פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 230
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

בן
13/01/2019 13:47
לום לכולם,
האם לאחר תאונת עבודה ובמידה ולא נלקחו ימי חופש למנוחה עדיין צריך להגיש טופס הודעה על פגיעה בעבודה או שמא ניתן להגיש ישירות טופס בקשה לגמלת נכות בעבודה לזימון לוועדה רפואית?
עורך דין
14/01/2019 15:06
שלום בן

נכון וראוי להגיש את טופס ההודעה על תאונת עבודה בכל מקרה לאחר פגיעה בעבודה.

בהצלחה והחלמה מהירה
ספיר
13/01/2019 13:51
היי,
אני עובדת בחברת אשראי גדולה
לפניי חודשיים בני הוכר בביטוח לאומי עם 100 אחוז נכות
כמובן שיש לזה בחוק הקלות - כמו לצאת לטיפולים בבני בתשלום.
במהלך החודשיים האלה הייתי בניוד באגף אחר בחברה, ובחודשיים האחרונים הגיעה מנהלת חדשה (כלבה רצינית בלשון המעטה) שהחליטה שלא מתאים לה שאני עובדת 20 אחוז פחות שעות מקבלת על זה כסף ועומדת ביעדים, לאורך כל החודשיים האלה שבמהלכם עברתי גם הפלה והייתי חלשה נפשית- היא התעללה בי השפילה אותי ולא העריכה לדקה.
הגעתי למצב שאני כבר בכוח קמה מהמיטה והולכת לעבודה, בקיצור היא הלכה לחקור איך אפשר להיפטר ממני (ברמה המקצועית היה לי ידע ויכולות ספצ בזמני המוקצב) ובחוזה הם הכניסו סעיף של ניוד זמני- חזרתי למוקד הישן שלי כנציגה ולה כנראה לא הספיק והלכה ופתחה תלונה נגדי מול צוות מהימנות בחברה.
במסגרת תפקידי יצאתי לפגישות בשטח (הגדרת התפקיד שלי לצאת ליום שלם שטח מרוכז) אך אני יצאתי ל5 פגישות ממוקדות של עסקים שאני התנהלתי מולם טלפונית וכתוצאה מכך הגעתי בבוקר החתמתי כרטיס ויצאתי לשטח ומשם הביתה וביצעתי החתמה ידנית.
אותה מנהלת שפתחה את התלונה (שאני כבר לא תחת הניהול שלה, אקט התנקלותי לא מוסבר)
התקשרה אל הסוכנים (השיחות מוקלטות) וממש מנסה לדובב אותם להגיד שלא הייתי מדובר בתאריכים 3 חודשים רטרו אחורה לא באמת אני זוכרת האם זה ימים שיצאתי לשטח או לטיפול בבני (ואז אני מבצעת החתמה ידנית על השעות )
קיבלתי מכתב שימוע הזוי ביותר מדובר סהכ ב 3 חצאי ימים שאין תשובה ודאית מחמת הספק
אממה בחודש/חודשיים הקרובים צפוי להכנס מענק של 5 ספרות שאם אפוטר לא אקבל.

האם ללא יצוג אני יכולה לדרוש את המענק? האם חוקי להגיד להם שאפנה לכלי התקשורת ובעצם אסביר איך חברה כל כך גדולה מעיפה עובדת בצורה משפילה כי לא מתאים להם זמן הטיפול בבני שעוד לא פוגע בי פיננסית?

תודה ושבוע טוב.

יש לציין שרק בעוד 5 חודשים יש לי קביעות אני שם 3 שנים וחודש.
עורך דין
14/01/2019 15:06
שלום ספיר

לאור המצב המורכב אני ממליץ לך לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה. קשה יהיה לפתור את הנושאים שהעלת מעל גבי פורום אינטרנטי.

