה אפשר לעשות בנידון?
3. האם החוק מתיר למעסיק לעשות הסדר תשלומים עם החברה שבה הפנסיה מנוהלת?(כלומר חלוקה לתשלומים?)
קורל
13/01/2019 08:39
שלום, אני עובדת בחברה שבבעלותה מספר מותגים. עד היום, במשך 12 שנה, עבדתי במותג אחד.

בחוזה העבודה רשום שכר שעתי + 2.5% עמלה מהמכירות.

כיום החברה החליטה לאחד את המותגים שלה ומבקשת ממני למכור את כל המותגים, כשהעמלות יהיו מבוססים על יעדים של 80%, 100%, ו-120%.

אציין שהעמלות לא יימדדו על המכירות שלי בלבד, אלא של עובדת נוספת מהמותג הנוסף, והיעד הוא יעד חנותי ולא אישי.

לפי החישוב שלי, בהגעה ליעד של 100%, הבונוס יהיה נמוך יותר ממה שקיבלתי עד כה בפורמט הקודם.

השאלה שנשאלת היא האם המצב נחשב להרעת תנאים?

אודה מאוד לתשובתכם.
סתו
13/01/2019 08:36
שלום רב,
מחפשת עורך דין לענייני עבודה לצורך כתיבת מכתב התראה לפני תביעה לעבודתי הקודמת במשרד החוץ.
בקצרה: המשרד ביצע רפורמה בשכר עובדי עמ"י כמותי במהלך שנת עבודתי בחו"ל שפגעה בי קשות. ניתנה לי תוספת השלמה מטעם הקונסוליה אך היא לא הוגדרה כחלק ממשכורת הבסיס. כתוצאה מכך, דמי האבטלה שחושבו לי נמוכים משמעותית וכן עדיין לא קיבלתי את דמי הפיצויים שמגיעים לי (חמישה חודשים לאחר סיום העבודה).
לטענתם טרם נכנס במשרד רכיב השלמת השכר שאמור להסדיר את העניין.
אשמח לסייע, עדיפות למי שמכיר קצת את הנושא.
תודה ושבוע טוב!
טלי
13/01/2019 08:36
שבוע טוב

בן הזוג שלי עובד כעוזר נהג
לפני שלושה שבועות יצא לעבוד בערב שישי כולל שבת כהקפצת חירום בתל אביב
נכנסה המשכורת ולא החשיבו לו את השעות הנוספות במשכורת
מנהל העבודה טוען ששכח ומקסימום יעביר לו במזומן זה תקין ? שהוא יעוד שישי שבת ולא יתוגמלו על כך ?
יוסף
13/01/2019 08:35
שלום חברים, צריך את עזרתכם בשביל בת דודתי (ג').
היא עבדה בחנות ובשנה שעברה נכנסה להריון וחודש לפני הלידה יצאה לחופשת לידה.
מסתבר שהחנות בה עבדה לא הפרישה כסף לקרן הפנסיה שלה מאז יצאה לחופשת הלידה. האם זה חוקי?
בנוסף, בת דודתי שלחה לי הודעה מוקלטת שבה היא משוחחת עם מנהלת בחנות ואומרת שהחנות תחת השם הקודם פשטה רגל והם פתחו חברה חדשה - חלק מן העובדים הועסקו מחדש וחלק מהעובדים שוחררו. המנהלת אומרת לה שמכיוון שהחברה הקודמת נסגרה היא רוצה להוציא אישור על כך שהיא כבר לא מעסיקה אותה (את ג׳) והדבר היחיד שמגיע לה זה קרן הפנסיה על שלושה חדשים. פה העניין מסתבך מכיוון שבדקתי ברשם החברות ונראה שהחברה עדיין שרירה וקיימת..

המנהלת שלה אומרת לה שהכסף הזה, חלקו משולם על ידי המעסיק (12%) וחלקו על ידי העובד (6%) והיא (בת הדודה שלי) תצטרך להביא לה את החלק שלה. היא אמרה לה שאולי היא יכולה להוריד מדמי ההבראה שמגיעים לה את הסכום לקרן הפנסיה.

האם היא זכאית לדמי פיטורין?