בהצלחה
ענבל
14/01/2019 12:18
גל פיטורים בחברה בעקבות רכישה ע"י חברה אחרת -

1. בהנחה והיו קיצוצים אצלי בצוות ויש עומס - האם יכולים לסרב להאריך לי את החופשת לידה לחצי שנה? (יש לי ותק שמאפשר את זה)

2. האם יכולים לקרוא לי בזמן חלד / חלת לצורך פיטורים?
(לא עשו את זה, רק תוהה)

3. לפני הגל פיטורים הנוכחי, דיברתי עם המנהלת על שעות עבודה חדשות כשאחזור (ביוני) היא אמרה שלא נראה לה שתהיה בעיה כל עוד אעמוד במכסת השעות החודשית, ושעבוד בשיות שרציתי, היא לא תעדכן את המנהלת הראשית ונראה מה קורה - המלצות מה לעשות במקרה כזה?
עורך דין
14/01/2019 15:05
שלום ענבל

1. לא
2. לא. את מוגנת מפני פיטורים.
3. אין הרבה מה לעשות. המעסיק מחוייב לקלוט אותך לעבוד לאחר חופשת הלידה באותה היקף משרה ובאותם תנאי עבודה.

בהצלחה
ליאור
13/01/2019 13:40
האם שינוי מקום העבודה ביותר מ40 קמ ממקום המגורים הינה הרעת תנאים.
כיום אני עובדת במרחק של 10 קמ ממקום העבודה.
המעסיק מעביר את מקום העבודה מרק של יותר מ40 ק"מ ממקום המגורים שלי.
לא משלם נסיעות אלא לפי קמ.
אני לא מעוניינת להגיע למקום העבודה אם רכבי.
יש להגיע לפחות אם שלושה אוטובוסים.
תודה
עורך דין
14/01/2019 15:03
שלום ליאור

על פניו העברת המשרדים למקום מרוחק עשויה בהחלט להתפס כהרעה מוחשית בתנאי העבודה. תוכלי למצוא מידע רב בנושא זה באתר - מומלץ לקרוא בעיון.

בהצלחה
נועם
13/01/2019 12:28
שלום,

אני סטודנטית ואני עובדת שכירה מחודש יולי 2018. לפני כמה חודשים הסדרתי חוב שהיה לי בביטוח הלאומי. מאז איבדתי את הקבלה שהם שלחו לי ואני לא מצליחה לשחזר אותה באתר.

בפירוט העסקאות שלי יש את ההעברה מהחשבון לביטוח לאומי אבל אין לי עוד אינדיקציות לתשלום שביצעתי חוץ מזה.

בינתיים הם החליטו שיש לי עוד חוב על סך 3000 שח למרות שעבדתי מאז החוב האחרון. הם רוצים לעקל לי את החשבון והם כל הזמן שולחים מכתבים. לא ברור לי מה אני אמורה לעשות עכשיו. עם מי לדבר?

אשמח לעזרתכם לפני שיעקלו לי את החשבון.

תודה רבה
עורך דין
14/01/2019 15:02
שלום נועם

עליך לפנות בהקדם לסניף המוסד לביטוח לאומי באיזור מגוריך, ולהסדיר את הנושא. קחי איתך אישורים מהבנק על העברת הכספים כפי שציינת והגיעי להסדר לפני עיקולים כאמור.

בהצלחה
דנה ד.
13/01/2019 12:19
מצב קצת מסובך ומקווה שאחד מעורכי הדין שלכם יוכל לעזור.

כרגע במקום העבודה שלי אני עובדת 5 ימים בשבוע בעבודה שדורשת ממני להרים משקלים ולהתאמץ די הרבה. אני בהריון בשבוע 23 ויש לי אפשרות לעבוד במקום העבודה כמחליפה אך הבוסית טוענת שאז לא תמיד תוכל לתת לי את 5 הימים הקבועים עליהם סיכמנו וחתמנו בתחילת העבודה ויכול להיות שתרד המשרה.

מותר לה לעשות זאת או שזאת הרעת תנאים?
עורך דין
14/01/2019 15:01
שלום דנה

כל עוד אין לך אישור רפואי המורה שאינך יכולה לבצע פעולות כלשהן, המעסיק אינה חייבת לשנות את תנאי העסקתך או היקף המשרה שלך. אם את חשה מוגבלת בעבודות כשלהי לאור היותך בהריון, פני לרופא ובקשי ממנו אישור מתאים כאמור.

בהצלחה
נ.פ
13/01/2019 12:06
לידת תאומים בשבוע 37+4.
עצמאית ושכירה.
4 חודשים לפני הלידה יצאתי לשמירת הריון.
בעניין תקופת האכשרה של העצמאית, שילמתי מקדמות 8 חודשים עד השמירת הריון, ומאז החזירו לי לחשבון את המקדמות והדמי ביטוח לאומי ירדו מהסכום של השמירה.
כעת בעת קבלת החלק של העצמאי, שולמו לי 70 ימי לידה. במקום 126 וזאת משום שלא צברתי תקופת אכשרה של 10 חודשים. (בחלק של השכירה קיבלתי על 126 ימים)

יש מה לעשות בנידון?
עורך דין
14/01/2019 14:57
שלום לך

השאלה אינה כל כך מורכבת ומצריכה בחינה של יועץ מס או חשבת שכר, שיבדקו בדיוק מה היקף הזכאות שלך ובמידת הצורך ניתן לפנות אל המוסד לביטוח לאומי בדרישה לקבלת הפרשים.

בהצלחה
שני
13/01/2019 12:03
הי לכולם,

אני כרגע חודש 2 בתוך חופשת לידה.

קיבלתי את דמי הלידה כבר בפעימה אחת.

מנהלת החשבונות שלחה לי תלוש שכר ראשון לחופשת הלידה, עם הפרשות לקרן השתלמות וביטוח מנהלים בלבד והסבירה לי שכשאחזור יקזזו לי את זה, זה על תקן הלוואה זמנית רק בכדי לשמר את פעילות הקופות ואני אשלם להם כשאחזור לעבודה את ההפרשות בגין 5 חודשי חופשת הלידה.

למה המעסיק לא ממשיך להפריש את החלק שלו לקופות, הרי אני עדיין עובדת שלו?

תודה
עורך דין
14/01/2019 14:55
שלום שני

יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא, המסבירה על המשך ההפרשות לפנסיה / קרן השתלמות בזמן חופשת לידה.

מומלץ לקרוא אותה בעיון.

בהצלחה
יסמין
13/01/2019 12:01
שכיר שעבד לפני כמה שנים דרך כח אדם במקום מסודר במשך שנה ורק עכשיו שהיה צריך את תלושי השכר למטרה אחרת שם לב שלא הופרשה לו פניסה כלל בכל זמן העבודה שלו .

פשוט אין הורדה של פנסיה מהמשכורת.

ידוע לי שחובה להפריש פנסיה משכר העובד על פי חוק .

הוא פנה לחברה דרכה עבד וכל פעם מתנערים מתשובות. האם יש מה לעשות בנדון ? האם זה תקין ? נראה מוזר שבתלושי שכר אין הורדה של פנסיה
עורך דין
14/01/2019 14:54
שלום יסמין

אכן חלה חובה חוקית להפריש כספים לפנסיה של העובדים. אם המעסיק מתנער מכך יש לפנות ולשכור עורך דין שיטפל בנושא עד למצוי מלא של זכויות העובד/ת.

בהצלחה
דני
14/01/2019 12:20
אישרו לי תביעה לדמי אבטלה ורציתי לשאול על כמות ימי הזכאות שלי.

בזמן הגשת הבקשה ובתחילת תקופת הזכאות אני עדיין אהיה בן 34. באמצע תקופת הזכאות אני אהפוך לבן 35, מה שמשנה את תקופת הזכאות שלי מ-100 ימים ל-138 ימים.

במכתב אישור שהתקבל מביטוח לאומי גם נרשם על תקופת הזכאות (כאשר היום הולדת שלי ב-4.2):
החל מתאריך 1.1.2019 עד תאריך 3.2.2019 - 100 ימים
הלך מתאריך 4.2.2019 עד תאריך 31.12.2019 - 138 ימים

השאלה אז כמה אני אקבל בפועל? האם אני אקבל לפי הזמן שבו הגשתי את הבקשה, או שפשוט אקבל את כל ה-138, או שמשהו יחסי ביניהם?
איילת
14/01/2019 12:16
סיפור קצת ארוך מקווה שתוכלו לעזור.