בנוסף החברה לא הודיעה לה על מה שקרה בחברה וזה קרה באוגוסט והיא גם יצאה בדיוק לחופשת הלידה באוגוסט. מה הצעדים שתצטרך לעשות?
חגי
13/01/2019 08:34
היי
שאלה בקשר לשימוע ופיטורים.
ביום שני נמסר לי כי למחרת ייערך שימוע. פיטורים לא הוזכר בקריאה לשימוע.
שלישי נערך שימוע קצר עם המנהל איזור עם טענה אחת של "אי עמידה ביעדים". אני עובד במכירות.
טענתי מנגד שאני אעשה מאמצים להשתפר.
יום חמישי כבר פוטרתי.
האם התהליך שתיארתי חוקי?
תודה לעונים
אלה
13/01/2019 00:04
האם מותר לשבץ לעבודה עובד שעבד משמשרת לילה 22-6 ולמחרת עובד ערב 14-22?
האם זה חוקי ?
מענק עבודה
12/01/2019 16:15
שלום רב
בבתומי קיבלתי השנה דף של חוק מס שלילי שניתן להגיש תביעה בדואר.. וכך עשיתי ( וקיבלתי מענק בהחלט).
עד כהמלא ידעתי שקיים כזה דבר
מעולם לא קיבלתי ולא ידעתי על זכויותיי .

בטלפון נאמר לי שניתן לבקש עד שנתיים אחורה ולא מעבר אבל זה לא פייר .- מעולם לא הייתי מודעת לזכויותיי ואף אחד ואף מסמך עדכן אותי : השאלה שלי היא - האם ניתן בכל זאת לתבוע כמה שנים אחורה ( מדובר בכל זאת בכמה שנים) ...

האם יש דרך לבקש את זכויותיי בחזרה ?

מודה לכם על תשובתכם מראש ,:)
אפרת
11/01/2019 10:06
שלום רב,
האם יש סמכות לנ"שמ להשעות עובד עקב חקירה של רשות המיסים ? טרם כתב אישום
עדי
10/01/2019 22:13
היי ,
הנני עובדת במקום עבודה שעובדים גם בשבת
אצל אדם פרטי ,
עובדת משעה 7-18
משלם 150 אחוז .
האם זה תקין ???
גלית
10/01/2019 20:21
שלום רב,
אני עובדת במשרד עו״ד כפקידה 10 שנים.
אני כרגע בחופשת לידה.
עוד במהלך הלידה פרקו עוה״ד שאצלם אני עובדת את השותפות שלהם וכל עובדי המשרד קיבלו מכתבי פיטורין חודש מראש.
היות והמעסיקים אינם יכולים לפטר אותי לא קיבלתי מכתב.
יש לציין שאחרי החופשה אני אמורה להמשיך לעבוד עם אחד מעוה״ד אבל כמעסיק חדש וותק חדש.
כל העובדים אמורים לקבל את הפיצויים.
הייתי רוצה לדעת מה אומר החוק בעניין הודעה מוקדמת שלא קיבלתי.
תודה, גלית
נח
10/01/2019 12:55
שלום רב.
אני חבר ומייסד בעמותה X לאחר שנאלצתי להתפטר מתפקיד היו"ר בגלל חשדות לאי סדרים ניהוליים מצד שאר חברי הוועד.
אחד העובדים בעמותה מקורב באופן אישי לארבעה מתוך 6 חברי הוועד ולמעשה הוא שולט בהם ומקבל כמעט כל שליבו חפץ.
במסגרת עבודתו אושרו לו הוצאות רכב בלא הגבלה לרכבו הפרטי.
הבעייה היא שהעובד לא מוכן לדווח על פירוט הנסיעות - מהיכן נסע ולאן הגיע, לאיזו מטרה ומה היה תוכן המטרה. בקיצור: הפקרות.
האם מנהל כספים או מורשה חתימה בעמותה יכול לשלול מהעובד הוצאות רכב בניגוד להחלטת הוועד, אם לא ניתן דו"ח מפורט על ההוצאות (יעדי נסיעות, מרחקי הנסיעות, בסיס ברוטו לכל קילומטר, מטרת כל נסיעה, סיכומי פגישות או אירועים שבגינם נדרשו ההוצאות)?
פזית
08/01/2019 17:58
בעקבות נפילה בטיול מסלולי מטעם המכללה שברתי את הרגל וגובסתי.

בעקבות כך עדיין לא חזרתי לעבודה מה21-11-18 וכרגע מטופלת בפיזיוטרפיה.