התחלתי עבודה והיה איתי כמה ימי חפיפה, לאחר שבוע (בערך) נזכרתי שלא מילאתי שום טופס וכבר היה ה1 לחודש
אז ביקשתי (!) שיביאו לי טופס 101.
כשהביאו לי פתאום האחראית משמרת אמרה: את יודעת שצריך לחתום התחייבות חצי שנה.
הייתי בשוק, כי בראיון שהיה עם הבוס, לא אמרו לי דבר כזה
(אני סטודנטית, פחות מוכנה/יכולה להתחייב כרגע)
אז אמרתי שאני לא מוכנה לזה כי לא דיברו איתי...
האחראית אמרה שבמצב כזה פשוט לא ישלמו לי עד עכשיו כי זה היה עדיין "התלמדות".
כתבתי לבוס שזה לא מה שנאמר לי בראיון.
קרא וסינן..
בכל אופן רשמתי את השעות בדיוק ויצאתי...
כמה ימים לפני העשירי שלחתי לבוס (שעדיין לא הגיב לי) את פרטי החשבון שלי, (אחרי שהאחראית משמרת אמרה שישלמו לי כי לא ידעתי..)
הוא כמובן עדיין סינן..
התקשרתי, אמר שיבדוק, וככה זה כבר במשך כמה ימים הוא "בודק"
השאלה שלי היא מה אני יכולה לעשות בעניין (חוץ מהעניין עצמו שלא התנהגו הגיוני יש גם הלנת שכר כבר..)
יש לציין שלא מילאתי שום טופס בסוף.. שהבנתי שגם זה בעיה חוקית
טל
14/01/2019 12:15
עבדתי במשך ארבעה חודשים (עדיין עובד), אין עדות בתלושים שלי על הפרשה של המעביד לקרן פנסיה. בחודש הרביעי אני רואה הפרשה שהיא רק שלי, ושוב בלי תיעוד על כך שהמעביד הפריש לקרן הפנסיה. יש לציין שלא מילאתי פרטים לקרן הפנסיה שלי וציפיתי שהמעסיק ימלא לי קרן ברירת מחדל.

האם זה חוקי? האם יש פה בעיה?
עדי
14/01/2019 12:15
שלום רב שואלת בשביל חברה:

היא עובדת במפעל 7 חודשים. כמעט 50 אחוז מהתקופה היא מקבלת יחס מזעזע מהמנהלות שלה,

היא עובדת בתור כלכלנית, ונאלצה ללמוד את הכל לבדה, היא ממש מרגישה שהן מתעללות בה נפשית. היא פנתה למחלקת משאבי אנוש במפעל, לסגן מנכ״ל, לכל אדם בכיר בחברה. והבינה שאין מנוס אלא לעזוב את מקום העבודה. היא רוצה להתפטר כדין מפוטרת, כמובן שוקלת גם להגיש תביעה נגד המנהלות על עוגמת נפש והתעמרות בעובד. (לאחר בירורים עם עובדי מפעל, הבינה שכמה כלכלניות לפניה סבלו בדייק כמוהה ולא שרדו את העבודה מעל חצי שנה).

היא לא מצאה עדיין עבודה חדשה, וחוששת שמא תישאר בלי משכורת, ורוצה להתפטר ולהגיש בקשה לחתום בלשכת העבודה.

שאלתה היא כזאת: האם היא יכולה לדרוש מכתב התפטרות, כדין מפוטרת?

כאמור, היא מתפטרת בגלל עוגמת נפש ולא בגלל שאינה מרוצה מהתנאים או מהשכר.

והאם יש לה עילה לתביעה על עוגמת נפש?

תודה.
אלון
14/01/2019 12:13
היי,

האם ניתן להגיש איזשהו הליך מזורז בבית משפט לענייני עבודה כנגד מעסיק שעוד לא שילם משכורת החודש( איחור של 6 ימים כרגע) אך כתב בהודעות טקסט שלא הולך לשלם החודש בכלל בגלל קושי כלכלי?

הוא לא בהליכי חדלות פירעון / הוצאה לפועל או משהו בסגנון...

ובמידה שלא, האם ניתן לתבוע אותו על נזק כלכלי לאחר מכן? צריך לשלם שכר דירה עם הכסף הזה וזה שהוא לא ישלם יהיה מאוד בעייתי לי...
ד.מ
14/01/2019 11:41
עבדתי שנה וחצי ופוטרתי, בתלוש ראיתי.שרכיב הפיצויים עומד על 6% בלבד. שאלתי את המעסיק לגבי 2.33% הנותרים הוא אומר שרק אם הגעתי למקום העבודה עם 8.33% אני זכאי לזה אם לא אזי אני זכאי רק ל6%. האמנם??
יעל
14/01/2019 10:36
שאלה לגבי דיני עבודה.

עובדת במפעל שנתיים+

התקבלתי בתור עובדת זמנית להחלפת עובדת בחופשת לידה.

הוחתמתי לחוזה של חצי שנה ולאחר מכן בעוד הארכה של 4 חודשים.

מאז ועד היום לא החתימו אותי על חוזה חדש. לא היה לי תקן במפעל, כרגע יש מצב שנפתח תקן ולא הכניסו אותי אליו.

לאחר שיחות עם המנהלים ומשאבי אנוש לא נותנים לי תקן או חוזה.

האם זה חוקי? יש מה לעשות?
אופיר
14/01/2019 10:22
היי,

יש לי חברה שהיא מלצרית באותו מקום עבודה מעל חצי שנה והיא גם חיילת בשירות חובה.

האם היא זכאית לפנסיה?

המעסיקים טוענים שלא מכיוון שהיא חיילת חובה ומסרבים להפריש לה לפנסיה.

אם היא אכן זכאית להפרשה לפנסיה מה ניתן לעשות בעניין בנוגע למעסיקים שמסרבים?

בנוסף, המעסיקים לא משלמים דמי נסיעה בטענה שהיא חיילת חובה והיא יכולה ליסוע על אזרחי במהלך השבוע.(חיילים יכולים ליסוע על אזרחי במהלך הסופ"ש רק). האם ניתן לעשות משהו גם בנושא הזה?

תודה
נועם
14/01/2019 10:19
בחודש 11 התחלתי לעבוד בעבודה חדשה
השכר ההתחלתי שלי היה 33 ש"ח לשעה בחודש הראשון של ההתלמדות
ואחרי החודש הראשון השכר יעלה ל 35
עבדתי במקום העבודה חודשיים וחצי
ובגלל חוסר ניסיון במקום העבודה ובעיקר לכלוך וטינופת במטבח. החלטתי לדבר עם המעסיק שלי
הסברתי לו איפה אני רואה שיש בעיות
עבר שבועיים מהשיחה וראיתי שלא משתנה כלום
הגעתי למסקנה שברצוני לעזוב ישבתי עם המעסיק אמרתי לו שברצוני לעזוב בתאריך ה 31/2 הוא החליט שמאותו רגע אני יכול לקחת את הדברים שלי וללכת כמובן שעשיתי כרצונו אך עם זאת התברר לי שהשכר של חודש 11 היה בתשלום של 30 ש"ח לשעה ואף תיקנו את הטעות ל 33
קיבלתי החודש תלוש משכורת על חודש 12 עם שכר 33 ולא 35 וגם נסיעות לא כפי החוק .גם הודעה מראש על פיטוריי,שימוע,ימי הודעה מראש/ מכתב פיטורים לא קיבלתי.
אני תושב מועצה אזורית אשכול והמושב בו אני גר מוכר ללא תשלום מס הכנסה(בחודש הראשון לא שולם מס הכנסה בתלוש) וכרגע בתלוש של חודש 12 כן היה תשלום מס הכנסה כשישבתי לדבר עם המעסיק לגבי השכר שלא ניתן לי כמו שסיכמנו הוא קבע שזה מה יש ועם בא לי אני מוזמן לתבוע אותו הייתי שמח לעזרה בעניין
כמובן שיש לי את כל ההוכחות לגבי השכר שנקבע מראש

אשמח לעזרה מה עלי לעשות?
חן
14/01/2019 10:18
התחלתי לעבוד במקום מסוים לפני שנה דרך חברת כוח אדם במהלך השנה הזאת נכנסתי להריון ב"ה כרגע אני בחודש שביעי.