על מנת לקבל תשלום על היעדרות מהעבודה אני רוצה להגיש תביעה לביטוח לאומי אך פנו אליי מהמכללה להעביר טפסים על מנת לתבוע את הביטוח תאונות אישיות של המכללה.

האם התביעות לא סותרות? ויש אפשרות לתבוע את 2 הגופים?
עורך דין
09/01/2019 14:22
שלום פזית

אין כל בעיה לתבוע את שני הגורמים המעוולים. בכל מקרה, אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולא לפעול במקרה כזה ללא עורך דין מייצג.

בהצלחה והחלמה מהירה!
ולטה
08/01/2019 13:02
באמצע דצמבר אושפזתי במיון יולדות בעקבות צירים מוקדמים בשבוע 30. מאז אני בבית, תיכננתי להשתמש בימי מחלה שצברתי, יש לי ותק של 4 שנים בעבודה וצברתי כ 50 ימי מחלה. ממקום העבודה מאד מקשים עלי ומאיימים עלי שמותר להם לסרב לתת לי את ימי המחלה שצברתי למרות שהגשתי אישורי רופא, לטענתם אני חייבת להגיש בקשה לשמירת הריון מביטוח לאומי....לבנתיים במשכורת של דצמבר הם הסכימו שאשתמש בשבועיים ימי מחלה שהגשתי להם. לפי חישוב שעשיתי אני אקבל יותר על ימי מחלה מאשר על שמירת הריון. האם הם יכולים לסרב להכיר בימי המחלה שלי למרות שהגשתי אישור רופא? האם אני חייבת לפי חוק להגיש בקשת שמירת הריון לביטוח לאומי? אין לי כוח לבירוקרטיה וגם כנראה אקבל פחות כסף ואחרי יותר זמן....
עורך דין
09/01/2019 14:11
שלום ולטה

המעסיק לא יכול למנוע זאת ממך. ימי המחלה הם שלך וזכותך להשתמש בהם עם אישור רופא. יש לך אפשרות לבחור אם השמירה תעשה ע"ח ימי מחלה או ביטוח לאומי.

רק בריאות!
רעות
08/01/2019 13:02
הי, שוקלת לבקש שמירת הריון עקב מחסור של ימי מחלה...... פשוט הרופאת נשים שלי כל הזמן מאריכה לי את המחלה כי היא רוצה שאנוח וכפי הנראה שאם אבקש שמירה יאשרו לי.
כיצד אני יכולה להתנהל מול המעסיק? דווחתי כבר ימי מחלה על חודש דצמבר..... ואני רוצה לבקש את השמירה כבר מדצמבר.....
מה עושים במקרה כזה? צריך לבטל את התשלום על ימי מחלה ורק אז לפנות לביטוח לאומי?
עורך דין
09/01/2019 14:09
שלום רעות

השלב הראשון הוא לפנות לרופא הנשים שמלווה אותך ולבקש ממנו שיכתוב המלצה על שמירת הריון. יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה את הזכויות שלך לאחר קבלת המלצה על שמירת הריון. קראי אותה.

בהצלחה
רועי
08/01/2019 12:23
שלום,

עבדתי בחברה גדולה במשרת סטודנט בחודשים ספטמבר-אוקטובר (סיום העסקה היה רק ב-21/11 מסיבה מנהלתית שלא תלויה בי).

חישוב השכר לסטודנטים נעשה כך:

נותנים לעובד שכר של 45 ש"ח כפול 90 שעות חודשיות (4,050 ש"ח)

ובחודש הבא בודקים כמה שעות העובד באמת עבד ולפי זה מורידים/מעלים את השכר. כלומר אם בפועל עבדתי רק 80 שעות אז יקחו ממני 450 ש"ח חזרה.

בחודש נובמבר לא עבדתי כלל, סיכמתי עם ראש הצוות שלי לפני נובמבר שאני מפסיק לעבוד, ולמרות זאת החברה שילמה לי משכורת של 70% לפי 21 ימים בנובמבר, כלומר 2,835 ש"ח למרות שלא עבדתי בנובמבר.

עכשיו בחודש ינואר החברה פנתה אלי וטענה שאני חייב להם 1,900 ש"ח על חודש נובמבר שבו הם שילמו לי מיוזמתם ומטעויות חישוב שלהם.

* אציין שהם שלחו לי את תלושי השכר שלי וראיתי שהם חייבים לי החזרי נסיעות כ-900 ש"ח.