לפני חודש (בתאריך 22/11) הסתיים החוזה במקום עבודתי והחברת כח אדם הציעו לי עבודות חלופיות במקומות שדי רחוקים ממני ועקב סיבות רפואיות סירבתי כרגע אנחנו בתהליכים מול משרד התמ"ת עקב בקשה לפיטורין שלי.

משרד התמת אמר לי שכל זמן שלא התקבלה החלטה משלמים לי כרגיל גם אם אני בבית .. אתמול כשנכנסה המשכורת היא הייתה נמוכה ב1000 ש"ח בערך כששאלתי אותם למה זה הם אמרו שהם עשו חישוב לפי ממוצע שעות שעבדתי בחודשים קודמים (המשרה שלי היא מלאה 8 שעות ביום 5 ימים בשבוע היו ימים שהחסרתי עקב סיבות רפואיות וזה ירד מהדו"ח שעות וכמובן מהמשכורת)

העניין שחודש קודם (נובמבר) המשכורת הייתה רגילה 5500 והחודש 4500 ש"ח האם זה הגיוני ?
יאנה
14/01/2019 10:16
אשמח לעזרה (סליחה מראש על האורך)
חברה התפרקה בסוף 2012 ולא שולמו 2 משכורות אחרונות. מפה לשם עכשיו אנחנו רוצים לקחת את הכסף.

לשם כך התחלתי למלא טופס 5305 של ביטוח לאומי כדי לשלוח ולהחתים את המפרק המונה ע"י בית משפט.

יש שאלה לגבי סעיף מסויים של הטופס:

בסעיף 4.11 מדובר בהפרשי הצמדה. לא ברור על מה הם חלים ולפי מה מחשבים אותם. המפרק לא נתן תשובה ברורה, אבל נתן להבין שאם נשלם לו 12% של הסכום, אז הוא ימלא לי את הטופס כמו שצריך לבד. מי יכול לעזור ולהסביר את הסעיף?
מירי
14/01/2019 10:03
שלום רב,
אשמח לדעת מה ההבדל בין חישוב שעות יומי לחישוב שעות חודשי ?
באחד מן הימים עבדתי 15 שעות ובחברה בה אני עובדת טוענים כי הם משלמים לי שעות נוספות חודשיות ולא יומיות , האם הדבר חוקי ? יש לציין כי אני עובדת במשכורת .
אוסנת
13/01/2019 18:29
אודה לדעת.אם ישנו חוק לגבי העברת.עובד ממקום למקום אחרי ניתוח
חיים
13/01/2019 18:12
עבדתי בחברה שישה חודשים בחודש השישי עברתי התקף לב וצינתור באותו יום לא עומדים לזכותי ימי מחלה או ימי חופשה יותר מה עלי לעשות
חיים
13/01/2019 18:10
מעסיק בחברת אבטחה בה עבדתי לא שילם לי שעות שבת כאשר עבדתי בימי שישי או בשבת לא שילם לי כמאבטח ימי רענון השמיט שעות עבודה בתשלום למרות שאושרו על ידי המפקח
בלה
13/01/2019 16:53
שאלה תיאורטית:
הילדה נכנסה למעון בחודש אוקטובר ומאז חולה כל כך הרבה שאני מוצאת את עצמי במשך 3 חודשים חצי מהזמן יושבת בבית איתה בגלל מחלות (כמו רוב התינוקות בתינוקיה ובכלל)
ימי המחלת ילד נוצלו כמובן מזמן, ימי מחלה שלי אוטוטו אוזלים והילדה ממשיכה לצערי חצאי שבוע להיות בבית לסירוגין....
מישהי אמרה לי שישנה אפשרות להעביר ימי מחלה מבן הזוג לבן הזוג השני במקרים מסויימים, האם יש אופציה כזו? אם כן, אשמח לשמוע הכל על זה בבקשה...
אציין ש 99% מהפעמים זו אני שנשארת איתה ולא בעלי בגלל העבודה שלו...