מה העמדה המשפטית בנושא?
האם אני חייב להחזיר להם את הכסף?
האם אני חייב להחזיר את כל הסכום או רק חלק?
האם אני יכול להגיד להם שאני מעדיף להחזיר את הסכום רק בעוד כמה חודשים?

תודה!
עורך דין
09/01/2019 14:07
שלום רועי

אתה חייב להחזיר כל סכום ששולם לך בטעות ומצד שני, אם יש לך טענת קיזוז, זכותך המלאה לקזז את הסכום שמגיע לך.

בהצלחה
בלומי
08/01/2019 12:05
עובד שבא באמצע חופשת מחלה לעבוד יום אחד
ובימים אח"כ שוב לא הגיע מפאת מחלה והסיק ניתן לכל התקופה
האם ביום לאחר עבודתו מתחילים לספור מחדש או ממשיכים את אותו הסיק?
עורך דין
09/01/2019 14:03
שלום לך

במיד הוהעובד הגיע לעבודה ולאחר מכאן חזר להיעדר עקב מחלה, ספירת ימי המחלה מתאפסת ומתחילה מהתחלה.

בהצלחה ורק בריאות
גל ל.
08/01/2019 09:56
אז ככה
מחפשת ייעוץ לגבי חוזה עבודה שנחתם לערך בשנת 2005 עבור עובדת שבעצם הפכו אותה ל"קבלן" בחלוקת דואר בישוב (תלוש שכר - דואר ישראל)
בחוזה מופיע שהחוזה הוא לשנה בלבד (ז"א עם תוקף) ושכל שנה הם יאריכו את החוזה ושה"קבלן" לא יקבל תשלומי חובה מהמעביד כגון פנסיה וכו... (כבייכול הפכו את העובדת לקבלן עצמאי) מאותו החוזה לא נחתם שום חוזה חדש
עד היום היא נמצאת בעבודה כבר עברו שנים.......
העובדת לא קיבלה פנסיה ולא תשלומי חובה

האם יש מישהו שמוכן להסתכל על חוזה העבודה ולייעץ לנו מה יש לעשות בנידון?
עורך דין
09/01/2019 14:01
שלום גל

כפי שכתבת, אכן נדרש לפנות ולקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין, שיקרא את חוזה העבודה ויוכל לענות על כל שאלה בעניינו. שים לב, כי חלה התיישנות מאז שנת 2005 על כל רכיב הנוגע לדיני העבודה, לאור העובדה שחלפו 14 שנים.

בהצלחה
איילת
08/01/2019 09:56
שלום , עבדתי 11 שנה אצל מעסיק קבוע ועכשיו פוטרתי , רציתי לברר איך מחושבים הפיצויים המשכורת שלי היתה בנטייה מבסיס + תוספות הבסיס היה שכר מינימום של 5300 ועוד תוספות שמשלימות למשכורת של כ 7500 ש"ח ברוטו
אם אני מחשבת פיצויים לפי משכורת xשנות עבודה יוצא לי כ 70000 פיצויים אבל אם אני בודקת את הקרן פיצויים יש לי סכום של כ 40000 ש"ח. האם אני יכולה לדרוש מהמעסיק את ההפרש ? איך מחשבים את הזמן ?
עורך דין
09/01/2019 14:00
שלום איילת

חישוב פיצויי פיטורים נעשה באותה דרך עבור כל עובד. באתר זה יש כתבה מפורטת המסבירה על אופן חישוב הסכום שמגיע לעובדת שפוטרה מעבודתה. כמו כן, יש באתר מחשבון שעוזר לקבל הערכה של סכום הפיצויים שמגיע לך.

בכל מקרה, לאחר 11 שנות עבודה מומלץ לפנות באופן פרטי ליועץ מס או חשבת שכר, אשר יערכו עבורך תחשיב מדוייק וברור של המגיע לך.

בהצלחה
דביר
09/01/2019 12:00
עברתי קורס הנהלת חשבונות 1+2.
נאמר לי שהקורס לא מוכר לגמול השתלמות, אלא רק סוג 3.
יכול להיות? אני אקדמאי ועובד במכון וולקני (יחידת סמך של משרד החקלאות)
ראיתי במקומות אחרים, כמו בכיבוי אש שהקורס כן מוכר (320 שעות)
????
דביר
09/01/2019 12:04
תיקון טעות

המייל הנכון למטה:

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!