שאלה תיאורטית נוספת, האם מותר למעסיק לבוא בטענה או לפטר בגלל ההיעדרויות הרבות שלי?
שני
13/01/2019 16:37
הי שאלה בנושא שכר -

אם השכר שלי הברוטו שכולל נסיעות בתוכו- אמורים לחשב לי ביטוח לאומי על הסכום ברוטו כולל הנסיעות ?

אשמח להבהרה בנושא.

לדוגמא שכר ברוטו כולל נסיעות הוא 3672, ולא כולל נסיעות זה פחות 374 שח. שזה 3298- ממה אמורים לחשב לי הוצאות ביטוח לאומי ודמי בריאות?
עילית בלוך
13/01/2019 12:51
שלום, אני עובדת בגוף ציבורי ואנחנו מעוניינים לקיים קורס לעובדי רשויות באזור הגליל המערבי, שיאפשר מתן גמול השתלמות למשתתפיו. למי עלי לפנות על מנת לקבל אישור כזה ?
יוסי
10/01/2019 19:44
היי רציתי לדעת
היה לנו תחרות במקום העבודה
לאחר סיום התחרות עזבתי את מקום העבודה
וזכיתי בתחרות
יש לציין שהתחרות היית על סכום כסף מסויים שנקבל בתלושים
רציתי לדעת אם מבחינה חוקתית מחוייבים להביא לי את זה או לא
עורך דין
13/01/2019 11:47
שלום יוסי

אין התייחסות בחוק למקרה כזה מן הסתם אך מן הראוי שאם זכית בתחרות תקבל את אשר הובטח לך לקבל.

בהצלחה
אנונימי
10/01/2019 13:04
שלום
אני עובד בחברה כבר כמעט 4 שנים. לאחרונה העירו את תשומת ליבי לגבי ייתכנות של פיגור בתשלומי קרן הפנסיה, ואכן לאחר שנכנסתי ובדקתי
( מדובר בקרן של הראל) ראיתי שכבר 8 חודשים שאין לי הפרשות, לא מהצד שלי ולא מהצד של המעסיק (כנראה שזה משהו שחוזר על עצמו לא פעם)
זאת למרות שמצויין בתלוש שכר שנעשו העברות לקרן. בדקתי את הנושא ואני יודע שזו עבירה חמורה ,הלנת שכר, ובעקבות כך הזכויות שלי נפגעות(במידה ויש עוד הפרות אשמח לפירוט מדוייק). האם בכל זאת יש איזשהו סעיף שאומר שמותר לעכב את ההעברות לקרן, נניח לשלושה חודשים? אם כן מה הם המקרים? האם יש עוד משהו שעלי לדעת מבחינה חוקית לגבי כל העניין מעבר לכך שאני יכול לתבוע את המעסיק?
עורך דין
13/01/2019 11:46
שלום לך

המעסיק שלך מפר את הוראות החוק. פנה אל המעסיק בכתב (בלבד) ודרוש ממנו לשלם את הכספים החסרים לאלתר ולא לאחר בתשלומים המיועדים לקרן הפנסיה שלך בעתיד. במידת הצורך ואם אין ברירה, פנה לעורך דין.

בהצלחה
משכורת
אסף גיל
13/01/2019 11:04
האם מותר להוריד שכר לאחר קבלת תלוש משכורת?
עורך דין
13/01/2019 11:45
שלום אסף

השאלה לא ממש ברורה... מה זאת אומרת להוריד שכר לאחר קבלת תלוש? האם נעשתה טעות בתלוש השכר או בשכר ששולם לך בפועל? נסה להסביר מה בדיוק קרה...

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!